Biblioteca Profitului – ofera FERMIERILOR utilitati primite de la Firme si Companii din tara si din strainatate- noi tipuri de tractoare… Cateva tendinte in mecanizarea agriculturii… Agricost, cel mai important jucător din agricultura românească… Northern Equipment Solutions da aripi MECANIZARII si…cheia succesului pentru combinele Case IH … Iata Tractorul Viitorului visat de Fermieri, devine o realitate… Noi solutii CLAAS pentru- Noua aplicatie CEMOS Advisor optimizeaza combinele de recoltat cu ajutorul smartphone-ului… Combinele cu senile… Tractoarele agricole BCS Volcan… IRUM lanseaza un nou model de tractor forestier… si etc

Guvernantii anilor ‘47 au furat bogatiile nobilimii, au bagat la canale si au prigonit valorile nationale si, tot cu acceptul justitiei, in 89 , au (re)furat Avutia Obsteasca a  amarastenilor, au prigonit pe tineri, ca sa-si poata face de cap potopistii, demolatorii, hotii si coruptii…AGRICULTURA ROMÂNIEI a fost intentionat “restructurata”, ca sa  fie furate MILIOANE de FERME MICI, unde se obtine  o PRODUCȚIE AGRICOLĂ rusinoasa…Milioane de oameni au fost alungati,pentru ca nu se gasesc bani de salarii decente,iar cei ramasi SUNT SCLAVI în PROPRIA LOR ȚARĂ;  …
kk

https://www.facebook.com/NorthernEquipmentSolutions/?fref=pb&hc_location=profile_browser  Contact: 28 Foxwood Crescent Wasaga Beach, Ontario Canada L9Z 1 M 6 sales@northernequipment.ca Tel: 705- 817- 8238… Custom Designed Track Systems For Planters and Seeders...OMEGA – Separation Technology…Ferrari FX-MULTIPLA

yyy

Cu ocazia târgului Sima , organizat în Franța, echipa site-ului de mică publicitate, Agriaffaires.ro a avut ocazia să descopere noul Deutz-Fahr”Warrior”, o ediție limitată a tractorului Agrotron TTV 7250.Tractorul Viitorului visat de Fermierii din Romania ,devine o  realitateAceste tractoare  corespund nevoilor fermierilor atât din punct de vedere technic, cât și în cea ce privește designul și calitatea.

Sunt echipațe cu ocabină”viziune MaxiCab”,concepute special pentru acest model, pentru a asiguraun confort maxim. Această cabină 0 putem găsi pe toate tractoarele Agrotron TTV din seria 7.

Din punctde vedere al securității, o atenție deosebită a fost acordată la sistemul de iluminat. Noul Deutz-Fahr este echipat cu faruri intermitente xenon și sistem de iluminat LED Hella de ultimă generație, care poate atinge 2470 lumeni, pentrua asigura o vizibilitate optimă.

Warrior este de asemenea dotat cu transmisie cu variație continuă TTVși are un motor Deutz TCD 6.14 V cu șase cilindri, care poate dezvolta o putere maxima de 263 CP (194 kW). Ca la toate tractoarele seriei 7, priza de putere este polivalentă, datorită celor patru viteze (540, 1000 și respectiv versiunile “ECO”) de cuplare electro-hidraulică și există detectarea automată a sarcinii.

Această ediție specială, prezentată la târgul din Franta, este echipată cu până la 7 distribuitori cu comandă electronică și conexiuni Power Beyond precum și un detector de semnale ISOBUS.

Pentru această serie limitată, producătorul Deutz-Fahr, a vrut să facă dovadă de fiabilitate, deoarece pentru prima dată oferă 3 ani de garanție pentru piese și reparații.

 

Cateva NOI tendinte in mecanizarea agriculturii

De-a lungul dezvoltarii omenirii, o principala ramura a activitatii economice a fost reprezentata de agricultura. Cercetarile in domeniul agricol au jucat un  rol deosebit de important in scopul cresterii productiei si in exploatarea cat mai rationala a resurselor existente, in situatia in care  populatia planetei este intr-o continua crestere iar fondul agricol exploatat este  limitat si cu tendinte clare de deteriorare.

In contextul acesta, mecanizarea agriculturii a jucat si continua sa  joace un rol fundamental din punct de vedere tehnic, economic si social, in special in tarile puternic industrializate, ea oferind posibilitati substantiale de reducere a costurilor, de crestere a calitatii lucrarilor, precum si de creare  de noi produse in special in domeniul energetic.

Un alt aspect important este cel legat de consumul de energie pentru producerea si prelucrarea produselor agricole. Este unanim recunoscut faptul ca in momentul actual procesele din agricultura sunt mari consumatoare de energie si creeaza prejudicii mediului fapt ce a condus la cautarea unor metode alternative de lucru si a determinat orientarea cercetarilor catre optimizarea consumurilor energetice si reducerea impactului negativ asupra resurselor naturale (apa, sol, aer).

Toate firmele producatoare de masini agricole investesc azi foarte mult in cercetare si dezvoltare de noi produse care sa atinga aceste obiective si care sa fie in acelasi timp viabile din punct de vedere economic.

Daca in urma cu 20 de ani cercetarile in domeniul tractoarelor si masinilor agricole erau axate exclusiv pe dezvoltarea de solutii constructive mecanice si eventual electrice, azi totul se invarte in jurul elementelor hidraulice, electrotehnice, electronice si mai nou a in domeniul computerelor si a softurilor de proces.

Nu intamplator se vorbeste azi de „Agricultura de Precizie” (Precision Farming) si mai nou de „Agricultura Inteligenta” (Smart Farming).

Odata cu dezvoltarea sistemelor informatice, a tehnologiilor de comunicatii si a extinderii lor pentru utilizare pe scara larga, era computerelor si a informatizarii in agricultura are toate drumurile deschise.

Nu mai exista nici un proces agricol mecanizat care sa nu beneficieze de asistenta computerizata prin care se optimizeaza parametrii de lucru si se obtin indici calitativi de lucru ridicati, comfort si siguranta in procesul de lucru marita pentru utilizator, consumuri minine de combustibil si forta de munca si nu in ultimul rand impact negativ redus asupra mediului.

Avantajele sunt imense din toate punctele de vedere. Utilizatorul introduce in computer parametrii de lucru, iar acesta monitorizeaza procesele si prin intermediul actuatorilor executa reglarile necesare. Se primesc in timp real sau centralizat informatii complete si corecte privind suprafata prelucrata, consumurile de combustibil, samanta, fertilizati, pesticide etc, sau cantitatile recoltate la masinile de recoltat produse agricole.

Un pas important in dezvoltarea tehnologiilor de mecanizare a constituit utilizarea comunicatiilor prin sateliti in aplicatii agricole cu ajutorul GIS ( Geographic Information System ) si GPS (Global Positioning System). Corelarea pozitiei masinilor si a tractoarelor cu reglarile instatanee existente in computerele de proces a dezvoltat intr-un ritm accelerat precizia de lucru si calitatea lucrarilor executate. Cu aceste sisteme, azi stim exact cat este necesarul de macroelemente de ex. si cat s-a fertilizat pe un metru patrat, cat s-a erbicidat iar mai tarziu cat s-a recoltat exact in aceeasi pozitie.

Conceptul de „agricultura de precizie presupune reglarea intrarilor in sistemul agricol (seminte, ingrasaminte, pesticide)  in asa fel incat sa se distribuie unde e nevoie exact cat e nevoie atunci cand e nevoie.

Masurarea diferitilor parametrii de lucru prin senzori si traductori, analiza informatiilor primite prin intermediul sistemelor informatice si softurilor specifice si trimiterea comenzilor pentru modificarea altor parametrii pe tractoare si masini agricole au creat sistemul de „Smart farming”.

Exemplele sunt extrem de numeroase, toate marile firme constructoare de tractoare si masini agricole aducand un aport propriu la dezvoltare acestor sisteme. Din dezvoltarea tractoarelor si a masinilor inteligente au aparut insa si incompatibilitati la formarea agregatelor in sensul ca un anumit tractor de la firma X nu poate sa lucreze din punct de vedere al softului de operare cu o masina construita de firma Y. Pentru a elimina acest neajuns a fost dezvoltat sistemul ISOBUS prin care tractoarele si masinile agricole indiferent de producator sunt compatibile intre ele si pot fi controlate si comandate de pe un singur terminal situat in cabina de conducere. Sistemul ISOBUS (ISO=International Organization for Standardization) se bazeaza pe comunicarea dintre elemente in modul CANBUS (CAN = Controller Area Network).  Datele obtinute sunt stocate si se pot descarca pe computerul de la birou, fiind usurata foarte mult actvitatea de conducere a fermei.

Agricultura inteligenta

Conceptul de Agricultura Inteligenta (Smart Farming) nu este nou, el reprezinta doar o extensie si o mai buna materializare si integrare in practica a conceptului de Agricultura de Precizie (Precision Farming).

Agricultura de precizie presupune reglarea foarte exacta a intrarilor in sistemul agricol (seminte, ingrasaminte, pesticide)  in asa fel incat sa se distribuie unde e nevoie exact cat e nevoie atunci cand e nevoie.

Masurarea diferitilor parametrii de lucru prin senzori si traductori, analiza informatiilor primite prin intermediul sistemelor informatice si softurilor specifice si trimiterea comenzilor pentru modificarea altor parametrii pe tractoare si masini agricole au creat sistemul de Agricultura inteligenta se bazeaza pe utilizarea unor scheme logice si a unor programe de proces foarte bine definite, prin care se urmareste cresterea indicilor de calitate ai lucrarilor efectuate concomitent cu reducerea erorilor induse de factorul uman. Majoritatea agegatelor sunt conduse cu ajutorul sistemelor GPS, iar pentru fiecare operatie in parte se pot efectua cartari prin metoda GIS.

Avantajele obtinute prin dezvoltarea Agriculturii inteligente sunt:

 • autoconducere a agregatelor sau a masinilor autopropulsate prin GPS
 • mentinerea automata a unei forte de aderenta prestabilita
 • modificarea aadmincimii de lucru in timp real la lucrarile solului in functie de cantitatea de resturi vegetale existenta la suprafata
 • modificarea aadmincimii de lucru in timp real la semanat si plasarea semintelor in zona cu umiditatea optima
 • detectarea plantelor si a buruienilor si distingerea lor
 • corelarea automata a vitezei de deplasare in functie de necesitati (debit de material, grad de coacere, desimea plantelor etc)
 • monitorizare si controlul pentru fiecare duza in parte la tratamente fitosanitare
 • optimizarea umplerilor si managementul resturilor de solutie la tratamente fitosanitare

Pentru exemplificarea aplicatiilor trecute in revista au fost selectate doar cateva noutati prezentate la expozitia AGRITECHNIKA de la HANOVRA din noiembrie 2011.

Un om cu doua tractoare sau

Sistem de conducere in conexiune Guide Connect “Electronic Drawbar”

Reprezinta un sistem in care un tractor  in camp urmeaza in mod automat un alt tractor de conducere ce se deplaseaza in fata. Cele doua vehicule comunica prin radio si sunt coordonate de catre un sistem de inalta precizie de conducere prin GPS. Mecanizatorul de pe tractorul de conducere monitorizeaza ambele vehicule si are acces deplin la controlul si  functionarea tractorului urmator. Deplasarea a doua tractoare in acelasi timp mareste foarte mult productivitatea.

Presa NON-STOP combinata pentru baloti rotunzi si infoliat cu control ISOBUS

Masinile moderne de balotat realizeaza productivitati mari dar procesul este intrerupt pentru legarea si golirea balotului. Dezvoltarea unei prese Non-Stop permite deplasarea continua a agregatului de balotat care leaga si descarca balotul format fara a fi necesara oprirea tractorului. Controlul inteligent camerei de presare preliminara  permite operarea automata. Viteza de deplasare a tractorului este adaptata prin sistemul ISOBUS, la debitul de material care intra in presa. Prin utilizarea automatizarii se reduce considerabil efortul mecanizatorului si se diminueaza eroarea umana.

Cheie electonica inteligenta  -Smart Key

Aceasta noua cheie universala utilizabila la flote de tractoare sau masini, care permite mecanizatorilor sa lucreze numai cu utilajele deblocate pentru el.Astfel se poate urmari exact unde, cat si cu ce utilaj a lucrat fiecare mecanizator.

Sistem de reglare antialunecare on-line– pentru tavalugi

Tavalugii cu diametre mari pot sa adune in fata lor sol ridicat ceea ce inrautaeste procesul de lucru si conduce la impiedicarea rotirii. Viteza de rotatie a rotii de pe masina de semanat este comparata cu viteza de rotatie a tavalugului. Prin integrarea sistemului ASR al tavalugului intr-un sistem TIM (punerea in aplicare a controlului echipamentelor de pe tractor), masurarea alunecarii  poate fi folosita pentru  reglarea ridicatorului hidraulic al tractorului. Greutatea este mutata de la tavalug la rotile din spate ale tractorului pana cand este eliminata alunecarea.

Masina de fertilizat cu compensarea vantului

“WindControl” a fost dezvoltat pentru a compensa influenta vantului la distributia ingrasamintelor chimice solide prin centrifugare. Obiectivul este acela de a fertiliza uniform , chiar si in conditii de vant. Masina de fertilizat este echipata  cu o statie meteo care masoara parametrii vantului dominant si directia acestuia in zona discului de distributie . Un mecanism de reglare, combinat cu un software de control schimba viteza de rotatie si unghiul de imprastiere la discurile de distributie.  Se tine cont de asemenea de proprietatile fizico-mecanice ale materialelor distribuite si de viteza lor de plutire. Aceste date sunt stocate in calculatorul de proces , astfel incat este posibil sa se utilizeze  aceste proprietati pentru elaborarea unui model de calcul corespunzatoar. Datele preluate de catre statia meteo montata pe masina sunt utilizate pentru a calcula corectiile necesare in computerul de proces si unitatea  de distribuitie iar prcesul de imprsatiere este reglat corespunzator. Rezultatul este un model de distributie transversala ce ramane stabil  chiar si sub influenta vantului. Acest lucru optimizeaza procesul de fertilizare si ajuta la prevenirea poluarii. Se extinde, de asemenea, perioada posibila de aplicare.

Monitorizarea functionarii duzelor cu senzori

Debitul de lichid print fiecare duza este inregistrat de senzori montati la fiecare corp de duza  Acest tip de monitorizare senzoriala are avantaje distincte in comparatie cu cea conventionala de monitorizare prin verificari vizuale. Orice duza deteriorata sau colmatata poate fi rapid identificata.   Defectiunile sunt afisate automat si fara nici o intarziere pe ecran.

Sincronizarea masinilor de transport cu combinele de recoltat

La recoltarea cerealelor cu combinele, descarcarea  in mijloacele de transport este o problema prin prisma faptului ca conducatorul de pe sistemul de transport nu cunoaste pozitia combinelor, directia lor de deplasare si nici gradul de umplere a buncarelor.  Sistemul  de optimizare a logisticii consta intr-un sistem de emisie-receptie intre combine si tractoarele de transport. Conducatorul de pe  tractor vede pozitia prin GPS, directia de deplasare si nivelul de umplere a buncarului la combina pe un monitor iar combina cea mai plina este preluata prima.

Analizand noutatile prezentate se poate constata  tendinta tot mai pronuntata de automatizare computerizata a proceselor si tehnologiilor din agricultura. Acest fapt aduce foarte multe avantaje, dar personalul care trebuie sa deserveasca aceste sisteme trebuie sa fie bine instruit si calificat

Revista Informatii Agrorurale propune pentru Fermierii din Romania noi tipuri de tractoare

Un an în care piața mașinilor agricole, în special cea a tractoarelor, a cunoscut o scădere a cifrelor de afaceri la nivel mondial, marile companii s-au întrecut în promoții, lansări de modele și prezentări menite să îi convingă pe fermieri că, în ciuda dificultăților financiare, soluția rămâne aceea de a investi în tehnologie. Și ce ușurează mai mult munca la fermă dacă nu un tractor performant care să facă față cu brio tuturor sarcinilor, dar și să ofere mecanizatorului cele mai bune condiții de lucru?

Analizând atât premiile obținute pe parcursul anului 2015, cât și reacțiile stârnite la expozițiile și târgurile agricole, precum și ce spun jurnaliștii din presa de specialitate din alte țări, iată care sunt tractoarele de top ale anului 2015.

1.Fendt 1000 Vario
Acest tractor este, fără nici un dubiu, senzația-anului. A primit deja titlul de ”Tractorul Anului 2016” și este apreciat ca fiind cel mai puternic tractor compact din lume. ”Monstrul” agricol cu 500 de CP, este vârful gamei 1000 a celor de la Fendt și a impresionat publicul și jurnaliștii specializați prin exploatarea facilă şi manevrabilitate. Are înălţimea maximă de 3,60 metri şi o greutate (fără încărcătură) de 14 tone, ceea ce, prin comparaţie cu alte tractoare din clasa sa de putere, înseamnă că este considerabil mai uşor. Pentru a se putea adapta diverselor lucrări şi condiţii, tractorul are integrat sistemul de umflare a roţilor, VarioGrip, care permite utilizatorului să regleze presiunea anvelopelor din cabină, în mişcare. Graţie colaborării cu producătorul suedez Trelleborg, tractorul are cea mai mare anvelopă pentru agricultură din lume, cu diametrul de 2,35 m.


 

tractor CASE IH Optum

2.Case IH Optum CVX
O noutate a acestui an, tractorul Optum CVX al celor de la Case IH a atras atenția încă de la lansare. Ținând cont în principal de cerințele agricultorilor europeni, inginerii Case IH au reușit să producă o nouă gamă de tractoare mai puternice și mai apropiate ca dimensiuni de tractoarele din seria Puma. Noile tractoare Optum CVX sunt primele utilaje de acest tip fabricate de Case IH care au un aspect complet diferit de tractoarele din celelalte serii, cu o capotă mai joasă, aripi spate remodelate și un bloc de lumini mai atrăgător din punct de vedere vizual. Gama de tractoare Optum CVX este compusă din două modele, echipate cu motoare compacte NEF, având capacitatea cilindrică de 6.7 litri, fabricate de compania FPT Industrial. Motorul primului model dezvoltă puterea nominală de 270 CP la turația de 2,100 rpm în timp ce motorul celui de-al doilea dezvoltă puterea de 300 CP la aceiași turație de lucru. Puterea maximă dezvoltată de motorul modelului mai mare la turația de 1,800 rpm este de 313 CP.


 

3.John Deere 9RX
Cel mai nou tractor lansat anul acesta de John Deere se adresează exploatațiilor mari și este primul cu patru șenile din portofoliul producătorului de mașini agricole. Noua serie de tractoare verzi vine cu motoare între 470 și 620 de cai putere, iar ca și design, se pare că noul 9RX va împrumuta multe elemente de la ”verișorul” său 9R, cu excepția faptului că va avea șenile și un design upgradat. De precizat că acest tractor nu este încă disponibil pe piață și că va putea fi achiziționat abia din 2016.


 

Claas Axion 870

4.Claas Axion
În 2015, Claas a optat pentru un nou tractor Axion care va avea un standard de 280 de cai putere și va fi disponibil pe piață de anul viitor. Tractorul Axion 870 este pasul următor după Axion 850. Astfel, dacă acesta din urmă oferă fermierilor 264 de cai putere, noul tractor va atinge 280 de cai putere, chiar mai mult. Astfel, spre deosebire de alte modele din gamă, la Axion 870 s-a adăugat o funcție de boost care poate ”să împingă” până la 295 cp la viteze mai mari de 14 km/h sau atunci când este cuplată priza de putere.


 


5.Valtra N4
Modificările aduse de Valtra noii game de tractoare din seria N nu înseamnă însă doar un vârf mai puternic, ci și îmbunătățiri considerabile la structura și design-ul cabinei – ”ajustări” similare cu cele pe care Valtra le pune la dispoziția fermierilor care aleg tractoarele din Seria T. Astfel, cu mai multă sticlă și stâlpi curbați, operatorul are acum o vizibilitate sporită. În plus, s-a lucrat la nivelul de zgomot din cabină și s-a simplificat board-ul de comandă al mașinii. Totul pentru ca operațiunile cu noul tractor Valtra, în special cele de încărcare, să fie acum o adevărată plăcere. În privința motorizării, Valtra a vrut să impresioneze, așa cum a fost la momentul când, în seria N, a lansat tractorul N163, cel mai puternic la acea vreme pe motorizarea cu patru cilindri. Cu noul N174, puterea ”de catalog” este de 165 cp, dar se pot dezvolta 185 cp la demaraj și transport. Este un salt important față de ce se oferă la N163, adică 163 de cp și un ”boost” de 171 cp.


 

6.Massey Ferguson 7700
Lansate oficial la SIMA 2015, tractoarele Massey Ferguson 7700 vin cu noutăți de motor Sisu – 6,6 litri sau 7,4 litri, 185-255 de cai putere și cinci modele diponibile – 7719,7720,7722,7724,7726. Este, astfel, de admirat curajul cu care cei de la Massey Ferguson au ales ca în acest an să lanseze o gamă de tractoare pe una dintre cele mai competitive segmente de piață.


 

7.New Holland T7
La New Holland, de foarte multă publicitate la nivel mondial au beneficiat anul acesta tractoarele din seria T9, însă pentru fermele din România, mai populară ar fi seria T7. Astfel, fermierii care caută tractoare de 200 de cai putere trebuie să aibă în vedere acest model de la New Holland. Ca și noutate, fabricantul a introdus un sistem de protecție pentru mașinile care intră în coliziune cu utilajul, această dotare reprezentând o extra-opțiune de 3.300 de euro. Alte facilități moderne asigură un confort mai bun în cabină.


 

8.Steyr 6230 CVT
Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai importanți furnizori de utilaje agricole pentru piata locală, și-a completat portofoliul de anul acesta și cu tractorul STEYR 6230 CVT, desemnat în Polonia, “Echipamentul agricol al anului 2015”. Nu doar că este un utilaj foarte apreciat pentru dotările și forța sa, dar Steyr 6230 CVT are și un preț foarte bun pentru cei 228 de cai putere pe care îi oferă. Astfel, potrivit Bazei cu prețuri de referință de pe site-ul AFIR, utilajul poate fi achiziționat cu circa 117.000 de euro, ceea ce îl face o adevărată ofertă pe piața mașinilor agricole din România și nu numai!


 

new-holland-t9-615-tracks

9.New Holland T9
Spectaculoase, tractoarele din seria T9 de la New Holland s-au făcut remarcate în acest an la toate târgurile de profil. Modele – din care patru parcă ”turnate” pentru nevoile agriculturii din UE, mașinile au o putere nominală ce pornește de 354 cp și poate să ajungă până la 608 cp. Mai mult, aceste tractoare sunt spectaculoase și prin condițiile de lucru pe care le oferă, cu o cabină spațioasă, confortabilă, cu vizibilitate la 360 de grade și totul automatizat, la o atingere distanță de mecanizator.


 

10.Deutz-Fahr Warrior
Pentru cei plictisiți de culorile tradiționale ale seriei 7 de la Deutz-Fahr, această ediție specială vine pe negru. În pachetul Warrior mai intră: protecție de căldura soarelui, lumină cu LED-uri, scaun cu piele naturală și ţeava de evacuare a noxelor acoperită cu o protecţie de inox pentru a emana putere şi ai atribui o sclipire unică de dominare şi stil. Puterea lui 7250 Warrior este dată de un motor Deutz TCD 6.14 V cu șase cilindri, care dezvoltă până la 263 CP (194 kW), transmisie cu variație continuă TTV cu un maxim al vitezei de până la 60 km/h. Capacitatea maximă de ridicare: față 4.500 kg şi 10.000 kg spate


Agricost, cel mai important jucător din agricultura românească

Compania se axează pe agricultura inteligentă, calea sigură spre performanță. Agricost este una dintre cele mai cunoscute societăți care activează în domeniul agriculturii în România. În urmă cu doar doi ani, compania a semnat contractul de concesionare pentru cele peste 56.000 de hectare de teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Cu peste 14 ani de experiență în domeniu, proprietarii Agricost au crescut afacerea, mizând pe două direcții de dezvoltare. Este vorba despre maximizarea randamentelor pe unitate de suprafață și reducerea costurilor, pentru rezultate cu o eficiență cât mai ridicată.

În acest sens, compania și-a îndreptat atenția către soiuri și hibrizi, care oferă o producție de calitate, dar și cantitate, desigur, având un control permanent asupra specificului solului și climei, dintr-o incintă îndiguită. Compania a căutat continuu soluții noi la tehnicile vechi de lucrare a pământului. “A doua direcție a avut la bază inovația, care presupune tehnologii noi de cultivare. Am schimbat tot sistemul tradițional de lucrare a pământului, respectiv de arat. Practic, de trei ani, nu mai nu arăm niciun hectar de teren, ci aplicăm tehnologia lucrărilor minime care ne asigură în mod deosebit economii însemnate de carburanți. Fiind, de asemeni,într-o zonă foarte secetoasă, conservăm apa în sol. Am schimbat vechile tehnici de irigare, de semănare și de recoltare cu tehnici noi. Putem spune că aplicăm o agricultură inteligentă, pentru că viitorul este al acesteia. Una dintre laturile acestei agriculturi inteligente este agricultura de precizie. O altă direcție este practicarea unei agriculturi conservative și anume: cu inputuri puține să obții foarte multe”, ne-a declarat Lucian Buzdugan, președintele consiliului de administrație Agricost S.R.L..

Culturi de viitor

Conducerea companiei a înțeles că investițiile în utilaje aduc reduceri semnificative la carburant și la forța de muncă. Mai mult decât atât, tot pentru a reduce costurile, s-a implementat ideea aplicării de îngrășăminte, doar pe baza unei analize exacte a solului. Compania Agricost are astăzi un laborator specializat, care analizează solul înainte de aplicarea oricărui fertilizant. „Cultivăm, de asemeni, plante care au rol ameliorativ. De exemplu, soia celasă azot biologic în sol și lucerna care are aceeași însușire. Sunt culturi cu care vrem să extindem suprafețele și avem chiar un obiectiv să ajungem la jumătate de suprafață cultivată. Evităm, cu ajutorul mașinilor performante dotate cu GPS, subdozările și supradozările cu produse chimice. Toate acestea au făcut ca în ultimii ani să realizăm aproximativ 300.000 de tone de producție pe cele 56.000 de hectare. În 2014, vom realiza 350.000 de tone, ceea ce ne va asigura o medie de șase tone la hectar. Avem o estimare pentru 2018, de 500.000 de tone, care ne va conduce de la nivelul actual de 650 de tone pe salariat producție marfă, la 1000 de tone pe salariat și mă refer la salariații care lucrează direct în câmp”, ne-a explicat președintele consiliului de administrație Agricost.

Agricultură de precizie

Produsele oferite de Agricost sunt semințele de grâu, rapiță, de soia, de floarea soarelui. Pe lângă cantitatea, pe care nicio companie din domeniu nu o poate exclude din schema dezvoltării sale eficiente, calitatea produselor este extrem de importantă.

Pentru a putea oferi proteine vegetale de calitate, Agricost funcționează după principiile unei agriculturi de precizie, cu atenție la cantitatea de proteină din plante printr-un conținut optim de azot oferit acestora sau pentru fixarea conținutul de ulei, administrând îngrășăminte specifice produselor. “Am îmbunătățit structura noastră de culturi, cultivând soia. Am pornit cu soia de la câteva hectare și am ajuns astăzi să cultivăm soia pe 8000 de hectare și pe încă 4000 cultură dublă. Folosim această <regină a plantelor> și în cultura dublă, pentru a crește ponderea și cantitatea producției pe proteină pe hectar. De asemeni, lucerna, cu cele 15.000 de tone de fân pe care le realizează la hectar, obține cea mai mare cantitate de proteină pe hectar. Am mizat, de asemeni, și pe cultura de orz, care anul trecut a avut o cerere foarte mare și un preț mai bun decât cel al grâului. Însă, spre dezamăgirea noastră, din cauza condițiilor atmosferice de anul acesta, din cauza precipitațiilor abundente, în alte zone ale țării, cât și în Europa calitatea grâului  nu a fost foarte bună și o mare parte a trecut la furaj, iar cererea pe orz a scăzut”, ne-a explicat Lucian Buzdugan. 

Previziuni pentru viitor

Cantitativ, România anul acesta va avea un nivel apropiat cu cel din 2013, dar nivelul calitativ va fi mai scăzut, spune conducerea Agricost. Motivul? Mare parte din producția de grâu a fost afectată de precipitațiile în exces, în anumite zone ale țării.

În Insula Mare a Brăilei nu a mai plouat în ultimele două luni de vară, iar acest lucru se traduce prin costuri ridicate, dar și o producție mulțumitoare din punct de vedere calitativ. “Avem o conjunctură internațională proastă, sau foarte proastă. Avem cele mai scăzute prețuri din ultimii zece ani. De exemplu, la unele culturi prețurile de livrare sunt comparabile cu cele din 2004. În același timp, toate inputurile au avut o creștere importantă, aș putea spune că acestea s-au dublat în acest interval de timp, în timp ce noi ne întoarcem cu prețurile de livrare la nivelul celor din 2004. E o situație foarte grea. Iată că nici ploile nu sunt bune dacă sunt prea multe, dar să sperăm că după ploaie vine soarele și trebuie să fim optimiști”, ne-a declarat Lucian Buzdugan, președintele consiliului de administrație Agricost. Cu toate acestea, dat fiind faptul că barometrul prețurilor este influențat de rezerva mondială, este posibil ca prețurile să rămână constante, adică scăzute și anul viitor.

În România, mulți fermieri își conduc afacerile în mod tradițional, cu tehnici și tehnologii învechite, iar acest lucru conduce, inevitabil, la rezultate nesatisfăcătoare, spune președintele consiliului de administrație al firmei Agricost, care a primit recent distincția de fermierul anului de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. “Am văzut anul trecut cum poate agricultura susține economia, prin contribuția ei la PIB. Deși se înregistrează anumite progrese, România este încă sub nivelul european, zootehnia este în declin, avem foarte multe exploatații mici, de ordinul milioanelor, iar terenurile sunt alcătuite din parcele la fel de mici. Cred că este nevoie să trecem la o specializare: fermele mari să se ocupe de cereale, iar fermele foarte mici de legume, pomicultură, viticultură, de solarii. Cred că statul a greșit dând sume de bani ca ajutor social și nu ca subvenții pe hectar. Banii aceștia, 100 – 150 de euro pe hectar, trebuiau să fie dați micilor fermieri sub forma de vouchere pentru motorină, îngrășăminte chimice sau semințe, pentru că doar așa eram siguri că acești bani sprijineau agricultura, și nu dând bani cu care fermierul să poată cumpăra orice, chiar și ceea ce nu are nicio legătură cu agricultura. Cred că ar trebui încurajată performanța, iar aceste sume să fie acordate doar acolo unde se obține performanță. Trebuie avută în vedere și pregătirea profesională și mă refer la reînființarea școlilor profesionale, școlilor tehnice, iar universitățile trebuie puternic dezvoltate”, explică Lucian Buzdugan. Președintele consiliului de administrație Agricost a adăugat faptul că cercetarea agricolă trebuie susținută mai puternic, începând cu institutele de cercetare care au nevoie de finanțare, până la instituțiile de învățământ care pot prelua o parte din această activitate.

Pregătire profesională 

Pentru a asigura o activitate performantă, conducerea Agricost a pus pe primul loc în companie grija față de angajații săi. Principala formă de pregătire este formată din cursurile de specializare, mai ales atunci când se achiziționează echipamente și utilaje noi . „Pentru a avea un management bun, ne-am preocupat de pregătirea profesională a șefilor de ferme și sectoare, creând în acest sens o adevărată școală. Facem cursuri în fiecare an, pe perioada de iarnă. Din cele trei luni de vacanță, o lună este ocupată cu pregătirea profesională. În ceea ce privește stimularea salariaților, avem salarii foarte bune, iar în cele trei luni de vacanță angajații se odihnesc, învăță, se specializează și primesc retribuție. În plus, în fiecare an, 25% din salariații Agricost își fac o vacanță în afara țării. O altă direcție care ne preocupă o reprezintă disciplina muncii, de care avem foarte mare grijă să fie respectată, atât din punct de vedere tehnic, cât și organizatoric”, explică președintele consiliului de administrație Agricost.  

Strategii de dezvoltare 

În prezent, compania exportă o cantitate foarte mică din produsele sale. Un accent mai mare pentru export va fi pus atunci când producția se va ridica la peste jumătate de milion de tone. Până atunci însă, planurile de viitor ale companiei se îndreaptă către o agricultură durabilă și, nu în ultimul rând, societatea este preocupată de independența energetică. “Strategia noastră viitoare se bazează pe performanță, pe orientarea către culturile proteice, pe creșterea gradului de prelucrare a producției. Vrem să ne asigurăm independența energetică și ne uităm serios la bioamasă, vrem să asigurăm o agricultură durabilă, adică să avem grijă de mediul înconjurător, să ne ocupăm de biodiversitate și de menținerea și creșterea fertilității naturale a solului. Acestea sunt direcțiile pe care ne axăm în perioada următoare. Toate acestea presupun investiții foarte mari, pregătire profesională foarte susținută și încredere mare în viitor”, ne-a declarat Lucian Buzdugan, președintele consiliului de administrație Agricost. 

Agricost estimează, pentru 2018, o producție de jumătate de milion de tone, de pe terenul agricol din Insula Mare a Brăilei. 

 

Demonstrație de forță cu „nava amiral” a gamei de combine Case IH Axial Flow

Titan Machinery România, unic importator şi distribuitor al mărcii Case IH în România, a organizat o serie de demonstrații în câmp cu „nava amiral” din gama actuală de combine axiale, modelul 9240, la fermieri ce nu dețin combine Case IH.

Echipată cu șenile pe puntea față și cel mai mare heder pentru cereale din gama Case IH 3050 (Varicut 12,5 metri), combina a fost pusă la treabă demonstrându-și remarcabilele performanțe în cele mai productive culturi de grâu și plante cu semințe mici. Cei 634 CP dezvoltați de motorul de 15.900 cmc au propulsat combina cu o viteză ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o Un alt punct forţe, apreciat de aceştia a fost numărul redus de curele și lanțuri în comparație cu combinele din aceeași gamă de pe piață. Deși în lumea agricolă sunt cunoscute ca fiind niște combinele excelente la porumb dar mai puțin performante la cereale, noua gamă de combine Case IH Axial-Flow® contrazic acest „mit urban”, prin vocea celor care le-au testat, fermierii aratandu-se impresionati de capacitatea de lucru a combinei la recoltatul de cereale (tone/ora fara spargeri si pierderi) si seminte mici.

Combinele Case IH Axial-Flow® ® din seria 240 sunt recunoscute pe plan internațional ca fiind extrem de performante, acestea fiind destinate în special pieței europene. Construite pentru a face față cu brio tuturor provocărilor asociate cu schimbările climatice, recoltarea culturilor foarte productive precum și necesitatea de a deveni și mai eficiente, combinele Axial-Flow® ridică încă o dată standardele tehnologiei de treierat. Beneficiind de motoare mai puternice produse de compania FPT Industrial, parte a grupului CNH Industrial, și de aparate de treierat superioare, noile modele de combine Axial-Flow® oferă soluții avansate pentru că fermierii să facă față provocărilor actuale și viitoare.

În căutarea perfecțiunii
Fiind echipate cu motoare mai puternice, toate modelele de combine din seria 240 pot îndeplini cu succes cerințele fermelor moderne mari dar și a celor mai exigenți arendași agricoli, având o viteză de recoltare sporită și o capacitate de batere și separare superioară. Ele vor continua să lucreze cu eficiență maximă chiar și în cele mai dificile condiții. În calitate de inventator al design-ului rotorului compact Axial-Flow®, Case IH continuă să investească în aceste proiecte pentru a optimiza și mai mult echipamentul care a impus noi standarde în domeniul baterii și separării boabelor de paie. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul și tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face față celor mai productive culturi, fiind tratate contra abraziunii. Puterea motorului fiecărui model de combină Axial-Flow® corespunde competitivelor cerințelor actuale de recoltare a plantelor în condițiile unui consum de carburant cât mai redus. Totodată, productivitatea de lucru a acestora a fost optimizată iar pierderile de boabe minimizate chiar și în timpul recoltării plantelor la viteze ridicate. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor determină golirea sa mai rar, rezultând o productivitate crescută datorată recoltării fără întrerupere.

Beneficiile clienților, cheia succesului combinelor Case IH
Combinele Case IH, ca de altfel întreaga gamă de mașini și utilaje agricole produse de compania americană sunt proiectate și construite în beneficul clienților – putând fi operate și calibrate, ușor, rapid și simplu. În plus, datorită modului în care au fost proiectate dar și a componentelor și materialelor de calitate folosite, combinele axiale Case IH oferă o fiabilitate de neegalat. Operațiunile zilnice de mentenanță pot fi efectuate rapid – deoarece toate componentele și zonele critice pentru funcționarea utilajului sunt ușor accesibile de la nivelul solului. Postul de comandă al combinelor Axial-Flow® din seria 240 beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuală pe piață pentru a crea un mediu de lucru cât mai confortabil pentru operator, astfel încât acesta să se concentreze mai bine asupra operațiunilor de recoltare care trebuiesc efectuate.

Hederul 3050 – cea mai bună soluție pentru cereale
Case IH face totul pentru ca utilajele sale agricole să aibă cea mai bună productivitate de lucru și să ofere cele mai calitative boabe, indiferent de condițiile de recoltare. Design-ul avansat al hederului 3050 îi permite fermierului să recolteze în cel mai scurt timp și în cele mai vitrege condiții de sol sau vreme chiar și culturile cele mai productive de grâu și rapiță. Fiind robust și ușor de utilizat, hederul 3050 va fi apreciat de orice fermier atunci când va veni vremea strângerii recoltei.

 • Lățimi de lucru disponibile: 4,88 – 12,50 m.
 • Potrivit pentru recoltarea cerealelor cu viteză mare.
 • Control automat al vitezei de rotire a rabatorului.
 • Modificarea poziției cuțitelor în timpul recoltării pentru o mai bună alimentare, indiferent de lungimea paielor (lungi sau scurte).
 • Sunt disponibile ridicătoare de plante pentru diferite condiții de recoltare.
 • Adaptor de rapiță integral (masă extensibilă 57 cm) și cuțite verticale angrenate hidraulic

Pentru a vedea dacă combina Case IH 9240 s-a ridicat la nivelul așteptărilor, Titan Machinery România le-am cerut fermierilor care au testat combina să-și expună părerea despre aceasta, răspunsurile acestora fiind cuprinse mai jos:

 1. Ce ne puteţi spune despre funcţionalitatea combinei?
 2. Ce părere aveţi despre conceptul sistemului de batere şi separare (Axial-Flow®)?
 3. Cum vi s-a părut ajustarea (calibrarea) la condiţiile de lucru?
 4. Conform caracteristricilor sale, cum vi se părea combina din punct de vedere al întreţinerii?
 5. Cum vi s-a părut randamentul combinei (viteza de deplasare, consum şi manipularea boabelor)?
 6. Care au fost caracteristicile lanului în care s-a demonstrat?
 7. Ce anume v-a impresionat sau v-au dezamăgit la Case IH 9240?
 8. Ce anume urmăriţi la achiziţia unei combine?
 9. Cât de mult contează tehnica performantă în ecuaţia profitului fermei?

„Este o combină simplu de întreţinut şi uşor de manevrat. Design-ul sistemului de batere și separare al boabelor Axial-Flow® , ajută la prevenirea pierderilor de boabe în câmp. Combina se ajustează simplu și facil, ţinând cont că această operațiune se poate face din cabină și nu necesită pierdere de timp în timpul recoltării. Având în vedere că în prezent dețin două combine Class și un John Deere, combina Case IH 9240 mi se pare singura combină cu numărul cel mai mic de lanțuri și curele. Această caracteristică este foarte importantă în achiziția unei combine. Viteza de deplasare a acestei combine m-a impresionat din două motive. Având în vedere condițiile de recoltat, solă infestată cu buruiană, precum și lungimea headerului (12,5 m), personal nu i-am dat nicio șansă combinei, fiind sigur că se înfundă. Combina m-a contrazis, aceasta lucrând curat. În ceea ce privește consumul de combustibil, acesta a fost unul OK. Am fost impresionat de faptul că, combina axială produsă de Case IH lucreaza foarte bine și la paiaose, nu cum știam eu, ca doar la porumb are randament bun. Atunci când i-au în calcul achiziția unui echipament nou, sunt interesat de seriozitatea si promtitudinea vânzătorului, eficiența combinei, care la aceasta a fost una foarte bună. Performanța tehnică înseamnă profit și reducerea costurilor totale de operare”, a declarat Tudor Dascalu, SC Agro Total SRL (Izvoarele, Jud. Tulcea)

„Din punct de vedere functional mi se pare o combina mult mai eficienta decat un Claas. Este o combina foarte simpla din punct de vedere al curelelor și lanturilor. Are un consum foarte bun. Operatorul nostru a reusit foarte repede sa ii invete majoritatea functiilor si reglajelor. Sistemul Axial-Flow®  mi se pare o tehnologie a viitorului deoarece majoritatea producatorilor incearca sa faca acest sistem dar nimeni nu a reusit sa il faca atat de simplu dar in acelasi timp atât de eficient. Nu am observant boabe sparte si pierderi. Cu cat sunt mai putine elemente in miscare la o combina, cu atat problemele care pot aparea sunt mai putine. Calibrarea combinei este foarte simpla, sistemul de conversie de la paioase la prasitoare se face foarte simplu. Reglajele se fac foarte ușor din cabina. Nu cred ca trebuie mai mult de jumatate de ora sa calibrez o combina Case IH. Din punct de vedere al intretinerii, dupa cum am spus si mai sus, este mult mai economica datorita numarului mic de curele și lanțuri. Punctele de gresare sunt foarte bine definite si usor accesibile. Viteza de inaintare m-a impresionat, consumul a fost foarte bun in comparatie cu combinele pe care le am in curte. Combina este foarte gentila cu boabele de grau. Am recoltat la grau cu o productie de 7 tone/ha, parcelele nu au fost foarte mari dar combina cu toate ca avea un heder foarte mare, s-a comportat foarte bine. Despre Case IH in general, se vorbește că este o combină foarte buna la porumb. Dupa aceasta demostratie, m-am convins ca este o combina care are rezultate excelente si la paioase. Lucrurile majore care m-au impresionat au fost, simplitatea combinei, viteza de inaintare si calibrarea foarte usoara. La minusuri pot trece zgomotul din cabina care mi s-a parul un pic ridicat. In momentul cand decid sa achizitionez o combine ma intereseaza partea de service si piese de schimb, cat de bine e pus la punct dealer-ul, apoi eficienta combine, pretul si modalitatile de plata. Performanta oricarui utilaj reprezinta un factor important in ecuatia profitului. Fara utilajele performante, in ziua de azi, nu mai poti face profit” a declarat Bogdan Ciocan, SC Zambila Prest SRL (Movila Verde, Jud. Constanța)

„Combina a funcţionat în parametrii excelenţi, puterii motorului făcând insesizabilă diferența între funcţionarea în modul transport şi funcţionarea în sarcină. Vizibilitatea operatorului este una bună, chiar și atunci când se folosește un heder de 12,5 metri, precum în cazul de față. Conceptul de batere şi separare Axial-Flow®  aduce un plus de calitate prin curăţarea eficientă a boabelor şi eficientizarea recoltării, având în vedere volum mare de materie primă. Ajustarea la condiţiile de lucru a fost rapidă, în plus pilotului automat și-a arătat eficiența reușind să să copieze terenul şi să recolteze şi spicele căzute datorită vântului. Combina mi se pare foarte uşor de întreţinut datorită modului simplu în care este concepută, neavând multe curele şi sisteme hidraulice care să necesite o verificare periodică. Viteza de deplasare aşa cum am menţionat anterior este una foarte bună, motorul ne fiind solicitat la maxim. În ceea ce privește consumul, acesta nu a fost important, având în vedere suprafaţă realizată şi viteza de lucru. Un lucru important este manipularea boabelor, care, datorită sistemului Axial-Flow®  este una eficientă, nefiind necesare alte curăţiri. Caracteristicile lanului au fost bune cu răsărire uniformă, fără spice verzi producţia bună datorită aplicării de tratamente şi folosirea seminţei certificate, de calitate cât şi aceea a texturii solului. Am fost impresionaţi de faptul că, deşi este o combină foarte mare fiind vârful de lance din această categorie este foarte uşor de manipulat şi foarte uşor de întreţinut. Consider că la achiziţia unei combine este foarte important atât preţul combinat cu modul de întreţinere, consumul la hectar, productivitatea cât și calitatea produsului și a sevice-ul în garanţie şi post garanţie. Tehnica performantă este deopotrivă importantă ca şi folosirea de produse fito sanitare de calitate deoarece dacă nu reuşeşti să recoltezi la timp se distruge calitatea produsului şi toate acestea se reflectă în preţul final primit, care în cazul de faţă afectează direct ecuaţia profitului”, a declarat Ing. Radu Silișteanu, II Silișteanu Tiberiu Radu (Rast, Jud. Dolj)

kkk

Tractorul viitorului CASE IH

CASE IH a prezentat în aceste zile un concept de tractor fără cabină, autonom, care deși pare desprins din filmele ștințifico-fantastice, nu este departe de a ajunge în viitor și în ferme, dat fiind faptul că tehnologia care îI ghidează este deja disponibilă agricultorilor, care s-au obisnuit cu sistemele pentru agricultura de precizie       

”Noi oferim deja sisteme Lenkautomatik- și telematice pentru controlul de la distanță a echipamentelor agricole și gestionarea resurselor. Conceptul nostru merge mai departe și propunem un tractor autonom, vom arăta modul în care clienții noștri și angajații lor pot controla de la distanță mașina agricolă, o pot controla direct în agricultură și în viitor. Această tehnologie deschide clienților noștri calea de a efectua sarcini operaționale cu o eficiență mai ridicată, fie că vorbim despre cultivarea terenului, de semănat, sau de lucrările de de protecție a plantelor și de recoltare “, explica Andreas Klauser, președintele CASE IH.

Pentru moment, acest concept este folosit pentru a testa tehnologia și pentru a colecta feedback-ul clientului, pentru a efectua studii aprofundate focusate pe nevoile agricultorilor în ceea ce privește mașinile agricole autonome în prezent sau în viitor

Case IH și echipa de inovare a CNH Industrial au pornit dezvoltarea acestui concept de la modelul Case IH Magnum existent, implementându-i acestuia astfel un nou design. Vehiculul este controlat folosind o interfață interactivă, iar acțiunile mașinii agricole pot fi monitorizate prin intermediul operațiunilor pre-programate. Sistemul de la bord ia automat în considerare lățimea implementurilor și calculează cea mai eficientă rută de lucru în funcție de teren, obstacole și alte mașini agricole aflate în câmp.
Operatorul poate supraveghea și ajusta activitatea tractorului de la distanță, având posibilitatea de a alege între un computer desktop și o tabletă portabilă.

De asemenea, alte modificări aduse acestui tractor autonom sunt folosirea unui radar de tip LIDAR (Light Detection and Ranging), o tehnologie laser și camere video de la bord care ajută tractorul să recunoască cu acuratețe obstacolele ce apar în calea sa. Odată reperate, mașina inteligentă se oprește, iar operatorul este notificat vizual și acustic, putând interveni pentru a schimba modul de lucru al tractorului. Dacă nu este primit nici un semnal GPS, nu există date de poziție disponibile sau este apăsat butonul de oprire manuală, tractorul se oprește imediat.

Inovațiile de la CASE IH includ și modificarea sarcinilor pre-programate în funcție de condițiile meteo. Acestea pot fi, bineînțeles, controlate și de către operator care are decizia finală în privința lucrării. Dacă este vreme bună însă, iar mașina agricolă este programată să lucreze, ea se va oprit când termină, putând fi programată și pentru alimentare automată cu carburant.
Astfel, la tractorul autonom propus de CASE IH s-au implementat cele mai noi și mai performante tehnologii inteligente pentru urmărire, telemetrie, schimb de date și gestionarea datelor agricole. Aplicațiile sunt puse în slujba fermierului care beneficiază de cel mai simplu mod de operare, are control și acces total, poate face o monitorizare completă și reușește astfel că efectueze lucrări care conservă solul și reduce costurile.

“Un manager de fermă poate să supravegheze sau sa controleze activitățile mai multor tractoare autonome printr-o tabletă, în timp ce el are alte activități sau chiar operează un alt vehicul”, a spus Zemenchik. “Tractoarele autonome multiple pot lucra ca o flotă sau simultan în mai multe sub-flote atribuite domeniilor separate, fiecare beneficiind de hărți pre-programate. Deci, ai putea avea un tractor trăgând un plug, urmat îndeaproape de un altul care operează o semănătoare. Oportunitățile de eficiență sunt substanțiale.

Inainte de dezvelirea conceptului, directorii companiei au prezentat o demonstrație video a tractorului la arat si semanat în sud-estul Statelor Unite ale Americii la începutul acestei veri.
Momentan este vorba despre un prototip, asadar nu există date cu privire la prețul unui tractor autonom sau în ce motorizări și cu ce putere va fi disponibil pe piață. De fapt, nu se cunoaște nici când el va putea fi comandat de către fermieri, toate informațiile de acest tip urmând să fie anunțate la momentul potrivit.

Vizionați următorul material video complet.
Vizionare placută!

 

Cum va arăta tractorul viitorului?

Cum va arăta tractorul viitorului a fost una dintre dezbaterile importante ce au avut loc la expoziția internațională Agritechnica 2015, eveniment ce s-a desfășurat la Hanovra în perioada 10-14 noiembrie. În viziunea lui Roger Stirnimann, profesor de inginerie la Universitatea Bern din Elveția și membru al Asociației de Inginerie Agricolă din Elveția, piața mașinilor agricole încercă să răspundă și să se adapteze provocărilor agricole vehiculate deja pentru anii următori.
Principala grijă a constructorilor de mașini agricole este de a răspunde cererilor venite din partea celor care lucrează în agricultură, consideră inginerul elvețian, care a făcut o evaluare și privind modul în care se va dezvolta industria pentru a face față tendințelor politicilor agricole implementate de marile economice ale lumii.

Tractoarele mici, ușor de manevrat, vor câștiga teren în China și India

În noile state industrializate, așa cum sunt China și India, micile ferme de familie încep și ele să folosească tractoare. Aici se pretează mai ales tehnologiile simple, ușor de operat și de întreținut. Pe de altă parte, nu vor fi deloc de neglijat durata de viață a tractoarelor și prețul care se impune a fi unul accesibil.

Pe de altă parte, fermierii din vestul Eruopei au un alt set de nevoi, similare cu cele ale agricultorilor americani. Se pune accept pe anduranță, pe eficiență, pe raport preț-calitate și pe confort. Acești producători agricoli caută o îmbunătățire în tracțiune, o reducere a tasării solului și sisteme de comunicații între tractoarele din flota cu care lucrează, sisteme care să poată fi folosite indiferent de diferențele de brand pentru care optează. Totodată, deloc de neglijat, se pune accept pe vizibilitatea mașinilor în câmp, pe scaunele cât mai comode, pe climatizare și pe aplicații ce permit operarea complexă din cabina tractorului.
Și, totuși, ce vor face constructorii în raport cu aceste solicitări din partea clienților? Se încearcă mai ales simplificarea procesului de construcție, cu reducerea costurilor și posibilitatea de a se investi mai mult pe partea de optimizare și personalizare a dotărilor.

Pe de altă parte, cu un alt ochi, marile branduri sunt preocupate de legislația pe care tehnica agricolă o are de respectat, în special cea referitoare la normele de protecție a mediului. În afară de emisia de noxe, se lucrează mult la limitele de greutate, restricțiile de lățime sau îmbunătățirea sistemului de frânare.

Soluții inovatoare deja disponibile 

În termeni de soluții imediate pe piața tractoarelor, constructorii au venit la ediția din acest an a Agritechnica cu o serie de inovații menite să crească eficiența mașinilor agricole și care reduc efectele nocive asupra solului. Astfel, este de amintit sistemul propus de Fendt pentru a schimba presiunea din anvelopele tractoarelor în timpul mersului, ceea ce ajută tractoarele dotate cu VarioGrip și GripAssist să facă o trecere rapidă între munca din câmp și circulația pe șosea, dar și pe diferite parcele ale fermei, unde solul poate varia. O altă soluție ar fi folosirea anvelopelor VF care au nevoie de o presiune cu 40% mai mică pentru a oferi aceleași rezultate la muncile agricole.

Pull harder. Pull smarter. Pull SAFER!

SAFE-T-PULL™ is a hydraulically operated towing system that makes pulling stuck vehicles and equipment through tough conditions easy and safe! Improve your operations efficiency, maximize your harvest, and never get out to hook up in the mud again!
It has been tested up to 160,000 lb loads and it is adaptable to most tractors, forage harvesters, trucks and other equipment. Eliminate those dangerous ropes, chains, and cables!
 • Improve your efficiency and boost your production, all while pulling safer

 • Tested successfully on loads over 80 tons

 • Cam design eliminates springs and cables for centering

 • Pulling arm can be folded vertical for storage and ease of maneuvering

 • Unique shock-absorbing design cushions pull unlike dangerous ropes & chains

 • Lift cylinder is specially designed to restrict the flow of fluid, giving you a smooth and steady lift making hook-up a breeze

 • Lift cylinder also features a nitrogen powered accumulator that automatically engages to protect your cylinder when operating on uneven ground and over rough terrain

 • Prevent damage to your transmission, clutch, drive-shaft, & differential

All of our Safe-T-Pull products are able to unhook on the go, allowing your vehicle to keep it’s momentum and getting you back to work faster!

SAFE – T – PULL PRO

SAFE – T – PULL COMPACT

 • Keep a constant and safe distance between the truck and the forage harvester while opening fields

 • Reduce Spillage By Never Letting The Truck Drift Back In Slippery Conditions

 • Improve your efficiency and boost your production, all while pulling safer

 • Tested successfully on loads over 80 tons

 • Cam design eliminates springs and cables for centering

 • Pulling arm can be folded vertical for storage and ease of maneuvering

 • Unique shock-absorbing design cushions pull unlike dangerous ropes & chains

 • Lift cylinder is specially designed to restrict the flow of fluid, giving you a smooth and steady lift making hook-up a breeze

 • Lift cylinder also features a nitrogen powered accumulator that automatically engages to protect your cylinder when operating on uneven ground and over rough terrain

 • Prevent damage to your transmission, clutch, drive-shaft, & differential

Due to the limited supply of 24-volt self-contained hydraulic units, we will be offering a limited supply of the Safe-T-Pull Compact units for this upcoming 2014 harvest season.

Call for more information and reserve yours today!

Truck Hitches

It’s Easy To Get Connected

 • Easy-mount hitch mechanism makes any truck ready to be pulled safely.

 • Fastens into existing tow hook mounts.

 • Easily accessible pulling point centered between both frame rails.

 • Model-specific: Simply call in the model of your truck to one of our local dealers.

 • Reduces the risk of twisting your frame and damage to your truck.

 • All hitches are powder-coated to protect the life of your investment.

 • Over 80 different models designed and custom solutions are also available.

 • Over 20 years of proven performance!

SAFE T Pull Original

Tow securely with the one that started it all.

 • Operated with existing hydraulics from the comfort of your tractor cab

 • Springs & cables center the pulling arm making hook-up simple

 • Unique shock-absorbing design cushions pull unlike dangerous ropes & chains

 • Prevent damage to your transmission, clutch, drive-shaft, & differential

 • Improve your efficiency and boost your production, all while pulling safer!

 • Great for sugar beets, potatoes, onions, carrots, silage, rye, or corn!

Standen Pearson

Quality Master 2-Row

Highly manoeuvrable with terrific handling, especially in smaller fields and on narrow lanes, QM is the potato harvester that’s a pleasure to operate.

 

Easy to pull, the short, lightweight design means that only a low hp tractor is needed to operate the harvester with ease.

 

QM offers many advantages over heavier more comlicated harvesters, yet offers a more than respectable output. GALAXY star separation endows QM with very effective soil, clod and haulm removing abilities that belie the size of the machine.

 

The simple crop path with low drops throughout means that QM really is an exceptionally gentle harvester for all types of crop.

STANDEN-PEARSON SP Series potato planters provide accurate planting; seed spacing, planting depth and soil covering are all carefully controlled for optimum results.

 

Gentle seed handling is ensured by a controlled seed flow to the cups; the moving floor belt is activated when seed is required. STANDEN-PEARSON planters are renowned for their rugged reliability; these planters are designed to give many years trouble free service.

 

Strong chassis designs allow class leading hopper capacities, so you spend less time filling, more time planting!

 

All our planters feature latest STANDEN-PEARSON potato planting technology with advanced depth control, soil flow management, and highly effective optional bed forming hood systems.

 

Standen Pearson

Cup Planters

Standen Pearson

Quad Planting

Technologies

Standen Pearson

FM-2 Topper

Unique QUAD planting options enable growers to produce high quality uniform specification salad potatoes; please email us or talk to our sales people for details of suitable soil types etc.

Call today to see if you to can see the benefits of higher yields, more uniform crop, increased marketable sizing from Quad Planting.

Standen Pearson is the industry leader in quad planting, sales can provideyou with the many studies available on Quad Planting

4-ROW QUAD PLANTED POTATOES

Ideal for salad or seed potato planting

More regular sized tubers

More target sized tubers

Greater yield potential

Less greening

Improved moisture retention

HIGH CAPACITY, POWERFUL POTATO TOPPER
IT’S THE ONE PROFESSIONALS CHOOSE!

 

 

Front or rear mounted, this topper is versatile and hard working

 

* ‘Industry Standard’ potato topper, recognised as the toughest, and the best
* High capacity cross conveyor, effectively clears tops and weeds
* Dynamically balanced flail rotor shaft for smooth running, long life
* 74 flail blades create powerful updraught for maximum suction
* Heavy-duty height control wheels with easy adjustment
* Equipped for front or rear tractor mounting as standard
* Adjustable for clockwise/anti-clockwise P.T.O inputs
* Robust construction throughout

Click On Image For Brouchures

DISCOVER A BETTER HARVESTER

THE HIGH PERFORMANCE 2-ROW POTATO HARVESTER

T2 is a 2-row, and the T3 is a 3-row tractor trailed potato harvester developed by engineers at Standen Engineering for high output and efficiency with low crop damage.

The Standen T2/T3 offers significantly more output. An additional front digger web and a longer sieving web provide a dramatic increase in total web area. VariSep adjustable web step separation, between the digging and sieving webs provides another major boost to output, and on-the-move adjustability.

OMEGA – ADVANCED SEPARATION TECHNOLOGY

Developed by Standen for the T2/T3, OMEGA is a fluted roller separating system, featuring soft deformable fluted rollers and the choice of Ebonite or steel clod rollers. OMEGA is designed to make the most of T2/T3’s high output potential. Neat, flush sides mean T2 is only 2.9m wide for transport; the wheel track is adjusted from the cab’; T2/T3 is ready for work, or ready for the road in seconds

TOUCH SCREEN CONTROLS

Touch Screen technology offers a user-friendly, easy to operate driver interface. Touch Screen is programmable; profiles can be created offering fast selection of a range of settings to suit different crops and conditions.

A series of functions can also be programmed to operate in sequence; at the start or at the end of the rows to be lifted for instance. Hydraulic circuit pressures and shaft speeds are also monitored, and the system features full diagnostics.

JOYSTICK CONTROLS

Joysticks activate major functions providing responsive and progressive control at the operator’s fingertips. Joysticks can be programmed so their functionality suits the operator’s preferences.

STANDEN PEARSON T2 & T3

VariSep – ADJUSTABLE STEP BETWEEN DIGGING AND SIEVING WEBS

VariSep enables the operator to easily raise or lower the sieving web (20cm) so adjusting the degree of separation at this point.

Separation can be set for maximum separation (high step), or minimum separation, level webs (no step).

This helps the operator minimise potential crop damage, or maximize separation when required.

ALL HYDRAULIC, VARIABLE SPEED DRIVES

OPEN PLAN CHASSIS – GREAT DRIVER VISIBILITY

The Standen T2 is built on a heavy-duty tubular chassis designed to provide strength, superb driver visibility, and easy maintenance access. The drive-line is simple and robust, requiring minimal attention with long life components for maximum reliability.

All hydraulic, variable speed drives are featured throughout the harvester; speeds are adjustable from the driver’s cab. CAN-Bus electronics make harvester functions fast to respond and expand the range of adjustments available. Gentle harvesting really is at the operator fingertips.

OMEGA – Separation Technology

OMEGA; gentle, effective, high capacity clod, stone, haulm and weed separation is at the heart of T2, providing efficient crop cleaning and removal of unwanted material.

T2 features two OMEGA separating units, one behind the other. Each OMEGA unit comprises 3 x soft fluted rollers (plastic covered, foam filled), and 3 x clod rollers; Ebonite or steel. Both OMEGA units are angle adjustable from the cab’ to provide varying degrees of separation.

Fluted roller speed is adjusted from the driver’s cab. Clod roller speeds are also adjusted from the cab, along with clod roller height. Clod rollers can easily be reversed.

Importantly, during its adjustment, each clod roller rotates around the circumference of their adjacent fluted roller. This unique ‘constant geometry’ design ensures the gap doesn’t change with up/down adjustment.

The driver’s Control Console has clear indicators showing clod roller height.

OMEGA’s wide range of adjustment enables it to be used effectively in many different soil types and conditions. Also on salad and main crop potatoes, carrots, onions, parsnips, turnips, celeriac, etc.

Standen T2 2-ROW Harvester

Standen T2 Onion Harvester

Standen T3 3-ROW Harvester

Standen TSP1900

SWEET POTATO HARVESTER

 • High capacity, high quality harvesting

 • Latest technology, engineered to perform

 • Advanced OMEGA separation system

 • Stainless steel adjustable crop sizing

 • Left and right discharge booms (elevators)

 • Purpose built for sweet potatoes

 • Developed by STANDEN, in the USA

Designed with a purpose to increase capacity and provide a gentle handling mechanical harvesting solution for sweet potato growers.

Offering the most gentle handling sweet potato equipment available insures minimal mechanical damage, while increase infield capacity.  With its dual boom design, OMEGA separation and SS sizer this innovative harvester is the number 1 choice of growers.

WATCH IT IN ACTION TODAY

Map soil texture using soil electrical conductivity and produce precise maps of the soil variability in your fields.

Map organic matter with an optical sensor operating underneath crop residue and the soil surface.

On-the-go pH mapping uses pH electrodes to measure 5-10 pH samples per an acre.Collecting a few lab samples calibrates the MSP3.

The Results: Precise, detailed maps of organic matter, CEC, and pH. This information accurately delineates soil zones, making ideal maps for varying seed population rates, nitrogen, lime, gypsum, and other inputs. Because the soil sensor readings can be calibrated to actual OM, CEC, and pH levels, the maps can be used to manage inputs across a farm or even across a region. Topography measurements can be acquired simultaneously and co-located with MSP-3 soil sensor readings.

Soil MSP3 EC/OM & pH

EC maps relate to soil texture and salinity—a fact that has been verified by extensive scientific research. Where the soil EC map shows the soil changes—you will find a change at that location.

And the mapping only needs to be done once, unless you do significant soil moving. EC maps made a decade apart show the same soil management zones.

The Veris 3100 generates two sets of maps, a topsoil map from 0-12″ (30 cm) and one of the soil profile 0-36” (91 cm). While uses vary, the top layer is often used for soil sample site selection, and the deeper map for variable rate populations and nitrogen management.

Planter – Drill – Seeder Scale Kits

 

Do you know the seed inventory in your planter?

Ensures even seed distribution during hopper filling

You’re able to fill enough seed to plant a field or farm

It helps for refilling, and knowing the amount of seed used on a single field or farm

Knowledge of seed inventory is important in many ways

Ensure even seed distribution between hopper filling

Load required amount to ensure enough seed for planting and reduce clean-out time for changing varieties

Compare pounds planted with acres planted for accurate population

Measure seed used between farms and partnershipsperform quick and easy installation of scale system

Scale Kits Available for:JD 1720, JD 1770, JD 1790, Deere Bauer Planters & Refuge units, Case 1250 & 1260 White 8816, White 8824 & White 8500.  Kinze 3600 Series, Monosem NG, Great Plains and Many More

JD 455, JD 750, JD 1520, JD 1530, JD 1560, JD 1590, Case Grain Drills, Great Plains 3020, Landoll, Sunflower and many more grain drills

Call 705-817-8238 for additional package options.

Air seeder weighing systems help operators to:

Ensure even seed distribution during hopper filling

Calculate remaining acreage to plant by knowing the accurate seed weight

Compare pounds planted with acres planted

Measure seed used between farms and partnerships

John Deere 1690/1890 & 1990 CCS Air Drills Are Scale Ready – Simple No Modification Install

Kinze 3600 Series CCS Air Drills Are Scale Ready – Simple No Modification Installation

John Deere 455 – 750 – 1520 – 1530 – 1560 – 1590 Drills Are Scale Ready

Contact Us Today – Many Kits For Landoll, Great Plains, Sunflower, and Many More Brands Available

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*