Ridichea neagra este mai buna decit o fabrica de medicamente

politic
Aceasta radacinoasa este o sursa buna de minerale indispensabile bunei functionari a organismului – fier, magneziu si calciu. Vitaminele continute in ridichea neagra sunt vitamina C (in concentratii importante), vitamina B1, B9, vitamina D si vitamina E.

Pe langa aceste vitamine, ea contine rafanol, un compus al sulfului cu efectantibacterian destul de eficient. Rafanolul si vitamina C amelioreaza bolile articulare, folosirea pe termen lung a ridichii negre dand rezultate foarte bune in acest sens (in cazul artritelor sau reumatismelor). Tot rafanolul face din ridichea neagra un drenor biliar destul de eficient. Planta ajuta, de asemenea, la curatarea rinichilor, contribuind la dizolvarea calculilor, si actioneaza si ca tonic hepatic slab. Datorita combinatiei calciu-vitamina D (rara in regnul vegetal), ridichea neagra este antirahitica si contribuie la prevenirea hipocalcemiei.
Aceasta poate fi adaugata la salate, taiata in felii subtiri sau rasa si consumata ca atare ori, mai indicat, cu miere (evident, coaja de la ridiche trebuie inlaturata). Gustul este picant si usor aromat. De-asemenea, ridichea neagra poate fi folosita in combinatie cu pestele gras (somon, somn) sau cu pateul de ficat.
Are urmatoarele proprietati curative: ajuta la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestive, stimulent al celulei hepatice.

Se recomanda in urmatoarele afectiuni: litiaza biliara si urinara, colecistite, dispepsii, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, tuse convulsiva, guta, reumatism, artrite cronice, rahitism, alergii, scorbut, eczeme. Ajuta si in leucoree, tulburari menstruale, catar nasal, boli ale tiroidei, cum ar fi hipotiroidism sau hipertiroidism, deoarece inhiba producerea in exces de hormoni tiroidieni, chiar mai mult decat alte zarzavaturi din familia verzei si a mustarului, datorita substantei chimice “raphanin”, care mentine hormonii tiroidieni in echilibru.

Sucul de ridiche neagra (20-50 g/zi) se va bea in amestec cu suc de morcovi, astfel vindecand mucoasele si ajutand in tuberculoza. Este indicat sa se ia, la o ora dupa ce s-a consumat, ½-1 lingurita hrean cu lamaie. Astfel elimina mucusul dizolvat de hrean. In acest tratament naturist se va elimina consumul de lapte, paine, amidon. Sucul in cantitate de 100-400 g este recomandata in caz de litiaza biliara.Consumul de ridiche neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor avand un puternic efect tonic, detoxifiant si mineralizant. Gratie continutului ridicat de sulf, ridichea neagra este folosita si in cosmetica. Mastile cu ridiche neagra curata tenul si combat acneea. Depurativa si energizanta, ridichea neagra are darul de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, de a activa intestinal, stomacul si vezica biliara.

Vin de ridiche neagra

O ridiche neagra cu tot cu coaja, se da prin razatoarea mica. Apoi se amesteca cu un litru de vin alb, sec, netratat, si se lasa la macerat timp de doua saptamani. Sticla sau borcanul se agita zilnic. Dupa acest interval, lichidul se filtreaza si se pastreaza la rece. In fiecare dimineata se bea cate un pahar din acest preparat, asta ca sa va pregatiti organismul, sa vi-l imunizati pentru perioada de iarna.

 Sirop impotriva tusei

Luati doua ridichi negre, de marimi potrivite, spalati-le bine, scobiti-le la un capat si umpleti scobitura cu zahar sau cu miere. Puneti ridichile in cate un bol ca sa nu se rastoarne si asezati bolurile langa o sursa de caldura: soba, calorifer. Curand vor incepe sa lase sirop. Pe masura ce lasa sirop, umpleti golul cu zahar pana cand coaja ridichii incepe sa se stafideasca. Gustul siropului din ridiche neagra nu e prea placut dar ca leac impotriva tusei este de neegalat si foarte ieftin, tocmai bun pentru aceasta perioada cand tusea nu stie de criza. Precautie: nu fortati formarea siropului bagand ridichea in cuptor. Isi va pierde din proprietati.Sucul de ridiche cu miere de albine se recomandă în tratamentul răcelei, gripei, bronşitelor, tuselor. Ajută pentru întărirea sistemului imun. De asemenea influenţează benefic în tratamentul unor afecţiunilor de ficat. 

Ingrediente

Ridiche neagră
Miere de albine

 

Mod de preparare

Ridichea se taie orizontal în partea superioară. În miezul ei se face o adâncitură care se umple cu  miere de albine. Această ridiche se amplasează deasupra unei căni cu diametrul ceva mai mic decât al ridichei şi se lasă pentru cel puţin 1 zi. Mierea va interacţiona cu ridichea şi în interiorul cănii se va acumula un lichid care este de fapt sucul de ridiche.

Ridichea-Fortificant 

 Se folosesc 300 g ridichi negre şi 300-350 g miere, de preferinţă polifloră. Ridichile bine spălate, cu tot cu coajă, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă în miere. Se pun într-un vas acoperit şi se lasă 24-48 de ore. Se amestecă înainte de folosire. Acest remediu poate fi utilizat şi în cazul copiilor cu tuse rebelă, precum şi al celor care prezintă tulburări de creştere.

Sirop pentru tulburări hepatice şi ale vezicii biliare

Se spală bine câteva ridichi negre şi se taie rondele subţiri, fără a le decoji. Se acoperă fundul unui vas cu felii subţiri şi se presară pe ele un strat de zahăr. Se pun astfel mai multe straturi alternative de ridichi şi zahăr. Se lasă la macerat până la formarea unui sirop gros.Se scurge siropul şi se păstrează într-un flacon închis ermetic, la rece.Se beau trei linguri dimineaţa, pe stomacul gol, şi două linguri înainte de masa de seară.Se face această cură timp de două până la patru săptămâni.

Sirop pentru dizolvarea calculilor biliari şi drenarea bilei

Se scobeşte o ridiche neagră în interior şi se umple scobitura cu miere. Se lasă circa 7 zile, în aşa fel încât mierea să “tragă” principiile active, devenind aproape lichidă. Se consumă 4-5 linguri pe zi din acest lichid, între mese.O ridiche neagră mare, spălată, necurăţată de coajă se rade fin. Se lasă la macerat într-un litru de vin alb sec, timp de două săptămâni.Se agită sticla în fiecare zi, se strecoară şi se bea un pahar din acest preparat dimineaţa, pe stomacul gol. Se face cură timp de trei săptămâni şi se poate relua în fiecare anotimp.

Salata cu ridiche neagra si mere

Ingrediente

Ridiche neagra 1 buc
Mere Ionatan 1 buc
Ceapa rosie 1 buc
Ulei de floarea soarelui 3 linguri
Otet de mere 2 linguri
Sare 0.5 lingurite

Se curata si se spala ridichea, ceapa si marul.  Se da prin razatoare ridichea si marul iar ceapa se taie fideluta.Se pune uleiul, sarea si otetul, se amesteca bine. Se serveste imediat si nu se lasa pe a 2-a zi(nu mai este buna atunci).

Pofta Buna!

Ridichea neagra scade colesterolul

Ridichea neagra denumita si “Hreanul parizienilor”, creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta împotriva infectiilor. Radacinoasa face minuni si în lupta cu colesterolul marit.
“Hreanul parizienilor” era o leguma importanta în mesele copioase din perioada Renaşterii ale Parisului.
În plus, ridichea neagra concentreaza trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Consumul acestei radacinoase creste imunitatea organismului, te apara împotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Favorizeaza o circulatie corecta a sangelui, duce la scaderea colesterolului si previne aparitia bolilor de inima. Siropul din ridiche neagra calmeaza tusea si elimina substantele nocive din bronhii si din plamani.
În cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu împotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la întarirea organismului.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*