Fostul lider PSD, Adrian Năstase, a lansat o serie de mesaje bizare, marți seara, la Antena 3. Fostul premier aa declarat că România ar trebui să renaționalizeze unele infrastructuri din energie, cu referire la Petrom.

Compania Petrom a fost privatizată în 2004, în mandatul guvernului condus de Adrian Năstase. Fostul premier a criticat PSD pe motiv că merge pe ”ideologia stângii europene”, adăugând că temele legate ”de mediu, de LGBT, de tot felul de povești” sunt greu de acceptat de societatea românească. PSD-ul  condus de Marcel Ciolacu nu a susținut aceste teme, dimpotrivă, s-a plasat pe condiții ultraconservatoare, împotriva valorilor stângii europene.

Redăm câteva declarații făcute de Adrian Năstase la Antena 3

  • PSD are aceeași problemă, dacă merge pe aceeași ideologie a stângii europene, va pierde foarte mult. Chestiunile legate de mediu, de LGBT, tot felul de povești, sunt greu de acceptat de societatea românească.
  • Formule de renaționalizare a politicii interne și externe, mai mult curaj în relațiile cu ceilalți.
  • O problemă pentru PSD va fi modul în care privește relația cu Dragnea. Problema nu este de a-l primit în partid, în conducere. Dragnea poate fi folosit împotriva PSD. Dragnea are posibilitatea să adune din zona suveranistă. Nu-mi închipui că Dragnea va scăpa de atenția procurorilor
  • Eu cred că în România este nevoie de un curent suveranist, care să poată să spună iată, avem nevoie să închidem anumite capitole de naivitate economică, să dezvoltăm o concepție de patriotism economic, să înțelegem că privatizarea în masă a fost o prostie în anii 90, că au fost luate dalele de la irigații ca unii cetățenii să-și facă poteci în curte.
  • Eu nu mai sunt așa de convins că va conta votul obișnuit la alegerile viitoare. Cred că mecanismele de folosire a trolilor, Inteligența Artificială care a fost experimentată la alegerile în Statele Unite….
  • Am anunțat pe Facebook că vin în emisiunea de azi. Eu în mod obișnuit am 20-30 de mii de accesări, azi am avut 150 de mii. Unele cu același mesaj, cu Sidex, cu Bechtel, cu Alro.
  • Cred că noi putem să renaționalizăm, să preluăm, că nu-i vorba de naționalizare, să luăm înapoi unele infrastructuri din energie. Când eram eu prim-ministru erau 800 de mii de funcționari publici, acum sunt peste 1.200.000
  • Cred că Marius Pieleanu stabilește cum bate vântul la Palatul Victoria. În funcție de sondajele lui, premierul Forin Cîțu ar putea fi schimbat.

Dorin Lazăr Maior, interlop şi fost deputat PSD, a fost eliberat condiţionat

Fostul deputat PSD Dorin Lazăr Maior a fost eliberat condiționat, în urma unei sentințe date de Judecătoria Sectorului 4. Maior a fost şeful celei mai mari organizațîi de revoluționari din România, Blocul Național al Revoluționarilor.

„Fostul deputat și șef al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, este liberat condiționat, după 5 ani și 2 luni de detenție. Tribunalul Ilfov a confirmat astăzi sentința Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a dispus ca Maior să își redobândească libertatea.

Maior a fost judecat în mai multe dosare de corupție, inclusiv pentru acuzațîi de șantaj, a ajuns la o pedeapsa finală de 9 ani și jumătate și a fost încarcerat după o extrădare din Dubai, în anul 2016”, a anunțat jurnalistul Ovidiu Oanţă (Pro TV).

Înainte de condamnare și de fuga din țară, Maior ajunsese secretar general adjunct al PSD, el fiind în relațîi foarte apropiate cu Codrin Ștefănescu.

În 2016, Maior a fost extrădat din Dubai, unde fugise după ce a primit o condamnare de 7 ani de pușcărie, în Dosarul Romexterra. El a șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă.

Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța, dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei. Fost deputat PSD, Lazăr Maior a plecat din țară imediat după aflarea sentinței. În perioada în care a stat în Emiratele Arabe Unite, a fost condamnat la 6 ani de închisoare şi în alt dosar, pentru evaziune fiscală.

Maior a fost eliberat la începutul anului 2020, în baza deciziilor CCR, dar în iunie a fost încarcerat din nou, după ce a fost condamnat într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală.

Și soția sa, Florina Maior, are dosare penale. Ea a fost achitată în iulie 2020, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a anulat interceptările SRI din dosar, ca urmare a deciziei CCR.

Pe fond, Florina Maior a fost condamnată 6 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, după ce a încercat să aranjeze un dosar ajuns în instanță, în care era judecat Dorin Lazăr Maior.