Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin a anuntat ca subventia pe suprafata pe care o vor primi fermierii romani in 2013 va fi de aproximativ 160 de euro la hectar.
Din totalul de 160 de euro, 139 reprezinta plata europeana, iar restul de 21 de euro este contributia de la bugetul de stat. Fermierii sustin insa ca banii pe care ii primesc efectiv vor fi cel mai probabil sub cifrele anuntate de minister.Desi subventia la hectar a crescut in ultimii ani, fermierii romani spun ca nivelul acesteia continua sa fie prea mic comparativ cu media europeana. Reforma Politicii Comune Agricole (PAC) care va fi aplicata dupa 1 ianuarie 2014 vizeaza in principal reducerea acestor decalaje intre tarile membre privind platile directe. Romania este una dintre cele sase tari care in perioada 2014-2020 vor inregistra cresteri ale platilor la hectar. Asfel, daca anul acesta Romania va primi aproximativ 135 de euro la hectar (fara contributie nationala), aceasta suma va creste pana la aproximativ 196 de euro la hectar in 2020 (fara contributie nationala), anunta comisarul european Dacian Ciolos in vara, dupa ce Parlamentul European, Consiliul de Ministri al UE si Comisia Europeana au ajuns la un acord privind reforma PAC.
Cu ocazia taierilor se elimina de pe butuc pana la 80 - 90% din totalul cresterilor anuale pentru care planta a folosit cantitati insemnate de energie.
[...]
Operatiunea de plantare a capsunului este diferita in functie de sistemul de cultura: cultura libera, direct in camp sau cultura protejata, in solarii ori sera.
[...]
Merino - Landschaf german este o rasa cu insusiri mixte pentru lana si carne, ce insumeaza in Germania 500 000 de capete, cu 10 000 animale inscrise in herd-book.
[...]