Publicat la:
August 10, 2017
… după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.
În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat. Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi trăi împreună cu El, întrucât ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare: moartea nu mai are nicio stăpânire asupra Lui. Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, o dată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu. Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui. Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii. Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum. Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? Rom.6/3-16) Slava Domnului ca numai prin Botezul in moartea lui sfinta ,putem inneca si ingropa orice urma de pacat ,primind Viata vesnica ,Invierea Lui si Biruinta Dumnezeiasca pentru vesnicie Amin
2-Fotografii cu femei care au îndrăznit să schimbe lumea
Cunoscuta autoare Dorothy West a spus la un moment dat că orice viaţă contribuie la istorie. Poate că acum expresia „vreau să salvez lumea“ a devenit desuetă, dar au existat vremuri când oamenii chiar făceau ceva în acest sens. În fiecare an se realizează clasamente cu cele mai influente persoane sau personalităţi din lume care ar putea schimba ceva, dar puţine reuşesc.
În ultimii 50 de ani, femeile au luptat pentru a beneficia de aceleaşi drepturi ca bărbaţii. Demersurile lor au fost surprinse în 50 de fotografii memorabile. Ele au îndrăznit să schimbe lumea şi, într-o oarecare măsură, au şi reuşit.
50. SIMONE SEGOUIN, LUPTĂTOARE DIN MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ, ÎN TIMPUL ELIBERĂRII PARISULUI, PE 19 AUGUST 1944.
49. O FEMEIE MUSULMANĂ FOLOSEŞTE VĂLUL PENTRU A ACOPERI STEAUA GALBENĂ DE VECINII EI EVREI. ASTFEL, EA EVITA URMĂRIREA PENALĂ. SARAJEVO, FOSTA IUGOSLAVIE, 1941.
48. O FOTOGRAFIE EXTREM DE RARĂ. O FEMEIE SAMURAI A ACCEPTAT SĂ FIE FOTOGRAFIATĂ. FEMEILE SAMURAI AU PRELUAT SARCINA DE A-ŞI PROTEJA COPIII ŞI CASELE DE DUŞMANI, ÎN TIMP CE BĂRBAŢII LOR ERAU PLECAŢI LA LUPTĂ.
47. JEANNE MANFORD ŞI-A ARĂTAT PUBLIC SUPORTUL PENTRU FIUL EI HOMOSEXUAL ÎN TIMPUL EVENIMENTULUI „PRIDE PARADE“ DIN 1972.
46. PILOTUL AMELIA EARHART A DEVENIT PRIMA FEMEIE CARE A TRAVERSAT OCEANUL ATLANTIC LA MANŞA UNUI AVION. (1928)
45. O OLANDEZĂ STĂ ALĂTURI DE SOŢUL EI, UN SOLDAT GERMAN, DUPĂ CE ALIAŢII L-AU CAPTURAT. EA L-A URMAT ÎN CAPTIVITATE. (1944)
44. UN MECI DE BOX ÎNTRE FEMEI PE UN ACOPERIŞ DIN LOS ANGELES. (1933)
43. ANNA FISHER – PRIMA MAMĂ CARE A AJUNS ÎN SPAŢIU. ÎN PREZENT, EA ESTE CEL MAI VECHI ASTRONAUT AMERICAN ACTIV. FOTOGRAFIA A FOST FĂCUTĂ ÎN 1984.
42. PRIMELE FEMEI CARE AU DEPUS JURĂMÂNTUL ÎN MARINA AMERICANĂ, ANUL 1918.
41. FEMEI-PILOT CARE TOCMAI SE ÎNTORCEAU DIN MISIUNE. ELE PILOTAU BOMBARDIERE B-17 PE CARE LE-AU DENUMIT „PISTOL PACKIN’ MAMA“. INSTANTANEUL ESTE DIN AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL.
40. O SUEDEZĂ LOVEŞTE CU GEANTA UN PROTESTATAR NEONAZIST. EA ERA O SUPRAVIEŢUITOARE A LAGĂRELOR DE CONCENTRARE. (1985)
39. PENTRU PRIMA DATĂ, DOUĂ FEMEI ŞI-AU ARĂTAT PICIOARELE ÎN PUBLIC ÎN TORONTO. (1937)
38. O ACTIVISTĂ PROTESTEAZĂ DUPĂ „NOAPTEA TERORII“. 33 DE PROTESTATARE, MEMBRE ALE „SENTINEL SILENT“, CARE AU PICHETAT CASA ALBĂ PENTRU A CERE CA FEMEILE SĂ AIBĂ DREPT DE VOT, AU FOST BRUTALIZATE ŞI TORTURATE DE SUPERINTENDENTUL WH WHITTAKER ŞI GĂRZILE SALE. (1917)
37. MAUD WAGNER, PRIMA FEMEIE CUNOSCUTĂ CA ARTIST DE TATUAJE DIN STATELE UNITE. (1907)
36. SARLA THAKRAL, PRIMA FEMEIE DIN INDIA CARE A PRIMIT LICENŢĂ DE PILOT LA 21 DE ANI. (1936)
35. ACTRIŢA ŞI ÎNOTĂTOAREA PROFESIONISTĂ ANNETTE KELLERMAN A POZAT PENTRU A PROMOVA DREPTURILE FEMEILOR DE A PURTA COSTUM DE BAIE DINTR-O SINGURĂ BUCATĂ. EA A FOST ARESTATĂ PENTRU INDECENŢĂ. (1907)
34. KATHRINE SWITZER, PRIMA FEMEIE CARE A ALERGAT ÎN MARATONUL DE LA BOSTON. ORGANIZATORII AU ÎNCERCAT S-O OPREASCĂ. (1967)
33. FEMEI AFGANE LA O BIBLIOTECĂ PUBLICĂ. ELE NU AVEAU ÎNGRĂDIT ACCESUL LA ŞCOALĂ ŞI SERVICIU PÂNĂ LA INSTITUIREA UNEI NOI LEGISLAŢII. (1950)
32. PRIMA ECHIPĂ DE BASCHET FEMININ. A FOST A COLEGIULUI SMITH. (1902)
31. PRIMELE FEMEI MEMBRE ALE ORGANIZAŢIEI „HELL’S ANGELS“. (1973)
30. O ARMEANCĂ ÎN VÂRSTĂ DE 106 ANI ÎŞI PĂZEŞTE LOCUINŢA CU UN AK-47. (1990)
29. ANNIE LUMPKINS, MEMBRĂ A „FREEDOM RIDER“, PE HOLURILE ÎNCHISORII LITTLE ROCK. (1961)
28. FETELE AU PRELUAT LIVRAREA BLOCURILOR DE GHEAŢĂ DUPĂ CE LUCRĂTORII DE SEX MASCULIN AU FOST ÎNROLAŢI ÎN RĂZBOI. (1918)
27. FOTOGRAFUL MARGARET BOURKE-WHITE, PE MARGINEA CLĂDIRII CHRYSLER. (1934)
26. MARIA GINESTA, O PUŞTOAICĂ DE 17 ANI, CARE A SERVIT CA REPORTER ŞI TRADUCĂTOR ÎN TIMPUL RĂZBOIULUI CIVIL SPANIOL. FOTOGRAFIA A FOST FĂCUTĂ PE ACOPERIŞUL HOTELULUI COLON DIN BARCELONA. (1936)
25. MUNCITOARE LA CĂILE FERATE, ÎN TIMPUL PRÂNZULUI. MULTE DINTRE ELE ERAU SOŢIILE BĂRBAŢILOR CARE AU FOST CONCENTRAŢI ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL.
24. O FEMEIE BEA CEAI DUPĂ BOMBARDAMENTELE DIN LONDRA. (1940)
23. ELSPEATH BEARD, ÎN TIMPUL ÎNCERCĂRII EI DE A DEVENI PRIMA FEMEIE BRITANICĂ CE A ÎNCERCAT SĂ FACĂ OCULUI LUMII CU MOTOCICLETA. CĂLĂTORIA A DURAT TREI ANI. (1980)
22. „WINNIE“, UNA DINTRE CELE 2.000 DE FEMEI CARE AU LUCRAT PE ŞANTIERELE NAVALE AMERICANE ÎN CEL DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL.
21. VOLUNTARI ÎN TIMPUL UNUI EXERCIŢIU DE STINGERE A INCENDIILOR LA PEARL HARBOR. (1942)
20. SABIHA GÖKÇEN, PRIMA FEMEIE-PILOT DE VÂNĂTOARE DIN TURCIA.
19. O UCRAINEANCĂ ÎI OFERĂ APĂ UNUI SOLDAT SOVIETIC CAPTURAT.(1941)
18. O FEMEIE ZIDAR CARE LUCRA LA VECHIUL TURN AL PRIMĂRIEI DIN BERLIN. (1900)
17. UN GRUP DE MAME DIN PARIS ŞI-AU FOLOSIT TRUPURILE PENTRU A-ŞI PROTEJA COPIII DE LUNETIŞTII GERMANI. (1944)
16. LUNETISTE SOVIETICE DIN CADRUL ARMATEI A III-A SOVIETICE. UNITATEA LOR A UCIS 775 DE OAMENI. (1945)
15. ELLEN O’NEAL, UNUL DIN PRIMII SKATERI PROFESIONIŞTI DE SEX FEMININ. (1976)
14. CĂPITANUL NIEVES FERNANDEZ, DIN GHERILA FILIPINEZĂ, ÎI ARATĂ UNUI AMERICAN CUM A UCIS SOLDAŢI JAPONEZI ÎN TIMPUL OCUPAŢIEI LOR DIN FILIPINE. (1944)
13. GERTRUDE EDERLE, PRIMA FEMEIE CARE A TRAVERSAT ÎNOT CANALUL MÂNECII. (1926)
12. FEMEI AFGANE STUDIIND MEDICINA. (1962)
11. MEMBRI AI „CORPULUI DE APĂRARE“ ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. FEMEILE NU AU AVUT DREPTUL SĂ SE ALĂTURE TRUPELOR CARE-ŞI APĂRAU ŢARA PÂNĂ ÎN 1943, DAR, ÎN CIUDA REGULII, ELE SE PREGĂTEAU PENTRU ACEST LUCRU. (1940)
10. UN OFIŢER DE POLIŢIE DIN LOS ANGELES A TRANSFORMAT SERTARUL DE LA BIROU ÎNTR-UN LEAGĂN PENTRU UN COPIL ABANDONAT. (1971)
9. „COALIŢIA DE ELIBERARE A FEMEILOR“, DETROIT, MICHIGAN, MARTIE 1970.
8. LEOLA N. KING, PRIMA FEMEIE POLIŢIST CARE A DIRIJAT TRAFICUL ÎN STATELE UNITE. AICI, PE O STRADĂ DIN WASHINGTON D.C. (1918)
7. O ANGAJATĂ A COMPANIEI LOCKHEED LUCREAZĂ LA AVIONUL DE VÂNĂTOARE P-38. (1944)
6. ASISTENTE MEDICALE AMERICANE ÎN TIMPUL DEBARCĂRII DIN NORMANDIA. 59.000 DE ASISTENTE AU SERVIT „CORPUL ARMATEI AMERICANE“ ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. (1944)
5. O MAMĂ DIN AUSTRIA LE ARATĂ PRIZONIERILOR DE RĂZBOI O FOTOGRAFIE CU FIUL SĂU, ÎN ÎNCERCAREA DE A-L GĂSI. (1947)
4. EMMELINE PANKHURST, CARE PROTESTA PENTRU DREPTURILE FEMEILOR ÎN MAREA BRITANIE, A FOST ARESTATĂ DE POLIŢIŞTI.
3. O ASISTENTĂ MEDICALĂ DE LA CRUCEA ROŞIE NOTEAZĂ ULTIMELE CUVINTE ALE UNUI SOLDAT BRITANIC. (1917)
2. ERIKA, O PUŞTOAICĂ MAGHIARĂ ÎN VÂRSTĂ DE 15 ANI CARE A LUPTAT PENTRU LIBERTATE ÎMPOTRIVA UNIUNII SOVIETICE. A RENUNŢAT LA ARMĂ ŞI S-A OFERIT VOLUNTAR ÎN CRUCEA ROŞIE. ERIKA A MURIT LA CÂTEVA LUNI DUPĂ CE A FOST FĂCUTĂ ACEASTĂ FOTOGRAFIE, ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ SALVEZE UN SOLDAT RĂNIT. (1956)
1. MARGARET HAMILTON ALĂTURI DE LINIILE DE COD PENTRU COMPUTER, SCRISE DE MÂNĂ. ACESTEA AU FOST FOLOSITE DE NASA PENTRU A DUCE OAMENI PE LUNĂ.
MAI CITEŞTE: 10 FOTOGRAFII CARE AU ŞOCAT LUMEA, DISTINSE CU PREMIUL PULITZER