In timp ce Fermierilor le plingi de mila,“Casa Isarescu”, vinul Guvernatorului, este unul dintre brandurile de success ale …tranzitiei prin care, de ochii lumii , ANI verifica averea lui Mugur Isarescu,dar – conturi, terenuri si case nu sunt la …vedere

oooVinul produs de “laboratorul” lui Isarescu de la Dragasani, a crescut cifra de afaceri a firmei pe care o detine cu 100%.

In Bucuresti, singurul hotel care distribuie vinul produs de seful Bancii Centrale este Plaza Hotel.
De ochii lumii ,ANI verifica averea lui Mugur Isarescu

Averea guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, este verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Este vorba despre un ONG care militeaza pentru drepturile consumatorilor. Organizatia l-a reclamat pe guvernatorul BNR pe motiv ca ar fi discrepante intre mai multe declaratii publice facute de acesta privind un credit la Volksbank si declaratiile de avere depuse. ANI va face verificari si ii va audia pe reprezentantii ONG-ului.
Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a declarat la Digi24 ca este vorba despre o sesizare a unui ONG, nu despre o incalcare a legii: “Nu e prima data cand se fac astfel de verificari”. In privinta creditului care face obiectul sesizarii, acesta a fost facut si inchis, iar “lucrurile au fost clarificate”, a adaugat Dan Suciu. “Toate declaratiile de avere sunt publicate pe site-ul BNR, pot fi citite si urmarite”, a mai spus el.
De cateva zile, sunt tot mai insistente semnele unui atac concertat, deocamdata difuz, la adresa guvernatorului BNR. Nimeni nu prea are curajul, deocamdata cel putin, sa ridice oficial glasul…
Averea lui Mugur Isarescu: conturi, terenuri si case de 1.083.501 euro

Econtext.ro a evaluat averea a zece bugetari, conducatorii celor mai importante institutii publice din România. Analiza a fost facuta pe baza declaratiilor lor de avere, iar pentru bunurile a caror valoare nu a fost inclusa in aceste documente (terenuri, cladiri, masini etc.), s-au realizat calcule proprii, pe baza preturilor care sunt pe piata in acest moment, raspunsul final fiind prezentat in euro.

Guvernatorul Bancii Nationale si-a imprumutat cu bani propria firma

Seful BNR are o firma, SC Mar SRL, a carei valoare este de 231.000 de lei si careia i-a acordat un imprumut in nume personal, in valoare de 621.582 de lei. Tablourile, bijuteriile si ceasurile aflate in proprietatea lui Isarescu si a sotiei sale valoreaza 110.000 de euro. Are doua case, o vila in Ilfov si una in Dragasani, Vâlcea, si doua terenuri. Conturile lui Isarescu sunt in valoare de 87.000 de euro, iar plasamentele in actiuni insumeaza peste 250.000 de euro. In total, averea primului bancher al tarii este estimata la 1.083.501 euro. (R.S.)

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*