Mâncare de vinete cu dovlecei

Poate fi consumată ca atare, cu smântână, iaurt, sau ca şi garnitură la friptură.
INGREDIENTE: 2 vinete tăiate cubuleţe, 1 dovlecel tăiat cubuleţe, 2 cepe mari tocate, 2 căţei de usturoi, 1 ardei gras roşu, 1 ardei iute (opţional), 1 kg de roşii tăiate cubuleţe sau 2 conserve de roşii decojite, 1/2 lg busuioc uscat sau 1 lg busuioc proaspăt şi tocat, sare, piper după gust, 200 g brânză telemea de oaie (sau de care aveţi), o legătură mărar, câteva fire de pătrunjel tocat, smântână sau iaurt, după preferinţă, 2 căţei de usturoi (la final, după gust), 2 Lg ulei de măsline extravergine, parmezan râs
MOD DE PREPARARE:
Dovleceii tăiaţi cubuleţe se călesc, în ulei, după care se scot deoparte, într-un castron, apoi, în aceeaşi cratiţă vinetele (tăiate cubuleţe se stropesc cu sare şi se lăsă o jumătate de oră să-şi lase zeama), după care se călesc şi ele în ulei, până se moaie uşor. Urmează ceapă tocată, ardeiul şi ardeiul iute care se călesc şi ele în aceeaşi cratiţa, cu ulei până ceapă devine aurie.
Se amesteca toate cele dinainte în cratiţa, se adăugă roşiile tăiate şi ele cuburi, se lasă se se lege sosul, apoi se adăugă brânză, busuiocul şi mărarul. Dacă doriţi se poate da la cuptorul încins pentru 15 minute. Eu având cratitile mele nu mai fac această operaţie. Se adăugă alţi 2 căţei de usturoi mărunţiţi, asta dacă doriţi, 2 linguri de ulei de măsline, se potriveşte de sare, piper si se presară cu parmezan râs şi pătrunjel.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*