A) Încă nu ne-am săturat de învăţătura socialistă, comunistă, fesenistă- globalistă, deci demonistă, (căci toate au ca tată “profesor” pe diavol)? De ce mai acceptaţi ca hrana- hoţia, minciuna, viclenia, răzbunarea, manipularea, curvia, cearta, bârfa, sclavia, prostia, sărăcia şi alte mizerii ale gunoierului cosmic (Rom.1/29-32)? Nu mai amânaţi nici o clipă golirea, ELIBERAREA, prin moartea cristică şi prin naşterea din Sămânţa, din Învăţătura Duhovnicească, dăruite gratis de Iisus, în Ioan, cap. 3, prin “pocăinţa faţă de Dumnezeu şi credinţa în Domnul nostru Isus Hristos” (F.A.20/21), căci prin botezul în Moartea Lui, numai El îngroapă (inneacă ) firea veche, (Rom. cap.6) demonică, a fiecărui om care-L primeşte şi-L crede, pentru a fi umplut cu Plinătatea Lui! Nimeni… nu-l poate birui… pe satan, decât Isuss-!Deci, să ne facem Una cu eL-toţi Oştenii Lui de pretutindeni, uniţi sub Căpetenia Biruitorului care, deja i-a zdrobit capul la Golgota… căci fără Atotputernicia Lui ramanem nimicuri (Ioan, cap. 15)

Cum au furat Tariceanu si Nastase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier? Anii 1990: SRI-ul si Politia furau cot la cot cu infractorii … Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu…Cum s-au imbogatit din furt sefii Politiei si fostii securisti in regimul KGB-istului Ilici Iliescu…Mafiotul PSD-ist Nastase Adrian a primit de la Bechtel un comision de 80 milioane de dolari…Puscariasii escroci, care ne-au furat de ne-au rupt 25 de ani, trandavesc in vile de protocol etc
mnPreotul  masturbator si… Imbogatirea LIDERILOR SINDICALI! Cine stabileste furtul avutiei obstesti, prin “privatizarea”neconstitutionala? Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit că  privatizarea (FURAREA ) “Roman” SA Braşov şi etc sunt neconstituţionale… 1- Incepând cu Papa de la Roma, continuând cu Patriarhul Daniel şi terminând cu toată preoţimea din întreaga lume şi cu fiecare om întrupat din păcat şi născut în fărădelege, este în pielea oii pierdute, pentru că şarpele a înveninat sângele fiecărui rătăcit, încă din Grădina Eden…Deci,” Vai de pastorul de nimic” (Mica 11/17)…” Vai de voi cărturari şi farisei făţarnici” (Matei 23)…” preoţii ei pângăresc lucrurile sfinte, calcă Legea” (Tefania 3/4 b)/// VA INVITAM SA VA INFRUPTATI DIN ROADELE EDUCATIEI culto-religioase  …Guvernul SUA a “nascut” copii modificaţi genetic, zamisliti in eprubeta, fara de …pacate /// Daca din 1958 pana in anul 2011, Romania si-a mai avortat inca un popor,  mai ales ca Iliescu a votat Legea pentru…! etc
4B)  Aşa cum preoţimea din toată lumea a pus în minţile şi ţarina inimii seminţele idolatriei, formalismelor, surogatelor, vicleniilor, câştigurilor mârşave şi falselor învăţături, tot aşa, să recolteze ce a semănat. Dacă vă plac “roadele duhovniceşti “ale oamenilor, nu aveţi decât să continuati “lucrătura”. Dar dacă vă doare starea lumii şi a fiecărui om în parte, pentru care a sângerat Isus, dar voi îl taxaţi şi stricaţi pe nemerit, intoarceti- vă de pe calea fiului risipitor.Cât încă se mai poate, reveniţi-vă, pocăiţi-vă precum Patriarhul IOV şi naşteţi-vă din nou, precum Patriarhul Nicodim (Ioan, cap 3).Vă reamintesc, invitaţia oferită de Duhul Sfânt, prin “sfântul “vostru Petru:” Căci suntem în clipa când judecata sta să înceapă de la Casa lui Dumnezeu. Şi, dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? Şi, dacă cel neprihănit scăpa cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos? Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor şi să facă ce este bine.1 Petru 4/17-19
11Lucruri extraordinare pe care nu le știai despre corpul uman…Marine Le Pen: “Globalizarea este o barbarie, corporaţiile multinaţionale conduc lumea”; Hipermarketurile ne distrug economia, iar noi ne facem că nu observăm; Corporația face legislațiaboi

dtbisce

 

12

 

 

 

 

ww

 

Cum au furat Tariceanu si Nastase un miliard de euro prin retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier

 

Una din cele mai mari afaceri, aducătoare de bani pentru ‘băieţii deştepţi’ din România, a fost retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier 1. Aceasta a început în 1997, pe vremea când Tăriceanu era ministru al Industriilor. Ceea ce a demarat, timid, Tăriceanu a fost adus la rang de ‘hoţie artistică’ pe vremea maeştrilor şmenurilor, adică Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu.

Aceştia au ‘furat’ peste un miliard de euro, adică preţul plătit de stat a fost cu un miliard de euro mai mare decât preţul normal al lucrărilor la hidrocentrală. Dar haideţi să vedem cum ne aburea Tăriceanu în 2008: “Încheierea unui contract pentru retehnologizarea hidrocentralei Porţile de Fier 1 era absolut necesară în 1997, în condiţiile în care se stabilise iminenţa producerii unor defecţiuni majore la hidroagregate. Producerea acestora ar fi periclitat sistemul energetic naţional şi ar fi determinat efecte economice greu de evaluat”.

Acest răspuns este parte din complicitatea la infracţiune. Cum Porţile de Fier 1 este doar jumătate din hidrocentrala Porţile de Fier, dacă este bolnavă jumătatea noastră, înseamnă că la fel de bolnavă este şi jumătatea aflată la sârbi. Numai că, aici, surpriză: sârbii au început retehnologizarea jumătăţii lor de hidrocentrală de-abia în 2008. Adică mai bine de zece ani jumătatea de la sârbi a funcţionat bine-mersi, cot la cot cu cea care se retehnologiza pe bani grei. Mai mult, partea sârbă (neretehnologizată) a furnizat cu 20% mai multă energie electrică decât asta reparată. Şi mai mult: în mulţi ani partea noastră de hidrocentrală a avut câte un grup (nou) defect.

Cam aşa s-au cheltuit bani publici în România lui Năstase şi Tăriceanu. Iar în această Românie s-au îmbogăţit indivizi precum Bogdan Buzoianu, al cărui firmă (Energy Holding) s-a ocupat de retehnologizarea Porţilor de Fier 1.

Epilog
În 2009 (sau 2010) Antena 1, a securistului Voiculescu, îl prezenta pe fiul lui Bogdan Buzoianu, care tocmai împlinise 18 ani. Cu această ocazie, tăticul s-a ocupat să aibă o tipă, frumoasă ca orice manechin, pentru că, nu-i aşa, o dată în viaţă împlineşti 18 ani. În tot acest timp, fraierii care plătesc facturile la energie electrică se gândesc la ce grea este viaţa în România şi privesc, normal, la Antena 1.

Citeste si articolele:

Tun de 3 miliarde de euro dat de clica lui Tariceanu Ministerului Educatiei

 

TariceanuCel mai mare tun imobiliar din România a început în anul 2000. Atunci Ministerul Educaţiei avea în patrimoniu un teren, pe domeniu public al statului, de 226 ha, în nordul Capitalei, pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr.42-44. Terenul era dat în folosinţa Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB) şi era, în fapt, mai mult decât un teren, fiindcă pe el funcţiona o fermă-model în care-şi făceau practică studenţii agronomişti. Pe 25 aprilie 2000, USAMVB face o manevră dibace şi-şi intabulează pe numele ei acest teren domeniu public al statului. USAMVB se asociază apoi cu o societate privată, oferind ca aport la capitalul social tocmai hectarele din nordul Capitalei. Societatea privată în care a intrat Ministerul Educaţiei se numeşte Băneasa Investments şi-l are ca patron pe Puiu Popoviciu, ginerele lui Ion Dincă (cel care, la Revoluţie, spăla străzile de sânge, ca să nu se mai vadă crimele comise în numele lui Ceauşescu). În contract se spunea că asocierea s-a produs pentru dezvoltarea unor activităţi agricole.

La doi ani de la asociere (2002), obiectul de activitate s-a schimbat din “Cultură vegetală” în “Activităţi imobiliare”, iar activitatea principală din “Pomicultura şi cultura plantelor fructifere” în “Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Peste alţi doi ani (2004), cele 226 de hectare de teren au fost scoase din circuitul agricol. Ca să-l poată scoate din circuitul agricol, s-a făcut un raport de expertiză. Care e de mai mare râsul. Experţii evaluatori au făcut tot posibilul să arate că terenul nu e bun deloc pentru agricultură. În raport se spune că, în zona acestui teren (deci în Bucureşti), “temperature medie a lunii celei mai calde (iulie) din an e de 22 de grade Celsius”. Vă daţi seama, în luna în care temperaturile se învârt în jurul a 35 de grade, de cazi pe stradă, termometrul experţilor evaluatori a căzut lat pe la 22 de grade! Apoi, zic experţii că, “în zonă, cantitatea de precipitaţii căzute în timpul anului este considerată submijlocie”. Deşert, frate! Dar şi că “zona este supusă unei poluări cu substanţe purtate în aer, în special de hidrocarburi provenite de la mijloacele auto cu circulaţie foarte intensă” şi că, fiind poluare, e mai bine să se renunţe la livada de pomi fructiferi. Adică tocmai la ce mai ţinea poluarea în frâu în zonă. În concluzie, e prea frig vara, prea secetă, prea mare poluarea ca să se facă agricultură, să crească pomi în nordul capitalei. Experţii evaluatori au considerat terenul de o calitate scăzută pentru agricultură şi au stabilit că preţul lui nu sare de 11 euro pe metro pătrat. Adică de vreo 30 de ori mai mic decât în realitate. În loc de agricultură, pe terenul ăsta ieftin şi deşertificat s-au plantat cele mai mari magazine din România, cunoscute sub numele generic de “complexul Băneasa”.

Şi totuşi, cum a fost posibil? Cum spuneam, terenul era domeniul public al statului. Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei, cunoştea situaţia terenului, din moment ce cu mânuţa lui semna o notă pe care o transmitea în 1998 Tribunalului Bucureşti, în procesul intentat de nişte angajaţi ai universităţii care locuiau cu chirie în nişte imobile din incinta fermei şi care doreau să le cumpere; nota, deci: “Potrivit Decretului Regal nr. 2.746, de la 31 iulie 1929 (Legea pentru înfiinţarea Academiilor de Înalte Studii Agronomice), Academiile de Înalte Studii Agronomice au primit în administrare construcţii şi terenuri pe care nu au voie să le înstrăineze nici în total şi nici în parte pentru orice destinaţie ar fi”. Iar rectorul USAMVB de la acea dată, Nicolai Pomohaci, spunea la tribunal acelaşi lucru: “Noi am susţinut în faţa instanţelor de judecată că terenurile existente nu ne aparţin ca proprietate, susţinând permanent că sunt proprietatea statului, respective aparţinând domeniului public”. Deci atât la nivel de rectorat, cât şi la nivel de minister se ştia că terenul e domeniu public. Să trecem la un nivel mai sus. Terenul era menţionat ca domeniu public al statului şi în Hotărârea de Guvern 517 şi apoi în Hotărârea de Guvern 776 din 1999. Apoi, la un an de la aşa-zisa trecere în proprietatea universităţii, terenul e amintit tot ca domeniu public al statului şi într-o lege, Legea 290 din 2002. În 2004, la modificarea HG 517/1999, este iar trecut drept domeniu public, proprietate a statului. Deci avem o hotărâre dată de Guvern la patru ani şi o lege dată de Parlament la un an de când s-a tras tunul imobiliar, în care terenul e considerat în continuare domeniu public al statului. Cum de nu ştiau nici Guvernul, nici Parlamentul de schimbarea survenită, anume că imensul teren din nordul Bucureştiului a intrat între timp în capitalul social al unei companii private? Instituţiile fundamentale ale ţării erau, sărăcuţele, atât de năuce pentru că, după cum citiseră ele în Constituţie şi în legile de bază, precul Legea 213/1998, în cazul de faţă trecerea din domeniul public al statului în cel privat se putea face numai printr-o hotărâre de Guvern specială. Am transmis Guvernului României (Guvernul Tăriceanu – n.m.) întrebarea dacă pentru acest teren s-a emis HG specială de schimbare a statutului. De la Direcţia Generală Juridică a Cancelariei Prim-ministrului ni s-a răspuns că, în temeiul legii, “bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile, nu pot fi înstrăinate”. Juriştii guvernamentali ne-au dat dreptate voalat, evitând să răspundă direct că nici Guvernul Năstase, nici Guvernul Tăriceanu nu au emis un astfel de act normative şi că, deci, terenul e în continuare domeniu public al statului.

Apropo de Tăriceanu, acesta îşi face afacerile pe terenul Ministerului Educaţiei, întrucât firma sa de importat automobile, “Automotive Trading Services SRL”, are punctul principal de lucru fix pe terenul de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44. Adică pe terenul care de drept era domeniu public al statului, aflat în administrarea Ministerului Educaţiei, dar cedat ilegal firmei Băneasa Investments. Când au apărut în presă aceste date, Tăriceanu a negat că e implicat în afacerea Automotive-Băneasa Investments. Ulterior, au ieşit la iveală dovezi clare din “Monitorul Oficial”, care arătau că premierul minte, că doar cu mâna lui a semnat contractul prin care “Automotive Trading Services SRL” îşi înfiinţează sediul pe terenul primit de la Băneasa Investments. De ce a minţit premierul? Ca să ascundă cumva tunul de peste trei miliarde de euro dat Ministerului Educaţiei de firma Băneasa Investments?

Tăriceanu are deci Automotive serioase să nu vadă ilegalitatea, deşi presa a semnalat-o, iar Direcţia Generală Juridică a Guvernului i-ar fi putut da cu legile şi Constituţia în cap. Surse din Parchetul General ne-au declarat (se întâmpla în 2008-n.m.) că afacerea Băneasa Investments este cel mai flagrant caz de încălcare a legilor fundamentale de după ’89. Guvernul şi Parlamentul ar fi putut de mult să sesizeze ilegalitatea. Iar cei care se fac vinovaţi de ea ar putea să fie rapid condamnaţi, întrucât principiul că au acţionat cu bună-credinţă şi au fost doar neştiutori în ale legii nu funcţionează. În cazul furtului unui teren domeniu public al statului nu se poate invoca buna-credinţă.

Cât a pierdut Ministerul Educaţiei cu ajutorul premierului afacerist? Pe terenul statului, administrat de Ministerul Educaţiei, de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44, s-a construit cel mai mare complex commercial şi rezidenţial din România. Terenul valorează peste trei miliarde de euro. Dacă ar fi fost concesionat de stat şi banii ar fi intrat la Ministerul Educaţiei, ar fi adus învăţământului românesc peste 40 de milioane de euro anual. Deci s-ar fi putut mări salariile cadrelor didactice nu cu 50%, ci cu 500%.

Preluat din “Academia Caţavencu”, nr. 42/2008 (autor Alexandru Căutiş).

P.S. Păi, să nu-l credem pe Tăriceanu atunci când ne explica, la televiziunile mogulilor, că mărirea salariilor profesorilor (300.000 de oameni) ar crea grave disfuncţionalităţi economice (pentru firmele lui, probabil). Dar mărirea pensiilor la 6.000.000 de oameni, fără suport în economie, nu creează disfuncţionalităţi economice grave? Dar cheltuirea, în lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2008, a patru miliarde de euro, pentru voturi şi clientela politică, nu creează disfuncţionalităţi economice grave?

Citeste si articolele:

 

Ciuma Roşie = PSD a populat cu infractori dintotdeauna Parlamentul României

 

PSDCiuma roşie este un grup infracţional organizat care, de-a lungul timpului, a promovat infractori în cele mai înalte funcţii ale statului român, cică democratic. Nu este de mirare, aşadar, faptul că aceşti borfaşi au văzut în fotoliul de parlamentar nu un prilej de a face bine acestei ţări, ci o metodă de a scăpa de puşcărie, după ce au furat miliarde de euro. Şi pentru a nu uita istoria recentă, haideţi să ne amintim cine erau o parte dintre parlamentarii PSD în legislatura 2000 – 2004, atunci când mafia politică vindea bogăţiile tării pe nimic pentru bugetul de stat (Petrom, Sidex etc.), dar mafioţii PSD încasau şpăgi consistente din aceste “privatizări”. În listă mai apar şi parlamentari UDMR, aliaţii ciumaţilor roşii în anumite momente ale istoriei.

 • Dan Grigore Raşovan – autorul unui accident de circulaţie soldat cu moartea unui copil.
 • Luca Ştefănoiu – a călcat şi el băieţel de 5 ani.
 • Dumitru Buzatu – a accidentat un bătrân pe trecerea de pietoni.
 • Robert Raduly (UDMR) – a jutat o bătrână ce traversa neregulamentar să ajungă mai repede la spital.
 • Iulian Ţocu – bănuit că a destituit un procuror ce a făcut “prostia” de a-i băga finul la puşcărie (cu alte cuvinte, Mafia TV – Antena 3 şi România TV – nu vine cu nimic nou atunci când atacă procurorii care-şi fac treaba şi vor puşcărie pentru mafioţi; Ciuma Roşie = PSD a făcut dintotdeauna aşa ceva: eliminarea procurorilor care-i împiedică să fure – n.m.).
 • Viorel Hrebenciuc – avere de un miliard de euro din ce-a furat în România, adică banii de spitale, drumuri, şcoli etc.
 • Ristea Priboi – a activat în structurile Securităţii comuniste, care ucidea, tortura şi teroriza oameni.
 • Viorel Gheorghiu – acuzat să şi-a furat singur maşina pentru a încasa banii de la compania de asigurări.
 • Ionel Olteanu – şi-a însuşit ilegal casa unor oameni, pe care i-a lăsat pe drumuri. (Informaţii preluate din “Academia Caţavencu”, nr. 553/2002)

Aşadar, puşcăriaşul Adrian Năstase sau borfaşul Liviu Dragnea nu sunt cazuri izolate în PSD. Ciuma roşie are hoţia în sânge, fiind un grup infracţional organizat, care încalcă legea la adăpostul imunităţii parlamentare.

Citeste si articolele:

Cum a căpuşat ciuma roşie, şi apoi a vândut pe nimic, Sidex Galaţi, cel mai mare combinat metalurgic din Europa de Est

 

PSDIată, mai jos, un material din 2001, atunci când România nu era membră NATO şi UE, dar la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria era doi siniştri, care au asasinat, la propriu, această ţară: KGB-istul criminal Ion Iliescu, respectiv puşcăriaşul mafiot Adrian Năstase.

Pentru îngroparea SIDEX-ului se depun mari eforturi (era în 2001 – n.m.)

După împărţirea ciolanului întreprinderilor aflate în custodia statului, guvernul Năstase a demarat în forţă acţiunea SIDEX. Aici, în perioada de tristă amintire a FPS-ului Radu Sârbu, poziţia firmelor-căpuşă de pe greabănul mamutului fusese puţintel deranjată. Deranj, adică diluarea densităţii, în Consiliul de Administraţie al SIDEX a trompiţelor SIDEX INTERNAŢIONAL, BALI şi SIDERMAN. Cel mai dureros a fost momentul eliminării accesului firmei SIDERMAN la deciziile manageriale ale SIDEX. Decizii extrem de importante, odată ce vorbim despre soluţii care să permită menţinerea ratei de un milion de dolari pe zi pierdere. Cineva trebuia să menţină hemoragia, cât să-i asigure a judicioasă direcţionare.

SIDERMAN a fost tumora cerebrală care a determinat asocierea combinatului cu trustul BALI, moşind naşterea firmei mixte SIDEX INTERNAŢIONAL. Cum nu ne îndoim că aţi mai citit despre toate acestea, nu vom mai aminti aici decât faptul că intermediarul SIDEX INTERNAŢIONAL practica nişte comisioane pentru intermedierea afacerilor SIDEX de câteva ori mai gogonate decât alte case de comerţ. Or, până în 2000, atât SIDERMAN cât şi SIDEX INTERNAŢIONAL fuseseră îndepărtate de milionul de dolari pe zi pierdere.
Ei, dar se regrupară pesedereii (= PeSeDeii) rapid şi, la câteva luni de la recuperarea guvernării, s-au îngrămădit din nou în creierul combinatului. Şi asta ca să mai sugă iute-iute până la de-acu’ inevitabila privatizare. La începutul anului 2001 s-a constituit comisia de privatizare, în care-l regăsim pe principalul motoraş pedeserist al reformei, ministrul Ovidiu Muşetescu. Agenţia acestuia, cu un nume pe care istoria nu-l va reţine (APAPS), a produs, pe lângă caietul de sarcini pentru privatizare, şi noul Consiliu de Administraţie al SIDEX. Cine credeţi că a apărut pe puntea de comandă a gigacombinatului? Exact firma privată SIDERMAN, cea care a parazitat SIDEX. Dar haideţi să deschidem cu bisturiul structura internă a firmei SIDERMAN. Pe cine găsim printre asociaţi? Pe domnul Sandu Florentin, deputat PDSR (= PSD) de Galaţi, pe Dumitru Nicolae, primarul PDSR al Galaţiului şi fost director general al combinatului, pe Viorel Munteanu, directorul institutului de proiectări şi alţi foşti directori ai combinatului. Vedeţi că n-au trecut degeaba 10 ani de tranziţie? Dacă la începutul perioadei firmele-căpuşă ale directorilor marilor combinate fiinţau doar ca parteneri de afaceri ai instituţiei parazitate, azi (în 2001 – n.m.) au promovat ca membri în chiar centrul decizional al întreprinderilor de stat.

Revenind la Consiliul de Administraţie, îl descoperim pe dl. Dan Nicolae Şoiman tronând în respectabila funcţie de preşedinte. Acolo unde îl aşezase taman Radu Sârbu, pe vremea când dl. Şoiman încă nu-şi depusese cererea de intrare în PDSR. Poziţia dlui Şoiman este dependentă de căpetenia absolută a partidului de guvernământ PDSR (= PSD) în regiunea Galaţi, respectiv senatorul Plătică Vidovici. Aţi mai văzut vreodată plătică-căpuşă? Ei bine, sunteţi norocoşi, pentru că, iată, dl. Vidovici este o plătică proprietar al firmei MIMS, firmă care, între altele, a supt şi ea nişte tablă de la combinat. Bine-bine, veţi spune, dar ce vă face să credeţi că dl. Vidovici nu e un cetăţean onest, cu firmă, baston şi cravată? Păi, ne uităm şi cu cine este domnia-sa asociat în firma MIMS … Cu un cetătean la fel de onest, care poartă numele deja familiar de Maricel Păcuraru.

Ce spune dosarul numitului Păcuraru, dosar care nu apucă să prindă praf la noi în redacţie: în urmă cu două săptămâni, aţi avut prilejul să citiţi în paginile noastre despre participarea dlui Maricel Păcuraru la demolarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). El a practicat o inginerie financiară elegantă care merită să fie amintită pe scurt aici: a împrumutat un milion de dolari pentru care şi-a lăsat garanţie o făbricuţă care valora cam un sfert din sumă; apoi, după ce n-a plătit niciun sfanţ, a anunţat BIR să-i reţină garanţia; în sfârşit, a venit rândul Băncii să simuleze că vrea să-şi recupereze banii prin vânzarea gajului, ceea ce s-a comis cât ai zice Maricel, pentru că Păcuraru s-a înfipt în calitate de cumpărător, prin alte firme, firme care au achitat un aconto de aproximativ 5.000 de dolari după care s-au oprit. Considerăm că performanţa de a cumpăra cu 5.000 de dolari un milion de dolari îl califică pe dl. Maricel la demnitatea de asociat al unui senator PDSR. Cum? Nu e suficient? Ei bine, atunci hai să adăugăm că pedigree-ul respectabilului conţine şi o condamnare penală la mai mulţi ani de închisoare, pedeapsă din care a efectuat câteva luni; dar, ce să vezi, când să se bucure omul de restul pedepsei, sare Constantinescu şi-i trage o graţiere, de să-şi bage minţile-n cap. Dar asta încă nu e totul. Ar mai fi un episod romantic, legat de o altă activitate profesională cu acelaşi caracter onest, când, fiind domnia-sa din nou înghesuit, a sifonat un autodenunţ plin de bule de aur. Ia ascultaţi ce declară la 4 septembrie 1996 în faţa procurorilor: “Generalul Medrea a cerut să-i dau 150 milioane de lei” … “de asemenea, la locuinţa lui Victor Opaschi (consilier prezidenţial al cârpei KGB-iste Ion Iliescu) a mai fost Munteanu Radu (fost deputat PDSR, fost şef OJT Timiş) care i-a dat din partea mea în mai multe rânduri suma de 150 milioane lei (echivalentul a 75.000 dolari); suma respectivă a fost dată atât în dolari cât şi în lei … în jurul datei de 1 martie 1996 m-am dus la locuinţa lui Victor Opaschi şi i-am dat cadou două ceasuri, unul de damă şi unul de bărbat, ambele din aur şi pot să le descriu … Victor Opaschi m-a condus la miniştrii Novac şi Cozmâncă cărora le-am prezentat ofertele mele de afaceri, dar nu au finalizat nimic până în acest moment … mai arăt că Victor Opaschi m-a prezentat şi lui Adrian Năstase pentru ca acesta să intervină în legătură cu convenţia cu SNCFR. (matrapazlâcul pentru care era anchetat) Lui Adrian Năstase nu i-am dat bani sau foloase materiale … m-am înţeles cu Viorel Ivanov (fost, pe vremuri, şmenar folosit de securiştii timişoreni, care încasa şpăgi de la persoanele care aveau nevoie de vize) să-i dăm lui Bebe Ivanovici suma de 50.000 de dolari … ei mi-au spus că i-au dat banii şi că acesta le-a şi dat nişte numere de telefon din Bulgaria şi Iugoslavia pentru ca noi să încheiem afaceri. Pe de altă parte, trebuie să semnalăm că tot în 1996 un alt penal – Alexandru Răducanu/SANCA – dădea o declaraţie care semăna aproape ca două picături de otravă cu cea reprodusă mai sus; regăseam atunci aproape acelaşi “lanţ al slăbiciunilor” – Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Victor Opachi şi Ion Iliescu.

Poate că vă veţi întreba de ce v-am purtat pe atât de întortocheate căi ale destinelor unor gălăţeni. Am făcut-o pentru a vă ilustra pe ce anume teren pluteşte sau, mai bine zis, se scufundă combinatul SIDEX. Şi, dacă acceptaţi să ne însoţiţi la un chef, veţi avea imaginea societăţii româneşti post-revoluţionare. Suntem la Galaţi, restaurantul “Pibunni”, Pădurea Gârboavele, proprietatea consilierului PDSR Ionel Borcea, cu prilejul mixt al meciului România – Italia şi al aniversării dlui Plătică Vidovici. La chermeză i-am regăsit pe: colonelul Luca Iamandi, numit comandant al IJP pe vremea CDR, pe gen. Nicolae Ionescu, care se spune că-l va înlocui în funcţie pe anteriorul comesean; col. Luca a fost eroul unui moment hazliu, el intrând pe uşă deodată cu patronul Eugen Grosu, personaj pe numele căruia poliţia emisese în urmă cu puţin timp o ordonanţă de reţinere; Grosu, acuzat că ar fi prejudiciat SIDEX cu câteva miliarde bune şi abia eliberat din arest, a avut posibilitatea să participe la petrecerea prietenului Plătică pentru că a solicitat să fie pus în libertate fiind grav bolnav; el a avut ocazia să-l întâlnească la bairam pe Dan Şoiman, preşedintele ţepuitului SIDEX; o apariţie insolită a fost procurorul Dinu, favoritul PDSR pentru fotoliul de procuror-şef al Galaţiului, care a venit însoţit de – ehehei – Mariceeel Păcuraruuu; pentru a întregi pestriţul peisagiu, pe lângă primar, prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, la petrecere a participat şi arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinţia-sa Cassian Crăciun. Infractori, poliţişti, politicieni, popi şi, într-un cuvânt, societatea postsecuristică a unei caracatiţe mafiote ce cuprindea România. (“Academia Caţavencu”, nr. 489/2001)

Citeste si articolele:

 

Au fost vandute sau distruse 2300 de intreprinderi in perioada guvernarii PSD – Adrian Nastase

 

PSDFostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”, demnitarul PSD putând face recurs la această decizie (se intampla odata – n.m.). Potrivit minutei de ședință, lui Adrian Năstase i-au fost interzise timp de 2 ani drepturile de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, precum și dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
 Sentința nu va fi pusă în executare în acest moment, ci doar dacă recursul la Completul de 5 judecători de la Înalta Curte va menține condamnarea lui Adrian Năstase. În acest dosar, Năstase a fost acuzat că și-a finanțat campania electorală din fondurile colectate în cadrul simpozionului Trofeul Calității, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcții.

Iată şi un comentariu la acest material:”Remus Truica, asta cu divortul, a fost seful de cabinet a lui Nastase Adrian, in perioada 2000-2004, cit timp a fost prim ministru Nastase. A venit sarac si a plecat enorm de bogat. Este cel care ducea cu valiza banii din spagi si coruptie, peste hotare, in Elvetia si Monte Carlo. Acum acest Truica are insule in Cariabe, domenii in Romania, case in Franta pe Coasta de Azur, are sute de milioane de euro, avere. Daca acest Truica are aceasta avere, va inchipuiti citi bani are Nastase? Sa va aduc aminte niste privatizari, Petrom vinduta cu 600 milioane euro, cind valoarea de piata era peste 10 milarde euro. Petromidia data pe degeaba lui Patriciu, ALRO Slatina la fel, Sidex la fel si altele si altele. Au fost vindute sau distruse 2300 de intreprinderi in perioada guvernarii PSD.”

Citeste si articolele:

 

Sistemul ticalos si ticalosit al mafiotului Adrian Nastase

 

PSDDeşi printre capetele de acuzare aduse guvernării din perioada 1996 – 2000 a fost şi emiterea ordonanţelor de urgenţă, guvernul Năstase îşi începe în forţă mandatul (cel vizibil, şpăgile luate încă nu le-au făcut publice cei de la DNA). Astfel, numirea securistului de Ristea Priboi la cancelaria primului ministru şi arestarea lui Mugur Ciuvică pentru Raportul Armaghedon a fost începutul sfârşitului pentru libertatea din România.

Au urmat patru ani în care cu greu găseai 5 % articole negative la adresa partidului-stat PSD, apariţia baronilor locali, teama asemănătoare cu cea din dictatura comunistă, cumpărarea conştiinţelor. Clientela pesedistă a fost marea beneficiară a acelei perioade. Chiar şi posturile de televiziune erau păsuite de la anumite dări către stat în funcţie de numărul de limbi bine postate în fundul celui care a uitat că pe acest popor cu greu îl mai pui în lanţuri. “Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!” şi-a spus la un moment dat, probabil, cel pentru care comunismul a însemnat o frumoasă perioadă în care totul era bine, mai ales dacă erai ginere de ministru ceauşist.

Aşa a apărut Ordonanţa 2/2001 emisă de infractori, pentru infractori. În mare, legea prevede plata amenzii. Mai exact, dacă ai lovit din iubire creştin-ortodoxă pe unul din apropiaţi, eşti amendat de poliţie. Iar amenda n-o plăteşti, doar nu eşti fraier. Ce se poate întâmpla ? Păi, mai nimic. Organele fiscale, din primării sau de la circumscripţiile financiare, sunt puţin interesate de încasarea amenzilor. Aşa încât, mulţumită celui cu n dosare penale aflate în lucru la DNA, contravenientul încalcă în continuare legea şi amenzile nu şi le plăteşte niciodată. Ceea ce nu a înţeles acest Năstase – 10 case (plus alte vile construite sau cumpărate din şpăgi grase) este faptul că într-o ţară legea aplicată îi protejează pe cei care muncesc şi produc mult visata creştere economică, nu pe infractorii care încalcă legea şi nu produc decât suferinţă celor apropiaţi.

La răcoarea unei celule aceste adevăruri s-ar înţelege. Având în spate însă un partid urmaş al PCR-ului, un partid pentru care România este doar un teritoriu ce trebuie furat şi lăsat în voia soartei, un partid care a produs mineriade ce au distrus vieţi şi au dus la izolarea României, un partid numit impropriu PSD (social-democraţia este altceva decât propun şi fac aceşti tovarăşi), un partid care nu-şi poate elimina puroiul numit Ion Iliescu, un partid care a făcut din România o ţară de asistaţi sociali, un partid care, prin firmele căpuşă, a falimentat tot ce mai mişca prin România, un partid care a propus agramati în functii de conducere, dând dovadă de un dispreţ profund faţă de limba română, un partid ce a refuzat constant să recunoască crimele dictaturii comuniste, un partid care s-a opus întotdeauna aflării adevărului despre turnătorii la securitate şi despre revoluţie, un partid datorită căruia cei mai de seamă tineri ai acestei ţări au emigrat, psd-ul fiind preocupat de pensionari, aceştia aducându-i voturi, ei bine, un asemenea partid nu putea să ridice imunitatea parlamentară lui Năstase Adrian, pentru a afla, în justiţie, adevărul: cât de corupt este un fost prim-ministru al României.

Citeste si articolele:

 

Adrian Nastase, mafiotul care a furat milioane de euro din banii tarii (I)

 

Adrian NastaseScurtă introducere

Adrian Năstase are câteva momente “memorabile” ce merită amintite, înainte de a înşirui anchetele jurnaliştilor din presa vremii, cei care au trecut peste căluşul guvernării pesediste. Astfel Năstase Adrian este cel care:

 • Odată cu a doua căsătorie a devenit ginerele unui fost ministru ceauşist al agriculturii.
 • A dat numele socrului său unei săli de şedinţe din Ministerul Agriculturii (parcă Revoluţia din ’89 a fost anticomunistă?!).
 • A întrerupt o şedinţă a Guvernului României pentru a participa la lansarea (de către un pupincurist notoriu al dictaturii comuniste, adică Adrian Păunescu) unei cărţi de poezie (cei care au suferit în temniţele comuniste în timpul dictaturii, elogiată în cel mai deşănţat mod de Adrian Păunescu, sunt total neimportanţi pentru Năstase Adrian).
 • A numit în funcţii cheie ale aparatului de stat foşti nomenclaturişti comunişti, precum Octav Cozmâncă, sau foşti ofiţeri de securitate, precum Ristea Priboi.
 • A pus căluş presei libere, în special celei audio-vizuale, prin numirea în funcţii a unor lachei ai regimului şi persecutarea celor neînregimentaţi politic.
 • A trimis după gratii pentru trei zile pe autorii Raportului Armaghedon, printre care şi Mugur Ciuvică, mai ceva ca-n-tr-o ţară bananieră.
 • A intervenit în justiţie pentru mafiotul Tarău din Bihor (fiul prefectului pesedist din acea perioadă) printr-o afirmaţie celebră: “Nu cred în arestările de vineri după-amiază!”. Consecinţa: mafiotul Tarău a putut fugi în America, iar un procuror trimis să ancheteze alt procuror s-a sinucis (Năstase Adrian nu-l are pe conştiinţă?).
 • Ne-a pus să-i numărăm ouăle.
 • A făcut din România o ţară de asistaţi sociali, sugrumând libera iniţiativă, mai ales dacă respectivii nu cotizau la partidul-stat PSD
 • La referendumul din 2003 pentru modificarea Constituţiei a adus votanţi cu autobuzele, plus morţii de pe liste, pentru a obţine acel procent de jumătate plus unu necesar validării referendumului (ce n-a făcut Băsescu în toamna lui 2007, iar referendumul pentru votul uninominal n-a trecut).
 • A încercat să fure şi alegerile din 2004, dar a renunţat la întervenţia ambasadorului SUA la Bucureşti, plus organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, care i-au cerut să fie corecte alegerile, altfel consecinţele putând fi dezastroase pentru România.
 • Este în spatele marilor tunuri financiare din acea perioadă, pe care le vom descrie pe larg în episoadele următoare.

Citeste si articolele:

 • Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (VII)
 • Limba română nu-i pentru “valorile” pesedeului
 • Parlamentar PSD în “slujba poporului”
 • Lupul în haine de oaie
 • Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (VI)

  Lupul în haine de oaie

  Liviu Dragnea si Victor PontaPentru cei care-au uitat, PSD-ul apare în România pe filiera PCR – FSN – FDSN – PDSR – PSD. Văzând promisiunile acestor “imaculaţi” politicieni ai partidului baronilor locali şi corupţiei care a speriat o ţară întreagă şi chiar o lume te apucă râsul. Pentru ei, cei care-au furat ca-n codru şi se ascund în spatele imunităţii parlamentare, nu există lege. Au transformat România în ţara fărădelegii, în ţara asistaţilor sociali, considerându-ne pe toţi nişte incapabili, deoarece n-am putut fura cât au furat ei. Aşa cum Elena Ceauşescu nutria un dispreţ profund pentru “nesătuii” care formau cozi interminabile la magazinele alimentare, tot aşa lui Adrian Năstase gloata nu-i spune nimic, din moment ce şi-a permis să încalece bugetul ţării, pe care nu electoratul asistat social al PSD-ului îl alimentează cu bani, ci clasa de mijloc care l-a debarcat în 2004 pe Năstase Adrian. Iar din acest buget public alimenta baronii locali, deci corupţia la nivel naţional. Să nu uităm că sărăcia este efectul, iar corupţia cauza. Votând partidul corupţilor din România, vom trăi din firimiturile viitorilor baroni locali şi vom respecta legi pe care ei, pesediştii “cinstiţi”, nu le-au respectat niciodată.

  Sistemul ticalos si ticalosit al mafiotului Adrian Nastase

   

  PSDDeşi printre capetele de acuzare aduse guvernării din perioada 1996 – 2000 a fost şi emiterea ordonanţelor de urgenţă, guvernul Năstase îşi începe în forţă mandatul (cel vizibil, şpăgile luate încă nu le-au făcut publice cei de la DNA). Astfel, numirea securistului de Ristea Priboi la cancelaria primului ministru şi arestarea lui Mugur Ciuvică pentru Raportul Armaghedon a fost începutul sfârşitului pentru libertatea din România.

  Au urmat patru ani în care cu greu găseai 5 % articole negative la adresa partidului-stat PSD, apariţia baronilor locali, teama asemănătoare cu cea din dictatura comunistă, cumpărarea conştiinţelor. Clientela pesedistă a fost marea beneficiară a acelei perioade. Chiar şi posturile de televiziune erau păsuite de la anumite dări către stat în funcţie de numărul de limbi bine postate în fundul celui care a uitat că pe acest popor cu greu îl mai pui în lanţuri. “Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!” şi-a spus la un moment dat, probabil, cel pentru care comunismul a însemnat o frumoasă perioadă în care totul era bine, mai ales dacă erai ginere de ministru ceauşist.

  Aşa a apărut Ordonanţa 2/2001 emisă de infractori, pentru infractori. În mare, legea prevede plata amenzii. Mai exact, dacă ai lovit din iubire creştin-ortodoxă pe unul din apropiaţi, eşti amendat de poliţie. Iar amenda n-o plăteşti, doar nu eşti fraier. Ce se poate întâmpla ? Păi, mai nimic. Organele fiscale, din primării sau de la circumscripţiile financiare, sunt puţin interesate de încasarea amenzilor. Aşa încât, mulţumită celui cu n dosare penale aflate în lucru la DNA, contravenientul încalcă în continuare legea şi amenzile nu şi le plăteşte niciodată. Ceea ce nu a înţeles acest Năstase – 10 case (plus alte vile construite sau cumpărate din şpăgi grase) este faptul că într-o ţară legea aplicată îi protejează pe cei care muncesc şi produc mult visata creştere economică, nu pe infractorii care încalcă legea şi nu produc decât suferinţă celor apropiaţi.

  La răcoarea unei celule aceste adevăruri s-ar înţelege. Având în spate însă un partid urmaş al PCR-ului, un partid pentru care România este doar un teritoriu ce trebuie furat şi lăsat în voia soartei, un partid care a produs mineriade ce au distrus vieţi şi au dus la izolarea României, un partid numit impropriu PSD (social-democraţia este altceva decât propun şi fac aceşti tovarăşi), un partid care nu-şi poate elimina puroiul numit Ion Iliescu, un partid care a făcut din România o ţară de asistaţi sociali, un partid care, prin firmele căpuşă, a falimentat tot ce mai mişca prin România, un partid care a propus agramati în functii de conducere, dând dovadă de un dispreţ profund faţă de limba română, un partid ce a refuzat constant să recunoască crimele dictaturii comuniste, un partid care s-a opus întotdeauna aflării adevărului despre turnătorii la securitate şi despre revoluţie, un partid datorită căruia cei mai de seamă tineri ai acestei ţări au emigrat, psd-ul fiind preocupat de pensionari, aceştia aducându-i voturi, ei bine, un asemenea partid nu putea să ridice imunitatea parlamentară lui Năstase Adrian, pentru a afla, în justiţie, adevărul: cât de corupt este un fost prim-ministru al României.

  Citeste si articolele:

  • Faptele de arme ale celui mai corupt dintre prim-miniştrii României de după ‘89 (I)
  • Faptele de arme ale celui mai corupt dintre prim-miniştrii României de după ‘89 (II)
  • Un pesedist încalcă legea – pleonasm evident (VII)
  • Limba română nu-i pentru “valorile” pesedeului
  • Parlamentar PSD în “slujba poporului”

   Cum s-au imbogatit din furt sefii Politiei si fostii securisti in regimul KGB-istului Ilici Iliescu

   Ion IliescuAnii 1992 – 1994: KGB-istul Ilici Iliescu la Cotroceni coordona formarea mafiei care va distruge România, mafie formată, în principal, din foștii nomenclaturiști comuniști și foștii securiști

   Mafia din Poliția Română, zona Galați, în regimul KGB-istului Ilici Iliescu

   Șeful mafiei locale a poliției gălățene este domnul colonel Nicolae Ionescu, șef al Ispectoratului Județean. Domnul colonel începe ca șef al poliției Galați. Este mutat la scurt timp în comun de baștină a abuziv-împușcatului, Scornicești Olt. După revoluție, este avansat și revine la Galați pe funcția de șef al Inspectoratului. În civil, locuiește în blocul “Egreta” din centrul orașului, vecin cu Ștefania Sandu, director economic la PECO, care se ocupă cu buteliile poporului. Domnul colonel și-a tras nu de mult un cumătru în persoana domnului Iulian Vârgolici, patronul pseudolegalului cazinou LAS VEGAS. Pe cealaltă parte, soția domnului colonel se ocupă de contabilitatea firmei SIFA, care aprovizionează cele trei consignații la familiei Ionescu puse în circulație pe numele rudelor. Din salariul de polițist bugetar domnul colonel și-a construit o vilă cu 12 camere, 3 garaje, piscină și grădină.

   Sub domnul colonel Nicolae Ionescu stă colonelul Chiriloaie. Posesor al vilei “Mon Caprice” de pe strada Domnească, vis-à-vis de Biserica Catolică, domnul colonel satisface capriciile clienților într-un bar select pe care l-a amenajat la parter.
   Mai jos de colonelul Chiriloaie s-a așezat domnul căpitan Răducanu Oprea, șeful Serviciului Economic din poliția locală Galați, care a fost recent promovat, în locul maiorului Călin Tudoran, pe motiv de nevastă contabilă la Abatorul Șendreni și proaspăt naș de cununie al fiicei domnului colonel Dumitru Culcea, șefulm poliției locale Galați, fost secretar PCR (Partidul Comunist Român) cu propaganda pe Inspectoratul Județean de Miliție Galați în ultima duzină de ani, de sub domnia lui Ody. Cuibușorul de nebunii al domnului căpitan se înalță pe strada Scânteii, lângă IIRUC, vis-à-vis de filiala Băncii Agricole Galați. “Căsuța” a înghițit până acum 30 de milioane de lei. Urmează restul, evident tot din salariul de bugetar.

   Fost CI-ist (securist) la Brăila, căpitanul Vasile Stoian devine peste noapte șeful Serviciului de Informații și Protecția Cadrelor din Inspectoratul Județean de Poliție Galați. Un viloi de pe strada Rizer, din spatele spitalului, a ajuns deja până la nivelul trei, construit fiind tot din salariul de bugetar al domnului căpitan Vasile Stoian. Ceva mai la vale, alte două superconstrucții executate tot din salariu, își ridică spre soare mustățile de beton. Prima, a directorului ICMRSG (Îtreprinderea de Construcții-Montaj și Reparații Siderurgice Galați), și a doua, corect, a maiorului Marcel Cristea, șeful politiei Sidex Galați. Avansat excepțional de la căpitan la maior pentru “merite deosebite”, printr-o intervenție la fostul Ministru de Interne a directorului combinatului, domnul maior își mai construiește încă o viluță cu jde’ mii de camere pe bulevardul Coșbuc, colț cu strada Tecuci. Materialele de construcție au fost practic donate la prețuri de nimic de SIDEX și ICMRSG, prin șeful depozitelor de cherestea și materiale de construcție Gheorghe Burcea. Fiind ieftină, domnul maior a cumpărat cărămidă refractară cât pentru zece vile, pe care apoi a revândut-o cu profit gras. A fost plata pentru neînceperea urmăririi penale împotriva directorilor de la ICMRSG, acuzați de deturnare de fonduri, sustrageri de materiale de construcție, trafic de influență și concurență neloială. Numele pârâților: Prică, Smărăndescu, Ciubotaru, Ciocârlan, Ciucă, Tănase și Stanciu. În 1992, în Combinatul siderurgic se înfiripase cu greu datorită stângii lui Durbacă, câștigătoare în alegeri, sindicatul ZEUS, care, cu sprijinul domnului maior și coordonarea juridică a șefului onorific al poliției SIDEX Nicolae Tudorel, a fost marginalizat. Anchetele declanșate în combinat poartă următoarea parafă: există corupție, dar nu pot fi nominalizați corupții. Asta în timp ce vila domnului maior Marcel Cristea costă, în actualul stadiu de construcție, peste 40 milioane de lei, din salariul de bugetar, firește.

   Informații preluate din “Academia Cațavencu”.

   Citeste si articolele:

   • Mafiotul PSD-ist Nastase Adrian a primit de la Bechtel un comision de 80 milioane de dolari
   • 43 de senatori PSD-isti, din 61, au spus NU confiscarii averilor infractorilor
   • Infractorul Adrian Nastase a primit o spaga de 7 milioane de lire sterline
   • Puscariasii escroci, care ne-au furat de ne-au rupt 25 de ani, trandavesc in vile de protocol
   • Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu

    Dupa mega-tunul „Vanzarea Petrom”, Nastase si clica sunt liberi si bogati

    Adrian NastaseStatul roman a vandut aproape pe degeaba pachetul majoritar de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA (SNP PETROM SA), companiei OMV AKTIENGESELLSCHAFT – Austria, in care 35% din actiuni erau detinute de Guvernul Austriei. Initial, s-au vandut, conform contractului, doar 33,34% din actiuni contra sumei de 668,8 milioane euro (adica mai putin cu cateva milioane euro decat profitul pe care OMV Austria l-a obtinut din primul an de exploatare).

    Majorare de capital cu bani ramasi in conturile societatii – asa s-a dat resursa petrolifera a Romaniei pe mana austriecilor.

    In doar cateva luni de la incheierea contractului, companiei OMV Austria i s-a permis sa majoreze capitalul social al SNP PETROM SA cu 830 milioane euro (suma ramasa in conturile SNP PETROM SA) astfel incat, prin noul calcul al capitatului social, OMV Austria sa obtina inca 17,55% la suta din actiuni, si sa ajunga sa detina 51% din capitalul social al SNP PETROM SA.

    Conform unei evaluari anterioare privatizarii, valoarea SNP PETROM SA era cotata la 1,8 miliarde euro (la valoarea istorica a activelor), pentru ca imediat dupa privatizare Guvernul Romaniei sa anuleze toate datoriile acumulate de SNP PETROM SA, ceea ce a reprezentat o facilitate nemaintalnita, acordata OMV Austria.

    Mai mult, OMV Austria a primit si dreptul, prin concesiune, sa exploateze, timp de 99 de ani, resursele petrolifere ale Romaniei (mai exact, campul petrolifer Suplacu de Barcau). Asta, contra unei redevente situata intre 3,5-13,5% in timp ce, in alte state europene, valoarea redeventei era dubla, respectiv, intre 5-35%.

    Si chiar daca artizanii privatizarii – din timpul Guvernarii Adrian Nastase – au pretins, ca sa justifice pretul mult subevaluat, ca SNP PETROM SA a fost privatizata cu tot cu datorii, Guvernul Romaniei a anulat toate datoriile SNP PETROM SA. In plus, SNP PETROM SA detinea, la momentul privatizarii, numeroase sume de bani.

    Anumite conditii contractuale pot fi interpretate ca favoritisme facute OMV Austria de catre Statul roman, precum:

    -nivelul redeventei sa nu se modifice timp de 10 ani – sunt informatii ca, pana in prezent, nimeni nu s-a invrednicit, incepand cu 2014, (la expirarea celor 10 ani) sa mareasca redeventa, astfel incat Statul roman sa castige cu adevarat de pe urma exploatarii resurselor petrolifere de pe teritoriul Romaniei.

    -in cadrul contractului de privatizare, OMV Austria a primit unda verde sa vanda Rafinariile Arpechim si Petrobrazi, de pe urma carora poate obtine alte importante sume de bani, de ordinul zecilor de milioane de euro.

    In fiecare an, OMV a obtinut profituri mai mari decat pretul platit

    Conform datelor oficiale obtinute de la Ministerul Finantelor, OMV PETROM SA – agent economic cu codul unic de identificare 1590082 – a obtinut profituri uriase, din care statul nu a incasat decat cota legala de 16%. Restul banilor s-au scurs, evident, in conturi straine, sub forma de dividende.

    Iata profiturile anuale obtinute de OMV PETROM SA.

    -Anul 2006 – profit 671 milioane euro (suma platita pentru privatizare a fost 668 milioane euro), conform datelor existente intr-un Raport al Comisiei de ancheta a Senatului privind privatizarea SNP PETROM SA;

    -Anul 2008 – profit de peste 1,6 miliarde lei

    -Anul 2009 – profit de 1,7 miliarde lei

    -Anul 2010 – profit de 2,2 miliarde lei

    -Anul 2011 – profit de 4,5 miliarde lei

    -Anul 2012 – profit de 4,6 miliarde lei

    -Anul 2013 – profit de 5,6 miliarde lei

    In toti acesti ani, reprezentantii OMV Austria aflati in functii de conducere din cadrul companiei au incasat lefuri exorbitante de zeci de mii de euro/lunar, ca si cand ar fi fost sefi de mari banci internationale.

    Problema care se ridica la ora actuala, din punctul de vedere al intereselor Romaniei, este redeventa pe care OMV Petrom o plateste pentru exploatarea resurselor petrolifere nationale. Aceasta redeventa trebuia renegociata in 2014, la expirarea clauzei de 10 ani, conform prevederilor din contract, insa pana la acest moment niciun guvernant nu a manifestat vreo intentie in sensul acesta.

    Numeroase voci publice care au studiat privatizarea Petrom in favoarea OMV au apreciat ca prejudiciul suferit de Romania de pe urma acestui contract vadit dezavantajos ar fi de peste 20 miliarde euro.

    Sursa (citeste materialul integral)

    Citeste si articolele:

 

Mafia padurilor din Romania are sigla PSD

PSDCine a dat padurile Romaniei pe mana lui Schweighofer? Adrian Năstase și Ilie Sârbu. Iată dovada!

Tatiana Niculescu Bran, fostul purtator de cuvant al preşedintelui Klaus Iohannis, a subliniat pe facebook ca guvernul Adrian Nastase a adoptat o ordonanta de urgenta prin care incuraja Romsilva sa incheie contracte de vanzare de masa lemnoasa, de pana la 10 ani, cu firme mari, precum Schweighofer Holzindustrie…

Aşa ca am cautat şi am dat peste OUG 71 2002 privind incheierea de catre Regia Nationala a Padurilor a contractelor de vanzare-cumparare a masei lemnoase pe termen lung, publicata in Monitorul Oficial nr. 435 din 21 iunie 2002.

Şi semnata de prim-ministru de atunci, Adrian Nastase, dar şi de… Ilie Sarbu, tata socrul şi, pe atunci, ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor…

Şi pentru cine nu crede poate citi şi pasajele din raspunsul ministrului Laszlo Borbely catre un deputat din parlamentul Romaniei, undeva in 2011…

Conform contractelor semnate cu Romsilva in 2002 si 2003, firma austrica a primit dreptul de a exploata in jur de 1 milion de metri cubi de padure anual.

Tatiana Niculescu Bran:

”In caz ca nu se ştie sau se uita, in 2002, guvernul Adrian Nastase a adoptat o ordonanta de urgenta prin care incuraja Romsilva sa incheie contracte de vanzare de masa lemnoasa, de pana la 10 ani, cu firme mari, precum Schweighofer Holzindustrie.
Conform contractelor semnate cu Romsilva in 2002 si 2003, firma austrica a primit dreptul de a exploata in jur de 1 milion de metri cubi de padure anual”.

OUG 71 2002 privind incheierea de catre Regia Nationala a Padurilor a contractelor de vanzare-cumparare a masei lemnoase pe termen lung, publicata in Monitorul Oficial nr. 435 din 21 iunie 2002

OUG 71 2002 actualizata prin:
Legea 654/2002 – privind aprobarea OUG 71/2002 pentru incheierea de catre Regia Nationala a Padurilor a contractelor de vanzare-cumparare pe termen lung privind masa lemnoasa Monitorul Oficial 937/2002
In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1

(1)Regia Nationala a Padurilor, in calitatea sa de administrator al fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului, este abilitata sa incheie contracte pe termen lung pentru asigurarea vanzarii masei lemnoase pe picior cu agentii economici care au activitate in domeniul prelucrarii lemnului in produse finite.
(2)Contractele prevazute la alin. (1) se incheie intre Regia Nationala a Padurilor si agentii economici care au dobandit acest drept prin licitatie publica, pentru volume minime de 20 mii m3/an/agent economic si pentru o perioada de minimum 3 ani si maximum 10 ani.
(3)Anual se va incheia un act aditional la contractul prevazut la alin. (1), prin care se stabilesc volumul masei lemnoase pe picior si pretul acesteia.
(4)Masa lemnoasa de pe terenurile cu destinatie forestiera aflate in prezent in domeniul public al statului, dar care fac obiectul retrocedarii conform legilor fondului funciar, nu cade sub incidenta prezentei ordonante de urgenta.

(…)

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneaza:
Ministrul dezvoltarii si prognozei,
Gheorghe Romeo Leonard Cazan

Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
Ilie Sarbu

p. Ministrul finantelor publice,
Maria Manolescu,
secretar de stat

Ministrul industriei si resurselor,
Dan Ioan Popescu

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

 • Cum a bagat statul PSD-ist 180 de milioane de dolari intr-o rafinarie, iar apoi a vandut-o cu 13
 • Alte detalii inedite despre infractorul de drept comun Nastase Adrian
 • De ce ex-premierul Nastase Adrian nu-i decat un spagar ce trebuie impuscat
 • Cum au scos PeSeDistii valize de bani din Romania
 • O alta realizare PSD + Puie Monta: Oltchim se vinde la fier vechi

  Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora

  Clanul CeausescuIn noul sistem, aparut dupa 1989, asamblat de Ion Iliescu cu sprijinul rezidentilor GRU si KGB din Romania, acesti capitalisti originali au declansat devalizarea bugetului de stat, transferand, prin off shore-uri, miliarde de euro in conturi private, prin coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani, retrocedari si restituiri frauduloase, afaceri oneroase cu statul etc. Asadar, prabusirea comunismului a reprezentat, pentru activistii si securistii conectati la realitatile geopolitice contextuale, o uriasa oportunitate de a strange averi fabuloase, saracind economia nationala si condamnand milioane de pensionari la foamete si alte milioane de tineri la lipsa de perspectiva si emigrare.

  Incercam sa desenam o harta, un relational al fostilor mari nomenclaturisti PCR, a urmasilor lor si a celor mai paguboase afaceri pentru statul roman, prin protejarea grupurilor infractionale de catre politicienii tuturor regimurilor post decembriste.

  • Raposatul Ion Dinca, fosta mana de fier a regimului Ceausescu, a lucrat, in ultima parte a vietii, la o firma de IT ca si consilier. Compania a fost fondata de ginerii sai Nicolae Badea si Gabriel Popoviciu. Ginerii fostului satrap comunist, instruiti bine de catre Securitate, in anii 1980, pentru a sti cum sa faca fata realitatilor capitaliste, au construit un adevarat imperiu financiar: imobiliare, fotbal, IT, constructii, comert, transporturi etc. Puiu Popoviciu impreuna cu Radu Dimofte, ambii membrii de vaza ai Gruparii Monaco, au adus in Romania branduri „imperialiste” precum Pizza Hut sau KFC. Astazi, ei doi, impreuna cu Nicolae Badea au in conturi aproximativ un miliard de euro. Afacerile lor apar la Registrul Comertului, pe numele parintilor lor: Zerlin Dimofte si Ligia Popoviciu. Imperiul ginerilor lui Dinca s-a remarcat si prin diverse afaceri profitabile cu statul, iar cei doi sunt actionari in Clubul Vinului, alaturi de nume sonore precum Calin Popescu-Tariceanu.
  • Tudor Postelnicu, fostul sef al Departamentului Securitatii Statului, vestitul DSS, iar din 1987 a fost ministru de Interne. In evenimentele din 1989, a fost capturat de revolutionari si deferit Procuratorii Militare. Tranzitia i-a prins bine. Dupa ce a fost retinut o perioada scurta, noile autoritati coordonate de Ion Iliescu, Silviu Brucan si Nicolae Militaru (agent demonstrat al GRU), l-au eliberat. Tiberiu Bica Postelnicu, nepotul „dobitocului” are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari si este asociat in nu mai putin de 35 de companii din Romania. Are opt procente din actiuniile Romanian International Bank. A fost asociat cu magnatul Ioan Niculae, la Asirom, dar si-a vandut cota de zece la suta. Impreuna au detinut, prin Total Distribution Group SRL, si activitatea de distributie a tigarilor produse de Societatea Nationala a Tutunului Romanesc. Mai e si distribuitor de bauturi alcoolice si, de asemenea, actionar in IATSA, firma desprinsa din Dacia Pitesti. Printre activitatile economice ale fostului tartor comunist se numara si parteneriatul cu fostul primar al capitalei Adriean Videanu in firma Equity Invest SA, care se ocupa de intermedieri financiare. In schema mai apare si multimilionarul Raul Doicescu (24 la suta), a carui firma, Bog’art, a dezvoltat controversatul proiect „Cathedral Plaza”. De remarcat ca Videanu si Doicescu sunt membrii Gruparii Monaco.
  • Un alt pilon pe care s-a sustinut monstruosul experiment al comunismului national, exprimat pana la esecul final de regimul ceausist, a fost Paul Niculescu Mizil. Dupa o judecata sumara, a fost condamnat in lotul CPEx, dar eliberat dupa numai doi ani de detentie. Anul 1992 este foarte ofertant si generos cu membrii familiei fostului nomenclaturist, desi intreaga Romanie abia intra intr-o lunga, chinuitoare si paupera tranzitie. Asa a aparut compania Getteco din care s-au multiplicat nenumarate firme care aveau ca obiect de activitate: comert, imobiliare, alimentatie publica, prelucrarea lemnului. Fiul, celebrul grobian care ragaie pe la televizor, Serghei Mizil si nepoata Oana Niculescu Mizil detin actiuni la mai multe companii care deruleaza afaceri interesante cu tari din orientul apropiat. Inainte de a se abandona in bratele lui Vanghelie, Oana a fost casatorita cu Tohme Jamil, un libanez apartinand grupului de interese din jurul familiei Hariri.
  • Alt vlastar al Epocii de Aur a fost Cornel Burtica. Marginalizat de Ceausescu in 1982 intrucat era suspect de relatii prea apropiate cu KGB-ul, trece cu bine pragul lui decembrie 1989. Se privatizeaza repede si foarte putina lume mai stie astazi ca firmele sale au iluminat zona Piata Unirii si au lucrat la modernizarea metroului bucurestean. A murit in 2013. Dupa prabusirea dictaturii comuniste, intr-o carte de convorbiri cu jurnalista Rodica Chelaru, si-a asumat responsabilitatea pentru participarea la un regim criminal.A fost un om de stanga, sedus de mitul egalitarist al comunismului. Fusese influentat, in mare masura, de ideile comunistilor italieni (la fel ca si prietenul sau, Stefan Andrei). La un moment dat a inteles ca sistemul era putred chiar in inima sa, ca ideologia oficiala era doar o tesatura de minciuni. Intr-un interviu acordat unui ziar central a spus ca s-a descurcat mai bine in capitalism decat in epoca in care era activist comunist, avand afaceri cu Italia, importand grupuri electrogene.
  • Un alt alintat si asistat al tranzitiei este Constantin Bostina, presedintele Consiliului de Administratie de la Bursa Romana de Marfuri. A fost secretarul personal al lui Nicolae Ceausescu si adjunct la Ministerul Economiei si la Ministerul Industriei Usoare. Dupa moartea Ceausestilor se converteste la capitalism, dar se ocupa si cu incalcarea embargoului impus fostei Yugoslavii.La jumatatea anilor 1990, afacerile lui Bostina, doctor in stiinte economice, au fost radiografate de o ancheta privind cazul de contrabanda cu combustibili „Jimbolia”. Astazi compania lui Bostina are o avere de peste 30 de milioane de euro, facuta din industrie si consultanta.
  • Pe lista marilor favorizati ai „democratiei noastre originale” si a capitalismului de carton a fost si Carol Dina, prim-secretar al PCR Galati, fost membru al CC al PCR, fost membru supleant al CPEx. Evenimentele din decembtrie 1989 l-au impins cateva luni in arest la Galati. Iese alt om, animat de ganduri creative in economia de piata. Pregatirea intelectuala a fostului tovaras, desi precara l-a ajutat sa se imbogateasca si sa parvina in politica. In anul 2000 a devenit senator din partea PRM. De profesie ajutor mecanic, Dina avea 80 la suta din firma Grup DIC din Galati, la care mai sunt asociati membri ai familiei sale. Compania a fost implicata, potrivit unui raport al Coalitiei pentru un Parlament Curat, in tranzactii paguboase pentru stat la Sidex, inainte de privatizarea combinatului.

   

  Citeste si articolele:

  • Foștii nomenclaturiști comuniști și urmașii acestora au strâns averi imense după 1989
  • Falimentarea băncii Bancorex, unul dintre succesele mafiei comuniste in lupta cu Romania democratica
  • Anii 1990: SRI-ul si Politia furau cot la cot cu infractorii
  • Cum au asigurat Ion Iliescu si KGB-istii sai perpetuarea comunismului dupa 1989
  • Fetele criminale ale comunismului

   Anii 1990: SRI-ul si Politia furau cot la cot cu infractorii

   De la stanga: Petre Roman, Virgil Magureanu, Ion IliescuPreambul

   Încă dinainte de decembrie 1989, Ardealul şi în special municipiul Cluj-Napoca au reprezentat zone de interes maxim atât pentru serviciile secrete româneşti (şi nu numai), cât şi pentru conducerea ţării. După 1989, structurile consolidate în perioada comunistă au continuat acţiunile de diversiune în zonă, obţinând totodată şi importante averi în folosul propriu, desigur prin acţiuni ilegale, de contrabandă, care au generat pierderi enorme bugetului. Un rol important în consolidarea unor reţele de tip mafiot l-au avut şi îl au în continuare factorul politic şi cel social. Nu este deloc întâmplător faptul că în Cluj-Napoca se află (era iunie 1998 – n.m.) sediul central a două partide care speculează intens sentimentul naţionalist (UDMR, PUNR şi, mai nou, AUR), că în Cluj-Napoca păstoreşte Înalt Preasfinţitul în grad Bartolomeu Anania (mitropolitul Ardealului, la acea vreme, fost turnător la Securitatea comunistă – n.m.), că în Cluj-Napoca este sediul central al Băncii Dacia Felix (bancă a SRI-ului din anii 1990, creată cu bani negri – n.m.), că în Cluj-Napoca a luat cea mai mare amploare Caritasul (afacere de tip piramidal din anii 1990, ce a lăsat mii de români cu buzunarele goale, banii fiind luaţi de foştii securişti şi politicieni ai momentului – n.m.), că Cluj-Napoca este localitatea cu cel mai bizar primar în persoana lui Gheorghe Funar (primar al Clujului în anii 1990 de orientare naţionalist-comunistă, n.m.) etc. Să revenim însă în prezent (era iunie 1998 – n.m.) pentru a vedea cum se împletesc interesele politice cu cele ale organelor plătite să vegheze asupra respectării legilor în vederea obţinerii de foloase necuvenite.

   Vulpea cel bătrân şi cărţile de aur

   Să începem aşadar cu un binecunoscut personaj, generalul Virgil Ardeleanu – şeful Poliţiei Capitalei. Încă de pe vremea guvernării PDSR (actualul PSD – n.m.), Ardeleanu este bun tovarăş cu colonelul Ielceanu – fost şef al Serviciului Crimă Organizată din IJP Cluj (trecut în rezervă imediat după numirea colonelului Blaga la comanda IJP Cluj), cu un armurier din cadrul poliţiei budapestane, cu numitul Roland Caruso – cunoscut proxenet din Cluj şi cu IYAD ARAFAT SHEDADEH DIAB, prin intermediul lui Ardos Gyuri – cetăţean maghiar. Tovarăşi, tovarăşi, dar la ce, ne veţi întreba. N-o să vă răspundem. Că atâta minte avem şi noi să nu ne apucăm să susţinem că ar fi vorba despre trafic de arme, proxenetism, maşini furate sau stupefiante. Nu. Cei numiţi mai sus schimbau câte un volum de Heidegger, Bertolt Brecht şi Rodica Ojog-Braşovaenu. Reţeaua de cititori este internaţională şi acţionează pe teritoriul Austriei, Germaniei, Ungariei, Croaţiei, Iugoslaviei, Ucrainei, Rusiei şi României. Lecturile s-au derulat şi se derulează prin intermediul firmelor SACRAMENTO şi DIAB (de la parterul Casei de Modă Cluj-Napoca) ale lui IYAD ARAFAT, cu care col.(r) Ielceanu s-a şi asociat imediat după ce a fost trecut în rezervă. De altfel, sunt binecunoscute ieşirile ilegale din ţară, în Ungaria (pentru care nu şi-a anunţat niciodată superiorii), ale col. Ielceanu, atunci când Ardeleanu avea probleme şi de unde se întorcea cu importante sume în valută. Importante sume de bani au fost obţinute şi din traficul de cărţi furate şi înmatriculate ilegal de către cei doi ofiţeri enumeraţi mai sus, prin intermediul lui IYAD (de citit cazul cetăţeanului german Peter Bild al cărui volum a fost furat şi înmatriculat de către IYAD, deşi actele cărţii se află şi în prezent în posesia lui Bild, iar procuratura a dat, bineînţeles, soluţie de neîncepere a urmăririi penale întrucât nu sunt destule elemente (?). Prin intermediul şefului restaurantului Rapsodia, domnul Pop. Cei doi au achiziţionat apartamente şi imobile naţionalizate (pe strada Moţilor şi pe strada Bisericii Ortodoxe), pe care apoi le-au valorificat la preţuri mult mai mari, constatând că spaţiile nu sunt potrivite pentru biblioteci. După venirea colonelului Grigore Blaga la comanda IJP Cluj, o serie de ofiţeri din reţeaua lui Ardelean (care făceau legătura cu cercurile de lectură) au fost trecuţi în rezervă, mulţi dintre ei la cerere (vezi cazul colonelului Ielceanu, pensionat pe caz de boală). Totuşi, în poliţia clujeană , Ardeleanu a reuşit să-şi menţină câteva piese tari cum ar fi: colonelul Pop Toader – adjunctul şefului IJP Cluj, lt. col. Apahidean – adjunctul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca (prieten la cataramă cu Roland Caruso), căpitanul Dănuţ Boloş – şeful Biroului Anticorupţie din cadrul Serviciului economic.

   Întâlnire de grad superior

   În urmă cu o lună (mai 1998 – n.m.), în Cluj-Napoca, a avut loc o întâlnire extrem de interesantă. În weekend s-au aflat ca din întâmplare la Cluj şi s-au întâlnit tot din întâmplare următorii: Virgil Măgureanu, Virgil Ardeleanu, Ioan Mircea Paşcu (zis şi Puiu) şi Cornel Caraba – şeful SRI Cluj (de remarcat că aceasta se întâmpla înainte de izbucnirea scandalului Ţigareta 2), subiectele fiind de natură beletristică, precum şi sprijinirea lui Gheorghe Funar în acţiuni antimaghiare (vezi cazul plăcuţei cu poetul Alexandru Petrovici), având în vedere că, oricum, în curând primarul nu le va mai fi de niciun folos.

   Paranteză cu schepsis

   Şi dacă tot am pomenit cuvântul Caraba, să dăm câteva detalii, să nu se creadă că ar fi vorba despre vreun substantiv comun. Precedentul scandal al serviciilor secrete din Cluj l-a ocolit pe dl. Cornel Caraba, şeful SRI local. Nu este o surpriză, pentru că este un ofiţer antrenat să supravieţuiască. Unul dintre primele exerciţii de salvare l-a trăit în 1986, când a apărut la Cluj, venind din UM 0544, aşa-zisa “Antena DIE”, imediat după antentatul de la sediul “Europei Libere” – poate să ne mai ajute dl. Cătălin Harnagea sau securistologul Mihai Pelin, că e democraţie. A doua supravieţuire reuşită a fost în 1989, în timpul vânzolului. Dl. Caraba a participat activ la revoluţie, refugiindu-se la Armata IV din Cluj unde a făcut mărturisiri despre securiştii care au avut ordine clare să tragă în populaţie. Deh, trebuia să pârască cineva şi securişti, că prea trăsese numai armata. Buun. Fiind el dovedit om de bază al regimului democrat, a fost recuperat de Virgil Măgureanu care şi l-a înregimentat. A fost, aşadar, încadrat mai întâi la compartimentul Antitero, condus de Ioan Medan, apoi a fost avansat de două ori succesiv la excepţional şi numit şef al SRI Cluj. Misiunea lui, aşa cum este apreciată de analişti, a fost de ştergere a urmelor mai vechi ale dlui profesor Măgureanu. Era, cum ar veni, rândul altora să supravieţuiască: au zburat, pe rând, Ioan Medan, col. I. Bura şi col. Ioan Pop. În locul lor, au fost angajaţi, cu colaborarea şefului cadrelor SRI-Cluj, Cornea, diverşi civili, apropiaţi ai lui sau ai familiilor prietene (vezi, de ex., nepoata col. Neciu, fost 0215, o fostă chelneriţă, Ana Rotariu etc.). La promovări nu mai era, însă, la fel de uşor. Trebuia să mai contribui cu ceva materiale de construcţie la vila lui Caraba din staţiunea Beliş, precum maiorul Constantin Popovici sau Pavel Leoca, promovat şef la Antitero. Dar nimeni nu e ca lt. col. Mureşan, şeful protecţiei informative a cadrelor, care este pentru Caraba ceea ce Caraba a fost, sau mai este, încă, pentru Măgureanu. Dar dacă tot am povestit despre staţiunea Beliş, trebuie să povestim puţin şi despre frumuseţile patriei, puse cu mult gust în valoare de vila dlui Caraba, atât cât i-a permis salariul său de bugetar. La Beliş, şeful SRI a cunoscut-o, pe furiş, pe Mirela. Mai exact, că lucrăm în informaţii, pe Mirela Dan, ospătăriţă la complexul Beliş Fântânele. Idila a fost atât de puternică încât domnul Caraba, galanton, a dus-o la Cluj, cu ajutorul lui Apahidean de la SC Transilvania Turism, fratele colonelului Apahidean de la Poliţia Cluj. Iubiţica a aterizat direct pe funcţia de şefă de complex la Casa Albă, de pe strada Racoviţă. Ca să dea culoare amorului lor, cei doi şi-au petrecut, se zice, două săptămâni de vis într-una din cele trei vile de protocol ale SRI de la mare. O umbră mică era să le stăvilească amorul pentru că un echipaj al Poliţiei Huedin a prins-o pe Mirela cu portbagajul plin de obiecte de inventar furate de la Beliş. Totul s-a muşamalizat la intervenţia discretă dar fermă a unui mare ştab al Poliţiei la colonelul Rusu, şeful Poliţiei Huedin. Aşa că totul pare să se fi aranjat. Astăzi (iunie 1998 – n.m.), având multe pe cap, domnul Caraba ţine la dsipoziţia sa trei autoturisme de serviciu, ajungându-se ca unii ofiţeri din subordine să plece în misiune cu autobuzul! Dar asta nu o să-i împiedice pe mai marii ţării să ţină în funcţie un om atât de devotat!

   Ai noştri se văd cu ai lor

   O altă întâlnire i-a avut ca protagonişti pe Virgil Măgureanu, Ioan Mircea Paşcu, Virgil Ardeleanu şi colonelul Neciu, privind informările trimise la Bucureşti despre “activitatea” ca ofiţer şi nu numai a lui Virgil Ardeleanu şi care nu fac decât să slăbească reţeaua şi încasările. O a treia întâlnire i-a avut ca protagonişti pe Ion Ţiriac, Ioan Rus – fost prefect PDSR de Cluj şi reprezentant Mercedes pe Cluj -, Ioan Mircea Paşcu, Virgil Ardeleanu şi Radu Sârbu – directorul FPS Cluj. Întâlnirea a avut loc la sediul reprezentanţei Mercedes de pe Calea Turzii şi a avut ca subiect de discuţie posibilităţi de achiziţionare a unor societăţi comerciale într-un mod avantajos, adică prin divizarea unor societăţi, rămânând la stat societatea nerentabilă şi care urmează să preia toate datoriile şi al băieţii veseli societatea rentabilă (exemplu: Combinatul de Celuloză şi Hârtie de la Dej pentru care domnul Saizu – director DRP din cadrul FPS Bucureşti – şi-a dat avizul în sensul expus mai sus). Băieţii veseli care ar urma să pună banii pentru achiziţionarea acestor societăţi sunt: Ion Ţiriac – cu grosul, Ioan Mircea Paşcu, Ioan Rus, Virgil Ardeleanu şi, la propunerea acestuia din urmă, un personaj de la Bucureşti care nu a fost de faţă şi anume domnul procuror Griga de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, cel care l-a scos din arest, după numai 5 zile (deşi primise mandat de arestare pe 30 zile), pe Costică Pocol – unul din capii mafiei clujene, întrucât era pe punctul (şi chiar i s-a propus) de a da declaraţii despre afacerile lui cu Ardeleanu şi Funar.

   Vulpea scoasă din bârlog şi-a lăsat oameni zălog

   Se pare că anchetele asupra activităţii domnului Virgil Ardeleanu nu au rămas fără efect, descoperindu-se că este bun prieten cu un armurier din cadrul poliţiei Capitalei urmărit de mai multă vreme pentru implicare într-o reţea de trafic de cărţi. Foarte stresat de faptul că este departe de afacerile lui din Cluj şi că oamenii lui din Poliţia Cluj cad unul câte unul, în urma unei informaţii cum că domiciliul de pe strada Eminescu este filat din maşini de oamenii lui Neciu, în urmă cu două săptămâni (mai 1998 – n.m.), Ardeleanu l-a sunat iritat pe Neciu, solicitându-i să-şi retragă imediat maşinile care-i filează casa că, de nu, o să dea de dracu’. În fapt, informaţia era greşită întrucât cele trei maşini, care supravegheau în schimburi, aparţineau unor tineri PNŢCD-işti din Cluj, mai curioşi, cu lecturi poliţiste.
   Ardeleanu însă nu doarme. Cu puţin timp în urmă, a reuşit să-l reangajeze în Poliţia Cluj (fără acordul IJP local) pe col. Antonesei, unul dintre oamenii lui pe care vrea să-l plaseze în funcţia lui Neciu, adică şef la UM 0215 Cluj, deşi col. Antonesei a fost trecut în rezervă în urmă cu câţiva ani pentru construirea unei cabane pe malul lacului Tarniţa fără să deţină niciun fel de acte pe materialele de construcţii şi folosind subofiţeri din poliţie la ridicarea edificiului. Între timp, Antonesei a scăpat de tinichea întrucât i-a vândut cabana baschetbalistului Roşnavschi, fost jucător la U Cluj. (“Academia Caţavencu”, nr. 342/1998)

   Citeste si articolele:

   • Cum s-a implicat SRI-ul lui Virgil Măgureanu în menţinerea mafiei PSD-iste la guvernare
   • De ce Coldea este un ingeras in comparatie cu ofiterii SRI-ului condus de Magureanu
   • Ofiterii SRI incalcau de o mie de ori mai mult legea, fata de ce fac azi, in timpul regimului KGB-istului criminal Ion Iliescu
   • SRI-ul lui Magureanu participa indirect la jefuirea AZOMURES-ului
   • Foștii nomenclaturiști comuniști și urmașii acestora au strâns averi imense după 1989

    Cum au asigurat Ion Iliescu si KGB-istii sai perpetuarea comunismului dupa 1989

    Elena Ceausescu si Ion IliescuÎn timp ce Polonia a tăiat pensiile securiștilor și privilegiile nomenclaturii comuniste, după căderea comunismului, în România foștii comunisti au devenit miliardarii de azi, pensionarii de lux de azi, parlamentarii de ieri și de azi etc.

    România de după 1989 a însemnat o trecere rapidă a fostei nomenclaturi bolșevice la statutul de afaceriști privați, de politicieni de stânga sau dreapta, de ziariștii cărora democrație le pute rău, de membri în tot soiul de structuri, special înființate pentru comuniștii criminali, spre binele și prosperitatea acestor jeguri care au ținut România în întunericul bolșevic vreme de 45 de ani. Dacă nu erau cazurile mediatizate de o parte a presei românești, cu siguranță niciun torționar comunist nu ar fi ajuns după gratii. Oricum, aceștia sunt extrem de puțini, Vișinescu, de exemplu, este excepția care confirmă regula de aur a democrației instaurate în Românica de clica KGB-istă condusă de criminalul Ion Iliescu: “Niciun comunist nu trebue să dea socoteală pentru crimele sale, niciun securist nu trebuie condamnat”, ci dimpotrivă făcut erou al revoluției anticomuniste, revoluționar cu toate drepturile ce decurg din acest statut, luptător pentru binele României înainte de 1989, atunci când securiștii au asigurat protecția unei clici criminale, clica Nicolae Ceaușescu, cea care a asuprit acest popor, izolând România, aducând foamea, frigul, întunericul, lipsurile, cenzura, teama etc. în viețile românilor.

    Revoluția “anticomunistă” din 1989 a adus la putere foști comuniști, a adus bunăstare totală nomenclaturii comuniste, cea care a putut jefui în voie această țară

    Copii, nepoți, gineri ai foștilor membri ai Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român (PCR) au devenit oameni de afaceri de succes, dupa 1989, îmbogățindu-se rapid din afaceri cu statul, din privatizări dubioase, din distrugeri controlate și planificate, din vânzarea patrimoniului către firmele străine, în schimbul unor comisioane de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane de euro. Foștii comuniști infiltrați în politică și afaceri au distrus România.

    Dacă în decembrie 1989 erau puși la zid, alături de Ceaușești, măcar 1000 de membri ai cremei dictaturii comuniste, astăzi România ar fi arătat altfel. Așa însă, prin grija KGB-istului Ion Iliescu, protectorul mafiei bolșevice ce a distrus România, avem o țară făcută praf, dar avem foști comuniști cu averi imense, multimilionari în euro, care ne râd în nas și gândesc ceva de genul “Proștilor, dacă ați vrut democrație, v-am dat democrație: tot noi, comuniștii, ne-am îmbogățit, în timp ce voi, care v-ați sacrificat în 1989, o duceți greu, doar nu v-ați imaginat că țara va prospera și noi vom sărăci”.

    Câteva exemple de lichele comuniste promovate după 1989 (de către regimul criminalului Ion Iliescu, secondat de evreul Petre Roman), atunci când a avut loc, cică, o revoluție anticomunistă (hăăă, hăăăă, hăăăăă)

    • Primul ministru de externe post decembrist a fost Sergiu Celac, nimeni altul decât fostul translator al lui Nicolae Ceaușescu. Supus la puternice presiuni pe timpul dictaturii, traducătorul Sergiu Celac nu era lăsat de tradusul său să mănânce în timpul dineurilor oficiale. Prima legătură cu adevărata democrație occidentală a avut-o tovarășul Celac atunci când un funcționar al Casei Albe i-a dat să ronțăie câteva alune imperialiste, care, din cauza emoției, i-au și stat în gât. Această disidență l-a și promovat pe Sergiu Celac în fruntea ambasadei de la Londra, după renunțarea la funcția de ministru de Externe. Probabil că Regina Marii Britanii a fost plăcut impresionată de revederea celui care îi tălmăcea suav bâlbâielile cuplului din Scornicești, atunci când acesta s-a nimerit prin caleașca Majestății Sale.
    • Chițac, nimeni altul decât criminalul care a dat ordin să se tragă la Timișoara, condamnat prin 1999, parcă, la niște ani de pușcărie, din care a făcut foarte puțini, a fost numit de gașca lui Ion Iliescu ambasador al României la Ankara, după Loviluția din 1989.
    • Nicu Bujor, funcționar al CC al PCR, a ajuns, după 1989, ambasador al României în Nigeria, doar nu era să stea săracu’ acasă, pentru a se căi și a-i plânge pe cei care au murit în decembrie 1989, pentru a avea, noi românii, vreme de 11 ani, un KGB-ist criminal în funcția de Președinte al României.

    Citeste si articolul:

    • Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu
    • Anchetarea lui Ion Iliescu, in dosarul Mineriadei din iunie 1990, nu s-a filmat deoarece procurorii n-au avut mijloace probatorii audio-video
    • Cum a umplut criminalul Ilici Iliescu Parlamentul Romaniei de minoritari
    • Romania tribala, voteaza cu Iliescu si-l pupa-n fund pe Ceausescu
    • Intr-o tara comunista ca Romania, Iliescu nu va fi condamnat niciodata

     Cum au fost asasinati martorii Evenimentelor din 1989 de catre regimul KGB-istului Ion Iliescu

     Ion Ilici IliescuS-au ocupat de aceste asasinate structuri ale fostei Securități, specializate în crime la comandă, precum: Secția K din Direcția VI Cercetări Penale a DSS (Departamentul Securității Statului), numărând, în 1989, 72 de cadre, dintre care 36 de ofițeri; UM 0195 de Contrainformații externe, cu 451 cadre, dintre care 386 ofițeri, comandată de gral. mr. Ioan Moț și comasată cu DIE/CIE (UM 0544). Aici avem ca reper dosarul K/103/0666 – 143/1987; grupul Z al DIE din Berlinul de Est, aflat sub comanda KGB (Spețbiuro).

     Morți suspecte sau, dacă vreți, persoane incomode pentru regimul KGB-istului Ion Iliescu

     Martori importanți ai Evenimentelor din 1989 au fost găsiți morți în zilele, săptămânile, lunile și anii următori așa-zisei Revoluții din 1989. Și sunt doar o parte dintre ei, cei cunoscuți și care au putut fi identificați. O altă parte necunoscută rămâne învăluită în mister. Așa s-a clădit regimul mafiot PSD-ist de azi, început de Ilici Iliescu și continuat de Adrian Năstase, Victor Ponta și Liviu Dragnea. Haideți să ne amintim de cei uciși pentru că puteau vorbi despre adevărații vinovați de masacrul din 1989.

     • Constantin Nuță
      Fost gral. mr. adjunct al Ministerului de Interne și șef al Inspectoratului General al Miliției (IGM), doborât la 23.12.1989 de tirurile unei baterii antiaeriene, lângă Alba Iulia, în timp ce se deplasa cu elicopterul. În acelasi elicopter se afla și fostul gral. mr. Velicu Mihaela, adjunct al șefului IGM, ucisă și ea în aceleași condiții.
     • Petre Moraru
      Colonel, locțiitor al șefului IGM, fost comandant al Direcției VI Cercetări penale din DSS, spânzurat în arest la Timișoara.
     • Marin Ceaușescu
      Șeful Agenției Comerciale Române din Viena, placa turnantă a tuturor afacerilor valutare ale dictatorului. L-au sinucis prin spânzurare la 28.XII. 1989 și hoitul a fost ciopârțit de dr. Bauer din Viena și apoi la IML, de medicul legist Valer Popa. În urma sa au rămas pe drumuri câteva miliarde de dolari, despre care se presupune că aua juns la fosti securiști, astăzi foarte bogați, precum Dan Voiculescu. Mai mult, din acești bani au fost finanțate toate campaniile electorale ale KGB-istului ce a pus mâna pe putere în 1989, Ion Iliescu.
     • Emil Macri
      Gral. mr., șef al Direcției II Contrainformații economice din DSS, decedat în condiții suspecte la 18.04.1991.
     • Gică Popa
      Gral. mr., fost președinte al completului de judecată al Ceaușeștilor, a fost sinucis într-o unitate militară, la un an și jumătate de la pronunțarea sentințelor. Au pățit la fel avocatului lui Ceausescu și medicul care i-a transportat pe Ceaușești de la Titu la Târgoviște, iar mai mulți militari din unitatea de la Târgoviște, unde au fost împușcați Ceaușeștii, au murit în condiții suspecte, după lăsarea la vatră.
     • Cerbu și Marin Bălteanu
      Ambii gral. mr. au făcut au fost ajutați să faca infarct și au decedat.
     • Ștefan Ispas
      Gral. mr., comandantul Academiei Militare Tehnice, a facut, în mod suspect, comoție cerebrală și a murit.
     • Petre Ioniță
      Colonel, comandantul Trupelor de jandarmi, mort în condiții suspecte.
     • Gheorghe Bărbieru
      Căpitan, cercetaș în Batalionul 404 DIA și care i-a asigurat garda generalului Gușă la revoluție, a murit în aprilie 1990, într-un bizar accident de circulație. Încă un cercetaș din Batalionul 404, care i-a asigurat generalului Gușă legătura la Timișoara, s-a înecat la malul Mării Negre, într-o apă de o jumătate de metru.
     • Au decedat în condiții suspecte, începând din 1990, peste 20 de revoluționari, dintre cei care au luptat în CC al PCR, între 22 – 26 (28) decembrie 1989.
     • Darian Ionescu
      Maior în Direcția V a DSS, anchetat pentru terorism într-o unitate de aviație. Eliberat din lipsă de probe este ucis prin înjunghiere la 12.02.1990.
     • Ștefan Gușă
      Gral. col., fost șef al MStM, fost comandant al Armatei a II-a Buzău, a decedat în mod suspect la 28.03.1994, în urma unui cancer osos.
     • Gheorghe Ardelean
      Colonel în CIE (DIE) și din 1986 șef la USLA, decedat în condiții suspecte la 15.06.1993, într-un spital din județul Bihor.
     • Nicolae Doicaru
      Gral. mr., fost director DIE, sinucidere suspectă în 1993.
     • Ion Lazăr
      Maior în Direcția V a DSS, a pilotat la 22.12.1989 unul din cele două elicoptere MI-17, care au asigurat fuga dictatorului. A decedat într-un accident de mașină la 13.06.1990.
     • Vasile Maluțan
      Col. (r) în Direcția V a DSS, pilotul care i-a transportat la 22.12.1989 pe Ceaușești la Boteni, via Snagov. S-a prăbușit cu elicopterul la 26.05.1995, la Fundulea.
     • Ștefan Andreescu
      Întreprinzător, probabil ofițer acoperit în fosta DSS, participant la revoluție, prieten al generalului Cernat, împușcat cu 9 gloanțe în fața locuinței din str. Precupeții Vechi, în primăvara anului 1992. Asasinatul n-a fost elucidat și nici revendicat.
     • Alexandru Stark
      Readctor TVR, implicat în revoluție și decedat de cancer la Paris, în 1993.
     • Virgil Tatomir
      Redactor TVR, implicat în revoluție, coautor la serialului “Revoluția română în direct”, decedat în 1992 de infarct miocardic.
     • Victor Pleșcan
      Secretar II al Ambasadei Federației Ruse la București, implicat, probabil, la revoluție, a fost înecat la Neptun, la 21.08.1992.
     • I. Șpan
      Locotenent, șeful Serviciului Circulație din Poliția județului Maramureș, s-a împușcat în 1990, fiind implicat într-o afacere cu pașapoarte în alb.
     • Ioan Târpea
      Colonel, fost șef al Serviciului Circulație din Poliția județului Maramureș, sinucis prin împușcare de la 20 de metri, la 23.04.1993.
     • Dragoș Trașcu
      Lt. col., adjunct al Direcției Pașapoarte și Poliție Frontieră din IGP, se împușcă în cap cu o armă de vânătoare, la 13.05.1995.
     • Mircea Juravle
      Șef al Secției Cercetări Penale din Inspectoratul județean al Poliției Botoșani, se spânzură la 15.05.1995.
     • Gheorghe Ungureanu
      Lt. col., ofițer în Secția Cercetări Penale din IJP Iași și fost șef al Poliției Municipiului Iași între 1991-1994, se spânzură la sfârșitul lunii mai 1995.
     • Toți cei 6 polițiști amintiți mai sus erau implicați în afacerile de frontieră ale partidului de guvernământ din acea vreme (PDSR, actualul PSD), asigurând bani negri pentru finanțarea partidului.
     • A mai decedat în condiții suspecte și Cornelia Pinta – avocata lui Ioan Stoica în procesul CARITAS.
     • Ion Radu
      Viceprim-ministru în 1989, sinucis cu armă de vânătoare la 10.05.1995.
     • Radu Bălan
      Membru supleant al CPEx (Comitetul Politic Executiv), răpus de cancer.
     • Ioan Totu
      Membru supleant al CPEx, fost ministru de externe, externat prin spânzurare.
     • Nicolae Giosan
      Fost președinte MAN (Marea Adunare Națională), atac de cord.
     • Gogu Rădulescu
      Membru CPEx, răpus pur și simplu.
     • Miu Dobrescu
      Membru CPEx, căzut din dragoste de țară etccccccccccc

     Articol preluat din “Academia Catavencu”, nr. 187/1995, autor Cornel Ivanciuc.

     Citeste si articolele:

     • Anchetarea lui Ion Iliescu, in dosarul Mineriadei din iunie 1990, nu s-a filmat deoarece procurorii n-au avut mijloace probatorii audio-video
     • Filiera mafiei PSD-iste: Ceausescu, Iliescu, Nastase, Ponta, Dragnea
     • Cum a umplut criminalul Ilici Iliescu Parlamentul Romaniei de minoritari
     • Fiul lui Iosif Boda, spagarul ce a obligat Romania sa importe vaccinuri
     • Mircea Diaconu a votat pentru legalizarea casatoriilor homosexualilor si a semnat pentru desfiintarea statelor nationale

      Mircea Dinescu a primit peste jumatate de milion de euro de la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu

      Mircea DinescuFoștii colegi ai lui Mircea Dinescu dezvăluie suma uriașă pe care acesta încasat-o de la Sorin Ovidiu Vântu

      Intr-un articol publicat in 2011 in revista Kamikaze, jurnalistul Alexandru Cautis, fost coleg cu Mircea Dinescu la Academia Catavencu, a dezvaluit cati bani a incasat scriitorul de la Sorin Ovidiu Vantu.

      „Va mai amintiti cum l-a descris poetul Mircea Dinescu pe Vintu la precedenta arestare? L-a catalogat drept “literat fin”, de parca instanta avea de judecat in zilele alea valoarea cartilor citite de Vintu, nu valoarea furturilor lui Vintu. Fusese arestat cica un carturar, saracul de el.

      De pseudonimul “Nus”, cu care acelasi “literat fin” semna pagini proprii de turnatorii la Securitate, membrul CNSAS Mircea Dinescu a uitat sa zica vreodata ceva. Un amanunt insignifiant. Pentru Mircea Dinescu, faptul ca Vintu a furat si a turnat ceva mai mult decit a citit trece pe planul doi, poate fi ignorat. Vintu e un “literat”, care accidental, in pauzele dintre reprizele de citit se mai odihnea si el un pic dind in git la Secu si, mai apoi, delapidind fonduri de investitii si companii de sindicalisti.

      Ca din intimplare, cind Vintu lua pauze de lectura, poetul Mircea Dinescu primea de citit din partea “literatului fin”. Din raportul de expertiza contabila depus la dosarul FNI rezulta ca Mircea Dinescu a primit din banii sustrasi de Vintu din respectivul fond teancuri de file insumind 2.973 milioane de lei (daca impartim la 4,5 inseamna aproximativ 660.000 euro – n.m.). Asta a fost partea lui Dinescu din jaful FNI.

      Din probele depuse la dosarul Petrom Service, rezulta ca acelasi Mircea Dinescu a primit de citit de la “literatul fin” un alt teanc de hirtii de 100.000 de euro. Asta a fost partea lui Dinescu din jaful Petrom Service. Sa aiba ce citi trei vieti.

      Cu alte cuvinte, Mircea Dinescu s-a bucurat de fiecare data cind Sorin Ovidiu Vintu lua pauze de la lecturi, si acest lucru se vede in dosarele penale FNI si Petrom Service, nu sint fantezii literare. Daca va numarati printre zecile de mii de pagubiti FNI sau sindicalisti pacaliti ai Petrom Service, puneti repede mina pe telecomanda si cautati emisiunea lui Mircea Dinescu, difuzata pe postul TV al lui Vintu. Banii vostri vorbesc, vorba cintecului, prin gura lui Dinescu. Fara banii vostri, Mircea Dinescu n-ar fi avut ocazia sa va povesteasca despre “literatul fin” Sorin Ovidiu Vintu”, scria Alexandru Cautis in 2011.

      Sursa

      Citeste si articolele:

      • Cum ii lingea talpile Stelian Tanase mafiotului Sorin Ovidiu Vantu
      • Sorin Ovidiu Vantu: „Dorulet, eu hotarasc ce scrieti voi si ce nu in Academia Catavencu”
      • Sorin Ovidiu Vantu: „L-am suspendat pe Basescu in 2007 pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola”
      • Inca nu am scapat de ucigasul de destine Sorin Ovidiu Vantu
      • Mircea Dinescu turnător la Securitate?

       Puscariasii escroci, care ne-au furat de ne-au rupt 25 de ani, trandavesc in vile de protocol

       Dan VoiculescuPușcăriașii VIP trândăvesc în „vile de protocol”

       Un pușcăriaș demn de toată isprava a povestit ce bine o duc în penitenciarele patriei câțiva condamnați de rang înalt – escrocii care ne-au furat de ne-au rupt vreme de 25 de ani! Printre VIP-urile ce au petrecut sau petrec ceva timp în „vilele de protocol” din pușcării s-ar număra Adrian Năstase, Gigi Becali și frații Becali, Cristi Borcea, Dan Voiculescu, Copos, Cocoș, Sandu, Iacubov etc.

       Probabil că v-ați închipuit că cei enumerați mai sus, dar și multe alte VIP-uri, ar suporta alături de alți pușcăriași toate rigorile legii. Greșeală totală! VIP-urile au statut special, care se îndepărtează enorm de regimul de detenție normal pentru plebea condamnată!

       Iată despre ce este vorba: ca să-l cităm pe fostul pușcăriaș, pe lângă penitenciarele din Deva, Jilava sau Poarta Albă ar funcționa și “vile de protocol”. Dar aceste oaze de liniște și relaxare nu sunt pentru cazarea șefilor din administrația penitenciarelor numiți cu delegație, ci pentru pușcăriașii de top. Printre cei de prin rang se numără judecători, procurori, șefi ANAF, politicieni, oameni de afaceri de top etc. Se spune că prima „vilă de protocol” a fost inaugurată în zona Bragadiru, de celebrul contrabandist Truțulescu.

       În “vilele de protocol” trândăvesc în camere doi, trei sau maxim cinci “refugiați”. Aceleași om de bine ne-a relatat că în timp ce Borcea comandă zeci de kile de carne direct de la VacaMuuu, Voiculescu este procupat să facă rost de brânză franțuzească, frații Becali primesc trabuce tocmai din Cuba, Iacubov scrie mereu și nu vorbește cu nimeni, iara alții joacă table și remi în draci etc.

       Evident, supravegherea “vilelor de protocol” nu respectă în totalitate regulamentul penitenciarelor. Stingerea se dă când vrea clientul, plasmele îmbogățesc toate camerele – pentru ca VIP-urile să fie bine informate -, frigiderele duduie ca să nu se strice bunătățile, aparatele de aer condiționat țin la răcoare corpurile ce poartă în dânsele caracterul escrocilor care ne-au jefuit în ultimii 25 de ani.

       Mai mult, pușcăriașii de lux se pot plimba printre rondurile de flori “când vrea mușchii” lor de VIP-uri iar dacă au chef ies la muncă; dacă nu, lenevesc în camerele inundate de lux. Și multe alte minunății se întâmplă în asemenea spații cu regim special.

       Culmea, la una dintre “vilele de protocol” facturile la curentul electric și satelit sunt achitate de o firmă particulară! Da, ați citit bine, doamna ministru Raluca Prună! Renumita “vilă de protocol” care deservește penitenciarul Poarta Albă, cea din Valu lui Traian, dispune de sistem video alimentat de la o antenă de satelit iar o firmă deținută de un om “milos” plătește factura lună de lună!

       Acum înțelegeți de ce Năstase, Becali sau Copos au ieșit din pușcărie la fel cum au intrat: plini de tupeu, obraznici și lipsiți de respect față de omul onest? Păi după ce au furat zeci de milioane de euro și apoi au trândăvit câțiva anișori într-un așa-zis voiaj de pușcăriaș pe banii contribuabililor în “vile de protocol”, cum ați vrea să ne trateze VIP-urile patriei? Cu sictir, evident! (Sursa)

       Citeste si articolele:

       Mafiotul PSD-ist Nastase Adrian a primit de la Bechtel un comision de 80 milioane de dolari

       Ion Iliescu si Adrian NastaseAsta explică de ce contractul dintre statul român și firma Bechtel s-a pierdut în timpul celui mai cinstit guvern de hoți, guvernul Viorel Ponta. Un american de origine română, fost angajat al firmei Bechtel, susține că americanii i-au plătit mafiotului PSD-ist Năstase Adrian, pe atunci prim-ministru al României, în avans, un comision de 80 de milioane de dolari, cu doar câteva zile înainte de semnarea contractului. Același fost angajat Bechtel susține că există și o investigație a autorităților americane în acest caz, iar lichidarea acțiunilor Bechtel în România s-ar datora acestei investigații. Tot fostul angajat mai spune că fostul premier Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanți ai companiei în SUA.

       România a pierdut din cauza mafiotului PSD-ist Nastase Adrian peste 1 miliard de euro

       Proiectul de construire a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş, a început în anul 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când noile autorităţi au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea mafiotului PSD-ist Năstase Adrian. Pe 29 mai 2013 contractul dintre statul român și firma Bechtel a fost reziliat. Bechtel a finalizat doar 52 km de autostradă (Turda – Câmpia Turzii), din totalul de 415 km, și a încasat de la statul român 1,4 miliarde de euro. Aplicând regula de trei simplă, dacă pentru 415 km autostradă trebuia plătiți 2,2 miliarde euro, pentru 52 km de autostradă (ce reprezintă aproximativ o optime din 415) trebuia plătiți 2,2:8 = aproximativ 0,3 miliarde euro. Cu alte cuvinte, Bechtel a încasat de la statul român, adică de la noi toți, peste 1,1 miliarde euro fără să construiască nimic de acești bani, oferind doar un comision de 80 de milioane de dolari mafiotului PSD-ist Năstase Adrian. Iată de ce avem spitale cu viermi și drumuri de rahat. Nu-i așa că partidul de mafioți numit impropriu PSD merită votat?!

       Sursa

       Citeste si articolele:

       Cum s-au imbogatit din furt sefii Politiei si fostii securisti in regimul KGB-istului Ilici Iliescu

       Mafiotul PSD-ist Nastase Adrian a primit de la Bechtel un comision de 80 milioane de dolari

       Puscariasii escroci, care ne-au furat de ne-au rupt 25 de ani, trandavesc in vile de protocol

       Ion IliescuAnii 1992 – 1994: KGB-istul Ilici Iliescu la Cotroceni coordona formarea mafiei care va distruge România, mafie formată, în principal, din foștii nomenclaturiști comuniști și foștii securiști

       Mafia din Poliția Română, zona Galați, în regimul KGB-istului Ilici Iliescu

       Șeful mafiei locale a poliției gălățene este domnul colonel Nicolae Ionescu, șef al Ispectoratului Județean. Domnul colonel începe ca șef al poliției Galați. Este mutat la scurt timp în comun de baștină a abuziv-împușcatului, Scornicești Olt. După revoluție, este avansat și revine la Galați pe funcția de șef al Inspectoratului. În civil, locuiește în blocul “Egreta” din centrul orașului, vecin cu Ștefania Sandu, director economic la PECO, care se ocupă cu buteliile poporului. Domnul colonel și-a tras nu de mult un cumătru în persoana domnului Iulian Vârgolici, patronul pseudolegalului cazinou LAS VEGAS. Pe cealaltă parte, soția domnului colonel se ocupă de contabilitatea firmei SIFA, care aprovizionează cele trei consignații la familiei Ionescu puse în circulație pe numele rudelor. Din salariul de polițist bugetar domnul colonel și-a construit o vilă cu 12 camere, 3 garaje, piscină și grădină.

       Sub domnul colonel Nicolae Ionescu stă colonelul Chiriloaie. Posesor al vilei “Mon Caprice” de pe strada Domnească, vis-à-vis de Biserica Catolică, domnul colonel satisface capriciile clienților într-un bar select pe care l-a amenajat la parter.
       Mai jos de colonelul Chiriloaie s-a așezat domnul căpitan Răducanu Oprea, șeful Serviciului Economic din poliția locală Galați, care a fost recent promovat, în locul maiorului Călin Tudoran, pe motiv de nevastă contabilă la Abatorul Șendreni și proaspăt naș de cununie al fiicei domnului colonel Dumitru Culcea, șefulm poliției locale Galați, fost secretar PCR (Partidul Comunist Român) cu propaganda pe Inspectoratul Județean de Miliție Galați în ultima duzină de ani, de sub domnia lui Ody. Cuibușorul de nebunii al domnului căpitan se înalță pe strada Scânteii, lângă IIRUC, vis-à-vis de filiala Băncii Agricole Galați. “Căsuța” a înghițit până acum 30 de milioane de lei. Urmează restul, evident tot din salariul de bugetar.

       Fost CI-ist (securist) la Brăila, căpitanul Vasile Stoian devine peste noapte șeful Serviciului de Informații și Protecția Cadrelor din Inspectoratul Județean de Poliție Galați. Un viloi de pe strada Rizer, din spatele spitalului, a ajuns deja până la nivelul trei, construit fiind tot din salariul de bugetar al domnului căpitan Vasile Stoian. Ceva mai la vale, alte două superconstrucții executate tot din salariu, își ridică spre soare mustățile de beton. Prima, a directorului ICMRSG (Îtreprinderea de Construcții-Montaj și Reparații Siderurgice Galați), și a doua, corect, a maiorului Marcel Cristea, șeful politiei Sidex Galați. Avansat excepțional de la căpitan la maior pentru “merite deosebite”, printr-o intervenție la fostul Ministru de Interne a directorului combinatului, domnul maior își mai construiește încă o viluță cu jde’ mii de camere pe bulevardul Coșbuc, colț cu strada Tecuci. Materialele de construcție au fost practic donate la prețuri de nimic de SIDEX și ICMRSG, prin șeful depozitelor de cherestea și materiale de construcție Gheorghe Burcea. Fiind ieftină, domnul maior a cumpărat cărămidă refractară cât pentru zece vile, pe care apoi a revândut-o cu profit gras. A fost plata pentru neînceperea urmăririi penale împotriva directorilor de la ICMRSG, acuzați de deturnare de fonduri, sustrageri de materiale de construcție, trafic de influență și concurență neloială. Numele pârâților: Prică, Smărăndescu, Ciubotaru, Ciocârlan, Ciucă, Tănase și Stanciu. În 1992, în Combinatul siderurgic se înfiripase cu greu datorită stângii lui Durbacă, câștigătoare în alegeri, sindicatul ZEUS, care, cu sprijinul domnului maior și coordonarea juridică a șefului onorific al poliției SIDEX Nicolae Tudorel, a fost marginalizat. Anchetele declanșate în combinat poartă următoarea parafă: există corupție, dar nu pot fi nominalizați corupții. Asta în timp ce vila domnului maior Marcel Cristea costă, în actualul stadiu de construcție, peste 40 milioane de lei, din salariul de bugetar, firește.

       Informații preluate din “Academia Cațavencu”.

       Citeste si articolele:

A) Încă nu ne-am săturat de învăţătura socialistă, comunistă, fesenistă- globalistă, deci demonistă, (căci toate au ca tată “profesor” pe diavol)? De ce mai acceptaţi ca hrana- hoţia, minciuna, viclenia, răzbunarea, manipularea, curvia, cearta, bârfa, sclavia, prostia, sărăcia şi alte mizerii ale gunoierului cosmic (Rom.1/29-32)? Nu mai amânaţi nici o clipă golirea, ELIBERAREA, prin moartea cristică şi prin naşterea din Sămânţa, din Învăţătura Duhovnicească, dăruite gratis de Iisus, în Ioan, cap. 3, prin “pocăinţa faţă de Dumnezeu şi credinţa în Domnul nostru Isus Hristos” (F.A.20/21) căci prin botezul în Moartea Lui, numai El îngroapă (inneacă ) firea veche, (Rom. cap.6) demonică, a fiecărui om care-L primeşte şi-L crede, pentru a fi umplut cu Plinătatea Lui! Nimeni… nu-l poate birui… pe satan, decât dacă ne facem Una cu Iisus-toţi Oştenii Lui de pretutindeni, uniţi sub Căpetenia Biruitorului care, deja i-a zdrobit capul la Golgota… căci fără Atotputernicia Lui ramanem nimicuri (Ioan, cap. 15)

Deşi Iisuss a sângerat pentru eliberarea de sub dictatura amăgitorului, lumea de azi zace în cel rău, pentru că îi place să se hrănească din datini, tradiţii, idolatrii, formalisme, false învăţări şi proaste obicee. Libertinajul de azi al vicleanului nimicitor înălţă până la Cer zidul despărţitor al mâniei lui Dumnezeu, şi-I duce de nas pe oameni-din rău în mai rău, neştiind că Tata ne are în inima Sa, căci viaţa noastră este ascunsă cu Iisus în Dumnezeu. Deşi Iisuss ne-a spus Adevărul, că noi avem ca tată  pe diavol, nu credem Adevărul, şi nu ne place să recunoaştem, că nimic bun nu locuieşte în omul neinnoit; de aceea nu suportăm, nu iubim, nu venim să ne oglindim în Lumina lumii, pentru a vedea cine suntem,prin … “faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute ÎN Dumnezeu.” (Ioan 19-21) Iată de ce ne place să rămânem ÎN satan… Deşi Iisuss a ridicat păcatul lumii, a deschis uşa de ieşire din “cazemata” celui rău, şi ne-a strămutat ÎN sine ca să intrăm prin El la Tatăl, care ne aşteaptă de mii de ani, căci Hristos este Uşa Împărăţiei Cereşti;

 

 

Deşi a absorbit în Sine şi a topit orice păcat, fără a abandona vreunul,   când l-am ţintuit pe cruce, noi nu avem plăcere fată de Invătătura Lui,nu credem şi nu primim Biruinţa Lui asupra oricărei pofte, inclusiv   asupra celei sexuale… şi ne lăsăm păcăliţi de ispite! Totuşi,” El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi” (1 Petru  2/24); Chiar dacă prin moartea Lui a pironit şi îngropat zapisul împotrivitor nouă şi orice fărădelege, făcând robia roabă, noi dezgropăm aceste mortăcini, le “savurăm” şi ne ştergem pe picioare cu Învăţătura Lui.

 

 

Gândul Dumnezeiesc, Învăţătura lui desăvârşită, Dragostea, iubirea Lui, intrupate in  El, bat dimpreună cu El  la uşa minţii şi inimii oricărui păcătos, dar noi, mai rău decât evreii, nu avem timp pentru El, nu-l primim nici în ieslea cu fân, nu-L băgăm în samă, nu intrăm în graţia, în odihna si impăcarea  Lui… “Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” Ei I-au răspuns: “Noi suntem sămânţa lui Avraam şi n-am fost niciodată robii nimănui; cum zici Tu: “Veţi fi slobozi!”?”

  “Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, “că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.Şi robul nu rămâne pururi în casă; fiul, însă, rămâne pururi. Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi… Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.” (Ioan, cap 8) În timp ce Iisuss a venit să ne unim,sa devenim una  cu El în simţire, gândire, vorbire, privire, făptuire, noi îl ţinem sub obroc, ca pe o roata de rezervă, şi ne folosim de El în funcţie de placeri, de interese…

 

 

Noi ne facem una cu amanta lume, dar spunem că îl aşteptăm cu nerăbdare… De ce nu vrem să ne facem una cu răstignirea Lui, eliberându-ne de matricea oricărui păcat, pentru ca toată veşnicia să rămânem morţi faţă de orice mizerie, inclusiv faţă de plăcerile de o clipă ale sexualităţii?!

 

DACĂ nu ne facem Una cu moartea Lui, nu putem învia dimpreună cu El şi nu putem conveţui şi rodi împreună… Degeaba vrem să ne facem una cu El, printr-o înviere asemănătoare cu a Lui, dacă nu murim  impreună cu  El faţă de orice păcat!De ce  îl facem pe El coadă, nu Căpetenie… El a fost, este şi va fi  prioritar, suveran, integru, integral,   complet, în  totalitate  Cap, în omul născut din nou, aşa cum Tatăl ni l-a dăruit să-l primim cu toate darurile din care este plămădită “Pâinea vieţii”… Nu ÎL PUTEM FRAGMENTA, nu ne putem despărţi sporadic de El, nu putem face negoţ cu El, cerându-I, când pocăinţă, iertare, vindecare, când… în funcţie de gusturi, pofte, interese, placeri  căci, doar o secundă dacă-l abandonăm, dând curs unei ispite, nu putem face nimic bun fără El… Noi putem birui prin El- totul, doar numai în Hristos, unde nu este păcat, tristeţe, lacrimă,intuneric ; Dar nu omul poate totul, ci Harul Lui, care s-a îndurat  să locuiască în omul înnoit… Căci până şi cele mai bune fapte ale omului nenăscut din nou, sunt ca o cârpă mânjită; În El este singurul loc din cosmos unde nu are acces cel rău, şi nu se păcătuieşte! Astfel dar, să ne comportăm aidoma. Numai în El avem iertare, înviere, înfiere, înălţare, rodire, conveţuire, neprihănire şi alte bunătăţi pe care ni le dă credinţa care duce la Credinţa Cristică, nu neprihănirea sau pocăinţa, ori credinţa pe care o dă religia sau  Legea…

 

 

...” şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi.” (Fil.3/9-11)

 

Pentru că religioşii de azi sunt mai răi decât răstignitorii de ieri,aceştia  nu cred că El deja ne-a dat TOTUL, ca să credem că Eliberatorul ne- a scos din robia păcatului,intunericului,idolatriei,formalismelor,pomenilor,tradiţiei,datinei şi altor prigoniri: “Cine eşti, Doamne?”, am răspuns eu. Şi Domnul a zis: “Eu sunt Isus pe care-L prigoneşti. Dar scoală-te şi stai în picioare; căci M-am arătat ţie, ca să te pun slujitor şi martor atât al lucrurilor pe care le-ai văzut, cât şi al lucrurilor pe care Mă vei vedea făcându-le. Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor la care te trimit, ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.” (F.A. 26/15-18) “Căci firea a fost supusă deşertăciunii – nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o – cu nădejdea însă, ca şi ea va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.” (Rom 8/20-21)

 

Aşa cum Poporul Evreu a fost eliberat  din cuptorul incins al păcătuirii egiptene,  cu atât mai mult, cine se goleşte de sine, este ingropat-prin “Botezul mortal”,apoi inviat şi umplut  cu Plinătatea Frumuseţilor şi  Bunătăţilor Sale ,căci “Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să n-ai alţi dumnezei afară de Mine.” (Deut.6/6-7)… Aşadar, de ce ne place să rămânem muribunzi in plăcerile şi amăgirile nimicitorului,   jucându-ne cu păcătuirea? De ce ne hrănim din cadavrul păcatului, intrat în putrefacţie, noi care, cu vorba, spunem că suntem morţi faţă de satan, dar îi jefuim mizeriile gunoierului cosmic şi le mâncăm pe pâine!? “Ce vom zice, dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?

 

 

Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat. Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi trăi împreună cu El, întrucât ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare: moartea nu mai are nicio stăpânire asupra Lui. Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, o dată pentru totdeauna; iar prin viaţă pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu. Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.

 

 

  Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii. Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum. Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?

 

Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de dreptarul învăţăturii pe care aţi primit-o. Şi, prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de sub păcat, v-aţi făcut robi ai neprihănirii. Vorbesc omeneşte, din pricina neputinţei firii voastre pământeşti: după cum odinioară v-aţi făcut mădularele voastre roabe ale necurăţiei şi fărădelegii, aşa că săvârşeaţi fărădelegea, tot aşa, acum trebuie să vă faceţi mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeţi la sfinţirea voastră! Căci, atunci când eraţi robi ai păcatului, eraţi slobozi faţă de neprihănire. Şi ce roade aduceaţi atunci? Roade de care acum vă este ruşine: pentru că sfârşitul acestor lucruri este moartea. Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi că rod sfinţirea, iar ca sfârşit viaţa veşnică. Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Rom .6)

 

d8

B) Aşa cum  preoţimea din toată lumea a pus în minţile şi ţarina inimii seminţele idolatriei, formalismelor, surogatelor, vicleniilor, câştigurilor mârşave şi falselor învăţături, acum, să recolteze ce a semănat. Dacă vă plac “roadele duhovniceşti “ale oamenilor, nu aveţi decât să continuati “lucrătura”. Dar dacă vă doare starea lumii şi a fiecărui om în parte, pentru care a sângerat Isus, dar voi îl taxaţi şi stricaţi pe nemerit, intoarceti- vă de pe calea fiului risipitor.Cât încă se mai poate, reveniţi-vă, pocăiţi-vă precum Patriarhul IOV şi naşteţi-vă din nou, precum Patriarhul Nicodim (Ioan, cap 3).Vă reamintesc, invitaţia oferită de Duhul Sfânt, prin “sfântul “vostru Petru:” Căci suntem în clipa când judecata sta să înceapă de la Casa lui Dumnezeu. Şi, dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? Şi, dacă cel neprihănit scăpa cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos? Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor şi să facă ce este bine.1 Petru 4/17-19

 

“Sfătuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca şi ei, un martor al patimilor lui Hristos şi părtaş al slavei care va fi descoperită: păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine.”

 

Nu ca şi cum aţi stăpâni peste cei ce v-au căzut la împărţire, ci făcându-vă pilde turmei. Şi când Se va arăta Păstorul cel mare, veţi căpăta cununa care nu se poate veşteji, a slavei.” (1 Petru 5/1-4) Dacă aveţi măcar cei 7 ani de acasă, revenitri-vă din rătăcirile şi câştigurile risipitoare, şi puneţi la suflet îndemnul lui Isus: “Care om dintre voi, dacă are o sută de oi, şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută până când o găseşte? După ce a găsit-o, o pune cu bucurie pe umeri; şi, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii şi vecinii săi şi le zice: “Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.” Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniţi care n-au nevoie de pocăinţă.” (Luca 15/4-7)8y

 

Poporule aghezmuit cu esente trandafirii de hibernare, asa cum Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit că dispoziţiile articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind privatizarea (FURAREA ) “Roman” SA Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma societăţii sunt neconstituţionale, la fel-“privatizarea” Avutiei Obstesti a tuturor amarastenilor , a fost  neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit că dispoziţiile articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind privatizarea “Roman” SA Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma societăţii sunt neconstituţionale.

Potrivit unui comunicat al CCR, joi, Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 115/2003 privind privatizarea SC “Roman” SA Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma societăţii.

“În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 115/2003 privind privatizarea Societăţii Comerciale ‘Roman’ – SA Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma Societăţii Comerciale ‘Roman’ – SA sunt neconstituţionale”, se precizează în comunicat.

“În acest sens, în calitate de autoritate a administraţiei publice locale, consiliul local exercită atribuţii privind administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv comune, oraşe şi municipii. Pe de altă parte, conform articolului 21 alineatul 1 din Legea administraţiei publice locale numărul 215/2001, unităţile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridică deplină şi patrimoniu propriu, titulare ale drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care aparţin domeniului public şi privat în care acestea sunt parte. Rezultă, aşadar, că, în calitatea sa de autoritate deliberativă a administraţiei publice locale, consiliul local nu are personalitate juridică şi prin urmare nu poate avea patrimoniu propriu, astfel încât nu poate exercita drepturi şi obligaţii proprii în cadrul raporturilor juridice”, se menţionează în comunicat.

Guvernul SUA  a “nascut” copii modificaţi genetic,zamisliti in eprubeta,fara de …pacate

 Sub patronajul Administraţiei de Alimente şi Medicamente a Statelor Unite (Food and Drug Administration) a avut loc o întâlnire publică în care a fost  dezvaluita  crearea unor fiinţe umane modificate genetic! Acum, cercetătorii au anunțat crearea unui organism uman cu ADN-ul complet artificial!

 

Toată viața de pe pământ înmagazinează informații genetice în același fel, cu ADN-ul format din patru baze chimice: adenina (A), guanina (G), citozina (C) și timina (T). Aceste baze formează unități numite perechi de baze. A întotdeauna se împerechează cu T, iar G întotdeauna cu C. Asta, până în prezent. Astfel, oamenii de știință au creat cu succes două noi baze, pe care le numesc X și Y, formând astfel o pereche. Și au folosit această pereche de bază nefirească pentru a crea o nouă bacterie de OMG (organisme modificate genetic), bazată pe o structură genetică care nu se găseşte nicăieri pe pământ. Cercetătorii au facut acest lucru prin “păcălirea” bacteriei E.coli în asimilarea și reproducerea perechii de bază XY, care a fost adoptată în mod automat de la o generație la alta.

 

Floyd Romesberg, cercetător principal al proiectului, susține că această descoperire va permite intrarea într-o nouă eră de antibiotice mai bune și medicamente anti-cancer. În acest scop, următoarea etapă a proiectului său va fi aceea de a folosi gene artificiale bazate pe acest ADN nefiresc în a face proteine care nu au fost realizate înainte, transformând aceste proteine în medicamente vii, auto-producătoare.xx

 

În timp ce mass-media oficială pare uimită de această perspectivă, îngrijorarea mai mare ar trebui să stea în implicațiile unei asemenea tehnici asupra oamenilor modificaţi genetic. Aceste invenții nu vor avea loc în viitorul îndepărtat; embrionii de organisme modificate genetic au fost deja creaţi prin experimente în vitro.

 

În mod îngrijorător, Administraţia de Alimente şi Medicamente a Statelor Unite care a discutat despre manipularea genetică a embrionilor în cadrul reuniunii sale din februarie 2014, nu vede nimic anormal: “Controale adecvate ale producției sunt esențiale pentru a proteja siguranța subiecţilor și pentru a reduce la minimum riscurile pentru copii, care ar putea rezulta din studiile clinice, folosind tehnologii de manipulare mitocondriale.” Da, aţi citit bine: e vorba de producţia de copii manipulaţi genetic!

 

Pentru mai multe informații cu privire la implicatiile organismelor modificate genetic la nivel mitocondrial, vă rugăm să citiți articolul de pe această temă de pe site-ul anh-usa.org.


zaq

Ce parere aveti despre PREOTUL Sf. Grigore Dialogul (Papă al Romei la 590-604), care a scris despre icoane că reprezintă o “Scriptură pentru analfabeţi,” pentru manipulat oamenii , pentru bani- Ce ne scrie Dumnezeu (in Biblie) despre icoană!

isus O icoană este o imagine BOLNAVA a omului Pacatos  (de obicei bi-dimensională) reprezentând pe Hristos, sfinţi, îngeri, evenimente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii, dar toate sunt reprezentări iconate greșit, icoane eronate, făcute de mintea omului păcătos.

“Ceea ce scrisul prezintă cititorilor, imaginea icoanei prezintă celor neînvăţaţi o falsă arătare, pe care o privesc oameni. În ea şi cei ignoranţi văd si inteleg ca este o falsitate. Icoana este ca o “Scriptură pentru analfabeţi,”a spus fostul PAPAo minciună pentru analfabeţii”. Citiți vă rog și alte falsuri despre icoană în Epistola către Episcopul Serenus din Marsilia, NPNF 2, Vol. XII, p. 53.

“Un creştin adevărat nu primeşte, şi nu păstrează în inimă nici un idol sau ura, pentru că idolatriile sunt roadele diavolului” (Sf. Ioan de Kronst). Lipsa de putere a ortodoxiei rezulta din ORTODOXIA DE AZI, cea a preoţilor, teologilor, şi a enoriaşilor, pentru că a devenit lumească, iconată”(Părintele Serafim Roşe 1934-1982).

Ce  ne scrie  Dumnezeu (in Biblie) despre  icoană!hg

Din mulţimea pericolelor păcătoase ale idolatriei consemnăm doar câteva: “Idolii neamurilor sunt argint şi aur, lucrare făcută de mâinile oamenilor.Au gură, şi nu vorbesc, au ochi, şi nu văd,Au urechi, şi totuşi n-aud, da, n-au suflare în gură.Ca ei sunt cei ce-i fac, toţi cei ce se încred în ei.” (Psalmul 135/15-18). (Isaia 41/29) Iată că toţi sunt nimic, lucrările lor sunt zadarnice, idolii lor sunt o suflare goală!” (Isaia 41/29). “Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.” (Isaia 44/9-11).Ca să vedem pericolul otrăvitor al idolului – icoană vă rog să citiţi din capitolul 1, Romani.

 

Marine Le Pen: “Globalizarea este o barbarie, corporaţiile multinaţionale conduc lumea”ppp

 

Marine Le Pen: "Globalizarea este o barbarie, corporaţiile multinaţionale conduc lumea" 479

Globalizarea este o barbarie, susţine Marine Le Pen, şefa partidului francez de extremă-dreapta, Frontul Naţional. Tot ea adaugă că acum lumea este în mâinile corporaţiilor multinaţionale şi a finanţelor internaţionale.

 

“Globalizarea este o barbarie, ea ar trebui limitată în abuzuri şi reglementată cumva”, a scris Le Pen pe contul său de Twitter.

 

Problemele generate de corporaţiile multinaţionale şi influenţa lor la nivel mondial au fost şi ele evedenţiate de lederul extremei-dreapta.

 

“Astăzi, lumea este în mâinile corporaţiilor multinaţionale şi a finanţelor internaţionale”, a precizat Le Pen.

 

Hipermarketurile ne distrug economia, iar noi ne facem că nu observămhh

 

 

 După 2000, România a început să fie asaltată de super și hipermarketuri. Acestea au apărut în orașele mari, cu o putere de cumpărare peste media națională și, cu timpul, s-au extins în toată țara. Ideea de hipermarket este destul de simplă: un singur loc unde găsești tot ce ai nevoie, de la mancare la haine sau materiale de contrucții.

 

Românii au îmbrățișat repede noile ”supermagzine”, iar acestea s-au extins, astfel rețelele Lidl, Kaufland sau Mega Image au depășit 150 de magazine la nivel național. Spre deosebire de statele vestice, în România, această dezvoltare a hipermarketurilor s-a făcut haotic, iar marii investitori externi au sufocat piața produselor autohtone, deoarece guvernul, indiferent de culoare politică, a fost, tot timpul, mai atent la lobby-ul făcut de supermarketuri decât la nevoile cetățenilor.

 

Cum ne fentează hipermarketurile economia?ll

 

Supermarketurile nu sunt companii românești, profitul nu rămâne în România.

Furnizorii locali sunt dependenți de supermarketuri și forțați să accepte prețuri derizorii pentru produsele lor.

Hipermarketurile pot șantaja statul. Spre exemplu, Schwarz Group, care deține Lidl și Kaufland, deci peste 30.000 de angajați, poate decide să se retragă din România, în acest fel guvernul se alege cu 30.000 de șomeri. Poziția Schwarz Group este una de forță, iar în aceste condiții își poate impune hotărârile în fața decidenților politici. Această metodă de șantaj este deja aplicată de Renault, care amenință guvernul cu mutarea liniilor de producție din România.

Hipermarketurile sunt direct interesate de distrugerea economiei locale. Micile magazine, furnizorii sau producătorii autohtoni sunt vizați, deoarece cresc concurența.

Hipermarketurile refuză mulți furnizori autohtoni de fructe și legume deoarece produsele lor nu arată ”perfect”, iar aceștia nu mai au unde să-și vândă produsele, deoarece piețele și micile magazine sunt pe cale de dispariție.

Marile magazine ne limitează alegerile, suntem obligați să cumpărăm ce găsim în standuri, deoarece alte variante nu mai există.

Corporația face legislația

gg

 

Deoarece decidenții politici români au fost mereu mai interesați de ce zice Înalta Poartă, fie că aceasta s-a numit Imperiul Otoman, Franța, Uniunea Sovietică, Uniunea Europeană sau Washingtonul, decât de părerile propriilor cetățeni, problema hipermarketurilor este greu de pus pe agenda publică, deoarece lobby-ul extern este foarte activ, iar presa românească este ușor de cumpărat.

 

În acest moment asistăm la apogeul hipermarketurilor. Acestea au distrus producătorii autohtoni, au băgat în faliment micile magazine iar acum urmează, cel mai probabil, o luptă între ele, care va duce, inevitabil la monopol.

 

Schwarz Group pare că are prima șansă deoarece Kaufland și Lidl sunt foarte bine fixate atât în piață cât și în mentalul cumpărătorului iar relațiile dintre Dieter Schwarz, proprietarul grupului  și președintele Klaus Iohannis sunt de notorietate (Dieter Schwarz l-a sprijinit în campania electorală pe Klaus Iohannis).

 

Pe piața românească de retail alimentar se confruntă două state, Franța cu Auchan și Carefour și Germania cu Kaufland și Lidl, iar ultimele evenimente (Kaufland a devenit compania cu cei mai mulți angajați, 20.386 de salariati și relația apropiată dintre Dieter Schwarz și Klaus Iohannis) prefigurează un monopol german.

In România la fiecare 5 minute, un om  pleacă din țară din motive economice

 si din 3 in 3 minute este avortat un pruncrr

 

Institutul Național de Statistică a publicat un document din care reise că la fiecare 5 minute un român părăsește țara. Conform aceluiași raport, populația rezidentă a scăzut cu un trei procente, de la recensământul din 2011, ajungând în momentul actual la 19.535.841 de cetățeni.

 

Totodată, INS informează că, la fiecare 2 minute și 42 de secunde, se naște un copil și la fiecare 2 minute și trei secunde moare cineva.

 

Pentru prima dată în studiu este cuprins și fenomenul migrator, „la fiecare 5 minute și 27 de secunde, un român pleacă din țară din motive economice”, se arată în studiu, arată gazetaromaneasca.com.

 

Principalele destinații ale românilor care aleg să lucreze în altă țară sunt: Italia, Spania, Anglia și Germania.

 

 

“Nu vad Romania de astazi, ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu! “

Daca din 1958 pana in anul 2011, Romania si-a mai avortat inca un popor, ce s-a ales de restul, mai ales ca Iliescu a votat Legea pentru…!8

Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Această statistică înfiorătoare demonstrează politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut România în perioade diferite ale istoriei sale recente.

“Ar fi trebuit să mai am azi încă şase fraţi, mai mari decât mine. Dar în viaţă nu suntem decât eu şi un frate de-al meu. Ceilalţi sunt în Cer. I-a avortat mama”. Aceste cuvinte, ce aparţin unei femei de 40 de ani, definesc 50 de ani de politică demografică haotică a acestei ţări. Cifrele vorbesc de la sine – 22.178.906 avorturi, făcute în intervalul cuprins între 1958 şi 2008. Datele aparţin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare din Ministerul Sănătăţii. Şi mai interesant este faptul că la sfârşitul acestui interval, adică în 2008, populaţia României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populaţia actuală a ţării.

Trei avorturi, în medie, de femeie

“Nu ştiu să se mai fi petrecut un asemenea fenomen, într-o altă ţară europeană. Poate doar în Rusia numărul avorturilor să fie mai mare”, ne-a spus Vasile Gheţău, profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici”, din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române. La care Borbala Koo, director executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, adaugă diverse statistici, la nivel european, pe o perioadă istorică îndelungată, care arată că media întreruperilor de sarcină din România o depăşeşte pe cea din Vest. La noi revin, în medie, trei avorturi în viaţa unei femei, pe când în Occident o femeie a făcut, tot în medie, cel mult un avort.

1957- legalizarea avorturilor

Specialiştii de la Centrul de Statistică al Ministerului Sănătăţii ne-au spus despre contabilizarea avorturilor din România că operaţiunea a început în 1958. Nu există date mai vechi. An de an se consemna numărul lor – fie că erau la cerere, fie din cauze medicale. Făcute în spitalele sau maternităţile de stat. Anul 1958 are o semnificaţie anume. Pentru că în 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere. Propaganda din anii ’50, pentru avort, desfăşurată în România după tipare sovietice, ne-a fost confirmată de profesorul Gheţău. Rusia sovietică militase, încă de pe vremea lui Lenin, pentru această idee. “Era un ciudat mod de a vedea emanciparea femeii”, remarcă Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei “Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” – filiala Bucureşti. După al doilea război mondial, când România a intrat în sfera de influenţă sovietică, pe lângă multe alte “binefaceri” băgate de Moscova pe gâtul românilor, a fost şi politica în favoarea avortului. Urbanizarea şi industrializarea forţată au distrus practic familia tradiţională românească, plină de copii. Noile principii socialiste o scoteau pe femeia română din gospodăria ei şi o expediau direct pe şantiere şi în fabrici.

1965 – record absolut la întreruperi de sarcină

E la noi o legendă, nefondată, cum că anul de vârf al avorturilor din România a fost 1990, primul an de după căderea comunismului românesc. Atunci s-au făcut 992.265 de întreruperi de sarcină. Dar recordul este în cu totul altă perioadă, tocmai în plin comunism. Mai precis în 1965, când s-au făcut 1.115.000 de avorturi. Legale. Acela a fost anul cu cele mai multe avorturi din România, din totalul statisticii realizate la noi, între 1958 şi 2008. Fuseseră încă două “vârfuri”, mai mici, în 1964 – 1.100.000 de avorturi, şi în 1963 – 1.037.000 de cazuri. Decretul 463 a “produs” 7.521.100 de avorturi, în numai nouă ani, din 1958 până în 1966. Sunt cei mai “prolifici” nouă ani, din acest punct de vedere, ai României!

15.000 de femei ucise de pruncii lor

A urmat o perioadă confuză şi în acelaşi timp tragică pentru românce. Anul 1966 aduce Decretul 770, de care mulţi îşi amintesc ca fiind momentul interzicerii avorturilor. Mai nimerit ar fi să spunem că s-a redus numărul lor. O femeie era obligată să dea naştere copilului, dacă a rămas însărcinată înainte de 40 de ani. Putea să avorteze numai dacă avea deja patru copii sau din motive strict medicale. Numărul avorturilor a scăzut semnificativ, după 1966. Dacă urmărim statistica oficială din intervalul 1967 – 1989, vedem că numărul lor a fost, în fiecare an, de cel puţin 200.000, dar nu mai mare de 430.000 de cazuri. O mare necunoscută este legată de avorturile clandestine. Din datele strânse de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală rezultă că cel puţin 15.000 de femei si-au pierdut viaţa, până în 1989, din această cauză. Unele foloseau tije, andrele, sonde urinare, altele apelau la “babe”, pentru “tratamente” din plante. Orice cale, numai să scape de sarcină. Multe femei s-au ales, în schimb, cu infecţii grave. Doar cele cu adevărat norocoase au scăpat cu viaţă.

Piaţa neagră a contraceptivelor

Cat despre mijloacele contraceptive, acestea au apărut la noi abia în anii ’70, dar se dădeau numai pe reţetă. Au dispărut însă după 1980, când s-a strâns “şurubul” în politica pro-natalitate. Nu mai găseai marfa asta decât pe piaţa neagră, mai ales în localităţile din vestul ţării, unde se făcea aprovizionarea din Ungaria şi Serbia. Regimul de atunci mergea pe ideea de a creşte populaţia României. Femeile erau ţinute sub strictă observaţie, prin controale ginecologice periodice, obligatorii la locul de muncă. Cele depistate ca fiind gravide erau imediat luate la ochi de autorităţi, să nu cumva să avorteze. Datele oficiale raportau, cu mândrie patriotică, la 1 iulie 1989, că ţara noastră atinsese cota de 23.151.564 de locuitori.

Mai multe avorturi decât naşteri, în anii ’80

E ciudat totuşi un lucru, după cum ne atrage atenţia statistica Ministerului Sănătăţii. Din toată perioada 1967 – 1989, anii 1981 şi 1983 s-au remarcat cu cele mai multe avorturi. În 1981 au fost 427.081 întreruperi de sarcină. Oficiale! Ne uităm apoi la numărul de născuţi vii din acelaşi an – 381.101 copilaşi. Se vede clar ca lumina zilei că în 1981 au fost mai multe avorturi, decât naşteri. Aceeaşi situaţie şi în 1983. Atunci au fost 421.306 avorturi şi numai 321.498 de născuţi vii. E clar că propaganda anti-avort şi “ţării cât mai mulţi copii” nu dădea roadele scontate. Oricum, statistica e cât se poate de clară : în perioada 1967 – 1989, deci pe parcursul a 23 de ani, în România s-au făcut 7.398.210 avorturi.

Liberalizarea de după 1990

O altă etapă în istoria avorturilor a început în 1990, cu Decretul din 26 decembrie 1989, al noii puteri revoluţionare. A patra hotărâre luată de noul regim, după căderea lui Ceauşescu, s-a referit la liberalizarea avorturilor. Aproape un milion de întreruperi de sarcină au fost înregistrate în 1990, în clinicile de stat. Numărul lor a început să scadă, pe parcursul timpului, ajungând la mai puţin de 500.000 – în 1996, sub 200.000 – din 2004, pentru ca în 2008 să fie înregistrate 127.907 cazuri. Cifra totală a întreruperilor de sarcină, din perioada 1990 – 2008, aşadar în 19 ani, se ridică la 7.259.596.

Femeia care a avortat de 35 de ori

“Moda” avorturilor persistă şi azi în România, în ciuda statisticilor care arată scăderea acestei practici. Doctorul Călin Soporean de Spitalul Universitar spune că majoritatea pacientelor sale vin din medii sărace, cu un nivel de cultură limitat. “Mai întâi trec pe la mine, să discutăm. Sunt de toate vârstele. Eu încerc să le fac să-şi schimbe opţiunea. Unele spun că n-au bani să-şi crească copiii, dacă i-ar face. Decizia de-a avorta e de nezdruncinat”, zice medicul. După această discuţie, femeile se programează la sala pentru întreruperi de sarcină. Aici vin zilnic şapte-opt “cliente”. “Vin la noi frecvent femei care au deja la activ câte opt-zece avorturi. Le ştiu deja din vedere. Apar la noi o dată la câteva luni. Când le văd în spital ştiu pentru ce au venit”, ne dezvăluie medicul. Am descoperit o femeie care se “laudă” cu nu mai puţin de 35 de avorturi. Acum s-a oprit, după ce viaţa ei sexuală a ieşit la pensie. “N-am avut nimic. Mă duceam şi lepădam. Parcă bărbatul ştie cum e? El te trimite la spital şi gata. Am făcut şi înainte de ’89, şi după ’89. Şi la spital, şi la babe. Am avut noroc, că nu s-a lipit nicio boală de mine”, oftează doamna. Consolându-se totuşi cu cei patru copii ai ei pe care i-a născut. Unul din cele mai dure canoane bisericeşti, în privinţa avortului, spune că femeia care îşi leapădă pruncul cu ierburi otrăvitoare nu mai are voie să vină la Sfânta Împărtăşanie timp de 20 de ani. Ştiaţi de asta? “M-o ierta Dumnnezeu”, speră cucoana, şi-şi drege baticul negru pe cap. De parcă ar purta doliu…

Operaţia oarbă

Femeile de peste 35 de ani sunt sfătuite de doctori să-şi pună sterilet, pentru a evita “operaţia oarbă”, cum este cunoscut avortul. “Operaţia are un anumit grad de risc, cu precădere la femeile cu avorturi multiple, la care colul uterin devine flasc, după întreruperile de sarcină precedente. Riscul de perforare a colului este mare, în asemenea cazuri”, ne explică specialistul. Categoriile sărace preferă avortul, din câte am observat. Dar operaţiunea nu-i nici pe departe ieftină. Un avort costă, oficial, 300 de lei. E taxa de la Spitalul Universitar din Capitală. Mai plăteşti încă 40 de lei pentru consultaţie. Contraceptia, în schimb, e mult mai convenabilă, financiar vorbind, ne-a explicat acelaşi medic – cel puţin 20 de lei pentru cel mai ieftin sterilet şi tot atât pentru o folie cu pilule. “Sunt fete tinere care cred că pilulele îngraşă şi atunci nu le iau. Iar femeilor mature le e teama să folosească steriletul, de teama unor boli”, explică doctorul Soporean, plusând cu informatii pe care le ştie de la colegi de-ai săi din mediul rural – mai sunt şi azi femei, la ţară, care ajung pe patul de spital cu infecţii grave, după ce au încercat, singure sau ajutate de cine ştie ce “experţi” locali, să-şi lepede fătul, prin metode primitive.

Record la adolescente însărcinate

Mentalitatea pro-avort pare să se transmită de la o generaţie la alta. România e la ora actuală una din ţările “de top” ale Europei, în privinţa adolescentelor care rămân însărcinate, arată un studiu din 2009 al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. Numărul cazurilor ajunge la 47.000, în fiecare an. Aproape jumătate din ele avortează. Aceeaşi organizaţie arată că, pe de-o parte, aproape toate româncele cunosc cel puţin un mijloc de contracepţie, dar, pe de altă parte, numai 40% dintre ele folosesc o astfel de metodă, pentru a evita o sarcină nedorită. “Avortul s-a banalizat, ca emoţie. E o lipsă de atitudine faţă de propriul corp, o desconsiderare faţă de propria ta fiinţă. Sunt femei care, mergând azi să avorteze, reproduc de fapt comportamentul mamei, care, la rândul ei, a fost pe vremuri la chiuretaj”, ne explică profesor universitar doctor psiholog Aurora Liiceanu.

Nu se mai dau contraceptive gratuite

Doctorul Călin Soporean, de la Spitalul Universitar, se ocupă de cabinetul de planificare familială din această unitate sanitară. El spune că de anul trecut, din luna octombrie, nu s-au mai primit contraceptive gratuite. Astfel de materiale sunt distribuite categoriilor defavorizate – şomere, studente, eleve. De peste zece ani există această prevedere legală. “Sper să se rezolve cât mai curând problema, pentru că, de când nu se mai dau, a scăzut adresabilitatea la cabinet”, zice medicul. O ştire similară, din martie anul trecut, de la Maternitatea “Bega” din Timişoara, referitoare la lipsa contraceptivelor gratuite, demonstrează că ceea ce se întâmplă acum la Spitalul Universitar din Bucureşti nu e un fapt izolat. De la Ministerul Sănătăţii nu ne-a venit o clarificare în privinţa acestei situaţii, deşi am solicitat-o.

“Aoleo, aşa multe avorturi?” – exclamă politicienii

Ce am învăţat, ca popor, după cei 50 de ani în care a existat în ţara asta o adevarată “industrie” a întreruperilor de sarcină? Primul răspuns a venit de la Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita Bucureşti. El s-a dus cu statistica asta la Parlament, pe la diverse comisii sociale şi economice. “Toţi exclamau – aoleo, aşa de mulţi?”, povesteşte Bogdan reacţia politicienilor noştri, când au aflat de cele peste 22 de milioane de avorturi făcute în România. Şi s-a luat vreo măsură? “Nimic. Se discută, se fac comisii”, conchide şeful asociaţiei, care solicită autorităţilor o schimbare de atitudine în privinţa susţinerii familiilor cu copii.

“N-am învăţat nimic, după 50 de ani”

La întrebarea noastră a răspuns şi Borbala Koo, director executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. “Ce s-a învăţat, de la revoluţie încoace? Nimic! În şcoală nu se face educaţie sanitară. Sloganurile legate de educaţia sanitară, sexuală, sunt în continuare sterile. Cât timp au fost bani din UE şi din SUA pentru campanii în favoarea contracepţiei, pentru evitarea avortului, s-au organizat acţiuni la nivel naţional pentru informarea populaţiei, s-au înfiinţat cabinete de planificare familială. Dar şi acestea au fost reduse, ca număr, în ultimii ani. De la 400 au mai rămas 160, toate la oraş, iar cele existente sunt din ce în ce mai puţin vizibile, în cadrul clinicilor”, mi se spune.


Cifre ascunse de clinicile private

Statistica oficială, de după 1990, este pusă totuşi între “paranteze” de o asociaţie care militează împotriva avorturilor. Avem datele întreruperilor de sarcină din unităţile sanitare de stat. Nu există, în schimb, rapoarte similare din clinicile private. Specialiştii de la Centrul de Statistică al Ministerului Sănătăţii ne-au confirmat problema. Ei solicită clinicilor private statistica anuală. Dar informaţiile nu ajung la autorităţi. Legile actuale nu prevăd o constrângere pentru cei care refuză acest lucru. De situatia asta ne-a vorbit şi Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita Bucureşti. Organizaţia sa a început, cu trei ani în urmă, să strângă informaţii despre numărul întreruperilor de sarcină care se fac anual în România, în spitalele de stat şi în clinicile particulare. Concluzia e că cifrele Ministerului Sănătăţii sunt subraportate, la nivelul întregii ţări. “Situaţia este cauzată de lipsa de comunicare sau de comunicarea incompletă a datelor de către mediul sanitar privat, cu o pondere în creştere, în ultimii ani, dar şi de tendinţa de ocultare permanentă, observată de noi în timpul documentării. Metodele sunt felurite, de la îngreunarea accesului, până la răspunsul în bătaie de joc, la întrebări adresate în baza liberului acces la informaţiile de interes public”, susţine interlocutorul nostru.

“Nu mai văd nicio ieşire”

Previziunile făcute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare arată că populaţia României ar putea ajunge, în anul 2050, la vreo 14 milioane de locuitori. La rândul ei, Organizaţia Naţiunilor Unite pare ceva mai optimistă – 15, 9 milioane. În 2007, profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române, a publicat un studiu care tratează această problemă dureroasă – “Declinul demografic şi viitorul populaţiei României”. Expertul a recomandat atunci autorităţilor o serie de măsuri, pentru a se evita un viitor sumbru. “România are nevoie de o politică familială elaborată cu multă grijă şi responsabilitate, clară, stabilă, orientată spre perspectivă, care să nu urmarească efecte imediate şi care să aibă consensul clasei politice, al societăţii civile, al opiniei publice şi al specialiştilor. Alocaţia de stat pentru copii, diferenţiată ca nivel şi orientată prioritar spre familia cu doi şi trei copii, ca şi alte forme de stimulare financiară, ar trebui să constituie componente ale unei astfel de politici “, arăta expertul în lucrarea sa. La patru ani de când a scris aceste rânduri, profesorul Gheţău ne-a spus acum că “după toate amputările ajutoarelor pentru mame şi pentru copii, din ultima vreme, nu mai văd nicio ieşire din situaţia dezastruoasă în care ne aflăm”. Practic, pe măsură ce trece timpul, lucrurile vor fi tot mai greu de schimbat.

În 2010 s-au născut 209.000 copii, cel mai mic număr din 1955.

Topul anilor cu cele mai multe avorturi (efectuate în clinici de stat) din perioada 1958 – 2008 :

1965 – 1.115.000

1964 – 1.100.000

1963 – 1.037.000

1990 – 992.265

1962 – 967.000

Sursa : Centrul de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare al Ministerului Sănătăţii

 

DEZVALUIRI SOCANTE DESPRE CARDUL DE SANATATEgt

 

 Acestea sunt informaţiile din microcipul cardului:

 

– numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;

 

– codul unic de identificare în sistemul de asigurări;

 

– numărul cardului naţional de sănătate;

 

– diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;

 

– grupa sanguină şi RH-ul;

 

– acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;

 

– numele medicului de familie şi datele lui de contact.

 

* Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ceea ce ni se întâmplă, fără informarea corectă şi fără acordul nostru.

 

Incepem prin prezentarea opiniei unui medic român, nu unul oricare, despre cardul de sănătate:

 

 

Dr. Vasile Astărastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România declară:

 

– Cardul de sănătate cu microcip este un abuz din partea statului şi comporta riscuri pe toate planurile !!!

 

– Cardul este numai APARENT in favoarea asiguraţilor.

 

– Este periculos sa fie puse informaţiile medicale personale pe microcip, deoarece acesta nu este protejat . Oricine are un cititor de cipuri compatibil poate sa afle tot. Acest lucru violează

drepturile la intimitate si la demnitate ale persoanei si poate sa aduca mari prejudicii.

 

– La Consiliul Europei există o presiune imensă din parteafirmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informaţiile despre sănătatea oamenilor.

 

– Forţa financiara uriaşă a acestor “rechini” face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei sa ştie dacă fac sau nu poliţele de asigurare şi la ce preţ .

 

– Există riscul discriminării persoanelor, pe baza informaţiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu mai sunt protejate.

– Datele medicale pot sa fie utilizate inclusiv pentru a distruge o persoana , mai ales intr-o societate conflictuală ca cea din România!!!

 

– Este o incercare de abuz din partea statului si nu exista dezbateri publice !!!

– Se introduce o noua taxa , fara ca populaţia sa fie intrebata, deşi românii plătesc asigurările de sănătate.

 

– In privinţa donării de organe : vom intra in circuitul european şi vom trimite numărul de organe disponibile spre alte ţări.

 

– Cui vor folosi organele luate de la romani ??? Ce bani si ce organizaţii sunt in joc ???

 

– Cine va apăra “prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane şi milioane de euro sau dolari ?

 

– Ca să înţelegem mai bine: in Spania (unde exista acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe), s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranţilor , care nu au familiile alături de ei.

 

– Deci nu are cine să-i apere de reţelele de “transplant de organe” !!!

 

– Exista un comerţ ilicit de organe de transplant , este dovedit, iar acordul prezumat, aşa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

 

– Medicii sunt şi ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sec. XX, vedem că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri in în domeniul psihiatric. Si în cazul transplantului de organe tot medicii pot sa ajunga la abuzuri daca legea si autorităţile permit şi încurajează. Cardul cu microcip asta face !!!

 

– Ultimul exemplu este A1H1 ( gripa porcină ). In acest moment s-a dovedit ca cei care au întreţinut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile .

 

– Cardul de sănătate cu microcip (putea sa fie si o varianta fără) creează mari dificultăţi şi poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale .

 

– Cardul de sănătate este “arma” cu care guvernanţii vor să scoată de la români sume uriaşe de bani, un ” furt al secolului ” săvârşit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar NU VOR CARD DE SĂNĂTATE!!!

 

– Decizia guvernanţilor noştri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziţia parlamentară, este halucinantă:CEI CARE PLĂTESC DIN SALARIU SAU PENSIE SERVICIILE MEDICALE DE STAT, DAR NU VOR CARD DE SĂNĂTATE, VOR PLĂTI TOATE SERVICIILE MEDICALE DE CARE AU NEVOIE !!!

 

– Altfel spus, românii care nu vor cardul cu microcip vor plătide 2 ori asistenţa medicală.

 

– Şi românii tac, românii se uită cum începe un nou jaf naţional şi stau ca mieii la tăiere .

 

– Televiziunile vorbesc de Egipt, politicienii se bat pentru funcţii în Parlament . Ce minunăţie de neam suntem!!!

– Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică si obligatoriu şi plătit de “prostime”!!!

– Medicii de familie vor trebui să plătească şi ei pentru cititoarele de carduri şi să aibă şi internet de banda largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic !!!

 

– Forul Ortodox Român vine cu exemple ale unor ţări care au clacat în acest experiment:

 

– În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% din asiguraţi.

 

Germania a dat 1,7 miliarde de euro pentru implementareaparţială a unui astfel de sistem şi acum l-au stopat.

– De ce pornim noi ceva ce nemţii au stopat ?

 

Cine are interese în a controla românii  si  la capitolul sănătate şi organe ?

 

Dr. Florin J. RussuBIODERM

Laser Clinic

Harta salariilor minime în Europa. În ce țări e INTERZIS să fii plătit sub 1.500 euror3

 

Salariul minim din România a urcat la 231 de euro, la cursul oficial al BNR de la sfârșitul anului. Dacă Guvernul va lua decizia de a majora salariul minim la 1.250 lei începând din 1 mai 2016, românii vor ajunge la 265 euro. Suma este de 7 ori mai mică decât cea din Luxemburg și de 5 ori mai mică decât în Germania.

 

Cele mai mari salarii minime din Europa se plătesc în 2015 în Luxemburg – 1.923 euro, Belgia şi Olanda – 1.502 euro, însă nu toate statele europene au un salariu minim reglementat prin lege, ci doar 22 dintre cele 28 de state membre ale UE.

 

Practic, în Luxemburg este interzis să fii plătit sub 1.900 euro, în timp ce în România salariul minim e de 7 ori mai mic. n Germania, ţară care a introdus salariul minim de anul acesta, salariul minim este de circa 68% din salariul mediu la nivel naţional, respectiv 1.473 euro.

 

În șapte state membre, salariile minime depășesc 1.000 de euro pe lună: Marea Britanie (1.379 euro), Franța (1.458 euro), Irlanda (1.462 euro), Germania (1.473 euro), Belgia și Olanda (ambele cu 1.502 euro) și Luxemburg (1.923 euro).

 

Cele mai apropiate de România sunt salariile minime din Lituania (300 euro), Cehia (332 euro), Ungaria (335 euro), Letonia (360 euro), Slovacia (380 euro), Estonia (390 euro), Croația (396 euro) și Polonia (410 euro).

 

În alte state membre salariile minime se situează între 500 și 1.000 de euro pe lună: Portugalia (589 euro), Grecia (684 euro), Malta (720 euro), Spania (757 euro) și Slovenia (791 euro).

 

LISTA SALARIILOR MINIME

 

Luxemburg – 1923 euro brut/lună;

Belgia – 1502 euro brut/lună;

Olanda – 1502 euro brut/lună;

Germania – 1473 euro brut/lună;

Irlanda -1462 euro brut/lună;

Franța – 1458 euro brut/lună;

Marea Britanie – 1379 euro brut/lună;

Slovenia – 791 euro brut/lună;

Spania -757 euro brut/lună;

Malta – 720 euro brut/lună;

Grecia – 684 euro brut/lună;

Portugalia – 589 euro brut/lună;

Polonia – 410 euro brut/lună;

Croația – 396 euro brut/lună;

Estonia – 390 euro brut/lună;

Slovacia – 380 euro brut/lună;

Letonia – 360 euro brut/lună;

Ungaria – 333 euro brut/lună;

Cehia – 332 euro brut/lună;

Lituania – 300 euro brut/lună;

România – 231 euro brut/lună;

Bulgaria – 184 euro brut/lună;

 

Spre deosebire de Isus ,care a singerat pentru noi , ca sa fim puternici,destepti,vii  si biruitori,altii ne prostesc din fasa  pentru bani murdari ,ne “educa” si ne paseaza politrucilor,boierilor  si altor jnapani,manipulatori , prin MTP – Metode de Tâmpire a Populaţieilenin

 

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.

 

Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

 

MTP -1

 

În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

 

MTP – 2

 

În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

 

MTP – 3

 

În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

 

MTP – 4

 

În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

 

MTP – 5

 

În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

 

Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.

 

Sursa – http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/06/16/metode-pentru-tampirea-populatiei/

 

MULTINATIONALELE  EVAZIONEAZA, ROMANIA FALIMENTEAZA!

  TAXA DE 2 LEI/KG DE AMBALAJ SCUMPESTE ALIMENTELE AMARATILOR, PUNE LACATUL PE MULTE FABRICI SI BAGA ROMANIA IN INFRIGEMENT

 

In vara anului trecut, inspectorii antifrauda fiscala au investigat o retea frauduloasa formata din 41 firme specializate in colectarea si reciclarea deseurilor, care prin intermediul unui lant tranzactional fraudulos au prejudiciat bugetul Fondului pentru Mediu cu 56 milioane euro, ca urmare a sustragerii de la plata TVA si a impozitului pe profit prin disimularea reciclarii a 120.952,2 tone de deseuri de ambalaj. Conform ANAF, in circuitul fraudulos au fost folosite inclusiv companii ”fantoma” care aveau obiecte de activitate gen ”Comert cu flori si plante” sau ”Pescuit in ape dulci”, ori care nu dispuneau de personal sau mijloacele tehnice necesare prelucrarii deseurilor si care tranzactionau tona de deseuri din ambalaje cu preturi subevaluate, de chiar 1 leu.

Dupa mai multe luni de controale, ANAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar acestia, au dispus (n.r. – avand suportul de suportul tehnic si informativ al SRI) in data de 17.11.2015 efectuarea a 59 de perchezitii la sediile sociale si punctele de lucru ale unor firme, precum si la domiciliile si locuintele unor persoane fizice, situate pe raza municipiului Bucuresti si a 11 judete (Arges, Braila, Cluj, Constanta, Ilfov, Mehedinti, Mures, Prahova, Valcea, Vrancea si Tulcea).

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au demarat deja cercetari intr-un dosar penal având ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii si abuz in serviciu comise in prioada 2012 – 2014 in legatura cu activitatea de reciclare a deseurilor de ambalaje reglementata de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European si a Consiliului.  Din actele de urmarire penala efectuate deja in cauza a rezultat ca vinovati de savarsirea acestui prejudiciu imens sunt reprezentantii unor operatorilor licentiati in Romania in vederea preluarii contra cost a deseurilor de la agenti economici care au introdus pe piata nationala bunuri ambalate si ambalaje de desfacere. In acest dosar complex, sunt anchetati si oficiali ai Ministerului Mediului care au licentiat respectivele “fantome” intitulate pompos Organisme de Transfer a Responsabilitatii (OTR) reciclarii deseurilor (n.n. – SRL-uri care au ca asociati societati cu capital multinational). Desi autoritatile cunosteau inca de prin 2012 ca operatorii straini licentiati pentru reciclarea deseurilor nu isi indeplinesc obligatiile legale si fraudeaza bugetul de stat, acest lucru a iesit la iveala inainte cu doar doua saptamani de sesizarea PIICCJ de catre ANAF. Mai precis la data de 28.10.2015. Atunci, sub pretextul alinierii la Directivele europene in materie de reciclarea deseurilor, presedintele Romaniei, Klaus Johannis, a promulgat (n.n. – prin Decretul nr. 783/2015) Legea nr. 249/2015 fara a sesiza implicatiile economice nocive acestui document emanat de Guvernul Ponta si aprobat la foc automat in Parlament.

Rezultatul respectivei legi ? Prejudiciul cauzat de respectivele mutinationale evazioniste a fost pasat catre toti producatorii romani din industria alimentara care realizeaza produse cu valoare adaugata (conserve de legume-fructe, sucuri, vin, miere de albine, bere, apa minerala, peste, etc), implicit catre consumatorul amarat. Conform noii legislatii in materia reciclarii deseurilor, incepand cu 25 ianuarie 2016 producatorii romani din industria alimentara care realizeaza produse cu valoare adaugata sunt obligati sa achite Administratiei Fondului pentru Mediu o taxa de 2 lei pe kilogramul de ambalaj, sub pretextul ca aceste companii autohtone polueaza prin ambalajele pe care le produc. Rezultatul: preturile produselor alimentare ambalate (n.n. – in special cele ieftine) se vor majora cu pana la 30%, iar multi producatori romani din industria alimentara vor pune lacatul pe usa.

EVAZIUNE DE 56 DE MILIOANE DE EURO PRIN RECICLAREA FICTIVA A DESEURILOR IN ATENTIA PROCURORILOR P.I.C.C.J.

Vreme de mai bine de doi ani o retea frauduloasa compusa din 41 firme specializate în colectarea si reciclarea deseurilor, avand in spate companii multinationale cunoscute de la noi, au uzat de un “ingenios” lant tranzactional blindat cu societati “fantoma” infiintate pe tot teritoriul Romaniei, fapt ce a prejudiciat bugetul Fondului pentru Mediu cu peste 56 milioane euro. Cazul, anchetat acum de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), arata ca in acest lant infractional au fost implicate companii licentiate de Ministerul Mediului, dar si oficiali la nivel inalt ai acestui minister care nu au verificat daca societatile multinationale licentiate ca operatori de transfer a responsabilitatii (OTR) reciclarii deseurilor si-au onorat obligatia legala a asigurarii reciclarii unui procent cuprins intre 55% și 60% din deseurile provenite din amabalajele produselor introduse pe piata interna, ori, daca acestea au platit contributia de 2 lei/kg ambalaj nereciclat in cazul in care nu si-au respectat respectivele obligatii.

Primele calcule ale procurorilor arata ca prin sustragerea de la obligatia legala de reciclare a deseurilor de ambalaje preluate in sistemul de transfer de responsabilitate, lantul fraudulos format din cele 41 firme specializate (vezi FOTO) in colectarea si reciclarea deseurilor a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 252 de milioane de lei (n.n. – peste 10,63 milioane lei reprezinta TVA si impozit pe profit), la care se adauga alte circa 242 milioane lei reprezinta contributia datorata Fondului pentru Mediu (2 lei x 120.952.299 kg. deseuri reciclate doar scriptic prin societati tip ”fantomă”).

GUVERNUL, PARLAMENTUL SI PRESEDINTIA AU APROBAT LA FOC AUTOMAT MODIFICAREA LEGISLATIEI DESEURILOR, ARUNCAND PREJUDICIILE GENERATE DE OTR-urile MULTINATIONALE IN CARCA PRODUCATORILOR AUTOHTONI SI A NEVOIASILOR

In mod surprinzator, in timp ce evaziunea produsa de OTR-urile licentiate de Ministerul Mediului era demantelata de ANAF, in data de 15 iulie 2015, din motive necunoscute (inca!) ex-premierul Victor Ponta inainteaza Senatului o Hotarare de Guvern pentru supunerea spre aprobare a unui proiect de modificare a Legii privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si deseurilor provenite din ambalaje (gasiti istoricul actului normativ AICI). Respectivul proiect de act, extrem de controversat in contextul in care nivelul de taxare preconizat a fi instituit era si de 10 ori mai mare fata de ce platesc alte state din zona noastra, survenea pe fondul demararii anchetarii mutinationalelor care fraudasera in perioada 2012-2014 economia autohtona. Cu toate acestea, inainte cu doar doua saptamani ca ANAF sa sesizeze PIICCJ cu privire la activitatea infractionala a OTR-urilor, sub pretextul alinierii la Directivele europene in materie de reciclarea deseurilor, presedintele Romaniei, Klaus Johannis, a promulgat (n.n. – prin Decretul nr. 783/28.10.2015) Legea nr. 249/2015 aprobata la foc automat in Parlament (n.n. – in doar trei luni) lapropunerea Guvernului Ponta.

Ca urmare a aplicarii noului act normativ care a modificat modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, incepand cu 25 ianuarie 2016, preturile produselor alimentare ambalate (n.n. – in special cele ieftine) se vor majora cu pana la 30%, afectand astfel atat producatorii autohtoni din industria alimentara, cat si categorii sociale defavorizate (pensionari si familii nevoiase).

“TRANSFER DE RESPONSABILITATE” GIRAT AUTORITATI: OTR-urile FURA, PRODUCATORII AUTOHTONI OBLIGATI SA PLATEASCA DE DOUA ORI

Potrivit legislatiei anterioare, producatorii din industria alimentara, dar si importatorii, aveau la dispozitie doua metode prin care se puteau achita de obligatia de a reintroduce in circuitul economic 60% din ambalajele pe care le generau: fie incheiau un contract cu o Organizatie de Transfer de Responsabilitate (OTR) licentiata de Ministerul Mediului si care se obliga sa valorifice/recicleze deseurile de ambalaje, fie sa achite direct catre bugetul Fondului de Mediul o suma de 2 lei/kg. deseu pentru 60% din totalul ambalajelor pe care le produceau. Din acest motiv, pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 249/2015, producatorii din industria alimentara au preferat sa incheie contracte cu unul dintre cele 10 OTR-uri licentiate pe teritoriul Romaniei de catre Ministerul Mediului pentru preluare, depozitarea si reciclarea deseurilor, platind un pret mediu de 65 lei/tona de ambalaj pus in piata. In acest mod, OTR-urile isi asumau responsabilitatea de a recicla/valorifica deseurile provenite de la ambalajele produselor alimentare in locul producatorilor.  Numai ca banii platiti de producatori au fost “dositi” de OTR-urile multinationalele licentiate de Ministerul Mediului. Desi potrivit legii cel care a savarsit o infractiune trebuie sa suporte consecintele, acum cei obligati sa suporte furtul sunt producatorii autohtoni din industria alimentara si consumatorii. Practic, cele 56 de milioane euro “ascunse” de OTR-uri vor trebui acoperite de producatorii romani, care au mai platit o data! Iar noua plata a producatorilor se va reflecta si in buzunarele romanilor amarati…

GUVERNUL CIOLOS TREBUIE SA GASEASCA O SOLUTIE INAINTE CA INDUSTRIA AUTOHTONA DE CONSERVE SA INTRE IN FALIMENT SI ROMANIA IN INFRIGEMENT

Anual, in Romania se pun pe piata peste 132.000 tone de ambalaje (n.n. – 30.000 tone pentru industria de conserve, 80.000 tone pentru industria vinului si 22.000 tone pentru bauturile spirtoase).

Astfel, in urma aplicarii noii legislatii, diferenta de cost intre tariful de 65 lei/tona (cat plateau producatorii catre OTR-uri pentru 60% din totalul ambalajelor pe care le produceau) si actualul nivel instituit, de 2.000 lei/tona (cat vor fi obligati sa plateasca acum) va duce la o crestere a costurilor cu ambalajul de peste 255,4 milioane lei, doar pentru cele trei sectoare amintite.

Produsele cele mai afectate ca urmare a introducerii costului suplimentar pe ambalaj vor fi insa cele ieftine, care se adreseaza amaratilor, pentru ca acolo impactul costului pe ambalaj va fi mult mai mare (un borcan de zacusca si tocana de legume se va scumpi cu 25%, respectiv 19%).

In cazul in care totusi producatorii din industria alimentara vor decide sa nu scumpeasca produsele, acestia isi vor asuma pierderi imense care, intr-un final, vor genera un colaps. Adica, FALIMENT!

Tinand cont de implicatiile majore a ”crizei reciclarii ambalajelor” generata de multinationalele licentiate de Ministerul Mediului, Guvernul Ciolos ar trebui sa proroge cu cel putin un semestru aplicariea Legii 249/2015 pana pana la rezolvare si clarificarea problemelor legislative. In plus, Executivul ar trebui sa agreeze inchiderea anului 2015 fara obligatii de plata a contributiei de 2 lei/kg. pentru operatorii economici ce pun pe piata produse ambalate, in conditiile in care acestia au platit catre OTR-uri in baza unor avut contracte comerciale valabile. Doar aceste doua masuri, adoptate cumulativ, ar proteja interesele economiei nationale si capitalul autohton. Insa, comportamentul halucinant de pana acum al Guvernului “tehnocrat” lasa sa se inteleaga ca la mijloc nu este doar ignoranta, ci exista probabil anumite interese externe asumate care aduc un atac frontal menit sa contribuie la falimentarea industriei de conserve din România – sector in care lucreaza peste 4.000 de suflete si in care s-au facut in ultimii ani investitii pentru echiparea fabricilor cu linii de productie perfomante de circa 150 de milioane de euro.

Afectati vor fi si agentii economici care proceseaza laptele, producatorii de vinuri si cei de ape minerale. De exemplu: un producator poate vinde un litru de vin cu 6 lei, din care profitul lui este de 85 bani. La un cuantum al taxei de 2 lei/ kg. pentru sticla de vin vanduta, producatorul ar plati o taxa de poluare de 1 lei, ceea ce este mai mult decât profitul obtinut.

Asta fara a pune la socoteala faptul ca intr-un final orice masura se va lua, oricum Romania va intra intr-o procedura de infringement in domeniul mediului, tinand cont ca autoritatile nu au acut ordine in acest sector. Iar penalitatile rezultate respectiva procedura (circa 200.000 euro/zi) vor fi suportate tot de catre populatie.

Pana cand Guvernul va gasi o solutie (daca va dori!), sa vedem insa care sunt implicatiile colaterale imediate.

In primul rand, procentele de nerealizare a reciclarii de catre OTR-uri vor fi distribuite, in mod aleatoriu, catre anumiti producatori. Practic o firma din industria alimentara va fi penalizata cu 100% prin aplicarea taxei de 2 lei/kg. deseu, in timp ce OTR-urile care nu si-au indeplinit obligatiile legale nu vor primi nicio penalizare.

In al doilea rand, in contextul in care productia primara are parteneriate cu industria alimentara in incercarea de a atrage fonduri europene menite a genera locuri de munca si valoare adaugata in România, aceste doua tinte vor fi demolate.

Nu in ultimul rand, intr-un final, o data cu instituirea procedurii de infrigement, piata autohtona va fi bombardata cu importuri din state in care “taxa pe ambalaj” (ce seamana mai mult a “amenda”) promovata de fostul cabinet Ponta, adoptata de Parlament, promulgata de presedintele Johannis si mentinuta de Guvernul Ciolos  fie nu exista, fie este de pana la 7-8 ori mai mica (Bulgaria – 0,45 lei/kg., Ungaria – 0,27 lei/kg.).

6 DIN 10  OTR-uri AUTORIZATE IN ROMANIA PRINSE CU MATA IN SAC, DAR TOT ROMANII TRAG

Din motive necunoscute (inca!), Ministerul Mediului si Agentia pentru Mediu nu au controlat riguros toate OTR-urile vreme de mai multi ani, lasand astfel sa se formeze un sistem dual fara ca nimeni sa se asigure ca acesta isi deruleaza activitatea in conformitatea cu legislatia. Astfel 6 din 10 companii licentiate ca si Organizatii de Transfer de Responsabilitate (OTR) si-au vazut bine mersi de “treaba”, fara ca nimeni sa observe. Doar anul trecut, fortata de controalele ANAF si de interventia PICCJ, Administratia Fondului pentru Mediu a amendat cu aproximativ 84 de milioane lei mare parte dintre OTR-uri pentru ca au raportat can­titati de deseuri colectate si re­ci­clate mai mari decat in realitate. Conform unor date care au “transpirat” in mass-media, cele mai mari amenzi au fost apli­cate Eco-Rom Ambalaje – 9,6 mil. euro (companie care are ca actionari Ursus, Coca-Cola sau Unilever),  Sotagrup 21 – 5 milioane euro (companie con­tro­lata de Com­pa­nia de Ges­tio­nare a De­seu­rilor din Pitesti), Ecologic 3R – 1,3 milioane euro (companie la care I’Dor Found Invest Braila de­tine pachetul majo­ritar de actiuni).

DE LA 1 IANUARIE SI TARANII VOR PLATI 80 LEI / TONA / AN PENTRU BALEGARUL DEPOZITAT LA GROAPA DE GUNOI

In afara acestei taxe de mediu aplicata alimentelor, incepand cu 1 ianuarie 2016 in Romania se aplica si o taxa de 80 lei/tona pentru deseurile organice depuse la groapa de gunoi. Taxa respectiva, care din 2017 va creste la 120 lei/tona, vizeaza, in principal, fermierii, fabricile si primariile. Introducerea acestui nou bir sub pretextul alinierii la directivele europene  va anula in buna masura subventiile primite de taranii romani de la UE si va contribui la majorarea preturilor produselor agricole.

 

Cum s-a furat din bugetul de stat în ultimii 10 ani – Schema prin care au dispărut  miliarde de euro din bani publici12

Bugetul de stat a fost fraudat în ultimii zece ani de 2,1 miliarde de euro, a declarat, vineri, Nicolae Văcăroiu, principalele cauze fiind corupţia, neglijenţa în serviciu şi schimbarea permanentă a legislaţiei, scrie gandul.info.

675 de dosare şi un prejudiciu de 2,1 miliarde de euro, acesta este bilanţul fraudării banului public constatat de Curtea de Conturi în perioada 2005-2010.

„În perioada 2005-2015 au fost înaintate Ministerului Public 675 de solicitări pentru declanşarea procedurii de cercetare penală : cazuri în care prejudiciile produse bugetului statului depăşesc 500.000 de euro, o a doua anexă cele care sunt sub Toate acestea la un loc însumează un prejudiciu total de 2,1 miliarde de euro. O parte, vreo 200 au fost soluţionate, cele cu impact cel mai mic, altele sunt în curs. Ca să vă dau un exemplu, avem situaţii în care prejudiciul produs depăşeşte 500 de milioane de euro pe un caz. E vorba într-un caz de vânzarea de proprietăţi din domeniul public sau privat la preţuri mult inferioare sau situaţii în care s-au produs modificări prin norme prin legislaţie fără ca nomele să fie publicate în Monitorul Oficial, fiind nule de drept, producând prejudicii de dimensiunea asta”, a declarat preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, într-un interviu la Europa Fm.

De asemenea, şeful Curţii de Conturi a precizat că multe cazuri de cheltuire ineficientă a banilor publici sunt făcute cu bună ştiinţă, chiar şi la nivel guvernamental. De exemplu, numai în 2014, Guvernul, condus de Victor Ponta, a luat de la bugetul de investiţii 2 miliarde de lei. Banii au fost transferaţi la fondul de rezervă al Guvernului şi împărţiţi nejustificat primăriilor şi consiliilor judeţene prin ordonanţe de urgenţă. În acest caz însă, situaţia nu este însă una „penală”, a spus el, în condiţiile în care aceste „transferuri” sunt făcute în baza unor acte normative, singura posibilitate în acest caz fiind semnalarea publică  cazurilor de către Curtea de Conturi.

„Este îngrijorător faptul că aceşti două miliarde s-au dus la creşterea rezervei Guvernului şi au plecat către primării şi s-au dus spre alte destinaţii. Deci au majorat fondul ăla de rezervă. Ceea ce mă îngrijorează (este – n.r.) că restul de valoare de investiţii, prevăzut în buget, daţi afară din 26 de miliarde trei sau şase şi rămân 20 de miliarde. Banii aceia trebuie utilizaţi cu maximă eficienţă”, a declarat  Văcăroiu.

„Este o practică a ultimelor 3-4 guverne. De fiecare dată sesizăm acest aspect pentru că creează mari probleme şi o inechitate în cheltuirea acestor sume din acest fond de rezervă”, a mai spus şeful Curţii de Conturi.

O altă fraudă majoră adusă la bugetul de stat este rambursarea ilegală de TVA. „Aici este un teren teribil. Suntem şi noi implicaţi, şi ANAF. Sper ca ANAF să intre în forţă mult mai bine în acest sector”, a mai spus Văcăroiu.

– See more at: http://www.nasul.tv/exploziv-cum-s-a-furat-din-bugetul-de-stat-in-ultimii-10-ani-schema-prin-care-au-disparut-21-miliarde-de-euro-din-bani-publici/#sthash.dVGT5LA2.dpuf

 


jjj

u8

 

 Agricultorii  din Romania,alungați la muncă si  în Danemarca, sunt grav UMILIȚI de patroni și FORȚAȚI să muncească în condiții INSALUBRE

Majoritatea celor care au plecat la munca în ferme, se plâng de condiţiile insalubre şi de patronii care îi tratează ca pe nişte sclavi. Aceştia s-au unit pe reţelele de socializare şi schimbă informaţii despre fermele unde lucrează, arată B1.ro.

 

Odată ajunşi la destinaţie, românii înţeleg că realitatea este departe de promisiuni. Oameii ajung să locuiască în rulote în loc de case, muncesc chiar şi câte 14 ore pe zi, fără să fie plătiţi în plus sau sunt jigniţi.

 

”Românii care au plecat la muncă în Danemarca sunt exploatați la fel. Unde sunt parcele, domenii mari, se doarme în corturi, nu se respctă nicio prevedere legislativă a UE la cazare și mâncare.

 

Sunt foarte deranjante pentru cetățenii români care muncesc în străinătate. În Sicilia persoanele sunt exploatate după modelul mediaval al sclavului pe plantație, în Anglia sunt considerați principalii beneficiari ai sistemului de asigurări sociale, categoria de oameni care prăbușește acest sistem”, a declarat Dan Goldiș, președintele SOCINRO.

 

Pentru a evita aceste situaţii, românii care au plecat la muncă în Danemarca au luat măsuri. S-au unit pe reţelele de socializare şi se avertizează în legătură cu patronii care nu își respectă promisiunile. Au făcut chiar şi o listă neagră a angajatorilor.

 

”A auzit cineva de Jesper Lund Jensen? Are o ferma de 500 scroafe. Eu am lucrat la el opt luni și am observat că niciodată nu e mulțumit. În perioada mai 2015-noiembrie 2015 a schimbat șase muncitori. Eu sincer nu îl recomand nimănui. Fiți cu băgare de seamă înainte de a vă angaja la el”, a scris o persoană pe internet.

 

”Feriți-vă de Per Schmidt! Nu plătește ore suplimentare, muncești câte 12 ore pe zi, de cele mai multe ori și 14 ore, și niciodată nu e mulțumit. Țipă și jignește de câte ori are ocazia! Nu primești nici zile libere! Eu muncesc aici de șase luni și prietenul meu de un an de zile și nu a plătit niciodată o ora extra! Nu mai spun de condiții mizere!”, este un alt mesaj postat pe rețeaua de socializare.

 

Iar pe lângă faptul că trebuie să îngrijească animalele, românii ajung să se ocupe de toate treburile din fermă.

 

”Evitați fermeierul Anders Kjaer Poulsen! Condiții mizere de ședere și fermă la fel foarte veche. Am avut o experiență foarte neplăcută!”, s-a mai plâns cienva.

 

”Evitați pe Kristian Korsgaard Thomsen, fermă vaci de abator. Ferma e o dărăpănătură, toate sunt vechi și munca acolo e destul de rudimentară. Nu există zi în care să nu se strice ceva. Cea mai minunată zi: au rămas toate utilajele fără motorină sub pretextul că „a uitat” să plătească factura la furnizor. Și mi se sugerează să hrănesc peste 100 de vaci cu roaba”, este o altă postare a unui român nemulțumit.

 dee

1

In timp ce parlamentarii au votat legi pentru vanzarea pamantului,fapt pentru care strainii pun stapanire pe agricultura Romaniei ,Cioloş  a declarat,   că nu este de acord ca terenurile să fie vândute cetățenilor străini pentru că, în opinia sa, pământul trebuie valorificat de comunitățile locale .

 

„S-a tot vorbit de vânzarea pământului la străini. Vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunitățile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteți obține din altă parte, nu puteți practic să o obțineți din altă parte. Dacă o pierdeți, odată ce ați renunțat la o astfel de resursă, cu greu puteți s-o obțineți înapoi. Însă, oricâte legi am da noi la nivel național pentru a legifera vânzarea pământului către străini, nu pot aceste legi să înlocuiască dorința dvs, a proprietarilor de a vinde sau nu pământul, de a-l vinde sau a-l valorifica la nivel local”, a afirmat Cioloș, la prezentarea programului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate.

 

2nn

66

 

Italieni, danezi, spanioli, olandezi, americani, francezi, libanezi si, mai nou, bogatanii din Quatar,pun stapanire pe terenul arabil al tariivf

 

Toti sunt pusi pe treaba si au inteles ca Romania are un imens potential agricol. In Mircea Voda, o localitate din judetul Braila, un francez a investit cateva milioane de euro in porumb si rapita, iar profitul este direct proportional. Il enerveaza ca romanii nostri muncesc putin, vor bani multi si recolte nemaipomenite peste noapte, relateaza stirileprotv.ro. In sudul tarii  , un libanez   a arendat aproape tot terenul din Giurgiu si Calarasi. Acum numara 10 milioane de euro profit pe an. In tara noastra vor ajunge si investitori din Abu Dhabi, interesati de orz, porumb, grau, oi si capre romanesti. Si cativa oameni de afaceri din Qatar au pus ochii pe Romania. Ar avea bani sa cumpere tot pamantul nostru arabil, dar pentru inceput se vor multumi cu 10.000 de hectare, iar tranzactia este pe cale sa se incheie. Dincolo de profit, cei din Qatar gasesc in Romania mai multa liniste pentru afaceri decat in Rusia sau Ucraina

 ff

 

Ministrul agriculturii  dezvaluie ca „În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare. România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“. 

 

„Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, spune ministrul Irimescu, în­tr-un interviu pentru ZF.

 

Ajuns ministru în urma pro­tes­telor de stradă, odată cu instaurarea gu­ver­nului tehnocrat, Irimescu nu este străin de ce se întâmplă în România.

 

La Bruxelles, de unde vine, ocupa funcţia de şef al secţiei de agricultură, la Reprezen­tanţa Per­ma­nen­tă a Ro­mâniei la UE. A fost secre­tar de stat în Minis­terul Agri­culturii (2012 – 2014), consilier al ministrului agriculturii între 1990 şi 1998. Un om care ştie deci ce spune atunci când afirmă că impor­turile sunt de slabă calitate pentru că România este consi­derată „o piaţă de mâna a zecea“.

 

În ultimele luni industria ali­men­tară locală a fost atinsă de mai multe scan­daluri legate de calitatea produ­selor ce se vând în magazinele din România.

 

Fie că s-a numit „Brădet“ în care a fost implicată o companie lo­cală în pro­dusele căreia a fost descoperită bac­teria E- coli, fie că vorbim despre un alt caz în analiză legat de calitatea apei îmbuteliate, sau de recentul scan­dal în care şeful suspendat al unui ma­gazin Profi din Arad acuză conducerea magazi­-nelor că l-ar fi obligat să vândă carne expirată pe care să o spele cu detergent şi oţet, toate aceste dosare au o victimă sigură: cel care consu­mă. Care plăteşte, dar care nu este apărat. Cine trebuie să-l apere?

 

„Statul nu-şi face datoria, ANPC (Agenţia Naţinală pentru Protecţia Consumatorului – n.red.) nu-şi face datoria“, spune ministrul.

 

Profi respinge acuzaţiile că ar fi vândut carne expirată, cum a susţinut un fost angajat. „Ce lanţ serios de retail credeţi că s-ar preta la o înşelătorie care îi poate pune clienţii în pericol?“

 

„La PROFI nu se fac astfel de presiuni. Dacă oricine ar face un astfel de pas, acea persoană încetează să mai lucreze la noi chiar din ziua când se dovedeşte că a făcut o astfel de tentativă. Ce lanţ serios de retail credeţi ca s-ar preta la o înşelătorie care îi poate pune clienţii în pericol? Este păcat că afirmaţii nefondate, ca aceasta, afectează activitatea şi chiar locurile de muncă ale câtorva mii de angajaţi!“, a comentat pentru ZF Gabriel Pâslaru, reprezentant relaţii publice la Profi România, acuzaţiile potrivit cărora un magazin al lanţului, din Arad, şi-ar fi obligat angajaţii să vândă carne exirată.

 

Un fost şef de magazin Profi din Arad, Gabor Ciprian, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa lanţului de magazine Profi, potrivit cărora managementul companiei a pus presiune asupra angajaţilor săi să vândă carne expirată, atât sub formă de carne proaspătă, cât şi sub formă de carne preparată (prăjită).

 

„Şeful meu direct mi-a spus sub formă obligatorie să pun la vânzare carne şi mezeluri expirate şi i-am spus că îl scot afară cu poliţia dacă mai vine cu astfel de lucruri la mine. După ce eu am refuzat, a doua zi, a cerut angajatului de la vitrina asistată să nu mai ţină cont de indicaţiile mele şi să vândă produse expirate în locul celor proaspete. Le-a pus să pună carne expirată în tăvi şi carne proaspătă în frigider ca să fie cât mai puţine pierderi  în magazin. Angajatele au refuzat şi au venit şi mi-au spus mie ceea ce le-a propus directorul zonal, să spele carnea cu detergent şi oţet“, a declarat pentru ZF Gabor Ciprian, fost şef de magazin Profi, care acum este suspendat din funcţie, după ce alături de alţi 11 angajaţi a făcut o plângere către toate autorităţile de control din municipiu, inclusiv la poliţie.

 

Profi este controlată de fondul de investiţii Entreprise Investors şi are o reţea de peste 370 de magazine. În 2015 a avut o cifră de afaceri de 500 mil. euro, fiind unul din retailerii străini cu cea mai mare expansiune. Recent compania a luat un împrumut de 40 mil. euro de la BERD şi Raiffeisen Bank pentru a deschide în următorii trei ani încă cel puţin 100 de magazine anual.

 

Fostul angajat a declarat că nu se teme de ameninţările Profi de a-l da în judecată şi speră că autorităţile îşi vor face corect datoria. Printre produsele expirate scoase la vânzare, fostul anagajat al Profi aminteşte de aripi picante şi scăriţă de porc marca Smithfield, care deşi era un produs ce trebuia comercializat la vrac, proaspăt, era vândut gătit: „Sunt foarte mulţi angajaţi Profi cărora le este frica să vorbească public de ceea ce se întâmplă“, a spus Gabor Ciprian.

 

Reprezentanţii Profi neagă acuzaţiile lansate de fostul şef de magazin din Arad şi afirmă că în urma controalelor interne au constatat că Gabor Ciprian ar fi solicitat gratuităţi furnizorilor pentru a plasa comenzi la ei sau că ar fi „falsificat inventarul“, precum şi alte nereguli. În urma controalelor efectuate în magazinul de pe strada Lucian Blaga din Arad, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad declară că deocamdată nu au găsit nimic, iar controalele continuă în toate cele 6 magazine Profi din judeţ.

 

Pe perioada iernii doar 30% din mâncare este produsă în România, ceea ce e foarte grav Diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din vest este că acolo corupţia este umană“ Statul va cumpra terenuri pentru tinerii care vor să se întoarcă în ţară Subvenţiile se egalează cu cele din vest în 2016.

 

Despre România s-a spus în nemumărate rânduri că este o ţară capabilă să hrănească 80 de milioane de locuitori. Totuşi, România este un importator net de produse alimentare. În 1990, în România erau 5,3 milioane de bovine şi 13 milioane de porci, faţă de 2,8 milioane de bovine şi 5 milioane de porci acum. Producţia mergea la export, e adevă­rat. Acum România nu mai suferă de foame, dar în ultima vreme, piaţa locală a fost invadată de produsele lactate din Polonia sau Ungaria sau de carne, în special de porc, din alte ţări ale UE. De pildă, din totalul produselor lactate importate de România, în valoare de 260 de milioane de euro, anual, o treime vine din vine Polonia şi Ungaria. România exportă lapte şi produse lactate de doar 90 de milioane de euro. De ce?

 

În primul rând pentru că agricultura este încă slabă şi în al doilea rând pentru că produsele de import sunt ieftine; dar sunt ieftine pentru că unele sunt aproape de termenul de expirare, dacă nu expirate.

 

„Pe perioada iernii doar 30% din mâncarea este produsă în România, ceea ce e foarte grav. Nu pot să fiu de acord că România nu poate să-şi asigure hrana. Dar când a ieşit Irimescu (ministrul vorbeşte despre el la persoana a treia – n.red.) şi a spus că trebuie să facem controale la frontieră ca să ne apărăm producătorii români, câţi dintre producători au sărit atunci?“

 

„Uniunea Europeană este o chestie strict economică, e o piaţă unică unde cel mai bun rezistă. Eu nu pot să-i blochez (pe importatori – n.red.), dar pot să-i verific, chiar dacă e piaţă europeană“, mai spune ministrul.

 

Cunoaşte ministrul cazuri de importuri neadecvate?

 

Achim Irimescu: „Când vameşii au oprit un camion la frontieră cu carne de porc din Polonia, şoferul a luat-o la fugă, nici măcar actele nu le avea la el, pentru că mulţi importatori nu sunt polonezi, ci români «descurcăreţi». În Marea Nordului este un vierme care stă în stomacul peştelui. Pentru pieţele din Europa acesta se eviscerează şi se scoate. În România, care e piaţă de mâna a zecea, nu se eviscerează, pentru că asta ar însemna mână de lucru. Aşadar pentru România se lasă aşa, se congelează în principiu, doar că, până ajunge să se congeleze, viermii pot să migreze în muşchi şi ăsta e un peşte contaminat. Până la aderare, irlandezii aduceau un astfel de peşte în România la un preţ foarte scăzut şi am reuşit să-i blochez atunci. Acum două luni discutam cu importator şi mi-a zis: «Dacă asta se cere, asta aduc; când mi-l găseşte cineva îl ducem şi facem făină de peşte. Nimeni nu-i controlează (pe importatori – n. red.). A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România“.

 

Statul cumpără pământ pentru fermierii tineri

 

Agricultura românească este slab pentru că trecutul ei este unul confuz. Comunismul a distrus proprietatea şi spiritul de iniţiativă. Iar nedeprins, după căderea comunismului spiritul de iniţiativă s-a refăcut greu. Au existat nenumărate planuri de refacere a agriculturii, dar rezultatele se lasă aşteptate. Şi guvernul actual are un plan pentru o agricultură ce înseamnă a şaptea piaţă din UE.

Achim Irimescu spune fără să clipească: Da, cred că mediul rural poate fi salvat.

Cum? Prin sprijinirea clasei de mijloc de la sate!

Ministrul spune că guvernul internţionează să acorde gratuit câte cinci hectare de teren tinerilor care vor să lucreze în agricultură, program care ar permite românilor de până în 40 de ani să îşi înfiinţeze un start-up în agrobusiness.

Această „donaţie“ ar urma să fie realizată prin intermediul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), care are în portofoliu achiziţia de terenuri agricole, suprafeţe pe care statul le deţine predominant în estul ţării.

„Sunt convins că mediul rural mai poate fi salvat, în acest sens avem în plan să aducem tinerii românii din străinătate, care au până în jur de 40 de ani, oferindu-le nişte pachete clare de măsuri. Ei, dacă au cinci hecatre, fie şi le cumpară, fie le arendează, pot să ia 40.000 de euro fonduri europene pentru «Instalarea tinerilor în agricultură». Statul prin ADS poate să achiziţioneze terenuri, iar ulterior dă cu titlu gratuit cinci hectare de teren tinerilor care se stabilesc în agricultură şi care dovedesc că au studii de specialitate“, spune ministrul. El crede că poate să acorde aceste hectare şi din cele 500.000 de hectare degradate câte există în România, terenuri care nu au o calitate bună a solului care să permită un randamant bun al producţiei, dar pentru care fermierii pot încasa în jur de 170 euro pe hectar, sub formă de subvenţie.

Programul „Clasa de mijloc la sate“ mai are în vedere acordarea de consultanţă privată privind accesare fondurilor europene, înfiinţarea unui fond de creditare de 92 milioane de euro prin PNDR, care să asigure împrumuturi avantajoase fermierilor, precum şi un fond mutual cu cotizaţie obligatorie.

Ministrul mai spune că guvernul va modifica legislaţia astfel încât să existe un singur fond mutual cu cotizaţie obligatorie – 3-5 euro pe hectar. „Fermierul are un fond pe care îl constituie, iar în caz de despăgubire 65% din sumă îl pune la dispoziţie UE şi bugetul naţional, 35% îl pune la dispoziţie fondul mutual din contri­buţie sau ia un credit.“

 

Subvenţiile se egalează în 2016

 

La aderarea la UE, ţările nou-intrate în Uniune au primit doar o parte a subvenţiei directe acordate agriculturii vest-europene – începând cu o cotă de 25%. (În 2016 se va ajunge la 100%.) Aşa au fost vremurile.

 

Actualul ministru, expert la acea vreme, aminteşte că a fost în prima linie a negocierii cotelor. Sunt de atunci vreo 12 ani, ani în care acuzaţiile au tot curs şi care susţineau că România nu ar fi negociat la sânge. Nici vorbă să avem cele mai mici subvenţii din UE, susţine acum ministrul, care, din spatele biroului spaţios, face pe o foaie A4 calculul potrivit căruia România a primit cotele de subvenţii. „Nu avem cele mai mici subvenţii din UE, sunt subvenţiile care au ieşit dintr-un calcul foarte simplu. S-a stabilit pe perioada 1998 – 2002 producţia medie rezultată la hectar la grâu şi noi am avut 2,67 tone pe hectar, care se înmulţeşte cu 63 euro pe tonă şi rezultă subvenţia 100 şi ceva de euro. Nemţii având în medie cinci tone la hectar au subvenţia peste 300 de euro. Olandezii având 7 tone la hectar au peste 400 de euro.“

 

Pe de altă parte, arată el, dacă România a primit mai puţine subvenţii directe, a primit mai mulţi bani pentru dezvoltare rurală şi, una peste alta, lucrurile s-au compensat,

 

Ministrul adaugă că acum doreşte să introducă decuplarea subvenţiei de producţie pentru ca sectoarele defavorizate, cum ar fi zonele montane, să nu dispară şi că are în plan să mărească subvenţia pe cap de vacă:“ Noi am apreciat că sunt 300.000 de bovine şi am stabilit o sumă din bani europeni alocaţi României şi din Ajutoarele Naţionale Tranzitorii (ANT) care sunt din bani naţionali. Întrucât fermierii noştrii nu au fost în stare să înregistreze la timp animalele pentru ca noi am impus termene limita, nu o sa avem 300.000, ci maxim 150.000, aşa că am de ales: fie să le dau plata dublă ca sumă, fie dau banii înapoi la UE. Nu o să fiu tâmpit să dau banii înapoi al UE, şi atunci o sa acopar aproape toate fermele comerciale din România. „, a spus ministrul.

 

Scandalul Brădet: Fabrica nu trebuie să aibă mari probleme

 

În ceea ce priveşte priveşte scandalul de la fabrica de produse lactate Brădet, ministrul spune că fabrica nu va avea mari probleme – şi, de altfel, o fabrică într-o astfel de situaţie nu are mari probleme -, pentru că aceasta are nevoie doar de o igienizare completă. În schimb cei afectaţi vor fi furnizorii la lapte pe care îi consideră nevinovaţi. Achim Irimescu susţine că primul-ministru Dacian Cioloş care a spus că ministrul său s-a grăbit când a numit fabrica la care a fost descoperită bacteria a greşti când a făcut o astfel de afirmaţie: „Trebuia să mă întrebe!“

 

„Cea mai mare problema nu e pentru ei (compania Brădet – n.red.), ci pentru cele două ferme mari care au fost corecte, cinstite şi care îi dădeau lui lapte, una din Dolj şi una din Neamţ, şi care au ajuns la mine plângând pentru că ele nu au nicio vină pentru ca ele au dat laptele la procesare.“

 

Despre corupţia rea şi corupţia umană

 

După terminarea mandatului, Achim Irimescu spune că va reveni în Bruxelles unde a ocupat din 1998 până în 2012 mai multe funcţii (consilier, şef secţie Agricultură) ca reprezentant al României în Comitetul Special pentru Agricultură din Consiliul European.

 

„De ce m-am întors? Eu sunt convins că există şi oameni care merită apăraţi în România. Asta şi să se facă lucrurile corect! Eu sunt omul care nu ia ciubuc, şi nu dă ciubuc, iar asta deranjează! „. Întrebat de ce aminteşte de „ciubuc“ şi dacă ştie că cei dinaintea lui luau „ciubuc“, ministrul a răspuns: „Ei la partid au nevoie de bani.“

 

„Diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din vest, asta îmi explicau mie cei din vest, că acolo corupţia este umană. Toate hoţiile mari se fac cu statul, din bani de la buget, asta este peste tot. Străinii când fac o afacere cu statul pentru un milion de euro, banii aceia nu îi duc în alta ţară să-şi facă casă sau să-i păstreze în cont, ci fac o fabrica şi dau şi la amărât să mănânce o pâine. Or, românii scot banii din ţară. S-au scos în ultimii cinci ani, de pe vremea lui Băsescu, 35 miliarde de euro din România, cu camionul, în Elvetia – îmi supuneau mie băieţii, confidenţial. Cu banii aia produceau pentru noi, nu pentru Elveţia.“

 

Înainte să ocupe funcţia de ministru al agriculturii în guvernul lui Cioloş, Achim Irimescu a deţinut funcţia de ministru plenipotenţiar (diplomat cu rang imediat inferior ambasadorului învestit cu puterea de a încheia acorduri internaţionale) în reprezentanţa permanentă a României la UE, Bruxelles, precum şi funcţia de şef al secţiei de agricultură şi  reprezentant al României la Comitetul special pentru agricultură.

 

În perioada 2012-2014, Achim Irimescu a  fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce anterior a lucrat timp de 4 ani tot în Belgia, ca ministru-consilier în reprezentanţa permanentă a României la UE, Bruxelles, perioadă în care a deţinut funcţia de şef al secţiei agricultură.

 

Cea mai lungă perioadă din cariera sa a petrecut-o la MADR, unde a deţinut timp de 8 ani funcţia de consilier superior.

  Autori: Iulian Anghel , Roana Rotaru

Carne expirată spălată cu detergent la supermarket, în Arad7t

Șeful magazinului Profi de pe Lucian Blaga, suspendat de către superiori între timp, a mers la mai multe instituții cu atribuții de control, susținut de alți zece angajați (aproximativ jumătate din personalul magazinului), lansând acuzații foarte grave la adresa superiorilor săi.

 

Atentat la sănătatea publică sau o răfuială între angajați și șefi? Autoritățile din Arad trebuie să facă lumină într-un caz complicat, după ce șeful unui supermarket a reclamat că a fost pus de superiori să vândă produse expirate. Scandalul are loc la magazinul Profi de pe strada Lucian Blaga. Șeful unității, Ciprian Gabor, care între timp a fost suspendat de către superiori, a mers la mai multe instituții cu atribuții de control, susținut de alți zece angajați (aproximativ jumătate din personalul magazinului), lansând acuzații foarte grave.

 

Cei 11 angajați au depus sesizări la Poliție, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  și Inspectoratul Teritorial de Muncă, acuzând abuzuri din partea unor superiori. Aceștia i-ar fi cerut să vândă carne expirată, spălată cu oțet și detergent Cif. El susține că la alte magazine se practică asta, însă a refuzat să se întâmple și în unitatea sa, astfel că directorul zonal ar fi făcut presiuni asupra altor angajați.

 

Acuzațiile relatate în plângeri semnate de grupul de 11 angajați nu se opresc aici. Conform lui Ciprian Gabor, șeful său direct i-a cerut, în trecut, și să reeticheteze unele mezeluri expirate, dar că el a refuzat să facă asta. Ordinul ar fi venit de mai sus, de la directorul regional.

 

Protest în stradă

 

Nemulțumiții vor să protesteze în stradă, joi, solicitând pentru asta o autorizație de la Primăria Arad. Ei vor ca opinia publică să afle despre ”abuzuri” comise în lanțul de magazine.

 

Oamenii mai acuză că angajatorul nu le-a plătit ore suplimentare. Numai șeful suspendat al magazinului de pe strada Lucian Blaga ar fi acumulat peste 1500 de ore neplătite, pentru care bărbatul spune că are de încasat aproximativ 15.000 de lei.

 

Ce spune Profi România?

 

Toate aceste presupuse practici ilegale sunt dezmințite categoric de către reprezentanții Profi România. Directorul de comunicare al lanțului de magazine, Gabriel Pâslaru, ne-a declarat că așteaptă cu interes rezultatul verificărilor autorităților, fiind convins că nimic nu este adevărat. Acesta susține că Ciprian Gabor este la originea tensiunilor din magazinul pe care-l conducea și pentru că a fost suspendat (în baza unor plângeri venite de la angajați care nu-l susțin), ar fi decis să lanseze acuzații grave la adresa șefilor.

 

Reacţie în 30 de zile

 

Rămâne de văzut ce vor spune autoritățile, care sunt obligate, în urma petițiilor și sesizărilor înregistrate, să facă cercetări și să le transmită răspunsuri nemulțumiților în cel mult 30 de zile


665

 7y

Fermierii o duc rau ,pentru ca samsarii globali si regionali  merg mana in mana cu bancile si corporatiile care mulg  România si se îmbogăţesc pe spinarea amaratilor

   Statul cheltuie pentru el şi pentru corporaţii şi bănci, nu pentru populaţie.  Două treimi din PIB, adică vreo 80 de miliarde de euro intră în buzunarele băncilor şi corporaţiilor străine, iar din restul fură cei aflaţi la putere. Din ce mai rămâne se plătesc salariile bugetarilor, ajutoarele sociale, pentru sănătate, învăţământ etc.  Bancile si corporatiile privatizeaza profiturile si nationalizeaza datoriile, dupa care dau vina pe statul social si cheltuielile cu protectia sociala. Numai că în cazul nostru noi nu suntem o putere occidentală care exploatează o colonie, ci o colonie care este exploatată de puterile occidentale.   Corupţia  este mecanismul de bază al capitalismului, fără de care nu ar putea funcţiona! Pe lângă profiturile pe care firmele străine le obţin cu ajutorul filialelor din România, multinaţionalele scot bani de la aceste subsidiare practicând transferuri care, de cele mai multe ori, sunt extrem de mari. Bugetul Statului Român este păgubit, an de an, de existenţa unor companii care raportează pierderi uriaşe.Multinaţionalele marchează profitul în ţara de origine, sau în paradisuri fiscale, iar în România nu plătesc impozit pe profit căci raportează că nu scot profit, nu sunt în faliment şi nici măcar în insolvenţă.Pierderile suferite de economia românească pe seama acestor hoţi în ultimii ani se ridică la mii de miliarde de euro. Multinaţionalele şi băncile care operează în România scot anual din ţară zeci de miliarde de euro şi la stat contribuie cu mai nimic.România s-a transformat într-un paradis al multinaţionalelor care controlează industria, agricultura, transporturile, construcţiile, comerţul, sectorul financiar-bancar etc. şi care îşi promovează reglementări legale în interes propriu. Americanilor le plac trucurile ieftine din categoria „să-i prostim pe proşti”.

 

Să luăm un exemplu mai vechi: americanii au fost beneficiarii morţii lui Ceauşescu care a fost executat de către agenţii lor din România, dar (culmea tupeului!) ei doresc ca românii să perceapă execuţia lui Ceauşescu ca o crimă comisă de Rusia.

 

România şi-a pus resursele pe tavă acelor mari companii străine,contra unor redevenţe minuscule. Este acesta comportamentul unui stat independent, care îşi urmăreşte interesul strategic? Nu, este comportamentul unei colonii, din păcate! Un start dezastruos pentru România…

 

Având în vedere acest start, este clar că marile companii americane, având în spate administraţia de la Washington, nu au intenţia de a negocia cu guvernanţii de la Bucureşti, ci de a-şi impune voinţa în faţa acestora. Şi îşi impun această voinţă. Şi pretenţiile.

 

Economie de piaţă reală? Să fim serioşi! Când corporaţiile americane dictează cine vinde şi cine cumpără, la ce preţ, când întreprinzătorii mici şi mijlocii sunt azvârliţi cât colo de pe piaţă, când ne este blocat accesul la o piaţă tradiţională-cea din est-nu mai avem o economie de piaţă reală, ci avem o economie dirijată de bunul plac al celui mai tare!

 

Transparenţă şi încredere ca între parteneri egali… Cu cine? Cu americanii? Cine crede asta este un naiv! Americanii sunt “excepţionali”, nu se consideră egalii nimănui! Ei se consideră stăpâni ! Cei ce visează un parteneriat cu aceştia nu au decât două opţiuni: fie devin supuşii, fie ajung duşmanii lor! Iar transparenţa şi încrederea nu vin decât din partea supuşilor! Din partea stăpânilor nu vine decât negura secretului şi a confidenţialităţii!

 

Practic, acești investitori poartă clipă de clipă cu ei și oferta pe care țara lor de origine, America, o face țării lor gazdă, România: vă vom sprijini să îmbrățișați modelul nostru de dezvoltare economică, socială, politică și de securitate. Unul, aș adăuga eu, de un remarcabil succes.

 

Rezumând, deci, se înțelege că prin companiile americane-gigant, prezente pe piața din România, America însăși ne face o anumită ofertă de dezvoltare.

 

În centrul ei stă statul de drept (restul urmând a decurge de la sine).

 

Dezvoltare economică? Ştim deja ce înseamnă asta: dominaţia transnaţionalelor, în mare parte americane. Dezvoltare socială? Este vorba de o polarizare socială, din ce în ce mai accentuată. Vor fi două mari grupe de oameni: cei “care au”, în număr mic versus marele număr al celor care “nu au”. În acest sistem, ai dreptul la sănătate, învăţământ, cultură etc numai dacă îţi permiţi să plăteşti! Dacă nu…toţi dau din umeri!

 

Iar statul de drept, ce stă în centrul “generoasei oferte” americane, va fi releul prin care deciziile Washingtonului vor fi aplicate fără şovăire în “spaţiul mioritic”. Fireşte, restul va decurge de la sine…

 In timp ce bolnavii mor cu zile si pensionarii duc dorul banilor, bisericile primesc de la Primăria Capitalei 10 milioane de lei în 20167e

 

CGMB a aprobat   un amendament la proiectul de buget din acest an care prevede alocarea a 10 milioane de lei pentru lucrările necesare bisericilor din Capitală.

 

Astfel, Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult care va fi construit în România, a primit în acest an o finanţare în valoare de aproximativ două milioane de lei. Restul banilor au fost împărţiţi între mai multe biserici din Bucureşti care au nevoie de lucrări de reabilitare şi consolidare.

 

“A fost un amendament propus de comun acord de către toate grupurile din Consiliu. Este vorba despre unele lucrări în curs care au nevoie de finanţare pentru a putea fi terminate şi pentru a nu se pierde investiţia de până acum. Bine, mai este şi frica de cele sfinte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Silviu Văduva, consilier general PNL.

 

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit.

 Guvernantii si-au batut joc de agricultura,pentru ca fostul granar al europei – sa importe tot mai multa   mancaremk

Importurile de alimente au fost de 8,5 milioane de tone şi în sumă de 5,82 miliarde euro, depăşind  hrana  importată în 2014 şi cu 19 procente valoarea de 4,89 miliarde de euro înregistrată în 2014, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, citate de Agerpres. În acest context, deficitul României cu produse agroalimentare a totalizat 89,02 milioane de euro.

   România a rămas în continuare ‘campioană’ la importul de carnea proaspătă de porc, în condiţiile în care anul trecut au fost aduse din spaţiul comunitar şi de pe pieţele terţe o cantitate de 188.689 tone, în valoare de 295,7 milioane de euro.

 

Potrivit datelor MADR, chiar dacă anul trecut, România a exportat cantităţi importante de porumb a şi importat cantităţi semnificative, respectiv 1,62 milioane de tone pentru care a cheltuit aproape 294 de milioane de euro. Tutunurile brute sau neprelucrate au ocupat poziţia a treia la importuri cu 220 de milioane de euro pentru o cantitate de 39.488 tone.

Apocalipsa alimentara  prezisa de  Banca Mondiala8u

Trebuie sa ne pregatim pentru si mai rau, daca e sa dam ascultare celui mai recent raport al Bancii Mondiale. Vor urma scumpiri masive ale produselor alimentare, iar atunci cand nu au ce manca oamenii au trei optiuni: revolta, imigratia sau moartea.

 

Banca Mondiala a dat publicitatii un raport potrivit caruia indicele preturilor alimen­tare a ajuns la valoarea-record, ceea ce inseamna scumpiri masive, in special la produsele alimentare, scrie Fin.ro. Producatorii din industria alimentara avertizeaza ca  urmeaza  anul alimentelor scumpe. Potrivit ultimului raport al Bancii Mondiale, preturile alimentelor la nivel global au crescut cu 29 de procente in ultimul an.

 

 

Costurile au depasit nivelul din 2008, cand majorarea pretului alimentelor si titeiului a avut un impact devastator asupra saracilor, apre­ciaza Banca Mondiala. Astfel, in luna ianua­rie, indicele preturilor la alimente a atins valoa­rea-record de 231 de puncte, cu opt puncte mai mult decat in decembrie 2015. Indicele preturilor la alimente masoara modificarile preturilor, din luna in luna, pentru un cos compus din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar.

 

„Intram intr-o era a penuriei de alimente si a intreruperii in aprovizionare. Aceasta este o problema foarte mare pentru toata lumea. Daca oamenii nu au suficienta man­care au doar trei optiuni: revolta, imigratia sau moartea”, a declarat directorul executiv al pro­gramului alimentar mondial Josette Sheeran. Nici Fondul Monetar Inter­national nu vine cu vesti prea bune, anticipand si pentru 2011 riscuri de crestere a preturilor pentru ali­mente si energie in Romania.

 

Agricultorii sunt  pastoriti de lupi imbracati in  blanuri de oi ,care nu ii reprezinta ;Iata de ce există doar 20 de organizaţii de producători în sectorul de fructe şi legume   gg

Agricultorii din Romania fug de reprezentanti,ca raul de tamaie ,pentru ca ii mint,ii cotizeaza si ii trag in tepuse.De aceea România are o mare problemă din punct de vedere al organizării.Spre exemplu, în sectorul de legume şi fructe,  la ora actuală există doar 20 de organizaţii de producători, a declarat,   la Piaţa de Gros “Abundia”, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la lansarea Caravanei privind asocierea fermierilor din sectorul horticol, organizată de Ambasada Olandei la Bucureşti.

 

“La Bruxelles au fost multe discuţii privind slaba organizare în ţările Europei Centrale şi de Est. Nu este doar cazul României, nici chiar Polonia nu stă foarte bine, iar subvenţiile europene sau sprijinul european se acordă prin intermediul organizaţiilor de producători. Din păcate, în România, avem puţine organizaţii de producători în acest sector, în jur de 20 de organizaţii. Cea mai importantă a avut în anii de la aderare investiţii pe fonduri europene şi naţionale undeva la 16 -17 milioane lei, iar cifra de afaceri a organizaţiei celei mai importante este de 70 de milioane de lei anual. O cifră îmbucurătoare, dar este un caz unic pentru că ceilalţi sunt de mică capacitate”, a spus ministrul Agriculturii.

 

În opinia acestuia, România are de învăţat din experienţa Olandei în condiţiile în care această ţară este al doilea exportator al lumii pe fructe şi legume, deşi deţine o suprafaţă agricolă redusă, sub două milioane de hectare.

 

“Olanda este numărul doi în lume la exportul de fructe şi legume şi în general la produse agroalimentare, deşi are o suprafaţă agricolă de mai puţin de două milioane de hectare. Are o suprafaţă cât 4-5 judeţe ale României, dar este suprinzător de performantă. Avem foarte multe de învăţat de la acest stat membru care deţine şi preşedinţia Uniunii Europene. Olanda a reuşit să aducă experţi de bună calitate, iar modelele prezentate aici şi tehnologiile denotă faptul că este în top în acest sector. Cu sprijinul lor cred că vom putea să punem în practică, în câţiva ani, acest potenţial al României despre care vorbim. Credem că dacă ne inspirăm din experienţa dânşilor vom reuşi să progresăm pentru că în ziua de azi fără asociaţii şi fără cooperative nu se poate progresa. Le mulţumesc pentru această iniţiativă, această caravană care duce mai departe experienţa producătorilor olandezi”, a spus Irimescu.

 

Şeful MADR a adăugat că sistemul cooperatist nu aparţine doar perioadei comuniste, deoarece reprezintă şi la ora actuală cheia succesului în foarte multe sisteme agricole moderne, chiar dacă “românul simplu nici nu vrea să audă de acest termen”.

 

“Mi-a dat cineva un anuar al agriculturii din anul 1938, foarte interesant. Atunci aveam 500 de cooperative în toate sectoarele, aşa ca nu văd de ce se crede că am avut cooperative numai în perioada comunismului. (…) De exemplu, în Belgia, 70% din lapte se colectează prin cooperative. De aceea este de datoria noastră să încurajăm stabilirea cooperativelor şi asociaţiilor, sigur sunt două sectoare, fructe-legume şi viticultura, unde cooperaţia are o semnificaţie extraordinară pentru că fondurile se distribuie prin cooperative. De multe ori românul simplu nici nu vrea să audă de acest termen, dar este cheia succesului în foarte multe sisteme agricole moderne. Nu este exclus ca după 2020, viitoarea Politică Agricolă Comună să ajungă la o soluţie care s-a mai propus şi în trecut, respectiv ca fondurile europene să nu mai fie distribuite de către stat ci de cooperative şi asociaţiile de grupuri de producători”, a adăugat Irimescu.

 

Ambasada Olandei la Bucureşti a organizat  Caravana: “Importanţa asocierii pentru succesul de piaţă al fermierilor din sectorul horticol”, în patru zone de referinţă pentru sector, respectiv în Bucureşti, Ruse (Bulgaria), Tecuci şi Iaşi. Experţii Olandezi vor împărtăşi fermierilor români experienţa lor în acest sector şi rolul asocierii producătorilor agricoli

 Resursele  daruite de intregul pamant pentru acest an le terminam mai devreme,adica,in august ,cand  intreaga omenire va trai pe  ” datorie”!1s

Populatia globului va consuma pana in    august  resursele pe care planeta le poate produce PENTRU ACEST AN  . sustine organizatia neguvernamentala Global Footprint Network.Dar se atrage  atentia ca,   omenirea incepe sa traiasca “pe datorie”.

 

“Ziua depasirii” (Earth Overshoot Day) este un concept elaborat de think tank-ul britanic New Economics Foundation, calculat anual de organizatia internationala Global Footprint Network. Aceasta data apare tot mai devreme in calendar: in 1993, a fost la 21 octombrie, in 2000 era la inceputul lunii octombrie,     iar in 2015, la 13 august.

 

Calculul se bazeaza pe raportul dintre doua aspecte esentiale: cererea omenirii in materie de resurse, numita amprenta ecologica (Ecological Footprint), si capacitatea planetei de a raspunde la aceasta solicitare, denumita biocapacitate. Ziua depasirii este data de la care consumul de resurse depaseste posibilitatea planetei de a-si reface resursele si de a absorbi deseurile, cum ar fi emisiile de gaz de sera.

 

In acest context, Global Footprint Network trage in fiecare an un semnal de alarma referitor la consecintele pe care le are acest consum in exces a resurselor: cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera, care duce la schimbari climatice, reducerea resurselor de apa, despaduriri, pierderi in privinta biodiversitatii. Prin urmare, organizatia pledeaza pentru masuri viguroase pentru stoparea acestei tendinte.

 

 

Earth Overshoot Day se refera la situatia intregului glob, dar intre regiuni si tari exista diferente foarte mari, dupa cum arata o harta interactiva (cu date din 2011) de pe portalul www.footprintnetwork.org.

 

Potrivit acesteia, Canada, statele din Peninsula Scandinava, Rusia, Tarile Baltice, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud si unele state din Africa pot fi catalogate drept “creditori”, biocapacitatea lor fiind cu 150% mai mare decat amprenta lor ecologica.

 

La polul opus se situeaza SUA, China si mai multe state europene, “debitorii”, a caror amprenta biologica este cu 150% mai mare decat biocapacitatea. Romania, ca si Bulgaria, se numara printre “creditori”

 

 

Omul „consumă”, în medie,echivalentul a  4,1 litri de motorină, 29 de kilograme de pământ şi 2,2 tone de apă pe zi,traind pe datorie

 

„Acestea sunt resursele consumate pentru hrănirea unei singure persoane. Înmulţiţi aceste numere cu 7 miliarde de oameni şi veţi realiza că toată această cantitate imensă de resurse consumate este aproape imposibil de înlocuit” a declarat cercetătorul Julian Cribb în cadrul unei conferinţe de la Academia de Ştiinţe din Canberra.

 

În lucrarea sa, intitulată „Venirea foametei. Cum poate fi evitată criza alimentară mondială”, Julian Cribb spune că cel mai mare impact personal al oamenilor pe planetă este modul în care consumă alimente. Acesta susţine că cea mai mare parte a oamenilor nu realizează ce impact are acest consum pentru planetă.

 

Cercetătorul avertizează că, în mai puţin de jumătate de secol, sistemul de alimentaţie global va atinge „un punct de la care nu se va mai putea întoarce”, în cazul în care nu vor fi luate măsuri drastice.

 

„Să dăm drept exemplu pământul. Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite, planeta se degradează într-un ritm alert şi pierdem până la 100 de miliarde de tone de pământ în fiecare an. Pământul are nevoie de mii de ani pentru a se regenera.

 

În ciuda progreselor făcute în state precum Australia, degradarea terenurilor devine din ce în ce mai gravă. Oamenii de ştiinţă susţin că peste cel mult 70 de ani, ne vom confrunta cu o criză a terenurilor agricole” spune Cribb, citat de Science Alert.

 

Julian Cribb susţine că situaţia este similară şi în cazul apei. Peste 4.000 de kilometri cubi de apă sunt extraşi din sol în fiecare an, extracţia fiind în cea mai mare parte nesustenabilă. Regiuni ale planetei precum China sau Orientul Mijlociu se vor confrunta cu o criză severă a apei până în 2030.

 

Cu toate acestea, spune cercetătorul, cele mai multe dintre guvernele lumii şi dintre autorităţile care se ocupă de siguranţa alimentaţiei nu au recunoscut în mod public lipsa resurselor precum apa şi terenurile cultivabile.

 

“Mai este timp să facem ceva, dar măsurile trebuie luate rapid şi în mod universal” avertizează cercetătorul.

 

Cribb spune că există oportunităţi de dezvoltare a producţiei alimentare. „Există până la 25.000 de plante comestibile pe Terra, dintre care 99% nici măcar nu sunt cunoscute de oameni. Aşa că nici nu am început să explorăm potenţialul culinar al planetei pe care trăim. Australia, de exemplu, are 6.100 de plante comestibile din care se mănâncă numai cinci sau şase” explică cercetătorul.

 7o

 

Poporule,ai dreptul sa-ti  pedepsesti   alesii neamului care scot la mezat  agricultura,tocmai in pragul crizei agro-globale

 Dupa ce ai  nostri  au negociat cu picioarele cele mai mici subventii;Dupa  ce au fost furate SMA-uri,Romcereal-uri,CAP-uri , pamanturile statiunilor de cercetasre etc;Deci dupa  ce s-a votat ,intentionat, o lege a pamantului pentru farimitarea lui,pentru disparitia performantei si a humusului,globalistii produc alimente modificate genetic sa ne imbolnaveasca,pentru a rentabiliza industria lor de medicamente mortale.

Financial Times avertizează că întreaga lume este „periculos de aproape” de o nouă criză alimentară, în timp ce raportul bianual al ONU atrage atenția: „Comunitatea internaţională trebuie să rămână vigilentă la viitoare şocuri ale rezervelor alimentare.”

Raportul oferit de agenția ONU The Food and Agricultural Organization (FAO) avertizează că anul viitor se va simți o creștere în prețurile alimentelor, în special de către cei mai săraci oameni ai lumii. Raportul previzionează o creștere cu 11% pentru cele mai sărace țări și cu 20% pentru țările cu deficit alimentar din pricina veniturilor scăzute.

  La ora actuală, conform estimărilor ONU, un miliard de oameni din întreaga lume suferă de foamete. Acesta este cel mai mare număr înregistrat vreodată în istorie.

Criza estimată ar putea rivaliza cu cea din 2007-2008. Cauzele principale sunt scăderea stocurilor de cereale, datorată condițiilor meteo-hidrologice fără precedent, restricționarea exporturilor și un dolar scăzut care a favorizat inflația. Dacă untul a ajuns la cel mai mare preț din istorie, zahărul este la un record al utimilor 30 de ani, în timp ce prețul la grâu sau porumb a crescut cu 40% anul acesta. La cerealele majore, producția anului viitor va trebui să se dezvolte, pentru a face față cererii și pentru a suplini rezervele mondiale consumate.

Se estimează că importurile de produse la nivel mondial vor fi cu 15% mai mari decât în 2009, depășind pragul de 1000 de miliarde de dolari. Ar fi a doua oară în istorie când se întâmplă asta, după ce în 2008 valoarea importurilor de alimente la nivel mondial a fost de 1.031 miliarde de dolari, un record absolut la vremea respectivă. Prin comparație, în perioada 1997-2007 valoarea importurilor era la jumătate, nedepășind 500 de milioane. „Preţurile sunt periculos de aproape de nivelul din 2007-2008″, a declarat Abdolreza Abbassian, economist al FAO. Astfel, lumea ar trebui „să fie pregătită” pentru preţuri şi mai mari începând cu anul viitor, se arată în raportul Food Outlook.

 

Profesorul Alyson Warhurst, director al Maplecroft indică importanța alimentelor: „Securitatea alimentelor este o chestiune geopolitică critică și un factor important pentru investitorii interesați de riscul național, de afacerile cu alimente și alte produse agricole care depind de un lanț de aprovizionare și investiții străine directe.”

 

Beijingul ia în considerare controlarea preţurilor la produsele de bază în vederea scăderii inflaţiei. Moscova a suspendat livrările externe de grâu sesizând pericolul ca acestea să fie insuficiente pentru a acoperi cererea internă a statului.  ONU avertiza asupra situației din Coreea de Nord, țară care îndrepta spre o nouă fază e crizei alimentare „cronice”. Un top al țărilor cu cel mai mare risc indică Afganistan, Congo, Burundi, Eritrea sau Sudan pe primele 5 poziții. La polul opus se află țări precum Finlanda, Suedia, Danemarca, Canada sau SUA.

 

Datoria întregii lumi a  depasit  200.000 de miliarde de dolari, la sfârşitul lui 2014 ,,Copii se nasc deja datori,caci  suma  creşte  mereu98

Datoria globală a atins pragul de 286% din PIB-ul mondial, potrivit unui studiu al McKinsey Global Institute, citat de presa franceză. Aceasta depasea 200.000 de miliarde de dolari, la sfârşitul lui 2014. Iar suma  creşte rapid.

Guverne, gospodării, companii, instituţii financiate, toată lumea trăieşte pe datorie, iar cifrele cresc într-un ritm ameţitor.Ritmul de îndatorare este mai rapid decât ritmul de creştere economică. În termeni absoluţi, datoriile întregii lumi au crescut cu 57.000 de miliarde de dolari între 2007 şi 2014, şi a ajuns la pragul de 200.000 de miliarde de dolari.

“În loc să reducă din datorii, toate marile economii ale lumii se îndatorează şi mai tare. Raportul dintre datorie şi PIB a crescut faţă de 2007, iar asta presupune noi riscuri pentru stabilitatea financiară şi ar putea afecta creşterea economică globală” se arată în raport.

 

Datoria Japoniei, ţară care deţine recordul global în termeni absoluţi, va urca de la 234% din PIB la 258% din PIB în 2019. Dar îngrijorările vin din China. În termeni nominal, datoria a crescut, în intervalul amintit, de la 7.000 de miliarde de dolari la 28.000 de miliarde de dolari, ajungând la 282% din PIB, ca urmare a împrumuturilor acordate sectorului bancar reglementat (aşa numitul “shadow banking”) dar şi a speculei imobiliare. Cel mai mare pericol vine însă de aici: datoriile companiilor chineze ajung la 125% din PIB-ul celei de-a doua economii a lumii, cel mai ridicat nivel la nivel global

 

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. 

 

Numai Banca franceza Societe Generale –care  se numara printre primele cinci banci “sfinte” are  numarul  cel mai mare  de companii offshore prin intermediul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, a informat cotidianul le Mondetr

 

„In total, Societe Generale detine 979 de companii offshore, inregistrate de firma Mossack Fonseca, clasandu-se mai jos de grupul bancar britanic HSBC (2.300 de companii) si grupurile bancare elvetiene UBS (1.100 de companii) si Credit Suisse (1.105 companii), toate trei fiind urmarite in scandalul fraudei fiscale”, a mai scris jurnalul, in urma unei analize a datelor provenind de la firma de avocatura din Panama.

 

Grupul Societe Generale este prezent si in Romania prin BRD, a doua banca de pe piata locala din punct de vedere al activelor.

 

Sefi de stat, politicieni influenti, miliardari, nume mari ale sportului mondial si celebritati din intreaga lume folosesc paradisuri fiscale pentru a isi ascunde averile, arata o investigatie jurnalistica realizata in comun de 107 institutii media, dupa ceea ce pare a fi cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore din istorie – asa-numita afacere „Panama Papers”.

 

Un numar record de 11,5 milioane de astfel de documente s-au scurs din arhivele secrete ale societatii de consultanta Mossack Fonseca din Panama, o societate de avocatura specializata in consultanta pentru crearea companiilor off-shore.

 

Documentele arata cum peste 214 mii de societati off-shore, crete sau administrate de Mossack Fonseca in 21 de paradisuri fiscale in perioada 1977-2015, au avut ca beneficiari pe unii dintre cei mai influenti si bogati oameni din lume.Sursa : hotnews.ro

Doar unu la suta din smecherii lumii detin  mai mult decât ceilalţi 99%  , intronana si dictatura “ paradisurilor fiscale”, unde, 9 întreprinderi din 10  figurează   în cel puţin un paradis fiscal”88

 

Patrimoniul cumulat de 1 % dintre cei mai bogaţi oameni din lume l-a depăşit anul trecut pe cel deţinut de restul de 99% din populaţia Terrei, cu un an înaintea previziunilor, a indicat   organizaţia neguvernamentală britanică Oxfam, propunându-le astfel o temă pentru dezbateri participanţilor la Forumul economic mondial de la Davos, informează AFP

 

 

“Distanţa între grupul celor mai bogaţi şi restul populaţia s-a mărit în mod spectaculos în cursul ultimelor 12 luni”, constată un raport al acestei organizaţii, intitulat “O economie în serviciul a 1 %’ de persoane, publicat în legătură cu apropierea Formului economic mondial

 

“Anul trecut, Oxfam estimase că 1 % vor poseda mai mult decât restul lumii în 2016. Această predicţie s-a realizat, de fapt, în 2015, cu un an mai devreme”, subliniază raportul.

 

Ilustrare a adâncirii spectaculoase a inegalităţilor din aceşti ultimi ani, organizaţia a calculat că “62 de persoane posedă tot de mult atât cât jumătate din cea mai săracă populaţie mondială”, în timp ce “această cifră era de 388 în urmă cu cinci ani”.

 

Oxfam invită participanţii la formul de la Davos să acţioneze: “Nu putem continua să lăsăm sute de milioane de persoane să sufere de foame, în timp ce resursele care i-ar putea ajuta sunt îngrămădite la câteva persoane din vârful ierarhiei”, afirmă Manon Aubry, responsabilă de probleme ale justiţiei fiscale şi inegalităţi în cadrul filialei franceze a organizaţiei, citată într-un comunicat.

 

“De la începutul secolului al XXI-lea, jumătatea cea mai săracă a umanităţii a beneficiat de mai puţin de 1% din creşterea totală a averilor mondiale, în timp ce 1% dintre cei mai bogaţi şi-au împărţit jumătate din această creştere”, potrivit ONG.

 “Trebuie să interpelăm guvernele, întreprinderile şi elitele economice prezente la Davos pentru ca ele să se angajeze să pună capăt erei paradisurilor fiscale care alimentează inegalităţile mondiale şi împiedică sute de milioane de persoane să iasă din sărăcie”, afirmă Winnie Byanyima, director general al Oxfam International, care va fi prezentă la Davos.

 In timp ce ai nostri au demolat,lichidat si au pus pe chituci agricultura,  altii o computerizeaza !7h

Mai multe tari din  Europa au trecut la robotisarea activitatii Deja  Comisia Europeană a trecut în programul său de lucru pentru 2016-2017 un proiect de cercetare ce vizează realizarea unor roboţi care să lucreze în locul fermierilor într-un tip de agricultură pe care tot mai multe state dezvoltate o implementează deja: agricultura de precizie. Este vorba despre un tip de cultivare a plantelor şi de creştere a animalelor în care absolut totul este minuţios controlat de tehnologii, sisteme informatice de ultimă generaţie şi, nu în ultimul rând, de roboţi.

 Proiectul de robotizare face parte din “Orizont 2020″ cel mai mare program de cercetare din istoria UE ce presupune investiţii totale de 80 de miliarde de euro pe o perioadă de 7 ani, din care 3,85 de miliarde de euro au fost alocaţi sectorului agricol şi alimentar. Pentru realizarea roboţilor necesari în agricultură, Comisia Europeană a estimat că este nevoie între 2 şi 4 milioane de euro. “Provocarea este de a atinge un nivel foarte înalt de precizie în fermele moderne prin utilizarea inteligentă a roboticii”, se menţionează în programul de lucru  al Orizont 2020 aferent anilor 2016-2017.

 

Ce rol vor avea roboţii

 Practic, cu scopul de a elimina orice eroare, roboţii vor înlocui operatorii umani care controlează maşinile. “Multe ferme moderne din Europa folosesc deja soluţii high tech precum cele care permit controlul digital sau cele care folosesc maşini controlate de la distanţă (fără şofer). Există deja echipamente complet sau parţial automatizate care realizează mare parte dintre lucrările agricole, de la altoire, la însămînţare, plantare, recoltare, sortare, împachetare, etc. Cu toate acestea, actualele sisteme au numeroase neajunsuri, mai ales în ceea ce priveşte flexibilitatea, eficienţa, robusteţea, costuri de achiziţie şi de de operare mari. Agricultura de precizie care foloseşte robotica utilizează sistemele anterioare, dar la o scală unu la unu, ceea ce duce la un consum mai eficient de resurse şi o exploatare mai prietenoasă faţă de mediu. Creşte productivitatea prin optimizarea proceselor de creştere şi de recoltare a plantelor, duce la reducerea cantităţilor de fertilizatori şi pesticide folosite şi îmbunătăţeşte calitatea solului prin intervenţii precis direcţionate.  Mai mult, aceşti roboţi pot interpreta o cantitate mai mare de informaţii decât o poate face un operator uman”, se menţionează în documentul citat.

 

Cum vor arăta roboţii

 

Cercetătorii se vor concentra, spun documentele, asupra designului, dezvoltării şi testării acestor roboţi care pot fi autonomi sau semi-autonomi, dar şi asupra dezvoltării unor echipamente ce funcţionează pe bază de senzori. Practic, toate aceste tehnologii îi vor spune fermierului când anume şi ce anume să culeagă mai întâi, ce şi cât fertilizator să folosească, când şi cum să intervină în cultură. Mai mult, aceştia vor putea transmite informaţii unor baze de date care, în urma analizelor, vor putea optimiza întregul proces agricol.

 De ce este nevoie de aceşti roboţi

 

Toate aceste schimbări tehnologice care au loc continuu şi care se vor intensifica sunt absolut necesare în contextul în care solul tot mai erodat al pământului trebuie să hrănească tot mai mulţi oameni. Comisia Europeană atrage atenţia că procesele de producţiei a hranei trebuie schimbate în mod radical, ţinând cont şi de efectele acestora asupra mediului. Populația mondială va ajunge la 9,6 miliarde de oameni până în anul 2050, ceea ce înseamnă hrănirea a 2,4 miliarde de persoane în plus. Practic, producția de alimente la nivel mondial trebuie să crească cu 60-110 % pentru satisfacerea necesarului, în condiţiile în care disponibilitatea apei constituie deja o limitare majoră a producției agricole în anumite regiuni din cadrul UE și de la nivel mondial.  Aceasta întrucât 70 % din consumul de apă dulce din lume este utilizat în agricultură. Pacat ca noi falimentam agricultura,in timp ce Europa se pregăteşte pentru momentul 2050 când lumea va trebui să producă o cantitate cel puţin dublă de mâncare pentru a-şi hrăni oamenii. Are un proiect de 3,5 miliarde de euro pentru cercetarea din agricultură, din care în jur de 4 milioane de euro se vor aloca dezvoltării unor roboţi.

i mare de informaţii decât o poate face un operator uman”, se menţionează în documentul citat.rrr

 

Oameni buni,nu mai votati  parlamentari hoti si proști

lucian-avramescuCe întrebare mi-am pus! Cum am ajuns la ea? Adăugând, cu pipeta, picătură cu picătură, seva revoltei umoristice a românilor mei. Puteam înlocui cărămizile silabelor până ieșeau alte cuvinte. Popor cinstit, cu parlamentari hoți? – ar fi putut fi, după răsuciri pe cubul cu pătrățele, rezultatul nimerit. Variantele cu popor prost și parlamenteri deștepți trebuie date din start la gunoi, poporul neîngăduindu-și niciodată luxul imbecilității în turmă. ”Mă”, scuzați, ”bă” – așa a zis intelectualul care m-a vizitat la Sângeru, însoțit cu dame cu ifose –  ”suntem conduși de boi!” Citesc pe facebook – așa se cheamă lectura obligatorie, tema pentru acasă, matematica de exerciții ale zilei de azi – intervențiile pline de savori stilistice ale unor domni care-mi figurează ca amici, cu toate că nu ne-am văzut niciodată. Se poartă, însă, măritișurile virtuale, amorul închipuit, prietenia la distanță. Am nevoie de ea, are nevoie de mine. Suntem – scrie amicul productiv – conduși de niște boi! Cineva – am avut curiozitatea să deschis adresa lui de amic – scrie zilnic despre AMPress și, cu precădere, despre mine. Ce scrie despre mine e că sunt un bou. Și-n zilele când nu scot un diftong. Boul din mine, fără funcție publică, fără atingere – așa cred – cu interesele sale directe, alimentează nervii zilnici ai acestui personaj care nu poate viețui pe pământ cât exist eu. Mă uit la chip. Nu pare dintre cei cu care vrei să te întâlnești, singur, pe o cărare în codru. Lombrozian cu asimilări profund asasine. Că eu aș putea fi demn de tratamente patibulare, înțeleg. Dar cum de a ajuns – nu ăsta, care are simpatii politice clare, vizibile ca limbricii în plastilina maronie a rahatului –  la convingerea că toți care ne conduc sunt boi? Dacă unul, măcar unul, nu-i bou?

 

Și apoi, dacă suntem un popor deștept, de ce ne lăsăm conduși de proștii proștilor sau de hoții hoților? Nu cumva deșteptăciunea noastră i-a fătat electoral? Nu cumva noi am pus deștul ștampilei? Dacă – Doamne ferește! – e o ștampilă-deșt de hoți și de proști care se aleg între ei? Hoții îl aleg pe hoțul cel mai mare, proștii, pe tatăl proștilor?

 

În Parlament e așteptat Iohannis, peste un ceas, iar plenul rediscută acum nu știu ce pedepse pe care domnul Dragnea vrea să mi le aplice mie, vinovat că umblu cu condeiul cum ai umbla cu barda, pieptănând frizura puțină a bietului politician. Aud – iar? – și numele Ponta, care nu se vrea uitat. Orban, cel de la București, se vrea la Primărie. Toți sunt prezenți. Doar eu, alegătorul, sinonim al imbecilității fără ștaif, mă găsesc, în toată această tevatură vânzolită, absent!

 

Parlamentul e un cuib de hoţi: A face bani a devenit mod de viaţă și cadou generaţiilor următoare. Hrebenciuc, un model pentru acest gen de comportament

Economistul Constantin Cojocaru acuză Banca Națională a României de asasinat economic, afirmând că toate falimentele bancare și privatizările frauduloase din ultimii douăzeci și șase de ani s-au făcut cu intenție1;

  Cozile de topor şi trădătorii au vândut interesele naţionale pe arginţi pentru a avea acces rapid la funcţii de conducere în stat şi pentru a pune mâna pe pradă, în colaborare cu capitalul străin, afirmă Constantin Cojocaru într-un dialog purtat la București cu jurnalistul din Republica Moldova Iurie Roşca.

 

Economistul român Constantin Cojocaru acuză Banca Națională a României de asasinat economic, afirmând că toate falimentele bancare și privatizările frauduloase din ultimii douăzeci și șase de ani s-au făcut cu intenție. El se sfiește să spună lucrurilor pe nume și, făcând referire la datele Institutului Național de Statistică, menționează că 88% din întreprinderile din România sunt controlate din afară.

 

“În ultimii douăzeci şi șase de ani în România au fost făcute investiţii în valoare de circa 500 miliarde de euro. Din aceste 500 de miliarde, conform Institutului Naţional de Statistică, 5 miliarde au fost din capital strain. Deşi investiţiile din capital sunt de 1%, străinii controlează 88% din economia românească. Înţelegeţi dimensiunile jafului?”, a precizat Cojocaru.

 

Cântecul investiţiilor străine este auzit în Romania de 26 de ani. Să vină capitalul străin, să vindem fabricile, uzinele şi băncile pentru că sunt falimentare, dar cei care conduc ţara de douăzeci şi şase de ani le-au adus în stare de faliment, arată economistul.

 

Din avuţia care se creează anual în România, de aproximativ 150 de miliarde de euro, 90 de miliarde sunt profituri, iar 88% din aceste profituri sunt încasate de străini, deci pleacă afară, aici rămânând salarii și pensii de mizerie care nu permit să facem investiții, nu permit să facem locuri de muncă, a mai menţionat economistul.

 

“Banca Naţională a României a pus tiparniţa în funcţiune, a aruncat cantităţi uriaşe de bani în circulaţie. Inflaţie de 100, 200, 250 %. Inflaţia a generat, prin creşterea salariilor şi pensiilor mai încet decât creşterea preţurilor, reducerea puterii de cumpărare, deci restrângerea cererii. Astfel întreprinderile nu au mai avut cui să vândă; neavând cui să vândă, au intrat în faliment. A fost o crimă pusă la cale cu ştiinţă de Banca Naţională a României”, a subliniat Constantin Cojocaru.

 

Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale

 

FMI și Banca Mondială nu își justifică existența, singura cale de dezvoltare fiind producția proprie de capital, a spus economistul Constantin Cojocaru în dialog cu jurnalistul Iurie Roșca.

  Constantin Cojocaru a vorbit despre Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Organizația Mondială a Comerțului, dar și despre secretul bunăstării în Elveția, în cadrul unui dialog cu jurnalistul de la Chișinău Iurie Roșca.

 

Fiind solicitat să se refere la activitatea celor trei instituții mondiale Cojocaru a spus că doar Organizaţia Mondială a Comerţuluiîşi justifică oarecum existenţa cu condiţia să fie democratizată.

 

“După cunoştinţele mele, una singură din cele trei s-ar justifica oarecum.Organizaţia Mondială a Comerţului, cu condiţia să fie democratizată. De celelalte două popoarele n-au nevoie. Ele suntnişte instrumente prin care îşi exercită interesele transnaţionale — FMI şi BM. Lumea poate să traiască foarte fericită fără aceste douăinstituţii”, a menționat economistul.

 

El a mai adăugat că munca proprie, capitalul propriu și investițiile proprii în economie sunt singurele căi de a ajunge la bunăstare.

 

“Noi trebuie să le spunem oamenilor căsingura cale de a ajunge la bunăstare e munca proprie, producţia, economisirea unei părţi din ce produci pentru a investi şi a crea capitalul nostru propriu. Nu e nevoie nici de FMI să vină să ne spună că trebuie să privatizăm, adică să vindem şi fabrici,şi uzine, şi terenuri, şi păduri, şi servicii publice. Nu avem nevoie de asta. Noi avem nevoie numai de muncă, producţie, economisire, investiţii, capitalul nostru”, a precizat Cojocaru.

 

Economistul român a precizat că privatizarea a făcut distrugeri mult mai mari decât cele două războaie mondiale în ceea ce înseamnă pierderile de capital şiconsecinţele sociale. Elveţia, spre exemplu, este dezvoltată nu datorită băncilor, ci datorită producţiei proprii de capital în mod democratic.

 

“Elveţia este un exemplu. Este o economie puternic tehnologizată. Important e căelveţienii au acumulat capital,au reuşit să şi-l şi păstreze. Acest capital odată acumulat el rămâne şi tot creşte. Şi nu există altă soluţie pe lume să creşti bunăstarea decât crescând valoarea capitalului utilizat în economie. El în mod natural creşte de la un an la altul dacă nu intervin factori destructivicum ar fi un război sau cum ar fi ceva mai rău decât războiul — privatizările din fostele ţări comuniste. Privatizarea a făcut distrugeri mult mai mari decât cele două războaie mondiale; mă refer la pierderile de avuţie, pierderile de capital. Asta este explicaţia. Nu are nicio legătură cu faptul că în Elveţia băncile sunt foarte solide şi din cauza asta foarte mulţideţinători de lichidităţiîşi depun banii acolo. Asta se datorează stabilităţii economice a Elveţiei care provine din caracterul democratic al capitalului”, a punctat Constantin Cojocaru.

 

Economistul a mai subliniat că în Elveția, stat de la care România ar trebui să ia exemplu, capitalul nu este concentrat, nu este oligarhizat, dar este distribuit la o masă mare de oameni.

dd

 

dr

 

 

 

Mihai Neamțu, autorul singurei biografii europene a președintelui SUA: Americanii l-au ales pe Trump într-o încercare disperată de a restaura firescul lucrurilor |

„România liberă“ vă oferă, începând cu 4 iulie, o carte-eveniment despre omul momentului în politica mondială. „Fenomenul Trump și America profundă“ este singura biografie a lui Donald Trump scrisă în Europa. Mihai Neamțu, autorul acestui volum unic, a explicat pentru RL de ce l-a impresionat miliardarul care a șocat lumea când a reușit să câștige președinția celei mai importante puteri a lumii, în ciuda opoziției masive.

 

RL: De ce aţi decis să scrieţi o carte despre Donald Trump? Ce se mai poate spune nou despre omul a cărui alegere în fruntea SUA a uimit planeta?

 

Mihai Neamțu: Din copilărie, cred, sunt pasionat de istoria politică americană. Am trăit în Statele Unite și simt patria lui Jefferson ca pe a doua mea țară. După ce am prognozat victoria neașteptată a lui Donald Trump, cu două zile înaintea scrutinului din 8 noiembrie 2016, aveam obligația să explic cititorilor de ce am pariat pe calul socotit pierzător de întreaga elită globalistă sau presă corporatistă. Noutatea cărții „Fenomenul Trump“ vine din analiza filozofiei antreprenoriale care a făcut dintr-un businessman de succes un foarte controversat președinte. În plus, cititorul român va descoperi elemente biografice inedite: istoria europeană a familiei Trump, relația lui Donald cu unii pastori creștini nonconvenționali (de exemplu, Norman Vincent Peale), prezentarea fără perdea a scandalurilor sexuale etc. Cartea e plină de surprize și voi lăsa cititorii să le descopere singuri!

 

„Este victoria unui gladiator: singur împotriva establishmentului de la Washington“, aceasta este prima propoziţie din prefaţa volumului „Fenomenul Trump“. De ce credeţi că a avut actualul președinte al SUA o opoziţie atât de puternică din partea presei nord-americane şi chiar mondiale, dar şi a unui segment al societăţii civile?

 

 Donald Trump n-a intrat în politică pentru faimă, putere sau avere. Un miliardar își poate oricând cumpăra influența pe lângă cercurile politicienilor corupți din Washington DC. Să nu uităm că Trump era foarte curtat și foarte iubit de toate televiziunile atât timp cât și-a propus să fie un showman pentru serialul „Ucenicul“. Toți l-au iubit când se prezenta în lume ca un personaj histrionic. Când și-a propus să schimbe regulile de joc, Donald Trump i-a enervat pe mulți. Gândiți-vă la prăbușirea dinastiei Clinton: după eșecul electoral, Fundația Clinton n-a mai avut deloc încasările fabuloase de bani din afara Americii. Furia lui George Soros (adică tatăl falsei societăți civile) e, iarăși, explicabilă: omul a cheltuit sute de milioane și a pierdut meciul. În același timp, Donald Trump a atras prietenia multor lideri occidentali sau est-europeni. Președintele Klaus Iohannis a fost încântat de vizita la Casa Albă, ca și ziariștii din delegația română. Percepțiile se schimbă și pentru că faptele ne obligă să recunoaștem că România a avut de câștigat din politica Administrației Trump/-Pence la Marea Neagră.

 

Scrieţi în carte: „Donald Trump n-a atras admiraţia elitei intelectuale pentru că, în mare măsură, filosofia de viaţă a unui om de afaceri apreciază direct acţiunea şi mult mai puţin colocviile despre concepte abstracte“. Dumneavoastră sunteţi un intelectual. De ce îl admiraţi pe Donald Trump?

 

Respect orice om care îndrăznește să facă lucruri mărețe. Sunt intelectual, da, însă nimic nu mă împiedică să admir patronul unei firme de transporturi care rezolvă problema curieratului rapid într-o țară unde serviciile publice sunt catastrofale. Formația academică nu m-a împiedicat să dezvolt prietenii cu antreprenori, ingineri constructori sau dezvoltatori imobiliari. Îmi plac oamenii practici și admir cu precădere capacitatea oamenilor de afaceri de a transforma un tărâm netocmit și gol (cu alte cuvinte: maidanul) într-o grădină înfloritoare. Donald Trump e un ambițios constructor de case, nu vreun retor iscusit. Evident, viața lui Trump are lumini și umbre, dar nici biografiile intelectualilor moderni, de la Sartre la Chomsky, nu sunt vreun solfegiu angelic.

 

”Americanii s-au săturat de corectitudinea politică și m-aș bucura ca și europenii să redescopere frumusețea libertății de conștiință.“, Mihai Neamțu

 

Vorbiţi în carte despre America patrioţilor şi Europa frustraţilor. Nu e o raportare cam dură la europeni, la noi, în cele din urmă?

 

Cartea începe cu povestea reală a întâlnirii dintre un soldat yancheu și un student macaronar într-un tren din Elveția. Nu-mi plac generalizările, dar mi se pare că Europa Occidentală a uitat prea repede rolul providențial pe care America l-a avut după prăbușirea nazismului și a comunismului. Germania ignoră astăzi faptul că Procesul de la Nürnberg și Planul Marshall au provocat miracolul economic al anilor 1960. Franța nu mai cinstește așa cum se cuvine eroii trupelor anglo-americane din Normandia. Ascultați discursurile liderilor apuseni: Angela Merkel, Emmanuel Macron, Jean-Claude Juncker au un dinte împotriva Statelor Unite. Nu vi se pare? Evident, excepția o reprezintă Țările Baltice, Polonia și România. Sunt încântat de acest lucru.

 

Spuneţi că Donald Trump a fost alegerea Americii profunde. Ce înseamnă, de fapt, acest concept: America profundă?

 

Între momentul alegerii lui Barack Obama și cel al înfrângerii doamnei Hillary Clinton, Partidul Democrat a pierdut zece milioane de oameni. O asemenea hemoragie electorală n-are decât o explicație: ruptura totală între elita politicienilor multimilionari din Washington DC și clasa muncitoare, condamnată la stagnare și sărăcie, dar și iritată moral de ingineriile sociale și propaganda neo-marxiștilor din Administrația Obama/Clinton. America profundă o veți găsi în cluburile de muzică din Nashville, în bisericile din Arizona, pe schelele unor zgârie-nori din Miami sau la un rodeo din Texas. America liberal-progresistă o găsiți în redacțiile celor de la New York Times, CNN sau Huffington Post.

 

Cartea „Fenomenul Trump şi America profundă” va fi distribuită din 4 iulie, la chioşcuri, în exclusivitate cu România liberă, la preţul de numai 14.9 lei. Mai multe detalii aici.

Cum vedeţi faptul că foarte mulţi dintre românii care locuiesc în America s-au exprimat public în favoarea lui Donald Trump? Nu e o contradicţie, având în vedere faptul că în campania electorală, dar şi prin primele acţiuni ca preşedinte al SUA, acesta  s-a exprimat împotriva migraţiei?

 

Românii care au stat mai mult de cinci ani în SUA pot fi socotiți deja americani. Cei care au plecat din țara stăpânită de Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și baronii partidelor de tranziție n-au trecut Oceanul Atlantic pentru a cere pomeni. Românii educați respectă principiul legalității și se bucură de protecția statului american printr-un sistem de vize care recunoaște meritele profesionale ale tuturor celor care aduc valoare adăugată. Românii din America au votat copleșitor în favoarea lui Donald Trump întrucât ei erau deja vaccinați împotriva socialismului. Migrația care exportă criminalitate enervează pe toată lumea. Să nu uităm că Hillary Clinton a pierdut votul din statul Florida, chiar dacă a promis o țară fără frontiere.

 

Cum trataţi în volumul „Fenomenul Trump“ acuzaţiile tot mai consistente cu privire la o posibilă intervenţie rusească în sistemul de vot american? Poate că fără această intervenţie Donald Trump nu ar mai fi ajuns preşedinte.

 

Intervenții sau interferențe din partea Rusiei au tot existat de-a lungul timpului, cel mai recent în Republica Moldova. America nu-i însă o țară bananieră. Întrebarea mea este: cum a contracarat Barack Obama încercările de obstrucție venite din partea lui Vladimir Putin? Fostul director al FBI, dl James Comey, a spus public, de cel puțin trei ori, că Donald Trump nu este sub nicio investigație federală. În contrast, Hillary Clinton a fost în vara anului 2016 sub investigația FBI pentru acuzația de încălcare a legii spionajului (Espionage Act, 1917). N-aș vrea să-l confundăm pe Donald Trump cu Igor Dodon: ar fi penibil, chiar ridicol. Toate politicile de până acum ale Administrației Trump/Pence au iritat Moscova, de la intervenția împotriva lui Bashar al-Assad până la menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei sau propunerea de creștere a cheltuielilor militare cu până la 40% pentru flancul estic al NATO. Din acest motiv, românii, polonezii, estonienii sau letonienii se simt mai bine cu Trump decât cu Obama.

 

”Noutatea cărții «Fenomenul Trump» vine din analiza filozofiei antreprenoriale care a făcut dintr-un businessman de succes un foarte controversat președinte. În plus, cititorul român va descoperi elemente biografice inedite: istoria europeană a familiei Trump, relația lui Donald cu unii pastori creștini nonconvenționali (de exemplu, Norman Vincent Peale), prezentarea fără perdea a scandalurilor sexuale.“, Mihai Neamțu

Vorbiți în carte despre „contradicţiile lui Donald Trump“. La ce vă referiți?

 

Președintele Statelor Unite este un personaj inclasabil: un tip opulent, dar apropiat de taximetriști, oameni simpli sau creștini fără mulți bani; un proprietar de cazinouri, dar posesor al unei Biblii în traducere protestantă; un businessman cu investiții globale, dar îndârjit apărător al excepționalismului american. Donald Trump e un lider construit pentru a stârni contradicții. După triumful de la Casa Albă, milioane de oameni și-au curățat lista de prieteni pe Facebook. Tensiunea socială e reală, dar tocmai din acest motiv organizăm dezbateri de idei. Pe 3 iulie, ora 18.30, la Hotelul Hilton, vom dezbate „Fenomenul Trump“ împreună cu Ludovic Orban, Teodor Baconschi, Sabin Orcan, Radu Moraru. E nevoie să înțelegem cel mai spectaculos produs al democrației americane din ultimele patru decenii.

 

 De ce aţi ales să includeţi în volum şi fotografii color din viaţa lui Donald Trump?

 

Mi-au plăcut fotografiile Getty care surprind evoluția lui Trump din copilărie până la momentul inaugurării din 20 ianuarie 2017. Am ales să le publicăm color pentru că viața lui Trump e… colorată!

 

Ultimul capitol al volumului se numeşte „Merry Christmas“. Ce aţi vrut să transmiteţi prin această alegere?

 

Într-un anumit sens, America profundă l-a ales pe Trump într-o încercare disperată de a restaura firescul lucrurilor. Înainte de 25 decembrie, a spune semenilor tăi „Crăciun fericit!“ este un gest de curtoazie și civilitate; e absurd să interzici o formulare religioasă doar pentru că un cuvânt (Christmas) evocă rădăcinile iudeo-creștine ale civilizației euro-atlan-tice. Americanii s-au săturat de corectitudinea politică și m-aș bucura ca și europenii să redescopere frumusețea libertății de conștiință. Nu există viață fără libertate sau fără demnitate.

 Terra, din ce în ce mai poluată de lumina artificială

Terra este din ce în ce mai inundată de lumină artificială, un fenomen agravat de noua tehnologie a diodelor care emit lumină (Light Emitting Diode, LED), arată o analiză a observațiilor din satelit care confirmă o poluare în creștere cu lumină care afectează sănătatea umană, animalele și plantele, relatează miercuri AFP.

Cercetătorii, ale căror lucrări sunt publicate miercuri în revista Science Advances, au determinat că iluminatul planetar a sporit, atât în cantitate, cât și în intensitate, cu circa 2% pe an din 2012 până în 2016.

Creșterea luminii artificiale se produce aproape peste tot pe glob, existând regiuni puțin iluminate anterior unde luminescența a sporit considerabil, atrage atenția Christopher Kyba, cercetător din cadrul Centrului GFZ de cercetare în geofizică de la Potsdam, Germania, principalul autor.

Acest studiu este unul dintre primele care examinează din spațiu efectele tranziției în curs în lume spre iluminatul cu LED-uri, care consumă mult mai puțină energie. Rezultatele indică faptul că economiile de electricitate care rezultă din această nouă tehnologie sunt mai scăzute decât se anticipa.

Având în vedere că lămpile LED produc aceeași cantitate de lumină cu mult mai puțină electricitate, experții credeau că vor scădea cheltuielile orașelor din lume consacrate iluminatului public.

Cercetătorii au ajuns însă la concluzia că economiile de energie realizate datorită tehnologiei LED au fost investite, se pare, pentru a instala încă și mai multe lămpi pentru iluminatul exterior.

„Există un bun potențial pentru o veritabilă revoluție a iluminării care permite, în același timp, economisirea energiei și reducerea poluării luminoase, dar numai dacă nu consacrăm economiile realizate creării a și mai multă lumină”, a spus Christopher Kyba.

În studii precedente el a arătat că emisiile de lumină pe cap de locuitor sunt de trei până la patru ori mai ridicate în SUA decât în Germania. Asta arată că este posibil să atingem același nivel de prosperitate și de securitate cu o utilizare mai restrânsă a luminii artificiale, subliniază cercetătorul.

Dar din nefericire, spune el, lumina artificială va continua să crească pe timp de noapte în lume, cu consecințe nefaste asupra mediului.

„Sperăm că rezultatele acestei cercetări vor da și mai mult alarma în ceea ce privește numeroasele consecințe asupra naturii ale unei utilizări excesive a luminii artificiale pe timp de noapte”, a declarat la rândul lui Scott Feierabend, director al International Dark-Sky Association.

El atrage atenția asupra faptului că lămpile LED emit multă lumină albastră pe care instrumentul utilizat de satelitul NASA pentru acest studiu nu o poate detecta. Este posibil, astfel, ca studiul să fi subestimat amploarea poluării cu lumină.

În plus, acest tip de lumină se răspândește mai mult în atmosfera terestră decât alte surse luminoase de alte culori, ceea ce face ca satelitul să nu fi captat toată intensitatea luminii orașelor pe timp de noapte, care par să fie mai puțin strălucitoare decât înainte de adoptarea dispozitivelor de iluminat LED, explică Christopher Kyba.

Potrivit noului atlas mondial al poluării luminoase publicat în 2016, peste 80% din umanitate trăiește sub un cer inundat de lumină artificială și o treime din populația planetei nu poate vedea niciodată Calea Lactee.

Această hartă permite studierea iluminatului artificial ca pe un poluant cu un potențial impact asupra sănătății și ecologiei, explica atunci echipa internațională care a întocmit-o.

Oamenii de știință conduși de Fabio Falci, cercetător din cadrul Institutului italian al tehnologiei și al științei poluării cu lumină (ISTIL), explicau că „nivelurile luminoase ale tehnologiei LED și culorile acesteia ar putea duce la o dublare sau chiar o triplare a luminiscenței cerului în timpul nopților întunecate”.

 

Lucruri extraordinare pe care nu le știai despre corpul uman

 Corpul uman ascunde încă multe taine şi continuă să-i uimească pe cercetători. Site-ul efemeriade.ro a prezentat o serie de curiozităţi cu privire la organismul uman. 1. Când o persoană moare, auzul este ultimul simţ perceput. Văzul este primul care dispare.   2. Celulele care compun creierul uman pot absorbi de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanica.   3. Corpul omenesc eliberează în 30 de minute destulă energie cât să încălzeşti un litru de apă. 4. Cea mai mare celulă a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.   5. Corpul unui om are: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucărie; destul zahăr pentru a umple un borcan; destulă grăsime pentru a face şapte bucăţi de săpun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un câine.   6. Corpul utilizează 300 muşchi pentru a ţine corpul în poziţie stabilă, dreaptă.   7. Creierul continuă să transmită semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte.   8. Când cantitatea de apă din corpul omenesc este redusa cu 1% îţi va fi sete, iar dacă este redusă cu 10% vei muri.   9. Dacă toţi cei 600 de muşchi ai corpului uman s-ar încorda în acelaşi timp şi în aceeaşi direcţie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.   10. De-a lungul unei vieţii, o persoană îşi petrece şase ani visând.   O femeie poate naşte 35 de copii  11. Din punct de vedere fizic o femeie poate naşte treizeci şi cinci de copii de-a lungul vieţii.   12. Dinţii unui om sunt tari aproape ca piatra.   13. Durata vieţii unei celule intestinale este de 12 ore, iar cea a unei celule a peretelui stomacului este de doua zile. O celulă din piele trăieşte patru săptămâni. O celulă nervoasă poate trăi pâna la 60 de ani.   14. Durerea de cap nu este o scuză bună pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate în timpul actului sexual au efect analgezic.   15. Fătul visează aproape tot timpul. Cei care sunt născuţi prematur vor visa mai mult la maturitate.   16. Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de două ori mai des decât cele care nu acceptă acest tip de literatură.   17. Femurul este mai tare decât betonul.   18. Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.   19. În corpul uman există suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.   20. În corpul uman sunt mai mult de 12.000 de kilometri de vase de sânge.   Cât de mare trebuie să fie penisul  21. În timpul unui orgasm obişnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consumă 315 calorii.   22. Înălţimea omului variază în timpul zilei. Dimineaţa suntem cu un centimetru mai înalţi decât seara. Acest lucru se întâmplă deoarece discurile intervertebrale se „tasează” atunci când stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.   23. Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vieţii.   24. Inima femeii bate mai repede decât cea a bărbatului.   25. Inima continuă să bată după ce este scoasă din corp. Chiar dacă este tăiată în bucăţi, muşchii inimii vor continua să se contracte o perioadă.   26. Lungimea medie a penisului este de 3 ori lungimea degetului mare de la mână.   27. Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare labă a piciorului.   28. Majoritatea bărbaţilor petrec 3.300 ore din viaţă pentru a se bărbieri. Dacă nu ar fi rasă, barba ar putea ajunge la nouă metri într-o viaţăa de om.   29. Mandibula este cel mai dur os din organism.   30. Muşchiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contractă în mai puţin de o sutime de secundă.   Cât cântăreşte pielea 31. Nu se poate strănuta cu ochii deschişi. 32. Numărul de neuroni din creierul uman este astronomic. Acesta ajunge la 100 de miliarde de celule nervoase.   33. Omul are aproximativ 76.000 de fire de păr pe cap.   34. O persoană obişnuită respiră cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vieţii.   35. Oamenii sunt singurii care fac sex stând faţă în faţă.   36. Pe un centimetru pătrat de piele se află aproximativ şase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili şi corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, şi peste 100 de glande sudoripare.   37. Persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu nouă ani mai mult decât cele stângace.   38. Pielea cântăreşte în medie cam de două ori cât creierul aceleiaşi persoane.   39. Puse cap la cap, venele, arterele şi capilarele unui adult ar ajunge pentru înconjurul Pământului de aproape patru ori   40. Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariţia unui rid permanent deasupra sprâncenelor.   Viteza unui strănut 41. Toti bebeluşii se nasc cu ochii albaştri. După câteva ore de la naştere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung, până la urmă, să aibă ochi de altă culoare.   42. Un creier uman generează mai multe impulsuri electrice într-o zi decât toate telefoanele din lume.   43. Un strănut iese din gură cu o viteză de peste 965 km/h.   44. Urechile pot distinge peste 300.000 de tonalităţi.   45. Dacă saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simţi gustul.   46. După mesele bogate se spune că auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar şi atenţia scade.   47. Îţi foloseşti aproximativ 200 de muşchi când faci un pas mergând.   48. Matematicianul John von Neumann a calculat că mintea umană poate înmagazina 280 de catralioane de biţi de memorie.   49. Mozart îşi scria întreaga operă muzicală în minte, auzind şi perfecţionând fiecare notă în parte, şi abia apoi o aşternea pe hârtie.   50. O persoană din două miliarde va trăi până la varsta de 116 ani sau mai mult.

Zece lucruri pe care ar trebui să le ştii despre sare

Auzim cu toţii mesajul că este bine să consumăm mai puţină sare.

Şi totuşi, ce cantitate se recomandă să mâncăm şi ce ar mai trebui să ştim despre sare?..

1. Sarea este esenţială pentru organism, ea este responsabilă pentru sute de funcţii vitale.
2. Adultul obişnuit consumă zece grame de sare în fiecare zi.
3. Specialiştii sugerează un consum care să nu depăşească o greutate de şase grame în fiecare zi (aproximativ o linguriţă). Este echivalentul a 2,5 g de sodiu. Copiii au nevoie de mai puţin, iar bebeluşii sub un an nu ar trebui să aibă sare adăugată în alimentaţie.
4. Pe etichetă sarea ar putea fi descrisă ca sare sau sodiu. Deseori acest produs este descris ca fiind sodiu, deoarece cifrele sunt mai mici, iar mâncarea pare că are mai puţină sare în compoziţie.
5. 75-90% din aportul de sare provine din mâncărurile procesate. Dacă eviţi mâncărurile procesate şi găteşti acasă, e acceptabil să adaugi sare în compoziţie, dar moderat.
6. Industria alimentară a fost reticentă în reducerea nivelului de sare din cauza faptului că va scădea consumul de băuturi răcoritoare.
7. Un aport mare de sare poate conduce la creşterea presiunii arteriale (hipertensiune). În Marea Britanie, 1/3 din populaţie are tensiune mărită, iar riscul de apariţie a bolilor de inimă şi atacurilor de cord este de trei ori mai mare. E posibil ca hipertensiunea să nu aibă niciun simptom, aşa că e nevoie de verificarea constantă a presiunii sanguine.
8. Pâinea este cea mai importantă sursă de sare. Acum există pe piaţă variante cu un conţinut redus de sare. Dacă suferi de hipertensiune, ar fi bine să îţi prepari pâine în casă fără sare.
9. Apa de mare conţine 2,5 grame de sare la 100 ml, aşa că ai grijă ce mănânci. E posibil ca cerealele de la micul dejun să fie o sursă ascunsă de sare. Cerealele din grâu sau ovăz conţin urme de sare.
10. Sarea naturală de mare conţine aproximativ 80 de minerale necesare organismului uman. Sarea de masa rafinată, disponibilă în numeroase supermarketuri, este tratată chimic, iar mineralele benefice sunt îndepărtate.

 

 

Preotul care s-a masturbat în fața copiilor, a demisionat

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi cei ai Mitropoliei Ardealului fac anchetă comună în cazul unui preot din Copşa Mică, după ce acesta ar fi fost filmat în timp ce s-ar fi masturbat în faţa elevilor cărora le predă religie la Liceul Tehnologic din oraş.   Preotul profesor de religie a demisionat şi nu le va mai preda elevilor, a confirmat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu, Teodor Dumitru Fîrţonea.

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere.

“În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat IPJ Sibiu.

 

Imaginile cu preotul care se masturbează în clasa, la ora de religie, au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit colegilor săi. Mama unei eleve le-a găsit în telefonul fiicei sale şi aşa au fost făcute publice.

 

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au plecat, joi dimineaţa, către Copşa Mică, împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a vedea dacă ceea ce apare în imagini este real.

 

”În momentul de faţă vrem să vedem împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu cei de la Episcopia Mediaş care este situaţia la faţa locului. E prematur să spunem ceva pentru că nu am avea şi poziţia preotului care este acuzat de aceste fapte. Vrem să vedem ce spune şi şi părintele, şi conducerea şcolii. Într-o echipă comună – Inspectorat – Mitropolie vom face o anchetă mai bună. ÎPS Mitropolit ştie situaţia. Tot ce vă pot spune este că nu au fost probleme până acum cu acest preot”, a spus prof.dr. Sorin Joantă, inspector pe învăţământ la Mitropolia Ardealului.

 

Nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, nici conducerea Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere în acest caz.

 

Preotul care apare în imagini predă de aproape 15 ani şi s-a hirotonit, devenind preot în urmă cu peste 10 ani.

 

Ministrul Educaţiei declară că imaginile sunt şocante.

 

”Şi pentru mine sunt şocante imaginile. Am vorbit cu inspectorul general din Sibiu, s-a deschis o anchetă, deja inspectorii sunt acolo. A adevărat, e profesor acolo, profesor titlular de aproape 15 ani. Am discutat şi cu Mitropolia, am văzut şi reacţia doamnei diriginte care nu a informat nici conducerea şcolii, nici a inspectoratului. Preotului îi cer public demisia din învăţământ”, a declarat ministrul Educaţiei la Antena 3.

 

Întrebat dacă poate fi suspendat pe perioada cercetării Inspectoratului Şcolar, Liviu Pop a răspuns ”Îi cer public demisia, iar conducerea va asigura la ora de religie un alt cadru didactic cu avizul cultului respectiv”.

Dupa   ce s-au pricopsit cu bogatiile fostilor sindicalisti,furate la praznicul comunismului,pentru a manipula si prosti oamenii,iata acum,AVERILE LIDERILOR SINDICALI DIN ROMÂNIA

În vizorul inspectorilor de integritate se află: Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin.

 

Cum arată declaraţiile de avere ale liderilor sindicali

 

 • Bogdan Hossu de la “Cartel Alfa”: un teren de 10 hectare în comuna Milaj (moştenire) şi un apartament de 86 mp. La rândul său, soţia sa are un apartament de 51 mp. Hossu are două depozite bancare în euro, unul de 29.000 euro şi altul de 12.500 euro. În contul curent are 5600 euro. De asemenea, are un plasament pentru pensie privată, care are soldul de 24.000 ron. Bogdan Hossu este membru în patru consilii de administraţie, dar în declaraţia de avere a precizat că valoarea indemnizaţiilor a donat-o la CNS “Cartel Alfa”. Ca angajat al CNS “Cartel Alfa”, Hossu a încasat, potrivit declaraţiei de avere, 64.427 ron.
 • Dumitru Costin de la Blocul Naţional Sindical are un apartament în Bucureşti şi unul în Piteşti. Deţine 1447 părţi sociale la un SRL, iar valoarea la zi a acestora este de 36.196 ron. Are un credit contractat în 2005, scadent în 2020, în valoare de 85.000 ron. Pe lângă funcţia de preşedinte al BNS, pentru care a încasat 18.975 ron, mai deţine şi alte funcţii, inclusiv de membru în consilii de administraţie, de unde a încasat următoarele sume: 139.283 ron, 14.323 ron, 10.395 ron, 35.427 ron, 21.420 ron

 

 • Marius Petcu de la Federaţia Sanitas are un teren agricol în Teleorman, trei terenuri intravilane în Bucureşti şi Ilfov şi un terent agricol la Snagov. Are un apartament în Bucureşti, o casă de vacanţă în Ilfov şi o casă de locuit în Bucureşti. La capitolul bunuri mobile a notat în declaraţia de avere: o motocicletă Honda, un autoturism Toyota, un ATV SYM. Lista ar putea continua cu bijuterii şi ceasuri în valoare 10.000 de euro, precum şi tablouri şi icoane în valoare de 10.000 de euro. Marius Petcu are 10 conturi, fie în lei, fie în euro. Cele mai mari dintre acestea sunt: 221.624 ron şi 150.000 ron. Şi soţia sa are 10 conturi, cele mai mari ca valoare fiind tot cele în ron, respectiv: 221.624 ron, 32.469 ron, 10.787 ron. Petcu are acţiuni la cinci societăţi comerciale. El are şi un credit de 180.000 de euro, scadent în 2022. Veniturile sindicalistului Petcu sunt următoarele: 129.998 ron – pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Sanitas; 86.781 ron – pentru funcţia de preşedinte CNSRL Frăţia; 8700 ron – preşedinte IESS; 82.352 ron – preşedinte de onoare OAMMR; 14.383 ron – membru CA; 35432 – membru CA. Marius Petcu mai are venituri şi din “implementare proiecte” cu finanţare europeană, acestea ridicându-se la circa 150.000 ron.

 

 • Vasile Lincu, de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, are un teren, un apartament şi un Audi A6. Are un cont bancar de 20.000 euro. Veniturile sale din activitatea sindicală sunt de 8375 ron ca preşedinte al sindicatului; 11.036 ron – director, 4224 ron – economist, 45611 ron – director şi redactor la Revista Pro Lex.

 

 • Nistor Marius de la Federaţia Spiru Haret are un teren extravilan şi un apartament. La capitolul datorii, a notat trei credite, în valoare de 13000 euro şi, respectiv, 8100 euro şi 5000 euro. Ca profesor, a încasat 21780 ron, iar ca lider sindical – 21.231 ron şi 27960 ron. Este, de asemenea, membru în CES.

 

 • Ion Popescu de la Meridian are trei terenuri intravilane, un apartament şi trei case. Ca preşedinte la Meridian a încasat 6876 ron, iar ca preşedinte al unei confederaţii miniere – 39.266 ron.

 

 • Vasile Marica are un teren intravilan la Otopeni, un apartament şi o casă. Maşini: Toyota Yaris şi un Volkswagen Golf, cumpărat în 2010. Are un împrumut de 150.000 de euro, scandent în 2038. Veniturile ca preşedinte al două sindicate sunt de 44.436 ron, respectiv – 44.514 ron.

 

 • Anton Hadăr, preşedinte Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”, are un apartament în Bucureşti, un Logan, un Renault Megane, mai multe conturi în ron, a căror valoare este de circa 270.000 ron. Veniturile sale provin din mai multe surse: profesor universitar, cercetător, membru într-o Comisie de doctorat, preşedinte de federaţie sindicală.

 

Ce spun liderii sindicali despre averile lor

 

Vasile Lincu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, a declarat pentru gândul: “Această autosesizare a ANI nu are temei juridic în ceea ce mă priveşte. Legea spune că sunt verificaţi doar preşedinţii de federaţii şi confederaţii, nu şi preşedinţii de sindicat, cum sunt eu. Oricum, eu nu am nimic de acuns, pot să îmi justific averea. Tatăl meu munceşte de unsprezece ani în Germania şi anul trecut, de sărbători, mi-a făcut cadou 10.000 de euro, prin transfer bancar, tocmai ca să nu existe probleme. I-a dat şi fratelui meu 10.000 de euro”.

 

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater”, a declarat pentru gândul: “Declaraţiile le-am depus la timp. Nu am nici o problemă, nu am nimic de ascuns, toate amănuntele sunt la vedere. Câştigurile sunt menţionate în declaraţia de avere. Nu sunt deranjat că îmi verifică averea, care este modestă pentru un profesor universitar”.

 

Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Nistor, a declarat, pentru Mediafax, că este mândru că face parte dintre cei mai importanţi lideri sindicali şi nu are nici o problemă cu verificarea ANI, dar i se pare suspect momentul ales: “ANI este datoare să verifice, trebuie să fie respectată legea, mi se pare ciudat însă momentul ales. De ce nu au făcut-o când au primit declaraţiile”.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat, pentru Mediafax, că Agenţia Naţională de Integritate este doar o unealtă în această campanie “a unor băieţi” care urmăresc să manipuleze opinia publică pentru a scoate vinovaţi toţi liderii sindicali în cazul corupţiei din vămi.

 

 

Potrivit procedurii, în cazul în care ANI constată neconcordanţe între veniturile şi averile sindicaliştilor, urmează să fie sesizată Comisia de cercetare a averilor care funcţionează în cadrul fiecărei curţi de apel. Comisia este alcătuită din doi judecători şi un procuror. După ce primeşte sesizarea de la ANI, Comisia demarează o altă acţiune de control. În cazul în care se constată că nu există o justificare pentru anumite bunuri, Comisia trimite cauza spre soluţionare Curţii de Apel în raza căreia domiciliază persoana cercetată. Din acest moment, începe procesul propriu-zis, care se desfăşoară după procedura comună de judecată

 

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*