In timp ce angajatii din administratie primesc salarii de mizerie, numai Corporatiile din SUA au peste 2.1 trilioane de dolari prin Paradisuri Fiscale- conturi offshore///O mina de oameni, adica sub 1% din populatia lumii – storc aproape 51% din totalul banilor///Tarile cu numarul cel mai mare de bogatani au cele mai multe casatorii între persoane de același sex. Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Franta sunt in top///Cum au ascuns “legistii-bancheri” de la HSBC peste 100 de miliarde de dolari / La praznicul Komunismului, Stalin in fusta, desmierdat de unii-Iliescu a impartit certificate fara valoare pentru cei multi, dar desteptii nationali au furat Avutia Obsteasca ! De ce stati nepasatori? Stiti câți bani, au dispărut numai în decembrie 1989? Veniti la deshumarea averii lui Dan Voiculescu

zzzDIN CUPRINS NU LIPSESC: Şi medicii, profesorii, polițiștii din România primesc salarii umilitoare fata de colegii săi din Europa///Fata de salariile profesorilor din Europa, dascălii din România sunt mai mult decât UMILIŢI///Un  somer de lux ia bani cit amarastenii unui catun///România, în topul sărăciei în Europa. Aproape 20% din români primesc ajutoare de la UE/// Prost sa fii,noroc sa ai ,ca sa faci averi colosale,fără să termini măcar o facultate///Cei mai puternici oameni ai lumii  umbla cu pantaloni rupti in fund si caracterul ciuruit …clasamente ale bogatanilor///Iata cateva dintre cele mai neobisnuite locuinte din lume, remarcabile prin unicitatea lor arhitecturala  si… Cele mai scumpe 25 de VILE  din lume!

 In timp ce angajatii din administratie  primesc salarii de mizerie, numai Corporatiile din SUA  au  peste 2.1 trilioane dolari prin Paradisuri Fiscale- conturi offshore//

Corporațiile din SUA au ajuns la un record de 2.1 trilioane dolari în paradisuri fiscale, off-shore, potrivit unui nou raport.Aceste profituri neimpozitate ar putea oferi locuințe pentru 2,5 milioane copii fără adăpost, care locuiesc în  Statele Unite. Acest lucru este mai mult decat revoltător.

 

opo

 

O mina de oameni,adica sub 1% din populatia lumii -storc  aproape 51% din totalul banilor

 

In ierarhia discrepantelor acestei lumi ,se afla si o mina de oameni ,care controleaza cca 51% din totalul banilor.In SUA exista cei mai multi milionari, 42% din totalul oamenilor cu averi mai mari de 1 milion de dolari ( 11.427.078 persoane).

In ceea ce priveste clasamentul miliardarilor, acesta este condus tot de Statele Unite –  326 de cetateni americani sunt miliardari. Urmeaza China cu 104 ,Rusia cu 112 . In Europa, cei mai multi sunt in Germania: 45 .Romania are  si ea miliardari cartonati…

Cei mai saraci locuitori ai planetei sunt cetatenii africani din Malawi, cu o avere medie pe cap de adult de numai 207$.

Romanii au in medie o avere de 14.044$/cap de adult,se afla  in urma amarastenilor din  Mongolia (14.214$), Surinam (14.250$) sau Bulgaria(16.818$).

Tarile cu numarul cel mai mare de bogatani  au cele mai multe casatorii  între persoane de același sex.   Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Franta sunt in top

Căsătoria între persoane de același sex este legală în 18 țări, dintre care 13 se află în Europa:

OLANDA: În aprilie 2001, Olanda devine prima țară care le permite gay-ilor și lesbienelor să se căsătorească – într-o ceremonie civilă – și să adopte copii.

 

BELGIA: Căsătoria între persoane de același sex este legalizată în 2003, cu unele restricții. Cuplurile de același sex au primit în 2006 permisiunea să adopte copii.

 

SPANIA: Guvernul socialist a legalizat căsătoria între persoane de același sex în iulie 2005. Cuplurilor gay li s-a permis totodată să adopte copii, indiferent de statutul lor marital.

 

NORVEGIA: Toate cuplurile au primit drepturi egale în ianuarie 2009, permițându-li-se să se căsătorească, să adopte copii și să folosească tehnologii de reproducere asistată.

 

SUEDIA: Cuplurilor de același sex li s-a permis să se căsătorească – în ceremonii civile sau luterane – în mai 2009. Adopția este legală pentru toți începând din 2003.

 

PORTUGALIA: Căsătoria între persoane de același sex este legală din iunie 2010, însă nu și adopția de către persoane gay.

 

ISLANDA: Căsătoriile între persoane de același sex au fost legalizate în iunie 2010, iar adopțiile de către cupluri gay în 2006.

 

DANEMARCA: Începând din 2012, gay-ilor și lesbienelor li s-a permis să se căsătorească – în ceremonii luterane. Danemarca a fost prima țară din lume care a legalizat uniunile civile ale cuplurilor de același sex, în 1989.

 

FRANȚA: Căsătoria între persoane de același sex și adopțiile de căttre persoane de orientare homosexuală au fost legalizate în mai 2013.

 

ANGLIA și ȚARA GALILOR: O lege care autorizează căsătoria între persoane de același sex a fost adoptată în iulie 2013, urmată de SCOȚIA în februarie 2014. IRLANDA DE NORD este profund divizată pe această temă.

 

LUXEMBURG: Căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în ianuarie 2015, iar premierul Xavier Bettel s-a căsătorit cu partenerul său în mai 2015.

 

IRLANDA: Egalitatea în privința căsătoriei a fost autorizată prin referendum în mai 2015 și a devenit lege în octombrie.

 

FINLANDA: A votat pentru egalitate în privința căsătoriei în 2014, iar legea urmează să intre în vigoare în 2017.

 

SLOVENIA: Alegătorii au respins căsătoriile între persoane de același sex printr-un referendum, pe 20 decembrie 2015, infirmând o decizie a Parlamentului din martie de a le legaliza. Slovenii au spus “nu” și într-un referendum anterior, în 2012.

 

- America de Nord

 

CANADA: O lege care autorizează căsătoria între persoane de același sex și adopția a intrat în vigoare în iulie 2015.

 

STATELE UNITE: O decizie istorică a Curții Supreme, în iunie 2015, a introdus egalitatea în ceea ce privește căsătoria pe întregul teritoriu al țării.

 

MEXIC: Căsătoria între persoane de același sex este legală în cinci state, după ce capitala federală a legalizat-o prima, în 2009.

 

- America de Sud

 

ARGENTINA: În iulie 2010, Argentina devine prima țară latino-americană care legalizează căsătoria între persoane de același sex. Cuplurile gay pot, de asemenea, să adopte.

 

URUGUAY: În aprilie 2013, Uruguay devine a doua țară din America Latină care aprobă acest tip de căsătorie. Adopțiile de către cuplurile de același sex au fost legalizate în 2009.

 

BRAZILIA: A autorizat de facto căsătoria între persoane de același sex pe 14 mai 2013, după ce Consiliul Național al Justiției a dispus înregistrarea tuturor căsătoriilor, până la adoptarea unei legi de către Parlament.

 

- Africa

 

AFRICA DE SUD: În noiembrie 2006, a devenit prima țară africană care a legalizat parteneriatul civil sau mariajul între persoane de același sex, permițând totodată adopția.

 

- Asia-Pacific:

 

NOUA ZEELANDĂ: Căsătoria între persoane de același sex a fost legalizată în aprilie 2013, la aproximativ 27 de ani după ce homosexualitatea a fost dezincriminată penal,  fiind prima decizie de acest fel în regiune.

 

Fata de salariile profesorilor din Europa, dascălii din România sunt mai mult decât UMILIŢI

În urmă cu un an, la noi, un profesor era plătit de 40 de ori mai puţin, fata de profesorii din alte ţări europene  . Aceasta înseamnă că un profesor în România câştigă într-o lună cam tot atât cât câştigă un profesor din Luxemburg în patru ore sau cât unul din Polonia în 14 ore”, susţin reprezentanţii FSLI.

 

Cel mai mare tarif orar pentru profesorii de şcoală generală este în Luxemburg, respectiv 85 de euro, urmat de Danemarca – 57 de euro, Germania – 54 de euro, Anglia – 48 de euro, Belgia – 45 de euro, Irlanda – 44 de euro, Olanda – 42 de euro, Scoţia şi Finlanda – câte 41 de euro.

 

Acelaşi raport mai arată că salarii mai mari decât profesorii români au şi cei din Austria – 39 de euro, Norvegia – 36 de euro, Grecia – 35,3 euro, Spania – 34,7 euro, Slovenia – 34,5 euro, Polonia – 25 de euro, Cehia – 17 euro şi Ungaria – 16 euro.

 

Astfel, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să adopte o lege de salarizare a personalului din învăţământ, deoarece un profesor din România câştigă într-o lună cât un cadru didactic din Luxemburg în patru ore.

 

FSLI a adăugat că studiul scoate în evidenţă că dascălii din România sunt umiliţi, atât timp cât salariile acestora sunt de 15 sau de 20 de ori mai mici decât cele ale dascălilor din Europa de Vest, mai ales că preţurile din România sunt similare cu cele din statele occidentale. FSLI a adăugat că salariile trebuie să crească semnificativ, astfel încât profesia de dascăl să devină atractivă. “De-abia după aceea este corect să se analizeze calitatea actului educaţional”, au mai arătat reprezentanţii federaţiei sindicale.

 Şi medicii, profesorii, polițiștii din România primesc salarii umilitoare fata de colegii săi din Europa

 În Europa, medicii câştigă mai mult decât profesorii, în timp ce ofiţerii de poliţie se situează la un nivel al salarizării asemănător cu dascălii. Creșterea salariilor în sectorul bugetar pare să nu „țină cont de reguli ci merge mai degrabă pe principiul – „dacă le-a dat medicilor, trebuie să ne dea și nouă profesorilor”. Guvernul a anunțat – fără un studiu prealabil – că va mări salariile medicilor cu 25% urmând ca în următorii doi ani să mai asistăm la două creșteri de câte 25% fiecare.

 

 

Imediat, ministrul educației a precizat că există un proiect de lege (despre care până atunci nu a ştiut nimeni) prin care salariile profesorilor vor crește cu o cifră cuprinsă între 70 și 177%. Asta, în timp ce un acord guvenamental semnat cu sindicaliştii în 2014 indica o cu totul altă cifră de creştere a salariilor: 34%.

 

Și polițiștii au anunțat – prin intermediul lui Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului poliţiştilor – că vor o creștere a salariilor identică cu cea a profesorilor și anume de 25%. Aceste cifre, fără o analiză prealabilă sau o dezbatere, par scoase din pălărie pe principiul să dăm lefuri mai mari la toată lumea, la grămadă, deși inclusiv în sectorul bugetar principalul criteriu de salarizare ar trebui să fie performanța.

 

Mai bine medic decât poliţist

 

Am făcut o comparație între salariile acestor trei tipuri de bugetari – profesori, medici, polițiști la nivelul Europei. Am aflat că, deși toate aceste categorii sunt plătite din bugetul de stat, nivelul de salarizare diferă. Astfel, profesorii sunt plătiţi în medie şi în general mult mai bine decât profesorii (cu procente care pot ajunge până la 60%), în timp ce un ofiţer de poliţie câştigă un pic mai puţin decât un profesor de liceu. În România, potrivit Institutului Naţional de Statistică, în anul trecut salariul mediu din învăţământ a fost de 1.533 de lei, în timp ce salariul mediu din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale a fost aproape similar – 1.543 de lei, adică în jur de 360 de euro.

 

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, în Marea Britanie există un număr de 15.000 de medici specialiști al căror salariu variază între 36.000 și 68.000 de lire anual. Spre comparație, salariile profesorilor pornesc de la 41.000 de lire anual, în timp ce salariul unui poliţist începe de la 21.500 de lire.

 

Portalul medline.org oferă cifre mai precise și susține că în Marea Britanie un medic câștigă lunar suma de 4.670 de euro, în timp ce un profesor de școală gimnazială ia un salariu de 3.500 de euro, iar un profesor de liceu primește suma de 3.700 de euro. Un polițist câștigă 3.400 de euro. Se observă că medicul câștigă cu aproximativ 33% mai mult decât un profesor sau un polițist.

 

Într-o altă țară, Spania salariul mediu al unui medic este de 2.908 euro în timp ce un polițist câștigă suma de 2.060 de euro, iar un profesor primește 2.100 de euro. Proporțiile sunt similare cu cele din Marea Britanie. Astfel, în Spania medicii câștigă cu aproximativ 35% mai mult decât profesorii și polițiștii, susține portalul salaryexplorer.com.

 

În Franța, salariul mediu al unui medic este de 4.200 de euro. Publicaţia britanică The Guardian scrie că salariul mediu al unui profesor francez se situează la un nivel de 2.500 de euro. Ceea ce arată că medicii sunt cu 65% mai bine plătiți decât profesorii. În timp ce salariul unui poliţist este se 2.300 de euro, cu 10% mai mic decât al unui profesor. În Ungaria, salariul mediu din educaţie este de 300-400 de euro, de trei ori mai mic decât salariul unui medic care ajunge să câştige între 950 şi 1.300 de euro.

 

La stat, salariile nu se merită, se decid

 

Head-hunterul George Butunoiu susţine că o creşterea salariilor în sectorul bugetar este o decizie unilaterală a guvernului şi ea nu se face pe aceleaşi coordonate ca şi în sectorul privat. “Salarizarea bugetarilor ţine de obiectivele guvernului. Uneori, într-un ciclu guvernamental se decide să se pună accentul pe educaţie şi atunci cresc salariile în acest sector. În caz de ameninţări accentul vă cădea pe industria de apărare. Guvernul decide care sunt aceste salarii în instituţiile sale de stat, cine ia mai mult decât cine, cu cât, pe câte niveluri, legăturile cu structurile ierarhice şi tot restul. Şi nu le calculează în funcţie de “merite”, pentru că nu are cum, ci le calculează şi le decide în funcție de obiectivele sale, de ceea ce vrea să obțină pentru ţară, pentru partid, pentru cei care i-au propulsat acolo, pentru ei înşişi”, consideră George Butunoiu care conncluzionează că la stat salariile nu se merită, se decid.

 

România, în topul sărăciei în Europa. Aproape 20% din români primesc ajutoare de la UE

 

România continuă să fie în topul sărăciei în Europa. Potrivit statisticilor, aproape 17% dintre români primesc anul acesta ajutoare de la Uniunea Europeană.

 

Cifrele arată că 3,2 milioane de oameni au venituri mai mici de 400  de lei lunar. Este vorba, în cea mai mare parte, de beneficiari ai venitului minim garantat, printre care se numără persoane cu handicap grav, şomeri şi pensionari cu pensii mici.

 

În unele zone din ţară, procentul este mult mai mare. În  Mehedinţi sau în Vaslui, spre exemplu, 25% din populaţie are nevoie de ajutoare de la UE.

Un  somer de lux ia bani cit amarastenii unui catun///

 

Un fost director adjunct de la o societate comercială din Botoşani primeşte cea mai mare indemnizaţie de şomaj din România, adică 5.755 de lei .

Pe locul doi în topul şomerilor bine indemnizaţi, este un fost director economic din Satu Mare, care primeşte lunar 4.023 de lei, fiind urmat de un alt fost director economic, din Bucureşti, care are o indemnizaţie de şomaj de 3.630 de lei.

Locul al patrulea din clasament este ocupat de un fost şef serviciu din judeţul Ilfov, care primeşte ca şomer 3.082 de lei, iar pe locul al cincilea, cu o indemnizaţie de 3.077 de lei, este un expert în forţă de muncă şi şomaj din Hunedoara.

Pe ultima poziţie în clasamentul şomerilor bine plătiţi este un fost director de proiect din Prahova, care primeşte 3.074 de lei.

 

Cum au ascuns “legistii-bancheri” de la  HSBC peste 100 de miliarde de dolari aparţinând unor  modele  de oameni / politicieni

 

Divizia elveţiană a HSBC,care este  a doua mare bancă din lume, a ajutat la ascunderea de ochii fiscului  a peste 100 de miliarde de dolari.Miliardele aparţin unor familii regale, miliardari influenţi, dar si organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, din lumea buna, şi clienţi din România.Potrivit unui raport publicat de International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), banca elveţiană a ajutat peste 100.000 de indivizi şi companii din 200 de ţări să eludeze fiscul, ascunzând identitatea deponenţilor.   Banca a promovat scheme care să permită clienţilor bogaţi să evite plata taxelor în Europa, a colaborat cu unii clienţi pentru a ascunde conturile nedeclarate de autorităţile fiscale din ţările de origine şi a înfiinţat conturi pentru infractori internaţionali, oameni de afaceri corupţi şi alţi indivizi cu activităţi de mare risc

Lista deponenţilor care aveau conturi deschise la HSBC , include nume ale unor traficanţi de diamante aflaţi în urmărire internaţională, precum Mozes Victor Konig sau Kenneth Lee Akselrod, oligarhul rus Gennadi Timchenko, care are legături strânse cu preşedintele Vladimir Putin şi care a intrat în vizorul autorităţilor din SUA după anexarea Crimeei de către Rusia, dar şi traficanţi de droguri, ambasadori şi politicieni sau persoane suspectate de terorism.

 

Printre clienţii menţionaţi în raport se numără şi regele Mohammed VI al Marocului, mai mulţi membri ai familiei regale din Arabia Saudită, prinţul Salman bin Hamad Al Khalifa din Bahrein, precum şi cunoscuţi artişti şi sportivi.

Un exemplu elocvent este cel al magnatului britanic Richard Caring, proprietarul celebrului restaurant Ivy, care în 2005 a retras de la HSBC 5 milioane de franci elveţieni 
(2,25 milioane lire sterline) în numerar. Întrebat de The Guardian de ce a retras o astfel de sumă, el a refuzat să explice, avocatul său spunând că este o problemă privată, care nu încalcă legea cu nimic.

 

Prost sa fii,noroc sa ai ,ca sa faci averi colosale,fără să termini măcar o facultate

 

Cu o avere estimată la cca80 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Într-un top realizat de Business Insider, intre milionarili şi miliardarii care nu şi-au terminat facultatea se regăsesc nume celebre ca: Steve Jobs, Bill Gates, Raplh Laurent, Mark Zuckerberg, Coco Chanel, Simon Cowell, James Cameron, Ted Turner. Această listă demonstrează că diploma de absolvire a unei facultăţi nu este o conditie necesara sau suficienta pentru succesul în afaceri.

Bill Gates, care a inceput studiile la Harvard dar a renuntat după doi ani,  este, de 21 de ani, cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes. Împreună cu Paul Allen, Gates a înfiinţat compania Microsoft şi deşi nu şi-a luat licenţa la Harvard, Universitatea i-a acordat titlul de doctorand. La Universitatea Harvard l-a cunoscut pe Steve Ballmer, pe care mai târziu l-a atras în afacerea Microsoft şi l-a promovat, ulterior, ca CEO. În 1985, Microsoft a lansat sistemul de operare Windows iar doi ani mai târziu, Bill Gates a devenit miliardar. La 31 de ani. În 1997, Gates a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12, 9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numărat în topul miliardarilor lumii.

O altă personalite care nu şi-a finalizat studiile este designerul de modă American Ralph Lauren, care deţine o avere de 8,2 miliarde de dolari. După ce a studiat doi ani la Baruch College din Manhattan, Lauren a renunţat la studii şi s-a înrolat în armată. După o scurtă incursiune în armată, Lauren s-a mutat la New York, unde a început să lucreze ca vânzător pentru magazinul Brooks Brothers.

Ralph Lauren şi-a descoperit pasiunea pentru modă în urma unui meci de polo, motiv pentru care a creat un brand de lux, intitulat Polo Ralph Lauren. Prima lui piesă vestimentară a fost o cravată colorată care a atras mulţi clienţi şi i-a adus câştiguri de 500 de mii de dolari. Deşi este absolvent al doar câtorva cursuri de business şi deţinător al unei diplome de liceu, parcursul lui Lauren n-a fost împietat de lipsa şcolii aprofundate.

De la creatori de modă la oameni de televiziune şi radio, de la producători de filme la fondatorii unor industrii de renume se găsesc suficiente exemple de moguli care nu şi-au terminat studiile. Cu titlul de exemplu, în rândul oamenilor de televiziune cu averi însemnate se află şi Simon Cowell. Producătorul de televiziune este cunoscut pentru că a fost membru în juriul de la American Idol, The X Factor, Pop Idol. El este proprietarul casei de discuri şi de televiziune Syco şi câştigă peste 550 de mii de dolari.

 

Cei mai puternici oameni ai lumii  umbla cu pantaloni rupti in fund si caracterul ciuruit

Se spune că este unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Este preşedintele organizaţiei care decide soarta economiilor mondiale din spatele uşilor închise: grupul Bilderberg.

 

Vicontele Etienne Davignon are 79 de ani şi este preşedintele grupului Bilderberg din 1999. A sosit la Bucureşti cu un avion particular ca să vorbească despre criza datoriilor suverane.

 

Atât de preocupat de soarta lumii, vicontele n-a mai avut vreme de igiena personală. Şi nici pantofii nu au fost la înălţimea aşteptărilor. Păreau să aibă aceeaşi vârstă ca şi proprietarul.

 

Vicontele Etienne Davignon nu este singurul personaj important care nu se opreşte asupra unor astfel de probleme mărunte. Când a venit la bucureşti să împrumute românia cu peste 5 miliarde de euro şeful delegaţiei FMI avea unul dintre pantofi găurit în talpă.

 

În 2007 şi preşedintele Băncii Mondiale a fost surprins într-o ipostază stânjenitoare. Nevoit să se descalţe la intrarea într-o moschee din Turcia, Paul Wolfowitz a arătat lumii întregi şosetele sale … găurite.

 

 

Numărul miliardarilor în dolari din China aproape s-a dublat , ajungând la aproximativ 600    

 

China a devenit ţara cu cei mai mulţi miliardari, conform clasamentului ultrabogaţilor publicat de Institutul de analiză şi consultanţă HURUN din China. În 2015, numărul chinezilor cu averi de peste un miliard de dolari a crescut cu 242 ajungând la 596 de persoane. Potrivit clasamentului publicat de institutul Hurun, în Statele Unite sunt 537 de miliardari, astfel că pentru prima dată China a depăşit SUA la acest capitol.

 

Cel mai bogat chinez are aproape 35 de miliarde de dolari şi a înregistrat o creştere a averii cu peste 50% anul acesta. Este vorba de Wang Jianlin, patronul grupului de firme WANDA, cu afaceri în imobiliare, divertisment, turism, media şi finanţe. Al doilea bogat al Chinei este Jack Ma, fondatorul şi preşedintele companiei Alibaba din domeniul comerţului online, cu o avere de 23 de miliarde de dolari. Pe poziţia a treia, cu peste 21 de miliarde de dolari se află Zong Qinghou, deţinătorul grupului Wahaha, cel mai mare producător de băuturi din China

 

 

Cei mai tineri zece miliardari ai planetei au o avere însumată de aproape 60 de miliarde de dolari, iar ocupantul primul loc în acest clasament are numai 24 de ani

 

Locul 1250 – Evan Spiegel (Statele Unite), 24 de ani, 1,5 miliarde de dolari. Spiegel este CEO şi cofondator al companiei Snapchat.

Bobby Murphy (Statele Unite), 25 de ani, 1,5 miliarde de dolari. Murphy este cofondatorul Snapchat alături de Evan Spiegel

 

Locul 847 – Julio Mario Santo Domingo III (Statele Unite), 29 de ani, 2,2 miliarde de dolari. Julio Mario Santo Domingo III este unul dintre cei patru moştenitori ai columbianului Julio Mario Santo Domingo, cel care a deţinut Bavaria Brewery.

Locul 16 – Mark Zukerberg (Statele Unite), 30 de ani, 33,4 miliarde de dolari. Zuckerberg este Preşedinte, CEO şi cofondator al reţelei de socializare Facebook.

Locul 170 – Dustin Moskovitz (Statele Unite), 30 de ani, 7,9 miliarde de dolari. Moskovitz este, alături de Mark Zuckerberg, cofondatorul facebook, dar a părăsit compania în 2008, pentru a demara proiectul Asana, o companie de software.

Locul 603 – Tom Persson (Suedia), 30 de ani, 3 miliarde de dolari. Persson este cel mai tânăr membru al familiei care a pus bazele retailerului H&M.

 

Locul 1118 – Anton Kathrein, Jr. (Germania), 30 de ani, 1,7 miliarde de dolari. Face parte dintr-o familie care a făcut avere din antene pentru comunicaţiile mobile.

 

Locul 360 – Elizabeth Holmes (Statele Unite), 31 de ani, 4,5 miliarde de dolari. A fondat o companie de analize medicale şi este cea mai tânără femeie antreprenor din Topul miliardarilor.

 

Locul 847 – Tatiana Casiraghi (Statele Unite), 31 de ani, 2,2 miliarde de dolari. Este una dintre cei patru moştenitori ai columbianului Julio Mario Santo Domingo, cel care a deţinut Bavaria Brewery

 

Locul 1006 – Nathan Blecharczyk (Statele Unite), 31 de ani, 1,9 miliarde de dolari. Este cofondatorul Airbnb, un site care listează peste un milion de case sau camere pentru a fi închiriate

 

 

Top 10 cele mai bogate femei din lume

Cele mai bogate zece femei la nivel mondial au o avere însumată de 243,5 de miliarde de dolari. Cea mai în vârstă miliardară din top zece are în prezent 95 de ani, iar cea mai tânără 51.

 

Locul 8 – Christy Walton și familia, (Statele Unite), 60 de ani, 41,2 miliarde de dolari. Christy Walton este cea mai bogata femeie din lume, titlu pe care l-a deținut în cinci din ultimii șase ani. S-a căsătorit cu unul dintre membrii familiei care a devenit ulterior cea mai bogată din lume – Familia Walton, și și-a moștenit averea când a murit soțul său.

 

Locul 9 – Liliane Bettencourt și familia, (Franța), 92 de ani, 40,9 miliarde de dolari. Averea doamnei L’Oreal, Liliane Bettencourt, a crescut în 2014 după ce a cumpărat alte 8% din acțiunile imperiului său din industria cosmetică, ajungând astfel la 33% din acțiuni.

 

Locul 11 – Alice Walton, (Statele Unite), 65 de ani, 38.6 miliarde de dolari. Alice Walton este o altă moștenitoare a averii Wal-Mart, tatăl său fondând compania în 1962.

 

Locul 21 – Jacqueline Mars, (Statele Unite), 75 de ani, 27,2 miliarde de dolari. Jacqueline Mars și cei dpi frați ai săi, Forrest Jr. și John, dețin Mars, producătorul de bomboane evaluat la 33 de miliarde de dolari.

 

Locul 42 – Laurene Powell Jobs și familia, (Statele Unite), 51 de ani, 19,8 miliarde de dolari. Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, devine din ce în ce mai cunoscută în zona politică și socială, în calitate de fondator și președinte al Emerson Collective și College Track.

 

Locul 51 – Susanne Klatten, (Germania), 52 de ani, 17,2 miliarde de dolari. Susanne Klatten este cea mai bogată femeie din Germania, datorită celor 12,6 de procente din acțiunile BMW pe care le-a moștenit de la tatăl său, Herbert Quandt.

 

Locul 53 – Anne Cox Chambers, (Statele Unite), 95 de ani, 17,1 miliarde de dolari. Anne Cox Chambers este acționarul majoritar al unui imperiu media cu încasări anuale de 17 miliarde de dolari.

Locul 71 – Johanna Quandt, (Germania), 88 de ani, 14,4 miliarde de dolari. Aflată pe locul doi după fiica sa în topul celor mai bogate femei din Germania, Johanna Quandt a fost prima secretară și cea de-a treia soție a executivului Herbert Quandt, cunoscut pentru salvarea companiei BMW de la faliment.

 

Locul 78 – Iris Fontbona, (Chile), 72 de ani, 13,8 miliarde de dolari. Iris Fontbona este văduva lui Andronico Luksic, care a făcut o avere din minerit, băuturi și altele.

 

Locul 84 – Abigail Johnson, (Statele Unite), 53 de ani, 13,3 miliarde de dolari. Abigail Johnson l-a înlocuit pe tatăl său, Edward “Ned” Johnson III, în poziția de CEO a companiei Fidelity, în octombrie 2014, devenind a treia generație din familia Johnson care a condus compania.

 

 

Cei mai bătrâni miliardari ai lumii, conform topului Forbes

 

 

Primii zece cei mai bătrâni miliardari ai lumii au o avere însumată de peste 62 de miliarde de dolari. Cel mai bătrân dintre ei este americanul David Rockefeller Sr., 99 ani,  care are o avere de 3 miliarde de dolari. De altfel , dintre primii zece, cinci provin din SUA, unul din Brazilia şi unul din Singapore, restul trăind în Europa.

 

Locul 603 David Rockefeller Sr.(SUA), 99 ani,   3 miliarde dolari , a făcut avere din industia petrolieră şi bănci

 

Locul 393 Karl Wlaschek (Austria), 97 de ani, 4,2 miliarde de dolari, a făcut avere din retail.

 

Locul 393 Kirk Kerkorian (SUA), 97 de ani, 4,2 miliarde de dolari, avere din cazinouri şi alte investiţii

 

Locul 32 Maria Franca Fissolo (Italia) , 97 de ani, 23,4 miliarde de dolari, avere din ciocolată (brandul Nutella)

 

Locul 1415, Erika Pohl-Stroher (Germania), 96 de ani, 1,3 miliarde de dolari, avere din produse pentru păr

 

Locul 782 Chang Yun Chung (Singapore), 96 de ani, 2,4 miliarde de dolari, a făcut avere în industria navală

 

Locul 737 Henry Hillman (SUA), 96 de ani, 2,5 miliarde de dolari, investiţii

 

Locul 53 Anne Cox Chambers (SUA), 95 de ani, 17 miliarde de dolari, avere din media

 

Locul 603 Aloysio de Andrade Faria (Brazilia), 94 de ani, 3 miliarde de dolari, avere din bănci

 

Locul 1250, George Joseph (SUA), 93 de ani, 1,5 miliarde de dolari, avere din asigurăr

 

In Topul celor 10 bogatani  ai lumii,lider rămâne şi în acest an Bill Gates

El are o avere estimată la 79,3 miliarde de dolari, urmat de Carlos Slim, preşedintele América Móvil, cu o avere estimată la 77,1 miliarde de dolari. Pe locul trei se află Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, cu o avere de 72,7 miliarde de dolari. Originea averii: Microsoft .Fondatorul Microsoft este din nou cel mai bogat om de pe planetă, titlu pe care l-a obținut de 16 ori, în ultimii 21 ani.  Iata clasamentul celor 10

10 Liliane Bettencourt10. Liliane Bettencourt

 

Avere netă: 40,1 miliarde dolari

Originea averii: L’Oréal, cosmetice

Vârstă: 92 ani

Averea principalului acțional L’Oréal a urcat în 2014, datorită achiziției a încă 8% dintre acțiuni de la Nestle. În prezent, Liliane Bettencourt și familia sa dețin 33% din compania de cosmetice L’Oréal, fondată de tatăl său, în urmă cu peste un secol. Deși de-a lungul vieții, miliardara a evitat să apară în presă, o serie de scandaluri au adus-o în lumina reflectoarelor, în ultimii ani – după relația extravagantă cu fotograful François-Marie Banier, a urmat procesul cu propria fiică, ce a demonstrat că Liliane nu mai poate administra afacerile familiei, întrucât suferă de demență. Din 2012, Liliane Bettencourt a fost înlocuită în consiliul director de către nepotul său, Jean-Victor Meyers.

 

9 Jim Walton9. Jim Walton

 

Avere netă: 40,6 miliarde dolari

Originea averii: Wal-Mart

Vârstă: 67 ani

Membru al consiliului director al Wal-Mart, Jim Walton este cel mai tânăr dintre urmașii lui Sam Walton, unul dintre cei doi fondatori ai ceea ce a ajuns să fie cel mai mare retailer din lume. Cu circa 11.000 magazine în 27 țări, compania a generat venituri de 473 miliarde dolari în anul 2014. În februarie 2015, Wal-Mart a anunțat că va mări salariile la cel puțin 9 dolari/oră anul acesta și 10 dolari/oră în 2016. Dincolo de activitatea sa în cadrul Wal-Mart, Jim Walton este CEO și președintele Băncii Arvest, cu sucursale în Arkansas, Kansas, Oklahoma și Missouri, instituție ce administrează bunuri în valoare de 15 miliarde de dolari.

 

8 Christy Walton8. Christy Walton

 

Avere netă: 41,7 miliarde dolari

Originea averii: Wal-Mart

Vârstă: 60 ani

În timp ce familia Walton este cea mai bogată familie americană, cu o avere cumulată de 152 miliarde dolari, Christy Walton este, în prezent, cea mai bogată femeie din lume, dar și cel mai avut membru al familiei. Walmart este cel mai mare retailer din lume, fiind cel mai mare angajator privat (cu peste 2 milioane angajați, la nivel global). Christy Walton a moștenit averea în 2005, când soțul său, John Walton, a murit într-un accident de avion. Aceasta nu se amestecă în deciziile consiliului de administrație și locuiește în Jackson, Wyoming, împreună cu unicul său fiu.

 

6 Charles si David Koch6/7. Charles Koch și David Koch

 

Avere netă: 42,9 miliarde dolari fiecare

Originea averii: diverse

Vârstă: 79 ani, respectiv 74 ani

Sfera de activitate a fraților Koch se întinde atât în domeniul afacerilor, cât și în politică și filantropie. Charles și David Koch se ocupă de afacerea fondată de tatăl lor, care a dezvoltat o nouă metodă de cracare, folosită la rafinarea petrolului. Koch Industries este a doua mare companie privată din Statele Unite ale Americii, după Cargill. Ambii frați sunt implicați în politică, fiind susținători activi ai liberalismului politic și economic integral. În același timp, fracții Koch sunt cunoscuți pentru actele caritabile – la mijlocul anului 2014, Koch Industries și Koch Foundation au donat 25 milioane dolari unei organizații americane care acordă burse studenților negri, gest ce a stârnit numeroase discuții între partidele de stânga și de dreapta.

 

5 Larry Ellison5. Larry Ellison

 

Avere netă: 54,3 miliarde dolari

Originea averii: Oracle

Vârstă: 70 ani

Ellison a fondat compania de Oracle în 1977, fiind inspirat de cercetările făcute de CIA în domeniul bazelor de date. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai de succes furnizori de baze de date pentru infrastructuri IT de complexitate mică și medie. În toamna anului 2014, Ellison a șocat lumea afacerilor cu anunțul că va renunța la postul de CEO din cadrul propriei companii, rămânând doar președintele acesteia. În același timp, miliardarul se ocupă de dezvoltare imobiliară pe insula hawaiană Lanai, pe care a cumpărat-o în anul 2012, contra sumei de 300 milioane dolari.

 

4 Amancio Ortega4. Amancio Ortega

 

Avere netă: 64,5 miliarde dolari

Originea averii: Inditex, retail

Vârstă: 78 ani

Fondatorul lanțului Inditex, cu branduri branduri precum Zara, Massimo Dutti, Berschka etc., Amancio Ortega este considerat a fi unul dintre cei mai inovatori și mai agresivi retaileri din lume. Și-a început business-ul în 1975, iar recenta criză financiară mondială l-a propulsat între primii miliardari ai lumii  – între 2009 și 2014, averea sa a urcat cu 45 miliarde dolari. În ultimul deceniu, omul de afaceri a investit sume importante în proprietăți imobiliare din cele mai importante orașe ale lumii, precum Madrid, Barcelona, Londra, Chicago sau New York.

 

3 Warren Buffet3. Warren Buffet

 

Avere netă: 72,7 miliarde dolari

Originea averii: Berkshire Hathaway

Vârstă: 84 ani

Mulțumită faptului că și-a diversificat afacerile, Warren Buffett este mai bogat ca niciodată – averea i s-a mărit cu 14,5 miliarde dolari, în ultimul an, ceea ce l-a făcut să urce cu un loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Abilitățile sale de a identifica oportunutăți investiționale i-au adus porecla „Oracolul din Omaha” și titlul de „cel mai de succes investitor al secolului XX”. În ciuda profiturilor sale uriașe, omul de afaceri spune că cea mai bună investiție din viața sa a fost cartea „Investitorul Inteligent”, scrisă de Benjamin Graham, în 1949.

 

2 Carlos Slim Helu2. Carlos Slim Helu

 

Avere netă: 77,1 miliarde dolari

Originea averii: telecomunicații, diverse

Vârstă: 75 ani

Magnatul mexican rămâne pe locul doi în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, în ciuda schimbărilor impuse de autoritățile mexicane în domeniul telecomunicațiilor (noile legi anti-monopol au dus la schimbări importante în peisaj). Compania deținută de Carlos Slim Helu, América Móvil, este cel mai important operator de telefonie din Mexic, cu o cotă de 70% din piața telefoanelor mobile și 80% din piața telefoniei fixe. În afara acestui domeniu, miliardarul mexican mai derulează afaceri și în piața imobiliară, în sectorul industrial și în cel financiar.

 

 Cele mai scumpe 25 de VILE  din lume!  

 

 

 

Locuinţele luxoase ale miliardarilor lumii sfidează criza economică globală, dar şi pe cei care nu şi-ar permite niciodată să cumpere astfel de construcţii.

Cele mai scumpe case din lume sunt adevărate muzee în care miliardarii lumii trăiesc ca în Paradis, labirinturi care merită explorate pas cu pas, eventual sub îndrumarea unui ghid sau a unei hărţi.

Dotate cu tehnologie de ultimă oră, mobilier şi accesorii de lux, piscine, săli de sport, cinema şi multe altele, vilele magnaţilor pot fi foarte uşor confundate cu complexele recreaţionale.

Una dintre cele mai scumpe case din lume valorează nu mai puţin de 1 miliard de dolari, iar în topul nostru se află şi Castelul Bran.

 

Hampsted, London, England

 

Location: Hampsted, London, England

Estimated Value: $64,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Bel-Air, California

 

Location: Bel-Air, California

Estimated Value: $72,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Kensington Palace Gardens, London, England

 

Location: Kensington Palace Gardens, London, England

Estimated Value: $72,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Mallorca, Spain

 

Location: Mallorca, Spain

Estimated Value: $74,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

New York City

 

Location: New York City

Estimated Value: $75,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Simi Valley, California

 

Location: Simi Valley, California

Estimated Value: $75,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

London, England

 

Location: Cap d’Ail, France

Estimated Value: $76,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

London, England

 

Location: London, England

Estimated Value: $87,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

London, England

 

Location: London, England

Estimated Value: $89,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Palm Beach, Florida

 

Location: Palm Beach, Florida

Estimated Value: $95,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Charlottesville, Virginia

Estimated Value: $100,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Lake Tahoe, Nevada

Estimated Value: $100,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Kensington, London, England

Estimated Value: $124,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Beverly Hills, California

Estimated Value: $125,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Bran

 

Location: Transylvania, Romania

Estimated Value: $135,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Corner of Leftright Drive, Surrey, England

Estimated Value: $139,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Los Angeles, California

Estimated Value: $150,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Montana

Estimated Value: $155,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Beverly Hills, California

Estimated Value: $165,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Hamptons, New York

Estimated Value: $198,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: London, England

Estimated Value: $212,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: London, England

Estimated Value: $218,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Cote d’Azure, France

Estimated Value: $460,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Mumbai, India

Estimated Value: $1,000,000,000+

 1. World’s Most Expensive Houses

Location: Switzerland

Estimated Value: $12,000,000,000

 1. World’s Most Expensive Houses

 

Lux si opulenta: top 10 cele mai scumpe case din lume

 

Ti-ar placea sa traiesti in puf, sa te scalzi in cazi imense, poleite cu aur, si sa ai lift in casa? Ei bine, daca ai cateva sute de milioane de dolari in cont, toate acestea pot fi ale tale, plus multe alte facilitati.

 

Daca nu, macar viseaza, nu te costa nimic. Si pentru ca trebuie sa ai niste exemple concrete la care sa meditezi, iata care sunt cele mai scumpe case din lume.

Ocupanta locului intai este evaluata la o suma colosala.

Locul 10: Rybolovlev Estate

Rybolovlev Estate i-a apartinut omului de afaceri Donald Trump. Proprietatea valoreaza 95 de milioane de dolari, bani in care sunt incluse 18 dormitoare si 22 de bai.

 

Initial, opulenta casa a fost scoasa la vanzare pentru suma de 125 de milioane de dolari, dar cumparatorii nu s-au inghesuit sa intre in posesia ei, astfel ca pretul a scazut simtitor.

Locul 9: Vila Silicon Valley

Estimata la 100 de milioane de dolari, vila Silicon Valley este un mic paradis.

 

Proprietatea dispune de 5 dormitoare, 9 bai si doua piscine – una in interior si una in exterior.

 

Locul 8: Fleur De Lys

In 2008, Fleur de Lys din Beverly Hills a primit titlul de cea mai scumpa proprietate imobiliara din lume.

 

In 2012, aceasta casa a cazut pe locul 8 in top, fiind estimata la 125 de milioane de dolari.

Locul 7: The Manor

The Manor este palatul detinut de Candy Spelling, mama actritei Tori Spelling. Situata in Los Angeles, casa a fost evaluata la 150 de milioane de dolari.

 

Un etaj este dedicat in totalitate garderobei doamnei Spelling, insa casa dispune de alte 123 de camere, o sala de bowling si patinoar.

 

Locul 6: The Pinnacle

Situata in Montana, casa The Pinnacle este detinuta de Tim Blixseth.

 

Casa este prevazuta cu un telescaun ce face legatura cu o statiune de ski din apropiere. The Pinnacle nu costa decat vreo 155 de milioane de dolari.

 

Locul 5: Vila Franchuk

Situata in Londra, vila Franchuk este estimata la 161 de milioane de dolari.

 

Dispune de 10 dormitoare decorate in stil victorian, o piscina subterana, un cinematograf privat si o camera de refugiu (in caz de cutremur sau in caz de atac de orice fel).

Locul 4: Palatul The Hearst

Evaluat la 165 de milioane de dolari, palatul The Hearst are 2 avantaje majore: aici s-a filmat celebrul film “Nasul” si aici si-a petrecut JFK luna de miere.

 

Inutil sa spunem ca dispune si de sala de cinema, club si 29 de dormitoare.

Locul 3: Fairfield Pond

Doar cada de hidromasaj din casa Fairfield Pond a costat 150.000 de dolari. La un asemenea pret, nu este de mirare ca proprietatea a fost evaluata la suma de 198 de milioane de dolari.

 

Locuinta este situata in New York.

Locul 2: Vila Leopolda

736 de milioane de dolari, atat costa vila Leopolda, situata pe Coasta de Azur.

 

Construita in 1902 de regele Leopold al II-lea, casa a fost cumparata de miliardarul rus Prokhorov. O minunatie scumpa, scumpa.

Locul 1: Antilla

Supranumita “Taj Mahalul secolului XXI”, casa Antilla a fost ridicata in Bombay, de magnatul indian Mukesh Ambani.

Aceasta este cea mai scumpa casa din lume. Este evaluata la 1 miliard de dolari si este de un lux coplesitor. Casa este de fapt un zgarie nori cu 27 de etaje, adica are 170 de metri inaltime.

 

Pe 6 etaje se intinde doar parcarea. Restul imobilului este ocupat cu piscine, un cinematograf, un templu de recreere, o biblioteca imensa, 3 heliporturi, turn propriu de control aerian, gradina verticala pe 4 etaje si multe alte facilitati ridicol de scumpe.

 Iata cateva dintre cele mai neobisnuite locuinte din lume, remarcabile prin unicitatea lor arhitecturala  

CASA KLEIN BOTTLE

Arhitecti: McBride Charles Ryan Arhitects

Locatie: Melbourne, Australia

 

Doi arhitecti australieni au realizat o casa bazata pe un concept matematic: sticla Klein, descrisa ca fiind un obiect cu o suprafata non-orientabila, fara un interior si un exterior identificabil. Chiar si asa suna ciudat si imposibil, daramite sa transformi acest concept intr-o casa locuibila. Insa imposibilul a fost transformat in posibil prin construirea unei case cu un acoperis de metal negru care se indoaie, schimbandu-si forma si devenind parte din pereti. In interior ai senzatia ca traiesti atat in casa cat si in afara ei in acelasi timp.

CASA ORHIDEE

Arhitect: Sarah Featherstone

Locatie: Cotswold, Marea Britanie

 

Sarah Featherstone a dus conceptul de eco-friendly foarte departe si a construit o casa frumoasa in ciudatenia si nonconformismul ei. Vanduta cu aproape 15 milioane de dolari, casa va fi finalizata in 2011 si este insiprata de orhideele care cresc in zona. Aceasta are un living care pluteste deasupra apei si se doreste sa produca mai multa energie decat consuma printr-un sistem de pompe in pamant si de incalzire geotermala.

CASA HOLMAN

Arhitecti: Durbach Block Architects

Locatie: Sydney, Australia

 

Ai crede ca a cumpara o bucata de stanca pe malul marii este o investitie proasta, insa proprietarii unei astfel de stanci pe malul Marii Tasmaniei nu s-au lasat pe tanjeala si cu suma potrivita au convins o mana de arhitecti sa faca imposibilul. Casa a devenit punct de referinta, fiind incastrata pur si simplu in stanca si oferind un peisaj care iti lesina simturile. Proprietarii spun ca in timpul unei furtuni valurile par ca vor lua cu ele structura casei. Se pare ca o data cu luxul locuintei au parte si de adrenalina.

CACTUSUL URBAN

Arhitecti: UCX Architects / Ben Huygen si Jasper Jaegers

Locatie: Rotterdam, Olanda

 

Intr-o lume ce a devenit in majoritate urbana, natura a devenit din ce in ce mai ravnit. De aceea, constructorii de apartamente apeleaza la cei mai talentati arhitecti pentru a specula fiecare bucata din natura. Asta s-a intamplat la complexul Urban Cactus, unde 98 de apartamente asezate pe 19 etaje beneficiaza de o gradina personala, un peisaj uimitor si o terasa cu un spatiu deschis deasupra, neingramadit de cel de la etajul superior.

 

CASA DE STICLA

Arhitect: Philip Johnson

Locatie: New Canaan, Connecticut, SUA

 

Terminata in 1949, servind drept locuinta arhitectului, aceasta casa de sticla este si acum o minune arhitectonica, devenind un obiectiv turistic intrat in patrimoniu in 1997 si deschis vizitatorilor. Casa e in intregime din sticla, oferind o la fel de completa senzatie ca esti in natura, si ca toate activitatile tale se desfasoara sub cerul liber.

CASA BALON

Arhitect: Antti Lovag

Locatie: Tourettes-sur-Loup, Franta

 

Are deja 35 de ani, insa aceasta casa inca se mai construieste si a devenit chiar parte din parimoniul cultural al Frantei. Casa a fost construita la cererea designerului Pierre Cardin, si este un amestec de elemente futuriste cu amanunte organice, cu mobila incastrata in pereti si ferestre ovale si convexe. Designul doreste sa prinda cat mai mult din peisajul Coastei de Azur, iar pentru un designer excentric o fereastra simpla nu era de ajuns.

CASA TALIESIN

Arhitect: Frank Lloyd Wright

Locatie: Scottsdale, Arizona, SUA

 

Construita ca locuinta pentru architect, cladirea are un design aproape poetic, subtilitatea ei incadrandu-se in peisajul desertic al zonei. Peretii sunt din ciment, dar un ciment special ce amesteca bolovanii din zona, in nuante de rosu, galben si gri. Acoperisul pare panza unui pictor si chiar este, arhitectul folosind in unele locuri panza impermeabila care permite luminarea casei cu nuante difuze.

CASA SCOICA

Arhitecti: Arquitectura Organica

Locatie: New Mexico, Mexic

 

De parca ar fi fost gasita undeva la 20.000 de leghe sub mare, aceasta casa uimitoare serveste drept locuinta unui cuplu. Si cand afli asta, ajungi sa te intrebi cat de fericiti vor fi copiii acestui cuplu intr-o casa desprinsa din basme, plina in interior de curbe, colaje vizuale, plante si alei de piatra ce transforma totul intr-o nebunie arhitecturala.

 

CASA ROTITOARE

Arhitect: Patrick Marsilli

Locatie: Franta

 

Poreclita Solaleya, aceasta casa este construita 90% din lemn, intr-o forma rotunda cu ferestre uriase care permit soarelui sa patrunda in fiecare coltisor. Casa are un sistem de rotatie la 360 de grade care urmareste soarele. Casele Solaleya au devenit case de serie si pot fi construite oriunde in lume.

CASA PAMANT

Arhitecti: Vetsch Architektur

Locatie: Dietikon, Elvetia

 

Ideea acestui proiect este descrisa chiar de arhitecti: “Am vrut sa construim o casa in care sa locuiesti nu pe pamant, nu in pamant ci cu pamantul.” Desi pare casa moderna a unui hobbit, casa este mobilata avangardist, respecta peisajul, iar acoperisul este format de straturi de pamant si gazon, cu zonele de zi indreptate spre sud si cele de noapte spre nord, in timp ce baile primesc lumina prin tavan. Izolarea se face cu iarba reciclata, iar pe acoperis poti planta orice doresti.

 

In care dintre aceste case ti-ar placea sa locuiesti?

Ocupam primul loc in lume… in topul saraciei

 

Expertii Institutului National de Statistica (INS) atrag atentia ca Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata saraciei relative, cu un procent de 25,4%. Analizele specialistilor se bazeaza pe datele Eurostat pe anul 2013.

Astfel, fata de anul precedent procentul privind saracia relativa (raportul procentual intre numarul persoanelor sarace care au un venit disponibil pe adult echivalent mai mic decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult echivalent si total populatiei) a crescut cu 3 puncte procentuale.

 

Pe locul al doilea se situeaza Spania cu 22,2%, pe al treilea – Bulgaria, cu 21,8%. Cel mai scazut nivel al ratei saraciei relative este in Cehia, acolo procentul fiind de 9,7%. De asemenea, un procent scazut se inregistreaza si in Olanda, respectiv 11,6%, si Danemarca -11,9%.

Reprezentantii INS sustin ca in Romania sunt 8,5 milioane persoane in risc de saracie sau excluziune sociala. “Rata saraciei, ca atare, are in jur de 2,5 milioane persoane (in Romania n.r.). Daca ne uitam cati sunt cei care sufera si de risc de saracie, dar si de deprivare materiala severa vedem ca avem 2,2 milioane persoane care sunt mult mai sarace, dar sunt si deprivate sever din punct de vedere material. Sunt in jur de 157.000 de persoane care sufera de deprivare materiala severa si traiesc si in gospodarii cu intensitate redusa a muncii. Mai sunt 145.000 de persoane care sunt expuse riscului de saracie si traiesc in gospodarii cu intensitate redusa de munca, dar exista aproximativ jumatate de milion de persoane care sufera de saracie, deprivare materiala severa, si traiesc in gospodarii cu intensitate redusa a muncii”, a declarat Silvia Pisica, director general in cadrul Institutului National de Statistica.

Potrivit expertului INS, Ana Maria Ciuhu, la nivel european putin peste 30% din veniturile populatiei ar trebui redistribuite pentru ca toti indivizii sa aiba aceleasi venituri .”La nivel european putin peste 30% din veniturile populatiei ar trebui redistribuite pentru ca toti indivizii europeni sa aiba aceleasi venituri. Observam ca Romania in 2007 se afla pe ultimul loc cu un procent de aproximativ 38%, iar in 2013 situatia s-a modificat. Ne aflam dupa Portugalia, Grecia, Lituania si Bulgaria, care e pe ultimul loc. Media europeana nu s-a modificat. In ceea ce priveste raportul inegalitatii S80/S20 (de cate ori sunt mai mari veniturile persoanelor cele mai bogate fata de veniturile persoanelor cele mai sarace in cadrul unei distributii dupa venit n.r.) in 2013 constatam ca Romania ramane pe primul loc, cu o diferenta de sase ori intre cele doua categorii de venituri. Inseamna ca la veniturile persoanelor mai bogate fata de cele mai sarace ne aflam intr-o situatie critica”, a afirmat Ciuhu, noteaza Agerpres.

Conform datelor publicate de Eurostat, aproximativ 40,2% din populatia Romaniei era expusa in 2014 riscului de saracie si excludere sociala, situatie care a plasat-o pe primul loc in Uniunea Europeana, in conditiile in care, la nivelul UE, 122 de milioane de persoane, sau 24,4% din populatie, se aflau in aceasta situatie.

Daca in UE o persoana din patru este expusa riscului de saracie si excludere sociala, in trei state membre mai mult de o treime din populatie este expusa acestui risc: Romania (40,2%), Bulgaria (40,1%) si Grecia (36%). La polul opus, cel mai mic risc se inregistreaza in Cehia (14,8%), Suedia (16,9%), Olanda (17,1%), Finlanda (17,3%) si Danemarca (17,8%).

Cu toate acestea, Romania se situeaza printre statele membre UE care, intre 2008 si 2014, au realizat cele mai mari progrese in privinta reducerii riscului de saracie si excludere sociala, in conditiile in care acest risc a scazut cu patru puncte procentuale, o reducere mai mare la nivelul Uniunii, de 5,8 puncte procentuale, fiind inregistrata doar in Polonia.

La nivelul UE, procentajul populatiei afectata de riscul de saracie si excludere sociala a crescut de la 23,8%, in 2008, pana la 24,4%, in 2014. Reducerea acestui procentaj este unul dintre obiectivele principale ale strategiei Europa 2020.

“Raportul de analiza privind contractarea serviciilor sociale in context national si european” realizat in cadrul unui proiect al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) si UNICEF Romania arata ca aproape o treime dintre familiile copiilor din mediul rural nu au venituri suficiente pentru traiul de zi cu zi.

“66,1% din familiile din mediul rural nu au venituri suficiente pentru traiul de zi cu zi. Unul din opt copii din satele romanesti merge uneori sau intotdeauna la culcare flamand, in crestere cu 2% (in 2013) fata de 2012. Procentul celor care se duc intotdeauna la culcare flamanzi s-a dublat la 4% fata de 2013″, se arata in raportul care citeaza “Bunastarea copiilor din mediul rural” (2012 si 2014) realizat de World Vision.

Datele Ministerului Fondurilor Europene semnaleaza ca mai mult de jumatate dintre copiii romani se afla in risc de saracie sau excluziune sociala (52,2% in 2012), cel mai ridicat nivel din UE27 cu exceptia Bulgariei. Riscul saraciei si excluziunii sociale este mai mare in gospodariile cu multi copii (72,5% in cazul gospodariilor cu 2 adulti si 3 sau mai multi copii) si in cele monoparentale (60,7%).

Potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Muncii, in prezent, unul din cinci romani se confrunta cu saracia determinata de venitul insuficient, si o mare parte din saracia bazata pe venit este persistenta, trei sferturi dintre persoanele sarace aflandu-se in aceasta situatie de cel putin trei ani. “O treime din populatie este afectata de privare materiala severa, in sensul ca nu-si poate permite sa achizitioneze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent. Inca mai exista in Romania copii care nu au mers niciodata la scoala, iar procentul tinerilor fara o educatie adecvata este ridicat. Multe persoane sunt in continuare inactive sau neangajate formal, cu sanse mici de a capata acces corespunzator la piata muncii. Exista inegalitati in ceea ce priveste acoperirea cu servicii medicale de baza. Exista un numar semnificativ de comunitati dezavantajate in care aceste probleme se cumuleaza, facand aproape imposibila intreruperea ciclului excluderii, fara ca membrii sai sa fie sprijiniti si integrati prin interventii din exterior”, se arata in Strategia nationala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei (2014-2020), publicata pe site-ul Ministerului Muncii.

Datele Ministerului Muncii arata ca in primul semestru din acest an numarul mediu lunar de familii beneficiare de venit minim garantat a crescut la 252.688 familii, in crestere cu 4,8%, fata de aceeasi perioada a anului precedent. “Numarul mediu lunar de familii beneficiare a crescut de la 241.004 in semestrul I 2014 la 252.688 in semestrul I 2015, cu 11.684 familii (4,8%). Suma platita in semestrul I 2015, de 348.024.611 lei, a fost mai mare cu 15.012.339 lei (4,5%) decat in semestrul I 2014. Judetele cu cel mai mare numar de familii beneficiare de venit minim garantat (peste 8.000) au fost Mures, Olt, Arges, Iasi, Dambovita, Bacau, Vaslui, Teleorman, Galati, Buzau si Dolj”, informeaza Ministerul.

Suma platita din bugetul Ministerului pentru intreg programul de acordare a venitului minim garantat (ajutorul social, contributii pentru asigurarile de sanatate si asigurarea obligatorie a locuintelor) in semestrul I a fost de peste 369,7 milioane lei, mai mare cu 1.9 milioane lei (5,1%) fata de aceeasi perioada a anului precedent

 

 

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: ianuarie şi februarie, geroase. Surpriză în martie

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: ianuarie şi februarie, geroase. Surpriză în martie

În prima lună a anului, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local în vestul țării, iar în rest acestea vor fi peste norme. Ca valori termice medii, meteorologii estimează, în ianuarie, pentru zona Transilvaniei, temperaturi cuprinse între—7 și un grad Celsius, pentru Moldova între—6 și—1 grad Celsius, și pentru Oltenia între—3 și zero grade Celsius. Media multianuală a lunii ianuarie este de—2,1 grade Celsius.

Pe de altă parte, cantitățile lunare de precipitații vor fi, în ianuarie, apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor vor avea o tendință de excedent. Media multianuală lunară a precipitațiilor este de 33,6 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referință 1981-2010. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 74 l/mp), Oltenia (până la 57 l/mp), Banat și Crișana (până la 54 l/mp).

În februarie 2016, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice (de—1 grad Celsius), cu excepția sud-estului, sudului și local estului și vestului țării, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei și Moldovei, între—5 și zero grade Celsius, iar cele mai ridicate în Banat și Dobrogea, între zero și două grade Celsius.

În privința precipitațiilor, prognoza ANM relevă că acestea vor prezenta, în februarie, o tendință spre excedent, mai puțin în estul, sud-estul și local sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat și Crișana (până la 50 l/mp).

Potrivit ANM, în prima lună de primăvară, temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice în sudul, sud-estul și local vestul țării, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa, în general, în limite normale. Media multianuală a lunii martie se situează la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între—1 și 5 grade Celsius în Moldova, între zero și 5 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 4 și 6 grade Celsius în Crișana și Dobrogea, și între 4 și 7 grade Celsius în Banat.

Precipitațiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, peste media multianuală de 38,3 l/mp. Zonele Banatului, Crișanei, Maramureșului, Transilvaniei și Olteniei vor prezenta cantități de precipitații cuprinse între 53 și 60 l/mp.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 

 La praznicul Komunismului, Stalin in fusta, desmierdat de unii-Iliescu a impartit certificate fara valoare pentru cei multi, dar desteptii nationali au furat Avutia Obsteasca ! De ce stati nepasatori? Stiti câți bani, au dispărut numai în decembrie 1989? Veniti la deshumarea averii lui Dan Voiculescu

Dan Voiculescu în tinerețe

Averea diavolului. Această expresie era folosită la începutul anilor ’90 când se vorbea despre banii pe care regimul Ceauşescu i-ar fi avut în conturile din străinătate. Bani care nu au apărut niciodată. De-a lungul timpului, însă, au fost făcute o serie de anchete care vizau subiectul.

În 1990 a fost formată o primă comisie guvernamentală pentru recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului, condusă de Mugur Isărescu. Pe 6 iunie 1991, Isărescu îi scria directorului SRI de atunci, Virgil Măgureanu, o adresă în care solicita verificarea în arhivele Securităţii cu privire la înfiinţarea firmei CRESCENT. Isărescu preciza că, din verificările unor experţi, rezulta faptul că firma CRESCENT a realizat beneficii comerciale în special din activitatea cu ICE Dunărea, existând „indicii cu privire la deturnarea unor fonduri”. În aceeaşi perioadă, o echipă canadiană angajată să ancheteze deturnarea fondurilor regimului comunist le sugera autorităţilor să-l aresteze pe Dan Voiculescu, pentru ca ancheta să poată continua. În final nu s-a întâmplat nimic.

În 2000, preşedintele Emil Constantinescu a cerut o anchetă privind fondurile, plecând de la o notă a SIE. În notă era prezentată activitatea CRESCENT şi cine a condus-o de-a lungul timpului. Numele lui Dan Voiculescu apare şi aici ca director al filialei CRESCENT din România. În notă se spune clar că Dan Voiculescu a preluat la finalul lui 1989 şi începutul lui 1990, profitând de haosul din aceea perioadă, activele CRESCENT, o parte din conturi. Emil Constantinescu cere desecretizarea arhivei ICE Dunărea, dar nu este desecretizată decât partea comercială. Replica lui Dan Voiculescu este dura. Contraataca prin Jurnalul National.

Câteva luni mai târziu, vine la putere Ion Iliescu, iar arhiva este resecretizată. Iar nu se întâmplă nimic.

În 2005 este iar desecretizată arhiva ICE Dunărea, secţiunea comercială.

Un document foarte interesant este din 2000.Din el reiese că statul român nu a primit nicun ban în unor exporturi făcute de CRESCENT înainte de 1989. Este vorba de 8 nave maritime de transport. Dan Voiculescu susţinea atunci că are dovada plăţilor. Nu a arătat nimic public.

În 2013 SIE promite CNSAS să trimită şi restul arhivei Dunărea. Adică partea operativă, cea care conţine numele foştilor ofiţeri de securitate implicaţi în afacerile comerciale. Probabil că în următoarea perioadă vor mai apare noi informaţii privind fondurile valutare ale regimului comunist de dinainte de 1989 şi legăturile lui Dan Voiculescu

Istoricul firmei Crescent

Firma a fost creată de la Direcţia Securităţii Statului (DSS) la ordin pentru desfăşurarea de aport valutar special (AVS). Firma CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD a fost înfiinţată în Noiembrie 1980 în oraşul Pireu (Grecia).

Pe tot parcursul funcţionării firmei, proprietara a fost reprezentată prin procură de soţul ei MICHAEL FAUD SANBAR, cetăţean grec de origine libaneză, bănuit a fi agent al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP)

Pe 8 ianuarie 1982, MICHAEL FAUD SANBAR depune la Oficiul ARGUS din Bucureşti o cerere pentru deschiderea unei reprezentanţe CRESCENT în România. Totodată solicită ca această reprezentanţă să fie condusă de DAN VOICULESCU, în perioada respectivă şef al serviciului Operaţiuni de aport special (AVS)  din Întreprinderea de Comerţ Exterior VITROCIM.

După numai trei zilei, pe 11 ianuarie 1982, Oficiul ARGUS emite autorizaţia provizorie de funcţionare a reprezentaţiei CRESCENT în Bucureşti,  iar la 1.03.1982 se deschide la Bucureşti reprezentată în România a CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD, avându-l ca Director General pe DAN VOICULESCU.

Imediat după deschiderea reprezentanţei din Bucureşti firma CRESCENT a început să deruleze operaţiuni de export, realizând până la sfârşitul anului 1982 o cifră de afaceri de 100 milioane de dolari.

Între 1980 – 1982, firma grecească CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD nu a avut niciun fel de activitate.

În 1984, serviciile secrete greceşti îl pun sub urmărire pe FAUD M. SANBAR, având informaţii privind legăturile acestuia cu OEP. Conducerea DSS este informată de acest fapt şi decide să-l înlocuiască pe FAUD M. SANBAR din calitatea de proprietar al CRESCENT. Existând operaţiuni comerciale în derulare şi fiind presată de timp, conducerea DSS ordonă înfiinţarea rapidă a unei noi firme CRESCENT, în Cipru, al cărei proprietar figuirează JOHN EDGINGTON, cetăţean britanic cu domiciliul în Austria. Pentru siguranţă este numit Director General al firmei noi înfiinţate în Cipru tot DAN VOICULESCU.

În momentul înfiinţării noii firme CRESCENT, proprietarului fictiv JOHN EDGINGTON i se cere să semneze în alb  un formular de transfer al ac ţiunilor firmei care este păstat de repreztantul CRESCENT în România, DAN VOICULESCU. În acest fel, DSS se asigura că îl poate înlocui în orice moment pe JOHN EDGINGTON din alitatea de “proprietar” al CRESCENT Cipru prin simpla completare a formularului semnat în alb şi prin înregistrarea acestuia la autorităţile ciprioate. Din acest moment, relaţiile CRESCENT cu FAUD M. SANBAR încetează (până în decembrie 1989)

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, pe fondul haosului creat şi al vidului de putere ce a urmat, dar şi al desfiinţării DSS, DAN VOICULESCU, aflat în posesia formularului de transfer al acţiunilor CRESCENT Cirpru semnat în alb de propriatarul oficial al companiei JOHN EDGINGTON, îl contactează pe MICHAEL FAUD SANBAR preia apoi firma CRESCENT de la JOHN EDGINGTON,, dar semnează un testament prin care îl numeşte pe DAN VOICULESCU protesctor testamentar şi îi lasă acestuia moştenire firma CRESCENT. (MICHAEL FAUD SANBAR a decedat în anul 1995).

Astfel, DAN VOICULESCU preia firma CRESCENT în mod oficial, putând dispune de activele firmei şi de banii aflaţi în conturile filialelor CRESCENT.

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*