Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară, prin preşedintele Dragoş Frumosu,(foto) consideră că ANSVSA ar trebui să îşi asume întreaga vină. Vina se datorează scandalului iscat în jurul cărnii de curcan din Germania. El acuză ANSVSA că s-a grăbit cu declaraţiile, fără să poată denunţa vinovatul. „Declaraţiile Autorităţii Sanitar Veterinare sunt fie un atentat la adresa industriei alimentare româneşti, fie o părere personală sau agrearea unei stări de panică deosebită asupra consumatorilor “, a specificat Frumosu. Reprezentantul industriei alimentare consideră că scandalul cărnii de curcan, ca şi cel al cărnii de cal, este „un praf în ochi sau o mizerie aruncată asupra României “. Sincopele săpate pe Drumul cărnii sunt discutabile. Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) a contracarat pe merit;”Carnea de curcan la care se face referire a fost exportată la jumătatea anului 2012. Importul a fost realizat de un intermediar care a vândut-o apoi unui procesator pentru carne de curcan din Germania. S-au prelevat probe la raft după 7 luni de la efectuarea importului, depistându-se reziduuri de antibiotice. Stabilirea originii cărnii s-a făcut doar prin declaraţia procesatorului, fără să existe etichetă.
Când ţara are manechinii potriviţi la locurile potrivite, falimentează şi industria alimentară
Dacă nu ne-au distrus cu gripa aviară produsă de ei în laborator, ca să ne elimine complet de pe piaţă, au găsit reziduuri de antibiotic în carnea de curcan.
Autorităţile germane sunt cele care au dat semnalul de alarmă la nivel internaţional.
Autorităţile române s-au sesizat şi au oprit distribuirea cărnii de curcan către Germania. De asemenea şi autorităţile române vor declanşa o anchetă la nivel naţional pentru a vedea de unde provine carnea şi cât de periculoasă este pentru sănătatea consumatorilor.
„Riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nimic nu mai putem consuma. E vorba de mesajul dat către populaţie şi interesul economic legat de producători. Din acest motiv, vom lua astăzi măsuri de reorganizare a Autorităţii Sanitar Veterinare “, a spus Ponta. Ceea ce s-a şi întâmplat. Şeful catedrei de Farmacologie al UMF Bucureşti, Ion Fulga, a explicat că e vorba de cantităţi foarte mici de antibiotic al cărui singur efect ar putea să fie declanşarea unei alergii. În esenţă, însă, carnea nu putea genera decât nişte reacţii alergice “, a explicat profesorul Fulga.
Scandalurile alimentare care au zguduit România urmaresc tragerea pe linia moarta si a agriculturii si a industriei alimentare din Romania.Deosebit de grav este faptul ca “pastorul’ oilor noastre a lasat lupii sa dea iama la stina. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a evitat să aibă o reacţie vehementă la adresa autorităţilor care au acuzat pe nedrept România nu numai de scandalul carnii.