Avantajele acesteia constă în combaterea buruienilor printr-o singură trecere.Se consumă energie puţină, ştim cu exactitate ce erbicide folosim în funcţie de spectrul de buruieni din cultură şi diminuăm poluarea mediului.
Pentru solele neinfestate cu graminee perene, recomand Basis® (rimsulfuron 500g/kg + tifensulfuron metil 250 g/kg) – produs sistemic utilizat în combaterea buruienilor graminee anuale şi a celor cu frunza lată, aplicat în faza de 3-5 frunze ale porumbului şi 2-4 frunze ale buruienilor, în doză de 20 g/ha. Acest erbicid poate fi combinat pentru o combatere a unor buruieni cu frunză lată problemă (Ambrosia elatioe, Datura stramonium şi Solanum nigra) cu produse comerciale pe bază de terbutilazin în doză 0,8 kg/ha.
Dacă sunt solele cu o infestare medie de graminee perene Sorghum sp. şi Agropyron repens, dar şi cu unele buruieni cu frunză lată, recomand Titus® Plus (rimsulfuron 3,26% + dicamba 60,87%), aplicat în faza de 3-5 frunze ale porumbului şi 2-4 frunze ale buruienilor, în doză de 307 g/ha.
Pentru solele infestate cu buruieni graminee perene recomand aplicarea erbicidului Titus® 25 DF (rimsulfuron 250 g/kg), în doză de 40-60 g/ha. Astfel sunt controlate atât gramineele, cât şi toate buruienile cu frunză lată. Când solele sunt foarte infestate cu graminee anuale şi perene, cât şi cu buruieni cu frunză lată, recomandăm aplicarea erbicidelor sistemice Principal®, în doză de 90 g/ha sau pachetul tehnologic Arigo Pack®.
Pentru aplicarea acestor produse se face întotdeauna împreună cu surfactantul Trend® 0,1% (200-250 ml/ha), iar în perioadele de stres hidric (secetă) se recomandă şi aplicarea unui fertilizant foliar sau o soluţie de azot, produs care ajută creşterea absorbţiei substanţei active în plantă. Efectul acestor produse asupra buruienilor este la 2-3 ore, dar semnele vizibile ale combaterii se văd în 7-10 zile. Produsele sunt rezistente la ploaie dacă aceasta survine la 3-4 ore după aplicare; la o ploaie mai rapidă eficacitatea lor scade. Înfrângerea buruienilor graminee perene apare în timp de 15-21 zile, atunci când substanţa activă a ajuns în rizom.
Praşilele mecanice şi manuale se pot face numai după 12-14 zile de la erbicidare..
Utilizarea acestor metode moderne de combatere a buruienilor în cultura porumbului duce la o eficacitate sporită şi la o cultură de porumb reuşită, obţinută cu un preţ de cost foarte bun.
Basis®, Titus®, Principal®, Arigo® Pack şi Titus®Plus sunt mărci înregistrate ale companiei DuPont.
Pentru erbicidare recomndam sistemele GPS pentru agricultura (ghidare si masurare suprafete agricole) http://www.affaires-roumanie.ro/gps tel: 0332564100 email: contact@gps-agricultura.ro