Sfecla roşie întăreşte imunitatea şi scade tensiunea, tratează anemia şi leucemia

sfeclaÎn ultima vreme, s-au confirmat calităţile banalei sfecle roşii în tratarea unor afecţiuni, ca: bronşite, constipaţii, hemorizi, gripă, hipertensiune, răceală, dureri de cap, umflături ale picioarelor, litiaza renală, pietre la colicist, cancer de colon, ischemie cardiacă, ateroscleroză, hipertensiune, adjuvant în bolile renale, hepatită cronică, diabet şi alte tipuri de cancer.
Sfecla roşie, are în compoziţia sa vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahăr natural, potasiu, bioflavonoide şi antioxidanţi. În scop terapeutic, de la sfecla roşie se folosesc atât frunzele, cât şi rădăcina. Frunzele de sfeclă roşie sunt folosite pentru tratarea rănilor şi a plăgilor, dar, în diferite zone ale ţării, frunzele sunt folosite la prepararea ciorbei, mai ales primăvara, când sunt fragede. Două kilograme de sfeclă se spală bine, se curată de coajă, se taie în bucăţele şi se dau prin storcătorul de fructe. Sucul ţinut la frigider, chiar şi trei zile, sucul de sfeclă roşie îşi păstrează compoziţia.

Cercetătorii ne recomandă testul urinei, cu sfeclă roşie

Timp de trei zile, beţi în fiecare zi câte 200 de ml de suc de sfeclă roşie şi eventual mâncaţi şi câte o salată de sfeclă, cu puţin hrean. Încercaţi să vă faceţi obiceiul de a-l lua zilnic, la aceeaşi oră, dându-i astfel posibilitatea să ajungă unde trebuie şi să-şi facă datoria.
În tot acest timp, urmăriţi urina. Dacă nu-şi schimbă culoarea, e bine, nu aveţi probleme cu sănătatea. Dacă însă, urina se pigmentează şi capătă culoarea sucului pe care l-aţi băut, aveţi probleme de sănătate.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*