Circa 20 la sută din coloniile de albine din Anglia nu au supravieţuit iernii. Ştiut fiind faptul că moartea albinelor prevesteşte sfârşitul lumii, acestea au început să dea “ortu’ popii”. Specialiştii se tem că dacă nu se vor lua urgent măsuri de protejare a populaţiei de albine consecinţele vor fi devastatoare.
Pentru fiecare borcan de miere produsă, albinele trebuie să parcurgă o distanţă de 80.000 de kilometri și să colecteze nectarul de la aproximativ patru milioane de flori. Din cauza substanţelor chimice folosite în agricultură, randamentul acestora este din ce în ce mai scăzut. Potrivit unui raport semnat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), declinul populaţiei de albine este legat de utilizarea continuă şi necontrolată a pesticidelor, declin care prevesteşte dispariţia unei lumi…
Câteva otrăvuri au “murit”, dar ce ne facem şi cu “mortăciunile” neinterzise?
Comisia Europeană a decis interzicerea folosirii unor pesticide. Conform propunerii CE, va fi restricţionată utilizarea a trei neonicotinoide – clotianidin, imidacloprid şi thiamethoxam – pentru tratarea seminţelor, aplicarea pe sol şi tratarea plantelor şi cerealelor pe care le folosesc albinele.
În ciuda presiunilor companiei germane Bayer, care, alături de cea elveţiană, Syngenta, produce aceste pesticide, otrava cedează!
La Bruxelles reprezentanţii industriei chimice şi în primul rând a celor două companii producătoare ale pesticidelor restricţionate astăzi, au făcut lobby în încercarea de a bloca această decizie. Să vedem cum vom scăpa şi de celelalte substanţe mortale, produse de alţi Globalişti!
Barosanii de la Syngenta,Alcedo,compania german a Bayer,au fost penalizate dupa ce ne-au otravit Acum ei pleac plini de bani si ne lasa cu reziduuri in pamint si in oase!
20% nu este cel real, este prea mic procentul de mortalitate. In general apicultorii nu raporteaza aceste mortalitati si merg mai departe cu inmultirea. Numai anul acesta la noi in tara au fost stupine cu mortalitate intre 10-75%. Din cauza pesticidelor multe flori au disparut, iar toamna secetoasa din 2012, acompaniata de o iarna prelungita (amestecata cu tente de primavara) au zapacit albinele, in special matcile, de unde si aparitia tarzie a albinelor de schimb si mortalitatea mare in stupine. In aceste conditii nu este rusinos sa spui ca ai avut mortalitate, dar majoritatea apicultorilor recunoscand mortalitatea in stupine, considera o slabiciune. Majoritatea apicultorilor au avut mortalitate mare in primavara lui 2013, cu tratamentele facute la zi si cu mierea in rame.
Daca nu am tras un semnal de alarma si nu am stiut sa ne facem auziti, noi apicultorii romani, acum am ajuns sa ajutam albinele, cu recolte semanate special pt ele. In curand si aceste recolte nu o sa fie de ajuns !