Glutation este un antioxidant si un detoxifiant esential pentru un om sanatos; De unde il putem obtine ? Doctorul Mark Hyman ne ofera noua sfaturi pentru cresterea nivelului de glutation; 2- BEREA ARE MAI MULTE TAISURI…3-Un grafic prezentat de Daily Mail, arata ce modificari se produc in organism, in primele 60 de minute, dupa consumarea bauturii mortale

5Cu toate ca organismul produce in mod normal acest antioxidant, alegerile alimentare de o foarte slaba calitate, poluarea, mediile toxice, stresul, infectiile si radiatiile, diminueaza intr-o foarte mare masura productia naturala de glutation.

Glutationul este o molecula simpla produsa in mod natural de organismul uman, in orice moment. Acesta este alcatuit din trei blocuri de proteine sau aminoacizi – cisteina, glicina si glutamina.

Cel mai interesant aspect este reprezentat de faptul ca acest antioxidant contine grupe chimice de sulf care au proprietatea de a capta toate elementele nocive, cum ar fi radicalii liberi si toxinele, cum ar fi mercurul si metalele grele, ducand intr-un final la eliminarea acestora din organism.

De unde putemil putem  obtine ?

Asa cum am mai spus, organismul uman produce in mod natural acest antioxidant, dar de cele mai multe ori, intr-un mediu  obositor, nu produce o cantitate suficienta. Iata cateva dintre sursele alimentare importante care contin fie glutation, fie precursori ai sai, cei care pot sprijini productia naturala de glutation.

  • Broccoli
  • Varza de Bruxelles
  • Varza
  • Conopida
  • Avocado
  • Piersici
  • Pepene verde
  • Scortisoara
  • Nucsoara
  • Turmeric
  • Rosii
  • Mazare
  • Usturoi
  • Ceapa
  • Ardei gras

 

Este foarte important sa   consumam indeajuns de multe alimente proaspete, pline de VIATA,VII, care ne ofera indeajuns de multe elemente nutritive si care nu suprasolicita sistemul digestiv.

Ne putem creste cantitatea de glutation, de asemenea, prin includerea exercitiilor fizice in rutina zilnica, deoarece nivelul de glutation creste atunci cand organismul uman este supus exercitiilor fizice.

 

 

Ceea ce face ca acest antioxidant sa fie unul atat de puternic este reprezentat de faptul ca acesta contribuie la reciclarea tuturor celorlalti antioxidanti.

Glutationul este un element crucial. Acesta contribuie din plin la prevenirea bolilor cronice, deoarece actioneaza ca un agent de transport si eliminare al elementelor toxice existente la nivelul organismului. Asemenea unei capcane impotriva mustelor, elementele toxice se lipesc de glutation si astfel sunt eliminate prin fecale in afara organismului. Glutationul este atat de puternic incat si-a demonstrat sprijinul si in tratamentul impotriva HIV.

 

Doctorul Mark Hyman ne ofera noua sfaturi care pot contribui la cresterea nivelului de glutation

  1. Consuma alimente bogate in sulf. Principalele alimente care contin sulf sunt: usturoiul, ceapa si legumele crucifere (broccoli, varza, nasturel, conopida, etc.)
  2. Consuma proteine din zer bioactive. Acestea sunt o foarte importanta sursa de cisteina si de aminoacizii de care orgnaismul are nevoie pentru a sitentiza glutationul. In cazul in care exista posibilitatea, este recomandat sa alegem produse lactate nepasteurizate si care nu contin hormoni, antibiotice sau alte substante periculoase pentru organismul uman.
  3. Miscarea contribuie la cresterea nivelului de glutation, promoveaza detoxifierea intregului organism si sporeste eficienta sistemelor naturale de aparare ale organismului.
  4. N-acetilcisteina. Acest aminoacid natural derivat a fost folosit de ani de zile pentru a trata astmul, afectiunile pulmonare si persoanele care sufera de insuficienta hepatica cauzata de supradoza de paracetamol.
  5. Acid Alfa-Lipoic. Acest element este urmat indeaproape de glutation ca importanta pentru celulele orgnaismului si este implicat in productia de energie, controlul glicemiei, sanatatea creierului si detoxifiere.
  6. Vitamina B6 si B12. Acestea sunt elementele nutritive cele mai importante pentru productia de glutation la nivelul organismului.
  7. Seleniu. Acest mineral important sprijina produtia de glutation.
  8. Familia de antioxidanti, inclusiv C si E (sub forma de amestec de tocoferoli), contribuie impreuna la productia de glutation.
  9. Silimarina a fost folosita vreme de secole ca tratament pentru afectiunile hepatice si pentru stimularea productiei de glutation.

 

 

 2-BEREA ARE MAI MULTE TAISURI…

 

Pe lângă ingredientele clasice, o sticlă de bere mai conține și urmatoarele “drojdii periculoase” :

Glutamat monosodic

Glutamatul monosodic (MSG) este o sare sodică din acidul glumatic,  care  nu provoacă doar dependenţă, ci şi un consum ridicat poate avea complicaţii de sănătate severe pe o perioadă lungă de timp.Iata doar citeva complicatii:

presiune arterială mare, autism, dezechilibru hormonal, epilepsie, alergie alimentară, astm, cancer, sterilitate la femei, senzaţia de zdrăngănit în ureche, ritm cardiac neregulat sau rapid şi atacuri de cord, disfuncții tiroidiene, obezitate, diabet de tip 2, leziuni ale retinei şi o agravare a situaţiei celor cu o concentraţie scăzută a zahărului din sânge.

 

Propilen glicol

Această substanță este folosită drept stabilizator pentru spuma berii. Este o substanță folosită în diverse domenii, de exemplu propilenul glicol este substanța principală care permite folosirea țigării electronice.

Sirop de porumb

La prima vedere acest ingredient nu este deloc periculos sănătății, dar siropul de porumb conține cantități foarte mari de fructoză. Mai mult, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton, din SUA, au demonstrat că fructoza obţinută din sirop de porumb este mult mai toxică decât zahărul. Experţii avertizează că fructoza poate forma compuşi toxici cu hemoglobina din sânge, crescând astfel riscul de boală cardiovasculară.

 

Disodiu de calciu EDTA

Mai este cunoscut sub numele de E 385. Substanța, odată introdusă în organism, poate induce modificări metabolice, dezechilibre ale balanţei minerale, inhibitor al enzimelor şi inhibitor al coagulării sângelui, tulburări gastrointestinale, crampe musculare, nefrotoxic.

Pe lângă aceste ingrediente dubioase și dăunătoare, berea din ziua de astăzi mai conține și diverși coloranți, dar și gliceril monostearat. Dacă acum câteva zeci de ani berea era considerat un aliment, în ziua de astăzi putem spune că berea s-a transformat într-unul din cei mai mari dușmani ai organismului uman.

 

3-Un grafic prezentat de Daily Mail,   arata ce modificari se produc in organism, in primele  60 de minute, dupa consumarea  bauturii mortale

 

In primele 10 minute, 10 lingurite de zahar (100% din aportul zilnic recomandat) lovesc crunt sistemul. Bombardamentul de zahar este insa acceptat de corp, gratie acidului fosforic existent in bautura, care taie greata.

-Dupa 20 minute, nivelul de zahar din sange creste semnificativ, cauzand o explozie de insulina. Organismul reactioneaza, transfomand zaharul in grasime.

-Dupa 40 de minute, absorbtia de cafeina este completa. Pupilele ochilor tai incep sa se dilate, tensiunea arteriala creste, iar ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt acum blocati, prevenind starea de somnolenta.

-Dupa inca 5 minute, creste productia de dopamina, stimuland zona creierului, mai precis centrii placerii. Te vei simti ca si cum ai fi consumat heroina.

-Dupa 60 de minute, acidul fosforic fixeaza calciul, magneziul si zincul la nivelul intestinului subtire, oferind un impuls suplimentar metabolismului. Zaharul si indulcitorii artificiali prezenti in organism vor accelera nevoia de a urina. In plus, proprietatile diuretice ale cafeinei, prezente in bautura, isi fac si ele efectul. In loc ca magneziul, calciul si zincul sa ajunga la oase, acestea sunt eliminate de corp impreuna cu sodiul si apa, iar ulterior glicemia scade brusc.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*