Privesti,te hranesti ,dai mai departe si primesti rasplata inzecita aici si dincolo

 • Cum facem poze reuşite animalelor de companie?

  Fara cuvinte!Pozele cu animale sunt pe placul tuturor.

 • Când animalele iubesc fotografia: top 10 cele mai amuzante imagini

  Într-adevăr, oamenii se pot lăsa fotografiaţi în cele mai amuzante ipostaze, dar cu siguranţă animalele sunt cele care creează fotografii de nepreţuit.

 • 20 de animale care ne învaţă practicile yoga

  Poate că practicile yoga, atât cele fizice, cât şi cele spirituale, au fost inventate de oameni (deși este clar că s-au inspirat din natură), dar asta nu înseamnă că animalele nu le pot imita. Sau, dacă stăm să ne gândim mai bine, probabil că ele ştiu deja cum să pună în aplicare înainte ca noi să ni le fi închipuit măcar.

 • 5 comportamente umane pe care animalele le imită măiestuos

  Oamenii trăiesc cu iluzia că tărâmul lor şi cel al animalelor sunt separate de un zid foarte gros, aproape indistructibil. Cred sunt unici şi independenţi, ca au propriile caracteristici şi ambiţii, în timp ce despre animale pot spune foarte multe lucruri: există animale de companie şi animale de pus pe masă.

 • Obsesia pentru animalele drăgălaşe. Explicaţia oamenilor de ştiinţă

  Să privim un pic imaginile de mai jos! Există vreo persoană căreia nu i se topeşte inima în faţa unor asemenea drăgălăşenii? Noi suntem sigur că nu, mai ales că, de câte ori privim aceste fotografii, simţim o nevoie acută să scoatem animăluţele de acolo şi să le mângâiem cât este ziua de lungă. Şi pentru că sunt atât de drăgălaşe, ni se pare absolut normal să luptăm pentru supravieţuirea speciei lor.

 • Primul caz de canibalism la hipopotami suprins în imagini

  Unele specii de animale recurg la canibalism, atunci când sunt înfometate.

 • Adaposturile pentru animale au prea multe pisici

 

 

o vizita  la tribul Yawanawa

Dupa ce am aterizat in Rio Branco am fost preluati de un localnic, calauza noastra. Urmatoarea etapa a calatoriei a fost un rodeo pe patru roti timp de sapte ore. In mica localitate Sao Vicente ne-am “ambarcat” in urmatorul mijloc de locomotie: o barca in care ne-am aplatizat partile dorsale pentru urmatoarele 8 ore “navigand” in sus pe raul Rio Gregorio. Daca cineva va povesteste vreodata cat de minunat este sa mergi cu o barcuta prin jungla… sa nu il credeti!!! Dupa cateva ore ne dureau toate oasele, entuziasmul ne cam parasise si aparatul mi se parea din ce in ce mai greu. Spre seara, am ajuns in final la destinatie, Aldeia Nova Esperanca.

Pentru urmatoarele trei saptamani am fost “cazati” intr-o coliba, am invatat sa dormim in hamac si sa convietuim pasnic cu paienjenii si tarantulele de pe acoperisul din frunze de palmier al “locuintei” noastre.

In asezamantul in care am stat sunt aproximativ 200 de persoane, din cele 1000 cat numara intregul trib. Sunt niste oameni ospitalieri si relaxati. Am fost surprins sa constat ca trasaturile lor aduc mai degraba cu cele ale eschimosilor decat cu cele ale amerindienilor. Le place sa fie fotografiati. Ne-a luat ceva timp sa ne obisnuim cu linistea de acolo. Liniste profunda. Dupa clasica perioada de “sevraj” am inceput sa gust lipsa semnalului la telefon.

Trei saptamani fara semnal. Mintea are timp sa se deconecteze si incepi sa-ti auzi gandurile cu o intensitate greu de descris.  Timpul se dilata. Mi-am petrecut multe rasarituri si apusuri pe faleza de langa rau cu aparatul de fotografiat in mana incercand sa fotografiez magia acelor locuri. Am avut timp noptile sa stau si sa numar stelele, departe de orice lumina electrica. M-am simtit mic, sub o mare de “diamante” care nu inceteaza sa ne fascineze.

A fost o placere sa surprind diverse momente din viata de zi cu zi a tribului si sa particip la ritualurile si obiceiurile locale. Au … tratamente pentru diverse probleme (chiar si pentru lene – aviz interesatilor). Un stomac sanatos e mai mult decat binevenit. Ne-am vopsit pe fata in modul lor traditional. Si acest vopsit e considerat un tratament. De dansat, nu am dansat, dar e fascinant sa le urmaresti miscarile. Muzica lor e minunata!

Intr-un mod relaxat am fost pusi la treaba ajutand la cules papaya si palmito. Am fost si la pescuit, mai bine zis la vanatoare de pesti, noaptea cu sulita la lumina lanternei (e bine ca nu s-a bazat nimeni pe captura noastra).

 

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*