Planul secret, diabolic al așa-zișilor «Iluminaţi» ce a fost conceput pentru secolul XXI

 

Într-o carte pe care Henry Kissinger a numit-o „strălucită şi provocatoare… greu de respins“, insiderul Jacques Attali confirmă faptul că bancherii „Iluminați” sunt în curs de impunere a unei hidoase „Brave New World“ asupra omenirii, una care n-are nicio conexiune cu frumuseţea, bunătatea, adevărul sau realitatea.
Cartea „O scurtă istorie a viitorului“ descrie ordinea de zi a elitei pentru secolul XXI. Titlul este revelator, deoarece Attali defineşte istoria ca fiind „nimic mai mult decât gândirea celor mai puternici“. Așadar, lucrarea este o poveste predictivă a secolului XXI, în funcţie de planurile elitelor.

 

Jacques Attali, francez de origine evreiască (recent a afirmat în cadrul Congresului European Evreiesc că populaţia evreiască din lume trebuie să se ridice la 200 de milioane), este un înalt tehnocrat care lucrează pentru a instaura Noua Ordine Mondială.

Attali are un CV deosebit. Timp de zece ani a lucrat în calitate de consilier al fostului preşedinte francez François Mitterand. În 1980, el a început programul european Eureka (un program major privind noile tehnologii care a inventat, printre altele, MP3).

În 1991, a participat în calitate de cofondator la înființarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. De asemenea, el se află la originea reformei învăţământului superior, cunoscută sub numele de LMD, concepută pentru a permite echivalarea tuturor studiilor superioare din Europa.

A publicat peste 50 de cărţi, vândute în peste şase milioane de exemplare în întreaga lume. Acestea includ şi o biografie a bancherului german Siegmund Warburg, pe care îl admiră foarte mult.

A scris, de asemenea, o prezentare elogioasă la adresa lui Karl Marx, argumentând că Marx a fost un adept al pieţei libere care a favorizat capitalismul ca un pas decisiv spre idealul său comunist, şi a prezis globalizarea aşa cum o ştim astăzi (de exemplu Noua Ordine Mondială).

În „O scurtă istorie a viitorului“, Attali prezice că secolul XXI se va desfăşura în trei faze distincte

  1. Super-imperiul.Mai întâi va fi o eră de privatizare în care societățile (corporațiile) impun ordinea de zi. El scrie: „Banii îl vor scăpa în cele din urmă de tot ceea ce-l amenință, inclusiv de statele națiuni, care se vor distruge progresiv. Piața va deveni singura lege recunoscută în lume. Un sistem de putere a cărui structură rămâne evazivă, dar al cărui scop este global“.
  2. Hiperconflictul.Super-imperiul va face implozie şi va exista o perioadă de haos la nivel mondial. Începând cu 2030, Attali prevede „războaie devastatoare, națiuni erodate, grupuri religioase, entități teroriste şi pirați ai piețelor libere care se vor lupta unul împotriva celuilalt“.
  3. Hiperdemocrația (2060).Extenuată de războaie şi de revolte sociale, populația lumii va accepta cu brațele deschise „crearea unui guven mondial democratic“.Acesta va fi un sistem colectivist, în care toată lumea lucrează pentru „binele comun“ (știm cu toții ce înseamnă acest „bine comun“ încă din vremea comunismului).

Vă prezentăm în continuare câteva teme abordate de Attali în această carte, pentru a vă oferi o idee despre viitorul pe care ni-l pregătesc „elitele”.

Illuminati şi sexualitatea

În viitor, oamenii nu se vor mai lega și nu își vor mai crea familii. „Cuplul nu va mai fi principala bază a vieții și sexualități. (Oamenii) vor prefera să aleagă, în deplină transparență, iubirea poligamă sau poliandră.“

Forța motrice a acestei tendințe este utilizarea unor tehnologii care eliberează tineretul de controlul parental. Primul a fost radio-ul, care a permis tinerilor„Să danseze în afara sălilor de bal și, prin urmare, să fie liberi de orice supraveghere parentală – liberalizând sexualitatea, făcându-i deschiși la toate tipurile de muzică, de la jazz la rock, și anunțând astfel intrarea tinerilor în lumea consumației, a dorinței și a rebeliunii”.

O cultură dominată de mass-media va crea o populație egocentrică, care „va fi loială numai ei înșiși“.

Cu iubăreţii care vor eșua în fața problemelor impuse de viață, „lumea nu va mai fi decat o juxtapunere de singurătăți și dragostea o juxtapunere de masturbări“.

Scopul elitei este de a elimina dragostea din cadrul relațiilor sexuale, astfel încât aceasta să poată controla reproducerea. Attali scrie că, în secolul XX, societatea „a încercat să elimine rolul reproducător al sexualitați, făcând artificială maternitatea, prin utilizarea tot mai intensă de metode din ce în ce mai sofisticate ca: pilule, provocarea de dureri premature ale facerii, fertilizarea în vitro, mame-surogat“.

În viitor, societatea „va merge chiar atât de departe, încât să disocieze reproducerea și sexualitatea. Sexualitatea va fi împărăția plăcerii, reproducerea – o mașinărie“.

Generațiile viitoare „vor fabrica ființa umană ca pe un artefact făcut la comandă, într-un uter artificial, ceea ce va permite creierului să se dezvolte în continuare cu caracteristici alese în avans. Ființa umană va deveni astfel un obiect comercial“.

Supravegherea

Attali a descris o imagine a unui sistem de supraveghere care i-ar face și pe cei de la STASI (Ministerul pentru Securitatea Statului – fosta poliție politică a fostului stat RDG) să tresară.
Chiar și mașinile noastre de spălat vor conspira împotriva noastră, în timp ce „ambalajele produselor alimentare, tapițeriile vehiculelor și bunurile de uz casnic vor deveni «comunicative»“.

Vom trăi cu roboţi în care nu vom putea avea încredere.

„Roboții domestici vor deveni o prezență universală în viața de zi cu zi. Ei vor fi permanent conectați la rețele de mare putere pe care le vor putea accesa oriunde s-ar deplasa. Aceștia vor funcționa ca ajutoare pentru treburile domestice, ca ajutoare pentru persoanele cu handicap sau în vârstă, ca lucrători și ca membri ai forțelor de securitate. În special, aceștia vor deveni «Watchers» (Supraveghetori).“

Toate datele noastre vor fi colectate de firmele de securitate privată și publică. Ca principală formă de supraveghere vor fi folosite dispozitivele portabile de divertisment. Germenele acestui lucru este astăzi iPhone-ul care trimite date către NSA (Agenda Naționala de Securitate).

Orice obiect transportabil va fi permanent urmărit. Toate datele pe care le conține, inclusiv imagini din viața de zi cu zi a fiecăruia, vor fi stocate și vândute întreprinderilor specializate și poliției publice și private.

Până în 2050, aceste mașini vor evolua în ceea ce Attali numește „mașini de autosupraveghere“, care vor permite tuturor să se automonitorizeze în privința respectării de către ei înșiși normelor impuse.

Ne vom monitoriza consumul de apă, energie și materii prime. Vom avea chiar și „posibilitatea de a măsura, permanent sau periodic, parametrii (propriului) corp“.

„Cip-urile electronice, purtate subcutanat, vor înregistra neîncetat bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul. Microprocesoare conectate la diverse organe vor urmări funcționarea lor în raport cu normele.“

Trăind în condiții nesigure și ducând o viață haotică, vom fi dependenți de societățile de asigurare pentru securitatea noastră. Aceste companii vor impune clienții lor cerințe tot mai mari și se vor asigura că ei „se conformează normelor, pentru a-și reduce la minim riscurile… Ei vor interveni treptat pentru a dicta norme planetare (Ce să mănânci?; Ce trebuie să cunoști?; Cum să șofezi?; Cum să te protejezi?; Cum să consumi?; Cum să produci?)“.

Companiile de asigurare vor fi nemiloase, „Ele îi vor penaliza pe fumători, băutori, obezi, neangajați, neprotejați, agresivi, neatenți, neîndemanatici, prostănaci, risipitori. Ignoranța, expunerea la riscuri, oboseala și vulnerabilitatea vor fi considerate boli“.

Penitenciarele „vor fi înlocuite treptat cu supravegherea de la distanță a unei persoane sub arest la domiciliu“.

Imigrarea

Fluxurile de imigrare se vor extinde și vor scufunda statele-națiune. „Marea Britanie va deveni o țară-gazdă majoră, în special pentru cetățenii din țările Europei Centrale. În cele din urmă, aceștia vor spune la rândul lor bun venit muncitorilor ucraineni, ei înșiși înlocuiți de ruși și de vasta populație chineză.“

Țările durabile (rămase) vor învăța că „un aflux de populație este condiția ca ele să supraviețuiască“. Într-un pasaj sinistru, Attali vorbește despre hoardele lumii a treia înghițind Vestul: „Mai numeroase ca niciodată, masele se vor arunca asupra porților Vestului. Ele deja numără sute de mii în fiecare lună; această cifră va crește la milioane, apoi zeci de milioane“.

Statele Unite vor fi cea mai populară destinație și, „în douăzeci de ani, populațiile hispanică și afro-americană vor constitui aproape o majoritate în Statele Unite“.

Nomadismul va deveni, de asemenea, norma în Occident: „şi tot mai mulți oameni vor lăsa o țară pentru alta; în curând vor fi mai mult de zece milioane dintre ei care vor schimba țările în fiecare an“.

Principalul nostru stimulent vor fi banii, dar mulți vor pleca, deoarece aceștia sunt dezgustați de propria patrie.

„Ei nu mai doresc să depindă de o țară al cărei sistem de impozitare, legislație şi chiar cultură le resping şi, de asemenea, vor să dispară complet, pentru a trăi o altă viața. Lumea va fi astfel din ce în ce mai plină cu oameni care au devenit anonimi din propria lor inițiativă; va fi ca un carnaval în care fiecare – libertatea de final! – își va fi ales o nouă identitate pentru el.“

Viitorul SUA

Dolarul va rămâne moneda dominantă cel puțin până în 2025, când susținătorii străini vor începe să-l abandoneze și „piramida creditului, bazată pe valoarea locuințelor americane, se va prăbuși“.

SUA vor începe apoi să se dezintegreze, violența și haosul fiind urmarea crizei economice. Attali statuează: „Nu va exista pentru Africa de mâine o zi care să semene cu Vestul de azi, dar întregul Occident de mâine ar putea evoca Africa de astăzi.“

SUA vor trebui să-și remodeleze guvernul, pentru a recâștiga controlul. „Statele Unite ar putea deveni atunci un fel de social-democrație scandinavă sau o dictatură – și chiar, probabil, una după alta. Nu ar fi pentru prima dată când o astfel de surpriză s-ar produce: primul lider care a aplicat principiile necesare pentru a ieși din criză (ultima depresiune economică) a fost Mussolini, al doilea a fost Hitler și însuși Roosevelt a fost al treilea.“

Pe masură ce haosul și violența vor înghiți lumea, creștinismul și islamismul se vor consolida. Zona strâns legată de Biblie din sudul Statelor Unite ale Americii se va mobiliza și ar putea domina politica SUA. ,,Statele Unite ar putea ajunge în jurul anului 2040 să cadă pradă unei ispite teocratice, explicite sau implicite, sub forma izolaționismului teocratic în care democrația nu ar mai fi decât o umbră.“

Această mișcare creștină ar putea fi folosită într-un război împotriva unui islam mobilizat, care probabil ar slăbi și discredita ambele religii.

O alianță creștină internațională „ar putea forma alianțe ici și colo cu pirați seculari și traficanți de arme, femei și droguri“. Această alianţă va „sta faţă în faţă împotriva Islamului – şi lupta va fi neobosită. Ea îi va apăra pe creştini în ţările în care aceştia sunt o minoritate, ca în Liban, Siria și Irak“.

Înainte de sfârşitul secolului XXI, SUA vor fi dezintegrate şi se vor afla sub autoritatea unui guvern mondial colectiv.

Viitorul război

În jurul anului 2030, Attali vede începerea „hiperconflictului“, o perioadă de violenţă extraordinară şi de revolte, total diferită de „hiperdemocraţie”; un guvern comunitar unic va apărea în jurul lui 2060.

Hiperconflictul va consta din „războaie devastatoare, naţiuni sărăcite, grupuri religioase, entităţi teroriste şi piraţi ai pieţei libere luptând unul împotriva celuilalt“.

Războaiele viitoare se vor purta cu arme „chimice, biologice, bacteriologice, electronice şi nanotehnologice“. „Armele chimice vor fi capabile să caute şi să ucidă liderii fără a fi detectate; pandemii ar trebui să fie gata de declanşare la dorinţă; arme genetice complexe vor fi îndreptate în viitor în special împotriva anumitor grupuri etnice. Nanoroboţi la fel de mici ca un fir de praf, cunoscuţi sub numele de jeleuri gri, ar putea efectua pe furiş misiuni de supraveghere şi ataca celulele corpului inamicului.“

Chiar şi vacile vor fi utilizate de către pionierii armatei, „animale clonate ar putea îndeplini anumite misiuni – animale bombe-vii, monştri ieşiţi din coşmar“.

Aceste arme vor fi disponibile pe scara largă. „Cele mai multe dintre aceste arme vor fi accesibile naţiunilor mici, non-statelor, corsarilor, piraţilor, mercenarilor, maquisarzilor (gherilelor) mafiei, teroriştilor şi oricărui tip de traficant… Într-un viitor nu atât de îndepărtat, va fi posibilă fabricarea unei e-bombe cu doar 400 dolari, constând dintr-un condensator, o rolă de sârmă de cupru şi un explozibil.“

Razboaiele vor izbucni în toată lumea: unele vor fi purtate pentru a obține puterea asupra resurselor, cum ar fi războaiele pentru apă, alte războaie vor fi pentru a dobândi influenţă sau între grupurile etnice pentru obţinerea autonomiei. Acestea vor conduce la o secesiune a ţărilor şi la apariţia unor noi naţiuni la nivel mondial. Naţiunile potrivite pentru un astfel de conflict includ Nigeria, Turcia, Iran şi Filipine.

„Chiar şi oraşele îşi vor proclama secesiunea; minorităţile etnice sau lingvistice îşi vor cere independenţa. Împărţirea teritoriilor va merge prost.“

Attali crede că multe conflicte vor fi sălbatice. „Genocidurile vor fi comise în acele timpuri cu cele mai crude arme. Cel puţin trei masacre de acest gen – împotriva armenilor, evreilor şi tutsilor (un grup etnic din Africa Centrală care trăieşte azi în Rwanda, Burundi şi nord-estul Republicii Democratice Congo – fostul Zair –, care practică creştinismul combinat cu credinţele tradiţionale) – au fost comise în secolul XX. Iar cei care nu cred ar trebui doar să-şi amintească că, în 1938, nimeni nu se gândea că Shoah-ul (Holocaustul) ar fi posibil.“

Naţiunile occidentale ar putea fi implicate în războaie mari, Coreea de Nord fiind considerată a fi un catalizator potrivit.

„Acum îndreptate către Japonia, rachetele Coreei de Nord vor ţinti într-o zi Statele Unite şi China. Rachetele Pakistanului căzute în mâinile fundamentaliştilor vor pune în pericol prima dată India, apoi Europa. Cele ale Hezbollah-ului, cu alte cuvinte ale Iranului – care acum ţintesc Israelul, într-o zi vor fi îndreptate (de la Beirut sau de la Teheran) către Cairo, Riyadh, Alger, Tunis, Casablanca, Istanbul, apoi către Roma, Madrid, Londra şi Paris.“

Legalizarea drogurilor

Attali prezice o lume viitoare în care masele se îneacă singure în distracții, ca să scape de viața nesigură și lipsită de sens.

Vor pretinde (deja pretind) dreptul de a avea stabilitate. „Le va fi dor de zilele când frontierele erau închise și de ocuparea forței de muncă pe durata vieții ce le era garantată, de obiectele ce erau folosite pe termen lung, de căsătoriile ce erau pecetluite și care rămâneau apoi pecetluite, precum și de legile ce erau incasabile.“

Distracția va fi principala noastră scăpare. „Unii se vor izola singuri în autism, datorită utilizării asidue a obiectelor portabile (iPhone- uri, MP3, MP4 etc.). Ei vor fi narcisiști, obsedați de automonitorizare, ca și japonezii otaku – acei fanatici ai spațiului virtual, ai ascultării muzicii în căști și ai automonitorizării aberante a trupului.“

În complicitate cu divertismentul, drogurile vor fi legalizate pentru a ne amorți în fața nebuniei crescânde din jurul nostru. „Alcool, canabis, opiu, morfină, heroină, cocaină, produse sintetice (amfetamine, methamfetamine, Ecstasy). Droguri chimice, biologice sau electronice, distribuite de «autotămăduitori» vor deveni produse de consum într-o lume fără restricții legale, ale cărei principale victime vor fi infranomazii.“ (infranomazii – săracii lumii).

Feminismul necesar socialismului

Jacques Attali este un pionier al microfinanțării, fondator al PlaNet Finance, a treia organizație de acest gen, ca mărime. Microfinanțarea constă în acordarea de împrumuturi pentru oamenii săraci și grupurile comunitare din întreaga lume, pentru a începe o afacere.

Când a fost întrebat, într-un interviu acordat lui Charlie Rose, de ce 80% din microcredite sunt date femeilor, Attali a descris fenomenul ca pe „ceva ciudat“, dar în carte expune motivul real.Femeile vor avea încredere în colectivismul de stat.

Până în 2060, Attali vede hiperdemocrația (un unic guvern colectivist) devenită o realitate, iar pe pionierii acestui sistem îi numește „transumani“.

„Transumanii” vor găsi plăcere în slujirea altora în comunitățile lor. Ei vor „inaugura o economie a altruismului, a disponibilității de bunăvoie, a dăruirii reciproce, a serviciului public, a interesului general“. „Femeile vor deveni «transumani» mai ușor decât barbații, găsind plăcere în a da, plăcere care este specifică instinctului matern.“

„Creșterea progresivă a ponderii femeilor în fiecare dimensiune a economiei și societății în special, prin intermediul microfinanțării, va spori enorm numarul transumaniștilor.“

Cipul pentru creier

Omul viitorului va merge pe străzi îngrozit de propriile sale gânduri. El va avea implantat un brainchip (cip pentru creier).

„Protezele bionice conectate direct la creier ne vor ajuta să construim punți între sferele de cunoaștere, să producem imagini mentale, să călătorim, să învățăm, să visăm şi să comunicăm cu alte minți.“

Această tehnologie „deja permite unui tetraplegic să scrie cincisprezece cuvinte pe minut printr-o simplă transmisie a gândurilor, și să le trimită prin e-mail. Telepatia este astfel (deja) realitate.“

Vom culege cu toți „beneficiile“ acestei tehnologii.„Mâine, aceste procese vor permite să avem forme de comunicare directă prin intermediul minții, să ne îmbunătățim procesul de învățare și de creație în rețele de comunicare asistate electronic.”

Consecința acestei evoluții va fi supravegherea sufocantă. Astăzi, statul are acces la profilul nostru de pe

Facebook

, mâine ne va cunoaște fiecare gând al nostru.

Într-o zi, consideră Attali, conștiința va fi stocată digital și va fi posibil să trăiască în gazde multiple. „Datorită progreselor uluitoare, putem aștepta de la nanoștiințe – şi toată lumea va spera chiar – să facă posibil transferul conștiinței de sine într-un alt organism, pentru ca fiecare să aibă propria sa dublură, copii ale persoanelor iubite, bărbați și femei visate, hibrizi construiți cu trăsături specifice preselectate pentru a atinge obiective precise. Unii vor căuta chiar să preia supremația asupra speciei umane, printr-o formă de viață dotată cu o inteligență diferită şi superioară.“

Unii vor trăi mii de ani și vor intra într-o zonă de crepuscul între viață și moarte. ,,Apoi omul, în cele din urmă fabricat ca un artefact, nu va mai cunoaște moartea. La fel ca toate obiectele industriale, el nu va mai putea să moară, deoarece nu s-a născut niciodată.“

Nebunia Agendei

Cartea este plină de alte descrieri similare ale omului viitorului, ca fiind un obiect industrial, ecou al visului comunist despre „omul sovietic“. Copiii vor fi cultivați în laboratoare ca un „obiect comercial“, spune Attali. El prevede că înainte de sfârșitul secolului XXI, Luna va fi colonizată și este interesant de notat descrierea făcută procesului psihologic cu care se confruntă omul.

Scopul final al NWO

Aproape de sfârșitul cărții, Attali ne spune scopul final al Noii Ordini Mondiale: distrugerea omenirii. El afirmă că hiperdemocrația va fi un Guvern mondial unic, stabilit de către ONU, care va impune forțat fiecărui cetățean obligații față de mediu și față de alte persoane.

Hiperdemocrația va dezvolta un bine comun definit de o inteligență colectivă, care „este o inteligență specifică în sine, care gândește diferit de fiecare membru al grupului“, în același mod în care „un computer gândește diferit de fiecare procesor“.

Apoi, ne vom șterge progresiv pe noi înșine, datorită progreselor tehnologice. „În cele din urmă, în stadiul final al evoluției, vom putea asista la (s-ar putea să fim deja martori) o hiperinteligență a traiului, în care omenirea va fi doar o componentă infinitezimală (adică va tinde spre zero)“.

Omenirea va muri apoi.
„Istoria singulară a lui Homo sapiens sapiens ar atinge punctul final desăvârșirea.“

Lumea noastră sau a lor

Attali consideră că întreaga opoziție la viitoarea ordine satanică a lumii va fi inutilă, deoarece așa-zișii „iluminați” nu vor propune un alt sistem.

„Majoritatea acestor noi contestatari nu va putea propune un sistem înlocuitor… Așteptați-vă, spre exemplu, la o mână (de oameni) care va propune o întoarcere la teocrație.“

Încheiem prin a spune că a critica și a expune noua ordine mondială nu este de ajuns. Trebuie să ne străduim să ne creăm propria noastră lume în mod dumnezeiesc integrată, înainte ca un astfel de cult nebun să ne distrugă pentru totdeauna.

Citiți și:

Scopul declarat al francmasoneriei este distrugerea suveranităţii naţiunilor şi instalarea dictaturii unui guvern mondial

cine si cum conduce lumea elita globala sua franc masoneria UE, grupuri oculte, marile corporatii, euro, dolar, masoni, ceicunoi.wordpress.com

LUMEA ESTE CONDUSĂ de grupuri oculte, din umbră, pe ascuns

 

etc. (Populaţia globului nu a trecut încă nici măcar de acest prag; nici măcar popoarele civilizate nu au depăşit, ca popor, acest prag al conştientizării faptului că lumea e condusă NU de cei pe care îi votăm, ci de cele mai multe ori, PRIN ei)

2.Să ajungi să înţelegi CE VOR cei care conduc lumea din umbră. Pe scurt, aceştia vor: – control total al omenirii (masele de oameni să fie „sclavi” care muncesc pentru cei care conduc lumea – se întâmplă deja, masele de oameni să nu se răzvrătească niciodată și să stea cuminți la locul lor de „sclavi muncitori” etc), înavuţire şi mai mare cel puțin prin impunerea unei societăţi de consum şi prin exploatarea resurselor naturale mai ales din ţările lumii a 3-a (inclusiv România – vezi Roşia Montană, gaze de şist etc), impunerea unei „noi ordini mondiale” care să asigure acest control total.

3.Să ajungi să înţelegi CUM funcţionează acest proces de control al omenirii, prin care masele de oameni (peste 7 miliarde) sunt conduşi de către un grup restrâns (câteva sute de oameni) – pe scurt, sistemul funcționează cu ajutorul banilor (mulți foarte mulți bani), prin influență, prin șantaj sau mită, prin amenințare sau chiar eliminarea din peisaj a celor care se opun (vezi John F. Kennedy din câte am înțeles), prin manipulare în masă a populației globului, prin controlul produselor alimentare la nivel mondial, prin controlul comerțului (nu prea există la nivel mondial o piață concurențială reală, ci mai multe monopoluri), prin controlarea sistemului medical, prin controlarea cercetării și dezvoltării tehnologice și nu numai (lucrurile nou descoperite/inventate, care ar fi foarte importante pentru omenire, ajung la urechile/ochii publicului la mult timp după descoperire, sau nu ajung deloc din cauza intereselor mârșave ale celor care conduc lumea – de exemplu lipsa leacului pentru cancer – existența cancerului în populație este mai profitabilă pentru „elite”), prin controlarea mass-media, a băncilor, a educației, a internetului (încă nu de tot), a oamenilor politici, a locurilor de muncă etc etc etc etc etc. Alte detalii în textul meu de aici: Strategii de manipulare si prostire a oamenilor. Cum se controleaza masele (pol34)

4.

Să ajungi să ştii (măcar în mare) CINE sunt cei care conduc din umbră lumea; (consider că CINE conduce este mai puţin importat decât CE VOR şi CUM ACŢIONEAZĂ); cine conduce lumea o să vedeți mai jos în ”piramida puterilor”.

5.Să ajungi să descoperi metode de contracarare a acestui fenomen – pentru a salva de sub influenţa celor care conduc din umbră, măcar ţara ta, măcar localitatea ta, măcar propria familie; două metode de contracarare a fenomenului ar fi: 1.pentru familia ta – deținerea unei ferme în proprietatea privată sau în asociație cu alte familii de bună credință și 2.pentru localitatea ta – existența unui om de bună credință (pe bune) în funcția de primar al localității respecive.

Există o serie de motive pentru care oamenii, în general, nu sunt interesaţi de astfel de lucruri, sau NU VOR/ NU POT să le înţeleagă, însă o să le explic altă dată. Până atunci, iată mai jos ce am primit pe mail (nu e nevoie să fiţi întru totul de acord – de exemplu faza cu statuia Europa nu e așa interesantă, dar în rest, cam aşa stau lucrurile), vedeți AICI niște relatări FOARTE INTERESANTE și pe înțelesul celor care au urechi să audă, ale lui Anghel Rugină despre grupul care controlează lumea din umbră. – citiți neapărat măcar această chestie și înțelegeți că așa stau lucrurile la nivel planetar (UPDATE 28 oct 2012: se pare că discuția respectivă nu era între Rugină și Tucă așa cum este prezentată situația acolo. Nu se știe exact cine a spus acele lucruri, dar le consider la fel de adevărate (chiar dacă n-are grad) și merită citite ca să vedeți cum stă treaba legat de cine-cum conduce lumea și România.

Atenție: pentru a afla cine conduce lumea și România, dacă plecați de la zero în acest ”domeniu”, nu vă așteptați ca în urma citiri unui singur text să știți totul despre tot. E ceva mai multicel de citit dacă vreți să înțelegeți calumea. Și este foarte bine că vreți asta. Nu vă descurajați! Citiți câte puțin când aveți timp, și curând veți avea o imagine formată despre cum stau lucrurile de fapt. Aveți câteva linkuri bune și în josul acestei pagini.

UPDATE ian 2015: Informațiile pe care le puteți citi în continuare au fost postate prin martie 2012 când creierul meu nu era prea copt în ceea ce privește Cine conduce lumea din umbră, motiv pentru care puteți și să nu le mai citiți, pentru că sunt amestecate haotic și nu vă vor convinge de nimic. Mai bine ignorați partea de mai jos și luați și citiți când aveți timp articolele selectate în lista cu CELE MAI IMPORTANTE ARTICOLE CE-I CU NOI?)

……….

UN OM INFORMAT VALOREAZĂ CÂT DOI ŞI ESTE MAI GREU DE MANIPULAT

TURNUL BABEL REVINE – MAI MULTE LIMBI O SINGURĂ VOCE
“Uniunea Europeană se îndreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat, o religie ateistă, nihilistă … o religie, care va deveni obligatorie pentru toţi.”
Planul ocult de cucerire a Europei se desfăşoară sub ochii noştri şi cu acceptul nostru. Al III-lea Război Mondial are loc chiar acum. Nu cu tunuri, ci cu vorbe. Nu cu armate ci cu aşa-zişii “politicieni” corupţi. Vrem sau nu, ne opunem sau nu, în final Europa va fi cucerită.

Ce se întâmplă? Ce reprezintă de fapt Uniunea Europeană?

Uniunea Europeană este un proiect conceput încă de la începuturile sale ca promovând interesele unei elite industrial/financiare în aşa fel încât să “scape” de sub controlul naţional. Ideea fundamentală a Comunităţii Europene a fost să se erodeze puterea şi autoritatea statelor naţionale tocmai pentru a se da frâu liber acestor interese industrial-financiare.

În anii 1980 Consiliul European a pus în circulaţie un afiş interesant, înfăţişând Turnul Babel (reprodus după o pictură din 1563 a pictorului flamand Peter Brueghel cel Bătrân). O macara în jurul căreia se văd nişte muncitori, stelele Uniunii Europene precum şi sloganul “Mai multe limbi, o singură voce”, completează imaginea.

turnul babel comparatie uniunea europeana parlamentul european masonii conduc lumea prin UE  si SUA, cine sunt masonii, ceicunoi.wordpress.com

Semnificaţia este cât se poate de clară: construirea unui nou turn Babel a început în forţă.

Babel era un oraş unde întreaga omenire era unită, toţi oamenii vorbind o singură limbă. Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false. Însă Dumnezeu (scris în ebraică YHWH; tradus în română ca Yahweh, Iehova, sau cel mai adesea, Domnul), văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile şi a împrăştiat oamenii pe tot Pământul).

Turnul EuroBabel cum a fost supranumit, chiar a fost construit la Strasbourg şi în el se găseşte acum Parlamentul European. Clădirea a fost inaugurată în 1999.

turnul babel parlamentul european limbi oficiale ue directive regulamente ale uniunii europene se aplica in romania, controlul si manipularea maselor, dictatura moderna a grupurilor oculte mason, ceicunoi

Edificiul din Strasbourg este locul şi unui alt simbol păgân adoptat de UE, pe unul din pereţii interiori fiind zugrăvită răpirea Europei de către Zeus. Potrivit legendei greceşti, Zeus a dorit să se înfrupte din nurii prinţesei feniciene Europa. Ca să îi intre în graţii, el s-a transformat într-un taur de o frumuseţe răpitoare şi a îngenuncheat la picioarele tinerei. Aceasta s-a urcat pe taur, care a plonjat în apă, a înotat până în insula Creta, răpind-o pe frumoasa prinţesă. “Cine nu-şi cunoaşte istoria, riscă să o repete”. Pentru cei avizaţi, actualitatea clasicului dicton sare în ochi atunci când privim similitudinile dintre mitul fondator al Europei şi naşterea modernă a Uniunii Europene. Potrivit legendei, acum 4500 de ani, minciuna, seducţia şi violul au fost armele folosite de Zeus, travestit într-un taur alb, pentru a pune mâna pe frumoasa prinţesă feniciană Europa. Astăzi, aceleaşi metode – secretomania, dirijismul dim umbră şi violul conştiințelor-, sunt utilizate de “arhitecţii” proiectului european pentru a ispiti un întreg continent şi a-l face să cadă în braţele celui care va fi echivalentul contemporan al tatălui păgân al zeilor antici.

zeus legende crearea UE printesa feniciana Europa, parlamentul european cine conduce lumea franc masonerie simboluri controlul omenirii, ceicunoi.wordpress.colm

Semnificaţia statuii este următoarea:

– populaţia vede o Europă frumoasă şi mândră călare pe un taur puternic (o economie puternică).
– de fapt taurul îl reprezintă pe ZEUS (masonii) care prin minciuna şi înşelătorie pun mâna pe Europa şi o răpesc. De menţionat faptul că Europa s-a lăsat păcălită şi de bună voie s-a urcat pe taur (ţările Europei de bună voie au intrat în comunitate).

UE, cel mai “grandios” şi mai “democratic” proiect din istoria modernă a omenirii, aşa cum este caracterizat de liderii continentului, e în realitate opera unei elite oculte, care a construit pas cu pas, din umbră, edificiul european.

Scena seducerii este pictată şi la Bruxelles, pe bolta celuilalt sediu al Parlamentului European, pe o suprafaţă de trei ori mai mare decât mărimea naturală a personajelor. Mai mult, europenii care vizitează capitala UE se pot “delecta” privind statuia plasată chiar în faţa sediului Consiliului European, în care Europa este înfăţişată călărind taurul zeiesc.

Acest simbol este reprodus şi pe timbre, cum a fost cel emis cu ocazia alegerilor parlamentare din Marea Britanie, în 1979, sau pe moneda euro comemorativă pusă în circulaţie în Italia, unde Europa, aşezată pe taur, este reprezentată ţinând în mână un stilou şi Constituţia Europeană. Nici nu se putea găsi ceva mai “sugestiv”.

italia moneda comemorativa UE cine conduce lumea masoni, grupuri oculte, corporatii, ceicunoi.wordpress.com

DEJA TOATE ACESTEA SE ÎNTÂMPLĂ

Europa nu a putut fi cucerită prin razboi dar va fi cucerită prin mijloace economice şi financiare. Enorma presiune financiară la care este supusă România în momentul de faţă nu are alt scop decât cucerirea ei. Când nu mai ai frontiere, nu mai ai monedă naţională, nu mai ai armată, ţi-au distrus industria şi agricultura, sistemul de învăţământ şi de sănătate, ţi s-au furat toate resursele şi eşti obligat să te supui legilor comunităţii europene, eşti deja cucerit.

Traian Băsescu ştia acest lucru în momentul când România semna acordul cu FMI. În mai 2010 referindu-se la programul FMI, Băsescu declara: “Traian Băsescu: Acest program ne menţine suveranitatea. Ţările care sunt în mare dificultate financiară cedează mare parte din suveranitate.” În iulie 2010 “Angela Merkel propune ca ţările-membre UE care fac excese bugetare să-şi piardă suveranitatea.” Deci întâi ne îndatorează prin acordul cu FMI fluturând ideea că luăm împrumut ca să putem plăti pensiile şi apoi ne preiau suveranitatea şi ţara va fi practic condusă de “investitorii care vor cumpăra obligaţiunile statului respectiv”. Ce va urma? Putem să ne dăm seama din declaraţia lui Rocco Buttiglione, fost candidat nominalizat de preşedintele Comisiei Europene: “Uniunea Europeană se îndreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat, o religie ateistă, nihilistă … o religie, care va deveni obligatorie pentru toţi.” SISTEMUL este atât de bine conceput încât s-a gândit şi la cei săraci, la CEI CE VOR SĂ SE REFUGIEZE în păduri, să evadeze şi să fugă de controlul total. Astfel LEGEA 171/2010: prevede că nu doar copacii sunt ai statului în PĂDURI, ci şi ciupercile, murele, perele pădureţe, plantele medicinale, peştele din apele de munte, din crescătorii, bălţi şi iazuri din fondul forestier, răşina etc., iar recoltarea lor constituie contravenţie şi se pedepseşte. (Vezi Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, publicată în Monitorul Oficial 513 din 23 iulie 2010).

Va urma desfinţarea parlamentelor naţionale, desfiinţarea funcţiei de şef al statului (probabil vor mai fi 1 sau 2 alegeri prezidenţiale şi gata). – Va exista un singur parlament, cel european şi un singur preşedinte al Europei. – La noi va fi numit probabil un guvernator, iar ţara va ajunge o anexă a marilor puteri. – Pentru ca suveranitatea ţării să poată fi transferată cât mai uşor către cei ce vor conduce în final întreaga lume, este necesar ca statul să fie cât mai suplu iar funcţiile lui să fie reduse la minim. De aceea e nevoie de concedieri masive în sistemul bugetar, de vânzarea tuturor activelor de stat şi desfinţarea serviciilor publice, învăţământ, sănătate etc. Toti conducatorii pe care i-am avut de la aşa-zisa Revoluţie încoace ne-au trădat şi ne-au vândut. Argumente referitoare la cele prezentate mai sus încep să vină din ce în ce mai multe şi într-un ritm accelerat, ceea ce înseamnă că am intrat deja în zona periculoasă în care destinele noastre ale fiecăruia vor fi pentru un timp în mâna celor care fac aceste jocuri şi noi nu avem cum interveni. Trecerea aceasta forţată prin tumultul istoric pe care îl trăim se va lăsa şi cu victime colaterale, aşa că cine rezistă şi scapă e bine, iar cine nu…asta e… Lupta împotriva populaţiei se duce pe toate planurile: religios, politic, economic, financiar, social, cultural, mediatic, medical. Scopul final este reducerea populaţiei globului sau înrobirea ei, eliminarea clasei de mijloc (va exista doar un grup elitist de bogaţi care vor conduce lumea şi restul populaţiei vor fi săraci şi supuşi) şi instaurarea Noii Ordini Mondiale în care un Guvern Mondial unic va conduce şi controla toată planeta. În mod normal, informaţiile probate şi argumentate, prezentate mai sus, precum şi o mulţime de alte informaţii de acest tip, ar trebui să reprezinte ştiri de primă mână pentru mass-media. Şi totuşi televiziunile şi presa în general nu suflă o vorbă despre aceste lucruri. Nici măcar să fie prezentate ca fapt divers sau curiozităţi. Nu v-aţi întrebat de ce? Populaţia este masiv dezinformată prin mass-media. Niciodata nu o să aflaţi aceste lucruri privind la televizor.

piramida puterii la nivel mondial, cine controleaza si conduce lumea si romania, grupuri de putere oculte franc masoni, marile corporatii bani, ceicunoi.wordpress.com

( CINE CONDUCE LUMEA? – PIRAMIDA PUTERII ( detaliat pe familii, dinastii, institutii internationale etc – click AICI )

cine conduce lumea din umbra ordinul iezuit schema ierarhia puterii mondiale secrete oculte franc masonerie instrumente planurile celor mai bogati puternici oameni din lume iezuitii masonii conduc lumea

Întemeierea Uniunii Europene prin fraudă Actul de întemeiere al Uniunii Europene s-a bazat pe o fraudă grosolană, fiind una dintre cele mai mari operaţiuni de manipulare colectivă din istoria omenirii. Tratatul de la Roma, semnat în urmă cu o jumătate de secol, a fost de fapt un document cu pagini goale, parafat cu mare pompă de lideri care au interpretat magistral commedia dell’arte pusă în scenă în capitala Italiei. Dezvăluirile şocante făcute de unul dintre protagoniştii ceremoniei desfăşurate la 25 martie 1957 au confirmat cele mai sumbre temeri ale celor ce văd în proiectul construcţiei europene materializarea unei utopii pentru subiecţii expuşi consecinţelor acesteia. Existenţa atâtor momente controversate în procesul de constituire a Uniunii Europene, marcat de la punctul zero şi până în prezent de fraude, conspiraţionism şi eludarea regulilor democratice naşte în mod legitim următoarea întrebare: ce forţe se află la cârma proiectului UE şi ce scopuri sunt urmărite? Un posibil răspuns la această întrebare este dat de prestigiosul istoric César Vidal, potrivit căruia, pentru a înţelege ce se întâmplă în Europa trebuie luat în considerare fenomenul francmasoneriei. În cartea “Masonii: Istoria celei mai puternice societăţi secrete”, apărută la editura Planeta, 2005, Vidal documentează rolul discret dar imens jucat de francmasoni în formarea Uniunii Europene. Spre exemplu, istoricul spaniol afirmă că “proiectul Constituţiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing” (fost preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981, preşedintele Convenţiei Europene care a redactat textul tratatului constituţional – n.a.), că “masonii controlează Internaţionala Socialistă şi s-au infiltrat puternic în partidele de dreapta” şi că aceştia exercită “o influenţă masivă în lumea comunicaţiilor şi în special în educaţie, justiţie şi forţele armate.” Referirile privind rolul jucat de Valery Giscard d’Estaing în geneza tratatului UE şi-au găsit o confirmare şi în mărturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Într-o alocuţiune rostită în acest an la Bruxelles, Bukovsky a dezvăluit că, în ianuarie 1989, o delegaţie a Comisiei Trilaterale (organizaţie privată care grupează aproximativ 300-350 dintre cei mai influenţi lideri politici şi economici ai planetei), formată din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-preşedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller şi fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a întâlnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge că URSS trebuie să se integreze în marile instituţii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondială. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvântul şi i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule preşedinte, nu pot să vă spun exact când se va întâmpla – probabil într-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal şi trebuie să vă pregătiţi pentru aceasta.” Bukovsky nu şi-a putut reţine uimirea faţă de capacităţile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se întâmpla în ianuarie 1989, într-o vreme în care tratatul de la Mastricht din 1992 nici măcar nu fusese schiţat. Cum de ştia Giscard d’Estaing ce se va întâmpla în următorii 15 ani? Şi, surpriză-surpriză, cum de a devenit autorul constituţiei europene în 2002-2003? Iată o întrebare foarte bună. Miroase a conspiraţie, nu-i aşa?”

În toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politică europeană. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertăţii şi Securităţii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv că este mult prea conservator. În viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialişti şi ecologişti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmaţia făcută în cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un păcat. Confruntat cu opoziţia furibundă a majorităţii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa întregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. În locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, şi se părea că toate controversele vor fi date repede uitării. Înainte însă de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzându-l pe înlocuitorul său de apartenenţă la o societate secretă. În momentul felicitării pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicianul creştin-democrat a afirmat: ”Sper ca audierile lui să meargă bine şi nimeni să nu îl întrebe dacă este francmason. Dacă vor face aceasta nu va fi decât repetarea aceleiaşi injustiţii care mi s-a făcut şi mie”. Ulterior, în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Milano, Buttiglione a spus că principiul după care funcţionează instituţiile europene este “Afară cu creştinii, înăuntru cu francmasonii” (ştirea în engleză AICI). Declaraţiile lui Buttiglione au atins un subiect-tabu în mass-media oficiale, deşi la nivelul elitelor politico-economico-financiare acesta face parte din categoria “secretul lui Polichinelle”, adică a acelor realităţi pe care toată lumea le cunoaşte, dar aproape nimeni nu vorbeşte în public despre ele. Cu alte cuvinte, marea “taină” a procesului de construcţie a Europei Unificate este paternitatea sa masonică, recunoscută cu mândrie chiar de arhitecţii din umbră ai edificiului UE.

BONUS – cele 10 mari corporații care controlează cam toată piața comercială mondială – apăsați pe poză pentru a se mări:

10 mari corporatii bogatii lumii care controleaza produsele piata alimentara cererea si oferta, comertul ceicunoi.wordpress

 

“One World Socialist” Organizations – U.S. Democratic Party – Federal Reserve – Goldman Sachs – CRIME, INC. – Bilderberg – Council on Foreign Relations – United Nations – Trilateral Commission – Microsoft – Google – Apple – More

cine conduce lumea si romania poza obama berlusconi medvedev intalnire rang inalt grupul de la roma, g20, fmi, ONU

HERE’S ONE FOR THE PHOTO ALBUM: Obama seems extremely pleased to be photographed surrounded by socialists, communists and terrorists… so much so, he gave the “thumbs up”. Communist Obama and Communist Russian President, Dmitri Medvedev, celebrate after agreeing on how to transform the world into a one big socialist planet via G20 financial reforms. Hugging them both is Socialist Italian Prime Minister Silvio Berlusconi, who has an extensive record of and criminal allegations, including mafia collusion, false accounting, tax fraud, corruption, sex with a minor, and bribery of police officers and judges. Summit host and socialist UK Prime Minister, Gordon Brown, said the deal heralded a “New World Order”.

Also shown: Communist China’s President, Hu Jintao; Socialists International member and South Africa’s President, Kgalema Motlanthe; Prince Saud Al Faisal of Saudi Arabia (country source of fifteen 9/11 terrorists); Ethipoian socialist, terrorist and NEPAD head, Meles Zenawi; Turkey’s domineering, anti-secularist and Islamic Extremist Prime Minister, Recep Tayyip Erdogan; and Thailand’s Prime Minister and Democrat, Abhisit Vejjajiva, who ascended to power during the 2009 global economic crisis and may be forced from office due to dual citizenship (like Obama).

WHY IS THE U.S. LINKING ITS ECONOMY TO G20 COUNTRIES?

 

Lista de instituţii de rang internaţional prin care se controlează lumea (în lucru) (este bine să realizăm de fiecare dată când auzim ceva despre aceste instituţii că sunt coordonate de această ocultă mondială):

Private federal reserve – Rezerva federală a SUA

FMI

Banca Mondială

World trade organisation (WTO) – Organizaţia mondiala a comertului

Comisia Europeană

World Health Organisation – Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Banca reglementărilor internaţionale (BRI)

Grupul Bilderberg

Clubul de la Roma – membrii români ai Clubului de la Roma aici: http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

Institutul regal pentru afaceri internaţionale

Comisia Trilaterală

Council on Foreign Relations (CFR) – Consiliul pentru Relaţii Externe

ONU (United Nations)

NATO

Goldman Sachs

(Microsoft – Google – Apple -Facebook-IBM şi mulţi alţii)

ALTE DETALII PE ACEST SUBIECT:

19 mai 2014: SFÂRŞITUL PROGRAMAT AL DEMOCRAŢIEI: Puterea a trecut în alte mâini – Acest sistem este versiunea modernă a sclavagismului. Beneficiarii timpului furat salariaților sunt întreprinderile, precum și statul, atâta timp cât banii luați prin impozite și taxe nu sunt folosiți în interesul general.

25 oct 2013: Uneltele de la Bucuresti ale vicontelui Etienne D. Bilderberg

11 aug 2013: Ritual masonic filmat cu camera ascunsă

23 iulie 2013: VIDEO Toate razboaiele sunt ale bancherilor // ALL WARS ARE BANKERS WARS (2013)

http://www.thinkagain.ro/adevarata-istorie-curs-teoretic-pentru-optimistii-care-cred-ca-sunt-inca-liberi/

28 iunie 2013: Bilderberg 2013 – lista participanţilor. Familiile care conduc lumea din umbră

24 iunie 2013: Masoneria in Statele Unite ale Americii, preludiul puterii absolute (despre cum a făcut Rotschild avere de mii de miliarde de dolari)

20 iunie 2013: Guvernul Mondial – între conspirație și adevăr

10 iunie 2013: Deconspirarea conspirațiilor și trecerea de la teorie la practică! – întrunirea Bilderberg 2013, viitorul României

3 iunie 2013: Reuniunea Puternicilor Planetei – GRUPUL BILDERBERG în Marea Britanie (iunie 2013)

2 iunie 2013: Teoria conspiraţiei sau adevărul ascuns ?

2 iunie 2013: Who Runs The World? Solid Proof That A Core Group Of Wealthy Elitists Is Pulling The Strings

10 mai 2013: Francmasonii îl influenţează pe unul din cei mai puternici conducători din Europa. “Este fără PRECEDENT”

6 mai 2013: SFÂRŞITUL LIBERTĂŢII UMANE

1 mai 2012: Cine conduce lumea – Piramida puterii + VIDEO + documentar

24 aprilie 2013: Merkel: Statele din zona euro trebuie să fie pregătite să cedeze din suveranitate

23 aprilie 2013: Bruxelles-ul, adevărata putere

aprilie 2013: Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE. Ceea ce aţi vrut dintotdeauna să ştiţi despre Bruxelles UE dar nimeni n-a îndrăznit să vă spună

ianuarie 2009: Masonul Nick Rockefeller recunoaşte că scopul elitei mondiale este reducerea la jumătate a populaţiei globului şi controlul prin implantul de microcipuri

Lista masonilor din Romania

1 martie 2013: Apariția Guvernului Mondial

Lagărul electronic – un nou pas

Un articol foarte bun în engleză AICI: Who controls the world (by Susan Jennings, February 10, 2012 ) 

De ce nu sunt interesați românii de Noua Ordine Mondială

Altceva interesant AICI – e axat si pe religie, dar puteţi ignora asta dacă nu aveţi nicio treaba cu religia (Manifest adevarul.tk şi Pliant Greve si Manifestatii)

Citiţi AICI detalii super interesante despre grupul Bilderberg spuse de un membru sub anonimat

Detalii despre Guvernul Mondial din Umbră – care se ascunde în spatele Masoneriei “exterioare”

Şi AICI puteţi citi câteva detalii mai dure DESPRE DIMENSIUNEA RAZBOIULUI NEVAZUT DUS PENTRU DOMINATIA MONDIALA DE CATRE OCULTA

Clubul de la Roma conduce lumea – foarte bun articol despre scopul lor, cum acționează, cine sunt etc

Film documentar realizat de BBC: În Interiorul Frăţiei (Francmasonii Britanici) – Inside the brotherhood

Masoneria din Republica Moldova (încă nu aşa dezvoltată ca în Româna, dar interesant articol)

24 feb 2013: Grupul Bilderberg se reuneste si anul acesta in SUA, Chantilly

28 feb 2013: Secretomania și conspiraționismul ca profesii! (thinkagain.ro)

Citește neapărat (dacă n-ai citit deja, pentru că explică frumos şi pe înţelesul oricui) textul cu relatările despre grupul din umbră care controlează tot: Anghel Rugină despre adevăraţii conducători ai lumii  (UPDATE 28 oct 2012: se pare că discuția respectivă nu era între Rugină și Tucă așa cum este prezentată situația acolo. Nu se știe exact cine a spus acele lucruri, dar le consider la fel de adevărate (chiar dacă n-are grad) și merită citite ca să vedeți cum stă treaba legat de cine-cum conduce lumea și România

 vv

Presa – Instrumentul Mafiei Internationale de Indobitocire a oamenilor – Protocoalele Inteleptilor Sionului 

Problema capitala a guvernului nostru este de a slabi spiritul public prin critica; de a face popoarele sa piarda obiceiul de a gandi, caci gandirea creeaza opozitia, de a impinge fortele spiritului in zadarnice hartuieli de vorbarie. De cand lumea, popoarele, ca si simplii indivizi, au luat vorbele drept fapte, caci ele se multumesc cu aparenta lucrurilor, si rar isi dau osteneala sa observe daca realizarea a urmat promisiunilor care privesc viata sociala.

Pentru aceasta institutiile noastre vor avea o fatada frumoasa, care va demonstra in mod elocvent binefacerile lor in ceea ce priveste progresul. Noi ne insusim fizionomia partidelor, a tuturor tendintelor, si le vom preda oratorilor nostri care vor vorbi atat de mult, incat lumea va obosi ascultandu-i.

Pentru a pune mana pe opinia publica, trebuie sa o punem in incurcatura exprimand diferite parti si mult timp atatea opinii contradictorii incat crestinii vor sfarsi prin a se pierde in labirintul lor si prin a intelege ca e mult mai bine sa nu ai nici o opinie in politic. Acestea sunt chestiuni pe care societatea nu e nevoie sa le cunoasca.

Nu ii e dat sa le cunoasca decat celui care conduce. Acesta e primul secret.

Cea mai sigura cale a succesului, in politica, este secretul intreprinderilor sale: cuvantul diplomatului nu trebuie sa se potriveasca cu faptele sale. Trebuie sa constrangem guvernele crestine sa lucreze dupa acest plan, pe care noi l-am conceput cu amploare, si care e aproape de a atinge scopul. Opinia publica ne va ajuta la aceasta, aceasta opinie publica pe care „marea putere”, presa, a pus-o deja in mod secret in mainile noastre. In adevar, cu putine exceptii, pe care este inutil sa le enumeram, presa este de pe acum in intregime sub stapanirea noastra.

Cu presa vom proceda in felul urmator. Ce rol joaca acum presa? Ea serveste spre a inflacara pasiunile sau spre a intretine egoismele partidelor. Ea este zadarnica, nedreapta, mincinoasa si majoritatea oamenilor nu inteleg la ce serveste. Noi o vom inseua si ii vom pune frane tari, vom face la fel si pentru celelalte lucrari imprimate, caci ce ne-ar servi sa ne scapam de presa, daca ar trebui sa servim drept tinta brosurii si cartii?

Vom transforma publicitatea, care ne costa scump astazi, pentru ca ea ne permite sa cenzuram jurnalele, intr-un obiect de folos pentru statul nostru. Vom crea un impozit special pentru presa. Vom pretinde o garantie cand se vor infiinta ziare sau tipografii. Astfel guvernul nostru va fi garantat contra oricarui atac din partea presei. La nevoie vom pune amenzi fara mila. Timbre, garantii si amenzi vor da un venit enorm statului. Este adevarat ca gazetelor de partid ar putea sa nu le pese de pierderile de bani. Le vom suprima chiar dupa al doilea atac. Nimeni nu se va atinge nepedepsit de aureola infailibilitatii noastre guvernamentale.

Pretextul pentru a suprima o gazeta va fi ca organul in chestiune tulbura spiritele fara nici un motiv. Va rog sa bagati de seama ca printre acei care ne vor ataca vor fi gazete create de noi, insa ele vor atinge numai puncte a caror schimbare o dorim.

Nimic nu se va face cunoscut societatii fara controlul nostru. Acest rezultat este atins chiar in zilele noastre, prin faptul ca toate stirile sunt primite prin mai multe agentii, care le centralizeaza din toate partile lumii. Aceste agentii vor fi atunci cu totul institutiile noastre si nu vor publica decat ceea ce le vom prescrie. Daca de pe acum am stiut sa ne insusim spiritele societatilor crestine intr-atat incat aproape toti vad evenimentele mondiale prin culoarea sticlelor ochelarilor pe care noi li le punem la ochi, daca de pe acum nu exista in nici un stat zavoare care sa ne interzica accesul la ceea ce crestinii numesc prosteste secretele de stat, ce va fi cand vom fi stapani recunoscuti de intregul univers in persoana regelui universal?

Literatura si ziaristica sunt cele doua forte educatoare mai importante; de aceea, guvernul nostru va fi proprietarul celei mai mari parti din ziare, in acest chip influenta vatamatoare a presei particulare va fi neutralizata si noi vom castiga, o influenta enorma asupra spiritelor. Daca vom autoriza zece ziare, noi vom crea treizeci ale noastre, si asa mai departe. Publicul nu va avea nici o banuiala. Toate ziarele editate de noi vor fi in aparenta cu tendintele si opiniile cele mai opuse, fapt care va naste increderea in ele si va atrage spre ele pe adversarii nostri, fara neincredere; ei vor cadea in cursa si vor fi inofensivi.

Organele cu caracter oficial vor fi in primul plan. Ele vor veghea totdeauna asupra intereselor noastre, de aceea influenta lor va fi aproape nula.

In planul al doilea vor fi oficioasele, a caror chemare va fi sa atraga pe indiferenti si pe cei blegi.

In planul al treilea vom pune pretinsa noastra opozitie. Un organ cel putin va fi la extrema opusa a ideilor noastre. Adversarii nostri vor lua drept aliat pe acest fals opozant, si ne vor arata planurile lor. Ziarele noastre vor fi de toate tendintele: unele aristocratice, altele republicane, revolutionare sau anarhiste, atat cat va trai Constitutia, bineinteles. Ele vor avea, ca zeul indian Visnu, o suta de maini, din care fiecare va iuti schimbarea societatii; aceste maini vor conduce opinia in directia care va conveni scopului nostru, caci un om prea agitat pierde insusirea de a judeca si se pierde usor sub sugestie. Imbecilii care vor crede ca repeta opinia ziarului partidului lor vor repeta parerea noastra sau pe cea care ne va placea noua. Ei isi vor inchipui ca urmeaza organul partidului lor si, in realitate, vor urma steagul pe care il vom ridica noi pentru ei.

Multumita lor (organelor de presa), vom zgandari si vom potoli, atat cat va trebui, spiritele, in chestiunile politice, le vom convinge sau le vom zapaci, insufland cand adevarul, cand minciuna, confirmand faptele sau contestandu-le, dupa impresia pe care ele o fac asupra publicului, incercand totdeauna terenul in mod prudent, inainte de a pune piciorul pe el…

Prin presa, in discursurile noastre publicate in manualele de istorie bine facute, am facut reclama pentru martiriul, asa-zis acceptat, de razvratitori, in vederea binelui comun. Aceasta reclama a inmultit contingentele liberalilor si a aruncat mii de crestini in randurile turmei noastre.

Presa de altfel va atrage indata atentia asupra noilor chestiuni (cum stiti, noi am obisnuit pe oameni sa caute totdeauna ceva nou). Cativa imbecili, crezandu-se instrumentele soartei, se vor arunca asupra acestor noi chestiuni, fara sa inteleaga ca nu pricep nimic din ceea ce vor sa discute. Chestiunile politice nu sunt accesibile nimanui, cu exceptia celor care au creat politica, sunt multe secole de atunci, si care o conduc.

În general, presa noastra contemporana va demasca afacerile de stat, religiile, incapacitatea crestinilor si toate acestea in termenii cei mai necinstiti, pentru a-i ponegri in toate chipurile, cum stie sa faca doar rasa noastra geniala.”

 

Decalogul Chomsky

1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii

Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real opinia publica, iar apoi oferă soluțiile.

Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providențială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumata de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumata) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamență preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

4. Poporul trebuie să creadă ca și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său

Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea îi înghite tot, dacă e prevenit îi amânat.

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte

Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepti mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor

Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să îi ocupe timpul și să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetățenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă

Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei

Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma și sunt ușor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunostințe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.

Pentru o mai adanca contemplare :Citește și: Noam Chomsky: Atacarea Siriei, o crimă de război

 

Protocoalele Inteleptilor Sionului

protocoalele-inteleptilor-din-sion-alegeri-electorale-presa-educatie-biserica-guvern-mondial-evrei-mafia-internationalaProtocoalele Inteleptilor Sionului reprezinta o sinteza din 1901 a actiunilor desfasurate deja de mafia internationala asupra popoarelor lumii si o prezentare a unei parti din planurile mafiei pentru viitor. Multi oameni vor regasi in Protocoale multe asemanari cu realitatea inconjuratoare, fapt care ne demonstreaza ca ele sunt puse in aplicare. Scopul acestor postari legate de Protocoalele Inteleptilor Sionului este dublu. Pe de o parte sa va ridice niste semne de intrebare cu privirea la lumea inconjuratoare si sa va faca sa cititi integral Protocoalele, iar pe de alta parte sa intelegeti MAGNITUDINEA fortei, vicleniei si actiunii continue pe care o grupare criminala foarte bine organizata le aplica asupra noastra de SECOLE. Sa intelegeti existenta acestei forte criminale NU pentru a cadea in deznadejde si a crede ca nu am avem nicio scapare (asta si-ar dori ei sa credeti), ci sa fim mai PRECAUTI in privinta convingerilor noastre cu privire la adevarul si realitatea lumii noastre…

Cand mafia ne invita prin agentii ei la vot… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa mancam otrava din supermarket-uri… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa ne intoxicam copii prin vaccinuri… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa ne intoxicam informational prin TV, radio, filme… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa ne comportam ateist, materialist, capitalist… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa ignoram valorile noastre stramosesti si sa ne rupem de traditiile istorice, religioase si culturale ale poporului nostru… sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei sa avem incredere totala si orbeasca in “autoritati” precum Televizorul, Profesori, Doctori, Politicieni, Institutii publice, Scoala etc…sa fim mai precauti!

Cand mafia ne invita prin agentii ei si prin diferite metode perfide sa ne departam de Biserica Stramoseasca sau chiar sa o atacam… sa fim mai precauti!

Am selectat din Protocoalele Inteleptilor Sionului pasaje pe care le-am considerat mai importante si pe care le voi posta pe blogul Ce-i cu noi? in mai multe parti, dupa cum urmeaza:

– Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 1/9 – Introducere

– Alegeri Electorale si Sistemul de Vot – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 2/9

– Presa – Organul evreilor de indobitocire a crestinilor – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 3/9

– Atacul asupra Bisericii Crestine – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 4/9

– Crestinii, condusi prin patimi de evrei – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 5/9

– Prostirea Crestinilor prin Educatia si Sistemul de Invatamant – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 6/9

– Justitie si Vanzarea Terenurilor – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 7/9

– Imprumuturile care ii seaca pe Crestini – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 8/9

– Dictatura totala a Banilor evreiesti – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 9/9

Pentru intelegerea acestor Protocoale recomand citirea cartii lui Nicolae Paulescu – Spitalul, inainte de a citi Protocoalele.

…………..vv

Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 1/9 – Introducere

“Pentru a nu distruge înainte de timp instituţiile creştine, ne-am atins de ele cu o mână dibace, am luat în mâinile noastre şuruburile mecanismului lor. Aceste şuruburi erau aranjate într-o ordine strânsă, dar justă; noi le-am înlocuit printr-un arbitrariu dezordonat. Ne-am atins de jurisdicţie, de alegeri, de presă, de libertatea individuală, şi mai ales de instrucţie şi de educaţie, care sunt pietrele unghiulare ale existenţei libere. Noi am mistificat, am năucit şi am corupt tineretul creştin printr-o educaţie întemeiată pe principii şi teorii pe care le ştim ca false, dar care sunt inspirate de noi.

Peste legile existente, fără să le schimbăm în mod esenţial, ci numai desfigurându-le prin interpretări contradictorii, am obţinut rezultate uimitoare.

Vedeţi acele animale bete de rachiu, îndobitocite de vin, cărora dreptul de a bea fără limită le este dat împreună cu libertatea. Noi nu putem îngădui ca ai noştri să decadă în acest grad… Popoarele creştine sunt abrutizate de băuturile tari; tinereţea lor este abrutizată de studiile clasice şi de orgiile precoce la care i-au împins agenţii noştri.

Am ştiut întotdeauna să atingem coardele cele mai simţitoare ale spiritului uman: calculul, lăcomia, nesaţul cerinţelor materiale ale omului, fiecare din aceste slăbiciuni omeneşti, luată aparte, este capabilă să înăbuşească spiritul de iniţiativă, punând voinţa oamenilor la dispoziţia aceluia care le cumpără munca.

Administratorii aleşi de noi din public, pe baza înclinaţiilor lor slugarnice, nu vor fi indivizi preparaţi pentru administraţia ţării. Astfel vor deveni uşor nişte pioni în jocul nostru, în mâinile consilierilor noştri savanţi şi geniali, ale specialiştilor noştri, crescuţi încă din copilărie în vedere de a administra afacerile lumii întregi.

Impărţirea poporului în partide i-a pus pe toţi la dispoziţia noastră, deoarece, pentru a susţine o luptă de întrecere, trebuie bani şi toţi banii îi avem noi.

Problema capitală a guvernului nostru este de a slăbi spiritul public prin critică; de a face popoarele să piardă obiceiul de a gândi, căci gândirea creează opoziţia.

Când poporul va fi înmărmurit de lovitura de stat petrecută, când oamenii vor fi încă în spaimă şi în nedumerire, în acel moment să recunoască toţi că suntem atât de tari, atât de invulnerabili, atât de puternici încât nu ţinem seama în nici un caz de ei; că nu numai că nu vom da atenţie opiniilor şi dorinţelor lor, dar că suntem gata şi în stare, cu o autoritate indiscutabilă, să reprimăm orice exprimare, orice manifestare a acestor dorinţe şi a acestor opinii; că am pus mâna dintr-o dată pe tot ce ne era trebuincios şi că nici într-un caz nu vom împărţi puterea noastră cu ei… … Atunci ei vor închide ochii şi vor aştepta evenimentele. Creştinii sunt o turmă de oi, şi noi suntem, pentru ei, lupi. Şi ştiţi ce li se întâmplă oilor când lupul pătrunde în târlă?

Dumnezeu ne-a dat nouă, poporul său ales, împrăştierea, şi în această slăbiciune a rasei noastre s-a găsit puterea noastră, care ne-a condus astăzi pe pragul stăpânirii universale.

Dacă de pe acum am ştiut să ne însuşim spiritele societăţilor creştine într-atât încât aproape toţi văd evenimentele mondiale prin culoarea sticlelor ochelarilor pe care noi li le punem la ochi, dacă de pe acum nu există în nici un stat zăvoare care să ne interzică accesul la ceea ce creştinii numesc prosteşte secretele de stat, ce va fi când vom fi stăpâni recunoscuţi de întregul univers în persoana regelui universal?

Publicul nu va avea nici o bănuială. Toate ziarele editate de noi vor fi în aparenţă cu tendinţele şi opiniile cele mai opuse, fapt care va naşte încrederea în ele.

Mulţumită lor (organelor de presa), vom zgândări şi vom potoli, atât cât va trebui, spiritele, în chestiunile politice, le vom convinge sau le vom zăpăci, insuflând când adevărul, când minciuna, confirmând faptele sau contestându-le, după impresia pe care ele o fac asupra publicului, încercând totdeauna terenul în mod prudent, înainte de a pune piciorul pe el…

Nevoia pâinii zilnice îi face pe creştini să tacă şi face din ei servitorii noştri umili.

Cine va bănui atunci că toate aceste probleme au fost născocite de noi după un plan politic pe care nimeni nu l-a ghicit timp de lungi secole?

Înţelepţii noştri, crescuţi să conducă pe creştini, vor alcătui cuvântări, proiecte, memorii, articole, care ne vor da influenţa asupra cugetelor şi ne vor îngădui să le conducem către ideile şi cunoştinţele pe care vom dori noi să li le impunem.

Cât de pătrunzători au fost vechii noştri înţelepţi spunând că, spre a atinge un scop, nu trebuie să stai pe gânduri în faţa mijloacelor şi nici să numeri victimele sacrificate!

Predicând mereu creştinilor liberalismul, noi ţinem poporul nostru şi pe agenţii noştri într-o supunere completă.

Popoarele, faţă de secretele politicii noastre, sunt copii veşnic minori, aşa cum sunt şi guvernele lor.

Crizele economice au fost produse de noi la creştini cu singurul scop de a retrage banii din circulaţie.

Noi am retras din circulaţie cât mai mult aur posibil.

Vom prezenta aceste schimbări pe care le proiectăm în aşa chip încât să nu înspăimântăm pe nimeni. Vom arăta necesitatea schimbărilor în urma risipei la care au ajuns dezordinile financiare ale creştinilor.

Cât de vădită este animalica lipsă a judecăţii creierului creştinilor!

Avem în mână cea mai mare forţă modernă, aurul: noi putem, în două zile, să-l retragem din depozitele noastre în cantitatea care ne va plăcea. Trebuie să mai demonstrăm că guvernul nostru este predestinat de Dumnezeu? Nu dovedim noi printr-o astfel de bogăţie că tot răul pe care am fost obligaţi să-l facem de atâtea secole a folosit, la urmă, adevăratului bine, spre a pune rânduială în totul?…

Guvernul care va lua locul guvernelor astăzi existente, care îşi duc existenţa în mijlocul societăţilor demoralizate de noi, care au tăgăduit chiar puterea lui Dumnezeu şi în sânul cărora se ridică din toate părţile focul anarhiei…

Ne vor conduce aceleaşi principii care au dat până în zilele noastre înţelepţilor noştri conducerea tuturor afacerilor mondiale. Noi conducem gândirea întregii umanităţi. Mai mulţi membri din rasa lui David vor pregăti pe regi şi pe moştenitorii lor, alegând pe aceştia din urmă nu după drepturile ereditare, ci după aptitudinile lor eminente; ei îi vor iniţia în tainele ascunse ale politicii, în planul stăpânirii lui, cu condiţia însă ca nimeni să nu cunoască aceste taine.”

Sursa: https://www.scribd.com/doc/7389146/Protocoalele-in%C5%A3elep%C5%A3ilor-Sionului

 

Îndobitocirea populației prin Școală, Mass Media și Alimente toxice are ca rol distrugerea capacității de reacție în fața exploatării (nom)

controlul mintii Scop indobitocirea populatiei Școală Mass Media Alimente toxice distrugerea capacității popoarelor de a reacționa exploatare romani strainiPlecăm în acest articol de la o premisă discutată deja pe acest blog: Există la nivel mondial o mafie internațională criminală foarte bine organizată care acționează în baza unui plan îmbunătățit în decursul a sute (mii) de ani pentru exploatarea continuă a oamenilor și resurselor planetare și pentru un control cât mai aproape de total al populațiilor de oameni de pe planeta Pământ. Oamenii sunt considerați de această mafie drept vite (vezi Talmud) și sunt folosiți pe post de sclavi muncitori (la propriu! sclavi care muncesc pentru acești paraziți ai umanității fără să realizeze că sunt sclavi). O mafie care ne ține docili, înlănțuiți într-un adevărat Matrix pe care cei mai mulți nu-l văd, dar prin care ei ne exploatează fără milă. Despre această mafie internațională ne-au avertizat predecesorii noștri prin cărțile / lucrările / textele rămase de la ei. Doar să fim dispuși să-i citim…ca să aflăm Ce-i cu noi?

În planul lor de subjugare și exploatare a popoarelor lumii, criminalii internaționali folosesc multiple tactici/metode pe care le aplică asupra celor atacați / colonizați / prăduiți / furați / distruși / exploatați. Cine vrea să vadă planul mai în detaliu să citească Protocoalele Înțelepților Sionului. Printre aceste metode se află ÎNDOBITOCIREA premeditată a populației exploatate, pentru ca aceasta să nu priceapă ce se întâmplă și deci, să nu poată reacționa / răsturna situația.

Îndobitocirea / distrugerea mentală a popoarelor se realizează prin câteva instrumente de bază, pe care mafia le manevrează în statele în care deține controlul (cam peste tot pe planetă). Este vorba de Școală (grădiniță – școală – liceu – facultate etc), Mass Media (și alte instrumente de comunicare) și Otrăvirea biologică (poluare, alimentaţie toxică etc). Credința noastră este că ei încă nu dețin controlul TOTAL, și că situația poate fi întoarsă în favoarea umanității. Detalii în continuare:

Despre efectul Școlii asupra copiilor (și deci adulților de mâine) am postat mai multe informații pe acest blog. De citit măcar acest text: Educația pentru turme. Școala ne preia de la vârste fragede și timp de vreo 12 / 15 şi chiar 20 de ani ne modelează principiile, valorile, credințele, dorințele, comportamentul conform directivelor Stăpânilor Școlii – cei care impun o anumită programă/curiculă și EXCLUD din actul de predare informațiile ESENȚIALE pentru înțelegerea lumii reale. Stăpânii școlii astăzi sunt guvernanții noștri de astăzi. Iar guvernanții noștri de astăzi sunt sclavii mafiei internaționale. Deci…avem copiii pe mâini bune.

Despre Mass Media, de asemenea, am postat nenumărate informații pe blogul Ce-i cu noi? Nu este vorba doar de TELEVIZOR – unde există aproape monopol al mafiei, nu e vorba doar de SITE-uri de internet ale mafiei, ZIARELE și REVISTELE mafiei ci și de RADIO, FILME și MUZICĂ. Toate aceste instrumente sunt folosite de mafia internațională pentru a ne îndobitoci cu privire la realitatea REALĂ din jurul nostru, iar noi NU AVEM APĂRARE împotriva efectelor lor, singura șansă fiind EVITAREA EXPUNERII. Despre Mass Media citiți măcar acest text: Lista surse de informare toxice.

Otrăvirea biologică are rolul de a ne îmbolnăvi și a ne sărăci, dar, în privința subiectului nostru cu îndobitocirea, otrăvirea biologică atacă direct CREIERUL, deci ne afectează la nivel ANATOMIC / FIZIC / BIOLOGIC capacitatea creierului/organismului de a GÂNDI optim, de a lucra cu informații, de a interpreta corect lumea din jur etc. Otrăvirea biologică se face prin POLUARE (aer, apă, sol, fumat) care ajunge să fie inhalată, înghițită și/sau preluată prin piele de corpul nostru. Se mai face prin VACCINURI (încă de mici copii ni se reduc șansele de a avea o viață sănătoasă și o capacitate intelectuală ridicată) și prin ALIMENTAȚIE (alimentele moderne, băuturi colorate, alcool – foarte gustoase dar foarte nocive – țintesc, pe lângă îmbolnăvire și sărăcire, asupra afectării fizice a funcționării creierului nostru). Găsiți suficiente informații despre mâncarea otravă plină de chimicale toxice pe internet, inclusiv la mine pe blog în categoria dedicată. De acordat o atenţie deosebită aspartamului (gume de mestecat şi altele), mono glutamatului de sodiu MSG (în foarte multe produse) și celorlalte E-uri periculoase.

TOATE aceste metode de îndobitocire (Școală, Mass Media + alte instrumente de comunicare, Otrăvire biologică), acționează complementar și realizează concret, următoarele efecte care servesc perfect Mafiei internaționale și Sistemului de Exploatare a populaţiei:

– oamenii capătă o incapacitate fizică/anatomică de a lucra cu multe informații, de a corela informații, de a pricepe informații de complexitate mai ridicată, fapt care le creează imposibilitatea de a vedea fenomene de amploarea celor care au loc în Sistemul Global de Exploatare și deci imposibilitatea de a înțelege LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIESC;

– principiile, valorile, credințele, dorințele, comportamentul oamenilor este MODELAT / PROGRAMAT în favoarea mafiei internaționale, în favoarea Sistemului de Exploatare și ÎMPOTRIVA interesului general al popoarelor, FĂRĂ CA OAMENII SĂ ȘTIE CĂ GÂNDESC/SE COMPORTĂ ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI așa cum au fost programați în urma acestui plan de distrugere mentală;

– oamenii sunt modelați să NU mai aibă păreri proprii, ci să preia şi să bage la cutiuţă, fără să „mestece”, opiniile și „adevărurile” livrate de Sistem; oamenii sunt „învățați” încă din prima zi de grădiniță să respecte cu obediență AUTORITATEA, care poate fi reprezentată în viaţa de zi cu zi de profesori, medici, politicieni, Guvern, președinte, primar, TELEVIZOR, site-uri, publicații, sondaje de opinie, ONG-uri etc. Orice entitate care are în sistemul social actual o aură / o poziție  de autoritate într-un anumit domeniu, va fi crezută pe cuvânt de oamenii „zombificați”, iar opiniile/părerile oamenilor „neavizați” doar pentru că nu au o diplomă pe perete, sau nu au aură de „autoritate” sunt respinse de omul „modern” produs de Școală și Mass Media; oamenii nu sunt educați să se informeze pe cont propriu, să cerceteze, să afle adevărul, ci „adevărul” le este livrat de Sistem. Și acela, și numai acela este adevărul – cel livrat de Sistem, chiar dacă în realitate Sistemul ne oferă ILUZII și MINCIUNI; în acest mod, Sistemul își creează adevărați soldați, care vor sări în apărarea „chestiilor” livrate de sistem (pentru că ei cred sincer că alea sunt ADEVĂRUL) atunci când alții, mai puțin zombificați vor veni cu o ALTĂ PĂRERE asupra realității; astfel, avem de-a face cu mulți oameni care vor lucra INCONȘTIENT în favoarea inamicului, crezând că sunt de partea adevărului; să încerci să convingi masele cu milioane de oameni care au milioane de păreri false despre realitate (primite continuu via Şcoala şi TV) că altul este adevărul, este cumva o nebunie;

– oamenii sunt manipulați să creadă că ceea ce vedem în jurul nostru, că ceea ce trăim astăzi, acest Sistem în care ne ducem traiul este NORMALITATE și este MAXIMUM POSIBIL pe care omenirea îl poate realiza; din fericire, aceasta este doar o MINCIUNĂ/O ILUZIE menținută prin Școală și Mass Media; din nefericire, acest lucru este perceput ca iluzie de prea puțini oameni (detalii despre asta aici: Exercitiu de imaginatie: cum ar putea arata lumea daca nu am fi sugrumaţi de mafia internaţională);

– oamenii se mulțumesc cu puțin, deși am putea avea cu toții o viață mult mai bună – această mulțumire cu puțin / acceptare a statutului de sclav muncitor este cultivată încă din Școală;

– oamenii sunt păcăliți să creadă că VINA este a lor; că o duc rău din cauza lor; că sunt săraci din cauza lor – este memorabil momentul plin de nesimțire și tupeu al Băsescului când a zis profesorilor ”N-aveți bani? Mai luați-vă un job!”. Ideea asta cu populația este săracă pentru că nu muncește, pentru că românii sunt leneși etc este altă iluzie promovată prin Mass Media. În realitate, populația este săracă pentru că FURATĂ / EXPLOATATĂ și este INTENȚIONAT menținută la nivelul de subzistență pentru a nu avea forța să se răscoale împotriva exploatării;

– oameni sunt rupți de țară, devin ai nimănui, sunt făcuți să-și abandoneze/renege patria mamă; patriotismul/naționalismul este condamnat – oamenii sunt „convinși” să creadă că NU contează țara în care te-ai născut, contează doar țara în care trăiești și că la fel de bine ai putea să te simți oriunde pe planetă ți se oferă condițiile unei vieți decente; nu contează morții și eroii noștri îngropați în pământul strămoșesc, nu contează unde ai copilărit și amintirile de atunci, nu contează părinții și bunicii, tradițiile și valorile poporului în care te-ai născut, nu contează nimic de genul ăsta, tu te poți considera „acasă” ORIUNDE PE PLANETĂ; ești „cetățean european” => casa ta este Uniunea Europeană acum, NU România; toate acestea se promovează pentru a rupe rădăcinile românilor înfipte în Neamul Românesc și în patria străbună;

– oamenii sunt convinși (inclusiv prin Știrile de la ora 5) că România este o țară REA, plină de criminali și dezaxați, în care nu merită să trăiești; „abandonați România; vindeți terenurile străinilor și mergeți în occident să trăiți bine!” este un îndemn care nu e spus pe față răspicat, ci transmis subtil prin nenumărate mijloace de comunicare ale mafiei;

– oamenii ajung să creadă sincer că iluziile enumerate/adunate de mine în acest text sunt de fapt realități/adevăruri și astfel se mențin departe de realitatea REALĂ;

– bombardați cu informații false și manipulări din toate părțile, oamenii vor avea un miliard de opinii diferite asupra realității; în acest mod nu se vor putea pune de acord cu privire la ce se întâmplă, nu se vor putea uni și nu vor vedea aceleași căi de rezolvare a situației; în acest mod se perpetuează dezbinarea iar dezbinarea perpetuează starea de fapt a lucrurilor; în plus, opiniile diferite și greșite pe care au ajuns să le aibă oamenii cu privire la ce se întâmplă în jurul lor creează chiar conflicte între membrii aceluiași neam sau între diferite clase sociale: români împotriva românilor („un popor de căcăt”), români împotriva României („tară de căcat”), tineri vs bătrâni; angajați la privat vs bugetari vs asistați social vs pensionari; românii din țară vs românii din diaspora; români pro-UE/SUA vs români anti-UE/SUA; români împotriva propriei biserici strămoșești (vezi asta1 și asta2), românii din Ardeal vs românii din Regat (vezi AICI bannerul anti-românesc „Viitoarea diasporă” promovat de anti-români și români prostiți), românii din România vs românii din Basarabia; români globaliști vs români naționaliști etc etc etc;

prin toate aceste metode de îndobitocire (Școală, Mass Media etc) este cultivată o LIPSĂ DE INTERES față de lucrurile cu adevărat importante pentru o viață mai bună: CINE și CUM conduce România și exploatează în prezent poporul român – care este cauza reală a suferinţelor noastre? Acesta este unul dintre cele mai grave rezultate: când omul nu mai consideră DE INTERES un anumit subiect pentru viața lui sau pentru viața comunității în care trăiește, nu mai ai nicio șansă să îl convingi să citească ceva despre acel subiect sau să acționeze în acel domeniu. Iar dacă vorbim de Noua Ordine Mondială impusă de Mafie și avem oameni (cu milioanele) care NU sunt interesați de acest subiect, atunci pe acei oameni i-am pierdut și nu știu cum pot fi recuperați. Avem deci „soldați” în minus în lupta cu Mafia Internațională. În timp ce această lipsă de interes față de NWO este cultivată/programată, mafia lovește și prin promovarea la greu a interesului față de toate prostiile de pe planetă care ne îndepărtează de la „calea cea bună”: anti-valori, modele proaste de urmat, principii anti-românești și anti-umane (gen ”capitalismul e bun” când în realitate e doar un alt sistem prin care cei puțini și șmecheri îi exploatează pe cei mulți și naivi), pierderea timpului, lux, plăcerea gustului – mâncare, goana după bani, sex, pornografie, homosexualitate, jocuri, gambling, fumat, alcool, shopping, mall-uri, aspectul fizic e cel mai important, cosmetice, țoale, gadget-uri, trăiește clipa, egoism/individualism, ateism etc etc etc.

Pentru a vedea că lucruri precum cele explicate în acest text se întâmplă în România de muuulți ani, vă recomand să citiți capitolul scurt (3 minute) intitulat Planurile Iudaismului față de Neamul Românesc din cartea „Pentru Legionari”, scrisă de Corneliu Zelea Codreanu în 1935, la următorul link: http://www.fgmanu.ro/Carti/1/capitol_51. Românii aveau aceleași probleme și în 1935! Și chiar în secolul 19!

Redau un singur scurt pasaj: „Oricine va voi sa omoare si sa cucereasca un neam va putea sa o faca întrebuintând acest sistem: ruperea legaturilor lui cu cerul si cu pământul, introducerea certurilor si luptelor fratricide, introducerea imoralitatii si a desfrâului, constrângerea materiala prin limitarea la maximum a mijloacelor de subzistenta, otravire fizica, betie. Toate acestea nimicesc o natie mai rau decât daca ai bate-o cu mii de tunuri sau cu mii de aeroplane. Sa priveasca putin în urma românii si sa vada daca în contra lor nu s-a întrebuintat cu precizie si cu tenacitate acest sistem, în adevar ucigator. Sa deschida românii ochii si sa citeasca presa de 40 de ani încoace, de când sta sub conducere jidaneasca.” CZC, 1935.

Ca să rezumăm pe scurt, Școala și Mass Media astăzi sunt DEȚINUTE / CONTROLATE / PATRONATE de MAFIA străinilor și (în mod logic) NU vorbesc DELOC despre Mafia Internațională, despre crima organizată la nivel planetar, despre Sistemul de exploatare în care trăim, DEȘI ACESTA ESTE CAM CEL MAI IMPORTANT LUCRU DESPRE CARE AR TREBUI SĂ VORBEASCĂ. Școala și Mass Media NU au în prezent rolul pe care afirmă că-l au, ci au rolul de a menţine iluzia că suntem liberi, de a DISTRUGE MENTAL POPOARELE LUMII, de a le limita potenţialul intelectual, de a le îndobitoci, adică de a distruge CAPACITATEA POPOARELOR DE A ÎNȚELEGE CE LI SE ÎNTÂMPLĂ ȘI DE A REACȚIONA ÎMPOTRIVA SISTEMULUI DE EXPLOATARE ÎN CARE SUNT ȚINUTE.

Singurii care pot vedea și înțelege aceste lucruri și „MATRIX-UL” din jurul lor sunt cei care au o moştenire genetică foarte bună care a permis creierului să reziste atacului de îndobitocire și/sau cei care se sustrag/EVITĂ să fie intoxicați prin aceste instrumente și/sau cei care au fost foarte bine educați în familie (sau nu numai) cu privire la Sistemul de exploatare în care trăim. Să schimbăm ceva în legătură cu materialul genetic moștenit ereditar nu putem. Însă legat de celelate două putem face ceva:

Cei cărora încă vă pasă de Neamul Românesc și vreți să fiți de folos Neamului Românesc trebuie:

1. SĂ VĂ SUSTRAGEȚI / SĂ EVITAȚI SURSELE TOXICE DE INFORMARE (cu TV-ul în frunte) ȘI SURSELE DE OTRĂVIRE BIOLOGICĂ (în frunte cu alimentele toxice – cele cu chimicale, cele ultra procesate etc) (educați-vă și copiii în acest sens!) (acordați mai multă atenție la ce băgaţi în gură şi acordaţi mai multă atenţie procesului educațional la care este supus copilul vostru în Școală!) și

2. SĂ VĂ AUTO-EDUCAŢI / INFORMAŢI cu privire la Sistemul de exploatare în care trăim (educați-vă și copiii în acest sens!).

Ce ii impiedica pe oameni sa vada adevarul, de ce nu inteleg romanii realitatea din jur: Sclavia moderna, Noua Ordine Mondiala si Sistemul de exploatare in care suntem neo-sclavi muncitori (nom)

Ce ii impiedica pe oameni sa vada adevarul, de ce nu inteleg romanii realitatea din jur sclavie Noua Ordine Mondiala si Sistemul de exploatare in care suntem sclavi muncitori manipulare educatie

În acest text vom prezenta ce anume îi împiedică pe români (şi pe majoritatea oamenilor de pe planetă) să vadă şi să înţeleagă adevărul şi realitatea reală din jurul lor, adică ce îi împiedică să vadă Noua Ordine Mondială şi Sistemul de exploatare în care suntem ţinuţi pe post de sclavi muncitori moderni (neo-sclavi). Despre ce se întâmplă în jurul nostru şi care este adevărul privind lumea în care trăim am mai scris și în alte texte pe acest blog. Pe scurt, este vorba de cei mai puternici – influenţi şi bogaţi oameni de pe planetă, cei pe care nu îi vedem niciodată, nu ştim cine sunt şi unde se află, dar care conduc lumea din umbră (vedem efectele deciziilor lor, mecanismele prin care conduc lumea și instrumentele lor – oameni, institutii, corporații, companii etc). Aceştia încearcă (şi în mare măsură au reuşit) să instaureze o Nouă Ordine Mondială, în care oamenii să fie SCLAVI muncitori docilizaţi, care doar muncesc (muncă modernă, nu pe câmp), oameni care habar nu au şi cărora nu le pasă că sunt sclavi. Scopul este exploatarea maselor de oameni (popoarelor) de către o Elită profitoare (cei care conduc lumea), care să aibă controlul total al omenirii prin nenumărate metode şi intrumente subversive, malefice, mai mult sau mai puţin ascunse, aplicate toate în cadrul Sistemului de exploatare din fiecare țară. De ce nu pot vedea oamenii ce se petrece cu adevărat în jurul lor? Detalii concrete în continuare:

Ce îi împiedică pe români şi pe ceilalţi oameni de pe planetă să vadă adevărul, realitatea reală din jur:

– Distrugerea mentală (premeditată şi continuă) – oamenii sunt supuşi continuu unui proces de distrugere mentală premeditată, adică unor tehnici şi metode prin care creierul omului să fie pur şi simplu distrus, limitat, îndobitocit. Fără un creier “dăştept” nu te poţi prinde în legătură cu ce se întâmplă în jurul tău. Aşa că trebuie să fii distrus mental.  Distrugerea creierului are loc în plan fizic – adică se lucrează la râncezirea creierului, la limitarea capacităţii biologice/anatomice a creierului de a funcţiona la capacitate optimă şi în plan psihic / mental / intelectual / gândire etc – pentru a limita capacitatea de a înţelege lumea în care trăim, pentru a te înregimenta în nişte tipare nocive de funcţionare prestabilite și ideale pentru Sistemul de exploatare, pentru a nu-ţi pune întrebări, pentru a nu căuta răspunsuri, pentru a nu face faţă psihic adevărului, pentru a respecta autoritatea, pentru a fi obedient etc. Pe scurt, pentru a fi sclavul perfect.

Pentru cei care refuză să înțeleagă că suntem folosiți pe post de sclavi, sau le este greu să înțeleagă acest lucru, am scris acest text cu mai multe detalii: Sclavia modernă.

Metodele de distrugere mentală sunt multiple, cele mai importante fiind următoarele:

ŞCOALA (educaţia formală) – îndoctrinare, înregimentare, obedienţă faţă de autorităţi, tipare de funcţionare, lipsa prezentării adevărului istoric, lipsa prezentării adevărului despre lumea reală, distrugerea potențialului, pierdere de timp, pregătirea pentru viața de sclav etc – de citit detalii aici: Educația pentru turme.

MASS MEDIA (principalele ziare, site-uri de ştiri, posturi radio şi în special Televizorul) – îndobitocire, lipsa prezentării adevărului istoric, lipsa prezentării adevărului despre lumea reală, dependență, manipulare, pierdere de timp, distrugerea creierului etc – de citit detalii aici: Ce învățăm de la TV.

(despre Şcoală şi Mass media găsiți detalii şi aici: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor)

Poluarea (apă, aer) – fluor toxic, metale grele, noxe auto, etc.

Mâncarea otravă din supermarket – chimicale, pesticide, aditivi, E-uri, conservanţi, arome, MSG (monoglutamat de sodiu), hormoni, OMG (organisme modificate genetic), dulciuri, ciocolată, bomboane, jeleuri chimice, acadele, sucuri colorate, mezeluri, salam, parizer, margarină, branză topită, ketchup, supă la plic, delicat, zahăr în exces, sare în exces, grăsimi, prăjeli, gumă de mestecat şi alte dulciuri cu aspartam etc etc etc; – detalii în textele din categoria MÂNCARE OTRAVĂ.

Probabil VACCINURILE (nu ştim exact ce conţin, dar ştim că fac rău) – detalii aici: Vaccinuri pt copii – o minciuna! Afacerea profitabila ” Vaccinarea copiilor “; UPDATE: Ingredientele oficiale ale vaccinurilor sunt toxice pentru organismul uman; UPDATE: Carte completă despre pericolele vaccinurilor scrisă de un român

Probabil Pastilele (nu ştim exact ce conţin și ce efecte au pe termen lung, dar știm că foarte multe au efecte secundare chiar și pe termen scurt și că marea majoritate nu prea funcționează și țintesc doar SIMPTOMEle, nu cauzele bolii și introduc chimicale în corp) – câteva detalii aici: Prezentare interviu Dr Russell Blaylock.

Chiar şi Biserica într-o anumită măsură – detalii imediat mai jos, la “Mulţumirea cu puţin”.

ppp

Distrugerea mentală duce la multiple fenomene/caracteristici care ne împiedică să vedem Sistemul de exploatare în care suntem sclavi moderni:

Mulţumirea cu puţin – suntem prostiţi să credem că dacă trăim în sărăcie şi suntem amărâţi, e cumva bine şi moral. Aici o  mare parte din vină o are Biserica, care te invită la NON acţiune împotriva Sistemului de exploatare care îi foloseşte pe oameni drept SCLAVI. Biserica ne învaţă “să ne mulţumim cu puţin”, “toţi avem o cruce, să ne ducem crucea”, “să fii bogat este de rău” (deci e de bine să fii sărac – fii sărac!, acceptă sărăcia ca pe ceva bun!), “nu partea materială contează, ci sufletul” – deci ignoră orice ţine de “lumesc” că nu e important! Biserica ne invită la răbdare veşnică şi rezistenţă veşnică, “fiecare să-şi poarte crucea!” . Fiţi săraci! Fiţi umili! Mulţumiţi-vă cu puţin! Acceptaţi relele care vi se întâmplă! Purtaţi-vă crucea! Veţi ajunge în Rai! Toate astea invită omul la NON acţiune! Îl invită să fie docil, să respecte autoritatea, să fie SUPUS, să accepte tot ce i se întâmplă, SĂ FIE SCLAV! Eu nu sunt de acord cu asta deloc, aşa că VĂ ROG, TREZIREA DIN „DOAR RUGĂCIUNE”! Dacă ne mulţumim cu puţin -> nu ne interesează să ducem o viaţă mai bună, deci -> acceptăm viaţa mizeră pe care o avem acum, adică -> ne acceptăm condiția de sclavi muncitori în Sistemul de exploatare. Împăcarea cu sclavia nu ne mai oferă niciun motiv  să căutăm să înţelegem Sistemul de exploatare, pentru că ne mulţumim să trăim în el ca nişte sclavi. Astfel de oameni sunt PERFECŢI pentru cei care conduc lumea din umbră…

– Renunţarea la banul public – dacă nu ne interesează ce se întâmplă cu banii munciţi de noi care ajung la bugetul statului, atunci logic că nu ne interesează nici cine şi cum îi foloseşte, deci implicit, nu ne interesează faptul că PE MUNCA ŞI SPINAREA NOASTRĂ ESTE ALIMENTAT SISTEMUL DE EXPLOATARE – detalii despre această mare problemă a românilor (renunțarea la banul public) găsiți la punctul 10, aici: De ce nu sunt interesați românii de Noua Ordine Mondială.

Obedienţa faţă de autoritate, Încrederea în autoritate şi Nepunerea la îndoială a informaţiilor primite de la autoritate şi nici a bunei credinţe a autorităţii – “Statul îţi vrea binele”, “Nu gândi cu propriul creier, gândim noi pentru tine! Stai liniştit! Ai încredere în noi că îţi vrem binele!”, ”FNI veghează!” etc – detalii aici: De ce au românii încredere în autorități + tipuri de autorități.

Gândirea pe termen scurt – noi, cei mai mulţi români şi ceilalţi oameni care se află într-un astfel de Sistem de exploatare se luptă să supravieţuiască de pe o zi pe alta, de la o lună la alta. Aşa este gândit sistemul. Din cauza asta, noi NU suntem învăţaţi, setaţi să gândim pe termen lung. Noi gândim pe termen scurt: ”ce gătesc când ajung acasă?”, ”cu ce mă îmbrac diseară?”, ”am ce să mănânc mâine?”,  “am cu ce să plătesc salariile angajaţilor săptămâna viitoare?”, “am bani de concediu luna viitoare?”, ”am bani să plătesc rata / chiria luna viitoare?”, “am bani să plătesc taxa la facultate semestrul viitor?” etc etc etc. Noi gândim în termeni de ZILE, SĂPTĂMÂNI, LUNI şi maxim maxim UN AN – DOI înainte. Doar PRIN EXCEPŢIE există oameni – sclavi în Sistemul de exploatare care îşi planifică viaţa pe mai mult de un an. Noi, oile care gândim pe termen scurt, suntem “educaţi” să gândim pe termen scurt încă din şcoală. ÎN CONTRADICŢIE CU NOI, se află cei care conduc lumea din umbră, cei care au pus în aplicare Sistemul de exploatare, care l-au gândit şi care îl gestionează în prezent. EI GÂNDESC TOT TIMPUL PE TERMEN LUNG, adică în ANI, ZECI DE ANI şi SUTE DE ANI înainte !!! Ei fac ceva AZI, AICI pentru ca peste 10, 20 de ani se se întâmple ceva ÎN ALTĂ PARTE. Ei gândesc pe termen lung şi foarte lung. Total diferit față de noi! Noi gândim pe termen scurt şi foarte scurt. DIN CAUZA ACESTEI DIFERENŢE NOUĂ NE ESTE GREU SĂ PRICEPEM LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIM, pentru că ea FUNCŢIONEAZĂ după regulile LOR, celor care acţionează din umbră şi gândesc pe termen LUNG. Din cauza asta noi nu putem pricepe că ne aflăm într-un Sistem de exploatare şi că suntem sclavi. Pentru că pur și simplu nu-l putem înțelege, cuprinde, cu mintea noastră distrusă premeditat. Din cauza asta adevărul din jurul nostru nu ne este clar, pentru că suntem limitaţi în gândire, în înţelegere a ceea ce se întâmplă, pentru că gândim pe termen scurt. E o mare problemă. Dacă vrem să pricepem cum acționează cei care conduc lumea din umbră trebuie să începem să ”ne punem în papucii lor”, să ne imaginăm că suntem ei și să vedem imaginea de ansamblu și cum funcționează lucrurile/lumea, PE TERMEN LUNG! Detalii despre gândirea pe termen scurt găsiţi şi aici: Cum sa te ajuti PE TINE din viitor. Gandirea pe termen scurt si lung. Binele din prezent si binele din viitor.

Lipsa de interes – din cauza distrugerii mentale oamenii nu conştientizează ce este relevant pentru viaţa lor şi ce nu, aşa că nu sunt interesaţi de subiecte precum Noua Ordine Mondială, conspiraţii planetare, conducători din umbră, guvernul mondial, cip-uri, supravegherea totală a omului, sclavia modernă etc etc etc, pentru că au impresia că nu îi vizează, DEŞI, ÎN REALITATE, ACESTE LUCRURI LE AFECTEAZĂ VIAŢA ENORM! Lipsa de interes apare şi din cauza fenomenului numit disonanţă cognitivă. Este vorba despre faptul că oamenii nu pot face faţă psihic adevărului, aşa că îl ignoră – detalii despre asta aici: Cea mai mare problemă a omenirii.

– Egoism – în mod premeditat Sistemul de exploatare în care trăim este făcut de aşa natură încât oamenii să se lupte pentru binele lor şi eventual al familiei lor, dar ATÂT! Restul nu mai contează, pe restul oamenilor trebuie călcat în picioare ca să ajungi tu cât mai sus şi să-ţi fie ţie cât mai bine. Se cheamă Legea junglei şi reglementează viaţa noastră a românilor în prezent. Din păcate unii oameni bogaţi sunt atât de cretini încât cred că pe ei nu îi afectează Sistemul de exploatare (de citit textele Sclavia modernă şi Şi bogaţii sunt afectati). Ceva despre altruism şi fapte bune aici: Ce mi s-a întâmplat azi.

Valori morale distruse şi Lipsa de patriotism – fără valori morale societatea o ia razna şi este mai uşor de exploatat, controlat, distrus. În mod premeditat ne sunt atacate Biserica, religia şi credinţa, ne este atacată familia tradiţională, iar patriotismul dispare o dată cu distrugerea identităţii naţionale. Detalii despre toate acestea aici: Credinta stramoseasca, identitatea nationala si familia traditionala impiedica distrugerea mentala, psihica si spirituala a omului.

– Nevoie de dovezi clare negru pe alb – oamenii distruşi mental nu mai pot gândi cu propriul creier, nu mai pot lega informaţiile, nu le mai pot pune cap la cap, nu mai pot rezolva singuri puzzle-ul ca să priceapă imaginea de ansamblu – ei au nevoie de “ajutor” extern, de dovezi concrete, ceva palpabil, dar nu sunt dispuşi nici măcar să caute (e greu să citeşti pe internet). De multe ori însă, privind realitatea reală în care trăim, dovezile nu sunt CLARE, pentru că lucrurile relevante se întâmplă PE ASCUNS, deciziile se iau din umbră, iar efectele se simt pe termen lung, nu imediat. Din păcate însă, mulţi dintre oamenii care au nevoie de dovezi concrete, hârtii semnate, contracte clare, ştampile, înregistrări video, audio etc ca să creadă ceva anume, NU VOR CREDE nici măcar când sunt puşi în faţa dovezilor clare – vezi, de exemplu, filmuleţul cu Băsescu care îi dă o palmă unui copil (+ prima lui reacţie la filmuleţ) şi pe românii naivi care l-au crezut pe mincinosul Băsescu în loc să creadă ce le spun ochii  şi creierul: un ins dă un dos de palmă unui copil. Oamenii ăştia care au nevoie de dovezi sunt cei care susţin chestii de genul “conspiraţiile sunt doar teorii”, fără să fie dispuşi să caute să citească mai multe detalii ca să vadă dacă sunt doar teorii sau sunt pe bune. Sunt aceiaşi oameni care spun “şi ce, dacă mă supraveghează ăia şi ştiu totul despre mine, care e problema? Atâta timp cât nu fac nimic rău…”. Perfect! Şi din păcate sunt mulţi care gândesc aşa… Ehe.

– Renunţarea la luptă şi demoralizarea – “nimic nu se mai poate face!”, “nu poţi schimba lumea!”, “nu poţi tu să schimbi Sistemul, îţi pierzi timpul degeaba!” etc – toate aceste concluzii la care ajungem pentru că suntem distruşi mental în fiecare zi, sau care ne sunt inoculate în creier prin mass media au un singur scop: să renunţăm la luptă încă dinainte de a începe cu adevărat – exact ce-şi doresc cei care patronează Sistemul de exploatare – să nu ne răsculăm niciodată. Faptul că ”nimic nu se mai poate face” este doar una dintre multele ILUZII în care trăiesc românii astăzi. Detalii în textul ăsta: Iluziile românilor.

Alte detalii despre efectele distrugerii mentale aici: Exemple de comportamente care denotă distrugerea mentală.

Alte chestii care ne împiedică să vedem adevărul dur din jurul nostru:

– Lupta zilnică pentru supravieţuire – nu ai timp/chef să te ocupi de chestii de ansamblu, de binele cetăţii când tu eşti muritor de foame. Primează interesul individului în faţa a orice. Ordinea priorităţilor e ceva de genul ăsta: Bunăstarea Individului – Bunăstarea familiei lui – Bunăstarea grupului din care face parte – Bunăstarea Comunităţii din care face parte – Bunăstarea Patriei din care face parte – Bunăstarea omenirii – Bunăstarea Planetei şi a întregii creaţii. Cei mai mulţi oameni de pe planetă sunt ţinuţi premeditat la nivelul la care să se chinuie să îşi asigure Bunăstarea Individului și a familiei, dar fără să o obţină vreodată ca să treacă la nivelele următoare pentru că atunci ar deveni periculos pentru Sistem. Aici de bază este SĂRĂCIA – dacă ţii oamenii săraci le tai orice elan de a lupta împotriva Sistemului. D’asta românii sunt ţinuţi aşa săraci (şi popoarele în general, nu doar românii). Ca să se lupte non stop (eventual între ei) ca să supravieţuiască de la o zi la alta. O astfel de situaţie este ideală pentru cei care conduc lumea din umbră.

Lupta pentru supravieţuire duce la alt fenomen care ne împiedică să vedem adevărul:

Lipsa de chef şi mai ales LIPSA DE TIMP pentru a te informa, pentru a căuta ADEVĂRUL – timpul este printre cele mai importante elemente de care trebuie să profităm. Şi cei mai mulţi dintre români AU TIMP, doar că nu îl folosesc în mod util. PIERDEREA DE TIMP şi RISIPA TIMPULUI sunt ideale pentru cei care conduc lumea din umbră, aşa că ei ne “oferă” nenumărate moduri prin care să ne irosim timpul, ORICE ca să nu căutăm adevărul despre Sistemul de exploatare. ORICE CA SĂ NU ÎNŢELEGEM CE SE PETRECE ÎN JURUL NOSTRU şi să rămânem ignoranţi.

Iată câteva moduri prin care TIMPUL românilor şi, în general, al oamenilor de pe planetă este IROSIT PREMEDITAT:

– gunoi mediatic la TV, pe internet, în ziare şi reviste, programe tv cretine, emisiuni imbecile, sport de proastă calitate, filme, cărţi şi muzică de relaxat (“anesteziat”) creierul, pornografie, site-uri socializare, băutură, pariuri, jocuri calculator etc etc etc – de astea se scapă relativ uşor, dacă eşti conştient că sunt lăsate să existe în jurul nostru special ca să ne pierdem timpul şi să ne disturgem creierul (şi viaţa de familie);

– BIROCRAŢIE, mii de acte ca să primeşti ceva, dosare peste dosare necesare pentru un rahat, ANI DE ZILE CA SĂ ÎŢI REZOLVI O PROBLEMĂ ÎN INSTANŢĂ, mii de taxe şi impozite, mii de controale de la mii de instituţii, COZI la orice – la instituţii publice, la plata impozitelor şi taxelor, la plata facturilor, la bănci, la supermarketuri, la benzinării, AMBUTEIAJE în trafic, aglomeraţie în trafic – vezi Bucureşti, LIPSĂ LOCURI DE PARCARE – pierzi timp până găseşti unde să laşi maşina etc etc etc – de astea se scapă greu, pentru că ele sunt adânc înrădăcinate în Sistem, putând fi schimbate doar după eliberarea funcţiilor de conducere ale statului de mafioţii criminali care ne conduc acum, şi înlocuirea lor cu oameni de bună credinţă patrioţi.

Alt motiv din cauza căruia românii nu pot vedea adevărul:

– Bunătatea nativă a poporului român– faptul că suntem un popor foarte vechi (de peste 7000 de ani pe acelaşi teritoriu) ne-a făcut să avem astăzi dezvoltată în noi o BUNĂTATEA NATIVĂ şi nişte caracteristici (genetice) de OAMENI BUNI, sedentari, statornici, care zic “treacă de la mine” când cineva le greşeşte şi sunt dispuşi să ierte foarte mult doar ca să nu fie ceartă şi să fie pace. Alte caracteristici dezvoltate de poporul nostru statornic, sedentar: cooperare, colaborare, ÎMPĂRŢIREA RESURSELOR – de aceea când noi muncim şi alţii se bucură şi ei de munca noastră, nu ne supărăm aşa uşor (“treacă de la mine”). Bunătatea nativă, treacă de la mine, împărţirea resurselor etc au dus la o rezistenţa pe termen lung la nedreptăţi şi greutăţi + acceptarea lor – poporul român este veşnic răbdător. În plus, bunătatea nativă ne face să fim NAIVI şi să credem că şi ceilalţi oameni din jurul nostru sunt tot aşa, buni ca şi noi, când de fapt unii sunt nişte LUPI MALEFICI care abia aşteaptă să ne sfâşie dacă le oferim ocazia. Iar noi…le oferim ocazia în fiecare zi (prin lipsa de reacţie)…iar ei…PROFITĂ! Pentru că noi suntem buni, ne este greu să vedem RĂUL în alţi oameni, mai ales atunci când aceştia se dau drept “de-ai noştri” (vezi politicienii care sunt la conducerea României și care NU sunt ai nostri! Detalii în textul Iluziile românilor). NOI OAMENII BUNI NU PUTEM CONCEPE SĂ FACEM CRIME, RELE, CHESTII GRAVE, SĂ FACEM COMUNITĂŢI ÎNTREGI DE OAMENI SĂ SUFERE, SĂ FURĂM FĂRĂ JENĂ DE LA UN POPOR ÎNTREG etc. DIN CAUZA ASTA NE ESTE GREU SĂ CONŞTIENTIZĂM CĂ ASTFEL DE LUCRURI CHIAR SUNT FĂCUTE PREMEDITAT DE CĂTRE ALŢI OAMENI. NOI NU PUTEM SĂ ÎNŢELEGEM CĂ UNII OAMENI SUNT CHIAR ÎNTR-ATÂT DE RĂI, PENTRU CĂ NOI NU SUNTEM AŞA ŞI AVEM IMPRESIA GREŞITĂ CĂ TOŢI OAMENII SUNT CA NOI. NOI NU PUTEM PRICEPE CĂ SUNTEM CONDUŞI DE OAMENI PUR ŞI SIMPLU RĂI, CRIMINALI (la propriu!), noi le acordăm o şansă, şi încă o şansă şi încă o şansă, chiar şi după multe multe greşeli şi crime împotriva poporului. Noi pentru că suntem BUNI și NAIVI subestimăm GRAVITATEA lucrurilor pe care conducătorii politici le fac – “lasă mă, o fi greşit şi el” / “n-o fi ştiut şi el ce se întâmplă în subordinea lui” / “eh, nu cred că a furat chiar aşa mult” / “eh, a mai făcut şi lucruri bune” etc etc etc. Mare greșeală să acorzi atâtea șanse și atâta bunăvoință acestor CRIMINALI care ne conduc astăzi……jh

 

Iosif Țon rupe tăcerea –

 

 

Sursa articolului si a interviului  Mike Olari – http://family2fam.com/2015/02/10/2664/

img_1405Dupa câteva ore petrecute împreună cu acest om a lui Dumnezeu, am plecat atât de îmbogățit și copleșit spiritual, încât nu mă pot abține să nu împărtășesc și cu alții impresia extraordinară și totodată, bucuria de a mai avea astfel de oameni printre noi. În urma mai multor atacuri pe bloguri la persoana fratelui Țon, am intervenit și eu de câteva ori în apărarea dânsului, nu pentru ca l-am cunoscut prea bine, ci pentru că metodele folosite de către atacatori, mi s-au părut inadecvate pentru un slujitor al Evangheliei, fără să se țina

cont de cuvântul lui Dumnezeu din Matei 18:15-18, care ne învață cum să procedăm în astfel de situații.

Cu toate că și îainte, am avut impresii foarte bune despre fratele Țon (cu unele mici rezerve), din momentul în care s-a declanșat acea luptă nedreaptă de denigrare la adresa dânsului, am hotărât să-l caut și să mă conving dacă acuzațiile aduse au vreo bază, ori mai degrabă avem de-a face cu o luptă spirituală, în care Diavolul a reușit să se folosească chiar și de unii slujitori ,,importanți” ai altarului, pentru a aduce mari deservicii lucrarii lui Dumnezeu.

Ei bine, astăzi vorbind în cunoștință de cauză în ceea ce-l privește pe fratele Țon, pot să vă asigur că avem de-a face cu un om a lui Dumnezeu deosebit, care, ce vorbește și trăiește, dar mai mult de atât; cu toate că a trecut de frumoasa vârstă de 80 ani, încă arde de dragoste pentru cei pierduți, și în egală măsură pentru creșterea spirituală a credincioșilor din bisericile noastre.

Cu toate că eu am discutat multe cu dânsul și sunt convins de autenticitatea informațiilor aduse pe acest blog, totuși, l-am rugat să-mi răspundă la anumite întrebari, care sunt convins că le vor fi de folos tuturor celor care vor citi acest inteviu, pentru a elimina pe cât posibil orice suspiciune în ceea ce privește persoana și lucrarea fratelui Iosif Țon, dar și pentru a preîntâmpina dacă este cu putință, continuarea răspândirii de neadevăruri la adresa dumnealui, prin care se aduce multă bafjocură și ocară la adresa lucrării lui Dumnezeu, și un mare deseviciu tuturor slujitorilor evanghelici.

Mă simt onorat să pot să fac această slujbă pentru slava lui Dumnezeu, și de ce nu, pentru a-l cinsti și pe acest om al lui Dumnezeu devotat total cauzei Evangheliei, cum n-am mai văzut de pe timpul fratelui Richard Wurmbrand, despre care mărturisește și fratele Țon că a fost unul dintre mentorii săi.

Mulțumesc fratelui Țon pentru timpul acordat acestui interviu și pentru faptul că și-a făcut timp să stăm și să petrecem momente memorabile împreună.

 Mike Olari

IMG_1405

Fratele Iosif și sora Elisabeta Țon

Mike Olari: Cu ce ocazie pe la Phoenix?

Iosif Țon: Am venit în Arizona răspunzând invitației fratelui pastor Andi Olariu, pastorul Bisericii Ekklesia, pentru a ține o serie de predici, de conferinţe pentru tineret, şi prelegeri pentru familie.

 MO: M-am bucurat să vă avem și la Biserica Agape, păstorită de Petru Lascău, cu care, din câte știu, aveți o relație buna.

IT: Desigur, relația și colaborarea noastră a început încă din anul 1977, când eram amândoi la Oradea apoi s-a adâncit în anii 80, când am lucrat împreuna la Societatea Misionară Română lângă Chicago, iar pe parcursul anilor, am pastrat todeauna o relație foarte bună.

 MO: Nu intenționez să vă pun prea multe întrebări introductive, fiindcă sunteți o persoană foarte bine cunoscută în spațiul evanghelic, dar doresc să vă pun câteva întrebări, pentru a elucida anumite zvonuri care circulă despre dumneavoastră în mediul evanghelic românesc, așa că voi fi foarte direct și în același timp deschis, la toate răspunsurile dumneavoastra.

Ce ne puteți spune despre relația dumneavoastră cu Bill Johnson, un pastor despre care se vorbește că ar fi un eretic, iar dumneavoastra la un moment dat – la o biserică din Portland – ați vorbit la superlativ atât despre el, cât și depre cartea scrisă de el: “When Heaven Invades The Earth”!?

IT: Relaţia mea cu Bill Johnson trebuie pusă într-un context mai larg. Trebuie să încep cu apariţia în 1963 a cărţii lui George Edon Ladd, profesor la Fuller Seminary in California, întitulată „The Presence of the Future” (Prezenţa viitorului), un studiu academic despre Împărăţia lui Dumnezeu în învăţătura Domnului Isus. În America, era la modă să se afirme că această învăţătură nu mai este pentru astăzi, ci a fost transferată în Împărăţia de o mie de ani (Mileniu). George E.Ladd a argumentat că Isus nu numai că a adus această învăţătură, ci şi că El a adus această Împărăţie cu Sine şi a pornit acţiunea de extindere a ei pe tot pământul (la toate naţiunile). El a inaugurat prezenţa acestei Împărăţii, apoi i-a însărcinat pe ucenicii lui să o ducă pe tot pământul. Expresia folosită de Ladd a prins la mai mulţi teologi, că „Împărăţia este aici, dar nu încă…” („it is here but not yet”); adică, ea şi-a instalat aici un cap de pod, dar încă n-a cuprins toată planeta.

Prin 1979, a îmbrăţişat această viziune John Wimber, întemeietorul lanţului de biserici „Wineyard Churches”. În 1981 s-a creat în Pasadena (legat de Fuller Seminary), „U.S. Center for World Missions” de către Ralf Winter. Ceva mai târziu, el a alcătuit un mare volum de articole despre misiune, întitulat „Perspectrives on World Missions”, în care a inclus şi un capitol din cartea mea despre martiraj. El a iniţiat cursuri speciale în diferite centre din America pentru a forma misionari şi m-a invitat şi pe mine să predau cursul despre Împărăţia lui Dumnezeu şi despre extinderea ei în toată lumea. L-am predat anual, până prin 2010.

Trebuie să arăt că marea majoritate a penticostalilor sunt premilenişti şi dispensaţionalişti, adică ei cred că învăţătura Domnului Isus despre Împărăţia lui Dumnezeu a fost suspendată şi că tot ce a spus El despre această Împărăţie se va aplica numai în Mia de ani. Bill Johnson era pastor penticostal (Assemblies of God), şi deci era premilenist. Cumva, el a intrat în contact cu mişcarea Wineyard, şi de acolo a îmbrăţişat învăţătura că nu trebuie să aşteptăm până în Mia de ani ca să vorbim despre Împărăţia lui Dumnezeu, ci că ea este pentru noi, astăzi. El şi-a însuşit această îmvăţătură şi a explicat-o extrem de clar în cartea lui „When Heaven Invades the Earth” („Când cerul invadează pământul”), publicată în 2003 (publicată în limba română în 2014).

Bill Johnson, pe lângă că este un bun teolog şi un bun scriitor, este şi un om pragnmatic. El şi-a pus această întrebare, care arată caracterul lui de practician: Dacă Împărăţia lui Dumnezeu este aici şi acum, cum trăim noi în această împărăţie, un trai diferit de al celor care trăiesc în împărăţia celui rău? Împreună cu echipa lui de păstori, ei au ajuns să vorbească despre cultura împărăţiei celui rău şi despre cultura Împărăţiei lui Dumnezeu. Au început să organizeze conferinţe pe tema „Kingdom Culture” („Cultura Împărăţiei”). Am participat şi eu la o asemenea conferinţă în 2011.

Ceea ce era nou pentru mine era strădania acestor oameni de a defini în termeni moderni esenţa trăirii după învăţăturile Domnului Isus. Ei au identificat ca centru al acestei învăţături conceptul de valoare şi de demnitate a fiecărei fiinţe umane. În trei zile în care am stat la această conferniţă am observat cum se tratează personalul acestei Biserici, cu atenţie, cu respect, cu amabilitate şi am observat strădania lor de a-şi acorda onoare unul altuia, conform învăţăturii lor că ceea ce crează ei este o „cultură a onoarei.”

Aceasta este ceea ce am învăţat de la Bethel Church din Redding, California, biserica lui Bill Johnson. Am mai participat şi în 2013 la o conferinţă, de data aceasta pe tema creării şi a conducerii unei Biserici angajate în cultura Împărăţiei.

Pot să vă spun că aceste conferinţe m-au captivat şi mi-au revoluţionat gândirea.

Mă grăbesc să adaug că am văzut la ei şi lucruri pe care eu nu le înţeleg, cum ar fi conceptul de „împartare”, adică de transmitere a unei ungeri speciale prin atingerea pe frunte şi fenomenul căderii pe spate. Am citit tot ce au scris ei şi alţii pe aceste teme şi nici astăzi nu le înţeleg. De asemenea, ei cred că „apostoli” există şi astăzi. Eu nu mi-am însuşit această învăţătură.

Cu aceasta venim la o precizare de foarte mare importanţă. Am mai scris şi în alte locuri că trebuie să facem distincţie între următoarele trei întrebări:

  1. De la cine învăţăm?
  2. Cu cine ne asociem? Şi
  3. Cu cine ne identificăm?

La prima întrebare, răspunsul ni-l dă apostolul Pavel: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” (1 Tes. 5:21). Am cercetat şi am învăţat de la teologi din toate cultele şi pe unii i-am chiar citat în scrierile mele, fără să mă asociez cu ei şi, cu atât mai puţin, fără să mă identific cu ei.

Cu privire la a doua întrebare, eu am contribuit la crearea Alianţei Evanghelice din România în cadrul căreia ne-am asociat, baptişti, penticostali şi creştini după Evanghelie, să facem evanghelizări împreună, să ne apărăm drepturile împreună, să facem radio împreună, şi alte asemenea acţiuni despre care am căzut de acord că le putem realiza împreună. Aceasta fără să renunţăm la doctrinele noastre specifice, adică fără să încercăm să ne unim într-un singur cult.

 

IMG_1419

MO: Si Bill Johnson din care categorie face parte?

IT: Legătura mea cu Bill Johnson face parte in prima categorie: Am învăţat mai multe lucruri de la el, din cărţile scrise de el şi de la Biserica pe care o păstoreşte. Dar nu am făcut cu ei nici o asociere pentru a lucra şi realiza ceva împreună.

MO: Ați fost exclus din Cultul Baptist din România, regretați?

Răspunsul la această întrebare și la altele, în partea a 2-a a interviului 

 

Interviu cu pastorul Nicu Butoi/

 

  “Hăituit şi arestat de comunişti pentru că predica şi răspândea Biblii, Nicu Butoi este protejat şi hrănit ca de îngeri prin cele 90 de zile de înfometare şi muncă silnică din penitenciarul Bacău şi scăpat de condamnarea secretă la moarte, în timp ce nu conteneşte “să predice pe Domnul” şi să încurajeze pe toţi cei din jur, arestaţi şi gardieni deopotrivă, chiar acolo în detenţie.”            Octavian Curpas

Evanghelistul internaţional de origine română, Nicu Butoi, se înscrie cu siguranţă pe lista celor mai de succes predicatori la nivel mondial. La vârsta de 16 ani, după ce viaţa lui a fost tranformată de Cuvântul lui Dumnezeu, primul lucru pe care l-a făcut, după botez, a fost să-i ceară unui pastor “o carte de predici” ca să prezinte şi altora pe Domnul Hristos. În perioada comunistă, a găsit o metodă foarte ingenioasă de-a predica Evanghelia prin faptul că a decis să lucreze ca zugrav, această meserie conferindu-i posibilitatea să intre în sute de case şi să ducă Cuvântul speranţei. Hăituit şi arestat de comunişti pentru că predica şi răspândea Biblii, Nicu Butoi este protejat şi hrănit ca de îngeri prin cele 90 de zile de înfometare şi muncă silnică din penitenciarul Bacău şi scăpat de condamnarea secretă la moarte, în timp ce nu conteneşte “să predice pe Domnul” şi să încurajeze pe toţi cei din jur, arestaţi şi gardieni deopotrivă, chiar acolo în detenţie.

După Revoluţie, Dumnezeu l-a aşezat repede pe Nicu Butoi în faţa mulţimilor “flămânde” şi-l găsim de la un capăt al ţării la altul, predicând pe Isus Hristos cu mare putere prin casele de cultură şi biserici de tot felul. “Eu predic oriunde sunt chemat” obişnuia el să spună când era iscodit cu întrebări, “numai în iad nu mă duc să predic, că acolo nu mai este cine să se pocăiască”.

De prin 1996 Nicu Butoi este chemat să predice şi în SUA, întâi în penitenciare, apoi în biserici româneşti şi apoi în scoli şi biserici americane şi de multe ori la televiziuni creştine. În 1997 accepta invitaţia de a fi pastorul Bisericii Adventiste Române din Loma Linda, California, poziţie din care va lucra în multe părţi ale lumii până în anul 2005, când este chemat la o altă biserică română la Londra. Adiacent de aceasta, pastorul Nicu Butoi păstoreşte o biserică englezească din capitala Angliei. În Loma Linda cuvântul de har dă naştere la o frumoasă misiune media care va răspândi lumina evangheliei la mii şi mii de suflete prin casete, DVD-uri şi prin Internet. Fraţii noştri români din Londra se străduiesc să urmeze exemplul celor din Loma Linda şi să valorifice la maxim acest dar al lui Dumnezeu pentru ei, pastorul Nicu Butoi.

În 1998 Nicu Butoi a absolvit Institutul Teologic Adventist din Bucuresti, iar din 2004 este student într-un program pentru  doctorat la “Oxford University”. Împreună cu sotia sa Monica, se bucură să-şi vadă cele patru fete crescând în statură şi înţelepciune.

Ţinta pe care o urmăreşte Nicu Butoi întotdeauna este să-L înalţe pe Hristos în faţa oamenilor aşa încât bucuria mântuiri să înflorească în suflete. Şi Domnul i-a împlinit în mod plenar această dorinţă acerbă. Deşi timpul său liber este extrem de limitat, având în vedere misiunea grandioasă pe care o are în Marea Britanie, pastorul Nicu Butoi a avut amabilitatea să ne acorde un interviu.

O.C.V-aş ruga în primul rând să ne spuneţi ce anume v-a determinat să plecaţi la Londra şi care sunt principalele dvs obiective în Anglia?

N.B. – Tot ce pot spune este că nu am ştiut de ce am plec, chiar prieteni apropiaţi m-au întrebat “de ce?” Le-am explicat sincer că nu ştiu nici eu dar că trebuie să mă duc. Am avut încuviinţarea şi încurajarea familiei şi credinţa că Dumnezeu este cu mine într-o lucrare despre care nu puteam spune mai nimic. Actualmente locuiesc în Watford, în Nordul Londrei. Cu privire la obiective acum pot să spun câte ceva. Am venit aici cu gândul să organizez Biserica Adventistă Romană în Londra şi în Anglia în general. De îndată ce am început această lucrare, am fost invitat la centrul de conducere al Adventiştilor din sudul Angliei şi într-o scurtă convorbire cu preşedintele mi-a fost încredinţată, “spre vindecarea rănilor“, una dintre cele mai mari biserici adventiste de limbă engleză de aici. Preşedintele mi-a spus că m-a văzut de mult timp la TV, pe “Hope Channel” şi că în rugăciunile lui pentru Biserica “Totenham West Green Road” a auzit insistent o voce care i-a spus că prin mine Domnul va lucra pentru această biserică. “Dar – îşi zicea el- de unde să vină omul acela aici la Londra?” Când m-a văzut în biroul lui a sărit de pe fotoliu şi a strigat- “Te cunosc!“ Mi-am dat seama că urma să lupt pe două fronturi care priveau o biserică “în facere” şi una “în refacere”.

O.C. Pe lângă implicarea în biserică, am înţeles că vă pregătiţi şi sub aspect academic. V-aş ruga să ne precizaţi care este“subiectul” dvs de studiu. De asemenea, în toată această perioadă cât veţi locui în Anglia, la ce interval de timp v-aţi propus să veniţi acasă.

N.B.– Am aplicat la “Oxford Center” for “Mission Studies” pentru un master în misiune şi dezvoltare (nu găsesc de bună teologia “goală”). Am susţinut două examene sub formă de interviuri şi după cel de-al doilea mi s-a comunicat că am fost propus pentru un program de doctorat. Acum lucrez la faza incipientă a dizertaţiei în care se tratează legătura dintre Hristos şi identitatea bisericii (majoritatea bisericilor trăiesc ceea ce se numeşte o “criză de identitate”). Aş dori ca lucrarea aceasta pentru care mă rog şi fac cercetări să aibe o utilitate transdenominaţională. Cu privire la venirea acasă – adică în California unde se găsesc soţia şi cele patru fiice ale mele – acesta este adevăratul meu examen pe care-l dau în fiecare zi, de mai multe ori. Niciodată nu mi-am dat seama cât de mult cuvântul pur românesc “dor” vine de la “a durea”, durere. Este aşa de adevărat lucrul acesta. Dacă nu ar fi la mijloc lucrarea Domnului atunci nimic nu ar putea să mă reţină aici dar deocamdată suferim cu toţi şi suferim aşa de mult…
Ajung acasă la fiecare două -trei luni dar acest lucru este ca şi cum ai bea apă din când în când. Domnul, însă, va purta de grijă şi în privinţa aceasta.

O.C.  – Există vre-o posibilitate ca mesajele dvs din Marea Britanie să poate fi ascultate şi de noi, cei din SUA, sau în alte părţi ale lumii pe unde radio, TV sau prin INTERNET?

N.B. – Da, se pot viziona şi asculta pe Internet la adresele: http://www.londonromaniansda.com, http://www.intercer.org sau http://www.lomalindaromaniansda.org.

De asemenea, chiar acum sunt în pregătiri intense pentru o serie de conferinţe evanghelistice care vor fi transmise pe “Hope Channel” care are acoperire globală. Seria se va întinde pe toată luna mai şi primul weekend din iunie.

O.C.În ultima perioadă, aţi vizitat probabil mai multe biserici engleze. V-aş ruga să ne spuneţi dacă aţi remarcat anumite elemente în principiile lor de funcţionare care ar putea fi aplicate şi bisericilor româneşti?

N.B.– Implicarea bisericilor engleze în activităţi de caritate este uimitoare. Anglia continuă să rămână un imperiu “peste care nu apune soarele niciodată “. Nu neaparat politic sau militar dar social şi uman. Ei privesc multe ţări ca fiice ale lor, le poartă de grijă, suferă şi se bucură cu ele. Săptămâna trecută s-a încheiat campania de strângere de fonduri pentru ADRA o organizaţie caritabilă în mijlocul Bisericii adventiste. S-au colectat bani de ordinul milioanelor, toţi a trebuit să ieşim în străzi şi pe la casele oamenilor cu o cutie specială, sigilată şi să cerem contribuţii. Eu nu prea am reuşit să fac cine ştie ce, mai mult am pus de la mine, că nu am talent în privinţa aceasta dar au fost alţii cu mare succes. Cu privire la viaţa bisericilor, ceea ce m-a impresionat cel mai mult este maturitatea şi manierele englezilor în a-şi alege conducătorii.
Avem ceva de învăţat de aici. Este o aşa demnitate şi un aşa respect în alegerea conducătorilor de rămâi uimit în special dacă vii dintr-o biserică română. Oamenii se sprijină pe Dumnezeu când îşi aleg conducătorii. Au în vedere adevărata valoare şi chemare a unui om, îl aşează în locul potrivit pentru el şi după ce aceştia au fost aleşi, îi respectă ca fiind puşi de Dumnezeu. Încă o dată spun, e uimitor. Doamne ai milă şi de noi!

O.C. Referindu-ne acum la englezi, în general, care consideraţi că este preocuparea lor principală sau pe ce anume pun ei cel mai mult accent? Există un mit care spune că în lume există trei mari influenţe: Franţa, America şi Anglia. Se spune că dacă ajungi la Paris, primul lucru, cei de acolo te întreabă ce studii ai. În Washington, doresc imediat să afle câti bani câştigi. Iar dacă ajungi la Londra, cei de acolo doresc să ştie “al cui eşti”, vor să afle dacă eşti din neam nobil. Este acest “zvon” o realitate a momentului sau e de domeniul trecutului? Cum credeţi că ar fi reacţionat englezii dacă apostolul Pavel s-ar fi dus la Londra şi s-ar fi recomandat că este “din neam de Dumnezeu?”

N.B. – Depinde unde te uiţi, dar în interiorul bisericii am observat armonie şi respect deşi Anglia nu este în totul liberă de sechelele trecutului ei de discriminare. Oricum Evanghelia a lucrat din greu şi din plin şi se vede o mare deosebire astăzi în comparaţie cu ieri. Am observat că ei apreciază foarte mult intelectul, cultura şi talentul indiferent cine este posesorul. Mintea englezului este foarte iscoditoare şi ei au făcut o forţă din întrebare în sine. Văd foarte multe cârciumi, localuri mici şi cu iz de demult pe care ei le apreciază ca pe un fel de cămin al lor, un fel de micro societăţi …
Dacă Pavel le-ar fi spus că “suntem din neam de Dumnezeu” ei în mod sigur i-ar fi zis ceea ce eu aud de mii de ori la Oxford “de unde ai luat asta“? Ei nu acordă nici o importanţă afirmaţiei fără demonstraţie şi mintea lor e croită spre a cere şi a oferi dovezi.

O.C. – Care credeţi că sunt valorile primordiale ale poporului englez?

N.B. – Valoarea primordială a poporului englez, aşa cum am putut eu să văd în puţinul timp de când sunt aici este curajul, îndrăzneala, rezistenţa şi perseverenţa. Ei nu ştiu să de-a înapoi şi nu prea ştiu să se de-a bătuţi. Dacă Hitler cunoştea mai mult istoria şi psihologia poporului englez nu îndrăznea să-i atace.

O.C. – Care este religia dominantă în Anglia şi care este relaţia ei cu celelalte denominaţiuni creştine?

N.B. – Desigur e vorba de biserica anglicană cu nuanţele şi spiritul ei. E o biserică născută din pragmatismul englez şi care comunică faptul că nimic nu e de mirat din partea unei ţări ca Anglia, că ea ştie să pună voinţa şi convingerea ei deasupra oricărei dogme sau tradiţii.
În ce priveşte relaţia ei cu alte denominaţiuni observ că au un fel de spirit matern sau mai degrabă patern. Au un aer de superioritate şi de siguranţă de sine, în timp ce nu sunt lipsiţi de serioase frământări interne cauzate de poziţii diferite în confruntarea cu anumite probleme.

O.C.  – Aş dori acum să ne spuneţi câte ceva despre românii din Londra. Cam la ce număr se ridică, cu ce se ocupă şi care sunt de în general aspiraţiile lor ?

N.B. – Am relaţii bune cu Ambasada română din Londra şi mă preocupă viaţa şi manifestarea românilor de aici. Lucrurile sunt încă la început fiindcă marele val de emigranţi e relativ tânăr. Anglia a fost mai puţin deschisă faţă de români dar acum îi apreciază foarte mult. Totuşi în opinia mea şi după puţina mea experienţă aici, societatea românească din Anglia este încă fluidă. Sunt încercări timide de organizare şi de concentrare a eforturilor: un dispensar românesc, o scoală în limba română… dar va mai trece mult timp până când naţiunea noastră cu gradul ei mic de coeziune va reusi să se distingă şi să se manifeste ca atare în această ţară.

O.C. – Credeţi că s-ar putea forma anumite punţi de legătură între creştinătatea română din Anglia şi cea din SUA?

N.B. – Cred că ele există deja, probabil mai mult la nivel personal şi local dar un cadru de schimb şi comunicare nu există şi într-adevăr ar fi de dorit. Marea problemă este că americanii nu sunt priviţi de englezi cu prea mare simpatie şi cam tot ceea ce vine de acolo, deşi este apreciat, totuşi nu entuziasmează prea mult. O altă problemă pe care o văd aici foarte pregnant este chestiunea vizelor. Probabil mai mult de jumătate din românii de aici sunt ilegali şi de aici şi caracterul fluid al societăţii noastre româneşti din Anglia. Dacă s-ar ridica viza şi s-ar legaliza libera circulaţie atunci cred că s-ar putea şi se vor face multe lucruri bune. Mă aştept însă că pe puntea acesta de care vorbiţi se va circula într-un singur sens.

O.C. –  În final v-aş ruga să adresaţi un gând cititorilor ziarului “Romanian Times” şi în mod special comunităţilor de români din Portland şi Phoenix.

N.B. – Am avut harul să mărturisesc pe Domnul în mijlocul adunărilor de limba română din Portland, Oregon şi Phoenix, Arizona şi am rămas foarte plăcut impresionat de simplitatea şi de căldura dragostei fraţeşti şi a credinţei creştine de nuanţă românească. Domnul iubeşte poporul nostru cu care mă laud eu zicând că s-a născut creştin, că nu a avut războaie de agresiune sau de cucerire, că este aşa de paşnic şi de iertător, de iubitor şi de ospitalier… În final să spunem cu toţi împreună cu apostolul Pavel, Gal 6,14: “În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos prin care lumea este răstignită faţă de mine şi eu faţă de lume“. May The Good Lord Bless You!
Lucrarea şi activitatea pastorului Nicu Butoi este mult mai vastă decât putem noi să cuprindem într-un articol. Acţiunile sale trec dincolo de slujirea de la amvonul unei biserici, transpunându-se în viaţa de zi cu zi, în practică. Un exemplu elocvent este că domnia sa îşi face timp pentru toţi cei care au nevoie de ajutor fără să ţină cont de educaţia, potenţialul financiar sau “spiţa neamului” din care aceştia fac parte. Am putea spune cu certitudine că trăsăturile menţionate de către Rudyard Kipling în poezia “Dacă” (publicată la Londra) se regăsesc din plin în caracterul omului Nicu Butoi. Mai mult decât atât, am putea spune că viaţa acestui om reflectă chipul Domnului Isus şi viziunea pe care el o are este mai presus de orice ambiţii personale. Astfel că, dincolo de eminentul pastor şi evanghelist, Nicu Butoi este un om foarte modest şi accesibil. Domnia sa primeşte zilnic sute şi uneori chiar mii de mesaje de la prieteni şi simpatizanţi din întreaga lume.

Interviu realizat în 2007 pentru Romanian Times

Octavian D. Curpaş
Phoenix Arizona

 

În 5 zile președintele Trump a schimbat prioritățile politicii americane din ultimii 75 de ani, prin care incinge Apocalipsa dupa Ioan

Președintele SUA Donald Trump
Image source:
REUTERS/Kevin Lamarque