Antibioticele sunt lucrul cel mai letal pentru echilibrul nostru microbian. Dupa o runda de antibiotice, va fi nevoie de cel putin patru pana la opt saptamani pentru restabilirea intestinelor. Aceasta perioada de timp este o fereastra de oportunitate pentru ca parazitii sa se stabileasca pe peretii intestinali. Mancatul carnii, lactatelor si carnii de pui obisnuite pot fi la fel de periculoase ca administrarea de retete cu antibiotice, datorita cantitatii de antibiotice prezente in aceste produse.
Alimentele bogate in zahar si carbohidrati procesati sporesc numarul si varietatea diferitelor tulpini de Candida din corp. Aceste alimente mai favorizeaza in mediul intestinal cresterea viermilor paraziti.
Medicatiile de toate tipurile, inclusiv pilulele contraceptive si corticosteroizii sunt extrem de periculoase pentru flora intestinala. Tratamentele dentare cu fluor si pasta de dinti pe baza de fluor sunt vatamatoare pentru echilibrul microbian. Apa tratata cu clor este deosebit de periculoasa, intrucat ne sterilizeaza intestinele si expunerea repetata la aceasta distruge bacteriile progenice din intestine.
O dieta bogata in vegetale si bauturi fermentate precum kefir din apa de cocos, bere de ghimbir, varza murata simpla, kombucha si kimchi ajuta la restaurarea echilibrului microbian. de asemenea mai putem folosi suplimente de probiotice precum cele gasite in magazinul nostru .
Restul dietei ar trebui sa fie bogat in grasimi bune precum nuca de cocos, avocado, uleiul de masline si nuci si seminte incoltite. Alimente de origine animala ar trebui evitate pe cat posibil sau reduse semnificativ. Suplimentele probiotice sunt deosebit de importante pentru a grabi refacerea florei intestinale si a mentine ulterior echilibrul castigat.
Postul intermitent pentru perioade de 12-24 de ore zilnic poate fi deosebit de benefic pentru regularizarea florei intestinale. Aceste perioade de post ar trebui sa includa multe fluide si bauturi fermentate care aduc in mediul intestinal enzime, probiotice si acizi organici. Sunt recomandate din cand in cand perioade mai lungi de purificare cu bauturi fermentate.