Accesind fonduri europeni si muncind responsabil,in cunostinta de cauza .Iata doar citeva repere.Ouale ecologice – se inscriu in tendintele de consum ale publicului, oferta de pe piata este sub cerere in acest moment, nu exista competitori numerosi pe acest segment, activitatea este usor de demarat si de gestionat.Pentru a demara afacerea trebuie:
1) un teren de cca 1.000 mp, situat undeva la tara
2) un efectiv de gaini ouatoare (costa 20 de lei bucata)
3) furaje 100% naturale
4) cateva echipamente simple
Si, mai ales, trebuie sa respectati cateva conditii impuse de Uniunea Europeana, care garanteaza faptul ca ouale obtinute sunt ecologice. Dar, concret, ce sunt ouale eco?
Foarte pe scurt, ouale ecologice inseamna oua facute de pasari crescute liber, la sol, cu acces atat la pasune, cat si la adapost inchis. Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei gaini trebuie sa ii revina 4 mp de pasune, iar in adapostul inchis sa nu fie o densitate mai mare de 6 pasari/mp.
Iata citeva avantaje ale unei crescatorii : Cererea este foarte mare . Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa (daca se poate, chiar 100% sanatoasa!)Afacerea este usor de demarat.Daca aveti un teren undeva la tara, practic ati scapat de cea mai mare parte a investitiei initiale.Pasarile sunt si cuminti si Medicamentoase in toate fazele .Daca sunt lasate sa faca ce fac ele in mod natural – adica sa scurme, sa ciuguleasca, sa alerge, sa se tavaleasca – atunci vor fi fericite (dupa cum cer normele ecologice) si afacerea va merge. Piata cere oua si carne eco– Sa nu uitam ca oul este un aliment, iar alimentele sunt intotdeauna pe primul loc in lista de cumparaturi a oricarei familii.