Dupa ce s-au pricopsit procesatorii lor,impun reguli falite pentru noi

148262_621709574556985_1874616214_nDupa ce guvernele tarilor europene si-au capitalizat industria lor alimentara,  impun noilor integrati etichetarea cărnii .De ce? In primul rind sa  falimenteze pe  producătorii români,ca sa poata prospera ei ,si sa n e aduca  mincaruri impanate cu E-uri si M-euri  mortale.Asa se explica de ce Parlamentul European a cerut  o etichetare care să indice originea tuturor cărnurilor consumate.

 

“Noi cerem ca toate tipurile de carne – pasăre, porc, oaie, capră – să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia   propune astăzi”, a cerut eurodeputata ecologistă din Franta , Michèle Rivasi. Alex Jurconi, preşedintele Pro Agro, a spus   că acest tip de etichetare nu este în interesul producătorilor români și indiferent în ce loc din Europa produci carnea, siguranţa alimentară este un concept unitar.Avind in vedere patriotismul lor ,bine inradacinat ,avem  posibilitatea ca producătorii români să rămână cu marfa nevândută dacă vor da piept cu reticiența străinilor care vor vedea pe o caserolă de carne  produs “Made in Romania”. 

„ Acest tip de etichetare nu este în interesul producătorilor români, care se află abia la început. Vor fi măturaţi din rafturi de către etichetele pe care va scrie «carne provenită din, carne tăiată la, animal crescut în…» unde se ştie clar că acele produse din carne sunt, mă rog, acceptate fără rezerve de către consumatori. Pe când carnea din Lituania sau din Bulgaria, în aceste situaţii, va fi întâmpinată cu «Dom’le cine-s ăştia ? De unde vine ? Oaia e în regulă acolo?», consumatorul nu ştie că siguranţa alimentară e aceeaşi peste tot. Noi ,Federaţia Pro AGRO, ştim şi de asta ne şi ridicăm împotriva acestui tip de etichetare”, a spus Alex Jurconi.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*