A) Fara Voia Domnului, CEAUSESTII SI Poporul Roman au fost omoriti, talhariti, furandu- le si avutia obsteasca, dar iata, Isus a venit ca sa ne invie pentru vesnicire, prin nasterea din nou (Ioan cap 3) : B ) Domnilor Primari, Guvernanţi, Patroni, Fermieri, Preoţi, Dascăli, Exploatatori- dacă doriţi oameni deştepţi, sănătoşi, corecţi, responsabili, productivi, nemanipulabili, vii, neprostiţi cu idoli ,datini,taxe- NEAPARAT, să bem, să asimilăm Lecţiile,(Indreptarul),Sfaturile Lui ; Căci dacă mâncăm (Cartea), Pâinea vieţii, adică pe Isus, plămădit din bunătăţi Dumnezeieşti şi dacă bem Apa vie, adică Sângele, Gândirea, Învăţătura Lui – dăruite gratis, ne nasc din nou, ca să devenim de ştepţi, (Atot)puternici, buni:” Eu sunt Pâinea vie care…

  Va invitan in parcuri , grădini botanice si in  c1teva “Temple din Romania”inclusiv la Rosia Montanaprr


Ceaușescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor!Dar acestia ne-au lasat si fara aerul de deasupra noastra…
mmmm

Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice. Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni. În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.
Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoştinţa lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte Planeta. În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic. Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcaminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept. Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989.
Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceauşescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reuşeşte să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme! Din 1988 Romania nu mai avea datorii şi nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX. România era o maşină de făcut bani, de făcut valută forte şi nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate. De ciudă că România nu mai are datorii n-i s-a retras deîndată de către S.U.A. şi Clauza Naţiunii celei mai Favorizate.
Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotată cu strunguri noi-nouţe suedeze, strunguri dotate cu CNC ( comandă numerică computerizată). Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din dec 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.

Fără a avea datorii majore , Ceauşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înnebuneşte de-a dreptul, Soros la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!! Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, şi punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împşcare şi România condamnată la jaf şi sărăcie! Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate?
Mai mult decât atât imaginaţi-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, Soros sau alţii lezaţi de independenţa noastră financiară pentru a se cumpăra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Roşia Montană până la revoluţie), bancheri ( Mugur Isărescu a fost economist la Institutul Bancar Mondial), economişti ( Stolojan si Văcăroiu au fost colegi la Institutul National de Planificare Economică) dar nu în ultim rând ingineri care să amâne retehnologizarea, merceologi care sa deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, …? Aici a greşit Nicolae Ceauşescu DEOARECE trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin atâta timp cât sunt în viaţă. Am văzut cu ochii mei scena teroristului prezentat la TVR1 pe data de 23 dec 1989 , scenă care a scăpat de controlul regiei şi care din neatenţia cameramanului la surprins în continuare pe ofiţerul care cică l-ar fi prins pe aşa zisul terorist cum îl felicita pe acesta!!!!!!!!!! „BRAVO MĂI, hai că te-ai descurcat bine“, au fost cuvintele de laudă ce au sincronizat surâsul şmecheresc al acelui actor nenorocit! Am înregistrarea, am arătat-o ca atare mai multor prieteni…. şi spre uimirea mea am primit doar răspunsuri indiferente, ilogice şi parcă din partea unora cărora le-a fost şters creierul. Mă întreb cu sinceritate oare câţi mai au procesorul mental intact şi curajul de a-şi apăra ţara neofilit. Oare câţi soldaţi mai are România? Ceauşescu a demonstrat în timpul procesului – ilegal că a fost un conducător adevărat ce nu face compromisuri nici chiar în faţa morţii. Chiar şi acum după 24 ŞI CEVA DE ANI , Iliescu şi ceilalţi poartă-n suflet frica că Ceaușescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva şi chiar au dreptate. Ceauşescu e încă „viu” şi istoria-l va răzbuna! Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret ( din nou Roşia Montană) al vizitei avute de Victoria Nuland ( secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre posibila legătură dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni dar nu numai! Până atunci vă sugerez să citiţi dacă nu ştiţi deja câte ceva despre tehnologiile HAARP, tehnologii capabile spun unii de declanşarea cutremurelor printre altele! Unele documente ale armatei americane arata lucrurile mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de „exploatare a ionosferei in folosul Departamentului de Apărare… da interesant!
 

 2- Invitatie spre ISTORIA SECRETĂ A OMENIRIIemine

Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată.

Din cauza orgoliului de “cuceritori” ai planetei Pământ, omenirea refuză să admită că au mai existat pe Terra civilizații comparabile cu civilizația tehnologică actuală. În fapt este vorba de o alternare a civilizațiilor  tehnologice terestre. Legea nescrisă a vieții pe Pământ – și pe alte planete din Univers – presupune acumulări progresive de cunoștințe științifice și tehnice, după care urmează autodistrugerea civilizației tehnologice prin ea însăși. Nu trebuie să ne mire că au mai existat în vremi îndepărtate avioane, elicoptere, nave sofisticate și alte mijloace de transport și de luptă. Nu ar trebui să ne surprindă nici faptul, că  produsele tehnologice ale speciei umane din toate timpurile seamănă între ele. Programul cerebral al omenirii a rămas același; invențiile tehnologice își urmează calea, potrivit programului existent pe “hard disk-ul” cerebral al omului.

Oamenii de știință se referă numai la un ciclu al civilizațiilor ce s-au succedat pe Pământ – și la modul superficial -, de la era “primitivă” până la apogeul tehnologic din zilele noastre, fără să se întrebe cum a ajuns omenirea în era “primitivă”. Restul dovezilor istorice existente le ignoră cu desăvârșire, trecându-le la capitolul ciudățeniilor. De pildă, elicoptere, avioane, nave maritime comparabile cu cele existente în zilele noastre  incizate în temple din vechime, sunt persiflate de către arheologi pentru că, după opinia lor “așa ceva nu putea să exista la vremea respectivă”. (A se consulta în cest sens și articolul din Jurnal Paranormal, intitulat Enigme ale preistoriei. Relicve aeronautice și astronautice.)

Frapantă este similitudinea dintre elicopterul figurat pe pereții templelor lui Seti I din Abydos și lui Amon Ra din Karnak (Egipt), cu elicopterele din zilele noastre, utilizate la ridicarea şi transportarea unor obiecte grele (foto 1).

Foto 1

Pe același perete din templul lui Seti I, la înălțimea de 10 m, există și alte vehicule tehnice redate deasupra unor hieroglife indescifrabile (foto 2).

Foto 2

 

Foto 3

Cât despre ipoteza lansată de arheologi, cum că ar fi vorba de reprezentările unor albine, pentru că faraonul Seti I ar fi fost poreclit la vremea sa „albină” datorită hărniciei sale, iată cum arăta o albină ce există pe același perete (foto 3) .

Arheologii nu își pun nici întrebarea, cum de au lucrat vechii egipteni în interiorul piramidelor, făurind în piatră texte și imagini, fără să lase nici o urmă de fum din “făcliile” folosite pentru iluminarea încăperilor.

În privința vechimii omului pe Pământ, lucrurile sunt și mai încurcate. Savanții au stabilit, în baza teoriei evoluțiilor speciilor elaborată de Charles Darwin (teorie expirată în prezent) și a unor fosile cu valoare documentară îndoielnică, că vechimea omului pe Terra este de aproximativ 200.000 de ani. Drept care, artefactele preistorice care vin în contradicție cu această ipoteză sunt, ca să folosim un eufemism, ignorate. În realitate sunt distruse sau în cel mai fericit caz sunt ascunse de ochii celorlalți semeni, în depozite secrete. Așa s-a întâmplat și cu pietrele gravate de la Inca (Peru), de importanță majoră pentru istoria omenirii.

Foto 4. Savantul peruan Javier Cabrera, care a ascuns artefactele de la Inca.

În anii ’70 ai secolului trecut, în urma secării râului Inca din Peru, a fost descoperită o așezare umană ce prezenta un înalt nivel de cultură, cu  vechimea estimată la peste 65.000.000 de ani! Cele aproximativ 10.000 de artefacte prelevate din așezare au fost luate în păstrare de un arheolog renumit din Peru, dr. Javier Cabrera, și închise într-o încăpere ascunsă. Pentru că, după cum afirma savantul peruan, “Nu suntem pregătiți pentru astfel de secrete”. Este vorba de o civilizație necunoscută, dificil de încadrat din punct de vedere istoric, ale cărei artefacte depășesc imaginația arheologilor. Înainte de a muri în anul 2001, Javier Cabrera s-a destăinuit unor oameni de știință europeni, că a ținut într-o camera secretă aflată la subsolul muzeului,“obiecte cu totul speciale, a căror semnificație este imposibil de deslușit prin cunoștințele actuale”.

Să vedem despre ce este vorba. Cele peste  10.000  de pietre de diferite dimensiuni descoperite la Inca au suprafața neagră și fină, pe care sunt gravate diferite imagini. Pietrele au greutate mai mare decât rocile actuale, având același volum.

Pe suprafața pietrei din foto 5 este incizat globul pământesc, probabil așa cum era cu aproximativ 65.000.000 de ani în urmă. De reținut că între cele două Americi și continentul Africa, oceanul Atlantic a fost redat sub forma unei fășii înguste (geologic vorbind), reprezentând perioada geologică când începuse deriva continentelor. Pe rocă este înfățișat conturul continentului Africa, desprins din America de Sud. În interiorul continentelor, printre meridiane și paralele, se văd imagini ce reprezintă figuri umane, locuințe și edificii publice, dinozauri și  alte animale de epocă.

Foto 5. Globul pământesc, așa cum arăta cu aproximativ 65 milioane de ani în urmă. 

Foto 6. Figuri umane: unele sunt îmbrăcate cu decență, altele sunt îmbrăcate sumar, la fel ca în zilele noastre pe diferite meridiane ale globului. 

Foto 7.  Dinozaurii, animale dispărute cu aproximativ 65 milioane de ani în urmă, incizate pe suprafața pietrelor de la Inca.

Foto 8. Canguri de acum 65 milioane de ani, figurați pe pietrele de la Inca, identici cu cei vii din zilele noastre.

Foto 9, 10. Lupta oamenilor cu dinozauri.

Foto 11. Ființă umană călare pe un  dinozaur erbivor (domesticit?).

Foto 12. Intervenții medicale umane.

Foto 13. Intervenții medicale umane.

Foto 14. Simbolul medicinii, cu șarpele încolăcit pe piciorul cupei cu venin, incizat pe rocile de la Inca. Veninul de șarpe se folosește și în zilele noastre în tratamente medicale.

Foto 15. Astronom studiind bolta cerului, incizat pe pietrele de la Inca.

Foto 16. Viața spirituală a omului de acum circa 65 milioane de ani. Incizie pe rocile din Inca. 
Figuri similare existente pe petroglifele de la Inca și geoglifele  din deșertul Nazca, din Peru.

Unele dintre petroglife (desene incizate pe roci) de la Inca prezintă similitudini cu geoglife (figurile uriașe trasate pe sol, vizibile îndeobște din aer) descoperite în deșertul Nazca (Peru). Ceea ce ar permite o estimare a vechimii desenelor de la Nazca la circa 65 milioane de ani. În continuare, prezentăm câteva exemple în acest sens. Maimuțele, păsările colibri, tarantulele figurate pe solul de la Nazca, sunt similare cu petroglifele de la Inca; și sunt identice cu cele ce trăiesc în zilele noastre.

Foto 17. Figuri de animale și siluete umane, incizate pe petroglifele de la Inca.

Foto 18. Maimuță incizată pe pietrele descoperite la Inca.

Foto 19. Aceeași figură de maimuță existentă în deșertul Nazca.

Foto 20. Pasărea colibri incizată pe pietrele de la Inca.

Foto 21. Aceeași pasăre colibri realizată în deșertul Nazca.

Foto 22. Pietrele din Inca. În stânga imaginii și în colțurile de jos, în dreapta și stânga, se văd incizate tarantule.

Foto 23. Tarantulă similară, realizată în deșertul Nazca.

Foto 24. Zid preincaș din pietre, fără mortar, în rosturile căruia nu se poate strecura nici o lamă de cuțit. Este practic indestructibil. Prin ce mijloace tehnice a fost realizat?
Istoria speciei umane așa cum a fost concepută după teoria darwinistă, reprezintă un fals monumental. La ora actuală, darwinismul fost redus la o simplă ipoteză; și ca toate prezumțiile, nu mai este obligatoriu a se preda în școli. Printr-un nefericit concurs de împrejurări, Darwin a stabilit filiația omului din maimuță. Cu teoria darwinistă și-au luat doctorate zeci de mii de oameni de știință, care i-au ținut isonul “părintelui” teoriei evoluționiste. De pildă, omul de știință român, prof. univ. dr. Marcian David Bleahu, declara în cartea sa căpătâi, întitulată Omul și peștera, apărută în anul 1978, că dânsul este mândru că se trage din maimuță (!)

Ce fac oamenii de știință nu este întotdeauna știință. Toată viața lor se canonesc să-și apere titlurile științifice, luate nu rareori pe ipoteze care se dovedesc ulterior a fi false. La rândul lor, ei conduc doctorate cu teze care au ca obiect aceleași teorii fără acoperire științifică, școlind discipoli care să le ducă pe mai departe “învățăturile”, în pofida progresului științific. De exemplu, cu teoria evoluției speciilor elaborată de Charles Darwin, savanții au ținut în loc omenirea peste un secol; și nu au de gând să renunțe. Reputația și remunerația lor fiind în funcție de cât vor reuși să-i păcălească pe semeni. La care se adaugă curente religioase, ce mențin de secole omenirea în cel mai crunt obscurantism medieval.

Gestul făcut de dr. Javier Cabrera cu cele peste 10.000 de artefacte de importanță excepțională pentru omenire, se încadrează în procedeele nefaste pe care le fac uneori oamenii de știință, pentru a își păstra intactă reputația. Probabil și titlul de doctor în științe pe care a avut Javier Cabrera, s-a bazat tot pe o teză darwinistă. Dar inciziile de pe pietrele din Inca, prin animale pe care le au figurate – căprioare, canguri, girafe, păsări colibri, etc., contrazic teoria evoluționistă a lui Darwin. La care se adaugă implacabil albine, libelule, țânțari, pești, ornitorinci, crocodili, rechini, crabi-potcoavă, etc., găsiți fosilizați de sute de milioane de ani și care mai trăiesc, bine-mersi, și în zilele noastre.

La finalul acestui articol, merită reținută concluzia academicianului român, Radu Vulpe, exprimată la încheierea unei discuții cu autorul acestor rânduri: “Este greu pentru un om de știință când își dă seama, la sfârșitul carierei sale științifice, că a mers pe un drum greșit. Însă un om de știință adevărat, ar trebui să recunoască greșeala pe care a făcut. Dar câți au puterea să o facă?” – s-a întrebat, meditativ, octogenarul istoric.

Prin urmare, ce este de făcut într-o atare situație? Să defilăm în continuare în sens giratoriu – via Papua Nova Guinee –, sau să apucăm taurul de coarne și să trezim pe săpătorii istoriei omenirii din letargia suficienței?

3-Imagini  innebunitoare

Cateodata trebuie sa ne oprim putin si sa ne gandim la ce este in jurul nostru, pentru a fi constienti cine si unde suntem.

Dupa ce veti vedea imaginile de mai jos, cu siguranta ca imaginea pe care o aveati despre Pamant si omenire vi se va schimba.

1. Acesta este locul in care cu totii traim, Pamantul.

noi

2. Aceste este sistemul nostru solar, „vecinii”.

noi1

3. Asa arata distanta dintre Pamant si Luna, respectand proportiile. Credeai ca Luna este mai departe?

noi2

4. Stiai ca toate planetele din sistemul nostru solar au loc, una langa cealalta, intre Pamant si Luna?

noi3

5. Daca inca nu ti-ai format o imagine despre cat suntem de mici, iata cum arata America de Nord comparata cu Jupiter.

noi4

6. Ai putea alinia sase planete de marimea Pamantului pe inelele lui Saturn.

noi5

7. Aceasta este o cometa, comparata cu Los Angeles. A naibii de mare, nu-i asa?

noi6

8. Si iata cum arata Pamanul comparativ cu Soarele. Noi suntem punctul acela mic de jos.

noi7

9. Stiai ca sunt mai multe stele in spatiu decat fire de nisip de pe orice plaja de pe Pamant?

noi8

10. Calea Lactee este enorma. Iata unde suntem noi pozitionati.

noi9

11. Toate stelele pe care le vedem noaptea pe cer sunt doar cele din cercul galben. Tare, nu?

noi10

12. Insa Caleea Lactee nu este nici pe departe cea mai mare din univers. Iata cum arata comparativ cu galaxia IC 1011.

noi11

  Va invitan in parcuri , grădini botanice si  c1teva “Temple din Romania”

Parcuri şi grădini botanice în care să te plimbi în această primăvară – GALERIE FOTO

Grădinile botanice din Europa sunt celebre de mai bine de două mii de ani şi au influenţat grădinăritul din întreaga lume. De la grădinile maure ale Spaniei, la elegantele parcuri din Franţa şi grădinile regale din Marea Britanie, sunt locuri de care trebuie să te bucuri cel puţin o dată în viaţă. Florile, plantele, copacii, toate creează un peisaj rupt din Grădina Edenului. Descoperă mai jos cele mai frumoase imagini din grădinile botanice ale Europei.

 

 

Cateva motive să vizitezi oraşul Cluj-Napoca

5 motive să vizitezi oraşul Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este cel mai mare oraş din România după Bucureşti şi este una dintre capitalele istorice ale ţării noastre. Situat în inima Trasilvaniei, Clujul este un oraş plin de istorie, de locuri de relaxare iar în peisajul urban predomină clădirile istorice. Este locul în care s-a născut Matei Corvin – cel mai mare Rege al Ungariei, şi una dintre cetăţile medievale săseşti bine cunoscute. Multiculturalitatea oraşului Cluj îi oferă farmecul aparte, însă, oricât de bine s-ar împleti cultura maghiară cu cea română şi nemţească, Cluj-Napoca rămâne un oraş tradiţional transilvănean şi mult mai puţin cosmopolit.

Clujenii sunt oameni faini, iar oraşul lor este deosebit prin multitudinea de obiective istorice şi turistice. Cluj-Napoca se poate mândri cu câteva dintre cele mai frumoase palate şi castele din România şi este un important centru universitar. Totodată, Clujul este un important centru cultural al României, fiind gazda unor evenimente de renume internaţional. Descoperă alături de noi principalele obiective turistice din Cluj şi citeşte5 motive pentru care să vizitezi capitala Transilvaniei.

Istorie, cultură şi arhitectură

Încă de la intrarea în oraş, urmele arhitecturale ale istoriei îţi vor ura Bun venit! Castele semeţe precum Banffy,Kornis, Castelul Kemény-Bánffy îţi spun că eşti pe cale să te apropii de un adevărat fief al arhitecturii în stil eclectic şi baroc. Centrul oraşului Cluj-Napoca este un muzeu în aer liber.

Cluj Napoca

Clădirile administrative, dintre care amintim Palatul Primăriei, Palatul Prefecturii, Palatul Arhiepiscopiei Ortodoxe, sunt adevărate perle arhitecturale. Zona istorică şi cea centrală sunt zone de promenadă unde vei observa la tot pasul ansambluri monumentale şi statui emblematice pentru acest oraş, iar străduţele înguste şi întortocheate te vor face să te simţi ca în perioada Evului Mediu.

La vânătoare de fantome

Multe legende atrag anual mii de turişti aflaţi în căutarea aventuri în pădurile din jurul Clujului. De Pădurea Baciului-Hoia se leagă multe poveşti cu fantome, OZN-uri şi ciudăţenii paranormale. Existenţa acestora nu a fost niciodată confirmată, dar cu toate acestea, există persoane care spun că au auzit şi au văzut lucruri ciudate în timpul nopţilor petrecute în aceste păduri. Dacă eşti un temerar sau pasionat de paranormal, te poţi aventura într-o noapte în aceste locuri.

padurea baciu-hoia

Nu uita să împărtăşeşti şi cu noi experienţa ta! Un alt obiectiv turistic uşor atipic este Cimitirul Hajongard, unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, care se remarcă prin frumuseţea monumentelor funerare şi este loc de veci pentru numeroase personalităţi istorice.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Gradina Botanica cluj

Unul dintre simbolurile oraşului Cluj este Grădina Botanică “Alexandru Borza”, considerată a fi una dintre cele mai frumoase din lume. Grădina botanică a prins formă, culoare şi contur în 1920, la iniţiativa profesorului Alexandru Borza şi adăposteşte peste 10 mii de specii de plante. Grădina Botanică din Cluj este un colţ de rai în mijlocul oraşului şi se poate mândri cu cel mai mare ierbar din ţară, un colţ de pământ amenajat în stil japonez, mii de fire de lalele care oferă un spectacol de culoare primăvara şi o specie de lotus care poate susţine greutatea unui copil.

Evenimente culturale de excepţie

Cluj Napoca

Cluj-Napoca este un centru cultural important al României şi gazdă a numeroase festivaluri, concerte şi evenimente de renume naţional şi internaţional. Untold, Electric Castel, Festivalul Internațional de Stand-up Comedy şi Transilvania Jazz Festival sunt doar câteva dintre evenimentele care reunesc an de an mii de turişti în Cluj-Napoca. La acestea se adaugă şi evenimentele culturale organizate de instituţiile de cultură.

Împrejurimi deosebite

Cluj Napoca

Cluj-Napoca este situat în inima celei mai frumoase zone din ţară. În Podişul Trasilvaniei se gasesc cele mai frumoase aşezări rurale. La doar câţiva paşi de Cluj, numeroase localităţi rurale, locuri în care natura a rămas aproape neatinsă şi destinaţii care îţi vor ajunge la suflet te aşteaptă să le descoperi. Peştera Vadu-Crişului,Poiana Horea şi Peşterea Scărişoara, Băile Cojocna, Salina Turda sau staţiunea Băişoara sunt locuri care te vor cuceri şi te vor impresiona prin frumuseţea lor.

Cele mai bune destinaţii europene din 2017 (II)

Dordogne

Din nordul Coastei Dalmate (Croaţia) până pe insula Texel (Olanda) sunt numeroase trasee care nu trebuie să fie ignorate. Ca în fiecare an, Lonely Planet a ales, urmând sfaturile şi comentariile experţilor săi, cele mai bune destinaţii din Europa în 2016. Un top 10 – „Best in Europe” – în care nu figurează neapărat cele mai vizitate destinaţii.

Din contră, au fost alese oraşe şi regiuni care abia au început să suscite interesul, locuri care sărbătoresc un eveniment special sau pur şi simplu locuri care trebuie să fie descoperite înainte de sosirea turismului în masă. Din Peloponezul grec până în oraşul danez Aarhus şi din Veneţia până pe coasta de est a insulei spaniole Tenerife, au fost alese destinaţii din ce în ce mai apreciate de turişti, semnalează site-ul elviajero.elpais.com.

4. DORDOGNE, Franţa

În regiunea Dordogne, situată în centrul Franţei, oamenii cunosc arta de a trăi. Regiunea are păduri şi câmpii verzi, dar şi o gastronomie fantastică. Are castele şi aşezări medievale, cu restaurante bune şi pieţe care la sfârşitul săptămânii sunt pline de trufe, nuci şi vinuri alese. Francezii îi spun Périgord şi, de mai mulţi ani, numeroşi străini, mai ales britanici, îşi petrec vacanţele acolo.

Dordogne este celebră pentru fascinantele picturi rupestre care decorează peşterile din Valea Vézere. Bijuteria zonei este Peştera Lascaux, aflată la 2 kilometri sud-est de Montignac, cunoscută drept Capela Sixtină preistorică franceză: pe pereţii săi sunt reprezentate peste 600 de figuri de animale în tonuri de roşu, negru, galben şi maro. Pentru a completa vizita, complexul Le Thot-Espace Cro-Magnon invită la descoperirea animalelor preistorice şi, în curând, proiectul internaţional Lascaux 4, a cărui inaugurare este prevăzută pentru sfârşitul anului 2016.

Lvov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. LVOV, Ucraina

Oraşul Lvov, situat în vestul Ucrainei, foarte aproape de frontiera cu Polonia, înregistrează un turism prosper. Acest oraş primitor cu aer centro-european are programate în 2016 peste o sută de evenimente culturale, dintre care unele sunt dedicate cafelei, independenţei ucrainene, jazz-ului.

Lvov este centrul cultural al Ucrainei, iar Piaţa Rynok, centrul oraşului. În mijloc se înalţă Primăria, iar aroma de cafea proaspăt măcinată, provenită de la legendarele cafenele din Lvov, inundă piaţa. Turistul trebuie doar să se aşeze, să ceară o cafea şi să se îmbibe cu atmosfera.

Lvov a făcut parte din Imperiul Austro-Ungar, de unde şi interesantul său amestec cultural şi strălucitoarea moştenire arhitectonică, pornind de stilul gotic al unora dintre bisericile sale şi până la fantasticul baroc al palatelor sau aerul renascentist al unor case impunătoare. Lvov este comparat de obicei cu Praga şi Cracovia şi merită cu prisosinţă să fie vizitat.

Warwickshire

6. WARWICKSHIRE, Marea Britanie

În centrul Angliei încă se mai pot găsi peisaje rurale liniştite, chiar şi în jurul unui mare oraş cum este Birmingham. Este cazul comitatului Warwickshire, cu bucolice dealuri şi castele, care în acest an este în centrul atenţiei datorită uneia dintre localităţile sale istorice, Stratford-upon-Avon, leagănul lui William Shakespeare, de la a cărui moarte se împlinesc 400 de ani. Acolo, totul gravitează în jurul figurii celebrului dramaturg englez: muzee, expoziţii, case istorice şi, desigur, Shakespeare Memorial Theatre, al cărui program include numeroase reprezentaţii ale Royal Shakespeare Company.

Sunt multe locuri de văzut în împrejurimi, printre care Castelul din Warwick, Ragley Hall şi Coughton Court, Catedrala din oraşul Coventry, ruinele castelului medieval din Kenilworth.

Deşi oraşul Warwick nu este deosebit de spectaculos, castelul său deţine o catapultă de 22 de tone, cea mai mare maşină de asediu istorică din lume, expusă din nou publicului, după restaurare. Sunt interesante şi parcurile sale şi sălile „Royal Pump Rooms” din apropiatul Leamington Spa.

Extremadura

7. EXTREMADURA, Spania

Europenii încep să se intereseze de o Spanie care nu înseamnă exclusiv soare şi plajă. În peninsulă există regiuni foarte puţin cunoscute de turiştii internaţionali, precum Comunitatea autonomă spaniolă Extremadura, unde aceştia merg pentru a se bucura de o Spanie fără stereotipuri. O recunoaşte prestigiosul ranking „Best in Europe” al Lonely Planet, având în vedere bijuterii medievale ca Trujillo şi Cáceres, locuri unice precum Mérida şi chiar o natură cu spaţii originale precum Parcul Naţional Monfragüe, care primeşte tot mai mulţi vizitatori străini.

Alte atracţii sunt brânzeturile şi jamboanele, precum şi noile locuri de cazare instalate în vechi palate şi castele restaurate. Anul trecut, Cáceres a fost numită Capitală Spaniolă a Gastronomiei, ceea ce a favorizat apariţia unui număr mare de baruri şi restaurante.

Ansamblul arheologic din Mérida a fost înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, datorită marelui său interes istoric. În oraşul Trujillo a văzut lumina zilei celebrul conchistador spaniol Francisco Pizarro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: pinterest.com, euro-2012.ro, alchetron.com

B ) Domnilor Primari, Guvernanţi, Patroni, Fermieri, Preoţi,Dascăli, Exploatatori-dacă doriţi oameni deştepţi,  sănătoşi, corecţi, responsabili, productivi, nemanipulabili, vii, neprostiţi cu idoli ,datini,taxe-  NEAPARAT, să  bem, să asimilăm Lecţiile,(Indreptarul),Sfaturile Lui ; Căci dacă  mâncăm (Cartea), Pâinea vieţii, adică pe Isus, plămădit din bunătăţi Dumnezeieşti şi dacă bem Apa vie, adică Sângele, Gândirea, Învăţătura Lui –dăruite gratis,   ne nasc  din nou, ca să devenim  de ştepţi,(Atot)puternici,buni:” Eu sunt Pâinea vie care…

 

…s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viaţa lumii.”  La auzul acestor cuvinte, iudeii se certau între ei şi ziceau: “Cum poate Omul acesta să ne dea trupul Lui să-L mâncăm?”. Isus le-a zis: “Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mâncaţi trupul Fiului omului şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă. Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană, şi sângele Meu este cu adevărat o băutură. Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne în Mine, şi Eu rămân în el. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănâncă pe Mine va trăi şi el prin Mine. Astfel este Pâinea care S-a coborât din cer, nu ca mana pe care au mâncat-o părinţii voştri, şi totuşi au murit: cine mănâncă Pâinea aceasta va trăi în veac.” (Ioan, 6/51-58)

 

 

Cine s-a hrănit cu “invăţătura”/pâinea/kartea burgheziei komuniste şi a ieşit din Komunism prin crime, nedreptăţi, viclenii, deposedări, a clădit Globalismul pe minciuni, hoţii şi pe celelalte roade satanice din Gal 5/20, DAR se scufundă în iadul fără fund; Doar Salvatorul fiecărui om, salvatorul fiecărei naţii, continent sau ţari este Acela care s-a dăruit gratis fiecăruia, ca să ne golească de sărăcirea şi prostirea şcolărească şi popească, pentru a ne umple cu Plinătatea Dumnezeiască

Pentru a fi şi noi tari în lupta cu păcatul, să ne unim cu El, să mâncăm, să ne săturăm din învăţătura Lui, adică, din Pâinea vieţii, plămădită din floarea fainii; adică din bunătate, dreptate, corectitudine, blândeţe, împăcare, dragoste, milă, iertare şi din alte porunci vindecătoare. Dacă ne este foame de viclenii, hoţii, cârtiri, curvii şi alte învăţături satanice, descrise în  Gal.5/20, nu avem decât să rămânem sub papucul faraonului demonic, dar dacă dăm afară pe cel rău, viclean şi falit, îl primim pe Isus şi intrăm în Templul Sfânt, nu în Arca lui Noe, ci în “Corabia” Cristică.Să nu uităm că,pină la urmă, Invăţătura Cristică va umple totul in toţi,precum apele  pe fundul mării.

 

Dacă ne ferim de o viperă, de ce nu fugim şi de microbul păcatului (mortal)! De ce nu chemăm pe biruitorul Isus, pentru a zdrobi păcatul/gandul aducător de moarte,sărăcie,supărări,certuri şi chin veşnic? Căci iată, se apropie venirea lui Isus, care este Una cu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, dar nu  găseşte Credinţa Cristică în omul “increştinat” (pentru bani) de cei care  au făcut din religii/credinţe – SERELEURI şi afaceri familiale… Ei sunt mai feroce decât preoţii, fariseii şi “puciştii” iconari  care l-au răstignit

 

Pentru a deveni inginer, învăţam 20 de ani şi, adesea, în loc să-l scoatem din noi la ŞOMAJ pe satan, primim placerile de o clipa ale păcătuirii  ,placeri  care fac  şomeri pe oameni…! Deci, pentru a deveni creştini ai veşniciei, cât studiem,ce sacrificii depunem  pentru invăţarea Bibliei  şi  cât punem în practică din Lecţiile Cristice ? Dacă îl detronam şi lepădam  pe satan,care a pus  păcatul să domnească  in oamenii robiţi,(de parc ă ar fi un rege) , putem şi  noi , ca Enoh, să devenim regii cosmosului ,sa umblăm cu Dumnezeu, nu doar 300 de ani; Noi, prin naşterea din nou, putem urca în El, putem umbla cu Dumnezeu toată veşnicia, dacă îi dăm lui Isus ÎNTRONAT în noi – întâietate, suveranitate, prioritate.Ca să nu  mai rămânem sub papucul satanic, iată ce putem învăţa de la Duhul Sfânt: „O, copiii Mei, pentru care sufăr durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în voi.” (Gal. 4,19)… „Hristos în voi, nădejdea slavei.” (Col 1:27)… “Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au duş: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” (2 Cor.5/10-17 “… Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ, şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru că, având rădăcină şi temelia pusă în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea; şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.” (Ef.3/14-19)

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*