Viticultorii din România înnobilează buchetul vinului blindat de arome aurifere

Constantin Deleanu sc cotnariViticultorii din România s-au depăşit pe sine, obţinând 99 medalii la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti – ICWB 2013.  Dintre acestea ,un număr de 39 au fost de aur şi 60 de argint, numărul total de medalii acordat de organizatorii fiind de 163. Dintre viticultorii din România, au trimis probe spre jurizare 43 de producători şi 13 importatori. S-au înscris în concurs 541 de probe din 18 ţări, nivelul de participare al vinurilor din străinătate continuând trendul ascendent din ultimii doi ani, până la un nivel de 42% în 2013 din total probe înscrise în concurs.  Au trimis probe spre evaluare producători din România, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Chile, Africa de Sud, Republica Moldova, Argentina, Australia, Austria, Azerbaidjan, Muntenegru, Liban, Ungaria, USA/California, Bulgaria, Noua Zeelandă.

Juriul internaţional, organizat pe trei comisii, a avut în componenţa sa zece juraţi străini şi şapte juraţi români.  A avut loc Gala de premiere International Wine Contest Bucharest (IWCB) 2013, la Biblioteca Naţională a României,sub tutela OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) ,şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .
Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013) a fost organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV),
Simultan cu etalarea bogăţiilor de neegalat a viticulturii noastre,a avut loc promovarea vinului românesc şi a turismului vitivinicol a spus Lucia Pârvu, directorul Vintest, la conferinţa dedicată deschiderii manifestării.
Salonul Vintest a fost organizat cu ocazia celei de-a XXXVI-a ediţii a Congresului Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) care a avut loc în perioada 2-7 iunie, la Bucureşti. România a mai fost acceptată ca ţară organizatoare o singură dată până acum, în anul 1968. România este membru al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului din 1927.

cotnari-grasa-si-medalieSuntem un popor sărac, dar stăm pe un butoi cu aur

Primarul comunei Cotnari Băeanu Vasile judeţul Iaşi consideră că nu numai din pământurile de la Cotnari se pot obţine medalii de aur. Dacă pe cele 2 milioane de hectare îmburuienite am planta livezi şi am construi sere şi solarii, am bate toate recordurile lumii şi am aduna numai medalii de aur pentru gustul şi aroma fructelor şi legumelor hărăzite de Dumnezeu să fie unicate.
Viticultorii PODGORIEI Cotnari au câştigat şase medalii de aur şi alte două medalii de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013.
Cotnari a primit şi premiul pentru producătorul cu NUMĂRUL cel mai mare de medalii de aur obţinute în acest concurs.
Din Topul vinurilor medaliate cu aur, selectate din 540 de probe înscrise în concurs, din 18 ţări, sunt nelipsite Grasă 1996, Grasă 2012, Tămâioasă 2012, Tămâioasă 2011, Chateau 2011 şi Blanc 2011, medaliate cu aur şi cele medaliate cu argint, respectiv Frâncuşa Selecţii 2012 şi Frâncuşa Clasic 2011.

1 Comentariu adauga un comentariu

  1. Pastorul Petrica Postu al Bisericii Penticostale Eben- Ezer din Vaslui says:

    Butoiul sta sa explodeze si globalistii n-o sa lase asa comori la cheremul liu …x

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*