Omul nou creat de Ceausescu, remorcat de Iliescu, reesapat Voiculescian , ne conduce agricultura spre linia moarta, nu spre…prosperitate; Iata de ce “Pastorii”nostri care confunda vaca si boul , dar si iarba cu griul nu-si – reprezinta România Agricola -neinvitată la “masa imparateasca”, pentru că nu și-a plătit cotizația; 2 . Nesimtirea din Romania cu fata umana si parfum de trandafiri isi arunca la cosul de gunoi valorile -pe care altii le poarta pe brate ca pe niste TROFEE nascatoare de Valori

Revista Informatii Agrorurale va ofera ,fara bani,spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.rovvv De parca nu este suficient ca primim cele mai mici subventii,ca platim cele mai mari dobinzi din lume,mai suntem pastoriti si de lupi imbracati in oi;Iata de ce suntem unica tara din Europa care  nu are nici un reprezentant in Copa-Cogeca.Iata de ce Membrii Copa-Cogeca s-au întâlnit (fara noi) la Bruxelles, cu producătorii de lapte din Uniunea Europeană ,ca sa resolve  scăderea prețurilor la produsele din lapte și de creșterea costurilor de producție.

 

 

Aceștia au cerut măsuri suplimentare de susținere, în contextul noilor politici europene care vor intra în vigoare la începutul lunii viitoare, la care se adaugă restricțiile datorate embargoului impus de Federația Rusă asupra importurilor provenite din statele Uniunii Europene. “Sunt dezamăgit de faptul că nu a fost ajustat coeficientul de corecție de grăsime. De aceea, vă sugerez să vă asigurați că banii încasați din suprataxa la lapte – și va fi o sumă considerabilă – vor fi păstrați în sector și destinați investițiilor, pentru a putea răspunde cererii aflate în continuă creștere pe termen mediu”, a declarat președintele Copa-Cogeca, Albert Jan Maat, la întâlnirea de astăzi.

“Anul acesta va fi un an dificil, în care va trebui să ne asigurăm că plățile nu vor fi tăiate pe nedrept în primii ani de implementare a noii Politici Agricole Comune (PAC). Am trimis propuneri detaliate comisarului european pentru agricultură Phil Hogan cu privire la zonele vitale în care este nevoie de o simplicare a PAC. Suntem foarte nerăbdători să vedem ce inițiative concrete  vor fi luate în acest sens, cât mai curând posibil”, a completat Pekka Pesonen, secretarul general al Copa-Cogeca.

Niciun reprezentant al nostru nu a fost invitat să participe la întâlnirea de astăzi.  Pro Agro are statutul suspendat la Copa-Cogeca de la 1 noiembrie 2014, pentru că România nu și-a achitat integral cotizația anuală

 

 2 . Nesimtirea din Romania cu  fata umana si parfum de trandafiri isi arunca la cosul de gunoi valorile -pe care altii le poarta pe brate ca pe niste TROFEE nascatoare de Valori 

 

 

Pe cind infocatii sustinatori fesenisti plantau boschetari trandafirii,inclusiv in “Piata Golanilor” ,spuma impostorilor,agramatilor,analfabetilor ,hotilor din invatamintul agricol “superior” prosteau oamenii sa voteze cu potopistii lui Iliescu.Au pesedizat si fotolii  si aerul,dar  si birouri.Acum culeg ce au semanat.Fesenismul care este in toateeee ,nu are mama ,nu are tata,nu are nici un Dumnezeu si…fura,lichideaza,potopeste  taie si spinzura de peste 20 de ani incontinuu.De ce sa ne mire ca arhicunoscutul om de știință, prof. dr. Tiberiu Mureșan, a fost evacuat de RAPPS din casa în care a locuit peste 50 de ani. Nu le-a păsat că are o vârstă înaintată (n. 25 august 1923), că este bolnav. Stătea cu chirie într-o locuință a Primăriei Capitalei. La apariția Legii nr. 112/1996, a depus cerere de cumpărare, care i-a fost refuzată pe motiv că locuința, prin Legea nr. 39, a fost trecută din fondul Primăriei Capitalei în cel al RAPPS. După ani de procese s-a ajuns la evacuarea forțată din ziua de 2 martie.
Aceasta este răsplata guvernului nostru democratic, dată unuia dintre cei mai respectați și prolifici cercetători agronomi ai celei de-a doua jumătăți a sec. XX. Ar fi poate de ajuns să amintim că amelioratorul Tiberiu Mureșan a creat primul hibrid de porumb, nu numai din Romănia, ci din estul Europei. Capacitatea sa profesională a fost dublată de un spirit organizatoric remarcabil, care l-a propulsat în funcții de conducere, fără vrerea lui, care-și dorea să-și continue munca de cercetare. La înființarea Institutului de Cercetări Fundulea, a fost numit șef al Laboratorului de ameliorare a porumbului (1957). După cinci ani, în anul 1962, avea să fie numit director al acestui prestigios institut, de care se leagă indubitabil multe dintre performanțele agriculturii noastre.

Dar viața, ca viața! Ca urmare a unor crime abominabile ale unui student de la Facultatea de Medicină Veterinară, rectorul Institutului Agronomic București, prof. Gheorghe Bâlteanu, a fost demis și numit ing. Tiberiu Mureșan. Da, da, inginer. Omul era interesat de muncă, nu de diplome. Doctoratul avea să și-l susțină după aceea (de acum era obligat), cu una dintre numeroasele sale lucrări dedicate porumbului. În cei zece ani (1972-1982) avea să-și lase adânc amprenta asupra instituției. Stau mărturie două dintre multele realizări: moderna clădire a Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului și sala de sport, unicat în peisajul universitar al acelor ani.

În anul 1982, avea să preia conducerea Academiei de Științe Agricole și Silvice, al cărei membru titular era din anul 1970. A fost președintele acesteia până la pensionarea sa în anul 1993. La propunerea sa, Academia a fost încununată cu numele remarcabilului agronom, savant și om de stat “Gh. Ionescu-Șișești”.

Ca urmare a cercetărilor sale, a publicat peste 150 de lucrări științifice din care 76 au fost dedicate culturii pe care a iubit-o ca nimeni altul, porumbul. Dintre cărțile publicate, reamintesc numai “Ameliorarea specială a plantelor”, care de la publicarea ei în anul 1971, a fost “Biblia” multor generații de cercetători.

Toate acestea nu au contat pentru haidamacii trimiși în ziua de 2 martie c.a., cu mașini să-i încarce bunurile din casă. Nu au contat nici Certificatele de inventator al mai multor soiuri și hibrizi de porumb, nici Premiul Academiei Române, nici Premiul de Stat al RPR și desigur nici numeroasele Ordine și medalii cu care l-a recompensat statul român pe harnicul cercetător, pentru meritele incontestabile pe care le-a avut în creșterea performanțelor culturilor de cereale și plante tehnice.
Nu poți nici măcar să cataloghezi o astfel de atitudine a celor care ne guvernează. Chiar nu puteau să-l lase să locuiască liniștit, puținii ani pe care-i mai are

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*