Pentru ca Fermierii (Oieri) nu au reprezentanti netradatori (neiscarioteni) si nu au o presa a lor, libera, nesubordonata banului si lupilor imbracati in oi, vor fi jupuiti de vii/ Guvernul da foc ajutorului pentru motorină pe trimestrul trei/ Citeva bunatati Dumnezeiesti , dar si unele mizerii mafiote/ Fermierii pot primi despăgubirile de secetă/ Voi, gropari ai TARII; Voi, lichidatori si HOTOI ai Avutiei Obstesti; CRIMINALI fara frontiere, nu va mai jucati la infinit de a MINERIADA-DECEMBRIADA! Mortii se rasucesc in morminte, dar si flacarile iadului va vor pirpoli o vesnicie la rotisorul Iliescian -DACA…

Din cauza birocratiei, fermierii nu vor sa isi macine nervii la morile de vint de la   APIA,Directiile Agricole si multe alte directii si subdirectii care toaca la ciini banii contribuabililor , refuzind bani pentru secetă/// Povestea legii nedrepte   care i-a infuriat pe ciobani 

ooopo

 

ux

 

tcPentru ca Fermierii (Oieri) nu au o presa a lor, libera, nesubordonata banului si lupilor imbracati in oi, vor fi jupuiti de vii

 Protestul oierilor a scos la iveala  o lege facuta prin lobby-ul vinatorilor-parlamentari-SNAPANI  .Deci,se ascute lupta de clasa,caci  trebuie sa luptam pentru drepturile noastre legitime calcate in picioare de polittgruci.Plus ca ne-am amintit de ororile vinatorii, aceasta activitate socotita nobila de unii, pe care insa eu o gasesc primitiva si oribila.Cauza primordiala a protestului o reprezinta inteferenta vinovata a hobby-ului unor parlamentari in activitatea lor profesionala. Practic, modificarile la Legea vinatorii din 2006, facute printr-o lege votata in 2015, au fost impuse de parlamentari-vinatori care nu s-au sfiit sa aminteasca in expunerea de motive la lege despre “nemultumirea maselor de vinatori in continua crestere”.Acesti parlamentari-vinatori, dintre care merita amintiti Florin Iordache (PSD, una dintre eminentele cenusii juridice ale partidului), Ioan Chelaru (PSD) si Attila Kelemen (UDMR) au facut o lege pentru ei insisi si pentru tovarasii lor de carnagii. Furiosi ca ciobanii si ciinii lor le sperie vinatul, vinatorii au dat o lege prin care au limitat, pur si simplu, numarul de ciini.Dar disperarea ciobanilor a mai avut o cauza: in ultimul an s-au inregistrat zeci de cazuri de vinatori care au impuscat pur si simplu ciinii de la stine. Pur si simplu pentru ca puteau. A existat si un caz sinistru, cu un vinator care a impuscat ciinele ciobanului sub ochii unui copil. Or, pentru multi ciobani ciinii fac parte din familie, practic, stau cu ei mai mult decit cu familia. Situatia a ajuns critica, prea multe abuzuri ale unor vinatori i-au scos din minti pe ciobani.Care sint cele mai importante lucruri cu care am ramas dupa acest protest dur, dar si eficient al ciobanilor (azi, guvernul a modificat prin Ordonanta de Urgenta legea care limita numarul de ciini la stina si interzicea pasunatul intre 6 decembrie si 24 aprilie)?1. Vinatorii au unul dintre cele mai puternice grupuri de lobby din Romania. Vinatorii au devenit o casta privilegiata prin incuscrirea cu clasa politica. Grupati intr-o asociatie condusa de nume grele precum Mugur Isarescu, parlamentarii sus-numiti, Adrian Nastase si alti puternici ai zilei, vinatorii au calcat in picioare pentru hobby-ul lor interesele legitime ale unei intregi categorii profesionale.

2. Excesul de supra-reglementare (pe modelul “stim noi ce e mai bine pentru tine si afacerea ta”) duce la aberatii economice, la distorsiuni in activitatea economica si in viata oamenilor. Vezi aici si aberatia legislativa, votata chipurile din greseala, care interzice publicitatea la medicamente pe TV. Ei, genul asta de supra-reglementare, de micro-management din biroul de parlamentar al afacerilor, sfirseste intotdeauna prin a-i scoate din minti pe oameni.

3. Parlamentarilor le o frica ingrozitoare de proteste. Constienti de propriile slabiciuni, parlamentarii au inceput sa se teama de oamenii iesiti in strada, mai ales dupa protestele #Colectiv. O proba clara e reactia precipitata a lui Liviu Dragnea, care a facut o eroare de incepator: sub presiunea ciobanilor, stiind ca 8 parlamentari PSD-isti cu carnete de vinatori sint cei care au creat aberatiile legislative, i-a cerut lui Iohannis sa intoarca o lege pe care presedintele o intorsese deja (deci nu o mai putea intoarce inca o data la Parlament).

4. Calitatea profesionala si morala a celor mai multi dintre actualii parlamentari este execrabila.
Legea care i-a infuriat pe ciobani a fost facuta sub lobby-ul vinatorilor, legea cu interzicearea publicitatii la medicamentele fara reteta a fost votata accidental, aceiasi parlamentari au sfidat regulile morale minime marindu-si lor insisi pensiile – toate s-au intimplat in citeva zile.

5. Tot mai multe categorii sociale si profesionale devin constiente de propriile drepturi si isi cer dreptatea in strada. E tot efectul #Colectiv. Oamenii nu mai suporta sa fie calcati in picioare de o clasa politica invalidata repetat de propria coruptie, lacomie si incompetenta. Cred ca vom mai vedea astfel de proteste, pe masura ce parlamentul, guvernul ori partidele vor promova proiecte legislative fara legatura cu realitatea, facute la presiunea ilegitima a unor grupuri de interese si cu impact decisiv asupra vietilor noastre.

Am vazut comentarii ale unor cititori HotNews.ro sau pe Facebook care sustin ca legea data de parlamentarii-vinatori e corecta, ca ciobanii fac multe abuzuri, ca distrug terenurile pe unde pasuneaza, ca unii dintre ciinii ciobanesti omoara animalele salbatice. Raspunsul pentru astfel de abuzuri trebuie sa fie ferm, prin apelul la autoritati si sanctionarea cazurilor punctuale. Raspunsul nu poate fi insa in nici un caz o lege care sa-i considere apriori pe toti ciobanii vinovati, sa le interzica pasunatul toata iarna, sa le impuna numarul maxim de ciini la stina.

Sint unii care zic ca e necesara limitarea pasunatului si a numarului de ciini pentru prezervarea biodiversitatii. Culmea e ca parlamentarii care nu mai pot de grija biodiversitatii sint aceiasi care au facut scut ani intregi in jurul braconierilor (unii dintre parlamentari fiind ei insisi mari vinatori de week-end), in jurul companiilor care defriseaza masiv (unii dintre parlamentari fiind ei insisi mari afaceristi in acest sector).

Cit despre ciinii care omoara vinatul, asta e pur si simplu o prostie: ciinii ciobanesti de talie mare nu pot alerga dupa vinat fiindca au jujeu la git (o bucata de lemn prinsa cu un lant care ii impiedica sa fuga), iar ciinii mici pot cel mult sa sperie vinatul sau sa manince ouale pasarilor din cuiburile de pe pamint. Alta era problema reala a vinatorilor si a organizatorilor de vinatori: ciinii le pun uneori pe fuga vinatul si le strica partidele de vinatoare organizate pe sume imense.

In schimb, nici un parlamentar nu a stat sa se gindeasca cit de important e ciinele pentru un cioban. E esential pentru supravietuirea lui si a afacerii lui, e un membru al familiei lui. Aceasta ruptura intre Parlament si realitate e cauza primordiala pentru scaderea periculoasa pentru democratie a increderii cetatenilor in Parlament.

Cine sunt parlamentarii – lobbysti care au facut o  lege timpita ,care i-a infuriat pe ciobani: Doi vicepresedinti ai Asociatiei Vanatorilor 

Printre cei zece senatori si deputati ce au initiat proiectul ce a devenit Legea 149/2015 se numara si cativa vanatori, unii detinand chiar functii de conducere in Asociatia Generala a Vanatorilor. Deputatii Atilla Kelemen si Florin Iordache sunt vicepresedinti ai AGVPS, organizatie al carei presedinte este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

In raportul AGVPS de dupa congresul din luna mai al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor se mentioneaza “asteptarea prelungita” si tensiunea generata de amanarea de patru ori a dezbaterii legii.De asemenea se sustine ca Asociatia a trebuit “sa raspunda, in drept la replica, unor atacuri si interventii concertate, intreprinse la nivelul Presedintelui Romaniei, din partea unei federatii de pretinsa a Naturii 2000, din partea proprietarilor de paduri private si a unui fruntas consilier braconier din Vrancea”.In documentul citat se spune ca “au fost surprinsi in modul cel mai neplacut”, de retrimiterea legii la reexaminare de catre presedintele Iohannis.”In aceste conditii, nu putem considera incheiata etapa de lobby intens si de consultare reciproca, obositoare si fara rezultat sigur, in care conducerea executiva a A.G.V.P.S. si conducerile unor asociatii afiliate, s-au angrenat fara rezerve, in interesul comun al imbunatatirii cadrului juridic din domeniul cinegetic (…)”, se scrie in raport.Tot in documentul de dupa Congresul AGVPS sunt nominalizati toti parlamentarii care au initiat proiectul, l-au “imbunatatit” sau l-au sutinut.”Meritul elaborarii unui proiect de lege rational conceput pentru o reala imbunatatire a cadrului juridic in domeniul cinegetic, revine, in primul rand, initiatorilor proiectului de Lege de modificare si completare a Legii nr. 407/2006, d-nilor senatori Ioan Chelaru si Ion Rotaru si d-nilor deputati Florin Iordache, Atilla Kelemen, Angel Talvar, Vlase Gabriel, Aurel Vladoiu, Ion Mocioalca, Florin Paslaru si Bogdan Ciuca. In cel putin egala masura, un merit asemenea au si deputatii-vanatori care au constituit grupul omogen si eficient de imbunatatire a elaboratului initial, cuprinzand reprezentanti ai principalelor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor – d-nii Marian Dragomir, Cristian Chirtes, Dan Coriolan Simedru, Florin Urcan si Atilla Kelemen.

S-au mai remarcat prin sustineri pertinente si la obiect, in interesul unei legi mai bune si protectioniste pentru vanat, d-nii deputati Costel Soptica, Petre Daea, Ion Tabugan, Steriu Valeriu, Ion Balan, Anton Marin, dar nu numai acestia, fiindca au realizat necesitatea imbunatatirii actualei legi, modificata si completata abuziv, anterior printr-o Ordonanta de Urgenta”, se scrie in documentul citat.

Povestea legii nedrepte   care i-a infuriat pe ciobani 

Scandalul privind limitarea numarului de caini la stana la maximum trei si interzicerea pasunatului intre 6 decembrie si 24 aprilie a fost declansat de un proiect de lege depus in februarie 2013 de opt deputati si de doi senatori, opt dintre ei fiind de la PSD. Proiectul din 2013, care a fost retrimis in zadar la Parlament de presedintele Iohannis, modifica o lege veche tocmai din 2006 si introduce amenzi pentru ciobanii cu prea multi caini. Culmea e ca acest proiect din 2013 (intrat in vigoare in iunie 2016) e facut la presiunea vanatorilor, nemultumiti ca ciobanii si cainii lor le gonesc vanatul.

 • O fraza din expunerea de motive a proiectului de lege e cheie pentru a intelege cum s-a ajuns ca ciobanii sa fie scosi din pepeni: “Plecand… de la nemultumirea maselor de vanatori in continua crestere se simte nevoia revederii unor prevederi ale legii in vigoare”.


Cine sunt initiatorii proiectului care i-a suparat pe ciobani si i-a multumit pe vanatori

Cei mai cunoscuti dintre initiatori sunt Ion Rotaru (PSD), chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD), vicepresedinte al Senatului, Florin Iordache (PSD), vicepresedinte al Camerei Deputatilor si Bogdan Ciuca, deputat ALDE (FOST PC).

Pe langa acestia, initiatori au mai fost pesedistii Mocioalcă Ion, Pâslaru Florin-Costin, Tîlvăr Angel, Vlase Petru Gabriel si Vlădoiu Aurel, plus udemeristul Attila Bela Kelemen.

Mic istoric al legii

Cel mai interesant fapt este ca in varianta anterioara a legii, 407/2006 – Legea vanatorii şi a protectiei fondului cinegetic, exista deja restrictia privind cainii de stana si chiar era mai dura, fiind specificat clar ca in limita de maxim trei caini sunt inclusi si cei de paza, precizare scoasa acum.

NU erau insa precizate amenzi pentru incalcarea acestei prevederi, adica legea initiala din 2006 era o lege fara dinti. Asa se face ca in legea adoptata in 2015 au fost introduse – atat pentru depasirea numarului de caini, cat si pentru perioada de pasunat – amenzi de 500-1.500 de lei.

Legea si traseul ei sunt pline de ciudatenii: actul normativ promulgat in 2015 se refera de fapt la vanatoare si la fondul cinegetic, a fost respinsa de Senat, a fost retrimisa de nenumarate ori inapoi de plenul Camerei la Comisii si a fost returnata Parlamentului in aprilie 2015 de presedintele Klaus Iohannis. In plus, in punctul de vedere al Guvernului se arata ca Executivul nu sustine legea, iar Consiliul Legislativ, in avizul sau, a trimis zece pagini de corecturi legislative si tehnice.

Incurcate cai ale legii 149/2015:

– Pe 18 ianuarie 2013, proiectul legii a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, care a trimis-o la Senat in aceeasi zi. Senatul o respinge pe 3 septembrie 2013.

– Intra in patru comisii parlamentare si isi primeste rapoartele pana pe 14 octombrie 2013, asa ca pe 21 octombrie 2013 ajunge in plenul Camerei. Apoi, timp de un an si patru luni intra intr-un ping-pong, fiind retrimisa inapoi de plen de trei ori.

– In plus, a ajuns o data pe ordinea de zi si s-a intors la comisii fara sa fie dezbatuta. In total, a fost trimisa pentru raport sau pentru rapoarte suplimentare la comisii de 14 ori.

– Pe 25 februarie 2015, este votata cu o majoritate zdrobitoare – 303 pentru, 11 contra si 16 abtineri – asa ca pe 7 martie este trimisa la promulgare.

Klaus Iohannis a studiat legea cinci saptamani si a retrimis-o Parlamentului pentru reexaminare in aprilie 2015.

 • Refuzul de a o promulga a venit in contextul in care o parte a societatii civile a sustinut ca incalca dreptul la proprietate, aduce dupa sine un adevarat macel in randul pasarilor cantatoare si periclitarea altor specii protejate de lege, iar Romania risca declansarea procedurii de infringement, fiind avertizata deja de Uniunea Europeana.


- Mica surpriza a venit de la Senat, care la doi ani dupa ce a respins-o, aproba legea pe 21 aprilie anul acesta.

– Dupa ce comisiile mai realizeaza un raport si apoi inca unul, de inlocuire, legea este adoptata (ca urmare a cererii de examinare) de Camera Deputatilor pe 27 mai.

– Presedintele nu o mai poate refuza la promulgare, asa ca o promulga pe 15 iunie anul acesta si a doua zi devine Legea 149/2015.

 

Citeste si:

 

Din cauza birocratiei, fermierii nu vor sa isi macine nervii la morile de vintde la   APIA,Directiile Agricole si multe alte directii si subdirectii care toaca la ciini banii contribuabililor , refuzind bani pentru secetă

Despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă vor fi acordate până la sfârşitul anului 2015. Suma totală va fi de doar 250 de milioane de lei, față de 640 de milioane, cât ne-a aprobat Bruxelles-ul în noiembrie.
“Până la finele acestui an estimăm plata a circa 250 milioane de lei,” a confirmat proaspăt numitul secretar de stat Sorin Radu (foto). “Cererile pentru secetă, în final au fost considerabil mai mici decât estimările”.Directorul general interimar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Mihai Puţintei, a afirmat că, din totalul de 174.000 de potenţiali beneficiari, doar 80.000 dintre ei au depus cereri până la 30 noiembrie, data limită. Oare de ce doar jumătate au ales să-și ceară banii?

Guvernul da foc  ajutorului pentru motorină pe trimestrul trei

Suma alocată în 2015 agricultorilor pentru plata ajutorului de stat la motorină este majorată cu aproximativ 40%, de la 270,6 milioane lei la 377,4 milioane lei. Cifrele acestea macro nu spun nimic fermierului. Ce este important, plățile aferente motorinei utilizate în trimestrul III urmează să se facă până la sfârșitul anului. Hotărârea a fost aprobată astăzi, 16 decembrie, de Guvern.Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014. Plata ajutorului se face prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA).Beneficiarii acestui ajutor sunt:Producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole;
Producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale şi/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care sunt înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor şi care deţin, cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole;
Organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare înscrise în Registrul naţional al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciar;
Organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie.Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

Atacul  cerebral poate fi” tepuit ” cu un ac

 

Acest sfat este dat de un profesor chinez care susține că putem interveni în cel mai scurt timp când vedem că o persoană se confruntă cu un astfel de atac.

 

Păstrați-vă calmul. Indiferent unde este victima, nu o mișcați. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, puteți utiliza un ac obișnuit sau acul unei seringi.

 

 1. Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile celor 10 degete de la mâini.
 2. Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, trebuie să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii.
 3. Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.
 4. Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.
 5. Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.
 6. Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.
 7. Înțepați cu același ac zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal.
 8. Când persoana își revine, poate fi trimisă la spital.

 

Orice  GÂND rau ,trimis catre o persoana,nu se pierde;Loveste destinatarul,spurca tot cosmosul,dar se intoarce precum bumerangul asupra sursei…

 

“Gândirea   noastră  daca isi trage seva din Matricea Gandului Suprem, iradiaza de   cea   mai   puternică   forţă   creatoare   din   întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte bombe  ameninţătoare pentru a lovi /mingiia pe cel ce le-a SEMANAT ,dar si  pe  tinta pentru care a fost emis gindul.O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii si mii de organisme,de intregul Univers. De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine. De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire constituie un act protector,benefic  pentru noi toti si pentru tot cosmosul .IERTAREA este medicament pentru cel care iarta,scapind de razbunari,judecati,certuri ori stress .Iertarea face bine in primuil rind celui care iarta .Dacă dezlănţuiţi în voi ceea ce aveţi mai rău, este normal să vină asupra voastră numai ce-i rău. Dacă veţi dărui iubire şi lumină, atunci asta se va întoarce însutit.

 

Cind unui om ii incolteste in minte sau in inima  un gind,pe care il seamana catre cineva ,se bucura tot universal si ii sare in ajutor pentru intruparea Binelui

 

 

Binele facut de un om se intoarce cu bunatati innapoi .Întotdeauna primeşti înapoi ceea ce emiţi.  Tot ceea ce semanam(ginduri ,sentimente ,vorbe),  se întoarce la noi,dup ace  le-am împrăştiat în mediul nostru înconjurător.Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu:   gânduri,   vorbe,   dorinţe,   fapte,   semntimente     etc.   se   întorc   la   noi producănd efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. De aceea  nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească aici,sau dincolo.  De aceea oricând aveţi gânduri negative despre o persoană,nu o bombardati cu ginduri urite,rele,ci  să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea si binele ei .Bine faci ,bine gasesti.Tu eşti unica fiinţă ce-ţi cauzezi (produci) întâmplările bune/rele  şi nimeni sau nimic nu pot fi răspunzători de producerea lor.

Gandurile   noastre creează realitatea noastră.Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului  respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altulîn mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om si intregului cosmos.Cănd vă gândiţi că vi se poate întâmpla ceva rău, dvs. atrageţi nenorocirile. Şi cu cât vi le reprezentaţi într-un mod mai real, cu atât este mai mare răul pe care îl provocaţi.   Dacă   veţi   gândi   că   vă   veţi   îmbolnăvi,   aveţi   toate   şansele   să   vă îmbolnăviţi. Dacă vă gândiţi că va veni cineva şi vă va jigni acest lucru se va petrece în realitate. Imaginaţia are puterea de a crea realitatea.Cea   mai   mică   supărare   pe   cineva,   aduce   prejudicii   sănătăţii   şi   destinului persoanei pe care ne supărăm. Agresivitatea faţă de un om reprezintă un program de distrugere a tuturor rudelor şi a copiilor săi. Această influenţă negativă se reîntoarce împotriva agresorului şi a rudelor acestuia. La nivelul biocâmpurilor omul este într-o conexiune directă cu toate rudele sale, cu copii săi, cu tot universal, astfel încât lovitura traversează întregul lanţ al rudeniei, şi ca recul vine pedeapsa împotriva agresorului şi a familiei acestuia.Dacă omul atacă individual, el plăteşte individual, iar dacă atacă în calitate de reprezentant al societăţii plăteşte întreaga societate.

 

Să nu facem rău nici măcar cu gândul vau vorba,fie si numai prin bârfa sau calomnie,pentru ca acestea produc un rău nemăsurat noua,dar si Tatalui nostru si intregului univers

 

 

Deci prin puterea gândurilor noastre îi afectăm pe ceilalţi. Depinde de noi dacă influenţa este  malefică sau benefică.  Bârfa ne scurtează viaţa, ne distruge fizic şi spiritual,  ne influenţează longevitatea. Murim devreme fiindcă în permanenţă ne autodistrugem. Ne ruinăm în permanenţă trupul şi sufletul.Majoritatea oamenilor nu fac decât să critice şi să-i blameze pe  cei care neguvernează. Atunci aceştia, fiind torturaţi de aceste gânduri negative şi râufăcătoare,sunt nevoiţi să ia decizii greşite pentru ţară şi greşelile lor cad asupra întregului popor.Dacă te uiţi la un om şi-ţi spui în gând:  mutra acestui om cere palme,  i-ai introdus un program agresiv în subconştient. În el se cripsează ceva şi în ziua aceea el va înjura, va violenta pe cineva, fără să ştie cauza.Nu emiteţi nicioidată acuzaţii sau rautati faţă de nimeni , nu faceţi nici un reproş nimănui.  Nu uitaţi că  orice reproş al dvs. reprezintă un program de distrugere al aceluia căruia îladresaţi.La om şi sufletul se deschide prin spate. Tot ce vei rosti în urma omului totul se

va împlini.

 

Tuturora ,si oricarui om,fie prieten,fie dusman, să le transmitem numai lumină, iubire  ,armonie,dragoste,mila,iubire şi impacare,pentru ca ura si alte uritenii sunt de la cel rau,ca sa faca ravagii asupra oricui si asupra intregului univers

 

Dacă nu facem acest lucru prin subconştient vom transmite dezaprobare, supărare sau iritare.Vorbirea de rău a unui om otrăveşte mintea celui care vorbeşte,  după care produce  perturbări  în  câmpul  său   energetic,dar si asupra altora .Vorba noastră este ca o piatră aruncată în apă, de la care pornesc în toate direcţiile zeci şi sute de cercuri. Săvârşind o faptă oarecare, noi continuăm să o săvârşim de sute şi de mii de ori în subcoştient. Această rezonanţă atrage acţiuni similare.   De   aceea,   dacă   aţi   rostit   în   urma   cuiva   un   blestem   veţi   continua   în subconştient   să   rostiţi   acest   blestem   oricărei   persoane   care   v-a     întors   spatele,inclusiv propriilor dvs. copii.

 

Doamne, dacă ei ne vor ucide acum, îşi vor pierde sufletele. Doamne

salvează-le sufletele, nu lăsa să se verse sânge

Intr-o   noapte   nişte   jefuitori   au   pătruns   într-o   locuinţă   şi   sub   ameninţarea pistoalelor au cerut toate lucrurile de preţ din locuinţă. Unul dintre soţi a început să spuna ruga din titlu. Şi ceva s-a întâmplat. Ei au plecat

imediat fără să mai ceară nimic. Dacă cei doi soţi se rugau numai pentru  salvarea propriilor vieţi ,nu scapau Darei s-au rugat si  pentru salvarea agresorilor,dusmanilor. Atunci,Toate Fortele Binelui au sarit in ajutor si au actiopnat,asa cum au cerut oamenii buni,dar care puteau fi omoriti de niste …nebuni .Rugăciunea făcută în gând i-a salvat de la moarte pe toti . Aceasta este puterea gândului.”

 

Sfaturi vitale pentru un creier sanatos

 

Pentru un creier sanatos, aprovizionati-va cu alimente bogate in acizi grasi omega-3, semintele de in, semintele de canepa, nuci crude si alte seminte.Unul dintre cei mai mari inamici ai creierului este stresul oxidativ de la radicalii liberi, care sunt generati de toxine, exercitiu, boala, stres, si procesele normale metabolice, printre alti factori. Precum un bataus  FLAMIND care da buzna  in sala de mese,si  radicalii liberi (atomi sau molecule care au lipsa un electron),FURA,  iau ce au nevoie de la alti atomi. Pe masura ce nivelul radicalilor liberi sporeste, un furt duce la altul, creand o cascada de reactii inflamatorii in lant, care pot vatama celulele pana la ADN-ul lor.Antioxidantii pot ajuta la blocarea acestui ciclu, de aceea noi auzim asa de multe despre acesti supernutrienti, si exista o larga varietate de surse – alimente, plante si suplimente – din care se poate alege. Afinele sunt o sursa bogata si s-au aratat a proteja neuronii de stresul oxidativ. Un alt bun antioxidant sunt leguminoasele, merisoarele, anghinarea, prunele si zmeura. In general plantele ma inchise la culoare au mai multi antioxidanti. Plante si condimente precum salvia, rozmarinul, ghimbirul, si turmericul sunt pline ochi de compusi antioxidanti pentru a proteja creierul si a sprijini si alte numeroase domenii ale sanatatii.

 

Aprovizionati-va cu alimente bogate in acizi grasi omega-3, semintele de in, nucile crude si semintele de chia si de canepa

Desi acizii omega-3 sunt laudati adesea pentru beneficiile lor de sanatate cardiaca, ei sunt cruciali si pentru sanatatea cerebrala. Un studiu publicat in jurnalul Neurologia a gasit ca oamenii cu deficienta de grasimi omega-3 au creiere mai mici si s-au prezentat mult mai slab la testele cognitive. Cercetatorii au afirmat ca acizii omega-3 reduc semnele imbatranirii din creier.

 

Vitamina E a mai fost, de asemenea, asociata cu sanatatea cognitiva imbunatatita. In plus, un studiu a indicat ca poate ajuta pacientii sa se recupereze dupa un atac cerebral. Vitamina E mai este si un puternic antioxidant. Asigura-te ca o sa cauti forma naturala numita d-alfa tocoferol, adesea gasita intr-un amestec de tocoferoli. Evita dl-alfa tocoferolul, o forma sintetica si care nu este bine absorbita.creier’Asa dupa cum s-a observat, oxidarea poate juca un rol important in vatamarea neuronilor, ducand la declin cognitiv. Unul dintre cei mai puternici suplimenti antioxidanti este o substanta vegetala numita honokiol. Derivat din scoarta de magnolie, honokiolul este de 1000 de ori mai puternic ca antioxidant decat vitamina E, si a fost aratat ca protejand creierul in numeroase feluri. Deoarece moleculele ei sunt asa de mici, honokiolul luat pe cale orala este foarte usor absorbit, si chiar are capacitatea unica de a trece de bariera sange/creier. Aceasta permite acestei substante sa isi exercite efectele direct asupra tesutului cerebral. Honokiolul a fost demonstrat ca imbunatatind starea de spirit, influentand GABA si alti neurotransmitatori care ajuta la alinarea anxietatii si depresiei. De asemenea a mai fost dovedit ca ajuta la remedierea atacului cerebral si protejeaza impotriva placii amiloide, asociate cu boala Alzheimer.Un alt supliment care aduce beneficii sanatati cerebrale este curcumina, un ingredient activ din turmeric. Intr-un studiu recent al Salk Institute, un medicament derivat din curcumina a inversat cursul bolii Alzheimer la soareci. Acesta nu este un studiu izolat. Alte cercetari au aratat ca, curcumina influenteaza crearea neuronilor si amplifica memoria.

 

2: Exercitiul fizic

 

Multiple studii au aratat o stransa relatie intre exercitiul fizic si functionarea imbunatatita a creierului. Un proiect a descoperit ca femeile peste 65 de ani care mergeau 30 de minute pe zi si-au incetinit declinul cognitiv. Cand a fost masurata acuitatea mentala, cercetatorii au gasit ca oamenii care faceau exercitii fizice pareau cu cativa ani mai tineri decat cei din grupul de control, care nu faceau deloc exercitii fizice.

 

Un alt studiu comparand nivelele de activitate si sanatatea creierului s-a concentrat asupra oamenilor de peste 70 de ani. Grupul mai activ avea mai putine sanse de a dezvolta probleme cognitive. Studiul a mai ajutat la clarificarea tipurilor de activitati care favorizeaza sanatatea cognitiva. Pe larg exercitiile fizice “normale”, cercetatorii au gasit ca actiuni simple, precum ridicatul in picioare si mersul prin camera erau de asemenea binefacatoare.

 

Alte cercetari au aratat ca exercitiul fizic poate de fapt sa mareasca dimensiunea creierului. Un studiu a utilizat imagistica prin rezonanta magnetica pentru a compara marimea creierelor la oamenii care faceau exercitii si la cei care nu faceau. Grupul practicantilor a iesit in avantaj. Mentinerea unui creier mare este importanta, deoarece unul dintre efectele secundare ale imbatranirii este reducerea volumului cerebral, care ar putea fi implicata in declinul cognitiv.

 

3: Meditatia

 

Efectele calmante ale meditatiei sunt bine documentate. Totusi, unele cercetari au aratat ca practicarea ei poate de fapt sa schimbe arhitectura cerebrala. Savantii de la UCLA au gasit ca meditatia sporeste incretirea cortexului cerebral, un proces numit girificare corticala, ceea ce imbunatateste capacitatea creierului de a procesa informatie. In mod specific, girificarea sporita ne ajuta sa ne regasim amintirile, sa luam decizii si sa ne concentram.

 

Pentru mine, cel mai izbitor aspect al acestor recomandari este aplicabilitatea lor la sanatate in general. Dieta, suplimentele naturale adecvate, exercitiul fizic si meditatia, sunt lucruri de care beneficiaza si sanatatea inimii si ele pot reduce riscul de cancer, diabet, si sindrom metabolic – in plus, ele ne fac sa ne simtim bine. Pe ansamblu, bunele practici sprijina sanatatea la toate nivelele, formand o fundatie pentru bunastarea minte-corp, longevitate si vitalitate.

 

 Surse pentru acest articol cuprind:

Sursa utilizata:

 

http://www.care2.com/greenliving/the-3-keys-to-a-healthy-brain.html – creier

 

Citeva  reguli  de combinare a alimentelor

 

 

 1. A) Combinatii nerecomandate(RELE)
 2. Stomacul NU poate digera 2 alimente concentrate in acelasi timp(aliment concentrat inseamana orice aliment care nu este leguma cruda sau fruct)

In special cele bogate in proteine care contin 2 surse de proteine diferite.Adica nu amestecam intre ele NICIODATA la aceeasi masa carnea cuouala cu branzeturile si cu leguminoasele(fasole,mazare,linte).

 

 1. Nu amesteca niciodata PROTEINELE ANIMALE(carne,branzeturi,oua) cu cele bogate inAMIDON(paste,,paine,cartofi,orez,produse de patiserie,leguminoase) si cu nimic!

Proteinele animale necesita un fel de enzime pentru a fi digerate in timp ce amidonul are nevoie de cu totul alte enzime. E o contradicitie la nivelul enzimelor care faca ca niciunul din alimente sa nu se digere complet. Asadar: NU cartofii pai cu friptura, NU paste cu carne decat cu sos vegetal si Nu produse de patiserie umplute cu carne)

 1. NICIODATA nu combinam fructele si dulciurile(zaharul) cu restul mancarii.

Fructe se consuma DOAR pe stomacul gol. Asadar ori cu minim 30 min inainte sau cu 2 ore dupa masa. Zaharul,mierea,fructoza sau dextroxa inhiba secretia sucului gastric astfel ca amestecandu-l cu restul mancarii te vei simti FOARTE BALONAT si inconfortabil dupa masa  ! Asadar FARA DESERT .

*Daca cumva simti nevoia puternica de a manca dulce dupa masa inseamna ca nu mananci conform tipului tau de metabolism.

 1. Nu amesteca alimentele GRASE(unt,untura,smantana,slanina si uleiurile) cu cele bogate in PROTEINE dar NICI cu cele bogate in AMIDON.

In primul rand grasimile amestecate cu proteine ingreuneaza foarte mult trecera mancarii din stomac in intestin.

In al doile rand grasimile amestecate cu amidonul formeaza un bol alimentar indigest insa extrem de bogat in calorii golale(ne insotite de nutrientii necesari pentru a putea fi utilizate de corp=>se depun).

 1. NU consuma APA nici la masa nici dupa masa!

Consumand apa la masa nu faci altceva decat sa diluezi sucurile gastrice iar astfel digestia devine foarte proasta. Consumand apa imediat dupa masa faci cam acelasi lucru.

Apa se bea cu minim 20-30 min inainte de masa.

 1. Laptele este cel mai bun GOL ( la fel si pepenele doar gol).

Nu se amesteca cu nicun aliment, exceptie face painea integrala insa nu in exces.

 1. Nu combinam fructele acide cu cele dulci in acelasi timp.

Cele acide (portocala, marul,fructele de padure etc) se pot combina intre ele insa cele dulci se consuma un singur fel odata.(doar banane sau doar pere etc.)

Asadar cum mancam corect ?

 1. B) Combinatiile BUNE
 2. Proteinele animale le combinam cu LEGUME sarace in amidon:

(in special cele verzi si cele bogate in apa patrunjel,spanac,rosie,castravete,ardei,broccoli,varza etc)

 1. La fel GRASIMILE se asociaza foarte bine si ele cu legumele usoare.
 2. Alimentele bogate in AMIDON(paste,cartof,paine,porumb,orez etc) se completeaza excelent cuLEGUMINOASELE(fasole, mazare, linte,bob, naut)
 3. Consuma DOAR pe stomacul gol: Fructele si Laptele iar cand mananci pepene nu il combina cu alt fruct.

5.Tot ce este dulce  DOAR pe stomacul gol !

Renunta la desert DUPA MASA ! Asa cum am mai spus zaharul de orice tip inhiba puternic enzimele responsabile cu digestia.RETINE Desertul(fie el un fruct)  e  un obicei foarte nesanatos care strica grav calitatea digestiei si totusi este atat de practicat peste tot. Decat desert mai bine mananca manacare pana nu mai poti. Daca totusi simti nevoia de dulce dupa mancare inseamana ca nu ai dat corpului alimentele de care avea nevoie 

 

 

Reteta prin care  scapi imediat de bătături

Pntru a remedia această problemă, care poate deveni dureroasă și poate cauza complicații, precum infecții la nivelul pielii, osului sau articulației, vă propunem astăzi 2 remedii naturale, respectiv:

 

Reteta pentru bataturi cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu – adăugați în 2 litri de apă caldă 3 linguri de bicarbonat de sodiu și folosiți această soluție pentru a vă înmuia picioarele. Îndepărtarea bătăturilor se va realiza apoi mult mai ușor.

 

Pentru a beneficia și de un efect antibacterian puternic, adăugați în apa folosită la înmuiatul picioarelor și 3-4 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

 

Infuzie cu ceai de mușețel si lavanda

Faceți o infuzie concentrată de ceai din flori de mușețel (5 linguri de plantă la 500 ml de apă fierbinte) si lavanda(2 linguri de planta la 500ml de apa fierbinte), lăsați 5-10 minute la infuzat, apoi strecurați și adăugați în 2 litri de apă caldă, dar nu fierbinte, și țineți-vă picioarele la înmuiat pentru 15-20 de minute, iar la sfârșit îndepărtați ușor cu ajutorul unei pietre ponce bătătura, având grijă să nu provocați durere sau sângerare.

La final, spălați piciorul cu apă caldă și săpun;

 

 Copii nu se cresc numai cu mincare,ci si cu…neviolenta verbala

 

 Pentru ca un copil sa creasca si sa se dezvolte armonios, el are nevoie de mult mai multe decat hrana, caldura si adapost. Copilul are nevoie de un mediu plin de blandete, in care sa se simta ocrotit, de dragoste si atentie, de intelegere si rabdare.

 

Desi in prezent parintii incep sa inteleaga ca „bataia NU este rupta din Rai”, violenta verbala este adeseori considerata ceva normal.

 

Adultii se enerveaza, tipa, striga, ameninta, dar considera ca acest lucru este in regula atata timp cat nu isi pun in aplicare amenintarile. Ei cred ca vorbele rostite la nervi vin si se duc si nici nu banuiesc ce urme lasa in mintea si sufletul copilului.

 

Ce este violenta verbala asupra copilului?

 

Nu este nevoie sa iti injuri in fata copilul ca sa il supui violentei verbale.

 

Violenta verbala imbraca multe si diverse forme. Iti etichetezi copilul? Ii spui ca este prost, lenes, neatent, egoist? Iti „parasti” copilul celuilalt parinte, povestind in gura mare despre poznele sau esecurile lui? Il ameninti ca va lua bataie sau ca va fi victima unei pedepse fizice? Il invinovatesti de ceea ce se intampla rau in familia voastra? Esti sarcastic, in incercarea de a evita critica directa? Il compari cu alti copii? Ii evaluezi constant comportamentul? Il faci de rusine in fata altora sau ii induci sentimentul de rusine? Ii compari actiunile cu cele ale unui bebelus? Ii pui porecle? TOATE aceste actiuni se incadreaza in categoria abuzului verbal si toate lasa urme adanci!

 

Cat de frecventa este violenta verbala?

 

Din pacate violenta verbala asupra copiilor se intalneste la tot pasul. Numara de cate ori auzi intr-o dupa-amiaza in parc sintagmele „De ce esti rau?” sau „Da’ ce, tu esti bebelus?” sau „Iti dau una de nu te vezi daca…”.

 

Urmareste-ti limbajul o zi intreaga si vezi daca faci macar una dintre greselile mentionate mai sus, atunci cand i te adresezi copilului pe care il ingrijesti.

 

Care sunt consecintele violentei verbale?

 

Violenta verbala ii marcheaza puternic pe copii.

 

Copiii victime au o imagine proasta despre ei insisi. Atunci cand i se repeta ca este prost, neindemanatic, neatent, de catre persoana in care are cea mai mare incredere, copilul ajunge sa creada el insusi aceste lucruri despre sine. Il vei auzi pe el insusi spunand despre sine ca este prost, ca nimeni nu il place.

 

Copilul abuzat verbal are de multe ori un comportament antisocial. El musca, loveste, este agresiv, se „ia la bataie” cu colegii sai de gradinita sau este crud fata de animale si copii mai mici.

 

Dezvoltarea copilului abuzat verbal poate fi incetinita. Aceasta intarziere se poate manifesta pe plan fizic, social, emotional sau academic. Copilul isi face greu prieteni, ramane in urma la scoala sau, in cazuri mai serioase, poate recurge la gesturi de tipul leganatului, suptului degetului.

 

Violenta verbala ii afecteaza pe copii pe termen lung?

 

Psihologii spun un mare DA la aceasta intrebare. Se pare ca adultii care au fost victime ale violentei verbale in copilarie au un risc crescut sa fie abuzati mai tarziu in viata, sau sa devina ei insisi abuzatori. Ei pot dezvolta tulburari de tipul depresiei, pornirilor autodistructive sau tulburari anxioase.

 

Ce NU trebuie sa ii spui NICIODATA copilului tau?

 

Exista cateva expresii care ne-au intrat in reflex. Le-am auzit cand eram mici si le-am integrat in fiinta noastra si acum, cand am devenit parinti, le scoatem la iveala fara sa ne dam seama. Iata cateva sintagme pe care copilul tau nu ar trebui sa le auda niciodata:

 

Eu te-am facut, eu te omor.

 

Te porti ca un bebelus.

 

Te porti urat.

 

Ma superi/infurii/enervezi.

 

De ce esti asa de prost/lenes/neindemanatic?

 

(Iar) M-ai dezamagit.

 

Nu pot avea incredere in tine.

 

Nu dai dovada de nici un pic de respect pentru mine.

 

Dispari din fata mea!

 

Ti-ai cerut osanda/Tu ti-ai cert-o/Ai cautat-o cu lumanarea.

 

Ce faci cand copilul tau este victima violentei verbale din partea altcuiva?

 

Uneori, oricat de grijulii am fi, copilul se afla in prezenta sau in compania unor adulti care nu se gandesc prea mult la lucrurile acestea. Desi bine intentionati, bunicii, matusile, bonele sau alti adulti pot fi violenti verbal fata de copilul tau.

 

In asemenea cazuri, copilul are nevoie sa i se sa apararea, in prezenta sa. El trebuie sa se stie sustinut si protejat. Explica-i copilului ca nu este normal sa i se spuna asemenea lucruri. Ia-l cu tine atunci cand ii spui in fata agresorului ca nu vrei ca, copilul tau sa auda asa ceva din nou.

 

Atunci cand copilul tau este lovit de catre un alt copil, tendinta parintelui agresorului este sa spuna „N-a vrut sa te loveasca”, mai ales daca este vorba de un copil mai mic. Nu este normal sa lasi lucrurile astfel. Suferinta copilului tau este astfel minimizata, iar el este invatat sa accepte sa fie o victima.

 

Recunosti vreuna dintre expresiile de mai sus in vocabularul tau de parinte? Ai fost vreodata martor la o scena de abuz verbal? Copilul tau a fost victima violentei verbale?

 

 

Cum poti testa  prietenii

 

Pentru ca “Nu este nimic pe acest pamant mai de pret decat prietenia adevarata.” – Toma de Aquinas,iata sase moduri prin care putem cerne/selecta prietenii adevarati de cei care se dau drept prieteni:

 

PRIETENII ADEVARATI ISI ONOREAZA CUVINTELE PRIN ACTIUNI

“Nu pe cuvinte ar trebui sa punem accentul. Vorbitul este ieftin. Trebuie pus pe actiune.” – Howard Berman

 

Dragostea este un verb, iar daca cineva vrea sa stie cat de mult insemni pentru el si cat de importante sunt prezenta si existenta ta in viata lui, iti va dovedi ca tot ce zice nu sunt doar cuvinte goale ci le va onora si respecta. Oamenii care tin la tine, prietenii adevarati, isi cinstesc cuvintele prin actiuni.

 

PRIETENII ADEVARATI ISI FAC TIMP SI PENTRU TINE CHIAR DACA PROGRAMUL E OCUPAT

Cei care spun ca te iubesc, dar abia isi fac timp sa iti arate lucrul acesta, de fapt nu te iubesc. Daca iubesti cu adevarat pe cineva si relatia voastra inseamna ceva, atunci iti faci timp. Vei gasi o metoda sa petreci timp de calitate cu ei. Prietenii adevarati isi fac timp pentru tine, chiar daca au un program ocupat.

 

“Timpul tau inseamna viata ta. De aceea cel mai mare cadou pe care il poti oferi cuiva este timpul tau. Nu este indeajuns sa spui ca relatiile sunt importante, trebuie sa demonstrezi investind timp in ele, altfel cuvintele sunt lipsite de valoare. Relatiile inseamna timp si efort si cea mai buna cale de a spune iubire este <T-I-M-P>” – Rick Warren

 

PRIETENII ADEVARATI ITI AMINTESC CINE ESTI CU ADEVARAT

Indiferent de cate ori vei esua in a fi perfect, bun, iubitor sau cat de nebun, negativ ai fi, prietenii adevarati sunt langa tine si nu te vor blama sau critica pentru slabiciunile tale. Ei nu te vor condamna niciodata pentru ca esti uman si ca ai ceea ce toti avem – o parte intunecata. Prietenii adevarati reaprind spiritual tau interior amintindu-ti tot timpul cine esti cu adevarat pentru ca ei te iubesc si te adora si pentru ca vad dincolo de dubiile tale, fricile si insecuritatile tale. Ei te vor ajuta sa iti vezi frumusetea interioara, intelepciunea, maretia si puterea, ajutandu-te sa iti traiesti viata intr-un mod placut, departe de frica si indoiala.

 

“Daca tratezi o persoana asa cum e, ea va ramane asa cum e. Dar daca o tratezi cum ar fi putut sa fie, va deveni ceea ce ar putea fi.” – Johann Wolfgang van Goethe

 

PRIETENII ADEVARATI ITI VOR PERMITE SA FII TU INSUTI

 

 

Prietenii adevarati, acele persoane care te iubesc cu adevarat, nu vor incerca niciodata sa te controleze, sa te schimbe sau sa te convinga sa fii altcineva decat esti. Iti vor da permisiunea sa fii tu insuti. Sa fii tu, sa te iubesca pentru cine esti si nu pentru cineva care ar trebui sa fii. Cu prietenii adevarati poti fii asa cum esti, fara nicio masca.

 

“Prietenii se pot ajuta reciproc. Un prieten adevarat este cel care iti lasa libertatea sa fii tu insuti, in special sa arati ceea ce simti. Orice simti in momentul in care esti cu el, este ok. Asta inseamna adevarata iubire – sa lasi o persoana sa fie ea cu adevarat.” – Jim Morrison

 

ADEVARATII PRIETENI TE FAC SA TE SIMTI BINE, NU RAU

Adevaratii prieteni scot din tine ce este mai bun. Iti fac viata mai dulce prin cuvintele lor, prin prezenta lor, prin actiunile si comportamentul lor; te fac sa vrei sa fii o persoana mai buna. Prietenii adevarati te inspira sa iti traiesti viata la potential maxim si vad constant binele in rau, frumosul in urat. Aminteste-ti ca prietenii adevarati te fac sa te simti bine, nu rau.

 

“Adevarata prietenie multiplica binele in viata si divide raul. Straduieste-te sa ai prieteni pentru ca viata fara ei este ca o insula pustie. Sa gasesti un prieten bun in viata ta inseamna noroc, sa il pastrezi insa – o binecuvantare.” – Baltasar Gracian 

 

 

 

Supa de usturoi – de 100 de ori mai puternica decat antibioticele

 

 

Supa de usturoi poate deveni cel mai bun “prieten” în rezolvarea diferitelor probleme de sănătate deoarece are aceleasi proprietati precum antibioticele. Utilizarea usturoiului are radacini inca din antichitate ( Egiptul antic și Babilon ).

 

Acesta poate fi combinat cu cimbru, care este de asemenea plin cu uleiuri volatile si are multe proprietăți medicinale care efectiv ucid diverși viruși și bacterii. Atunci când acestea sunt combinate într-o supă, acest remediu devine foarte puternic.

 

Mai jos aveti cel mai simplu și mai rapid mod de a pregăti o supa buna, gustoasa si eficienta.

 

Reteta

 

Aveți nevoie de două bucati de ceapă roșie, două linguri de unt, cincizeci de catei de usturoi curățati, o lingură ulei de măsline, patru linguri cimbru , o ceasca de smantana, sase cesti de supa de pui, și trei cești de pesmet.

 

 

 

În primul rând trebuie să preîncălziți cuptorul pana la 350 de grade, și în același timp sa raspanditi cateii de usturoi taiati la jumatate pe o folie de aluminiu, stropindu-i cu ulei de măsline. Dupa aceea stangeti amestecul in folie si puneti-l la copt pe o folie alimentara de copt, cam 60-90 minute.

 

Cand este gata lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei si faceti un alt amestec din cele două linguri de ulei de măsline și unt.Incalziti până se topeste, apoi adăugați ceapa rosie tocata si gatiti-l pentru aproximativ zece minute.

 

Cand usturoiul s-a racit pisati-l într-o cratiță preîncălzita, unde ați pus deja ceapa si cimbru. Apoi adăugați pesmet si gatiti-l timp de șapte minute. Dupa cele sapte minute turnati amestecul intr-un blender si amestecati-l.Puneti apoi amestecul inapoi in oala si adaugati smantana, sare si piper.

 

Veti avea o supă incredibil de gustoasa și foarte benefica, care este foarte usora pentru digestie și vă va ajuta în tratamentul diferitelor infecții și altor probleme inflamatorii. Un antibiotic natural perfect, care va înlocui un număr mare de medicamente farmaceutice care nu sunt tocmai bune pentru sănătatea ta.

 

Printre alte proaste obicee,am fost mintiti ca dupa o masa boiereasca,merge o maraseasca

 

Din pacate,niciun fumator din lume nu se da inapoi de la tigara de dupa masa. Pentru fumatori, e un lucru perfect normal. In schimb, expertii avertizeaza ca o tigara fumata imediat dupa servirea mesei poate fi de 10 ori mai nociva decat in alte circumstante. Asta se datoreaza faptului ca sistemul digestiv este activ, transferand fumul pretutindeni prin corp!Iata si alte proaste obicee!

 

2.Consumul de fructe dupa masa – Fructele se digera, de regula, foarte repede, dar, atunci sunt consumate dupa masa, ele nu sunt digerate imediat. Ramanand mai mult timp in stomac, fructele se descompun si cauzeaza dureri de stomac si balonare, producand totodata toxine care incurajeaza formarea celulitei. Daca vrei sa mananci fructe, mananca-le pe stomacul gol cu ceva timp inainte de a servi masa. Asa e cel mai indicat! intestinelor si, in plus, intarzie digestia.

 

3.Consumul de ceai dupa masa – Multi oameni consuma ceai dupa masa fara sa stie ca acest obicei este foarte nesanatos. Cofeina, o componenta esentiala a ceaiului, incetineste procesul de digestie, cauzand probleme de absorbtie. Acest obicei poate fi foarte daunator persoanelor anemice. In special daca suferi de anemie, evita sa bei ceai timp de cel putin o ora de la servirea mesei.

 

4.Inotul dupa masa – Cu siguranta ca, in copilarie, ai tai iti repetau mereu sa nu inoti dupa masa, si pe buna dreptate. Expertii avertizeaza ca inclusiv inotul dupa masa este nociv. Este binecunoscut efectul benefic al apei cu privire la imbunatatirea circulatiei sanguine, dar, imediat dupa masa, sangele este canalizat inspre stomac pentru digestia alimentelor, asa ca nu trebuie intervenit in acest proces.

 

5.Efectuarea exercitiilor pentru talie dupa masa – Acestea pot duce la rasucirea si prinderea pot incuraja cresterea in greutate. Numai pentru acest motiv si ar trebui sa renunti complet la acest obicei. intestinelor si, in plus, intarzie digestia.

6.Intreprinderea oricaror activitati fizice dupa masa – Orice efort fizic dupa masa nu este o idee buna. Efortul fizic impiedica sistemul digestiv sa absoarba in mod eficient nutrientii ingerati. Cel mult, poti face o plimbare usoara dupa masa.

 

7.Somnul imediat dupa masa – Un alt obicei prost, desi cu totii tanjim dupa un pui de somn dupa masa de pranz. Somnul, in schimb, nu este recomandat in acest moment deoarece incetineste procesul de digestie si poate provoca balonare, in special datorita statului in pozitie orizontala. In timp, acest obicei poate provoca multe alte probleme de stomac.Tort de fructe fără coacere

 

Reteta rapida tort de fructe fara coacere

Tortul de fructe este ideal pentru zilele de vară. Este un desert răcoros și plin de vitamine. Mai mult, este o rețetă rapidă, ce nu necesită coacere, astfel fructele păstrându-și proprietățile nutritive.

 

Acest tort este făcut cu zmeură și afine, dar puteți folosi ce fructe vă plac și aveți la îndemână.

 

Ingredientele de care avem nevoie pentru rețeta de tort de fructe sunt următoarele:

-5 căni de zmeură;

– sucul de la o portocală mare sau de la două mai mici;

– 20-24 pișcoturi;

– 1 cană și o treime de mascarpone;

– 1 cană și un sfert de smântână dulce;

– jumatăte de lingurița de esență de vanilie;

– trei sferturi de cană de zahăr pudră;

– 2 căni și jumătate de afine;

– un vârf de sare.

 

Mod de preparare: Acest tort răcoritor se prepară foarte rapid și, cel mai important, nu necesită coacere.

 

Peste zmeură se pune sucul de portocală și se lasă la frigider până pregătim restul ingredientelor. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră și apoi se încorporează smântana cu vanilia și sarea.

 

Avem nevoie de o formă de tort pe care să o tapetăm pe margini cu hârtie de copt. După aceea, pe fundul formei, punem un strat din piscoturi rupte bucățele. Urmează un strat de zmeură și unul de mascarpone. Se reia cu pișcoturi, zmeură și din nou mascarpone. Deasupra se pun afinele. Și gata! Se bagă la frigider și se lasă minim 3 ore. Poftă bună!

 

BENEFICIILE PERIAJULUI USCAT AL PIELII

 

Periajul uscat funcționează ca orice alt exfoliant: înlătură celulele moarte de pe piele, îi îmbunătățește aspectul, iar hidratarea devine mai eficientă după un astfel de procedeu.

Periajul uscat al pielii este asemănător cu masajul. Mișcările vor ajuta lichidul limfatic să se mute spre nodulii limfatici, iar excesul să fie eliminat. Corpul tău face acest lucru în mod natural, dar periajul uscat grăbește procesul și intensifică circulația, transportând sânge oxigenat spre piele și alte organe.

 

Periajul uscat reduce celulita

Periajul uscata ajută la eliminarea toxinelor, iar specialiștii susțin că poate înlătura aspectul de coajă de portocală.  Modul în care acționează este simplu: prin exfoliere, sunt îndepărtate toxinele stagnante, care descompun țesutul conjunctiv și duc la apariția celulitei.

Chiar dacă nu există dovezi clare că periajul uscat poate înlătura celulita pentru totdeauna, aspectul său va fi îmbunătățit imediat după acest procedeu.

 

Cum se face periajul uscat

Pentru început, ai nevoie de o perie de exfoliere, pe care o găsești la orice magazin cu produse cosmetice. Caută una aspră, pentru ca procesul să fie eficient. Un mâner lung este, de asemenea, recomandat, pentru că te va ajuta să masezi zonele greu accesibile.

Periajul uscat îți stimulează corpul și îți dă energie, așa că cel mai bine este să îl faci dimineața, înainte să intri la duș, dar poți alege orice moment al zilei. Începi procesul de la picioare, apoi talie, spate și piept. Închei periajul cu mâinile și subrațul. Urmează, apoi, dușul. Pentru că vei avea porii deschiși, orice tratament pe care îl vei aplica va fi mai eficient. După duș, folosește o cremă hidratantă, iar pielea ar trebui să se simtă moale și catifelată.

Poți testa dacă procesul te-a ajutat să elimini toxinele. Șterge-ți corpul cu o cârpă uscată, imediat după periaj, iar bucata de material las-o într-o pungă sigilată pentru câteva zile. Mirosul pe care îl va căpăta te va convinge că toxinele au fost eliberate.

Iata ce sa nu  spui niciodata la un interviu de angajare

 

Nu vorbi urat despre fostul sau actualul sef

Daca vei incepe cu o astfel de atitudine cu siguranta vei avea de pierdut pentru ca niciun angajator nu vrea sa i se faca o reclama proasta. Se va gandi automat ca daca te va alege pe tine exista o sansa foarte mare ca la fel sa vorbesti depre el si aceasta slujba. Chiar daca este important sa fii sincer si sa vorbesti deschis, jignirile sau atitudinea negativa nu iti vor fi de ajutor.

 

Cu cat se plateste acest job

Este normal sa vrei sa stii si acest lucru insa, nu fi tu cel care aduce in discutie problema salariului. Daca incepi sa vorbesti despre bani si cat poti castiga, nu vei face decat sa pari interesat doar de acest aspect si nimic altceva.

 

Trebuie sa raspund la telefon

In momentul in care ai inceput interviul telefonul trebuie sa fie pus deoparte si pe silentios. Angajatorul va privi ca o lipsa de respect ca tu sa raspunzi la telefon sau sa inceapa sa iti sune telefonul, eventual si cu o melodie mai putin decenta.

 

Veti regreta daca nu voi fi angajat

Angajatorul nu poate sa stie cu siguranta ca tu esti cea mai buna alegere pana nu evalueaza si ceilalti candidati. Este bine sa ai incredere si sa arati ca esti stapan pe tine si cunostintele tale, insa mandria exagerata te va face sa pierzi o oportunitate de angajare.

 

Cum ma descurc?

Nu pune niciodata aceasta intrebare in cadrul unui interviu. Angajatorii doresc sa aleaga oamenii care arata ca sunt increzatori si stiu de ce sunt capabili. Daca ceri feedback nu doar ca vei lasa impresia de nesiguranta dar, vei arata si ca esti un om slab care are nevoie sa i se spuna daca ce face e bine si atunci cand nu este cazul.

 

Pot sa lucrez de acasa si cate vacante pot sa imi iau?

Pastreaza intrebarile astea pentru mai tarziu, dupa ce ti se ofera o pozitie in cadrul companiei. Daca te grabesti sa intrebi aceste lucuri angajatorul va incepe sa aiba dubii in ceea ce priveste profesionalismul, ambitia si vointa ta de a munci.

 

Cu ce se ocupa mai exact compania?

Este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face la un interviu si este o modalitate mai mult decat eficienta de a fi vazut ca un exemplu negativ. Nu te duci niciodata la un interviu de angajare fara sa stii nimic despre compania respectiva, este ca si cum ai arata dispret si dezinteres total fata de acel job.

 

Nu am nicio intrebare

Pregateste cateva intrebari pe care sa le pui si tu angajatorului, prin care sa arati ca esti informat, ca esti interesat si ca esti un profesionist. Candidatii care nu pun intrebari par nepregatiti si neinteresati de viitorul posibil loc de munca si arata ca nu conteaza pentru ei detaliile despre companie ci doar salariul.

 

Nu spune ca ai fost concediat

Chiar daca este adevarat si ai fost concediat de la fostul loc de munca, ar fi mult mai bine daca nu ai folosi aceasta expresie, deoarece nu va suna prea bine in urechile angajatorului. Din acel moment acesta va incepe sa-ti caute defectele, atitudinile gresite care au adus la concediere si nu se va mai concentra la aptitudinile si calitatile tale.

 

Nu te prezenta din start ca fiind fara experienta

Concentreaza-te mai mult pe lucrurile pe care le-ai facut, skill-urile pe care le ai, proiectele personale sau cursuri la care ai excelat. Scoate in evidenta partile tale bune si arata ca esti un om care vrea, isi doreste si poate.

 

Ceapa poate vindeca chiar și bolile cronice

 

Ceapa scade febra

Este ideal pentru copii. Dacă copilul dumneavoastră are febră înaltă, tăiați câteva inele de ceapă și umeziți-le în oțet de mere. Apoi puneți inelele de ceapă pe talpa piciorului și încălțați ciorapii, la fel băgați o bucată de ceapă în urechi. Febra va scădea foarte repede de la acest medicament.1

 

Ceapa omoară infecțiile

Pentru a ucide infecția, mai întâi pregătiți pasta de ceapă. Ea se pregătește în felul următor: se fierbe laptele și se toarnă peste o felie groasă de pâine albă, deasupra se rade ceapa. Se frământă aceste ingrediente până devin o pastă omogenă. Pasta este gata de folosire. Urmează să dezinfectați locul infectat peste care se pune pasta de ceapă aranjată în tifon și asigurați cu un bandaj. Trebuie să stați cu bandajul în jur de 2-2,5 ore. Repetați procedura până când infecția va dispărea.

 

Ceapa are capacitatea de a opri sângerarea

Ceapa ajută la zgârieturi mici și tăieturi. Dacă ai avut un accident și ți-ai rănit degetul aplică pe rană o bucată de tifon în care au fost rulate câteva felioare de ceapă. Sângerarea se va opri într-o clipită. Pentru ca rana să se vindece mai repede, repetați procedura de câteva ori.

Medicament pentru arsuri

E greu de crezut, dar o simplă ceapă vă va ajuta să vindecați arsurile solare și nu numai. Pentru acest lucru, aveți nevoie de câteva felii de ceapă care se pun peste rană și se lasă timp de 2 minute. După aceasta aplicați pe arsură albuș de ou, durerea va dispărea și nu va rămâne cicatrice.658x0_arsura_solara_1

 

Ceapa tratează tusea

Sucul de ceapă – un sirop de tuse extrem de eficient, dar puțini vor să-l folosească în această formă. Prin urmare, atunci când suferi de tuse pune o bucată de ceapă în ureche. Din motiv că sucul de ceapă pătrunde în fluxul sanguin și vă scapă astfel de tusea neplăcută.

 

În caz de frisoane

Dacă aveți o senzație de frig însoțită de tremurături, ceapa vă va ajuta și cu această problemă. Mâncați o ceapă crudă și în câteva ore vă veți simți mai bine.3

 

Ceapa ajută la durerile de cap și de urechi

Durerile de urechi sunt foarte neplăcute, dar cu ajutorul cepei veți scăpa de ele într-o clipită. Pune o bucată de ceapă în urechi, și ea va reduce inflamația. Dacă sunteți chinuit de migrenă, repetați această procedură înainte de a merge la culcare, lăsând ceapa în urechi până dimineața.

 

Ceapa reduce cicatricile

Sună ca o minune, dar este adevărat. Cicatricile chirurgicale într-adevăr vor fi mai puțin vizibile dacă veți utiliza ceapa. Frecați regulat zona pielii unde se află cicatricile.4

 

Înțepăturile de albine

Dacă ați fost mușcat de o insectă, aplicați pe mușcătură ceapă tăiată. Aceasta va reduce umflătura, va scoate otrava și va grăbi vindecarea.

 

E-uri nelipsite din borsuri nenaturale,din mezeluri, sucuri,lactate şi din multe alte mincaruri, sunt gustoase dar aducatoare de  cancer

 

Spre exemplu,ingredientele din compoziția produselor tip borș   sunt bune,dar si ne-bune…următoarele: acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, lactat de calciu, 5-ribonucleotide disodice, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavină, ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapiță, lactoză, maltodextrină, tărâțe de grâu, făina de grâu, făina de porumb, făină de secară, zahăr, sare, amidon din porumb, amidon din cartofi, arome, țelină deshidratată, ceapă deshidratată, frunze de pătrunjel deshidratate, mărar deshidratat, praz deshidratat, morcov deshidratat, rădăcină de leuștean, leuștean, ardei gras roșu, păstârnac, semințe de țelină, extract de leuștean, zer, lapte degresat, lapte praf degresat, smântână pudră, extract de rozmarin, drojdie deshidratată, tumeric, curcumă.

 

Dintre ingredientele menționate mai sus, cele mai utilizate sunt:

 

-la 100% dintre produsele analizate s-a folosit acidul citric;

 

-La 85% dintre produsele analizate s-a folosit acidul lactic;

 

-La 77% dintre produsele analizate s-a folosit monoglutamatul de sodiu. E621 – Monoglutamat de sodiu – poate produce dureri de cap, slăbiciune, greață, arsuri. Nu trebuie consumat de către femei însărcinate, copii, hipoglicemici, bătrâni sau cardiaci;

 

-la 77% dintre produsele analizate s-a regăsit grăsime vegetală de palmier (nu s-a menționat de către producător dacă grăsimea este parțial hidrogenată sau nehidrogenată). Uleiul de palmier parțial hidrogenat și/sau hidrogenat conține acizi grași de tip trans, aceștia pot crește nivelul colesterolului nociv (LDL), fapt ce poate duce la apariția afecțiunilor cardiace și a cancerului la colon;

 

-la 69% dintre produsele analizate s-a folosit lactat de calciu;

 

-la 62% dintre produsele analizate s-a regăsit amidonul din porumb;

 

-la 23% dintre produsele analizate s-a regăsit extractul de drojdie. Extractul de drojdie conține acid glutamic sau glutamat de sodiu și se folosește pentru a crea arome sărate sau gust de umami („al cincilea gust”). Extractul de drojdie poate provoca alergii și afecțiuni ale glandelor endocrine;

 

-colorantul caramel simplu se regăsește în produsul Borș original, marca Vegeta, grupul Podravka;

 

produsele “Borș cu legume”, marca Maggi, grupul Nestle și “Borș”, marca Dora, producător Compania Indiilor Orientale conțin 2 tipuri de potențiatori de arome, respectiv monoglutamat de sodiu și 5-ribonucleotide disodice.

 

În cele 13 de produse analizate s-au identificat 9 aditivi alimentari, după cum urmează:

 

E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scăzută.

 

E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial și poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.

 

E270 – Acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Poate produce reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. Alimentele ce conţin E270 nu trebuie consumate de bebeluşi şi copii mici pentru că ei nu deţin echipamentul enzimatic necesar metabolizării acestuia.

 

E304 – Palmitat de ascorbil este un antioxidant care poate ataca smalțul dinților.

 

E307 – Alfa tocoferol este unextract din uleiuri vegetale bogate în tocoferoli (vitamina E), în special floarea soarelui și este folosit ca antioxidant. Poate avea un efect antinutritiv, reducând digestia lipidelor, poate provoca o uşoară hipertrofie a ficatului şi în anumite condiţii poate provoca chiar efecte alergice.

 

E327 – Lactat de calciu este folosit drept conservant, în special împotriva drojdiilor şi fungilor, mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse. Poate provoca stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală.

 

E330 – Acidul citric este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

 

 

 

E621 – Monoglutamat de sodiu poate produce dureri de cap, slăbiciune.

 

E635 – Ribonucleotid disodic poate provoca alergii și trebuie evitat de persoanele astmatice.

 

Arome – termenul se referă la produsele care nu sunt destinate consumului sub această formă, care sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.

Regenerarea Ficatului  este garantata prin  consumul de    SFECLĂ,MORCOV și NUCI

 

Sucul de sfeclă, morcov si nuci este unul din cele mai eficiente elixiruri, recomandat in zilele noastre de tot mai mulți nutriționiști si specialisti din intreaga lume. Acționează ca un adevarat panaceu asupra sângelui și ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, combate cancerul si mai mult decat orice ajută la regenerarea ficatului. Toți cei bolnavi de cancer ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă, cu morcov, măr, țelină sau lămâie, sau simplu.

 

Reteta elixirului  -Ingrediente

 

– 1 sfeclă roșie

– 3-4 morcovi de marime medie

– 2 fructe de kiwi

– 1 ceașcă cu miez de nucă

 

Prepararea bauturii

 

Ingrediente enumerate mai sus ajung pentru o doză zilnică de suc.

 

Pentru prepararea elixirului, aveți nevoie de un storcător(preferabil manual fiindca este mai eficient), robot sau blender. Sfecla, fructele de kiwi și morcovul se curăță de coajă, se taie cubulețe mici și se pun în aparat.

 

Sucul obținut se bea intr-o singura repriza, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore,in intervalul dintre mese.

 

Persoanele care tin cure de slabire pot înlocui una din mesele zilei cu acest elixir magnific. Preparați acest suc proaspăt în fiecare zi. Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an.

 

Indicațiile terapeutice

 

Acesta bautura este recomandata următoarelor persoane:

 

– Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic

– Persoanelor bolnave de cancer

– Persoanelor cu imunitatea scăzută

– Persoanelor supraponderale

– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare

– Persoanelor care iau antibiotice

– Femeilor care iau anticoncepționale

– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată

– Persoanelor care suferă de insomnie

– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizică și intelectuală

 

Sucul de sfeclă roșie este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaina, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul ficatului. Betaina ajută la regenerarea celulelor ficatului, și la curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.

 

Sucul de morcovi  este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietati detoxifiante ajutănd la eliminarea deșeurilor toxice acumulate în ficat. Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B, calciu și magneziu.

 

Kiwi este unul din cele mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite de corp. Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și alergiile.

 

Nucile curăță ficatul și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți, acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. Proteinele sunt esențiale pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât ele ajută la formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a sistemului imunitar. Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot afecta celuele hepatice.

 

 

Reţeta care îţi curăţă plămânii în trei zile

Multe persoane nu au fumat niciodata, si cu toate acestea au probleme cu plamanii. Pe de alta parte, exista si categoria celor care, desi sunt fumatori inraiti, nu au suferit niciodata de vreo afectiune a plamanilor.

 

Situatia difera de la persoana la persoana, insa tigarile reprezinta una dintre cauzele principale ale aparitiei cancerului la plamani. Metoda urmatoare este cu siguranta foarte utila in cazul fumatorilor, insa si daca nu esti fumator nu strica sa stii cum sa iti cureti plamanii de toxine.

 

Cu doua zile inainte de a incepe tratamentul, trebuie sa opresti consumul de lactate. In seara de dinaintea primei zile de regim trebuie sa bei un ceai de sunatoare, inainte de culcare.

 

Ceaiul va ajuta la curatarea toxinelor din intestine. Este foarte important ca pe parcursul procesului de detoxifiere, plamanii sa nu fie incarcati.

 

Tratament

 

 1. Stoarce sucul de la doua lamai si amesteca-l cu 300 de ml de apa. Bea sucul inainte de micul dejun.

 

 1. In timpul pranzului trebuie sa bei 300 de ml de suc de grapefruit sau ananas. Aceste sucuri contin antioxidanti naturali, care sunt foarte importanti pentru sanatatea plamanilor.

 

 1. Dupa amiaza, in jurul orei 16:00, bea 300 ml de suc proaspat de morcovi. Acesta va contribui la imbunatatirea alcalinitatii din sange.

 

 1. Inainte de masa de seara trebuie sa bei 300 de ml de suc bogat in potasiu. Potasiul este un element important in curatarea plamanilor.

 

Iata reteta pentru sucul bogat in potasiu:

 

Pune in storcator 300 de grame de pastarnac, 200 de grame de macris, 300 de grame de castraveti. Vei obtine cam 300 de ml de suc.

 

Pe parcursul celor 3 zile, pe langa consumul de sucuri, ar trebui sa faci miscare si sa dormi suficient. Pentru a obtine rezultate si mai eficiente, fa o baie fierbiente si savureaz-o timp de cel putin 20 de minute.

 

Regimul poate parea putin dificil, insa rezultatele sunt incredibile , lucru pe care o sa-l observi dupa terminarea “tratamentului”. Iti vei da seama singur de faptul ca plamanii tai s-au curatat!

Ce trebuie să mănânci pentru a dormi mai bine? Alimentul este indicat mai ales în cazul copiilor cu probleme de somn

 

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oxford a vrut să afle dacă suplimentarea zilnică cu 600 mg de DHA obţinut din alge, preţ de 16 săptămâni, poate îmbunătăţi somnul a 362 de copii. Copiii care au luat parte la studiu nu au fost aleşi pentru că aveau probleme cu somnul, ci pentru că aveau rezultate slabe la şcoală. La debutul cercetării, părinţii au completat un chestionar despre somnul copiilor, acesta relevând că 4 din 10 copii sufereau de tulburări de somn. Cercetătorii au dotat cu senzori 43 dintre copiii cu probleme de somn, pentru a-i monitoriza de-a lungul a cinci nopţi. Acest studiu pilot a arătat că acei copii care consumaseră zilnic suplimente cu omega-3 dormeau cu 58 de minute mai mult şi sufereau 7 episoade de trezire mai puţine decât copiii care luaseră suplimente placebo, cu porumb şi soia.

 

Cercetarea a relevat că un nivel mai mare al DHA-ului în sânge este asociat unui somn mai bun, cât şi unei rezistenţe mai mici la culcare, unui număr mai mic de parasomnii şi unui număr mai mic de tulburări de somn. De asemenea, oamenii de ştiinţă au arătat că un raport mai mare între DHA (acid omega-3) şi AA (acid arachidonic, acid gras omega-6) era la rândul său asociat unui număr mai mic de probleme de somn.

 

„Faptul că am descoperit probleme de somn în 4 din 10 copii studiaţi este un motiv de îngrijorare. Mai multe substanţe în corp din acizi graşi omega-3 şi omega-6 joacă un rol cheie în reglarea somnului. Spre exemplu, un nivel mai mic de DHA este asociat unui nivel mai mic al melatoninei, iar asta poate explica rezultatul studiului nostru, care a arătat că acei copii cu un nivel mai mic de DHA în sânge au probleme mai mari de somn”, a explicat profesorul Paunt Montgomery de la Universitatea Oxford.

 

„Alte studii mai vechi au arătat că în rândul copiilor de 7-9 ani nivelul din sânge al DHA este alarmant de scăzut, iar asta ar putea avea o legătură directă cu comportamentul copiilor şi cu rezultatele la învăţătură. De asemenea, acestea explică şi calitatea proastă a somnului”, a explicat dr. Alex Richardson de la Universitatea Oxford.

 

„Este nevoie de mai multe studii, dat fiind numărul mic de copii ce au luat parte la acest studiu pilot. Totuşi, acest studiu randomizat sugerează că somnul copiilor poate fi îmbunătăţit cu suplimente de DHA şi indică încă un beneficiu al unui nivel ridicat al acizilor graşi omega-3 în dietă”, concluzionează cercetătorii.

 

Sursa: Universitatea Oxford

 

 Ce efecte grave au trezirile dese asupra sănătăţii?

 

Un somn fragmentat este la fel de rău ca o noapte alba.Nu este de mirare că tinerii părinţi sunt extenuaţi şi se plâng că dimineaţa se simt chiar mai obosiţi decât erau seara la culcare.

 

Acum, un studiu realizat de profesorul Avi Sadeh de la Universitatea din Tel Aviv arată că o noapte de somn întrerupt de plânsetele bebeluşului echivalează pentru organism cu doar 4-5 ore de somn consecutive.

 

Acesta este primul studiu care arată că aceste treziri dese noapte, chiar dacă sunt de scurtă durată (doar câteva minute) afectează abilităţile cognitive, atenţia şi starea de spirit.

 

Sadeh conduce o clinică de cercetare a somnului la Universitatea din Tel Aviv şi spune că este surprinzător faptul că tinerii părinţi nu sunt consiliaţi şi despre acest important aspect, al nopţilor pierdute.

 

El spune că efectul acestor nopţi extenuante se acumulează în timp şi este un preţ enorm pe care trebuie să-l plătească părinţii.

 

În timp, din cauza oboselii, ei devin nervoşi pe propriul copil şi au în acelaşi timp un sentiment de vinovăţie atunci când observă iritabilitatea lor.

Sadeh caută acum soluţii pentru ca somnul bebeluşilor să fie mai bun, astfel ca şi părinţii lor să se poată odihni noaptea.

 

Sursa: Tel Aviv University

 

  Iată care sunt cele mai bune şi cele mai proaste poziţii pentru somn 

Ne petrecem aproape o treime din viaţă dormind, prin urmare odihna este foarte importantă, dar pentru multe persoane somnul devine un adevărat coşmar chiar înainte de a adormi. Mulţi suferă de insomnie şi de alte tulburări de somn, care au multe cauze, printre care şi poziţia greşită în pat.

 

Medicul Hooman Melamed, ortoped la un spital din Los Angeles, precizează că aproximtiv 80% dintre oameni vor suferi de dureri de spate din cauza poziţiei în care dorm.

 

Experţii consideră că dormitul pe spate este cea mai sănătoasă poziţie. Previne durerile de spate şi de ceafă şi permite coloanei vertebrale să fie aliniată corect, firesc.

 

Astfel sunt evitate şi durerile de stomac, dar şi apariţia ridurilor sau a coşurilor, adaugă Jimmeh Fletcher, neurolog. Dezavantajul acestei poziţii apare în cazul persoanelor care sforăie.

 

Pe locul doi ca poziţie recomandată de medici este dormitul pe o parte. Este ideal pentru cei care sforăie, suferă de apnee în somn, pentru gravide, dar şi pentru cei care au dureri de spate sau de ceafă.

 

În acest caz, dezavantajele ţin de îmbătrânirea pielii, din cauza presării tenului pe pernă. În plus, avertizează specialiştii, în timp dormitul pe o parte va duce la lăsarea sânilor.

 

Contează foarte mult şi pe ce parte dormiţi. De exemplu, cei care dorm pe partea dreaptă vor suferi de arsuri la stomac. Cei care preferă partea stângă nu au probleme cu acidul gastric, dar presează astfel organele interne, respectiv ficatul şi plămânii.

 

Vivian Eisenstadt, terapeut la un spital din Los Angeles, recomandă persoanelor care dorm pe o parte să folosească trei perne: o pernă ergonomică sub cap, o pernă sub talie şi una între picioare.

 

Exeprţii sunt de acord că poziţia cea mai proastă pentru somn este dormitul pe burtă. Duce la arcuirea anormală a coloanei vertebrale, ulterior la presiune pe încheieturi şi muşchi şi în final al durere. În plus, obliga gâtul să stea într-o poziţie forţată, îndoit, ceea ce afectează circulaţia şi respiraţia.

 

Pe locul doi la poziţii care nu sunt recomandate pentru dormit este cunoscuta poziţie fetală: pe o parte, cu genunchii la piept. Deşi este confortabilă la început, în timp duce la dureri de spate, la lăsarea sânilor şi la apariţia ridurilor.

 

Melamed recomandă ca în timpul somnului umerii şi gâtul să fie aliniaţi.

 

De asemenea, este bună o saltea mai moale, care să preia presiunea care se poate exercita asupra încheieturilor. Nu trebuie să fie totuşi prea moale, pentru că salteaua trebuie să susţină bine gâtul.

 

Aşadar, uite de ce trebuie să dormi pe partea stângă:

 

– Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte sănătatea multor organe din corp şi favorizează functionearea lor la cote optime.

 

–   îmbunătăţeşte sistemul limfatic. Acesta transporta substanţe importante, precum proteine şi glucoză, care sunt filtrate şi drenate pe partea stânga a corpului.

 

–   îmbunătăţeşte digestia, datorită faptului că atât pancreasul cât şi stomacul sunt, în proporţie mare, aşezate spre stânga. Aşadar, secreţia enzimelor digestive va fi mai bună dacă dormi pe partea stânga.

 

–   favorizează o mai bună funcţionare a inimii susţin specialiştii. Astfel, dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi duce la regularizarea cordului.

 

–   favorizează activitatea splinei, având în vedere că are un rol major în menţinerea fluxului optim pentru sistemul limfatic.

Iata  câteva plante care te ajută să tratezi,ori  să previi problemele dinților și ale gingiilor

 

Menta oferă respirație proaspătă

 

Menta este o plantă binecunoscută pentru calitățile ei antidiareice, dar este și un foarte bun dezinfectant și antiinflamator. În plus, răcorește și tonifică mucoasa bucală.

 

 

Dacă ai gingiile ușor inflamate, clătește-ți gura după masă cu ceai de mentă călduț, proaspăt preparat. Astfel, durerile se vor atenua. Această gargară ajută și la curățarea dinților și a gingiilor. În plus, vei avea o respirație proaspătă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

 

Cuișoarele te scapă de dureri

 

Cuișoarele au proprietăți anestezice și diminuează durerile de dinți sau de gingii. Totodată, înlătură mirosul neplăcut al gurii. Poți să le mesteci ca atare sau poți face gargară cu ceai din cuișoare. Pentru a-l prepara, fierbe patru cuișoare timp de unul-două minute în 200 ml apă clocotită. Vasul se acoperă cu un capac. După 10 minute se strecoară. Se utilizează călduț sau la temperatura camerei. Împotriva durerilor de dinți, pune câteva picături de ulei de cuișoare pe un tampon de vată și aplică-l direct pe locul cu problemă. La început poate ustura un pic, dar, mai apoi, zona dureroasă amorțește.

 

Cum sa tratezi    durerea de dinti   fara medicamente?

 

 

Asadar, in cazul in care aveti dureri de dinti, tot ce trebuie sa faceti este sa curatati o ceapa mica de coaja, sa o spalati  sa o taiati rondele.

 

Luati apoi o bucata de ceapa si asezati-o deasupra dintelui care va provoaca durere. Fixati bucata de ceapa prin simpla inchidere a gurii, astfel incat sa se creeze o mica presiune pe dintele in cauza.

 

Mentineti aceasta pozitie timp de 3-4 minute si va asigur ca durerile vor inceta in cel mai scurt timp.

 

Sub cele 7 foi, ceapa contine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine si multe alte substante active ce au un puternic efect analgezic, calmand inflamatia ce se produce la radacina dintilor.

Contraindicații

 

Femeile însărcinate ar trebui să evite cuișoarele, întrucât pot declanșa travaliul înainte de termen. Mai este important să știi că acest remediu nu vindecă, ci are doar efecte analgezice. Nu ezita să mergi la dentist pentru a te trata.

 

Salvia previne infecțiile

 

Un remediu împotriva giingiilor dureroase este salvia, care are un efect astringent și previne sau înlătură infecțiile. Se poate face gargară de două-trei ori pe zi cu ceai călduț (infuzie din două lingurițe de plantă la 200 ml apă) sau se pot mesteca frunze proaspete de salvie.

Tratament natural eficient pentru durerile articulare

 

 

Ingredientul principal pentru eliminarea durerilor articulare dar si pentru alte vindecari este otetul din cidru de mere!

 

Iata cum il puteti folosi:

 

– Pentru durerile articulare trebuie sa amestecati 100 de ml de otet din cidru de mere cu 10 cani de apa calda, apoi introduceti picioarele sau mainile la care aveti probleme articulare in aceasta combinatie si metineti-le acolo timp de minim 10 minute. Durerile vor disparea ca prin minune!

 

– Puteti combina otetul din cidru de mere cu ulei din nuca de cocos. Amestecati o lingura de otet din cidru de mere cu o lingura de ulei din nuca de cocos si aplicati acest amestec cel putin o data pe zi direct pe zonele afectate. Masati bine pana cand amestecul va fi absorbit de piele si va asigur ca in maxim 7 zile nu veti mai experimenta dureri articulare.

 

– In cazul durerilor de gat, puteti face o infuzie cu otet din cidru de mere. Fierbeti 500 de ml de apa si adaugati apoi 100 de ml de otet din cidru de mere. Luati un prosop si puneti-l deasupra capului, facand o infuzie timp de 10 minute. La sfarsitul procedurii durerile de gat vor fi mult atenuate.

 

– Pentru eliminarea mirosului neplacut al picioarelor puteti sa va spalati cu otet din cidru de mere. Amestecati 500 de ml de apa rece cu 100 de ml de otet din cidru de mere si 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Spalati-va picioarele cu acest amestec seara inainte de culcare si nu veti mai avea probleme cu mirosul neplacut al picioarelor. Aceeasi combinatie o puteti utiliza si pentru mirosul neplacut de la subrat!

 Cum putem obtine o bautura miraculoasa care invinge si cancerul pulmonar!

Aceasta bautura minune poate vindeca si preveni numeroase afectiuni, cum ar fi:

 

 • Previne atacurile de cord si hipertensiunea
 • Protejeaza ficatul, rinichii si pancreasul
 • Previne atacurile de febra Hay (febra de fan)
 • Fortifica sistemul imunitar
 • Stimuleaza pierderea in greutate
 • Vindeca ulcere
 • Reduce durerile musculare
 • Detoxifica organismul
 • Vindeca infectiile gatului
 • Remediu impotriva constipatiei
 • Sprijina digestia
 • Imbunatateste vederea
 • Slabeste intensitatea durerilor menstruale

 

Cum se prepara Bautura Miraculoasa?

 

Aceasta Bautura Miraculoasa este foarte usor de preparat, deoarece este formata din doar trei ingrediente: un morcov, o radacina de sfecla rosie si un mar. Foloseste suficiente ingrediente pentru a prepara o cantitate de 250 de ml de suc. In cazul in care gustul ti se pare a fi prea intens, poti adauga un strop de suc de lamaie. De asemenea, este foarte important ca bautura sa fie consumata imediat dupa ce fructele si legumele au fost stoarse.

 

Cand poate fi consumata aceasta Bautura Miraculoasa?

 

In cazul in care doresti sa obtii cele mai bune rezultate bea 250 de ml de suc de doua ori pe zi. Prima portie dimineata, pe stomacul gol si a doua portie dupa-amiaza, inainte de ora 17. Dimineata, dupa ce ai consumat aceasta bautura poti manca micul dejun.

O parte din Mafia actuala isi  are originile in Guvernarea Tariceanu

O parte din Mafia actuala isi originile in Guvernarea TariceanuCele ce urmeaza nu se referă la oamenii integri şi care chiar cred în valorile politicii liberale, chiar dacă, prin prezenţa în PNL, s-au aşezat la aceeaşi masă cu indivizi dubioşi, mulţi foşti activişti bolşevici sau afacerişti care nu dau doi bani pe legile din această ţară.

Oricine trăieşte în România anului 2008 observă câteva grave carenţe ale acestei societăţi, patronate de liberalii de ocazie.

 • Nerespectarea legii şi indiferenţa organelor statului faţă de acest fenomen
  Cu un umor involuntar, Tăriceanu ne povesteşte despre marile realizări ale ultimilor patru ani: creştere economică, bla, bla, bla, … Ceea ce nu spune acest Văcăroiu al II-lea din România este faptul că legea a devenit un preş pentru: parlamentarii care nu-şi completează declaraţiile de avere, mafioţii protejaţi de Parlament, mafioţii protejaţi de PNL, pâna la cei mai simpli cetăţeni care nu-şi plătesc amenzile, datorită Ordonanţei 2/2001 a Guvernului Năstase, pe care Tăriceanu n-a catadicsit s-o schimbe prin ordonanţă de urgenţă, aşa cum a făcut cu salariile profesorilor. Parcă şi pe timpul dictaturii comuniste era creştere economică, în timp ce în această ţară se murea de foame. Dacă ţi se fură maşina, dai şpagă pentru ca poliţiştii lui peşte să-şi mişte neuronii pentru a ţi-o găsi, în Bucureşti nu se respectă nici o regulă de circulaţie, iar oamenii se iau la bătaie ca-n Evul Mediu, în alte zone, dacă ai maşină, constaţi că fiecare îşi lasă maşina pe unde vrei şi pe unde nu vrei, iar poliţia rutieră ia-o de unde nu-i, iar ceilalţi poliţişti nu mişcă un deget pentru a îndrepta lucrurile, dacă se încalcă legea, dar Tăriceanu are creştere economică?!
 • Neaplicarea unei legi promulgate în Romania
  Nu mi-am imaginat niciodată ca o lege promulgată de preşedintele ţării, votat de fraierii care mai cred că votul lor contează, să nu fie aplicată din “diverse motive”. Ce-ar fi ca, de mâine, noi toţi care plătim impozite, pentru binele celor care ne guvernează, tot din “motive diverse”, să nu mai plătim impozite. AcestTăriceanu depăşeşte orice limită de înţelegere a unei societăţi, prin refuzul de a aplica legea de majorare a salariilor profesorilor. Şi mulţi din aceşti oameni l-au votat, votând alianţa DA. Nu are bani pentru 400 000 de bugetari, dar are bani pentru 6 000 000 de pensionari ce-au votat, majoritatea, PSD-ul. Trocul cu PSD-ul devine evident. Acest Hopa Mitică de Dîmboviţa amanetează viitorul ţării (dacă tot îi place formularea) investind în pensionarii PSD-ului, care reprezintă trecutul, în loc să învestească în salariile profesorilor, care conturează viitorul acestei ţări. Pe acest liberal de doi bani îl doare undeva de calitatea oamenilor din învăţământ, mulţi dintre ei ocolind domeniul datorită salarizării, în condiţiile în care copiii lui, probabil, nu vor absolvi o şcoală publică, tata fiind bogătaş de România, dar politician de Ferentari.

Pădurile virgine ale ţării noastre, cele mai întinse din Europa, au avut parte de o tăiere nemiloasă, afirmă un ONG

 

 Publicaţia britanică The Guardian a publicat un material care a fost imediat preluat de mass-media din România

 

O organizaţie non-guvernamentală, Environmental Investigation Agency US (EIA), acuză compania austriacă Holzindustrie Schweighofer de defrişări ilegale şi asta nu e tot.

ONG-ul spune că deţine înregistrări clare audio prin care reprezentanţii puternicei companii din Austria sunt de acord, ba chiar se oferă să cumpere lemn tăiat ilegal. Organizaţia non-profit mai spune că este şi în posesia unor înregistrări video cu buşteni nemarcaţi care sunt aduşi în cantităţi foarte mari în depozitul companiei austriece din România.

De menţionat că Holzindustrie Schweighofer este cel mai mare procesator de lemn din ţara noastră. Austriecii prelucrează cel puţin 40% din producţia anuală de pe teritoriul românesc.

Peste un sfert de milion de hectare a pierdut România în ultimii 10 ani numai din defrişări ilegale, mai precis 280 000. Tăierile lemnului din pădurile româneşti sunt deci pe jumătate ilegale şi ele ajung în depozitele companiei austriece, susţin cei de la Environmental Investigation Agency US. Intervievaţi de cei de la publicaţia The Guardian, reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer au negat acuzaţiile, ţinând să insiste asupra faptului că ei nu au folosit buşteni nemarcaţi şi prin urmare nu au avut asemenea gen de masă lemnoasă în depozite ori gaterele sale.

O informaţie publicată de site-ul stiripesurse.ro aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că o echipă de investigaţie a urmărit un camion care era încărcat cu buşteni nemarcaţi în nordul României de la pădurea de unde au fost tăiaţi până la intrarea într-o proprietate a companiei din Austria, care chiar semnaliza printr-o inscripţie că le aparţine. Apoi buştenii au fost transportaţi şi încărcaţi într-un tren.

“În timp ce lumea pune capăt comerţului cu cherestea ilegală, unul dintre cei mai răi şi mai puternici actori operează direct în inima Europei”, a mai declarat Alexander von Bismark care este director executiv al ONG-ului care acuză compania austriacă. “Este ceva devastator pentru ultima pădure virgină a Europei”, a mai ţinut să precizeze Alexander von Bismark

 

 

Fost oficial din Administraţia Reagan: NU Isis a organizat atacurile de la Paris

 

Fost oficial din Administraţia Reagan: NU Isis a organizat atacurile de la Paris

Fost oficial din Administraţia Reagan: NU Isis a organizat atacurile de la Paris

Este vorba de o operaţiune sub acoperire”, a declarat Paul Craig Roberts în legătură cu atacurile de vineri noaptea din Paris în care au murit 132 de oameni. „Acele atacuri nu servesc scopurilor Statului Islamic, ci instituţiilor politice occidentale”, a precizat Roberts, care  a fost asistentul secretarului de stat pentru finanţe în Administraţia preşedintelui american Ronald Reagan, conform epochtimes-romania.com.

Conform lui Roberts, înainte cu 48 de ore înainte de atacurile de la Paris sistemele de securitate franceze ar fi fost atacate masiv, sistemele de securitate fiind tinţa unor atacuri sofisticate.

Coordonarea acţiunii ar indica, conform lui Roberts, o acţiune din partea unor state.

 

„Cred că povestea este falsă. Nu cred că refugiaţii pot introduce ilegal arme automate şi bombe în ţările europene”, a declarat Roberts.

Roberts, un fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei americane, a declarat că partidele de guvernământ din ţări occidentale precum SUA şi Franţa folosesc atacurile ca o scuză pentru a-şi închide graniţele în faţa refugiaţilor, în timp ce îşi subminează de asemenea oponenţii.

„Partidele politice occidentale au susţinut războaiele Washingtonului în Orientul Mijlociu, care au generat valul curent de refugiaţi ce se îndreaptă spre Europa”, a adăugat Roberts.

La scurt timp după atacurile devastatoare din 13 noiembrie din Paris, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că va închide graniţele ţării sale.

Administraţia franceză este, de asemenea, tentată să invoce Articolul 5 al NATO, care descrie un atac asupra unuia dintre membrii săi ca un atac împotriva tuturor membrilor alianţei militare vestice.

Dacă este invocat, articolul ar putea pava drumul pentru o implicare totală a NATO în războiul din Siria.

Roberts a declarat că “operaţiunea sub acoperire” este probabil folosită ca o scuză pentru invadarea rapidă a Siriei de către NATO, aducând alianţa militară faţă în faţă cu Rusia, care îşi desfăşoară propria ei campanie de bombardamente împotriva Statului Islamic începând cu 30 septembrie.

„Acest lucru înseamnă o confruntare între NATO şi Rusia şi, bineînţeles, că Washingtonul va folosi o eventuală invazie NATO împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad”, a mai susţinut Roberts.

Washingtonul susţine că este imposibil ca actualul conflict din Siria să se finalizeze paşnic cât timp Assad se află la conducerea ţării arabe, cerând în repetate rânduri retragerea acestuia de la putere. De cealaltă parte, Moscova este un aliat puternic al lui Assad.

Dr. Paul Craig Roberts a fost asistent al secretarului pentru politică economică din cadrul Trezoreriei SUA şi redactor asociat la Wall Street Journal. De asemenea, a fost editorialist pentru Business Week, Scripps Howard News Service şi Creators Syndicate.

 Voi, gropari ai TARII; Voi, lichidatori  si HOTOI ai Avutiei Obstesti; CRIMINALI fara frontiere, nu va mai jucati la infinit de a MINERIADA-DECEMBRIADA! Mortii se rasucesc in morminte, dar si flacarile iadului va vor pirpoli o vesnicie  la rotisorul Iliescian -DACA…

Sute de PLÂNGERI la Parchet împotriva CLASĂRII dosarul REVOLUŢIEI

Sute de plângeri au fost depuse la Parchetul General după ce procurorii au clasat dosarul Revolutiei, potrivit România TV. Membrii Asociaţiei 21 decembrie au reclamat faptul că dosarul a fost închis în ciuda deciziilor CEDO, prin care s-a dispus ca statul român să facă dreptate în cazul victimelor revoluţiei din 1989.

Parchetul General
Foto: www.ghimpele.ro

Decizia a contrariat cu atât mai mult cu cât dosarul Mineriadei a fost redeschis, iar lideri importanţi sunt acum urmăriţi penal. Revoluţionarii sunt decişi să utilizeze toată căile legale pentru infirmarea deciziei de clasare.

Citeşte şi: Ordonanţa de clasare a Dosarului Revoluţiei: OBOSEALA şi STRESUL, vinovate pentru morţi

“Mare prostie pe care a făcut-o procurorul general. Au posibilitatea să o repare, dacă menţin mergem la Curtea Supremă şi vedem acolo, sunt convins că această hotărâre nu va rămâne în picioare”, a declarat luni Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 decembrie.

“Întreaga Asociație (21 Decembrie, n.r.) vine astăzi să depună plângere împotriva rezoluției dată de cei patru procurori ai Secției Parchetelor Militare, este o procedură normală. Cerem redeschiderea dosarului pe infracțiunile pe care eu l-au închis, fapte contra umanității cum sunt încadrate în noul Cod de procedură“, a declarat luni, la sediul Parchetului, președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș.

El a spus că argumentele cuprinse în plângere sunt aceleași cu cele aduse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în mai multe decizii date în ultimii ani.

“Motivarea lor (procurorilor, n.r.) este o motivare așa cum li s-a cerut. Întotdeauna când s-au dat rezoluții de neîncepere în acest dosar au fost pe comandă politică. Li s-a cerut într-un anumit fel, au dat-o așa cum li s-a cerut, este extrem de subțire motivarea, nu stă în picioare de niciun fel, din nou se vede că ei nu cunosc dosarul și nici părțile din dosar. Ei vorbesc de 700 de morți, în realitate avem peste 1.200 de morți la Revoluție, ei vorbesc de aproximativ 4.000 de răniți și reținuți, în realitate victimele în dosarul Asociației 21 Decembrie, 11/P/2014, sunt peste 8.000 de victime”, a spus Teodor Mărieș.

El a precizat că plângerea în numele Asociației a fost depusă în urmă cu două săptămâni, când a fost primită motivarea procurorilor, însă membrii Asociației vin și personal și depun plângere în nume propriu, pentru că fiecare, individual, este parte în acest dosar, scrie Agerpres.

“Aproximativ 200 de urmași de eroi au mai depus plângere, și în acest rând care s-a format astăzi există urmași de eroi martiri, inclusiv urmașii care sunt în Asociația 21 Decembrie”, a mai arătat Mărieș.

Citeşte şi: Băsescu, după clasarea dosarului Revoluţiei: Un adevăr. Dacă îl suportaţi, voi, Dumnezeii dreptăţii, luaţi-l

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a unor persoane, precum și distrugerea unor bunuri.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sute-de-plangeri-la-parchet-dupa-inchiderea-dosarul-revolutiei_258603.html#ixzz3sQYtfEDU

 

Băsescu, după clasarea dosarului Revoluţiei: Un adevăr. Dacă îl suportaţi, voi, Dumnezeii dreptăţii, luaţi-l

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat, vineri, pe Facebook, un clip în care apare când îi reproşa, în 2009, Laurei Codruţa Kovesi, procuror general la acea vreme, că s-au închis dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi nu s-a stabilit cine a tras în oameni şi cine sunt vinovaţii. Postarea lui Băsescu vine în contextul în care  procurorii militari de la Parchetul instanţei supreme au clasat dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Decizia nu este definitivă.

Traian Băsescu, contre cu Kovesi în 2009

Totodată, în acelaşi clip apare şi un fragment cu declaraţiile lui Ion Iliescu dintr-un documentar, difuzat de TVR, referitor la Revoluţie şi mineriadă. În acest interviu Ion Iliescu admitea că revoluţionarii “s-au împuşcat între ei”.

Citeşte şi: Dosarul Revoluţiei din 1989 a fost închis. Decizia nu este definitivă. DOCUMENT OFICIAL

“Un adevăr. Dacă îl suportaţi, voi, Dumnezeii dreptăţii, luaţi-l”, a scris Băsescu.

După fragmentul cu Ion Iliescu urmează o discuţie care a avut loc la Cotroceni, în septembrie 2009, când Traian Băsescu a mediat dialogul între Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, condus la acea vreme de Laura Codruţa Kovesi. Atunci, fostul şef al statului a avut câteva contre cu Kovesi legate de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

După ce Băsescu i-a cerut să comunice daca exista o speranta că aceste dosare vor fi duse la finalizare, procurorul general a replicat ca depinde de ceea ce intelege Traian Basescu prin “speranţă”, dar nu poate promite o solutie.

Acelaşi material video a fost distribuit pe Facebook, la scurt timp, şi de Elena Udrea care precizează că: “În dosarul Revoluţiei nu s-a cerut arestarea preventivă, ba chiar astăzi, după 26 de ani, s-a dat NUP sub perdeaua de fum a audierilor din dosarul Mineriadei. În schimb, mie mi se cere a treia oară arestarea preventivă”.

Încă de la începutul anului, Traian Băsescu a lansat atacuri dure la adresa procurorului general Tiberiu Niţu. Fostul preşedinte l-a acuzat că a tras la revoluție în populație. Traian Băsescu a declarat că se simte “hăituit” de șefii de parchet.

Citeşte şi: Băsescu, atac la Niţu: Omul care a TRAS în populaţie la REVOLUŢIE ordonă HĂITUIREA mea în fiecare zi

Procurorii de la Parchetul Militar au decis clasarea dosarului privind Revoluția din Decembrie 1989, anunţă Ministerul Public. Conform sursei citate, decizia a fost luată de procurorii militari Marian Tudor, Codruț Mihalache și Claudiu Culea.

Printre motivele de închidere a dosarului Revoluției se află: s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale, există autoritate de lucru judecat, faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, a intervenit amnistia.

Ordonanța de clasare poate fi contestată la procurorul șef al Parchetului Militar și apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul Revoluţiei a ajuns în aprilie 2011 la Secţia de urmărire penală a Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Secţia Parchetelor Militare (SPM) şi-a declinat competenţa de soluţionare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/basescu-dupa-clasarea-dosarului-revolutiei-video_252521.html#ixzz3sQcmVfBq

 Criminalii  loviturii de stat  continua sa atace România, CONDAMNATĂ din nou la CEDO pentru dosarul Revoluţiei. Ce DESPĂGUBIRI vor primi opt REVOLUŢIONARI

România a fost condamnată din nou la CEDO pentru dosarul Revoluţiei. Opt victime ale Revoluţiei au câştigat câte 2.400 de euro daune, pentru că nu au fost pedepsiţi vinovaţii. Între timp, Parchetul General a închis dosarul penal.

România, condamnată de CEDO pentru dosarul Revoluţiei

Curtea Europeană a Drepturilor Omului  a prezentat marți decizia care vizează încălcarea dreptului la un proces echitabil.

CEDO a decis ca fiecare reprezentant care a luat parte la acele evenimente să fie despăgubit de statul român cu suma de 2.400 de euro daune morale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a unor persoane, precum și distrugerea unor bunuri.Parchetul Militar a decis ca 16 persoane din dosarul Mineriada din 13-15 iunie 1990 să fie urmărite penal, printre aceștia, Petre Roman și fostul președinte al Româțniei, Ion Iliescu. Ancheta a fost reluată tot în urma unei decizii a CEDO, dosarul fiind inițial clasat.

Citeşte şi: Sute de PLÂNGERI la Parchet împotriva CLASĂRII dosarul REVOLUŢIEI

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/romania-condamnata-din-nou-la-cedo-pentru-dosarul-revolutiei-ce-despagubiri-vor-primi-opt-revoluti_258904.html#ixzz3sQdWaqcb

 Fermierii pot primi despăgubirile de secetă

Ministrul agriculturii Achim Irimescu are vești bune pentru fermierii care așteaptă să fie despăgubiți pentru pagubele suferite în urma secetei din această vară. Demnitarul a declarat ieri că s-a primit acordul Comisiei Europene pentru plata compensațiilor, dar deocamdată sunt puține cereri depuse la APIA, ceea ce ar putea conduce la prelungirea termenului de depunere sau la majorarea sprijinului întrucât bugetul total a fost deja aprobat și se va împărți la o suprafață mai mică.

 

”Vestea bună este că de la Bruxelles am primit acceptul pentru acordarea ajutorului de stat. Desigur că în teritoriu au fost unele scăpări legate de cerințele privind carnetul de producător, felul în care s-au raportat lucrurile și probabil că nu vom ajunge să acordăm ajutoare de stat în valoare de 640 milioane de lei, suma prevăzută inițial pentru despăgubirile de secetă”, a declarat pentru Agrointeligența Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prelungirea termenului de depunere sau sume mai mari pentru despăgubire?

Conform unei evaluări provizorii, se pare că MADR nu va reuși să epuizeze toți banii alocați pentru despăgubirile de secetă, așa că se pune problema dacă termenul de depunere al documentației – acum fixat la 30 noiembrie, poate fi prelungit sau dacă despăgubirile pentru secetă vor fi mai substanțiale pentru fermieri declarați eligibili la plată.

 

Citiți și: Actele ce trebuie depuse la APIA pentru a încasa despăgubirile pentru secetă. Vezi ce sume se plătesc oficial către fermieri!

”Încă nu am luat o decizie, vom face o analiză pe baza datelor. Oricare din cele două variante, prelungirea termenului de depunere a documentație, precum și eventuala situație în care vom acorda mai mulți banii fermierilor pentru a epuiza toată sumă de 640 milioane de lei, sunt variante pe care le luăm în calcul. Încă nu am toate datele de detaliu pentru a lua o hotărâre, așa că în prezent . cererile pentru despăgubirile pentru secetă se pot depune până la 30 noiembrie conform normelor deja stabilite”, a adăugat șeful MADR.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*