Facebook te spionează chiar şi după ce ai ieşit din reţea…Dupa furtul revolutiei de la decembriada/ mineriada, ne-au tepuit iar si la “Colectiv(a)”/Dupa intronarea societatii multilateral iliesciana, care ne-a adus mai multe pagube decit cele 2 razboaie mondiale la un loc, IATA , România importa si slănină~ Drama de la Colectiv scoate la suprafaţă putreziciunile societatii falite/corupte , cladita de hoti, gropari, potopisti, tupeisti,emonisti!Recolta lor,aghezmuita de capeteniile tuturor rautatilor , scoate la iveala puroiul fardat de zeci de ani ! Aproape totul despre SUBVENTII/ Ce subvenții primesc/ motorina s. a.

De toate-pentru toti =Agromagazin din care nu lipsesc:CEL MAI VECHI ORAŞ DIN ROMÂNIA/Staţiunea mureşeană Sovata şi-a câştigat renumele de „staţiunea miracolelor“ încă de secolul trecut etc

33DIN CUPRINS nu lipsesc:Ancheta unei televiziuni germane, DEZVALUIE modul în care Lidl face afaceri PENTRU A FALIMENTA  România: importă 71% dintre produse şi lasă piața locală să moară. Cu bani de la Banca Mondială~Pentru ca “pastorii” fermierilor  sunt de partea birjarilor, agricultorii cer alinierea subvenţiilor la nivelul concurentilor  din alte state UE~Aflați cum vă puteți recupera banii pe acțiunile primite după revoluție~Tot ce trebuie să știi despre Programul Național Apicol 2014-2016: Lista cheltuielilor eligibile și cum se fac decontările~De ce sa nu  porniți aerul condiționat de îndată ce v-ați urcat în mașină!

 

 Dupa  intronarea societatii multilateral iliesciana, care ne-a adus mai multe pagube decit cele 2 razboaie  mondiale la un loc, IATA , România     importa si slănină

 

În primele şapte luni din acest an,  din străinătate au fost importate produse tradiţionale ca slănină, praz, ape minerale, miere şi chiar ouă proaspete.

România a intrat din nou în era deficitului comercial la capitolul produse agroalimentare (importăm mai mult decât exportăm), dar pe lângă această „surpriză“ în statisticile oficiale apar şi câteva paradoxuri.

 

Datele privind balanţa comercială cu produse agroalimentare, furnizate de Ministerul Agriculturii , arată că în primele şapte luni din acest an România a importat alimente în valoare de 3,13 miliarde de euro şi a exportat astfel de sortimente în valoare de 3,06 miliarde de euro, rezultând un deficit de aproape 70 de milioane de euro.

 

Pentru ca “pastorii” fermierilor  sunt de partea birjarilor, agricultorii cer alinierea subvenţiilor la nivelul concurentilor  din alte state UE

 

 Pentru ca reprezentantii Fermierilor  nu lupta pentru interesul  celor multi ,agricultorii   din mai multe judete  solicită autorităţilor o strategie naţională pentru protecţia produselor alimentare şi stimularea consumului de alimente românesti.Ei cer totodată alinierea subvenţiilor la nivelul celor din alte state ale Uniunii Europene,pentru a concura de la egal la egal.

 

Agricultorii consideră că fără o majorare reală a subvenţiilor date,produsele româneşti nu vor face faţă importurilor massive,ale caror produse sunt obtinute cu ajutorul unor subventii duble si chiar triple.

 Noi, după ce am aderat la Uniunea Europeană, toată lumea ne-a spus că trebuie să ne aliniem la normele europene. Ei bine, subvenţiile în speţă nu trebuie să fie la fel ca şi în Vestul Europei? Nu trebuie să fim numai pe de o parte în Uniunea Europeană, trebuie să fim cu toate lucrurile. Dacă ne aliniem la nişte norme europene şi trebuie să îndeplinim nişte standarde la lapte, la carne, la toate, este normal că şi subvenţiile şi toate ajutoarele de la stat trebuie să fie la acelaşi nivel la care sunt şi în Vestul Europei.

 

Fermierii sunt deranjaţi că piaţa românească este ajutata din interior si din exterior sa importe  produse impanate cu subventii si stimulente ajutatoare

 Nu s-a vrut şi nu se vrea să se facă agricultură la noi în ţară. Sunt interese, este o părere a mea, bineinţeles. Mai bine aducem toate de dincolo. Am îmbolnăvit populaţia României, ăsta este adevărul. Noi producem cât de cât ecologic şi bun şi ni se pun beţe în roate.

 

Toate solicitările fermierilor au fost cuprinse într-un memorandum care va fi înaintat comisarului european pentru Agricultură dar şi Guvernului României.

 

Drama de la Colectiv scoate la suprafaţă putreziciunile societatii multilateral  falit -capitalista,cladita de hoti,corupti,tupeisti,demonisti!Recolta lor,aghezmuita de capeteniile tuturor rautatilor ,scoate la iveala puroiul fardat de  zeci de ani !   

 

In ultimii 26 de ani  nu am fost in stare nici sa administram zestrea comunismului,dar nici sa construim alte “ctitorii”.Incepind cu avortarea a cca 30 de milioane de prunci  si terminind cu votarea celei mai potopiste legi a pamintului,am consemnat pagube mai mari decit dupa cele 2 razboaie mondiale.Temelia este pusa pe nisipuri miscatoare.Criza morala este mama tuturor pagubelor .Am asteptat  lovitura mortala  consemnata recent la Clubul mortii collective,pentru a vedea ce am facut si cine suntem!

 

Frustrarea şi furia sunt normale după o asemenea tragediii, incepute cu lovitura de stat ,prin care ne-am asumat riscul nemeritat al impuscarii propriului conducator si  cea care a avut loc, în Colectiv. Şi e bine să le conservăm, să le păstrăm vii în suflet, pentru că drama care s-a petrecut este prea mare pentru a ne mai permite, şi de data aceasta, să nu învăţăm nimic. Să nu facem nimic. Ar însemna ca nişte copii să fi murit degeaba. Pentru că vina e colectivă, de data aceasta. E vina fiecăruia dintre noi. Pentru că fiecare am permis, am acceptat, am închis ochii, am tăcut…

Furia oamenilor scoate la iveală, una câte una, putreziciunile sistemului. Biserica este una dintre ele. Nu credinţa, ci oamenii Bisericii, mai exact, care, majoritatea, în frunte cu capii ei, sunt mai degrabă, slujitorii dracului. Sute de oameni au protestat, duminică, în toată ţara, faţă de finanţarea cultelor religioase din bani publici. La Bucureşti, s-au pozat în faţa Guvernului, a Parlamentului, iar în ţară, în faţa primăriilor, cu pancarte pe care erau inscripţionate mesaje împotriva finanţării BOR de la buget.

,,Este paradoxal ca la un secol şi jumătate după Cuza, politicienii români să pună mai presus de interesele cetăţenilor, interesele cultelor religioase, organizaţii care îşi urmăresc propriile scopuri. Nu avem spitale, nu avem şcoli performante, avem în schimb peste 18.400 de biserici şi mai puţin de 4.700 de şcoli generale.” a declaratvicepreşedintele ASUR, Toma Pătraşcu.

De asemenea, cu scrisoare deschisă a jurnalistei Mirela Voicu au empatizat milioane de internauţi, peste 200.000 de români citind-o doar pe site-ul nostru. O scrisoare deschisă în care îi cerea îmbuibatului de Daniel să-şi dea fundul jos din ML şi să facă ceea ce ar trebui să facă o înaltă faţă bisericească în astfel de moment.

,,Dragă domnule Cearceaf Alb (n.n. Preafericirea Sa, Preafericitul Părinte Daniel Ciobotea, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Muntenie și Dobrogei, Locțiitor al Tonului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – titlul complet al Patriarhului României, conform art. 25, alin 2, din Statutul pentru organizarea și funcționarea BOR), mi-ar fi plăcut să te văd cu veșmântu-ți curat, în fruntea cohortelor de popi cărora le-ai luat și clanța de la ușă, în genunchi, rugându-te pentru sufletele celor plecați și pentru sănătatea celor rămași. Mi-ar fi plăcut să te dai dracului jos din Mercedesul cu scaune încălzite și să mângâi pe creștet mamele care-și caută copiii. Mi-ar fi plăcut să tragi clopotele bisericilor ca-n noaptea Învierii să știe lumea că e prăpăd. Mi-ar fi plăcut sa-ți trimiți slugile în spitale, să le duci o sticlă cu ceai celor care au salvat necondiționat viețile oamenilor. Multe mi-ar fi plăcut. Mă gândesc că nu era prea mare păcatul să trimiți niște slugi d-alea care-ți cară cârja, ăia care-ți șterg inelul de praf sau vreo doi-trei țârcovnici care spionează babele în biserică să le spună oamenilor că le pui la dispoziție ceva, orice. N-am văzut să trimiți vreun Înalt d-ăla cu chipiu să dea o mână de ajutor cuiva. Să le spui că le îngropi morții fără bani. Să le dai o farfurie de mâncare orfanilor, să scoți din seiful tău aurit ceva, orice, chiar și o icoană, să le alini durerea. Lingăii ăia de lângă tine nu ți-au zis că tinerii ăia care sunt răniți plătesc impozite din care tu-ți faci mall (n.n. Catedrala Mântuirii Neamului)? Costel ăla, mâna dreapta a lu’ Skaraotzki, nu ți-a zis că managerii mai dau și de la ei câteodată? Nu, tată, d-aia tu ești singurul Preafericit într-o țară în doliu.”

Aflați cum vă puteți recupera banii pe acțiunile primite după revoluție

 

Cum vă puteți recupera banii pe acțiunile primite după revoluție? Românii din țară sau din străinătate pot intra în posesia sumelor de bani prin intermediul funcționarilor din București de la Depozitul Central.

 O știre de ultimă oră, apărută în presa românească, dezvăluie adevărul despre foștii acționari care au acțiuni cotate la SIF-uri. Potrivit digi24, peste opt milioane de români sunt acționari ai societăților listate la Bursa de Valori. Statutul de acționar la Bursa de valori din București a fost câștigat în instanță încă de pe timpul guvernării din 1995, când prim-ministru era Nicolae Văcăroiu.

Jurnaliștii de la Digi 24, au dezvăluit în premieră modalitățile prin intermediul cărora românii din țară sau din străinătate pot afla dacă sunt printre beneficiarii dividendelor și totodată felul în care se poate intra în posesia sumelor de bani care li se cuvin, relateaza ro.blastingnews.com. 

Una din beneficiarele acestor dividende este și doamna Rosemarie Perța care a aflat întâmplător că este unul din românii care au acțiuni ce pot fi revalorificate. Doamna Perța a declarat că a aflat despre apartenența sa la aceasta instituție financiară, ceea ce a determinat-o să se adreseze oficialităților financiare de la Depozitarului Central din București, unde a fost imediat găsită în baza de date datând cu acțiuni vechi de 20 de ani.

Românii care nu cunosc situația reală a acțiunilor depuse la SIF-uri se pot adresa oricând funcționarilor de la Ghișeele Depozitarului Central prin solicitarea unui extras de cont. Aceeași acțiune poate fi realizată prin intermediul oricărei Case de Brokeraj din țară. Cei care vor dori să vândă dividentele se pot adresa tot caselor de Brokeraj unde brokeri specializați pot obține cotațiile maxime ale acțiunilor.

Ca și element de noutate, începând din acest an Depozitarul Central se va ocupa cu distribuirea dividendelor. Cei care vor intra în posesia dividendelor și nu sunt afiliați unui broker, nu pot solicita plata în numerar de la ghișee, ci direct în conturile bancare ale posesorului de drept. O altă modalitate de ridicare a banilor se poate obține în numerar, dar doar de la sediile băncilor care sunt partenere cu societățile care acordă dividendele.

 În momentul de față se estimează că sute de mii de români plecați în străinătate sunt posesorii de dividente, din care unele cu valoare destul de mare.

 Aproape totul despre  SUBVENTII

1-Când vor primi subvențiile crescătorii de animale?

 

Ajutorul național tranzitoriu (ANT) va fi împărțit crescătorilor de animale după ce se va aproba bugetul pe 2016. Așa s-a procedat și în anii anteriori. Plățile cuplate, care au fost introduse din 2015, ar putea fi plătite în primele zile din ianuarie 2016, anunță ministrul agriculturii.

Pentru a-i ajuta pe crescătorii de bovine și ovine am venit cu acel sprijin cuplat. Imediat ce vom avea toate modulele stabilite (e vorba de modulele din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), softul cu care lucrează APIA n.r.), eu sper că în primele zile din anul viitor, vom plăti și acele forme de sprijin care sunt foarte importante. Fermierii știu deja. Pentru cei care au între 10 și 250 de capete de bovine, plata la vacile de lapte e de 250 de euro/cap, iar la taurinele de carne de 300 de euro/cap. Fac această precizare pentru că pe sectorul de bovine, unde am avut cea mai dramatică scădere a prețului la lapte din Uniunea Europeană, am venit și cu o compensare, cât am putut să facem, și Comisia Europeană a fost de acord ca România să aibă cea mai mare formă de sprijin cuplat. La ovine, sprijinul cuplat ajunge la 7 euro/cap de animal, spune Daniel Constantin, ministrul agriculturii.

O nouă formă de sprijin pe care mulți o știu, o contestă, puțini o apreciază, este sprijinul voluntar cuplat, care este unic în Europa. Am obținut aprobarea Comisiei Europene pentru acest sprijin care încurajează controlul oficial al producțiilor, înscrierea în cărțile de rasă și creșterea performanței efectivelor de animale, este convins și Gheorghe Neață, director în Ministerul Agriculturii.

Până la plătirea subvențiilor, APIA va trebui să le elibereze și crescătorilor de animale, așa cum a procedat cu fermierii din sectorul vegetal, adeverințe punte cu care aceștia pot să-și contracteze credite. Împrumuturile sunt garantate de un procent din subvenții și se fac de la băncile cu care APIA are încheiate convenții.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, spune că APIA are termen până pe 5 noiembrie să dea drumul la adeverințele punte.

Suntem într-o situație dificilă. Adică, fermierii din sectorul vegetal vor avea un avans din plata pe suprafață. Și crescătorii de animale au nevoie de bani, spune fermierul. Liderul FCBR va avea miercuri, 4 noiembrie, o întâlnire cu ministrul agriculturii.

2- Ce subvenții primesc fermierii pe hectar și cum se calculează fiecare?

 

 

Sunt șapte scheme de plăți directe pe care le primesc fermierii români până în anul 2020. Agricultorii nu trebuie să încurce schema de plată unică pe suprafață (SAPS) cu alte scheme de ajutor sau, și mai rău, să creadă că SAPS ar include toate schemele de plăți directe. Ce reprezintă fiecare schemă de ajutor și cum se calculează fiecare?

Plățile acordate direct fermierilor în cadrul schemelor de sprijin sunt denumite plăți directe. Care sunt schemele de sprijin pentru suprafață și, implicit, schemele de plăți directe?

 1. Schema de plată unică pe suprafata (SAPS). Se acordă anual pentru fiecare hectar eligibil declarat de fermier. Cum se calculează cuantumul acestei plăți? Prin împărțirea pachetului financiar alocat de Comisia Europeană. Concret, în fiecare an, Comisia Europeană stabilește pentru fiecare stat membru plafonul național anual pentru schema de plată unică pe suprafață. Suma aceasta este împărțită la numărul de hectare eligibile.

APIA a comunicat, pentru anul acesta, 72,69 euro/ha pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS). Cel puțin din această sumă sunt garantatecreditele bancare pentru fermeri și tot din această se acordă un avans de 50%. La finalizarea tuturor controalelor efectuate de APIA, cuantumul sumei s-ar putea modifica, dar nu semnificativ. Statele membre UE pot să aplice această plată până cel târziu pe 31 decembrie 2020.

 1. Ajutor national tranzitoriu (ANT). Statele membre UE, care decid să aplice schema de plată unică pe suprafață, pot să acorde ajutoare naționale tranzitorii, în perioada 2015-2020. Este o plată suplimentară pentru fermierii din sectoarele cu plăți naționale directe complementare în anul 2013. Statele membre pot decide pe baza unor criterii obiective cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii. Anul trecut, acest ajutor național tranzitoriu (ANT) a fost 19 euro/ha.
 2. Plata redistributivă. Este o plată anuală destinată fermierilor care au dreptul la plata unică pe suprafață. Se acordă anual pentru hectarele de pământ declarate eligibile. Statele membre UE calculează în fiecare an cuantumul plății redistributive înmulțind o cifră care urmează a fi stabilită de statul membru și care nu depășește 65% din valoarea medie a plății naționale pe hectar cu numărul drepturilor la plată activate de fermier sau cu numărul hectarelor eligibile. Numărul hectarelor nu este mai mare de 30.

Cum se calculează în România? Între 1 și 5 hectare eligibile la plată se acordă 5 euro/ha, iar între 5 și 30 hectare plata redistributivă crește la 45 euro/ha. Cuantumul plății redistributive acordată fermierilor, anul acesta, pentru primele 30 ha este 46,75 de euro/ha. Suma a fost anunțată public pe 6 septembrie de Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

 1. Plata pentru înverzire. Fermierii care au dreptul la plata unică pe suprafață aplică pe toate hectarele eligibile practici agricole benefice pentru climă și mediu: diversificarea culturilor, menținerea pășunilor permanente existente și prezența unei zone de interes ecologic pe suprafața agricolă. Sub rezerva deciziilor statelor membre, un fermier poate respecta una sau mai multe practici agricole.

Este o plată anuală acordată pe hectar eligibil. Statele membre UE au dreptul să folosească 30% din plafonul național pentru acordarea acestei plăți. Cuantumul se obține prin împărțirea acestei sume, rezultată din calcularea procentului de 30%, la numărul de hectare eligibile. Anul acesta, fermierii români ar putea beneficia de o plată pe înverzire de 53,90 euro/ha.

 1. Plata pentru tinerii fermieri. Este o plată anuală acordată fermierilor care nu au mai mult de 40 de ani în anul depunerii cererii unice. Tânărul fermier va primi această plată pentru o perioadă de maxim 5 ani. Cum se calculează ? Statele membre UE pot aplica o sumă forfetară pentru fiecare fermier saunumărul de hectare eligibile sunt înmulțite cu un număr care corespunde unui procent de 25% din plata medie națională pe hectar. România a ales cea de-a doua variantă. Cuantumul acestei plăți pentru acest an este 29,77 euro/ha. Suma a fost anunțată public pe 6 septembrie de Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
 2. Schema de sprijin cuplat. Se acordă pentru culturi proteice, soia, leguminoase pentru boabe, cartof, lucernă, cânepă, orez, semințe, hamei, sfeclă de zahăr, fructe și legume. Cuantumul acestei plăți diferă de la cultură la cultură. De exemplu, pentru soia este 325 de euro/ha, pentru lucernă 55 de euro/haetc.
 3. Schema simplificată pentru micii fermieri. Fermierul care a depus o cerere unică de plată în anul 2015 și este eligibil pentru schema de plată unică pe suprafață are dreptul la o plata anuală al cărei cuantum este între 500 euro și 1250 euro, în funcție de suprafață. De această plată beneficiază fermierii al căror cuantum de plăți directe este mai mic decât 25% din plata medie pe fermier acordată la nivel național.

Beneficiarii plăților directe sunt fermierii activi, persoane fizice sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă.

(Regulamentul european 1306/2013, Regulamentul european 1307/2013, Ordonanța Guvernului 3/2015)

 

3- Subvenția la motorină: Câți litri sunt alocați pentru fiecare cultură?

 

APIA a început plata ajutorului de stat la motorină pentru trimestrele 1 și 2 din 2015. Este o subvenție acordată fermierilor prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă. Concret, un agricultor primește 1,79 de lei/litrul de motorină.

Iată la ce cantități de motorină, pe an, aveți dreptul în funcție de ce cultivați!

78 litri/ha la cereale, grâu, porumb, triticale,mei, hrișcă, lot semincer etc.

78 litri/ha – mazăre, fasole, linte bob, lupin, fasoliță, năut, măzăriche de toamnă, alte leguminoase pentru boabe,in,cânepă. floarea soarelui,rapiță, soia;

96 litri/ha – orez;

140 litri/ha – tutun, hamei;

100 litri/ha – plante medicinale și industriale;

150 litri/ha – cartofi timpurii, semitimpurii, etc;

139 litri/ha – sfeclă de zahăr;

148 litri/ha – legume proaspete, tomate, castraveți;

75 litri/ha – legume din sere și solarii;

150 litri/ha – pepene verde și galben;

65 litri/ha – căpșun, zmeur, alți arbuști fructiferi;

100 litri/ha – flori și plante;

30 litri/ha – pajiști, pășuni, fânețe și livezi tradiționale;

130 litri/ha – plante de nutreț;

130 litri/ha – livezi de meri, peri,pruni,piersici,nuci,cireși etc.;

40 litri/ha – pepiniere viticole și pomicole;

150 litri/ha – teren în pregătire pentru vii și livezi, culturi permanente;

125 litri/ha – vie pe rod, suprafață defrișată prin programul de defrișare;

100 litri/ha – plante energetice;

80 litri/tona de ciuperci.

Datele se găsesc în Anexa 2 – Situația suprafeţelor şi a structurii estimative a culturilor pentru care solicită ajutorul de stat şi/sau producţia de ciuperci estimată, aferente anului 2015. Anexa trebuie completată la APIA de toți fermierii care solicită  ajutorul de stat pentru motorină în sectorul vegetal.

Cum se împarte motorina pe fiecare trimestru?

 Trimestrul I 10% din cantitatea totală anuală;

 Trimestrul II  35% din cantitatea totală anuală;

 Trimestrul III  40% din cantitatea totală anuală;

 Trimestrul IV 15% din cantitatea totală anuală.

APIA virează acum în conturile fermierilor banii pentru cantitatea de motorină cumulată de pe trimestrele 1 și 2, adică pentru 45% din cantitatea totală anuală la care are dreptul un agricultor. Cantitatea de motorină, la nivel național, aprobată pentru anul acesta prin Hotărârea de Guvern 1174/2014 este 410.000 tone.

(surse: APIA, Ordinul MADR 1727/2015, HG 1174/2014)

 

4- Cine primește subvenția de 150 euro/ha și cine de 190 euro/ha? Cum se acordă plata redistributivă?

 

După anunțul făcut de ministrul agriculturii despre diferențele la subvenția pe suprafață, diferențe date de plata redistributivă, am primit o avalanșă de întrebări de la fermieri. Ce este plata redistributivă? Cine beneficiază de această plată? Cine ia 5 euro/ha și cine va încasa 46,75 euro/ha? De ce sunt aceste diferențe la plată?

Plata redistributivă se adaugă plății unice pe suprafață (SAPS), iar fermierul primește o dată pe an acești bani. Este o plată decuplată de producție și se acordă pe hectar. Regulile europene impun ca această plată să fie făcută pentru maxim 30 de hectare. De exemplu, dacă un fermier exploatează mai mult de 30 de hectare, va încasa plata redistributivă doar pentru primele 30 de hectare.

Statele membre pot stabili, la nivel național, o alocare graduală în funcție de numărul de hectare, care se aplică în mod identic tuturor fermierilor. (articolul 41 Regulamentul european 1307/2013).  Așadar, o alocare graduală. Ce înseamnă această alocare graduală pentru fermierii români? Fermierii care exploateazăîntre 1 și 5 hectare fac parte din prima categorie și primesc 5 euro/ha plată redistributivă.

De la 5 hectare până la 25 de hectare, adică până la limita de 30 de hectare, sunt fermierii  din a doua categorie care încasează o plată redistributivă de46,75 euro/ha. Este cuantumul comunicat de Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) pentru anul 2015.

De ce primesc mai puțin fermierii care exploatează între 1 ha și 5 ha? Pentru că scopul plății redistributive este comasarea terenurilor agricole și nu fărămițarea lor. Dezvoltarea agriculturii românești și nu menținerea unor ferme de subzistență.

E o diferență mare pe care am făcut-o în acest an și eu sper că, dacă nu am avut în anul 2015, să avem în 2016 cât mai mulți fermieri care se asociază, arendează terenul, astfel încât să beneficieze și de o formă de sprijin mai mare, a declarat Daniel Constantin, ministrul agriculturii. Deci, diferența mare la plată este creată pentru impulsionarea fermierilor să treacă în categoria cu 30 de hectare.

Șeful Agriculturii românești a adăugat că subvenția pe suprafață e mai mare pentru cei care exploatează între 5 și 30 de hectare, adică aproximativ 190 de euro/ ha. De ce? O să luăm un exemplu ipotetic. Un fermier care exploatează în total 30 de hectare va primi pentru primele 5 hectare 5 euro/ha, iar pentru următoarele 25 de hectare va încasa 46,75 euro/ha.

Ceilalți, care exploatează între 1 și 5 ha, ajung la circa 150 euro/ ha. Sunt prima categorie de fermieri care vor primi doar 5 euro/ha. Una este să se adauge la celelalte scheme de sprijin pe suprafață, SAPS, plata pe înverzire, etc. câte 5 euro/ha și alta să se suplimenteze cu  46,75 euro/ha.

Fermierii nu ar trebui să încerce să-și fragmenteze fermele în unele de câte 30 de hectare doar în scopul încasării plății redistributive. Nu beneficiază de plata redistributivă fermierii care au creat condiţii artificiale pentru a beneficia de sprijin, respectiv cei care și-au împărțit exploatațiile după 18 octombrie 2011 doar în scopul de a beneficia de plata redistributivă sau fermierii ale căror exploatații sunt rezultatul împărțirii respective, spune APIA.

La fel ca schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă este achitată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

 

5- Avansul privind plata unică pe suprafaţă aferentă anului 2015 corespunde unui cuantum al plăţii unice pe suprafaţă de minimum 77,42 euro/ha-printr-o hotărâre de Guvern

 

Actul normativ este în vigoare din 3 noiembrie 2015, când a fost publicat în Monitorul Oficial. Orice alte speculații sau estimări legate de SAPS sunt inutile! Același act menționează și suma pregătită pentru plata avansului din subvenții.

Acest act normativ răspunde la multe dintre întrebările fermierilor. Iată ce-i interesează exact pe agricultorii români din conținutul Hotărârii de Guvern 900/2015 privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură.

1,6 miliarde de lei pentru avans și pentru plățile directe!

Art. 2 (1) În vederea stimulării gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură în cadrul schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, precum şi a ajutoarelor specifice care se finanţează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), se aprobă, până la finele anului 2015, alocarea temporară din venituri din privatizare de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 1.616.000.000 lei, în echivalent euro, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

(2) Sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din veniturile din privatizare şi utilizate vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice, în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Uniunea Europeană, până la data de 30 decembrie 2015.

(3) Din suma  de 1.616.000.000 lei se decontează doar cheltuielile eligibile aferente măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a ajutoarelor specifice, precum şi cele aferente schemelor de plată directe pe suprafaţă, inclusiv avansul aferent anului 2015, implicate în derularea FEGA.

Ministerul Finanțelor publice va transfera cei 1,6 milioane de lei în euro către Ministerul Agriculturii în maxim două zile de la solicitare.

APIA plătește în contul fermierilor până la 30 noiembrie!

Art. 3 (2) Decontarea plăţilor reprezentând cheltuieli aferente schemelor de plăţi directe, a ajutoarelor specifice şi măsurilor de piaţă şi intervenţie se efectuează de către APIA prin virament în contul beneficiarului până la data de 30 noiembrie 2015.

(3) APIA va restitui Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sumele neutilizate până la data de 2 decembrie 2015, urmând ca acesta să restituie la rândul său Ministerului Finanţelor Publice contravaloarea în euro a sumelor neutilizate din veniturile din privatizare, până la data de 30 decembrie 2015.

Ancheta unei televiziuni germane, DEZVALUIE modul în care Lidl face afaceri PENTRU A FALIMENTA  România: importă 71% dintre produse şi lasă piața locală să moară. Cu bani de la Banca Mondială

Jurnaliștii televiziunii publice germane Das Erste au realizat o anchetă care scoate la lumină modul scandalos în care dintre cele mai mari grupuri de retail din lume, Lidl, face afaceri în România. Cu bani luați de la Banca Mondială.

 

Deși a primit împrumuturi de la IFC, un departament al Băncii Mondiale pentru a stimula economia locală și a ajuta comunitățile locale să se dezvolte, Lidl nu mișcă niciun deget în acest sens în România.

 

În 2011, Lidl a primit 66 de milioane de dolari doar pentru a se extinde în țara noastra, acesta fiind și anul în care compania a intrat oficial în România, preluând lanțul de magazine Plus.

 

Jurnaliștii germani de la Das Erste arată că de aproximativ 15 ani, tot mai multe lanțuri de retail din Europa de Vest își deschid filiale în România – și tot mai mulți comercianți mici interni dispar. Lider printre discounterii din România este Lidl. Lanțul german a construit în termen de doar cinci ani, la nivel național, 186 de magazine, potrivit jurnalistului Dan Tanasa.

 

Pentru a obține o primă impresie, reporterii Das Erste au vizitat un magazin Lidl din București. Există produse ieftine românești? Oferta este la prima vedere similară cu cea Germania, spun reporterii. În timp ce există și produse românești, cele mai multe produse din magazinul Lidl provin din alte țări: ceapă verde și salată din Polonia, ciuperci din Ungaria, ceapă din Noua Zeelandă. Toate aceste produse însă cresc din abundență și în România. La cererea reporterilor, Lidl admite că 71 la sută din produsele alimentare pe care le comercializează nu provin din România.

 

Împrumuturile acordate de filiala Băncii Mondiale, IFC, către societate-mamă a Lidl, Grupul Schwarz, sunt destinate și pentru cumpararea de teren în România. În plus, pentru extinderea grupului în Polonia, Bulgaria, Croația și Serbia, Grupul Grupul Schwarz a primit împrumuturi în total de 393 milioane de dolari SUA. Creditele sunt supuse unor termene și condiții. Banii sunt destinați și pentru Lidl în România. Cu acești bani Lidl ar trebui să ofere clienților ”produse ieftine” pentru persoanele cu venituri reduse și astfel să crească ”numărul furnizorilor locali” și ”să deschidă noi canale de distribuție pentru producătorii de alimente regionale”.

 

Sursa articolului: activeNEWS.ro

Tot ce trebuie să știi despre Programul Național Apicol 2014-2016: Lista cheltuielilor eligibile și cum se fac decontările

 

Programul Național Apicol (PNA) face parte din Pilonul I, în care sunt incluse plățile directe către fermieri, fie din bugetul național, fie din FEGA. În cazul PNA, cofinanțarea se face 50% din buget național, 50% din fonduri FEGA. PNDR gestionează programe de investiții din Pilonul II cu finanțare din FEADR.

 

”Programul Național Apicol pentru perioada 2014 – 2016 a fost aprobat prin Decizia Comisiei Europene nr. 5.126 din 12 august 2013 de aprobare a programelor de îmbunătățire a producției și comercializării produselor apicole prezentate de statele membre în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului și de stabilire a contribuției Uniunii la aceste programe”, a precizat reprezentanta MADR.

 

Pentru acțiunile prevăzute în Program, termenul-limită de depunere a cererii și a documentelor care o însoțesc este data de întâi august a fiecărui an. Decontarea sumelor cuvenite se realizează de către APIA până la data de 15 octombrie a fiecărui an.

 

Conform prevederilor H.G. nr. 1050/2013 pentru aprobarea Programului național apicol pentru perioada 2014-2016, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar, beneficiarii PNA 2014 – 2016 sunt: „Apicultori, persoane fizice și juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cu modificările și completă- rile ulterioare, organizate în asociații de crescători de albine, federații, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producători recunoscute, conform legislației în vigoare”.

 

Față de programele anterioare, prin PNA 2014-2016, achizițiile produselor decontate prin PNA se pot face direct sau prin intermediul formei asociative. ”Până acum, aceste achiziții se puteau face doar prin intermediul formei asociative”, explică directorul MADR.

 

În PNA 2014 – 2016 sunt incluse următoarele acțiuni:

 

1.Achiziționarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa

 

Cheltuieli eligibile:

 

– prețul fără TVA al medicamentelor pentru combaterea varoozei, achiziționate pentru întregul efectiv de albine deținut de apicultor la data depunerii cererii în vederea solicitării ajutorului financiar;

– prețul fără TVA al medicamentelor pentru combaterea varoozei, folosite pentru apicultura ecologică, achiziționate pentru întregul efectiv de albine deținut de apicultor la data depunerii cererii în vederea solicitării ajutorului financiar, în cazul apiculturii ecologice; – prețul fără TVA al fundurilor de stupi pentru control sau al fundurilor de stupi antivarooa.

 

 1. Achiziționarea de mătci, roiuri pe faguri și/sau familii de albine

 

Cheltuieli eligibile:

 

 

 

– prețul fără TVA pentru achiziția unui număr maxim de mătci egal cu 50% din familiile de albine deținute de către apicultor la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului financiar, dar nu mai mult de 100 de mătci și pentru achiziția medicamentelor necesare pentru tratarea familiilor de albine;

– prețul fără TVA pentru achiziția unui număr maxim de roiuri pe faguri egal cu 20% din familiile de albine deținute de către apicultor la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului financiar, dar nu mai mult de 50 de roiuri și pentru achiziția medicamentelor necesare pentru tratarea acestora;

– prețul fără TVA pentru achiziția unui număr maxim de familii de albine egal cu 30% din familiile de albine deținute de către apicultor la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului financiar, dar nu mai mult de 50 de familii și pentru achiziția medicamentelor necesare pentru tratarea acestora.

 

3.Achiziționarea de stupi în vederea reformării stupilor uzați în urma deplasării acestora în pastoral

 

Cheltuieli eligibile:

 

– prețul fără TVA pentru achiziția de stupi utilați conform tehnologiei apicole, dar nu mai mult de 30% din totalul stupilor deținuți de apicultor la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului financiar, excluzând materialul biologic.

 

4.Decontarea analizelor fizico-chimice care atestă calitatea mierii

 

Cheltuieli eligibile:

 

– prețul fără TVA pentru setul de bază de analize fizico-chimice care să ateste calitatea mierii și care trebuie să cuprindă:

 • determinarea hidrometilfurfurolului (HMF) din miere;
 • determinarea glucozei și fructozei din miere;
 • determinarea conținutului de apă;
 • examen organoleptic;
 • determinarea indicelui diastazic.

 

cresterea albinelor fonduri

 

Ce bani sunt disponibili pentru apicultura românească

 

Prin Decizia Comisiei Europene nr. 5.126 din 12 august 2013 de aprobare a programelor de îmbunătățire a producției și comercializării produselor apicole prezentate de statele membre în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului și de stabilire a contribuției Uniunii la aceste programe valoarea sprijinului financiar este de 50% de la bugetul de stat și 50 % de la bugetul UE, respectiv 20.045.340 euro, și 89.091.513 lei, distribuită astfel:

 

 • anul 2014 – 6.683.690 euro, respectiv – 29.705.660 lei;
 • anul 2015 – 6.684.930 euro, respectiv – 29.711.171 lei;
 • anul 2016 – 6.676.720 euro, respectiv – 29.674.682 lei.

 

Conform prevederilor H.G. nr. 1050/2013 pentru aprobarea Programului Național Apicol pentru perioada 2014-2016, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar, beneficiarii PNA pentru perioada 2014-2016 achiziționează direct sau prin intermediul formei asociative produsele și solicită anual ajutorul financiar prin intermediul formei asociative legal constituite din care fac parte. Reprezentantul formei asociative constituită legal, pe baza cererilor și a documentelor depuse de beneficiari, depune la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, sau centrul municipiului București, pe raza căruia își are sediul înregistrat în actele de constituire, documentele justificative prevăzute în actul normativ amintit. – Maria Toma, director MADR, Direcția Organizări de Piață în Sectorul Zootehnic.

De ce sa nu  porniți aerul condiționat de îndată ce v-ați urcat în mașină!  

O mașină parcată în interior cu geamurile deschise poate conține 400-800 mg de benzen, dar dacă este parcată la soare, undeva în aer liber, la o temperatură de peste 16 grade, nivelul de benzen poate ajunge între limitele de 2000-4000 mg, adică de 40 ori mai mult decât nivelul acceptabil.fhfb4_kondPersoanele care intră într-o mașină cu geamurile închise, inhalează cantități excesive de benzen. Benzenul este o toxină care afectează rinichii, oasele și ficatul. Mai rău, este foarte dificil pentru organism să elimine această substanță toxică. Instrucțiunile mașinii spun că înainte de a porni aerul condiționat, trebuie să deschideți ferestrele timp de 2 minute, dar nu spun și din ce cauză, doar se dă un indiciu neclar de o creștere a performanței mașinii.

 

 

 

Mai jos avem și motivele medicale:

Potrivit cercetărilor, când porniti aerul condiționat, la început aruncă tot aerul cald  care conține benzen  – toxină care cauzează cancerul (este nevoie de timp pentru a observa mirosul de plastic încălzit în mașină). Prin urmare, este foarte important să se verifice acest lucru și să lase ferestrele deschise timp de câteva minute.

 

Nu porniți aerul condiționat de îndată ce v-ați urcat în mașină!

 

În primul rând deschideți ferestrele pentru câteva minute, apoi porniți instalația de aer condiționat. Țineți ferestrele deschise încă câteva minute după pornirea autovehiculului.

 

Doar gândiți-vă un pic…aceste informații pot salva sănătatea cuiva, a rudelor dumneavoastră, a prietenilor sau a celor dragi. Distribuiți mai departe!

 Dupa furtul revolutiei de la decembriada/mineriada,ne-au tepuit si la “Colectiv(a)”

Ligia Elena Popa a distribuit fotografia postată de Trooper Romania.
Fotografia postată de Trooper Romania.
Trooper Romania

Ieri seara, la Universitate, doi jandarmi spuneau fix asa:

“A fost frumoasa revolta oamenilor in primele doua zile. Ne-a placut si noua! Atunci chiar se vedea ca se incearca o schimbare. Acum… au furat altii totul. Pacat.”

Si mare dreptate au. In Romania nu s-a schimbat nimic! Nimic! In fiecare zi parintii isi duc copiii la groapa, in fiecare zi baietii astia destepti ne mint si ne manipuleaza, in fiecare zi inventeaza tot felul de diversiuni care sa distraga atentia… curand o sa vina luna decembrie. Nu o sa mai fie nimeni cu capul catre nicio revolta/schimbare/revolutie/durere/frustrare… doar parintii care asteptau ca de Craciun sa aiba si un copil acasa… si nu mai au! Ei or sa sufere teribil. Restul… nu prea!

Acum vin cei de sus cu tot felul de improvizatii… ca opresc caldura, ca va creste euro pana la nu stiu ce nivel, ca nu mai sunt bani de pensii… si cumva spun ei este tot vina noastra. Pai nu am destabilizat noi totul? Asta spun jegosii… or sa ne tina in sah pentru 2, 3 luni, apoi vor continua sa fure, sa minta, sa fie preietni cu toti interlopii si camatarii, sa taie padurile, sa vanda resursele pe sume de cacat, sa ne vanda pe noi si in final de la 1 ianuarie poate scot la vanzare si actiuni de tara. Cica asa a iesit Argentina din criza. Deci sa vanda tot.

Ce o sa facem noi? O sa stam in casa. E prea frig afara. Mult prea frig pentru viitorul copiilor. Lasa ca or sa se descurce si ei cum ne-am descurcat si noi. Or sa inoate prin umilinta, prin teroare, prin saracie, prin prostie, prin mizerie si printr-o tara care nu mai stiu daca este a lor sau nu.

Alin Coiotu’ Dinca

 

De toate-pentru toti -CEL MAI VECHI ORAŞ DIN ROMÂNIA

Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici, în Ardeal, a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din România şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene!

 

De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu– Nădlac.

 

Se întinde pe 100 de hectare

 

În zona Turdaş, în apropiere de râul Mureş, au descoperit arheologii sibieni cel mai vechi oraş din Transilvania. „Pe 1.290 metri de duct şi pe braţe, ce se întind pe alţi 300 de metri, am descoperit un sistem de fortificaţie, de împrejmuire, de palisade, de şanţuri succesive şi ziduri. Am descoperit două porţi de intrare în sistemul de fortificaţie şi turnuri. Totul este din lemn, bineînţeles. Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansa datorită autostrăzii. Acum putem să argumentăm, calitativ şi cantitativ, existenţa unei aşezări proto-urbane aidoma marilor aşezări din Orient”, adaugă Sabin Adrian Luca.

 

Sistemul de fortificaţii descoperit de arheologii sibieni e oglinda celui pe care Nicolae Vlassa îl descoperise incizat pe o tăbliţă. Ideea lui Vlassa că, pe această tăbliţă, locuitorii vechiului oraş au desenat sistemul de fortificaţii al aşezării a fost astfel confirmată. Specialiştii cred că acest sistem de fortificaţii ocrotea un nucleu care avea, probabil, 100 de hectare. Delimitări existau şi în interiorul aşezării, mai ales că aceasta s-a extins tot extins din interior spre exterior.

 

De interes este şi arhitectura caselor din acest oraş:  „case imense, şi ca înălţime şi anvergură,  cu podina suspendată”. Altfel spus, din cauza deselor inundaţii care afectau perimetrul, oamenii şi-au construit case suspendate, pe stâlpi imenşi de 6-8 metri. Inundaţiile afectau însă pivniţele şi vetrele care se găseau la nivelul solului, aşa că aşezarea era refăcută după calamităţi ale naturii. S-au descoperit astfel şase orizonturi de arhitectură suprapuse, dar şi un număr foarte mare de complexe arheologice: peste 3.000, în condiţiile în care, în alte locuri, câteva situri abia totalizează împreună 2.000 de complexe arheologice.

 

„De ce spun că e primul oraş din Transilvania, ca să nu spun cel puţin din sud – estul Europei: pentru că am descoperit un sistem de fortificaţie, de împrejmuire, compus din 11 palisade şi şanturi succesive, pe o profuzime de 200 de metri. Am descoperit două porţi de intrare în sistemul de fortificaţie, cu turnuri, totul din lemn. Acest sistem, de o aşa de mare dimensiune, nu s-a putut cerceta în Europa fiindcă costă foarte mult. Am surprins aceste palisade, şanturi, turnuri, care ocroteau un nucleu care, din punctul meu de vedere, în stadiul iniţial avea cam 100 de hectare împrejmuit. Faptul că este consacrat după toate regulile vedem din faptul că, la distanţe de aproximativ 200 de metri, în interiorul primei sau celei de-a doua fortificaţii este pus câte un sacrificat. Am găsit vreo cinci (schelete – n.r.). Ceea ce este curios este că nici unul nu e în aceeaşi poziţie, deci e clar că e sacrificiu, nu este o înmormântare. I-au sacrificat în diverse ritualuri. Sunt puşi fie pe burtă cu mâinile şi picioarele legate, fie pe spate cu mâinile şi picioarele legate, fie cu capul tăiat şi pus pe piept”, a declarat directorul muzeului Brukenthal.

 

Potrivit acestuia, aşezarea de la Turdaş a fost un centru regional de producţie şi distribuţie a ceramicii, fapt dovedit de descoperirea unui număr foarte mare de cuptoare şi obiecte din ceramică, de la vase, în stilul Turdaşului, „unic în Europa”, până la statuete antropomorfe, zoomorfe, şi „statuete pe tron”, care exemplifică regalitatea şi care au mai fost găsite doar în „două – trei situri din Europa”.

 

„Trebuie să ne gândim la un mare centru regional al acelui moment. Am găsit explicaţia asupra numărului mare de vase şi statuete de lut descoperite aici. Am găsit 60 de cuptoare pentru arderea obiectelor de mici dimensiuni şi singura concluzie care se poate trage este că aici se făceau statuetele, idolii pentru o ţară. Şi această mare aşezare sacră cu caracter urban livra aceste piese, consacrate deja, spre comunităţi. E singura aşezare din toate cele cercetate până acum din Europa neolitică care are un număr aşa mare de cuptoare. (…) Putem argumenta ideea că suntem în faţa unei aşezări protourbane aidoma marilor aşezări din Orient, o aşezare care avea sigur regi, datorită statuilor pe tron”, a explicat Sabin Luca.

 

„Săpăturile din ultimul an şi jumătate au creat un nou muzeu, avem deja mii de piese întregi restaurate, extrem de reprezentative, unicat, de la ceramică la metal, de la piatră la os. La cercetarea aceasta se va mai lucra patru-cinci ani până când vom tipări volumele. (…) Până acum s-a cercetat un eşantion ceramic de doi-trei la sută şi s-a cercetat cam trei-patru la sută din oase. La cea mai mare cercetare din Europa nu poţi să estimezi nimic, decât că la final vom raporta cel mai mare eşantion ceramic cercetat în Europa, cel mai mare eşantion osteologic cercetat în Europa, cel mai mare, pentru că asta a fost norocul nostru”, a adăugat Sabin Luca.

 

Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă

 

Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut  descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată

 

S-A DESCOPERIT ALFABETUL DACIC! CARE SUNT SECRETELE STRAMOSILOR NOSTRI

 

O carte veche de 1.000 de ani, pastrata la Budapesta, rastoarna toate teoriile istorice despre cultura stramosilor nostri.

De la daci nu au ramas izvoare scrise. Prea putine se stiau despre locuitorii zonei carpato-dunarene, dupa retragerea romanilor. O carte veche de aproape 1.000 de ani, pastrata la Budapesta, rastoarna teoriile istoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise in aceasta perioada istorica. A fost scrisa cu caractere dacice, de la dreapta la stanga, si se citeste de jos si in sus. Vorbeste despre despre vlahi si regatul lor. Multi au incercat sa descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut. Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, in premiera, filele misteriosului manuscris.

In 1982, a aflat dintr-o revista publicata in Ungaria de existenta in arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi. Se spunea ca e redactat intr-o limba necunoscuta. A facut rost de o copie. Timp de 20 de ani, a muncit ca sa-i descifreze tainele. Manuscrisul se afla in Arhivele Academiei de Stiinte a Republicii Ungaria. E o carte legata in piele. A fost pastrata in localitatea Rohonczi pana in anul 1907. Groful Batthyany Gusytav a daruit-o Academiei de Stiinte a Ungariei, in 1838. Nu se stie prin cate maini a trecut, de-a lungul secolelor.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, doctorul Vajda Joysef, preot misionar, ii scria cercetatorului Otto Gyurk, in legatura cu Codexul: „Se gaseste in Arhivele Academiei de Stiinte a Ungariei o carte rara, Codexul Rohonczi. Acest Codex este scris cu o scriere secreta, pe care nimeni n-a reusit s-o descifreze pana acum. Si eu am incercat.

Literele sunt asemanatoare scrierii grecesti. M-am gandit ca seamana si cu literele feniciene, apoi am incercat pe baza vechii scrieri unguresti, dar n-a mers. Toate incercarile le-am aruncat in foc”. Dupa ce a studiat Codexul, cercetatorul Otto Gyurk a publicat, in 1970, o parte din observatiile sale intr-un articol, in care a incercat sa identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre.

Alfabet dacic cu 150 de caractere

 

Viorica Enachiuc a descoperit ca textele Codexului au fost redactate in secolele XI si XII, intr-o limba latina vulgara (daco-romana), cu caractere mostenite de la daci. „Sunt semne care au apartinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu legaturile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate in latina vulgara, dar intr-un alfabet dacic, in care dominante sunt stravechile semne utilizate de indo-europeni in epoca bronzului”, spune aceasta.

Solii si cantece ale vlahilor

Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 randuri. In text sunt intercalate miniaturi cu scene laice si religioase. E scris cu cerneala violet. Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cantece si rugaciuni, care include 86 de miniaturi. Consemneaza infiintarea statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad, intre anii 1064 si 1101. „Sunt informatii despre organizarea administrativa si militara a tarii ce se numea Dacia. Avea hotarele de la Tisa la Nistru si mare, de la Dunare spre nord pana la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina – cetatea din insula Pacuiul lui Soare”, a descoperit Viorica Enachiuc.

Codexul contine si versurile unui cantec de lupta, numit „Juramantul tinerilor blaki”, care a fost tradus in felul urmator: „O viata, taciunele Sarpelui, puternic veghetor,/ Inselator, sa nu primesti a te uni/ Cu prorocirile Sarpelui, anuale, pentru ca lovit/ Vei fi/ Cantecul cetatii aud indelung/ Mergeti vioi, jurati pe caciula, pe puternica caciula!/ Sa juri cu maturitate si cu convingere!/ Sa fiu tie putere vie, traiesc, in lupta sa fiu!/ Alesul juramant pretuieste soimul tau, mergi cu juramant puternic!”

Viorica Enachiuc e absolventa a Facultatii de Filologie, sectia Romana-Istorie, din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, promotia 1963. Lucrarea de licenta si-a luat-o in arheologie. E membra UNESCO din 1983. Multi ani a condus santiere arheologice in Oltenia, Muntenia si Moldova. A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu si epoca dacica. Si-a prezentat lucrarile la conferinte in tara si in strainatate: Austria, Franta, Germania, Italia, Israel. Burse de studiu a primit in Italia, pe probleme de arheologie, si in Danemarca, unde a studiat scrierea runica.

 

Descoperire arheologică EXCEPȚIONALĂ, acoperită la scurt timp cu pământ! Cine NU vrea ca noi să ne cunoaștem istoria?

 

În investigațiile pe care le-am făcut acum două săptămâni prin Transilvania, am ajuns și în Alba Iulia, locul Unirii de la 1600… Aici, dar și în alte părți din Transilvania, se duce o luptă teribilă, mai mult din umbră, între cei care doresc să aducă la lumină istoria noastră și cei care o vor îngropată, pentru că nu le slujește interesul. Bătălia pentru primordialitatea locuirii în Ardeal este terminată doar în varianta oficială a indivizilor așa-ziși corecți politic, care nu vor să-și supere stăpânii.

Ei bine, dacă în urmă cu câteva secole, atât sașii, cât și ungurii se pretindeau urmași ai… dacilor (scriind și cărți pe astfel de teme fanteziste), scopul acestor pretenții fiind acela de a-și justifica „drepturile istorice” în Transilvania, astăzi, când este evident că doar românii pot vorbi despre o astfel de continuitate, se fac eforturi pentru a-i îngropa pe DACI cât mai mult, pretinzând, printre altele, că românii de astăzi nu prea mai au nicio treabă cu geto-dacii, din punct de vedere al continuității istorice.

Desigur, îngroparea istoriei noastre nu se rezumă doar la geto-daci. Pe lângă continuitatea geto-dacică, sunt și alte momente ale istoriei care s-ar dori trecute sub tăcere, scoase din conștiința omului de rând. Astfel, probele existenței valahilor (românilor medievali) în Transilvania, la venirea ungurilor, sunt o altă problemă pentru nucleele antinaționale din Cluj Napoca, Alba Iulia sau alte orașe din țară, care ne-ar vrea ajunși aici după venirea ungurilor.

Vă reamintesc că cetățile lui Glad (județul Timiș), Gelu (județul Cluj) și Menumorut (județul Bihor), conducătorii valahilor din Transilvania secolului IX, care s-au confruntat cu ungurii,la sosirea acestora, sunt aproape abandonate – nu numai că nu sunt indicatoare spre ele sau panouri explicative lângă acestea, dar mai mult decât atât, în cetatea lui Menumorut este amenajat un teren de fotbal și vestiare, iar în cetatea lui Gelu se cultivă porumb. De necrezut, nu-i așa? Oare cei responsabili de aceste obiective, fie ei din mediul științific, fie ei politicieni, nu știu, nu-i duce capul sau sunt rău intenționați? Pentru mai multe detalii, citiți articolul pe care l-am scris pe această temă, aici: http://www.cunoastelumea.ro/se-petrec-lucruri-incredibile-in-cetatile-medievale-ale-lui-gelu-si-menumorut/

Ei bine, în acest context, parcă putem înțelege situația incredibilă și impardonabilă pe care o prezint mai jos…

Biserica greco catolicaAstfel, la solicitarea unor reprezentanți ai Catedralei Romano Catolice “Sf Mihail” din Alba Iulia, catedrală construită în secolul XIII, s-au făcut anumite cercetări arheologice în piața din fața catedralei unde existau dovezi că s-ar găsi rămășițe materiale ale unei construcții mai vechi decât catedrala, lucru care ar fi întărit teza potrivit căreia ungurii au fost primii aici, dacă aceste urme ar fi fost tot ale lor.

În contextul amenajării Cetății Alba Iuliei, s-a trecut și la investigarea arheologică a acestui spațiu unde, SURPRIZĂ, nu s-au găsit urme ungurești, ci zidurile primei Episcopii Bizantine din această parte de lume, unde se rugau românii, încă din secolul X (zece), lucru pe care l-au făcut și în secolul următor. Cu alte cuvinte, această zonă era una populată de români, de români cu continuitate istorică, de români creștini și nu de unguri.

 

Biserica 2

 

Deși orice autorități responsabile s-ar fi dat peste cap pentru a conserva și a introduce în circuitul turistic acest obiectiv de o valoare culturală excepțională pentru poporul nostru, la scurt timp s-a decis ca vestigiile PRIMEI BISERICI CREȘTINE RĂSĂRITENE DIN TRANSILVANIA să fie îngropate la loc!!! De necrezut! Adică o probă a drepturilor istorice pe care românii le au în Transilvania a fost îngropată dar, în același timp, s-au investit o mulțime de bani pentru restaurarea cetății habsburgice din inima Alba Iuliei, cetate împânzită cu statuile de bronz ale asupritorilor habsburgi și unde o gardă de paradă austriacă se ocupă de promovarea turistică a cetății. (Pe când în Alba Iulia o gardă de paradă nazistă sau una sovietică, ca să fie pachetul complet?!?)

 

Biserica 1

Dacă cumva vă imaginați că măcar vom găsi vreun panou cu explicații și imagini în dreptul locației sitului arheologic al bisericii medievale românești, vă înșelați. Dau mai bine pentru turiști dalele de piatră fără personalitate și iarba. Acestea nu afectează teoria ungurilor de a fi fost primii în Transilvania.

 

Biserica 3

 

Și lucrurile nu se opresc aici. Conform declarației doamnei dr. Daniela Marcu Istrate, arheolog expert, se pare că până și rapoartele cercetărilor arheologice făcute aici, într-o anumită perioadă, AU DISPĂRUT, lucru care este de o gravitate extremă. Iată ce ne spune domnia sa, conform revistei Daco România din Alba Iulia:

 

„Deşi săpăturile au fost realizate din bani publici, rapoartele lor nu se păstrează nici în arhiva fostei direcţii a monumentelor istorice (astăzi arhiva Institutului Monumentelor Istorice) aşa cum ar fi fost firesc. În dosarele respective se află doar un proces-verbal de predare a raportului sau eventual un raport administrativ foarte scurt. Rapoartele propriuzise de săpătură au fost extrase între timp, dispărând fără urmă. Documentaţia nu a rămas nici în Arhiva Institutului de Arheologie, unde R. Heitel a fost angajat după desfiinţarea D.M.I., aşa cum din nou ar fi fost firesc. Toate încercările mele din ultimii 10 ani de a vedea această documentaţie, rămasă în posesia familiei domnului Heitel nu au avut nici cel mai mic succes. Poate că acest volum va constitui un impuls în această direcţie, convingând moştenitorii arhivei domnului Heitel de bunele mele intenţii. Adăugăm aici că în toamna anului 2006, dintr-o întâmplare, am găsit într-o altă arhivă, păstrată la Cluj-Napoca , desenele CII/1968.

 

Am înţeles faptul că această săpătură esenţială pentru istoria româniei s-a desfăşurat totdeauna în condiţii mai mult decât vitrege şi nu a fost niciodată altceva decât bifarea unei formalităţi dintr-o grilă: săpături arheologice pentru întocmirea unui proiect de restaurare, iar în general restaurarea fiind încehiată deodată sau chiar în avansul cercetărilor.”

 

Biserica 5

 

Concluzia nu este decât una revoltătoare: din ignoranță, indiferență sau reavoință, ni se îngroapă istoria. Până când?

 

Cred că toate ONG-urile din țară care au în programul lor istoria noastră și protejarea patrimoniului național ar trebui să se organizeze pentru a identifica în zona lor de existență acele obiective din patrimonial național care sunt batjocorite de indivizi iresponsabili sau răuintenționați și apoi pentru a reclama situația la Poliția de Patrimoniu, Comisia Monumentelor Istorice sau Ministerul Culturii. Nu mai este timp de pierdut!

Aflați mai multe despre această descoperire aici (in numarul 55 al revistei): http://www.dacoromania-alba.ro/

PLATOUL BUCEGI ÎNCHIDE TRIADA SACRĂ A LUMII

 

În apropierea Vârfului Doamnei, Peștera Ialomicioara, a fost descoperită o zonă, de aproximativ un kilometru pătrat, în care se înregistrează o anomalie magnetică atipică.  Această anomalie magnetică face ca persoanele care au urcat până în zona respectivă să nu mai fie obosite, în momentul în care au ajuns în zonă.

Zona a fost testată prin magnetometrie diferențială, a fost radiografiat subsolul și așa a fost descoperită o anomalie atipică. Anomaliile geomagnetice se produc în zonele unde sunt rupturi de falii, în reflexii ale scoarței terestre, însă, în această zonă nu s-au constatat astfel de fenomene.

Zona este numită de localnici Gura de Rai, datorită acestei stări de bine, de odihnă și liniște pe care o au, cu toate că, pentru a ajunge în zona respectivă, efortul fizic este considerabil. O altă zonă asemănătoare este cea din Bucegi, Vârful Omu. În urma analizei rocilor din zonă, prin electronografie, s-a constatat că rocile au calități deosebite, unice în România.

Se formează un flux energetic, benefic pentru organismul uman. Acest fenomen straniu a fost sesizat, pentru prima dată de către Vasile Lovinescu, în anul 1936. Mai târziu, cercetările și studiile au confirmat spusele acestuia.

Daniel Ruzo, cercetător mexican, susține că platoul din Munții Bucegi are numeroase dovezi, care vin dinaintea Potopului. Sculpturi vechi, erodate de vreme, care înfățișează sacerdoți și lei. Aceștia erau paznicii tezaurului. Am găsit comoara, spune Daniel Ruzo.

El susține că această zonă închide triada zonelor sacre. Este vorba despre Tibet, munții din Ecuador și zona Bucegilor, zone care au aceleași caracteristici, respectiv, sunt considerate sacre, cu o încărcătură energetică și spirituală foarte mare.

Ruzo susține că monumentele megalitice din cele trei zone sunt realizate de aceeași civilizație. Ioan Olaru, specialist român, consideră că munții care au forma unei piramide au aceste calități energetice. El susține că astfel de zone, în România, sunt Muntele Găina și Rarăul. Bucegiul are ceva în plus. El este înconjurat de 13 coloane de cuarț, care emit o energie deosebită.

Daniel Ruzo a studiat zona energetică din Munții Anzi, timp de șapte ani. Șamanii din Anzi i-au povestit că structurile megalitice cu chip de om, vin de dincolo de valul timpului.  Ruzo vorbește despre similitudinile dintre Platoul Marcahuasi și Bucegi. Ambele platouri sunt străbătute de galerii subterane, iar structurile megalitice sunt asemănătoare. El susține că Sfinxul este asemănător unei structuri din Peru, numită Monumentul Umanității.

miracol-piramida-bucegi

Ruzo susține că în cele două regiuni putem vorbi despre un cult solar. Sosit în România, în anul 1968, el a început studiul Munților Bucegi și a concluzionat că în această zonă a existat o civilizație, numită Masma, poate cea mai veche din lume.

Conform studiilor sale, structurile megalitice sunt amplasate pe munți sacri. În Platoul Marcahuasi el a descoperit și măsurat 22 de vortexuri energetice. Zona Gura Raiului din Munții Bucegi este un vortex energetic.

 

Descoperirea din Bucegi i-a ingrozit pe Masoni si pe Guvernul American

 

sfinxul1NOTA: Scriitorul Pavel Corut a fost mereu sicanat pentru adevarurile pe care le-a spus, adevaruri care deranjeaza arhiepiscopii dar si oameni de afaceri cum ar fi Gigi Becali. Din fericire pentru noi, Pavel Corut a spus adevarul: In muntii Bucegi exista CEVA – ceva ce ingrozeste guvernul American pana la CIA si FBI – pana si Masoni si Illuminati ”au facut pe ei” la auzul descoperirilor de langa Sfinx si Babele.

“Viitor cu cap de mort” uimeşte mai ales prin revelarea unor realităţi nebănuite, care ne invită către domeniile enigmatice ale vieţii şi civilizaţiei umane.

În vara anului 2003, într-o zonă neumblată din munţii Bucegi, echipa Departamentului Zero (o secţiune ultrasecretă a Serviciului Român de Informaţii – SRI), a făcut o descoperire epocală care ar putea schimba complet destinul omenirii.

Presiunile diplomatice colosale venite din partea Statelor Unite ale Americii asupra Guvernului României pentru a nu divulga această descoperire lumii întregi au condus la o înţelegere temporară între cele două state şi la o inedită colaborare de ordin ştiinţific şi militar în cadrul echipei speciale care a plecat în Marea Expediţie.

Implicaţiile sunt însă mult mai complexe, datorită amestecului brutal al Ordinului Ocult al Iluminaţilor care a urmărit să preia controlul atât asupra locaţiei descoperirii, cât şi asupra expediţiei româno-americane.

Expert în studierea şi cercetarea fenomenelor stranii şi totodată conducătorul unor operaţiuni de importanţă strategică excepţională pentru statul Român, Cezar Brad este eroul evenimentelor şocante care s-au petrecut în Munţii Bucegi, dar şi a celor două întâlniri memorabile cu un reprezentant de frunte al Iluminaţilor, membru al grupului Bilderberg.

Intenţia autorului (Radu Cinamar) a fost aceea de a exprima simplu şi concis anumite fapte şi evenimente de o importanţă covârşitoare pentru poporul român pentru că deja există semnale şi dovezi că o otravă ascunsă tinde să macine conştiinţa şi sufletul neamului românesc. Şi nu este singurul pentru că aceeaşi părere e susţinută de multe alte persoane cu funcţii înalte în administraţie, economie, cultură şi biserică.

Radu Cinamar ne informează despre o parte din cel mai mare secret de stat din România care poate fi cel mai teribil secret de pe planetă. Demersul autorului este recunoscut chiar din prima pagină, şi anume anihilarea zidului gros al disimulării, tăinuirii şi minciunii întreţinute de factorii de răspundere şi de interesele oculte ale anumitor organizaţii şi persoane din ţară şi din afara ei.

Consideram ca aceste fapte sunt de o covarsitoare importanta pentru romani, motiv pentru care vom publica informatii si vom incerca sa dezlegam itele acestor descoperii.

 

sfinxul1

Oricine doreste sa dea publicitatii si sa ajute indepartarea valului de ceata ce apasa Romania sau sa comenteze aceasta serie de articole este binevenit.

Sursa: romaninlondra.com

 

Cele 7 izvoare din Bucegi au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie!

Cele 7 izvoare din Bucegi au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie!

 

Dincolo de descoperirea din Bucegi, din anul 2003, Bucegii mai prezinta un lucru considerat de „oamenii de stiinta” ca fiind un „mister” si anume cele 7 izvoare din Bucegi. Informatiile desecretizate de curand, arata ca inca de pe timpul lui Ceausescu, securistii stiau despre aceste izvoare, care au si fost analizate inca din anii `30.

Unde se afla cele 7 izvoare miraculoase?

 

In Bucegi, catre rasarit, in Cheile Zanoaga, mai exact intre frumosul Lac Bolboci si Scropoasa, se gasesc sapte izvoare a caror apa uimeste stiinta si alimenteaza mitul.

 

Aflate sus in munti, la 1300 de metri, izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran, ce isi are sursele nesecate, parca in infinit, ci nu in strafundurile stancoase ale unei grote ascunse.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, izvoarele tasnesc la suprafata dintotdeauna.

Negustorii de apa vie, vanzatori de iluzii?

Chiar daca unii profita baneste, speculand mitul, legenda si proprietatile reale ale apei, acest lucru nu reuseste nici sa stirbeasca insusirea izvoarelor ori miraculosul, nici sa altereze frumusetea si energia zonei.

Oricat am cultiva denigrarea si minimalizarea caracteristicilor curative, influentati de ideea exploatarii lor, trebuie mentionat ca cele 7 izvoare si calitatea lor de apa vie, au existat cu mult inaintea afaceristilor.

Sa bei din apa dacilor

Speculatia nu ar fi una exagerata daca tinem cont de circuitul apei in natura.

Si lucru cert este ca izvoarele curgeau neobosit si acum 2000 de ani, potolind setea de cunoastere a sacerdotilor si initiatilor, vindecand muribunzi ori racorindu-l pe Zamolxe si contribuindu-i la nemurire, asa cum spune povestea.

Poate pe cursul apei in sus, gaseau dacii poarta catre necuprins, in lacul fara de sfarsit… poate ca fluviul din adancuri hranea efluviile de intelepciune daca… cine stie?!

Explicatia stiintifica legata de puritatea izvoarelor vii

Exista bineinteles si o explicatie stiintifica rezultata in urma cercetarilor de laborator. Preocupari constante, in ceea ce priveste studiul apei fantastice au existat inca din 1927.

Cercetatorii romani si straini incearca sa aduca in planul palpabilului, digerabilului si acceptabilului, natura celor 7 izvoare vii, printr-o lamurire stiintifica. Drept pentru care au considerat ca apa trece printr-un camp magnetic, care ii ordoneaza structura moleculara, pana la ideal.

De asemenea, oamenii de stiinta vin sa intareasca constatarea cum ca ar fi cea mai pura si mai energizata apa din lume, prin ipoteza ca izvoarele ar traversa un zacamant de argint. Acesta impiedica dezvoltarea bacteriilor care sunt intr-adevar inexistente. Ceea ce este cel putin straniu, fiindca in raport cu limita minima acceptata a numarului de bacterii, care este 5 in orice apa din lume, izvoarele noastre au 0.

In prezent, zona este inchisa sub justificarea cel putin aparenta, ca ar fi destinata in intregime cercetarilor. Nu stim insa daca nu se vrea cumva doar monopolul, ca in vremurile trecute, cand doar marele demnitar avea exclusivitate pentru a-si asigura nemurirea.

Specialistii de la NATO cu ochii pe cele 7 izvoare!

„Fara indoiala ca serviciile de informatii ale NATO, cea mai puternica alianta politico-militara din toate timpurile, sunt mereu pe faza. Astfel se explica cum au aflat de apa cu proprietati curative care tasneste dintr-o stanca pe coclauri putin umblate din muntii aflati la 13 km de Comarnic, pe Valea Prahovei, din izvorul Sapte Bolovani, cunoscut mai bine doar de cativa padurari.

Izvorul Sapte Bolovani, vizitat de experti ai Atlanticului de Nord

Expertii NATO din Berlin s-au aventurat in primavara anului trecut pana la Bolovani, recoltand apa in niste recipienti, continut ce a aratat, in urma unor analize sofisticate de laborator, ca lichidul nu contine deloc nitrati, fiind cel mai pur din Europa. In decembrie 2006, compania FURRY INFOR SRL din Campina a concesionat prin licitatie izvorul si terenul aferent de la Bolovani, pe o perioada de 49 de ani. Directorul firmei respective i-a declarat ziaristei Laura Pistol de la „Ziua”: „Nici nu am castigat bine licitatia – asta se intampla la inceputul acestei luni – si ne-am pomenit cu o scrisoare prin care ni se propunea o colaborare. Reprezentantii NATO doreau ca noi sa imbuteliem si sa distribuim apa de la Bolovani trupelor aflate in misiune pe teritoriul tarii noastre. Proiectul va fi demarat in vara anului viitor, iar in prima faza va trebui sa cumparam utilaje pentru captarea si transportul apei din munte. Acest lucru presupune montarea unei conducte de 15 km care sa strabata intreaga zona muntoasa. Investitia va ajunge la cel putin un milion de euro. Apoi, in etapa a doua, vom construi pe DN 1, la kilometrul 108, o fabrica moderna de imbuteliere” . Investitia poate redresa simtitor bugetul local si rata somajului din orasul Comarnic.

In afara de gradul exceptional de puritate a apei de la izvorul Sapte Bolovani, despre proprietatile curative ale lichidului pentru diverse maladii nu se stie aproape nimic. Cu totul altfel stau lucrurile in zona numita SAPTE IZVOARE de pe versantul estic al muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, intre Lacul Bolboci si Scropoasa, cu cele de la Sapte Izvoare, aflat la circa 7 km de Herculane, pe drumul spre Baia de Arama, sau cu Izvorul Tamaduirii de la Sambata de Sus, de la Poalele Muntilor Fagaras. Pentru a radiografia proprietatile curative ale apelor respective trebuie sa coboram cu opt milenii intr-o istorie care ne va rezerva in viitor multe surprize.

Nucleul spiritual al contestatului Imperiu Pelasgic

Nicolae Densusianu, membru corespondent al Academiei Romane la sectiunea istorica, si-a petrecut 40 de ani din viata pentru a dovedi, in 1913, in monumentala sa lucrare „Dacia prehistorica” , ca suntem stramosii celui mai mare imperiu din istoria omenirii – Imperiul Pelasgic. Teoriile si interpretarile lui Densusianu sunt in mare parte depasite, multe sunt eronate, dar sunt si elemente confirmate de sapaturile arheologice. DACIA PREISTORICa indica un nucleu spiritual al Imperiului Pelasgic, perimetrul cuprins intre Portile de Fier, Muntii Bucegi si Muntii Buzaului. In afara de izvorul de la Sambata de Sus, care nu se afla in respectivul perimetru, celelalte doua locatii mentionate sunt. Densusianu, plecand de la rationamentul ca termenul „Coloanele lui Heracles (Hercule)” reprezinta numai un simbol legat de templul legendarului erou semizeu, localizeaza extrema de vest a Centrului spiritual neolitic al pelasgilor la Portile de Fier, nu departe de statiunea Baile Herculane. Cu prilejul construirii in cooperare romano-iugoslava la Portile de Fier a cunoscutei hidrocentrale, a fost scoasa la iveala o asezare urbana veche de 80 de secole. Este vorba de LEPINSKI-VIR, descoperita pe malul sarbesc, care a fost mutata, portiune cu portiune, pe o platforma speciala aflata la 20 de metri deasupra nivelului Dunarii.

Aceasta descoperire locala, neindeajuns de cunoscuta marelui public, a echipei de arheologi din tara vecina, condusa de D. Strejovic, constituie o dovada de necontestat ca civilizatia europeana nu isi are geneza in cea din Orientrul Apropiat. In 1968, s-a stabilit ca asezarea avea trei straturi de cultura, un urbanism dezvoltat, cu o deosebita dezvoltare artistica vadita in „protorealismul” sculpturilor, iar studiul scheletelor duce la concluzia ca acestea apartin unui tip european robust, varianta a lui Cro-Magnon, dar specialistii sunt de parere ca a avut si precursori. „Urbea” era prevazuta cu doua axe principale, fiind o inovatie extraordinara, locuintele, de dimensiuni iesite din comun pentru perioada respectiva, erau captusite cu o tencuiala hidrofuga. Casele sunt dispuse intr-o perfecta simetrie, toate avand forma trapezoidala, sau mai precis sectiune tronconica de 60 de grade, care se putea realiza numai prin cunostinte matematice precise, in opinia academicianului Nicolae Teodorescu.

Cu cele opt milenii vechime, Lepinski-Vir e cu 1.160 de ani mai „batrana” decat prima asezare urbana din istoria omenirii, atestata arheologic in apropierea Ierihonului, „orasul preistoric” de la Portile de Fier fiind in plina inflorire cand Sumerul nici nu exista. Nu este exclus ca varianta Cro-Magnonilor de langa Herculane sa se fi tratat de intinderi musculare si de lovituri la oase in mofetele naturale cu apa care atinge 80º in unele locuri, de pe Valea Cernei, pe marginea soselei de la Herculane la Baia de Arama, zona cunoscuta de mosi-stramosi ca Sapte Izvoare. La mijlocul anilor ’80, un batran staroste de ciobani din Vama Strunga de pe Valea Ialomitei, Baci Farcas, a istorisit unor turisti cateva legende sacre ale dacilor, legende care coborau la stra-strabunicii acestora in timpuri imemoriale; o piatra (probabil un meteorit – n.n.) a cazut din inaltul cerului, aprinzand o parte din padurea din muntii de basm, un singur om avand curajul sa se apropie de roca infricosatoare si sa o duca in pestera sa, fiind folosita la iscarea focului si la iluminat, apoi la vanatoare. Proprietatile sale erau magice: stapanea timpul si dirija destinele. Brusc, au disparut si piatra, si posesorul ei, dar acesta aparea cateodata in plina noapte ca o aura luminoasa care lua forma unui batran.

Cu timpul, oamenii au inceput sa ii aduca ofrande ciudatei aratari numite de Baci Farcas Zeul Necunoscut sau Zeul din Grota. Pornind de la maxima ca orice legenda are un sambure de adevar, Strabon din Amaseia, cel mai important geograf al antichitatii, scria in al doilea deceniu al erei noastre despre preotii sau „profetii” pelasgi ca acestia erau oameni atotstiutori, priceputi la interpretarea viselor, a oracolelor si a semnelor divine, locuind in lacasuri subterane, „Katagoian” sau „Kagoian”. Povestitorul si-a depanat in continuare legenda, mentionand ca Zeul din Grota a devenit Mos Timp, pentru ca acesta, fiind nemuritor, putea sa stapaneasca timpul.

Ceausescu era foarte interesat de Tinerete Fara Batranete

In ciclul de legende de la Vama Strunga se numara si cea a lui Zamolxis, cel ales de Steaua-Mama, care a dat nastere Pietrei Sacre, sa fie initiat din randul celor mai destoinici geto-daci liberi. La porunca Duhului Pietrei Sacre din Muntele Ascuns, Zalmoxis a colindat lumea larga, singura cale spre a intelege puterea pietrei. La plecare, Sfinxul, paznicul cu chip de granit al Triunghiului Sacru si a Pietrei Sacre, l-a povatuit: „Timpul este prietenul tau. Inca nu-l poti stapani, dar el te asteapta sa inveti asta „. Intors in patrie, Zamolxis a inceput sa propovaduiasca printre geto-daci despre intelepciune, credinta si suflet si, impartind dreptatea, fapte ce au ajuns la urechile regelui care l-a numit Mare Preot. Dupa sute de ani, Zamolxis a fost coborat in inima muntelui, devenind zeu nemuritor, iar dupa alte sute de ani, un ostean care a pazit toata viata hotarele Daciei a fost transformat in OMU, cel mai inalt munte pentru eternitate, „prevestind prin mugetul de bucium al vantului cand dusmanii se apropie de tara lui draga”.

Dupa foarte multi ani, functia de Mare Preot trecuse la mai multi alesi de ursitoare, pana la Deceneu, inzestrat si el de Zamolxis cu darul nemuririi. La un an dupa ce Decebal murise in luptele cu cotropitorii romani, geto-dacii au trimis un sol la Zamolxis, care era primit numai daca avea sufletul curat, dovedit prin ritualul de a fi aruncat in sus cazand in sulite, iar atunci cand cel ales murea pe loc, se considera ca este cel ales. Apoi, insusi Deceneu s-a dus la Zamolxis sa obtina iertarea geto-dacilor, care se abatusera de la dreapta credinta. Lasand la o parte legendele care s-au transmis pe cale orala timp de milenii pana in zilele noastre, sa trecem in revista ce spun istoricii despre „miezul” celor relatate.

Herodot, supranumit si parintele istoriei, declara ca getii se cred nemuritori, iar cei care pier se duc la Zamolxis sau Gebeleizis, o fiinta divina. Comentand „soliile” periodice, din patru in patru ani, la Zamolxis, Mircea Eliade, unul dintre cei mai mari specialisti ai istoriei religiilor, concluzioneaza ca sacrificiul „reactualiza raporturile directe dintre geti si zeul lor”. Geograful Strabon scrie ca Zamolxis s-a retras pe culmea muntelui sacru Kogaion, in apropierea unui rau cu apa limpede. Dupa unii cercetatori, KOG-A-ION insemna „Capul Magnificului” , fiind si denumirea Bucegilor. Aici se afla si Pestera Ialomitei, pe langa care trece raul cu apa limpede si Sfinxul romanesc, situate pe platoul din apropierea cabanei Babele. Acesta a suferit numai in ultima suta de ani serioase modificari, in urma actiunii agentilor naturali, dar si a turistilor needucati, megalitul fiind, in urma analizei unor fotografii si desene mai vechi, mult mai aproape de o imagine in profil a unui urias chip uman, mai bine conturat sub anumite unghiuri de lumena. Asupra uriasei stanci sunt pareri pro si contra in randurile cercetatorilor, unii optand pentru un capriciu al naturii, altii, pentru o sculptura gigantica.

Remarcand ca cercetarile nu s-au facut la baza Sfinxului romanesc, acesta a revenit in actualitate la sfarsitul anilor ’70, cand cunoscutul cercetator peruan Daniel Ruzo – care a descoperit in Peru sculpturi uriase, pentru realizarea carora un popor necunoscut a folosit in urma cu circa douazeci de milenii stanci naturale – a „radiografiat” Sfinxul si Varful Omu, un adevarat focar de energie spirituala, dupa aprecierea unor persoane cu perceptii extrasenzoriale. Cercetatorul sud-american nu a exclus posibilitatea ca unele megalite din Bucegi sa fi fost prelucrate de oameni, ceea ce in lucrarile de specialitate poarta denumirea de origine antropica, ipoteza sustinuta si de profesorul Traian Naum.

Anul 1968, cand au loc cercetarile lui Daniel Ruzo, trebuie coroborat cu un alt eveniment important pentru investigatiile la care ne referim. Este vorba de mulajul executat fidel dupa cele 125 de tablouri reliefate in marmura de Cararra pe originalul Columnei lui Traian care, dupa un lung stagiu de depozitare la Roma, in subsolurile Lateranului, ale Forului Roman si ale Vaticanului, intarzierea pricinuita de vitregia ultimului razboi mondial, a ajuns in sfarsit la Bucuresti. Copia realizata din ciment-armat dupa originalul atribuit celui mai mare architect al antichitatii, Apollodor din Damasc, ofera, dupa cum scrie prof. univ. dr. Dumitru Tudor, „documentatia directa si vasta privitoare la studierea tuturor problemelor legate de momentul cuceririi regatului dac si inceputurile romanitatii de la nordul Dunarii”.

Ceausescu a fost informat ca exista o sursa de apa foarte pura, cunoscuta de peste doua mii de ani, care se gaseste in zona initiatica a dacilor din Bucegi, scrierile antice pomenind de apa miraculoasa din care a baut Zamolxe(Zamolxis) inainte de a deveni zeu. Mai mult, ca exista un simbol al celor sapte izvoare pe scuturile dacice. Este chiar zona de care am vorbit, de pe versantul estic al masivului Bucegilor, apa ciudata de aici constituind obiectul unui studiu de laborator inca din 1927, studiu continuat in perioada interbelica de catre academicianul Gheorghe Murgeanu si de catre o societate franceza. Testele au dovedit ca apa de la „Sapte Izvoare” are toti indicatorii calitativi, un standard superior tuturor surselor de apa cunoscute in lume, numarul bacteriilor fiind zero, ca si poluarea cu azotati si azotiti. Ceausescu a fost placut impresionat ca, in urma ultimelor studii facute la Hidrotehnica, in zona Cheilor Zanoagei, la Izvoarele Ialomitei ar exista un nucleu energetic pozitiv al nemuririi.

Este imposibil ca dictatorul sa nu fi discutat cu Tovarasa problema, mai ales ca acesteia i se aducea in fiecare zi cu elicopterul de la Olanesti apa minerala proaspata pentru afectiunile de care suferea, in special ale tubului digestiv, fapt confirmat si de marturiile militarilor care au intrat in contact cu aceasta in orele dinaintea executiei si care arata ca, neavand spray-uri asupra sa sau parfumuri, degaja un miros foarte greu, ca de cadavru. Camil Roguski, care a fost arhitectul de interior al familiei Ceausescu vreme de cateva decenii, isi aminteste ca in fiecare zi se aducea o cisterna de apa plata de la Campulung, folosita numai la spalarea vaselor, cu toate ca la casa principala din Primaverii exista un put adanc de o suta de metri, cu apa pura. In consecinta, Ceausescu a cerut ca perimetrul in care se afla SAPTE IZVOARE de la Scropoasa sa fie inchis circuitului turistic si sa se limiteze accesul la datele cercetarilor.

Anomaliile magnetice, de la extaz la agonie

Dr. ing. Ion Olteanu declara in vara anului 2003 pentru cotidianul Libertatea ca dosarele de la „Sapte Izvoare” au fost redeschise in 1990, iar testele moderne confirma ca apa izvoraste dintr-o grota, unde se afla un imens lac subteran, cu un debit de 4.000 litri/secunda. Izvoarele sunt intr-adevar unele dintre cele mai pure surse naturale de apa plata din lume, datorate unor anomalii ale magnetismului Terrei, inca nestiindu-se cauza si efectele ce le pot avea anomaliile respective asupra organismului uman. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, a precizat recent ca, in urma studiilor de cercetare a rocilor, ultima inversare a polilor magnetici a avut loc acum 780.000 de ani.

Conform cotidianului Ziarul, unii cercetatori situeaza fenomenul la sfarsitul anului 2012, marcat de schimbarile dramatice de climei, iar radiatiile solare mult mai puternice sunt o consecinta ce va afecta in special persoanele care simt campul electromagnetic al Pamantului, respectiv paranormalii. Investigatiile facute de noi au dus si la descoperirea partii pline a paharului, deoarece exista un dispozitiv caruia, din motive de publicitate, nu ii dam numele, care, combinand elemente de radionica si organicitate, focalizand un flux energetic extrem de puternic asupra unui subiect, are efecte benefice asupra unor maladii, apa distilata isi schimba gustul, iar plantele tratate cu apa incarcata de respectivul aparat cresc remarcabil mai repede decat celelalte plante.

Un alt loc unde ar trebui cercetat efectul benefic al anomaliilor magnetice este Izvorul Tamaduirii de la Sambata de Sus, de la poalele Fagarasilor, unde incepand din secolul al XVI-lea crestinii ortodocsi au descoperit un izvor cu proprietati miraculoase. De atunci, mii de credinciosi suferind de boli psihice, printre care depresiile si epilepsia, si-au gasit videcarea.

Revenind la Sapte Izvoare de la Cheile Zanoagei, un grup de cercetatori bucuresteni a intocmit un proiect de captare si imbuteliere a apei „sacre” si totodata, in cooperare cu consiliile locale, cu cateva organizatii nonguvernamentale din strainatate si cadre ale Universitatii Valahia din Targoviste, au demarat actiunea de realizare in partea estica a Masivului Bucegi a unui „antipolis”. Mai precis, o statie-pilot in care sa se testeze o forma de civilizatie rurala, cu diminuarea factorilor urbani nocivi, dar cu pastrarea unor cuceriri ale civilizatiei citadine, cum ar fi internetul si telefonia mobila.

Vorbim de apa pura, care necesita sute de milioane de euro, bune de investit intr-o tara membra UE, unde, in mileniul trei, comune intregi din judete precum Tulcea sau Vaslui sunt lipsite complet de surse obisnuite de apa potabila, sau aceasta nu se poate folosi din cauza poluarii. Festivismul sarbatoririi Zilei Mediului a trecut neobservat de omul de rand, in conditiile in care toti suntem vinovati intr-o mica sau mare masura de poluare. Pana cand?!”[1]

As mai vrea sa reamintesc inca doua lucruri ce exista in Muntii Bucegi:

 

„Gura de Rai” – celebra zona de un km patrat, unde organismul nu oboseste indiferent cat de mult efort ar depunde si daca ajunge acolo un corp obosit, imediat se va revigora. In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara “Gura de Rai”. E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.

Sabina Ispas, cercetator la Institutul de Etnografie si Folclor, considera ca termenul de “Gura de Rai” exprima o realitate simbolica a sacrului si una metaforica, in poezia populara, ca imagine artistica a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o traditie populara, fara o baza in realitatea concreta, palpabila.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/gura-de-rai-din-muntii-bucegi-un-loc-de-un-kilometru-patrat-in-care-organismul-nu-oboseste-si-functiile-fizico-chimice-se-revigoreaza-brusc.

Holograma din Muntii Bucegi – anual, pe 28 Noiembrie, data care este considerata si “ziua sfinxului” de catre multe persoane, se proiecteaza in Muntii Bucegi, atat in Masivul Caraiman, cat si in Masivul Bucegi o holograma uriasa. Cea mai vazuta holograma este cea in care intra si Crucea Caraiman de pe Masivul Caraiman, cel mai inalt din Muntii Bucegi.

Mai multe despre aceasta holograma, care socheaza oamenii de stiinta, avand in vedere ca nu este deloc, un fenomen de refractie, asa cum s-a crezut initial, cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/holograma-din-masivul-bucegi-si-caraiman-impreuna-crucea-caraiman-ce-se-proiecteaza-in-nori-un-fenomen-misterios.

 

Descoperirea din Masivul Bucegi din August 2003 – cea mai mare descoperire din toate timpurile! Totul devenind un SECRET mondial!

Descoperirea din Masivul Bucegi din August 2003 – un secret teribil in

topul secretelor de pe lista proiectelor negre ale U.S.A.P.

U.S.A.P. sau “proiectele negre” se traduc prin “operatiune ultrasecreta si

complet inchisa recunoasterii oficiale”. Practic acestea nu exista oficial

si nici chiar presedintii de state nu au acces la asemenea date. In

esenta, datele sint de acest gen, despre ce discutam noi, doar ca ei au

dovezile palpabile, empirice…

Despre Proiectele Negre ale U.S.A.P. am scris pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/proiectele-negre-ale-u-s-a-p-aici-se-afla-energia-punctului-zero-tehnologia-antigravitationala-fuziunea-atomica-la-rece-si-alte-tehnologii-ce-sint-ascunse-si-negate-in-mod-oficial-de-catre-oame.

“Romania nu si-a luat un angajament definitiv in ceea ce priveste secretul

descoperirii din Masivul Bucegi, insa din ce am aflat acel protocol semnat

de carpa KGB-ista, Iliescu, a fost semnat pe 10 ani, el expirand in August

2013.

Descoperirea din Masivul Bucegi a zguduit efectiv eşafodajul politic,

ştiinţific şi religios al celei mai mari puteri actuale, care sunt Statele

Unite ale Americii. A instituit imediat cel mai teribil secret mondial şi

a impli¬cat o luptă diplomatică teribilă şi presiuni politice

extra¬ordinare, deoarece România a dorit să prezinte această descoperire

lumii întregi.

 

Prin specificul ei, descoperirea ameninţă însăşi influenţa

politico-ideologică a Vaticanului şi spulberă iremediabil atât concepţia

antropologică a ştiinţei moderne, cât şi ideile despre isto¬ria planetei

noastre şi a omenirii. Felul în care s-au precipitat însă evenimentele,

incredibilele conexiuni şi sursele care au concurat la realizarea

descoperirii îmi dau posibilitatea acum, când cunosc toate elementele

implicate, să am o viziune fascinantă şi de ansamblu a întregului

angrenaj, uluitor de complex, care a condus la momentul epocalei

descoperiri. Ea apare astfel ca un punct-focar, ca o primă „staţie” foarte

importantă pe calea transformării conştiinţei umanităţii şi mi se pare cu

atât mai remarcabil şi sugestiv faptul că ea s-a produs în România.

 

Aşa după cum se va vedea, descoperirea reprezintă de fapt o „antecameră”

la alte realităţi chiar mai tulburătoare, pe care Cezar, împreună cu o

echipă de specialişti formată din reprezentanţi ai SUA şi ai României,

le-a investigat în cadrul unei „mari expediţii” pe parcursul unui an (din

luna octombrie 2003, până în luna iulie 2004). Problema publicării acestor

informaţii rămâne totuşi foarte controversată. Iniţial, statul român a

vrut să anunţe această descoperire lumii în¬tregi şi să o pună la

dispoziţia cercetătorilor. Se considera că aceasta nu mai reprezenta

neapărat o problemă de interes naţional, ci una de interes mondial. Lupta

de culise pentru a împiedica această dezvăluire de o importanţă

excepţională pentru omenire a fost determinată de intervenţia majoră a

SUA. Deliberările diplomatice, argu¬mentele pro şi contra, precum şi

promisiunile sau ameninţările au durat aproximativ două luni

(august-septembrie, 2003).

 

în urma unui acord ultra-secret care a fost semnat între cele două state,

România s-a angajat să nu prezinte lumii întregi descoperirea de pe

teritoriul ei. Probabil că, printre altele, primirea în NATO care s-a

efectuat în grabă, în primăvara lui 2004, a făcut şi ea parte din pachetul

secret de „compensaţii” pentru această hotărâre, în acest context,

plasarea unor baze militare americane pe teritoriul României poate să

devină o certitudine în următorii ani, constituind o „pavăză” puternică

pentru locaţia din Munţii Bucegi. Aspectele sunt foarte complicate şi

secrete. Nu cunosc deocamdată care sunt avantajele ţării noastre în

raporturile bilaterale cu SUA, dar anumite semne clare de ciudată

bunăvoinţă la cel mai înalt nivel diplomatic au început deja să apară.

 

Cu toate acestea, „mişcările de culise” ale SUA tre¬buie să se desfăşoare

cu mare precauţie, pentru a nu atrage prea repede nedumeriri şi întrebări

stânjenitoare din partea celorlalte state şi puteri ale lumii, care ar

putea observa dar nu ar înţelege interesul Americii pentru România.

Secretul descoperirii este practic absolut. Nu am mai văzut niciodată aşa

ceva, „sarcina” asigurării lui fiind preluată în mare parte de americani.

Voi descrie la timpul potrivit aceste aspecte, dar pot să afirm anticipat

că nu există nici un document, scris, filmat sau fotografiat, care să fi

părăsit zona descoperirii. A fost construit un hangar subteran imens,

pentru depozitarea şi manipularea echipamentului tehnic precum şi a

dovezilor. Este ca o adevărată uzină, complet utilată, iar ideea

construirii lui s-a dovedit foarte inspirată.

 

Totuşi, din informaţiile pe care le deţin, România nu şi-a luat un

angajament definitiv în ceea ce priveşte menţinerea secretului marii

descoperiri, însă termenii contractuali nu îmi sunt deocamdată cunoscuţi,

în prezent, metodele care sunt folosite pentru anihilarea oricărei

tentative de a cunoaşte ceva despre această descoperire sunt dezinformarea

şi lipsa oricăror dovezi materiale. Sarcina nu este uşoară, însă din câte

ştiu, ea a fost realizată cu succes până în prezent, în opinia mea, însă,

această stare de lucruri nu poate continua mult timp de acum înainte. Vom

analiza însă aceste aspecte după ce voi prezenta toate elementele care au

condus în mod gradat la efectuarea acestei descoperiri de excepţie pe

teritoriul României.

 

Practic ansamblul descoperit sub Masivul Bucegi in 2002, de catre

cercetatorii de la Pentagon folosind satelitii geostationari care au la

baza tehnologia bionica si cea a undelor de forma. La data de 11 August

2003, dupa o pregatire ca la carte o echipa romano-americana patrunde in

interiorul Masivului Bucegi (nu mai descriu toata povestea), asta dupa ce

foreaza de mai multe ori in incercarea vehementa de a patrunde in interior

desi barajele energetice nu permiteau. Intr-un final s-a reusit

strapungerea barierei energetice si unificarea galeriilor.

 

Primul tunel se afla in plan paralel cu baza muntelui si la o treime

distanta de baza Masivului Bucegi, iar acest prim tunel are o lungime de

280 m, dupa care coteste brusc intr-un unghi de 26 de grade continuand cu

alt tunel care este o lungime aseamanatoare, dupa care se termina in

interiorul unei aule gigantice in interiorul muntelui. Aula din interiorul

muntelui este gigantica aceasta avand o inaltime de 30 m si o latime de

100 m. Verticala la suprafata din interiorul aulei corespunde stancilor de

pe creasta Masivului Bucegi care poarta numele de Babele, iar verticala la

suprafata iese intre Sfinx si Babele.

 

PROBLEME POLITICE IN CADRUL GUVERNULUI ROMANIEI DUPA PUBLICAREA ACESTOR

CARTI CU PRIVIRE LA DESCOPERIREA DIN BUCEGI!!

O TENTATIVA ESUATA DE CENZURARE A CARTILOR LUI RADU CINAMAR DIN PARTEA

UNUI POLITICIAN PSD-ist (Adrian Nastase)!

DIRECTORUL SRI, ANTIMASONUL RADU TIMOFTE, REUSESTE SA-L OPREASCA PE ACEL

POLITICIAN (Adrian Nastase)!SI A MURIT 

 

“Generalul Obadea şi Cezar trebuiau să facă faţă unei situaţii care, fără

a fi deocamdată prea complicată, era totuşi tracasantă. Dacă nu era

tratată cu seriozitate, risca să declanşeze ceva la scară mai mare, punând

în pericol statutul bine definit şi destul de ocultat al Departamentului

Zero. Cezar mi-a spus că au avut loc trei rânduri de convorbiri între

membrul respectiv al comisiei şi generalul Obadea; la două dintre ele

asistase personal. Politicianul ameninţase aproape direct că sesizează

comisia şi demarează procedura de analiză, dacă nu se operează

modificările cerute. Prin aceasta se referea la trimiterea mea în SUA, dar

totul era doar un pretext. Nici măcar nu ascundea că vorbeşte în numele

unui grup de interese ascunse; astfel de aspecte sunt deja obişnuite la un

anumit nivel.

 

Lucrurile erau şi mai mult complicate de faptul că unul dintre motivele pe

care persoana îşi baza atacul era acela că eu scriam despre anumite

subiecte cu caracter secret şi publicam acele elemente. Era un aspect

delicat, care apăruse deja cu câteva luni în urmă, dar fusese înăbuşit la

o şedinţă secretă a directorilor SRI. Nu am avut niciodată multe elemente

în legătură cu acest aspect. Dar atât Cezar cât şi generalul Obadea m-au

asigurat că puteam scrie în continuare, fireşte în anumite limite, pe care

de altfel eu le-am respectat întru totul.

 

Acum, însă, problema era din nou pusă pe tapet, semn că “deranjul” nu

numai că nu fusese uitat, dar chiar se amplificase. Pe lângă

obstrucţionarea volumelor scrise de mine, se urmărea în paralel ca micul

“scandal” să creeze chiar o breşă în actualul sistem din SRI, pentru a se

putea prelua controlul asupra Departamentului Zero. În aceste condiţii era

evident că nu puteam să pun gaz pe foc şi să public acest al patrulea

volum al seriei imediat după evenimentele care constituie subiectul lui.

Am fost nevoit deci să aştept, sperând la anumite intervale de timp că

totul se va linişti şi voi putea să fac în continuare cunoscute

principalele aspecte cu care m-am confruntat în cadrul Departamentului

Zero. Numai că aşteptarea mea s-a prelungit destul de mult şi iată că

numai acum, la doi ani după apariţia pe piaţă a volumului 3 al seriei, am

primit aprobarea lui Cezar de a scrie în continuare.

 

Îl rog pe cititor să aibă înţelegere faţă de această situaţie complicată

în care eu, metaforic vorbind, am fost legat de mâini şi de picioare. Dacă

nu ar fi existat un anumit grup redutabil de persoane cu o mare putere

politică şi economică, ce îmi era favorabil, nu ar fi fost şanse ca aceste

cărţi să ajungă pe piaţă.

Desigur, eu nu pot expune aici toate aspectele de culise care există şi pe

care le cunosc. În afară de acestea, sunt unele elemente despre care Cezar

mi-a spus că e mai bine să nu le ştiu; ele fac parte din incredibilul

păienjeniş de interese şi ţeluri, care cuprinde o mare parte a oamenilor

puternici în această ţară. Mi s-a permis să subliniez doar unele

chestiuni, pentru a păstra un relativ echilibru într-o situaţie în care

“apele fierb” mai mereu.

 

Am primit cu puţin timp în urmă o notă informativă: ducesa de Halberg vine

în vizită la Bucureşti (n.ed. intamplare din anul 2006). Exact acum, în

aceste momente tensionate. Parcă se pregăteşte ceva.

Şi, vrând să mă asigur că nu vorbesc la pereţi, am întrebat-o direct pe

Shirt Li:

– Cred că ştii că e membru marcant al Nobilimii Negre?

Shin Li înclină capul în sens afirmativ…”

 

Mai multe puteti sa cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/descoperirea-din-bucegi-din-anul-2003-cea-mai-mare-descoperire-arheologica-de-pe-planeta-si-din-toate-timpurile.

 

Mai multe informatii avand legatura cu descoperirea din Bucegi puteti citi aici:

 

http://www.fara-secrete.ro/misterioasa-calatorie-a-echipei-romano-americane-printr-unul-dintre-tunelurile-de-sub-masivul-bucegi-tocmai-pana-in-egipt-ajungand-la-260-metri-adancime-sub-marea-piramida-intr-o-camera-oculta -> calatoria efectuata de echipa romano-americana prin cel de-al treilea tunel de sub Masivul Bucegi, ajungand tocmai in Egipt sub Marea Piramida intr-o Camera Oculta la 260 m adancime!

http://www.fara-secrete.ro/departamentul-zero-al-securitatii-statului-exista-dar-este-bine-tinut-secret -> Departamentul Zero al Securitatii Statului – Organizatia Oculta care se ocupa de dezvoltarea persoanelor cu capacitati extransenzoriale, organizatie implicata adanc in gestionarea problemelor din cadrul descoperirii din Bucegi

http://www.fara-secrete.ro/misterioasa-baliza-cosmica-din-antarctica-care-face-o-triangulatie-cu-muntele-mckinley-alaska-si-muntii-orastiei-masivul-sureanu-care-are-legatura-cu-satelitul-europa-al-planetei-jupiter-dar-si-cu -> Misterioasa Baliza Cosmica din Sud-vestul Antarcticii, de langa baza americana Macor, care face o triangulatie intre Muntele McKinley din Alaska si Muntii Orastiei (Masivul Sureanu) din Romania, dar si cu planeta Jupiter si intreg sistemul solar, avand legatura cu Descoperirea din Masivul Sureanu a unui munte ticsit de aur pur

http://www.fara-secrete.ro/descoperirea-din-masivul-sureanu-din-anul-1990-un-munte-de-aur-extrem-de-pur-unic-pe-terra ->

 

Descoperirea din Masivul Sureanu din anul 1990, cand s-au descoperit filoane de aur lungi de 1 metru care sint de o puritate unica pe Planeta. Americanii observand triangulatia Balizei Cosmice din Antarctica cu Muntele McKinley din Alaska si Muntii Orastiei (Masivul Sureanu), acuza serviciile secrete romane ca ascund ceva in legatura cu Masivul Sureanu

 

 

Staţiunea mureşeană Sovata şi-a câştigat renumele de „staţiunea miracolelor“ încă de secolul trecut

Este locul în care foarte multe cupluri vin cu speranţa că efectele apei sărate şi ale nămolului din Lacul Ursu îi pot ajuta să devină părinţi. . Sovata a apărut pe harta staţiunilor balneoclimaterice renumite în Europa încă din anul 1850. Atât lacurile cu ape clorurate şi sodice, cât şi nămolul din ele, cu proprietăţi terapeutice, au făcut din această mică localitate o destinaţie ideală de vacanţă şi de tratament, indiferent de sezon. Staţiunea a devenit un punct de interes pentru publicul larg după ce profesorul doctor Iuliu Haţieganu de la Cluj a vorbit pentru prima dată, în urmă cu aproape 100 de ani, despre proprietăţile benefice ale apei sărate din Lacul Ursu şi ale nămolului de Sovata. Renumele staţiunii Sovata se datorează lacurilor Ursu, Aluniş, Verde, Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate şi sodice, prezentând fenomenul de heliotermie. Mai exact, pe timpul verii, temperatura apei variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspătă provenită din râuleţe, care nu se amestecă cu apa sărată, ci se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic. Acest lucru face ca vara, temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac helioterm din sud-estul Europei, să varieze între 10 şi 20 de grade Celsius la suprafaţă, între 30 şi 40 de grade Celsius la adâncimea de un metru şi între 40 şi 60 de grade Celsius la adâncimea de 1,5 metri. Format în anul 1875, odată cu prăbuşirea unei exploatări de sare, umplută ulterior cu apa pâraielor ce coboară de pe versanţii din apropiere, Lacul Ursu este cel mai important lac sărat şi helioterm din Europa. Acesta are forma unei piei de urs – de aici şi numele. Lacul se întinde pe o suprafaţă de peste patru hectare, iar adâncimea apei depăşeşte 18 metri. Caracterul helioterm al lacului a fost descoperit în 1901. De la boli ginecologice, la boli neurologice Staţiunea mureşeană Sovata este recunoscută, în primul rând, pentru tratamentele ginecologice. Proprietăţile apei sărate şi ale nămolului au un puternic efect antiinflamator în sfera genitală, un efect de îmbunătăţire a calităţii endometrului, de îmbunătăţire a calităţii ovocitelor, spun specialiştii. Tratamentele cu nămol şi cu apă sărată se recomandă în primul rând pentru stimularea fertilităţii naturale, chiar şi pentru cuplurile care au hipofertilitate sau, la prima vedere, nu au nicio problemă. Sunt indicate tratamentele şi pentru pregătirea unei proceduri de reproducere umană asistată, adică pentru inseminare intrauterină de spermă sau pentru fertilizarea in vitro. La Sovata se pot trata infecţii cronice pelviene, salpingite cornice – când trompele sunt înfundate, dar şi alte infecţii ale zonei pelviene. Se tratează şi simptomele premenopauzei şi ale menopauzei. „Printre afecţiunile ginecologice care pot fi tratate la Sovata se numără: sterilitate primară şi secundară, prin obstrucţie tubară; insuficienţă secretorie ovariană – disovulaţie, deficit de fază luteală; boală inflamatorie cronică pelvină; uter hipoplazic (n.r. – dezvoltat incomplet); ovare micropolichistice; sindrom aderenţial pelvin (n.r. – prezenţa unor aderenţe între organele pelvine); endometrioză incipientă. Mai pot fi tratate inflamaţiile cronice genitale – anexite, metroanexite, salpingite, cervicite, colpite, cauzate inclusiv de infecţii candidozice. Tratamentele sunt benefice şi dacă există tulburări de ciclu menstrual sau pentru stări postoperatorii în sfera genitală“, ne explică Suzana Pretorian, medic primar de recuperare, medicină fizică şi balneologie la baza de tratament a Hotelului Danubius Sovata. La Sovata pot fi tratate, însă, mai multe probleme de sănătate, nu doar ginecologice, cum ar fi: afecţiunile reumatismale degenerative, inflamatorii, afecţiuni ale sistemului nervos, tulburări endocrine şi boli cardiovasculare. La Sovata pot fi tratate, aşadar, artrozele, spondilozele, tendinozele, dar şi afectiuni posttraumatice, stări după luxaţii, entorse sau după operaţii pe articulaţii. Tot în staţiunea mureşeană tratamentele au efect şi pentru afecţiunile neurologice periferice: sechele după poliomielită, pareze, polineuropatii, dar şi pentru afecţiunile endocrine, mai precis pentru hipotiroidie. Staţiunea oferă pentru afecţiunile enumerate mai sus: băi calde, tratamente ginecologice, împachetări cu nămol cald, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, saună şi gimnastică medicală. Cine nu are voie să se trateze la Sovata „Există şi câteva contraindicaţii. Tratamentele de la Sovata nu sunt recomandate persoanelor care suferă de boli în stadiu acut sau subacut, de stări febrile şi de orice boli infecto-contagioase acute, de exemplu, TBC. Nu sunt recomandate persoanelor bolnave de leucemii sau tumori maligne. Tratamentul balnear se permite numai după minimum 5 ani de la îndepărtarea tumorii, după un control anual riguros şi consult medical recent  ce confirmă lipsa riscului teoretic de recidivă tumorală. Există contraindicaţii şi în caz de hemofilie, anemii severe, infarct miocardic recent, accident vascular cerebral recent, hipertensiune arterială necontrolată medicamentos, insuficienţă cardiacă, tromboflebite, tromboză venoasă profundă, ulceraţii cutanate, boli venerice, epilepsie, boli psihice majore, toxicomanii, hipertiroidie, adică boala Basedow, precum şi în sarcină“, completează doctorul Suzana Pretorian. Tratamentele de la Sovata nu sunt recomandate persoanelor care suferă de boli în stadiu acut sau subacut, de stări febrile şi de orice boli infecto-contagioase acute, de exemplu TBC. Nu sunt recomandate persoanelor bolnave de leucemii sau tumori maligne.  „Printre afecţiunile ginecologice care pot fi tratate la Sovata se numără: sterilitate primară şi secundară, prin obstrucţie tubară; insuficienţă secretorie ovariană – disovulaţie, deficit de fază luteală; boală inflamatorie cronică pelvină; ovare micropolichistice, endometrioză incipientă.” Suzana Pretorian, medic primar de recuperare   „Duşul subacvatic este super“  „Noi am fost aici cu ani în urmă, în trecere, nu am stat să facem tratament. Atunci când am venit, singurul lucru care m-a impresionat a fost Lacul Ursu, acum mi se par toate schimbate. Mai ales hotelul unde stăm este renovat complet, baza de tratament este modernă şi camerele sunt dotate cu tot ce trebuie. Stăm 16 zile. Suntem pensionari şi am venit din Constanţa, cu bilete de tratament, să schimbăm aerul de la mare cu cel de la munte, căldura toridă de la noi cu aerul rece de aici. Pe mine mă dor toate încheieturile şi să ştiţi că după cinci zile de tratament, rezultatele au început să se simtă. Cele mai utile mi s-au părut apa sărată, parafina şi băile galvanice – au o denumire anume, dar nu pot să o spun acum. Şi duşul subacvatic este super. De acolo ies ca un nou-născut“, ne spune Tudora Tănase, din Medgidia, judeţul Constanţa. „Nu se compară! Am fost în anii ’70-’80, dar acum condiţiile sunt mult mai bune. Oamenii sunt aceiaşi, prea mult nu s-au schimbat, mentalitatea din păcate este la fel, nu avem grijă de nimic. Dar condiţiile, atât la cazare, cât şi spaţiul verde, staţiunea turistică, s-au schimbat enorm. Tratamentul cred că se ridică la standardele actuale, care se cer la nivel european. Este o staţiune modernă. Stăm şapte zile. Eu vin prin sindicat şi, cum biletul este de tratament, plătesc numai 30% din valoarea lui. Probabil, la salariile noastre este enorm. Noi lucrăm în învăţământ şi nu ne-am permite altfel. Eu fac băi alternative, masaj şi reflexoterapie. Soţul face nămol, băi cu ultrasunete şi băi sărate. Ne ajută. Eu am mai multe boli, nu vreau să vă plictisesc cu ele. Pentru osteoporoză, pentru bolile care apar la vârsta noastră e OK. Mai ales pentru psihic e OK.  Sunt convinsă că ne vom mai întoarce aici!“, spune o altă turistă, Elisabeta, din Marghita, judeţul Bihor. O legendă despre un băiat, o fată şi o zână geloasă Potrivit unei legende, Lacul Ursu şi Lacul Negru din Sovata s-au format în urma dragostei ce şi-au purtat-o o fată şi un flăcău, copiii unor păstori, blestemaţi de o zână. Se spune că sus, în munţii îndepărtaţi acoperiţi de codri, locuia o zână, care ar fi zărit pe o păşune un mândru flăcău de păstor păzind o turmă. S-a îndrăgostit imediat de el şi a început să-l pândească. La un moment dat, a observat că tânărul păstor nu era singur, ci împreună cu o fată, pe care o săruta cu foc. Înnebunită de gelozie, zâna i-a blestemat pe cei doi îndrăgostiţi, care s-au transformat, cu tot cu turmele de oi pe care le păzeau, în stane de piatră. Zâna a cutreierat apoi în lung şi-n lat munţii şi codrii. Nu a mâncat, nu a băut apă. Umblând astfel cu mintea rătăcită, crengile şi aşchiile copacilor i-au rupt frumoasa îmbrăcăminte, i-au smuls vălul, în locurile unde au căzut bucăţi din acest văl, s-au format flori de sare, iar dedesubtul acestora, munţi de sare. După o vreme, a ajuns acasă. S-a oprit în faţa casei goale, unde înăuntru jăraticul se încingea încă în vatră. S-a uitat cu o privire ştearsă la casă, iar apoi a blestemat-o. În acel moment, locuinţa s-a scufundat, auzindu-se o mare bubuitură. În locul acesteia s-a format Lacul Ursu, a cărui apă este încălzită şi astăzi de vatra casei în care a locuit zâna. Aceasta a umblat mai departe, până la vârful muntelui unde tot plânge de atunci în timpul nopţii, iar lacrimile adunate în vale ar fi dat naştere Lacului Negru. În realitate, locul unde a apărut Lacul Ursu a fost cunoscut cândva ca şi Groapa lui Pálné. Procesul formării lacului a fost declanşat de o rupere de nori, combinată cu surparea terenului sub care se afla o exploatare de sare. Procesul a început în 1860, însă Lacul Ursu şi-a căpătat forma asemănătoare celei de astăzi într-o perioadă de şase ani, adică între 1875 şi 1881. 3.000 de turişti din Israel, trataţi la Sovata în acest sezon Staţiunea Sovata a fost şi rănâne un punct important de atracţie pentru foarte mulţi turişti, spune Erik Szoboszlai, directorul de marketing al lanţului hotelier Danubius. „Înainte de Revoluţie, Sovata era o staţiune foarte populară. Aici veneau atât turişti români, cât şi turişti din ţările fostului bloc sovietic, dar şi din Finlanda, Israel şi Germania. De exemplu, în anii ’80, Sovata dispunea de circa 2.500-3.000 de locuri de cazare, dar treptat, numărul locurilor de cazare a crescut chiar şi până la 3.500-4.000 , la sfârşitul anilor ’90. Aceste locuri de cazare se ocupau în fiecare sezon.“ Renumele staţiunii s-a păstrat. În acest an, chiar la începutul sezonului cald, peste 3.000 de turişti din Israel şi-au petrecut vacanţa la Sovata. Alături de ei se relaxează şi vin la tratament în staţiunea mureşeană şi turiştii români din toate părţile ţării şi moldovenii, maghiarii şi germanii. „În acest an, statisticile arată că turiştii din România rămân în continuare cei mai numeroşi clienţi ai staţiunii, proporţia lor în totalul celor care ne vizitează fiind undeva la 65-68%. După români, vin moldovenii în proporţie de 20-22%, apoi cetăţenii din Ungaria, cu 8-10%, urmaţi de cei din Israel, a căror proporţie creşte de la an la an“, completează Erik Szoboszlai.  Cât costă sejurul terapeutic O cameră dublă la Sovata porneşte de la 100 de lei pe noapte şi ajunge să coste şi 590 de lei, la un hotel de patru stele. În funcţie de buget, cresc şi pretenţiile turiştilor şi la fel şi numărul tratamentelor primite. Un sejur de minimum cinci zile cu demipensiune, la un hotel de patru stele ajunge să coste şi 2.500 de lei. „În plin sezon este puţin mai scump, dar avem ocupat cam tot. În perioada de vârf, pentru o cameră dublă la hotelul Danubius, cu mic dejun, acces la SPA şi la ştrand, două persoane plătesc pe noapte în weekend 1.060 de lei. Pentru un sejur mai lung, de minimum cinci zile, preţurile scad la 470 de lei pe noapte, iar după 26 august, va fi şi mai accesibil. Atunci, un sejur va costa 360 de lei pe noapte“, ne explică Erik Szoboszlai.  Tot în centrul staţiunii găsim şi locuri de cazare mai accesibile. De exemplu, la Vila Sovata, pentru o noapte de cazare vom plăti doar 170 de lei. Cu cât vă îndepărtaţi de centru, preţurile scad. Pentru cei care ajung aici e bine de ştiut că o plimbare cu trenuleţul, pentru un tur al staţiunii, costă 6 lei, plimbarea fiind foarte apreciată de copii. Trenuleţul pleacă din centrul Sovatei, ajunge până la ieşire din staţiune şi se întoarce prin partea de jos. Cu siguranţă veţi putea admira toate peisajele, veţi simţi întreaga atmosferă de vacanţă şi forfota mulţimii dornice să străbată pe jos magazinele staţiunii. Turiştii care nu vin la tratament, ci doar să se răcorească la o partidă de înot în Lacul Ursu, trebuie să ştie că acesta este deschis publicului zilnic între orele 10.00 şi 18.00, cu pauză între orele 13.00 şi 15.00. Biletul de intrare costă 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. De neratat Mocăniţa cu aburi circulă din nou pe traseul Sovata – Câmpu Cetăţii. Pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10.00, 13.00, 17.00 şi 19.00. Durata unei călătorii este de o oră şi 45 de minute. Preţul unui bilet dus-întors este de 15 lei pentru copii, 20 de lei pentru studenţi sau pensionari şi 30 de lei pentru adulţi. Se acordă reduceri pentru grupuri de peste zece persoane. În apropiere de Sovata sunt Salina Praid şi Câmpul Cetăţii, renumit pentru peştele foarte bun şi pentru Festivalul Baloanelor cu aer cald

 

 

Facebook te spionează chiar şi după ce ai ieşit din reţea

Reţeaua de socializare Facebook şi-a câştigat o notorietate de-a lungul timpului pentru setările sale de intimitate. Acum apar însă alte probleme.Serverele Facebook pot afla ce alte site-uri ai accesat pe calculatorul cu care te-ai conectat, chiar şi după ce ai încheiat sesiunea. Pentru acest tip de “spionare” sunt folosite aşa-numitele cookie-uri, fişiere stocate pe harddisk la accesarea unui site.

Problema Facebook-ului este că, după ce ieşi din cont, cookie-urile ce urmăresc activităţile tale rămân active şi continuă să culeagă informaţii. În mod normal, ele ar trebui să se şteargă. Trebuie menţionat că aceste informaţii nu vor putea fi colectate de pe orice site, ci doar cele care au plug-in de Facebook. În orice caz, este bine ştiut faptul că o mulţime de site-uri au un astfel de plug-in.

Dacă vrei să afli mai multe, citeşte restul articolului pe Go4it.ro.

 

 

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*