Acest antioxidant contine grupe chimice de sulf care au proprietatea de a capta toate elementele nocive, cum ar fi radicalii liberi si toxinele, cum ar fi mercurul si metalele grele, ducand intr-un final la eliminarea acestora din organism. Iata de unde putem obtine glutation:
- Broccoli
- Varza de Bruxelles
- Varza
- Conopida
- Avocado
- Piersici
- Pepene verde
- Scortisoara
- Nucsoara
- Turmeric
- Rosii
- Mazare
- Usturoi
- Ceapa
- Ardei gras
Ne putem creste cantitatea de glutation, de asemenea, prin includerea exercitiilor fizice in rutina zilnica, deoarece nivelul de glutation creste atunci cand organismul uman este supus exercitiilor fizice.
Ceea ce face ca acest antioxidant sa fie unul atat de puternic este reprezentat de faptul ca acesta contribuie la reciclarea tuturor celorlalti antioxidanti.Glutationul este un element crucial
Acesta contribuie din plin la prevenirea bolilor cronice, deoarece actioneaza ca un agent de transport si eliminare al elementelor toxice existente la nivelul organismului. Asemenea unei capcane impotriva mustelor, elementele toxice se lipesc de glutation si astfel sunt eliminate prin fecale in afara organismului. Glutationul este atat de puternic incat si-a demonstrat sprijinul si in tratamentul impotriva HIV.
Doctorul Mark Hyman ne ofera noua sfaturi care pot contribui la cresterea nivelului de glutation
- Consuma alimente bogate in sulf. Principalele alimente care contin sulf sunt: usturoiul, ceapa si legumele crucifere (broccoli, varza, nasturel, conopida, etc.)
- Consuma proteine din zer bioactive. Acestea sunt o foarte importanta sursa de cisteina si de aminoacizii de care orgnaismul are nevoie pentru a sitentiza glutationul. In cazul in care exista posibilitatea, este recomandat sa alegem produse lactate nepasteurizate si care nu contin hormoni, antibiotice sau alte substante periculoase pentru organismul uman.
- Miscarea contribuie la cresterea nivelului de glutation, promoveaza detoxifierea intregului organism si sporeste eficienta sistemelor naturale de aparare ale organismului.
- N-acetilcisteina. Acest aminoacid natural derivat a fost folosit de ani de zile pentru a trata astmul, afectiunile pulmonare si persoanele care sufera de insuficienta hepatica cauzata de supradoza de paracetamol.
- Acid Alfa-Lipoic. Acest element este urmat indeaproape de glutation ca importanta pentru celulele orgnaismului si este implicat in productia de energie, controlul glicemiei, sanatatea creierului si detoxifiere.
- Vitamina B6 si B12. Acestea sunt elementele nutritive cele mai importante pentru productia de glutation la nivelul organismului.
- Seleniu. Acest mineral important sprijina produtia de glutation.
- Familia de antioxidanti, inclusiv C si E (sub forma de amestec de tocoferoli), contribuie impreuna la productia de glutation.
- Silimarina a fost folosita vreme de secole ca tratament pentru afectiunile hepatice si pentru stimularea productiei de glutation.