Ilie Van (UCPR): Analiza la carnea de curcan trebuia făcută la momentul exportului, nu după ce a fost procesată în Germania

ilie_van_31436500“Sunt convins că acea firmă din Germania colaborează cu mai mulţi furnizori, iar analiza nu a fost depistată la momentul exportului, ci la raft şi cu <gaselnita>că era carne din România.

Analiza trebuia făcută la momentul cind carnea a plecat din România şi a ajuns în Germania, nu la raft. Nu vii după şapte luni să o analizezi din raft şi să spui că e din România, după ce carnea respectivă a fost procesată în Germania. Dacă se prelevează probe şi dacă se confirmă că provin din România, sigur că producătorul va trebui să-şi facă ordine. Eu, însă, nu cred că va exista o astfel de confirmare, atâta timp cât Autoritatea /Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA, a spus că acolo s-au făcut analize şi nu s-au găsit dovezi. Nerezolvarea improvizatului scandal riscă să transforme România în ‘vinovatul de serviciu’ al Europei ,intrebundu-ne daca nu cumva situatia a fost creata să pierdem nu doar piaţa externă, ci şi pe cea locală”,a spus distinsul cadru universitar Ilie Van, presedinte UCPR.

Ouăle și carnea de pasăre din România respectă standardele europene

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România(UCPR) anunţă că, atât carnea de pasăre, cât și ouăle produse în țară respectă standardele europene pentru siguranţa alimentară și, ca urmare, sunt bune de consum. Acestea vizează producătorii din România care lucrează la nivelul celor mai înalte standarde tehnologice în conformitate cu legislaţia europeană, oferind produse de calitate superioară şi sigure pentru o alimentaţie sănătoasă. Creşterea păsărilor în fermele autorizate sanitar veterinar se face după cele mai moderne tehnologii, iar supravegherea sanitară veterinară a păsărilor şi a reziduurilor din produsele avicole se face permanent prin programe de autocontrol şi control oficial în baza legislaţiei specifice. ”- se arată într-un comunicat al UCPR.

Scandalul a trecut, pagubele continuă să se împăuneze

Dacă nu ne-au eliminat prin gripa aviară produsă în laboratoarele lor şi experimentată pe găina babei şi cocoşul moşului,s-au dat la curcanul românesc,pentru că la fel ca mioriţa laie –este mai cu moţ .Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că suspiciunea referitoare la posibile reziduuri de antibiotic în pieptul de curcan provenit din România nu a fost fondată, procesatorul respectând reglementările Comisiei Europene şi legislaţia românească sanitară veterinară privind creşterea şi procesarea curcanilor.
“Efectivele de păsări din România sunt supravegheate permanent privind salmonella, iar în momentul în care apar astfel de situaţii sunt luate toate procedurile legale şi nu există niciun risc pentru sănătatea umană, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Industria alimentară din România are nevoie de un nou proiect de promovare

Exporturile României de carne de vită şi de cal se apropie de zero iar pe piaţa internă vânzările din industria cărnii au scăzut cu cel puţin 10% faţă de anul trecut, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei ProAgro. Acesta a precizat că autorităţile lucrează la un proiect de promovare a imaginii industriei alimentare din România la care vor să participe şi reprezentanţii fermierilor români.

1 Comentariu adauga un comentariu

  1. Dragomir says:

    daca germanii n-au reusit sa ne cucereasca in al doilea razboi mondial, ne bat cum pot la ei acasa, numai ca mijloacele si scopul lasa mult de dorit. ei nu isi dau seama ca daca il intronam regele mihai la carma tarii , i-am invins dintr-o suflare.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*