Cel mai bogat PRIMAR al CAPITALEI
Una dintre meseriile NEMURITOARE se numeşte FÂNTÂNAR. Aceasta este dăruită de Dumnezeu ca să nu uităm niciodată sorgintea Creaţiei Sale şi istoricul locurilor unde ne-a fixat străbunii străbunilor.
Să fântânim cât mai adânc după izvoare nesecate, pentru a aduce la suprafaţă comori de dăruit celor ce ne vor urma nouă, iar la rândul lor, să le lase în Altarul Luminii, cât va fi neamul acesta. Să nu rupem file din acest istoric, ci adăugaţi cât mai multe amănunte, scrieţi întocmai cum a fost! Scrieţi despre toţi conducătorii, de la nivelul obştilor, urbelor şi a ţării şi despre faptele lor bune şi rele, pentru a dovedi oricărui neavenit pe aceste locuri, că numai Dumnezeu ne-a fixat pe noi, popor creştin aici, dăruindu-ne această ţară, mică grădină a Edenului. Acestea sunt câteva frânturi rarisime de pe site-ul primăriei Fundulea, pe care se merită să le citim, căci din străfundurile acestei pustii bântuită cândva de tot felul de vântoase, a fost scoasă la suprafaţă Capitala Dăinuirii Noastre Ştiinţifice.
Dacă ar fi după intelectuali, academicieni, după pălmaşii pământului şi chiar după consumatori, cel mai bogat primar din România ar trebui să fie Dorobanţu Dorel. Pentru că domnia sa, printre alte comori, are în “parohie” o bogăţie de invidiat. Nu doar OMUL care este cel mai important capital, ci şi unul dintre cele mai apreciate Institute de Cercetări din Europa, respectiv Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea. Dacă ar fi numărat careva numărul de cercetători, academicieni, specialişti, laboranţi, fermieri, tehnicieni ori a altor vizitatori care au trecut prin Oraşul Fundulea, ar fi depăşit cu mult populaţia Europei. Pentru că pe aici, de la înfiinţarea acestei Capitale a Ştiinţei şi Cercetării Agricole, au bătătorit drumurile oraşului şi Institutului mii de mii de somităţi din lumea bună şi au văzut experimente şi creaţii lansate spre marea producţie Din păcate, după 1990 am uitat să mai preţuim cercetarea şi pe slujitorii ei. Am mers pe mâna (in) amicilor care ne-au păcălit cu o bere, cu un mic şi cu o pungă de nailon, din care simbolic, nu lipsea bricheta de dat foc agriculturii, cu tot cu producerea de sămânţă… Vom vedea când vom ajunge la mâna lor, cât ne va costa nesubventionarea cercetării şi importul de la ei a seminţelor… (ne)cancerigene. Deocamdată, Fundulea mai dăinuie prin creaţii unice, multe stârnind în continuare invidii şi chiar atentate la integritatea teritorială, care la rândul lor conduc la insecuritatea naţională! Nu ne propunem să publicăm zestrea numelor, părinţilor, creatori de soiuri şi hibrizi, nume care au făcut mai mult bine decât toţi sfinţii şi sfinţişorii ţării, dar nu le putem omite măcar numele slujbaşilor de azi care nu se predau în faţa crizelor şi crizarilor de tot felul…
Conducerea Institutului
Director general: dr. ing. Marian Verzea
Director ştiinţific: dr. ing. Alexandru Bude
Inginer şef: ing. Gheorghe Serban
Contabil şef: ec. Gabriela Costaş
Date de contact
Adresa:Oraşul Fundulea, strada Nicolae Titulescu, nr.1, judetul Călăraşi, cod 915200, România.
Telefoane: •centrala – 021-3150805; 0242-642080; 0372-715839 •director general – 0242-642044 sau 021-3154040 •telefon şi fax – 021-3110722 sau 0242-642875
e-mail: office@incda-fundulea.ro sau incda.fundulea@gmail.com