Doar câteva blânde opinii despre FMI

pag 16Tratamentul pe care FMI l-a aplicat României “se ridică la nivelul reputaţiei vechi de vampir”

Fondul Monetar Internaţional (FMI) contestă criticile editorialiştilor Reuters, dintr-un articol de opinie publicat pe blogul agenţiei, Breakingviews, care susţin că abordarea dură adoptată de institutia FMI în privinţa acordului cu România s-ar putea dovedi “dezastruoasă”.
Cei doi jurnalişti Reuters scriu că tratamentul pe care FMI l-a aplicat României “se ridică la nivelul reputaţiei vechi de vampir” al agenţiei financiare. “Astfel de măsuri dure s-ar putea dovedi contrare intereselor ţării. Întărind forţele politice anti-reforma, FMI ar putea ajunge să îndepărteze România de la strategiile pe care le încurajează”, se arată în editorial.

Viceguvernatorul ceh critică FMI

Viceguvernatorul Băncii Centrale a Cehiei a ieşit public cu o declaraţie extrem de critică la adresa FMI. Înaltul oficial ceh a spus că FMI mai degrabă a adâncit crizele din Estul Europei decât să rezolve problemele.

Guvernatorul băncii centrale germane critică rolul FMI în planul de salvare a Greciei

Guvernatorul băncii centrale germane, Axel Weber, a criticat rolul Fondului Monetar Internaţional (FMI) în planul de salvare a Greciei, susţinând că acordarea de ajutoare de urgenţă este “o interpretare foarte largă” a rolului instituţiei, relatează Les Echos, precizează NewsIn.
FMI, pedalează pe eşecuri prin strategii de austeritate.” Fondul Monetar Internaţional şi celelalte instituţii financiare mondiale fac aceleaşi greşeli ca în timpul crizei asiatice din 1997”, a avertizat încă din 2009 economistul american Joseph Eugene Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, în 2001. La originea dificultăţilor stă impunerea unor condiţii prea dure ţărilor afectate de criză, (…) Rezultatul? Banii împrumutaţi în asemenea condiţii vor duce probabil la slăbirea economiei acestor ţări, care vor înapoia tot mai greu datoriile“, a explicat Stiglitz.

Cine dirijează lichidarea noastră?

Dacă am fi învăţat de la guvernanţii din timpul lui Ceauşescu, care au negociat la sânge cu reprezentanţii FMI n-am fi îngenuncheat ca nişte cerşetori ! De ce nu vrem să înţelegem că România nu a fost şi nu trebuie să fie o ţară de mâna a doua !
Laureatul Premiului Nobel, Joseph Stiglitz a spus: Cam la fel a început şi dezastrul Rusiei ţarilor, cu manifestări de aceeaşi magnitudine ca fâlfâitul „aripii de fluture”, prin acel Rasputin. Lumile sunt întotdeauna interconectate, au înlăuntrul lor interconectări care se aseamănă radical cu stările de câmp, încât umbra unei microparticule a unui câmp se propagă şi devine stare a câmpului următor şi aşa mai departe.
Chiar dacă o criză aduce doar o adiere a aripii de fluture, să fim siguri că induce categoric furtuni în atmosfera nevăzută a planetei, chiar dacă noi nu mai avem organe de simţ pentru a percepe la scara lor asemenea dezastre.

FMI va lovi ca un tsunami lumea întreagă

Această criză tratată greşit de către FMI, care este un medic neputincios, îmbolnăveşte totul. FMI a devenit el însuşi o parte a problemei în loc să fie o parte a soluţiei”. El vede în FMI un fel de „ciumă”, cum remarcă Stiglitz. Această criză netratată corect va lovi ca un tsunami lumea întreagă acest „reţetar FMI” Exemplific doar câteva efecte ale bunăstării FMI: În doar un an, în Indonezia, de exemplu, „15% dintre bărbaţii care lucrau în 1997 îşi pierduseră slujba până în august 1998″. Cât priveşte rata sărăcirii, aceasta atinge praguri de catastrofă: în Coreea de Sud „numărul săracilor din mediul urban aproape s-a triplat, aproximativ un sfert din populaţie fiind cuprinsă de sărăcie; în Indonezia, numărul săracilor s-a dublat, în unele ţări precum Tailanda oamenii daţi afară de la serviciile pe care le avuseseră la oraş s-au întors la ţară, de unde veniseră” şi au murit de foame. Iată doar o faţetă a “apocalipticei femeii”, care ajută planeta să facă o puternică infuzie de bătrâneţe şi de „dependenţă”. Procedând astfel, guvernele s-au expus unei „predicţii autodistructive”, anihilându-şi practic puterile de intervenţie reală şi temeiul adevăratei responsabilităţi, devenind nişte mumii de ceară în faţa…încălzirii globale.                                                                               Prof. dr. Karl Iohanes

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*