In anul 1938 Cheile Turzii au fost declarate rezervatie naturala datorita frumusetii locului si importantei sale. Face parte din listele UNESCO, fiind unul dintre cele mai importante monumente al naturii. Lungimea Cheilor este de 1270 de m.
In Transilvania exista un strat de sare de aproximativ 400 de m, din care isi trage originea si Salina de la Turda.
Salina are o vechime de peste 13 milioane de ani si o grosime medie de 250 de m. Salina este un monument istoric al judetului Cluj, apreciat de intreaga Romanie.
Lacul Ochiul Beiului face parte din cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.
Se afla situat in Muntii Aninei fiind o componenta a Parcului National Cheile Nerei Beusnita. Pentru a ajunge la el, este nevoie sa se strabata un traseu anevoios, dar albastrul si claritatea apei va vor impresiona.
Fenomenele ciudate din judetul Buzau atrag o multime de vizitatori. Este unul din locurile unde focul tasneste din adancul pamantului. Aceste focuri vii sunt rezultatul unor emanatii de gaze existente in anumite zone.
Muntii Rodnei
Printre cele mai apreciate locuri de vizitat din Romania se afla Muntii Rodnei. Sunt situati in partea de nord a tarii noastre, fiind cei mai inalti munti din Carpatii Orientali. Varful Pietrosul avand o altitudine de 2303 m.
Muntii Rodnei se intind pe suprafata judetelor Bistrita Nasaud si Maramures.
Vulcanii noroiosi
Vulcanii noroiosi din judetul Buzau sunt printre cele mai cunoscute formatiuni de acest gen din Romania. Acestia se formeaza datorita gazelor naturale ce provin din pamant de la o adancime de peste 3000 de m. Gazele traverseaza un sol argilos si imping apa in exterior. Un namol rece iese la suprafata formandu-se astfel conuri care au asemanarea unor vulcani.
Biserica Fortificata de la Viscri
O constructie reprezentativa a Brasovului si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania este Biserica Fortificata de la Viscri. Biserica face parte din patrimoniul UNESCO fiind o constructie in stil gotic, caracterizata in interior de incinta dubla. Biserica dateaza din secolul XII.
Barajul Siriu
De o frumusete rara, barajul Siriu este un baraj artificial care a fost construit pentru producerea de energie electrica, amenjarea sa terminandu-se in anul 1985. A devenit unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, ruta DN1 luand forma lacului Siriu.
Barajul este o intindere de apa fara margini.
Lacul Albastru de pe Dealul Minei
Lacul Albastru se afla in apropierea localitatii Baia Sprie fiind unic prin faptul ca isi schimba culoarea in functie de lumina.
Lacul este situat pe Dealul Minei avand o suprafata de jumatate de hectar.
In caderea unei galerii miniere, odata cu trecerea timpului s-a adunat apa de ploaie, care a dus la formarea acestul lac.
Podul lui Dumnezeu
Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania dar chiar si din intreaga lume este Podul lui Dumnezeu.
Acesta este un pod natural situat la Ponoarele. Este cel mai mare pod natural din tara, al doilea din Europa si singurul deschis circulatiei autovehiculelor. Are o lungime de 30 de m.
Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare
O alta minune a Romaniei este Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare. Numele Canionului este dat de 7 cascade.
Canionul are o lungime de 160 de m si o diferenta de nivel de 58 de m.
A devenit unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat datorita impresionantului peisaj. Ultima scara a cascadei masoara 35 de metri inaltime iar prima 8 metri.
Cascada Ciucas
O importanta atractie a judetului Cluj si implicit a Romaniei este cascada Ciucas situata la 55 de km de orasul Cluj Napoca. Cascada si acul Ciucas se afla in acelasi amplasament geografic si au o deosebita importanta geografica nationala dar si locala.
Cascada Cailor
Cascada Cailor este situata in Muntii Rodnei si reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii si locuri de vizitat ale Romaniei. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40 m una de cealalta. Daca vizitati statiunea Borsa , nu puteti rata acesta cascada.
Pestera Ursilor
Printre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania sunt pesterile. Una dintre acestea este Pestera Ursilor renumita prin sculpturile naturii oferind frau liber imaginatiei vizitatorilor.
Lumina in pestera provine de la lumanari. Este una dintre cele mai importante obiective a Muntilor Apuseni.
Cimitirul Vesel este unu dintre cele mai neobisnuite locuri de vizitat in Romania. Este situat in Sapanta fiind un loc unde odihna vesnica este vazuta intr-o alta maniera, cea a bucuriei deoarece sufletul trece intr-o alta dimensiune.
Picturile de pe pietrele funerare si din cimitir ilustreaza momente al vietii celui care a trecut intr-o alta dimensiune.
Cheile Bicazului
Legand Transilvania si Moldova, Cheile Bicazului sunt granita dintre aceste regiuni ale Romaniei. Sunt o frumusete a naturii, regiune pitoreasca atragand anual o multime de turisti.
Aceasta zona se intinde pe o suprafata de 6 km si este cuprinsa intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean.
Castelul Bran
La 30 de km de Brasov se afla unul sintre cel mai vizitate locuri in Romania, Castelul Bran care s-a facut cunoscut peste horare prin romanul de fictiune legat de legenda lui Vlad Tepes.
Lacul Bucura
Cel mai mai mare lac glaciar de pe teritoriul tarii noastre este Lacul Bucura, avand o suprafata de 8,90 ha. Lacul este situat in Parcul National Retezat la o altitudine de 2040 m.
Alimentarea lui se face prin 5 izvoare principale. Lacul reuseste sa impresioneze prin frumusetea sa.
Lacul Vulturilor – Lacul Fara Fund
Cunoscut in popor sub denumirea de Lacul Fara Fund este situat in judetul Buzau intr-o zona cunoscuta prin peisajele sale minunate. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania.
Lacul Vulturilor se intinde pe o suprafata de 0,9 ha si are o adancime maxima de 2,5 m.
Balea Lac
La cota 2034 pe drumul Transfagarasan in muntii Fagaras veti descoperi Balea Lac cu o lungime de 360 m si o suprafata de 46508 mp.
Este un lac glaciar care face parte din masivul Fagaras cel mai impunator munte din Carpatii romanesti.
Parcul Natural Comana
Parcul Natural Comana reuneste Rezervatia Stiintifica de Bujor, Rezervatia Naturala de Ghimpe si Balta Comana.
Acest parc reprezinta o a doua Delta, protejand arii cu mare importanta floristica, faunistica si avifaunistica.
Lacul Rosu – Muntele Suhardului
Lacul Rosu este cel mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul Romaniei.
Este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat datorita culorii rosiatice a lacului datorate Muntelui Suhardului a carui culoare purpurie se oglindeste in lac. Lacul s-a format in anul 1837.
Manastirea Cozia
In incinta statiunii Calimanesti se afla o importanta manastire si anume Manastirea Cozia construita in urma cu 600 de ani. Manastirea are ca si hram Sfanta Treime si o arhitectura impresionanta. Manstirea este reprezentativa pentru trecutul istoric al tarii noastre.
Muntii Fagaras
Muntii Fagaras sunt muntii in care se gasesc 14 varfuri al Romaniei care depasesc 2500 m. Moldoveanu si Negoiu sunt cei mai inalti dintre acestia. Masivul are o clima aspra cu caracteristici subpolare. Sunt cei mai frumosi munti si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.