In timp ce sacalii Tarii scot banii cu tirurile, ii terorizam pe vinzatorii de urzici si usturoi 2- Strategii nationali pun la cale terorizarea fermierilor , pentru a pleca in lumea larga

aaaaMinistrul Agriculturii,Daniel Constantin,”ucenicul “lui Dan Voiculescu, i-a pricopsit pe agricultori cu inca o gloaba ! Pentru ca Fiscul sa-i tina sub control pe micii producatori, le-a bagat pe git un   carnet de scris “poezii”.In loc sa vanda, ori sa praseasca,va completa fel si fel de rubrici . Iata cum poate fi incurcat taranul care vinde in piata. In carnete sunt  unele file care vor contine   tabele si tabelase , cu rubrici distincte, in care producatorii vor trebui sa noteze dimineata cantitatea de ceapa, usturoi sau rosii -la sosire . Intr-o alta rubrica, seara, va fi trecuta cantitatea de produse ramase si, in alta rubrica, cea de produse vandute.

Partea din fila care va contine cantitatea de produse vandute    se va detasa din carnetul    de producator si se va pune la un dosar care va trebui  dus la un contabil, pentru     ca acesta sa calculeze ce impozite de platit . Inchipuiti-va ca sunt produ-catori de 70-80 de ani,sau fara carte. Vin cu niste  ceapa si usturoi la piata sa obtina si ei un ban Ce faci cu ei? Ii pui sa angajeze contabil?
Musai trebuie  hartie de la asociatie
Cert este ca acest carnet de producator nu rezolva problema evaziunii fiscale. Ba mai mult complica viata producatorului care plateste impozitul pe teren, pe marfa obtinuta de pe acel teren, pe constructii, pe animale. Nu-s destul de multe incurcaturi, ca iata mai vine una. Pe langa atestatul de la primarie, pentru a-si putea vinde zarzavaturile, legumele si fructele in piete, producatorii agricoli vor mai avea nevoie si de o hartie de la asociatia care este activa pe raza localitatii in care isi desfasoara activitatea. Daca nu exista asociatie pe raza localitatii pe care producatorul isi desfasoara activitatea, va apela la asociatii din alte localitati   pana va obtine „hartia”. Ca de nu, potera va fi pe el.

 

2- Strategii nationali pun la cale  terorizarea  fermierilor ,pentru a pleca  in lumea larga

Fara a lua in calcul exploatarea agricultorilor de catre bancheri ,fisc si alti sacali,mai avem intirziieri si la plata subventiilor .Desi suntem tara cu subventiile cele mai  mici,acestea vin din an  in pastele cailor .Banii depozitati la ei fac pui si la necajiti aduc pagube .Ideea guvernului e sa nu dea bani la fermieri !De aceea ii terorizeaza prin pirghiile de la APIA si de la alti birocrati   . Unde sa exporte Polonia  Franta,Anglia  si alti concurenti surplusul din agricultura lor  Eliminam concurenta locala din Romania si-I terminam,pentru a fi relansata “agricultura Capitalista”!  Sa ne surprinda de ce din cei un milion de beneficiari de subventii agricole inregistrati anul trecut la APIA, doar 1% au incasat peste 5000 Euro, dar cei 1% au luat jumatate din totalul sumelor platite.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*