Domnilor Fermieri, invatati din minciunirea oamenilor de catre Iliescu , cind a dat lovitura de stat! Nu va mai lasati dezbinati si dusi cu presul de catre copiile lui Ilici! Cita vreme faceti abonamente la reviste cu bani storsi din hotiile sacalilor/asasinilor economici- de talie globalista ; Deci, atita vreme cit luati ca de apucat ploaia si vintul, pamintul, cresterea si celelalte daruri Dumnezeiesti , cu totii vom ajunge ultima roata de la teleguta EUROPEI ! Iata tepele promisiunilor mincinoase de la intalnirea “ministeriala” a fermierilor cu traderii de cereale

pkuyDin cuprins-https://www.youtube.com/watch?v=A-1to2Pzjeg&feature=share… Fermierii au fost inhamati la jug si mafiotilor li s-au dat bancile, magaziile,masinile,fabricile procesatoare si facatoare de imputuri ,dar  si tot arsenalul de birjarit pe agricultori ;Crescătorii de animale sunt  în pragul falimentului din cauza boilor pentru care muncesc din greu,dar  acestia ii saboteaza ; Banditii isi petrec vacantele in paradis,pe banii nostri,dar nu se gasesc banuti  pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014; Crescătorii de bovine cer,  scadea impozitele  cu 10% din cota actuală: ”Pentru un metru pătrat de grajd, plătim cât pentru un metru pătrat de vilă!”;Pentru ca vin campaniile electorale,promitem fraierilor marea cu sare,inclusiv trezirea   din mahmureala a“pastorii”ministeriali

Principalul subiect al intalnirii   a fost negocierea preturilor la cereale,dar  totul a ramas ca in tren…

Liderii din agricultura si principalii reprezentanti ai companiilor care achizitioneaza cereale s-au intalnit  la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si, desi asteptarile fermierilor au fost foarte mari, acestia au ramas cu un gust amar dupa sedinta intermediata de …OMUL TRADERILOR,respectiv ,de   ministrul Daniel Constantin.

 

Preşedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Emil Florian Dumitru, isi exprimase anterior nemultumirea, in fata membrilor Comisiei de agricultura si a ministrului Agriculturii fata de pretul de achizitie pe care traderii din Romania il lanseaza in piata la productiile de porumb si de floarea soarelui, precizand ca diferenta dintre porumbul vandut la noi si restul tarilor UE este de peste 50 euro/tona.

 

 Fermierii au fost inhamati la jug si mafiotilor li s-au dat magaziile,masinile,fabricile procesatoare si facatoare de imputuri ,dar  si tot arsenalul de birjarit pe agricultori 

 

„Sunt profund nemultumit de modul in care functioneaza filierele de produs in Romania si in care traderii care detin peste 51% din capacitatile de depozitare ale Romaniei inteleg sa creeze un parteneriat cu fermierii romani si sa isi imparta in mod echitabil profitul pe filiera de produs. Spre exemplu, la porumb, discutam astazi la bursa MATIF din Franta de o cotatie bursiera de 180 de euro pe tona, iar in Romania de 160-161 de euro pe tona, pretul la Constanta, adica un pret de achizitie la fermieri de numai 138 de euro pe tona, ceea ce este inacceptabil din punctul meu de vedere ca presedinte de federatie reprezentativa”, a declarat acesta.

 

Fermierul a explicat ca depozitarii practica, in general, o anumita abordare faţa de agricultorii romani, argumentind ca ofera un preţ mai mic pentru ca vanzarea ar avea costuri suplimentare. „Nu este adevarat si este profund nedrept. Certificatul de depozit ca instrument de garantare a producţiei trebuie utilizat in exclusivitate de catre fermieri, nu de catre depozitari, pentru ca toate riscurile pe productia agricola le are fermierul”,  a mai spus Emil Dumitru.

 

La randul sau, Laurentiu Bacni, presedintele LAPAR, a declarat la finalul intalnirii cu traderii ca „ne-am dus la pomul laudat pentru ca nu s-a discutat ce credeam noi ca o sa fie pe ordinea de zi. Pur si simplu a fost numai o intalnire intre noi si traderii de cereale cu efect zero. Niciodata nu o sa poti sa ajungi la acelasi numitor comun pentru ca ei vor sa cumpere mai ieftin, noi vrem un pret corect”.

 

Crescătorii de animale sunt  în pragul falimentului din cauza boilor pentru care muncesc din greu,dar  acestia ii saboteaza 

„Ne întrebăm daca oamenii platiti de noi, din  Ministerul Agriculturii,din parlament, mai există, pentru că nu ne ajută cu nimic BUN . Cantitatea de lapte a scăzut deja cu 50% și situația se agravează pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scăderea producțiilor de lapte și a sporului în greutate la tineret, din cauza cantității scăzute de masă verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilității de producere a furajelor pentru perioada de stabulație”, declară președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, Marcel Andrei.

 Banditii isi petrec vacantele in paradis,pe banii nostri,dar nu se gasesc banuti  pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014

O altă nemulțumire a crescătorilor de ovine este aceea că încă mai sunt crescători care nu au primit Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014.

 

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine cere și abrogarea Legii vânătorii (legea 407/2006, modificată în iulie 2015), întrucât consideră că aceasta încalcă grav dreptul la proprietate și le permite asociațiilor de vânătoare să facă ce doresc pe terenurile proprietate privată.

 

“Modificările la această lege au fost aprobate fără a fi consultate și asociațiile crescătorilor de animale, sunt aberante și încalcă în mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu în acest sens este interzicerea pășunatului animalelor pe terenurile agricole în perioada 06 decembrie-24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici să-și recolteze culturile, dacă acestea sunt preferate de vânat”, susține Marcel Andrei.

 

Crescătorii de bovine cer,  scadea impozitele  cu 10% din cota actuală: ”Pentru un metru pătrat de grajd, plătim cât pentru un metru pătrat de vilă!”

”Impozitul colectat ca impozit pe norma de venit să rămână la nivelul administrațiilor locale cu destinația de refacere a infrastructurii agricole”, mai cer crescătorii de bovine din România.

”Am cerut ca impozitul pe tractoare și mașini agricole să fie redus la 10%. Acum plătim pentru un tractor de parcă avem o mașină de lux. O limuzină sau un jeep sunt chestiuni ce țin de lux, în timp ce un tractor este o necesitate la fermă, nu-ți poți face treaba fără el

Fermierii se chinuie sa obtina  un litru de lapte cu 80 de bani,dar la raft, produsul se vinde cu 4,5 lei.

Fermierul este obligat să închidă ferma, sacrificând animalele la prețuri de mizerie’

Pentru ca vin campaniile electorale,promitem fraierilor marea cu sare,inclusiv trezirea   din mahmureala a“pastorilor”ministeriali

De peste 20 de ani exportam busteni si produse agricole,pentru a le da de lucru altora si pentru a importa orice de la ei Sabotorii nationali bat apa in piua si nu vor sa procesam materiile finite,De ochii lumii,pentru succesul electoral,promitem prostilor iar,marea cu sare !Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, se declara ingrijorat de faptul ca Romania exporta in prezent materie prima si nu produse agricole finite, cea mai mare problema fiind ca in acest mod „se exporta si subventia” incasata de fermieri.

„Noi am dori ca exporturile sa se faca sub forma produsului finit. In aceasta varianta, avem si valoare adaugata mai mare. Totodata, veniturile care se intorc in ferma sunt mult mai mari decat in cazurile exporturilor de materii prime: animale vii, grau, porumb, tutun, rapita, floarea soarelui. Ce ne ingrijoreaza este ca odata cu exportul de materie prima se exporta si subventia, ceea ce nu este in regula. Este destul de delicat sa exporti materie prima si dupa aceea sa importi produse finite. De exemplu, exporti grau si importi biscuiti.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*