“Mai–marii” Europei au vrut să ne lase făra … măreţia micului, dar el va deveni mai mare şi… tradiţional

Secularul mic românesc a fost „salvat”, după ce Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca  să fie considerat produs tradiţional. Cu ajutorul colegilor din industria cărnii, care s-au mobilizat foarte bine, credem că am reuşit să facem un lucru foarte important. În felul acesta, produsul nelipsit de pe grătarele românilor va fi exceptat din directiva europeană care interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a unor aditivi alimentari care se folosesc şi la prepararea micilor” a menţionat Mariana NEACŞU, administrator, SC Simona SRL Balş, judeţul Olt.

Potrivit directorului Romalimenta, Sorin Minea,” micul nu poate să dispară de pe piaţa românească. Miza este ca el să fie permis şi pe piaţa europeană”. Acesta a precizat că susţine revenirea la cea mai veche reţetă de mici păstrată, ce datează de la 1900, astfel putând fi posibil ca micii să devină un brand românesc recunoscut pe plan european.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*