Inainte de a importa medicamentele lor mortale,iata ,va prezentam Planta medicinala care ucide tumorile maligne si distruge in proportie de 70% celulele canceroase din zona sanului
Dincolo de observatiile empirice limitate, nu toate plantele medicinale au studii stiintifice temeinice care sa le sprijine eficacitatea. Totusi, in cazul Brucea javanica, aceasta este una dintre acele plante in cazul carora investigatiile stiintifice au furnizat destule dovezi pentru a evidentia ca are o impresionanta eficacitate in tratamentul cancerelor cervical, la vezica urinara si pancreatic. S-a mai observat si ca toxicitatea ei selectiva poate distruge chiar pana la 70% dintre celulele cancerului la san.
Oncologii sunt inca incapabili de a gasi metode de ucidere selectiva a celulelor canceroase prin protocoalele standard ale medicamentelor. Chimioterapia declanseaza la celulele canceroase secretia unei proteine care sustine cresterea tumorala si rezistenta la continuarea tratamentului.
Pe masura ce mai multe cunostinte si cercetari sunt extinse catre populatii ce se rezuma doar la principiile alopate conventionale, categoria larga a medicamentelor din ierburi si plante ajunge in sfarsit la cunostinta personalului medical institutionalizat. Eficacitatea plantelor si alimentelor medicinale pentru tratarea cancerului primeste poate cea mai larg raspandita atentie. Numai alimentele dietare anti-angiogenice (antivascularizatoare) au trezit asa de mult interes in comunitatea care studiaza cancerul, incat chiar si medicii veterani incep sa le recomande pacientilor bolnavi de cancer.
Brucea javanica (Brucea javanica (L.) Merr) este una dintre acele plante care ar trebui sa primeasca mai multa recunoastere in aceasta categorie pentru incredibila ei capacitate de a ucide selectiv celulele canceroase.
O planta arborescenta (tufis) originara din Asia de Sud-Est, si care creste din Sri Lanca si India pana in Indochina, sudul Chinei, Taiwan, Thailanda si chiar nordul Australiei, B. javanica a fost subiectul sutelor de studii si teste clinice, toate tintite catre o mai buna intelegere a doua chestiuni cheie: prima, cat de eficienta este in realitate planta; si a doua, daca este asa de eficienta, care dintre constituentii activi sunt responsabili pentru proprietatile ei anticancerigene.
B. Javanica este un arbust monoic sau dioic ce poate creste pana la 10 m inaltime, cu frunze si ramurele paroase. Ea prefera locatiile deschise, precum impaduririle secundare si desisurile, marginile padurii, coastele si apare chiar si in locuri luminoase pe dunele nisipoase si pe calcare. Creste si in conditii umede si uscate, de la nivelul marii pana la 900 m altitudine.
Pentru cateva mii de ani, preparatele din planta si remediile naturale ale B. javanica s-au aratat a fi eficiente in tratarea multor tipuri de maladii, inclusiv malaria si amoebiaza, ca si cancerul. Aproximativ jumatate dintre medicamentele in uz clinic curent sunt de origine naturala, totusi multe dintre acestea devin toxice, cu substantiale efecte secundare datorita integrarii de compusi chimici artificiali in formulele lor.
B. Javanica contine alcaloizi (brucamarina, yatanina), glicozide/quassionide (brucealina, yatanosida A si B, kozamina, bruceantina, bruceantarina, bruceantinolul) si fenol (brucenol, acid bruceolic). Semintele contin brusatol si bruceina. Uleiul pulpei contine grasimi, acid oleic, acid linoleic, acid stearic si palmitoleic. Fructele si frunzele contin tanini.
Pana acum au fost raportati 153 de compusi din seminte si partile aeriene ale Brucea javanica. Quassinoizii sunt principalii constituenti ai acestei specii. Extractul de Brucea javanica si compusii izolati, in mod specific quassinoizii prezinta variate proprietati biologice si sunt binecunoscuti pentru efectele lor antitumorale, in special pentru modul cum sunt acestia toxici selectiv pentru celulele canceroase.
Un studiu din American Journal of Medical Science/Jurnalul American de Stiinta Medicala a demonstrat ca extractul apos de la B. javanica si inducerea apoptozei de catre componentele B. javanica constituie un mecanism indicat prin care acestea ucid celulele canceroase. Studiul a aratat ca tratamentul cu B. javanica a dus la moartea a 70% dintre celule in cazul celor canceroase, fiind vorba de cancerul la san.
Un alt studiu din American Journal of Chinese Medicine/Jurnalul American de Medicina Chineza, efectuat de cercetatori de la Departamentul de Urologie al Primului Spital Afiliat, Scoala de Medicina a Universitatii Zhejiang din Hongzhou, China, a aratat ca uleiul de B. javanica induce semnificativ moartea celulara programata a celulelor canceroase ale vezicii urinare.
Un studiu din jurnalul international Cancer Letters/Scrisori despre Cancer, a aratat ca bruceina D (BD), un quassinoid gasit din abundenta in fructul de B. javanica, a inhibat cresterea a trei linii (tulpini de celule) de celule pancreatice canceroase. Ei au oferit dovezi experimentale in sprijinul utilizarii traditionale a fructului de B. javanica in tratamentul cancerului, si au inaintat BD ca pe un promitator candidat pentru o dezvoltare mai larga intr-un agent anti-canceros pancreatic.
Si inca un alt studiu din Jurnalul International de Medicina Moleculara/International Journal of Molecular Medicine, a demonstrat actiunile anti-proliferative si apoptotice ale B. javanica, impreuna cu alte medicamente chinezesti traditionale din plante. Cercetatorii au concluzionat ca moartea celulara programata a celulelor canceroase activata prin proteine specifice a fost de 5 ori mai mare la celulele tratate cu B. javanica.
pe langa toate acestea, s-a observat ca bruceantina, un constituent al B. javanica, interfereaza cu cresterea celulelor leucemiei, limfomului si mielomului.
Indiferenta la secolele de observatii empirice, ca si fata de dovezile documentate stiintific despre B. javanica in calitate de planta medicinala si cu potential anti-cancerigen, monografiile OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) despre plantele medicinale selectate pretind ca nici o utilizare medicala a B. javanica nu are suportul unor date clinice.
Surse utilizate:http://viataverdeviu.ro/planta-medicinala-care-ucide-tumorile-maligne-si-distruge-in-proportie-de-70-celulele-canceroase-din-zona-sanului/
http://preventdisease.com/news/12/080812_Surprised-US-Scientists-Find-That-Chemotherapy-Boosts-Cancer-Growth.shtml
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19286308
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16273300
http://www.healingcancernaturally.com/chemotherapy-useless.html
http://www.sott.net/article/227480-FDA-effectively-declare-that-chemotherapy-is-ineffective
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080422103947.htm – Brucea javanica
2-Varza este mai eficienta decat chimioterapia pentru cancerul cervical
Tratamentele clasice pentru cancer cu radiatii si chimioterapie nu ofera vindecare. De fapt, nu fac decat sa inrautateasca boala. Insa studii noi arata ca unele legume de-a dreptul banale pot fi eficiente in lupta contra cancerului.
De ce? Explicatia are legatura cu celulele stem canceroase (CSC) pe care chimioterapia si radiatia nu le pot afecta.
Intr-un studiu publicat in revista Cancer, cercetatorii de la Universitatea din Los Angeles au aratat ca terapiile cu radiatii maresc caracterul malign al celulelor de cancer la san. Au descoperit ca radiatia omoara cam jumatate din celulele tumorale.
Radiatiile, insa, transforma si alte celule in “celule stem cu cancer la san indus”. Desi celulele stem reprezinta mai putin de 5 % dintr-o tumoare, acestea pot regenera tumoarea initiala. De fapt, aceste noi celule stem sunt de 30 ori mai predispuse sa formeze tumori in comparatie cu celulele canceroase care nu au fost radiate. CSC pot, de asemenea, migra prin intermediul vaselor de sange si pot raspandi cancerul si in alte zone ale corpului.
Chimioterapia are si ea un efect similar. Ucide numai celulele canceroase mai putin periculoase. Celulele ramase sunt mai letale si rezista la tratamentele traditionale.
Cercetatorii de la Universitatea din Dakota de Sud au descoperit ca un compus din legumele crucifere cum sunt broccoli, varza si conopida poaet ataca tocmai aceste celule stem canceroase. Pot chiar preveni recurenta si raspandirea cancerului.
Compusul se numeste fenetil izotiocianat (FEITC). Cand cercetatorii au adaugat FEITC intr-un vas Petri cu celule stem de cancer cervical uman, 75 % dintre celulele stem au murit in decurs de 24 de ore.
FEITC este prezent in legumele crucifere. Studiile arata ca are proprietati antiinflamatorii. S-a aratat, de asemenea, ca are activitate chimio preventiva impotriva unor tipuri variate de cancer printre care cancerul la colon, la prostata, la san, cervical, ovarian si pancreatic. In prezent este folosit in teste clinice pentru cancerul la plamani.
Cercetatorii din Dakota de Sud au descoperit ca FEITC incetineste formarea celulelor stem ale cancerului cervical in functie de doza administrata. Au descoperit, de asemenea, ca FEITC reduce semnificativ inmultirea atat a celulelor de cancer cervical cat si a celulelor stem. De fapt, a avut un efect similar cu cel al salinomicinei, un medicament folosit in chimioterapie, insa fara sa efectele secundare ale acesteia.
In plus, FEITC a fost mult mai eficient in impiedicarea proliferarii celulelor stem de cancer cervical decat paclitaxel, un alt medicament toxic folosit in chimioterapie.
La soareci, cercetatorii au descoperit ca FEITC a redus numarul mediu si dimensiunea tumorilor.
Cercetatorii au declarat ca “devine tot mai evident ca tratamentul pentru cancer care nu elimina CSC permite tumorii sa recidiveze.”
Ei au concluzionat ca “important este ca FEITC impiedica dezvoltarea atat a celulelor de cancer [cervical] cat si a [celulelor stem de cancer cervical], indicand ca poate contribui la eradicarea cancerului mai eficient decat compusii care actioneaza fie doar asupra CSC fie doar asupra celulelor canceroase obisnuite.”
Nu trebuie sa astepti pana apare un medicament nou pentru a beneficia de FEITC. Cercetatorii au observat ca pot fi obtinute concentratiile de FEITC folosite in studiu dintr-o dieta bogata in legume crucifere. Au recomandat in special cresonul si nasturelul.
Studii anterioare publicate in Revista Britanica de Nutritie si Farmacologie Biochimice, au aratat ca FEITC din nasturel poate suprima dezvoltarea celulelor de cancer la san. Un grup restrans de supravietuitori ai cancerului la san au consumat un bol de nasturel si si-au facut analizele in urmatoarele 24 de ore. Cercetatorii au gasit un nivel ridicat de FEITC in sange dupa consumul de nasturel. Alte studii arata ca un consum de nasturel si broccoli reduce riscul de cancer la san.
Iar broccoli s-a dovedit ca poate ucide acele celule stem care confera cancerului caracterul nemuritor.
Ai toate motivele pentru a consuma mai mult din aceste legume atat de sanatoase. Legumele crucifere si-au primit numele de la modul in care florile acestor legume par sa formeze o cruce sau un crucifix. Dar sunt cunoscute si sub numele de legume din familia “brassica”, denumire derivata din numele lor botanic, care se traduce prin “varza”.
Cele mai des intalnite crucifere sunt:
- Rucola
- Varza chinezeasca (Bok choy)
- Broccoli
- Vlastarii de broccoli
- Varza de Bruxelles
- Varza
- Conopida
- Varza furajera (Collard greens)
- Kale
- Frunzele de mustar
- Ridichile
- Gulia furajera
- Nasturelul
Aceste legume s-au dovedit a imbunatati ratele de supravietuire a pacientilor cu cancer ovarian. Ele contin un compus care protejeaza contra cancerului, denumit sulforafan. Acest puternic compus imbunatateste abilitatea ficatului de detoxifiere a carcinogenilor si a altor toxine.
Alte alimente care s-a descoperit ca ataca celulele stem de cancer includ:
- Curcumina, un compus prezent in turmeric, care poate ataca celulele stem de cancer la creier.
- In combinatie cu curcumina, piperina, un compus din piperul negru, previne regenerarea celulelor stem de cancer la san.
- EGCG, un compus din ceaiul verde, impiedica regenerarea celulele stem de cancer la prostata.
- In combinatie cu EGCG, quercetina, un compus prezent in ceapa si mere, impiedica celulele stem de cancer sa migreze si sa invadeze alte tesuturi.
Surse utilizate:
http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=7918284
http://www.greenmedinfo.com/blog/does-chemo-radiation-actually-make-cancer-more-malignant
http://www.greenmedinfo.com/blog/study-radiation-therapy-can-make-cancers-30x-more-malignant
http://www.greenmedinfo.com/keyword/cancer-stem-cells
http://www.greenmedinfo.com/blog/cabbage-beats-chemo-cervical-cancer-2