Otrava din E-uri şi din alimente

euriDupă ce am fost învăţaţi să ne hrănim cu tot felul de mâncăruri, care de care mai exotice, alimente împănate cu E-uri, primim şi reţete de medicamente- otravă. Un studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România arată că mulţi producători folosesc E-uri, spre exemplu, în tabletele de supt pentru răceală. Aditivii alimentari, atât cei sub formă de prafuri, cât şi cei granulaţi, folosiţi în bucătărie pentru mâncăruri mai gustoaste, conţin în compoziţia lor, printre altele, sare (peste 50% din cantitate), zahăr, potenţiatori de aromă (monosodiu glutamat, inozinat şi guanilat de sodiu), legume deshidratate (sub 20% din gramaj), condimente, ulei vegetal, maltodextrina din cartofi sau din porumb, acidifianţi (acid citric E330, acid lactic E270, citrat trisodic E331), agenţi de îngroşare (guma guar E412), arome identic naturale, coloranţi alimentari (riboflavina), caramel amoniacal, extract de drojdie, dextroză.

Ameliorarea morţii

Introducerea “amelioratorilor” în alimente nu a fost cerută de consumatori, dar li se bagă pe gât sute de E-uri şi 24 de categorii de amelioratori precum:
Îndulcitori – înlocuiesc zahărul;
Coloranţi – pentru a da o culoare mai apetisantă;
Acidifianţi – dau un gust uşor acid;
Corectorii de aciditate – cresc sau diminuează aciditatea;
Emulsificatori – asigură un amestec omogen între apă şi grăsimile alimentare;
Conservanţi – întârzie sau împiedică alterarea alimentelor;
Corectorii de gust şi de miros – îmbunătăţesc mirosul şi gustul alimentelor;
Propulsori – gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje;
Antioxidanţi–limitează oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul.
Prin preparare, fierbere, prăjire, se distruge viaţa alimentului, şi mâncăm…
Cu astfel de ingrediente, ameliorăm mâncărurile transformate în bombe cu ceas întârziat pentru orice consumator. Unele boli apar imediat, altele apar în timp. Spre exemplu, mai târziu apar bolile cardiovasculare, cancerul sau iritaţiile la colon. Consumatorii trebuie să evite produsele care au în lista de ingrediente numeroşi aditivi alimentari periculoşi, care favorizează apariţia bolilor cronice.Şi prepararea este importantă. Dacă tot cheltuim bani pentru a cumpăra, ştiu eu ce legumă, usturoiul, trebuie să-l mâncăm crud, nu granulat pentru că numai usturoiul crud are efectele despre care se vorbeşte. Dacă îl iei şi îl prelucrezi, chiar dacă îl prăjeşti sau fierbi prea mult nu mai e bun. Evident că prin procesare îşi pierd beneficiile pe care le au atunci când ele sunt crude.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*