Lupul pazitor al “stinii”ministeriale i-a dat pe contribuabili pe mina finantistului si…A ramas ca in tren intilnirea dintre reprezentanţii fermierilor si ministrul Finanţelor2 . Dragoş Frumosu, spune ca Alexandru Jurconi, preşedintele Federaţiei Pro Agro şi Sorin Minea, preşedintele Romalimenta fac jocul multinaţionalelor” ;Angajaţii din industria alimentară primesc salarii de mizerie, nu li se plătesc orele suplimentare şi nu beneficiază de măsuri de protecţie socială când sunt concediaţi

dddd Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov,a mai dat o lovitura  reducerii TVA la carne la 5%  si reducerii altor suprataxe.„A fost o întâlnire informală. Ministrul ne-a ascultat propunerile, nu a făcut nicio sugestie şi a rămas să ne mai întâlnim. Dar nu s-a fixat nicio dată”, declară Ilie Van, preşedintele Uniuniii Naţionale a Crescătorilor din Păsări din România.

Pe lângă reducerea TVA, crescătorii de păsări i-au mai cerut ministrului Finanţelor: eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi eliminarea unei părţi din taxele puse pe maşinile speciale care transportă păsări vii.  „Sunt 11 taxe! E prea mult”, spune Ilie Van.

Preşedintele UNCPR i-a prezentat ministrului Finanţelor care a fost evoluţia pieţei cărnii de pasăre în perioada 2005-2015. Preţul la poarta fermei s-a redus cu 8%, iar fermierii vând în pierdere. Exporturile au scăzut din pricina embargoului cu Rusia, iar importurile au ajuns, anul trecut, la 130.000 de tone de carne pasăre.

 

 2 .Dragoş Frumosu, spune ca Alexandru Jurconi, preşedintele Federaţiei Pro Agro şi Sorin Minea, preşedintele Romalimenta  fac jocul multinaţionalelor” ;Angajaţii din industria alimentară primesc salarii de mizerie, nu li se plătesc orele suplimentare şi nu beneficiază de măsuri de protecţie socială când sunt concediaţi.

 „Cele două organizaţii patronale din sector fac jocul multinaţionalelor”, acuză Dragoş Frumosu într-un comunicat de presă. Preşedintele Sindalimenta spune că angajaţii din industria alimentară primesc salarii de mizerie, nu li se plătesc orele suplimentare şi nu beneficiază de măsuri de protecţie socială când sunt concediaţi. Salariaţii sunt trataţi ca „sclavii pe plantaţie” şi muncesc într-o societate care „aminteşte de capitalismul de secol 19 din Statele Unite ale Americii”.

În replică, Romalimenta spune că a refuzat să negocieze contractul colectiv de muncă pentru că nu este momentul potrivit. „Industria alimentară este confruntată cu o acută criză de piaţă datorată supraofertei artificial generate prin blocări politice ale exportului european şi românesc”, susţine conducerea organizaţiei profesionale.

Sindalimenta cere prim-ministrului Victor Ponta demiterea ministrului Muncii şi a ministrului de Dialog Social pentru că au tergiversat modificarea legislaţiei muncii, iar salariaţii din sectorul privat nu au nici măcar dreptul la grevă. Dragoş Frumosu mai solicită şi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care să discute tot despre drepturile salariaţilor. Sindalimenta intenţionează să se plângă şi Organizaţiei Internaţionale a Muncii din Geneva.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*