Miracolul verzei

Una dintre legumele – medicament care nu trebuie să lipsească adesea din alimentaţie este varză. Consumată zilnic, crudă, ea previne tumorile maligne şi anemiile.
În compoziţia sa, varza are mari cantităţi de substanţe tonice, vitamina A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, şi săruri minerale precum fosfor, sodiu, calciu fier, iod, cobalt.
În plus, varza roşie, care are efecte depurative şi o valoare nutritivă mai mare decât cea albă, conţine resveratrol, o minune de antioxidant, de fapt, cel mai puternic cunoscut până acum.
Cercetări recente au evidenţiat faptul că varza crudă, consumată cu regularitate, previne cancerul de colon.
Consumată de trei ori pe săptămână, varza contribuie la completarea necesarului de vitamine şi minerale în cazul celor care suferă de anemie. În cazul persoanelor în vârstă, varza este revigorantă şi combate procesul de trecere prematură.
Salată întinereşte bătrâneţea
Pentru salată de varză, care se recomandă zilnic, se taie varza şi o ceapă mărunt, preferabil ceapă roşie, se freacă bine cu sare, se adăugă ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oţet de mere, puţin piper şi deasupra se presară morcov dat prin razătoarea mică. Varza crudă este folosită extern pentru vindecarea plăgilor, entorselor şi nevralgiilor precum şi împotriva furunculelor. La sate, chiar şi azi, durerile de spate sau de articulaţii sunt calmate cu frunze de varză puse pe locul dureros în strat de patru, cinci foi după ce, în prealabil, s-a trecut peste ele cu un sucitor. Frunzele de varză crudă se folosesc în cosmetică, împotriva coşurilor adânci de pe fata pe care le vindeca mult mai repede şi delicat decât cremele tradiţionale şi fără să lase urme.
Măştile cu varză vindeca fardările
Măştile cu frunze de varză au efect hidratant şi cicatrizant. În caz de dureri reumatice, dimineaţa şi seara se pun pe zona afectată frunze de varză zdrobite şi se ţin măcar două ore. Intern, suferinzilor li se recomandă să consume câte unu – două pahare de suc proaspăt de varză pe zi, în cure de 40 de zile, cu o pauză de 14 zile. Tratamentul extern şi intern cu varză proaspătă are efect antiinflamator articular, încetineşte sau chiar stopează procesele degenerative, ajuta la recâştigarea mobilităţii articulare. Cine are o entorsă sau o luxaţie să pună pe locul afectat câteva straturi de varză zdrobită, eventual bătută cu ciocanul de şniţele. Aplicaţia se ţine patru ore. În primele două zile de la producerea accidentului e bine că, pe lângă varza, pe locul afectat să se ţină şi pungi cu gheaţă.
Sucul de varză este de o mie de ori mai util decât sucurile vopsite
Pe răni care se vindecă greu se pun zilnic comprese cu suc de varză şi se ţin o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer încă o oră. Folosind aceste comprese, procesul de vindecare al rănilor este mult accelerat, riscul de infecţie scade, iar semnele care rămân după vindecare sunt mai puţin vizibile. Pe arsurile de gravitate mică şi medie se pun comprese cu suc proaspăt de varză, de câteva ori pe zi. Sucul are efect antiinfecţios, grăbeşte vindecarea, răcoreşte zona afectată şi previne formarea cicatricelor cheloide. În caz de eczema infecţioase, frunzele de varză proaspăt zdrobite cu ciocanul pentru şniţele se pun direct pe zona afectată şi se fixează cu bandaj. Evitaţi să folosiţi nailonul sau leucoplasticul pentru fixare că s-ar putea să faceţi mai rău. Cataplasma se ţine patru ore, după care zonă afectată se lăsă o oră să se usuce la aer, fără să se şteargă. Frunzele de varză se aplică până la vindecare.
Remediile supei
Principalele avantaje ale dietei cu supă de varză constau în arderea rapidă a grăsimilor. Numărul de kilograme pierdute cu ajutorul acestei diete este direct proporţional cu cantitatea de varză consumată, astfel, cu cât se consuma o cantitate mai mare de supă, cu atât pierderea în greutate va fi mai considerabilă. Dieta cu supă de varză este recomandată în situaţii de urgenţă, când o persoană doreşte să îşi contureze formele şi să piardă în greutate într-un timp uimitor de scurt.
Mod de preparare
– Se taie ceapă şi se pune la fiert, împreună cu varză;
– Ardeiul se curăţa de seminţe, se taie cubuleţe şi se adăugă la fiert;
– Se curăţa varza, se taie fidea şi se pune la fiert împreună cu ceapă şi ardeii morcovii, ciupercile; Dacă doriţi că supa să fie mai picantă puteţi adăuga mai mult piper
– Acoperiţi legumele cu apă; se folosesc aproximativ 10 căni de apă;
– Acoperiţi oala şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 20-30 minute;
– Frunzele de ţelina sunt tocate mărunt şi adăugate în supă, după care se mai lasă la fiert 5 minute;
– La final, după gust, se adăugat sare, piper şi, după gust mărar, pătrunjel
Dieta cu supă de varză se recomandă să fie urmată numai 7 zile, după care se face o pauză de cel puţin 2 săptămâni.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*