Romani, acum (sau niciodata) !

mm1- “Albinutele” contribuabile muncesc din greu pe salarii de mizerie si trintorii nationali ne consuma haotic cite 2.250 de lei pe secundă;2 – CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI;3- Ilie Serbanescu -Scrisoare deschisa catre toti romanii

1-  Iata de ce ingropam de vii in datorii pe nenascutii oameni! Pentru ca ,printre alte gauri NEGRE,pe minut , cheltuie  135.000 de lei şi ne ducem undeva la 16 miliarde de euro pierdute anual.

România pierde anual 16 miliarde de euro din caza unui sistem de colectare a taxelor şi impozitelor ineficient. Informaţia a fostă făcută publică cu ocazia semnării Pactului pentru fiscalitate, un demers al comunităţii academice şi al mediului de afaceri şi o invitaţie la consens pentru dezvoltarea ţării adresată mediului public şi celui privat. “România pierde în fiecare secundă 2.250 de lei din cauza evaziunii fiscale. Pe minut avem 135.000 de lei şi ne ducem undeva la 16 miliarde de euro pierdute anual. Asta reprezintă cam 70% din evaziunea fiscală pe care entităţi şi instituţii ale statului, ONG-uri, Consiliul Fiscal, le-au calculat. În total, sunt aproximativ 23 de miliarde de euro care se pierd în fiecare an din cauza unui sistem de colectare ineficient”, a declarat cu acest prilej Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Majoritatea oamenilor de afaceri consideră că fiscalitatea ca fiind un factor cu impact nagativ asuspra activităţii desfăşurate. “Aproape jumătate dintre companiile româneşti reclamă ambiguitatea şi instabilitatea legislaţiei fiscale. 80% dintre companiile care au răspuns studiului au declarat că reglementările fiscale sunt împovărătoare”, a spus hai Daraban. “După 25 de ani de capitalism, nu mai vrem să aşteptăm ca în România, Guvernul să rezolve toate problemele, ci vrem să contribuim efectiv la crearea unui pact transpartinic şi de durată, care să guverneze principiile privind fiscalitatea. Fără a sugera că există soluţii general valabile şi deja formulate”, a precizat Angela Roşca, reprezentantul Romanian Business Leaders.

Evaziunea fiscală la TVA este cea mai răspândită formă de fentare a Fiscului, acoperind 60% din cazurile de încălcare a legii. În contabilitatea unor companii sunt trecute cheltuieli fictive iar administratorii sau proprietarii solicită rambursări de TVA, practică evident ilegală. În domeniul comerţului cu materiale de construcţii, de exemplu, se practică metoda de trecere prin mai multe companii achiziţiile intracomunitare de materiale. Se înregistrează operaţiuni nereale în contabilitate astfel încât să urmărească o reducere a valorii reale a TVA. Pe lângă evaziunea generală la TVA, statul mai pierde bani din cauza evaziunii la impozitul pe venit, la CAS, la impozitul pe profit, la accizele la ţigări, alcool.

Munca la negru generează o gaură anuală care ar putea acoperi minusurile din bugetul de pensii, adică diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Un sfert dintre angajaţii care lucrează fără forme legale sunt cu studii superioare. Evaziunea fiscală cu alcool reprezintă aproape 80% din piaţă. Oficialii patronatului Garant susţin că produsele au devenit atât de scumpe încât oamenii produc la cazan. O altă mare problemă cu care se confruntă societatea este evaziunea cu ţigări. De cele mai multe ori, contrafacerile şi contrabanda înseamnă bani care merg către crima organizată.

 

2- CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI

Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !
CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOL

Noul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.

CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro

Sursa: Fluierul.ro

 

 

3- Ilie Serbanescu / Scrisoare deschisa catre toti romanii

Dragii mei concetățeni, sînt și  eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit  oraș Bucuresti. Aici m-am născut,  mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am  muncit pînă cînd am ieșit  la pensie.
Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea  socialismului și 20 pentru  dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am  sperat mult mai mult. Acum sînt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am  pricopsit. Îmi petrec anii  chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată  facturilor.
Știți și dumneavoatra, poate mai bine ca mine, că  viața de bucureștean te  obligă la folosirea unor  servicii și facilitate  publice indispensabile  cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv,  internet, telefon și  cîte altele. Tot uitindu-mă prin facturi am observant un  lucru pe care aș vrea  să vi-l împărtășesc și dumneavoastră.  Și anume  că eu, ca și  dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova care e o  companie frantuzească dar îmi vinde apă românească  pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța.  Deci eu, atunci cînd fac duș sau  cînd îmi fac un ceai, îl  fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în  Franța.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană  numită Enel.  Deci, cum am  aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se  scurg în Italia.  Sînt  convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez),  firmă tot franțuzească  ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar  banii noștri pleacă  la Paris să se integreze în UE.

Telefonul, indifferent  că-l plătesc la  Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura  să zic ceva la  telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani  către zări străine.

Cablul  TV și internetul le plătesc la RCS & RDS.   Ăștia,  mărturisesc că nu știu de  unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan  Teszary, locuiește la  Budapesta și nu știe  nici el dacă mai e român sau  european.

Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor,  m-am integrat și cu mașina  în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO  românesc.   Ferească Dumnezeu  de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu  l-am făcut, dar sînt  sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum  plătesc dobînzi grele și  comisioane către bănci străine fiindcă în București,
în afară de CEC, nu mai e  nici o bancă românească. Deci ne integrăm cu succes și  în sistemul financiar  European, cu portofel cu tot.

Dacă umplem coșul cu merinde  la supermarket,  pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii  peste mări și țări  fiindcă marfă e aproape 90% de  import.

Deci cam astea sînt urmările politicii de privatizare a  celor care au condus  țara în ultimii 24 de ani.   Am fost  predați la  pachet, pe post  de  consumatori captivi, unor companii străine care ne  calculează prețurile în  euro, deși noi sîntem plătiți în lei!  Pe facturi  prețurile cresc fără să ne  întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare din aceste companii de  utilități.
Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară?  Dar  să știți că situația  asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește  în toate marile orașe  din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce  nimic, iar banii  românilor se scurg în afară țării.

Pagubele sînt  uriașe!

 Au dispărut, în ultimii 24 de ani peste 1200 de  întreprinderi productive: fabrici,uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigații  și cîte altele!   În România, primul război mondial + al doilea război  mondial + cutremurul din  1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi.   Politicienii
ultimilor 24 de ani au  reușit performanța!
Nici bomba de la Hiroșima + bombă de la Nagasaky nu au  reușit performanță asta,  e dovedit statistic .   Deci politicienii noștri din ultimii  24 de ani sînt mai  răi că bomba nucleară.

Nu mai vorbesc de recordul de a  crește datoria publica  la 20 miliarde de euro. I-au spus datorie publica, deși nu  ne-au întrebat pe  noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie  siguri că e datoria  noastră, a poporului și că noi o vom plăti… noi și  nepoții noștri!

Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara  vom lasă noi moștenire  copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de  pe acum să-și facă o  situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4  milioane de tineri  români muncesc în străinătate și din generațiile care  se ridică mai toți vor să  plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în  țara ta.

Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de  muncă ! Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea  livrate de străini vom  pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile.
Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și  recapete controlul asupra  serviciilor publice și asupra întregii economii!
Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi.  Ele  trebuie să fie în mîna  românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu  prețuri din ce în ce mai  mari !
Dumnezeu să ne lumineze mintea!    În caz contrar vom trage apa la București și vom face plata la Paris,ca și pînă  acum!
Fă un bine țării tale!  Citește și dă mai departe!

Cu drag,  Ilie  Serbanescu

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*