Fermierii din Romania se lasa “pastoriti” de lupi imbracati in oi si sunt “leganati” de o presa slugarnica burgheziei comunisto-globaliste (pentru bani) Iata de ce doar in Romania vacile rag si”Boii” nu le baga in seama ~Numai la noi cercetatorii striga si tot ei aud~ Proteste violente ale fermierilor la Bruxelles~ Sectorul avicol viabil a fost eliminat de la accesarea fondurilor europene, pentru a fi ajutati “gainarii” cu putine pasari , dar cu multe voturi in familie… Agricultori, ca si in regimul trecut, tot voi duceti greul : scapati si pe nemti de datoria neplatita ROMANIEI/ CÂT AUR ne-au FURAT Otomanii, Rușii , Habsburgii, fara a lua in calcul si pe hraparetii asasini economici de azi !? Doua DOAMNE Primar din Botosani si Sibiu, propun pe merit-premiile Excelentei

Poporul care -si omoara conducatorul,daca nu se pocaieste -in frunte cu Patriarhul Daniel  si cu toata popimea care ride de pocainta si huleste pe pocaiti (ca sa nu  someze fara bani…)ramine fara viitorsaa

DIN CUPRINS:Kovesi,care stie cel mai bine cum a fost FURATA (“privatizata”) Avutia Obsteasca de la gura amarastenilor,inclusiv cum au fost furate fostele CAP-uri/IAS-uri, vrea desfiintarea TOTALA a imunitatii demnitarilor~ Domnilor Fermieri din Romania,uitati-va cum  oficialii din  Franţa, ofera un plan de urgenţǎ în favoarea  agricultorilor nemulţumiţi:~Agricultorii polonezi au invadat cu  tractoarele  capitala  Varşovia, pentru a-şi face dreptate ~ Topul  celor mai mari crescători de bovine din România~Globalistii ne-au pus gind rau;iata ce noi mincaruri ne ofera: Musca domestica: Musca de casa comuna-wc,greieri, lacuste, viermi si molii  etcPentru ca am   batjocorit specialistii ;Pentru ca am tulburat,liberalizat lichidarea-demolarea agriculturii,ca sa fie  pescuita de hoti,acum, România     importa si slănină~ Intrucit  “pastorii” fermierilor  sunt de partea birjarilor,agricultorii cer alinierea subvenţiilor la nivelul concurentilor  din alte state UE~Drama de la Colectiv scoate la suprafaţă putreziciunile   societatii multilateral  falit -capitalista~Românii  produc energie  ,ca să plătească factura de curent a ungurilor și bulgarilor~Bruxelles-ul nu vrea ca romanii sa afle sub nicio forma  secretele despre Tezaurul Romaniei~ Desi dupa ce a descoperit datoria istorică a Germaniei către România  a fost concediat la cererea nemţilor,Iohanis …! Ori lasati multinationalele  sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului`~ S-a descoperit “aurul” lui Ceausescu,stors din truda agricultorilor,muncitorilor  etc!

wskd

 

 S-a descoperit “aurul” lui Ceausescu,stors din truda agricultorilor,muncitorilor  etc!

Arhiva ICE Dunarea ne-ar putea dezvalui multe lucruri surprinzatoare. Desecretizarea documentelor ar putea scoate la iveala informatii referitoare la tranzactiile de la sfarsitul lui 1989, bani care au disparut la inceputul lui 1990. S-a vehiculat ca aceste sume ar reprezenta capitalul folosit de actualii miliardari ai Romaniei pentru a da startul afacerilor de dupa Revolutie, potrivit realitatea.net.

 

Unul dintre beneficiari ar fi chiar Dan Voiculescu. Mai exact, firma Crescent care inainte de 1989 se ocupa cu exportul de tabla, tevi si otel. Prin intermediul Crescent s-a realizat aproape 40 la suta din totalul exporturilor cu ciment ale Romaniei. Marfa exportata de Crescent era livrata de ICE Metal Export Import si de ICE Dunarea, acestea fiind si companiile care urmau sa incaseze contravaloarea exporturilor. “In mod cert pe acolo se gasesc si semnaturi de ale domnului Voiculescu, semnaturi de ale altora. Eu as cauta altceva. Daca exista vreo asociere intre actualele firme ale lui voiculescu si Crescend. Acolo putem observa ca s-a produs transferul de bani, daca exista o astfel de asociere, probabil ca trebuie gandit”, a spus Traian Basescu.

 

S-a vehiculat faptul ca firma Crescent nu ar fi livrat niciun ban catre cele doua intreprinderi romanesti. Astfel, ar fi ajuns in conturile lui Dan Voiculescu fabuloasa suma de 300 de milioane de dolari care ar fi fost, de fapt, motorul afacerilor sale.

 

 

 

Doar in Romania  vacile rag si”Boii” nu le baga in seama ~

De la inceputul anului au debutat protestele fermierilor din zootehnie,dar nimeni nu ii asculta.Ultima manifestatie a avut loc recent .Crescători de bovine, din cadrul Sindicatului Național al Crescătorilor de Bovine din România, afiliat la Agrostar,au  protestat si  în fața sediului Ministerului Agriculturii, nemulțumiți de lipsa politicilor agricole din sectorul zootehniei. „Ne iau 16 la sută  cu jumătate de an înainte de a primi banii, iar persoanele fizice și PFA-urile plătesc 21,5 la sută din această subvenție. Din ajutorul de stat în toată lumea nu se oprește niciun leu, numai la noi ne dă cu o mână și ne ia cu două”, a declarat Toader Neață-Împăratu, președintele Asociației Crescătorilor de Taurine din România și președintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine afiliat la Agrostar .

Crescătorii de taurine si-au dorit să discute cu ministrul Agriculturii problemele nerezolvate ani la rind,dar,ca si  până acum au fost tratați cu indiferență. „Noi  trebuie să vorbim cu ministru, noi suntem în curte la dânsul…la dumneavoastră acasă dacă vine cineva îl invitați înăuntru, dacă sunteți sanatos la cap. Am tot vorbit zilele la rind,dar ne tratează cu indiferență. Vrea să ne trimită la discuție cu un …subaltern analfabet , dar noi vrem să discutăm cu ministrul nu cu directorul pentru că ministrul este plătit din buzunarele noastre. Dânsul și scaunele și mașinile și motorina și absolut toate gusturile de lux de care are parte- al nostru este. Dacă noi vrem să îi luăm mașina, o luăm astăzi, că este a noastră. Dânsul ar trebui să își facă timp”, a afirmat Toader Neață-Împăratu.Printre  nemulțumirile crescătorilor de vaci  retinem doar citeva: neacordarea subvenției reprezentând pierderea de preț la achiziția laptelui, “bâlbâiala” și întârzierea de către MADR a plăților privind diferența de preț la achiziția laptelui (cele 8,9 milioane euro acordate de UE); lipsa de politici agricole în sectorul zootehniei și cu preponderență în sectorul creșterii de bovine atât de lapte cât și de carne și lipsa despăgubirilor ca urmare a secetei din acest an,necorelarea valorii la subventia  celorlalte tari din uniunea Europeana etc

 

Numai la noi  cercetatorii striga si tot ei aud

 

Sindicatele salariatilor din sectorul agricol si alimentar, precum si din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, afiliate la Agrostar, au pichetat sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Principalele revendicari ale salariatilor din sectorul agricol si alimentar sunt legate de lipsa unor politici care sa conduca la cresterea nivelului salarial in acest sector, precum si de lipsa unor masuri de investitii care sa creeze noi locuri de munca in sectorul agricol, se arata intr-un comunicat al Agrostar.

Totodata, sindicatele salariatilor din sectorul agricol si alimentar subliniaza neimplicarea si nerezolvarea problemelor legate de salarizarea lucratorilor din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, acestia fiind asimilati functionarilor publici.

 

Mai mult decat atat, federatia Agrostar atrage atentia ca MADR arata dezinteres fata de negocierea Contractului Colectiv de Munca pe sectorul agricol, document de natura sa reglementeze raporturile de munca din cadrul acestui sector.

 

O alta revendicare mentionata de Agrostar este si lipsa de despagubiri ce ar trebui acordate ca urmare a secetei, „acestea fiind numai la nivel declarativ, intârzierea acordarii subventiilor, masuri ce conduc la intârzierea la plata a salariilor lucratorilor din acest sector de activitate”.

 

Sediul MADR a mai fost pichetat saptamanile trecute de crescatorii de bovine si ovine din Romania, precum si de legumicultori, toate protestele fiind organizate de federatia Agrostar.

 

Domnilor Fermieri din Romania,uitati-va cum  oficialii din  Franţa, ofera un plan de urgenţǎ în favoarea  agricultorilor nemulţumiţi:

 

In Franţa guvernul anunţǎ un plan de urgenţǎ în favoarea crescǎtorilor de animale. Aceasta într-un context în care numeroşi fermieri au organizat manifestaţii, uneori violente, în semn de protest faţǎ de scǎderea preţurilor la care sunt achiziţionate produsele lor.

Probabil cǎ mulţi turişti francezi sau strǎini au fost surprinşi în aceste zile descoperind cǎ drumurile spre mai multe obiective turistice majore erau blocate de tractoate şi de maşini agricole. A fost cazul în zona Mont Saint-Michel, unul dintre cele mai vizitate locuri din Franţa, în zona Lascaux 2 (celebra grotǎ cu desene rupestre), precum şi în alte regiuni din Normandia, Picardia sau Bretania.

 

Fermierii se plîng de faptul cǎ au ajuns sǎ vîndǎ carnea de vitǎ, carnea de pasǎre precum şi alte produse, cum ar fi laptele, la preţuri derizorii care nu le acoperǎ cheltuielile de producţie. Ministrul agriculturii, Stéphane Le Foll, recunoaşte cǎ zece la sutǎ dintre cele 22 000 de exploatǎri agricole sunt în situaţiea de a da faliment. Fermierii au deturnat sensul unui slogan publicitar care sunǎ în francezǎ cam aşa “Le lait, la vie” (adicǎ “laptele înseamnǎ viaţǎ) pentru a-l transforma în “Le lait, la mort” (altfel spus “suntem producǎtori de lapte şi ne aşteaptǎ moartea”).

Cotidianul Le Monde aratǎ cǎ preşedintele François Hollande a preluat personal dosarul pentru a “stinge incendiul” contestaţiei

 Deseori în Franţa manifestaţiile de protest ale fermierilor şi ale agricultorilor iau forme violente, uneori cu atacarea unor supermarketuri. De altfel acestea sunt vizate în mod direct, ca şi întregul sector al distribuţiei, acuzate cǎ obţin profituri fabuloase pe spatele producǎtorilor. Guvernul de la Paris anunţǎ deblocarea unor ajutoare, dar fermierii vor preţuri mai bune pentru ei cînd îşi vînd produsele.

 

Printre mǎsurile pe care le iniţiazǎ executivul se numǎrǎ şi aceea de incitare a francezilor de a cumpǎra produse autohtone, de bunǎ calitate (dar care uneori sunt ceva mai scumpe decît cele de import). Ideea cǎ un consumator poate acea şi o fibrǎ patrioticǎ revine în acest context, dar nimeni nu se poate baza pe acest tip de patriotism pentru soluţionarea unei crize care are rǎdǎcini mai adînci, legate de unele aspecte aberante ale liberei concurenţe.

 

Desi  în ţările occidentale agricultura e văzută ca o industrie, cu tehnologii şi metodologii specifice, și un control strict al calităţii, la noi  este  o agricultura de  subzistenţa

 

 în România  , randamentele la hectar sunt pe ultimele locuri în rândul ţărilor din UE.Iata citeva  exemple:

 

– Grâu. România: 3,6 tone la hectar; Germania: 8,6 tone la hectar; Anglia: 8,6 tone la hectar; Danemarca: 7,4 tone la hectar;

 

– Porumb. România: 4,8 tone la hectar; Spania: 11,2 tone la hectar; Austria, Franţa, Germania: peste 10 tone la hectar fiecare;

 

– Cartofi. România: 17,7 tone la hectar; Belgia: 54 de tone la hectar; Germania: 47,4 tone la hectar; Olanda: 45 de tone la hectar.

Topul suprafețelor  cultivate la nivel mondial si productivitatea culturilor

Cele mai mari suprafețe cultivate la nivel mondial sunt cele cu porumb și grâu. Orezul și soia sunt următoarele cele mai răspândite vegetale. Însă profitabilitatea acestora per hectar este mică din cauza prețului redus pe tonă.

 

Cele mai mari producții la hectar sunt cele de zahăr, trestia de zahăr, care asigură 80% din consumul mondial, fiind foarte productivă. Din sfecla de zahăr se obține restul de 20% din necesar. Pe locul următor sunt tomatele.

 

Profiturile maxime sunt cele ilegale, obținute din culturile de droguri. Din cauza riscului pe care îl presupun, canabisul poate aduce 470.000 de dolari pentru un hectar cultivat cu această plantă.

Agricultorii polonezi au invadat cu  tractoarele  capitala  Varşovia, pentru a-şi face dreptate 

 

În timp ce convoiul avansa spre capitala poloneză venind din est şi din sud, alţi agricultori blocau deja circulaţia pe mai multe drumuri de acces spre Varşovia.

 

Ca semn de solidaritate cu fermierii, minerii, aflaţi şi ei de mai multe săptămâni în conflict cu angajatorii lor, au ridicat două baraje rutiere în Silezia, dintre care unul pe şoseaua naţională ce duce spre Varşovia. Poliţia a organizat aici o circulaţie alternativă.

 

Agricultorii polonezi protestează împotriva scăderii preţurilor la carnea de porc ca urmare a embargoului din partea Rusiei, împotriva penalităţilor pentru depăşirea producţiei de lapte şi a pierderilor suferite de producătorii de carne halal după interzicerea abatajului ritualic în 2013 (autorizat din nou în decembrie anul trecut).

 

Reuniţi la apelul unui nou lider al fermierilor, Slawomir Izdebski, de la sindicatul OPZZ, agricultorii polonezi cer de asemenea demisia ministrului agriculturii, Marek Sawicki.

 

Acesta din urmă i-a invitat pe manifestanţi la negocieri, la începutul după-amiezii.

 

Primii manifestanţi s-au reunit deja în faţa Ministerului Agriculturii, protejat de numeroşi poliţişti. Pe o pancartă poate fi citit ‘Agricultura falimentează, Ministerului nici că-i pasă’.

 

Potrivit analiştilor, aceste mişcări de protest trebuie puse în legătură cu începutul campaniei electorale pentru scrutinul prezidenţial din 10 mai şi cu legislativele din toamnă.

 

Proteste violente ale fermierilor la Bruxelles

 

Mii de fermieri din Bruxelles au ieşit în stradă, nemulţumiţi de preţul din ce în ce mai mic al laptelui, informează RT, citat de B1TV. Piaţa acestui produs este în scădere din cauza unei supra-producţii la nivel mondial.

În urma embargo-ului impus de Moscova, preţurile la carne s-au prăbuşit şi ele.

Manifestanţii, în cea mai mare parte producători de lapte şi carne de porc, au blocat o zi întreagă cartierul european din Bruxelles.

Protestatarii au aruncat cu ouă şi sticle incendiare în poliţişti, iar aceştia au dat cu gaze lacrimogene.

Fermierii au adus cu ei tractoare şi mascote-animale, dar şi un sicriu simbolic, pentru agricultura europeană.

Pe lângă scăderea preţurilor la lapte, agricultorii sunt demulţumiţi şi de scăderea preţurilor la carne, fructe și legume, ca urmare a embargoului rusesc impus țărilor europene.

Manifestația s-a desfășurat concomitent cu reuniunea Consiliului Miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a anunţat că va deloca 500 de milioane de euro ca ajutor de urgenţă pentru agricultorii europeni.

Topul  celor mai mari crescători de bovine din România  

Nu puțini sunt fermierii români sunt cei care mizează pe o afacere agricolă cu vaci de lapte și de carne, agribusiness care devine cu atât mai profitabil cu cât efectivul de animale este mai mare și creșterea animalelor este completată de producerea propriilor furaje și procesarea proprie a laptelui și a cărnii. Iar dacă investitorul mai deține și propriile lanțuri în care să comercializeze mai ales produsele alimementare din ferma sa, atunci el își merită locul în topul celor mai mari crescători de bovine din România și deține într-adevăr o afacere profitabilă în agricultură!

 Locul 1.Familia Șoneriu – 1.755 de capete

Familia Șoneriua înțeles de acum câțiva ani care este secretul profitului din creșterea animalelor.Fostul secretar de stat Valentin Șoneriu și familia sa dețin 1.755 de capete de bovine în județul Brașov, afacerile CarmOlimp fiind localizate, mai exact în comuna Ucea de Jos.

 

CarmOlimp este un business de familie pornit de Olimpiu și Carmen Șoneriu, ajutați astăyi de cei doi fii  – Paul și Valentin. Cu activitate în sistem integrat, mergând de la agricultură, ferme, fabrici de procesare, până la lanţ de distribuţie propriu al produselor, afacerea brașoveană s-a extins pe verticală, de la un abator şi o fabrică de mezeluri cu o capacitate de 15 tone, la unul dintre cei mai importanţi furnizori de carne proaspată şi produse de carne din România. În 2013, când familia Șoneriu figura în Agrointel Top 100 cei mai bogați fermieri din România pe locul 34, business-ul includea cel puțin 50 de magazine proprii și 2.500 de capete de bovine din fermă, 1.000 de vaci de lapte, iar restul de 1.500 erau crescute pentru carne (rasa Limousine). Conform datelor APIA, în ultimul an, efectivul de bovine s-ar fi redus, însă în piață nu sunt zvonuri despre CarmOlimp că și-ar fi restrâns activitatea sau că ar fi avut un an mai slab.

 

Afacerea familiei Șoneriu funcționează cu 334 de angajați.

 

Locul 2. Familia Paraschiv – 1.275 de capete

 

Pajo Holding din Prahova este cel de-al doilea mare proprietar de bovine din România, afacerea aparținând lui Iustin Paraschiv și familiei sale. Business-ul figurează astăzi ca fiind trecut sub numele Andrei Paraschiv, soția afaceristului cunoscut ca fiind unul dintre cei mai tineri miliardari ai țării și care, anul trecut, a petrecut ceva timp în arest, fiind eliberat sub control judiciar în februarie 2014, în timp ce dosarul în care este acuzat de evaziune este încă pe rol.

 

RTEmagicC_milionar2Pajo Holding, înființat în 2006, are ca obiect de activitate fabricarea furajelor, comerțul cu animale vii, agricultură și creșterea animalelor. În 2012, holdingul a avut o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro și 126 de angajați. Una dintre principalele surse de venit pe care mizează familia Paraschiv sunt exporturile, dar comercializarea produselor se face și în rețeaua proprie de magazine.

 

Locul 3. Dimitrie Muscă (IAC Curtici)  – 858 de capete

Recunoscut drept cel mai performant fermier din România care an de an obține producții record la ferma sa din Curtici, Dimitrie Muscă primește subvenții pentru 858 de capete deținute în 2013 prin IAC din Arad. Totuși, din declarațiile sale pentru Ziarul Financiar, efectivul de bovine de la Curtici s-a mărit anul trecut ajungând la circa 1.200 de capete ce îi aduc fermierului un profit anual de 500.000 de euro. ”Am vaci de carne, și vaci de lapte. Tot ce produc, carne și lapte, este vândut în magazinele grupului”, a declarat Muscă cotidianului economic.

 

Compania     Județul          Acționar majoritar            Număr de capete

1.CarmOlimp          Brașov           Familia Șoneriu      1.755

2.Pajo Holding        Prahova        Andra Paraschiv    1.275

3.IAC  Arad   Dimitrie Muscă      858

4.Agroindaf Afumați        Ilfov   Claudiu Davițoiu    854

5.Agroserv Măriuța         Ialomița        Nicușor Șerban      802

6.N/A            Mureș           Gheorghe Damian 798

7.Romespa  Bihor Sandor Darabont   795

8.Asociația Crescătorilor de Bovine Ovine Caprine Porcine Cabaline Pcs    Vrancea        N/A            787

9.Teletex     Ialomița        Diana Chiș    785

10.Suinprod Pig     Maramureș Irina-Floare Cozma           757

11.Societatea Agricolă Petrești           Satu Mare    N/A    710

12.Lactate CH         Alba   Horia Ciufudean    697

13.Agrointer           Teleorman   Răzvan Adrian Balauru    678

14.Agroind Focșani          Vrancea        N/A    662

15.Agro-Carmolact           Bictrița-Năsăud     Alin Simion Neagoș          661

16.Agrimat Matca            Galați            Gavrilă Tuchiluș     654

17.Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Animalelor            Iași     N/A    648

18.Agro-Ardeal      Bistrița-Năsăud     Ioan Viorel Peica   642

19.Panifcom            Iași     Liviu Bălănici          640

20.Saris Com 96     Argeș Șerban Roibu          621

Topul a fost realizat de Ziarul Financiar luând în considerare efectivul de animale dețiunut pe o singură firmă. Astfel, spre exemplu, Adrian Porumboiu deține un efectiv total de 1.57 de bovine, dar acestea sunt în proprietatea a două firme separate (Agrocomplex Bărlad și Comcereal Vaslui), astfel că latifundiarul nu a intrat în topul de mai sus.

 

Globalistii ne-au pus gind rau;iata ce noi mincaruri ne ofera: Musca domestica: Musca de casa comuna-wc,greieri, lacuste, viermi si molii  etc

Parlamentul European a avizat o propunere care prevede introducerea in consum, a unor noi alimente, cum ar fi insectele, algele si noi tipuri de ciuperci.

Cea mai controversata decizie vizeaza insectele, folosite la noi ca momeala pentru peste si hrana pentru animale.

Musca de casa, care ne deranjeaza atat de tare vara, molia de fagure, un daunator pe care il gasim in fagurii de miere, greierele, pe care il recunoastem dupa cantecul sau, molia de matase, cateva specii de lacuste si mai multe tipuri de viermi, acestea sunt insectele cu ajutorul carora specialistii in alimentatie ar putea prepara din 2016 noi mancaruri.

Deocamdata, la noi viermii sunt folositi ca momeala pentru peste. Nu este exclus insa ca de la anul, conform reglementarilor europene, sa-i puteti cumpara din hipermarket si sa-i gatiti acasa.

In alte tari ale lumii insectele se regasesc in meniuri. Angelina Jolie, de pilda, n-a facut un secret din faptul ca le da copiilor sai greieri prajiti.

“Baietilor mei le place sa manance greieri, este unul dintre lucrurile lor preferate. Ii mananca de parca ar fi pufuleti”, a dezvaluit actrita.

Votul din Parlamentul European aduce cu sine si proceduri pentru autorizarea noilor alimente pentru ca acestea sa poata fi produse si comercializate in cele 28 de state membre. Mai intai se vor face studii si analize care sa garanteze ca insectele nu afecteaza starea de sanatate a populatiei.

James Nicholson, eurparlamentar: “Sectorul agroalimentar este in continua schimbare, adaptare si imbunatatire. Trebuie sa fim mereu pregatiti pentru schimbare. Avem nevoie de un cadru legislativ functional, care sa tina pasul cu dezvoltarile tehnologice din ultimii 20 de ani.”

Pentru ca aceasta initiativa sa intre in vigoare de anul viitor mai este nevoie de acordul Consiliul European. Alaturi de insecte mai apar in lista noilor alimente algele, unele ciuperci si noi tipuri de coloranti.

Lista completa cu noile alimente:

Musca domestica: Musca de casa comuna

Hermetia illucens: Musca “soldatul negru”

Tenebrio molitor: Viermi de faina

Zophobas atratus: Viermi de faina gigant

Alphitobus diaperinus: Viermi de faina mici

Galleria mellonella: Molia mare a cerii

Achroia grisella: Molia mica a cerii

Bombyx mori: Vierme de matase

Acheta domesticus: Greier de casa

Gryllodes sigillatus: Greier mic

Locusta migratora migratorioides: Lacusta africa migratoare

Schistocerca Americana: Lacusta americana

 Sectorul avicol  viabil a fost eliminat de la accesarea fondurilor europene,pentru a  fi ajutati  gainarii cu putine pasari ,dar cu multe voturi in familie…

Motivul acestei eliminări se datoreaza   criteriilor de selecţie stabilite de Ministerul Agriculturii din România în vederea modernizării fermelor agricole. Acesta  a prevăzut acordarea fondurilor europene numai pentru păsările crescute în sistem extensiv, adică pentru cele din curtea omului. Crescătorii de păsări, nemulţumiţi de această departajare, au cerut ca prin Măsura 121 din PNDR, privind modernizarea fermelor, să poată accesa şi ei fonduri europene pentru fermele în care sunt crescute păsări pentru carne în sistem intensiv.

Ilie Van , preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, apreciază că măsura luată numai pentru păsările crescute în sistem extensiv constituie o descalificare profesională a Ministerului Agriculturii. „De trei ani aşteptăm să facem investiţii în acest sector şi, dacă nu vom reuşi nici anul acesta, din 2010 vom mânca numai carne de pasăre din import, în condiţiile în care în acest moment sectorul asigură 75% din consumul intern la carnea de pasăre şi 95% la cel de ouă.

UE ne-a dat un răgaz până la 1 ianuarie 2012 să schimbăm cuştile în care sunt crescute găinile ouătoare, pentru respectarea normelor europene de bunăstare a animalelor. Probabil se vrea ca şi acest sector, care s-a mişcat destul de bine, să fie pus pe butuci pentru a mânca doar ce vrea UE. În lipsa creditării pentru investiţii şi a accesării fondurilor structurale, piaţa internă va deveni curând dependentă de importuri de carne de pasăre şi ouă din UE, întrucât lipsa unor tehnologii performante va face ca producătorii interni să nu poată face faţă concurenţei cu aceleaşi produse din alte state membre”, a mai spus preşedintele UCPR, Ilie Van.

Ca să ne putem face o imagine despre aceste ferme atât de necesare pentru crescătorii de păsări şi nu numai, reamintim că în România, la ora actuală, există în jur de 600-700 de ferme de găini pentru ouă şi carne,peste care  Ministerul Agriculturii,ajutat de alti papusari ,vor sa traga Cortina!

Ori lasati multinationalele  sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului

 

  Astazi tradatorii neamului de la conducere tarii lasa asasinii economici  sa vina liber sa pradeze tara, sa ne fractureze tara, sa ne ia aurul, sa adopte copii, sa isi faca televiziuni, firme si multe altele, in timp ce ei ne solicita viza de intrare catre SUA.

 

Politologul american evreu George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al  Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii . Individul practic ne santajeaza si ne spune in fata, tradus, cam asa : ”ori puneti tara la bataie si ne dati gazele de sist si aurul de la Rosia Montana, ori veti avea soarta lui Ceausescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar asta e pretul pe care trebuie sa il platiti”.

Rar mi-a fost dat sa aud la un asemenea nivel o abordare mai abjecta.

 

Dar sa ascultam ce zice:

 

”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.

In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”

“Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.

In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.

 

Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.

 

Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

 

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”

 

Ma multe pe infocivic.ro

 

Doua DOAMNE Primar din Botosani si Sibiu,propun premiile Excelentei

 

 Doamna Primar  Angela Toma Gradinaru,comuna George Enescu,judetul Botosani,considera ca Secretarul  general al Federaţiei Romovis, Ionică Nechifor,impreuna cu alti crescatori de oi  din Romania poate cistiga lupta  impotriva “pastorilor”imbracati in lupi  

Pentru ca unirea,asocierea  inseamna PUTERE,iata ,aceasta Federaţie propune reorganizarea crescătorilor de ovine din România, prin crearea unor asociaţii naţionale pe rase. Dintre propuneri  consemnam:1. Organizarea asociaţiilor naţionale pe rase, cu filiale în zona de creştere;

 

  1. Formarea cooperativelor judeţene, care să sprijine în mod real fermierii crescători de ovine, prin negocieri directe cu furnizori de produse necesare fermierului, negocieri directe cu beneficiari de materie primă sau animale în viu, accesarea de fonduri UE prin cooperative;

 

  1. Încurajarea formării de Camere Agricole judeţene, regionale, naţională, după modelul francez.

 

Aceste asociaţii naţionale pe rase, cât şi cooperativele, se pot organiza într-o Federaţie la nivel naţional, care să contribuie decisiv la îmbunătăţirea activităţilor în cadrul sectorului ovin, includerea Federaţiei în Camera Agricolă Naţională, prin care se pot prelua multe servicii ce astăzi sunt gestionate slab de către MADR, APIA, afirmă Nechifor. 

Acesta a lansat spre dezbatere propunerea de reorganizare a sectorului de oierit şi ar vrea cât mai multe sugestii care ar putea fi puse în practică de anul viitor, după Adunarea Generală a Romovis, care va avea loc cel mai probabil în ianuarie 2016. Propunerea a fost discutată şi cu reprezentanţi ai celorlalte Federaţii ale crescătorilor de ovine, la Indagra 2015, şi au fost semne că fermierii din sector ar putea renunţa la orgolii şi s-ar putea ajunge la un consens pe această temă. 

Reprezentantul Romovis susţine că este nevoie de o formă de organizare care să contribuie la formarea de noi linii, rase de oi, specializate în producţiile care se cer pe piaţă, într-o strînsă legătură şi printr-un parteneriat cu Staţiuni de Cercetare de profil.

Potrivit lui Nechifor, în prezent avem patru federaţii în România, fiecare cu puncte de vedere ţi interese diferite, chestiune ce convine autorităţilor locale şi centrale. Avem legislaţie precară, ce nu ajută pe nimeni. Nu stăpânim evidenţă, rapoarte privind numărul de animale, producţiile, exporturile, performanţele sau regresul anual. Nu suntem reprezentaţi în organizaţiile la nivelul UE, din acest motiv suntem minţiţi mereu după cum le convine autorităţilor. Nu avem reprezentare juridică atunci când se impune.

 

Din Capitala Oieritului,adica judetul Sibiu,Doamna Primar  Georgeta Irimie,orasul Dumbraveni,propune un Premiu de Excelenta pentru Sindicatul Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, condus de Marcel Andrei

Pentru ca ,iarasi ,crescătorii de ovine, au fost minţiţi de ministeriabilii pe care ii cotizeaza-MADR,s-au decis: „Vom protesta în continuare, încât copiii noştri să nu ajungă căpşunari”

Crescătorii de ovine care au protestat în faţa Guvernului in preajma Sarbatorilor Pascale,asteapta mult si bine  sa li se resolve revendicarile.A trecut si Pastele Cailor ,si  revendicările lor au rămas doar cu promisiuni neonorate din partea conducerii Ministerului Agriculturii. Aceştia acuză conducerea MADR de lipsă de interes faţă de problemele sectorului şi spun că vor continua protestele.

Deşi ni s-a promis că vom fi contactaţi în termen de două săptămâni pentru a discuta lista de revendicări, nici până astăzi nu am fost contactaţi, fiind ignoraţi total”, susţin crescătorii de ovine, reprezentaţi de Sindicatul Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, condus de Marcel Andrei.Reprezentanţii crescătorilor de ovine detaliază nemulţumirile şi revendicările lor, care, susţin ei, sunt „motivatiile  pentru care crescătorii au protestat şi vor protesta în continuare, încât copii lor să nu ajungă căpşunari”:

 

- Lipsa de comunicare şi consultare din partea Ministerului Agriculturii, unde sunt chemaţi la consultări doar cei compromişi şi care nu au nici un cuvânt de spus, astfel nerespectându-se legea 62/2011 referitoare la dialogul social;

 

- Legea 145/2014 (Legea pieţelor – n.red.) nu este clară, existând pericolul de triplă impozitare şi de impozitare a ajutoarelor de stat;

 

- Neimplicarea Ministrului Agriculturii în relaţia crescătorilor cu ANSVSA şi cu Colegiul Medicilor Veterinari, astfel că, la ora actuală, medicii concesionari deţin monopol fără şanse de a avea concurenţă în sector;

 

- Legea pajiştilor, care este proastă, deşi a fost modificată, nu este în a sprijini sectorul de creştere a animalelor, lăsând loc de interpretări, şi nu prevede expres ca Ordonanţa 34/2006 privind achiziţiile publice să nu fie aplicabilă în cazul legii pajiştilor;

 

- Legea 407/2006 privind fondurile de vânătoare o considerăm neconstituţională şi trebuie modificată, demersuri în acest sens făcând de circa cinci ani de zile, fără a avea o rezonanţă;

 

- Identificarea animalelor ar trebui să treacă în sarcina crescătorului sau a asociaţiilor profesionale care efectuează controlul oficial al performanţelor, venind în sprijinul crescătorilor la îmbunătăţirea calităţi genetice a animalelor de prăsilă;

 

- Lipsa unei strategii sau a unei politici clare a Ministerului Agriculturii, cel puţin pe termen scurt;

 

- Politicile agricole în toate statele se fac în cadrul Ministerului Agriculturii cu toţi actorii. La noi, medicii veterinari de liberă practică sunt stat în stat, ghidându-se după legi făcute de ei şi în folosul lor, astfel că nu există un dialog şi o politică coerentă în ce priveşte sănătatea animalului;

 

- La discuţiile referitoare la scăderea TVA la produsele de origine animală au fost invitaţi doar retailerii şi procesatorii, iar producătorii au fost ignoraţi, punându-ne întrebarea dacă nu cumva Ministerul Agriculturi s-a transformat în Ministerul Comerţului?

 

- Înglobarea subvenţiilor în venitul brut global duce la impozitarea acestora astfel ca subvenţiile nu mai pot fi considerate ajutoare, atâta timp cât sunt impozitate;

 

- Birocratizarea excesivă, astfel că ordinul 619/2015 privind modul de depunere a cererii unice de plată are 60 de pagini, tocmai ca să nu poată fi înţeles de fermieri şi chiar şi de angajaţii APIA, urmare fiind o cerere unică de plată pe 27 de pagini. În loc să simplificăm, complicăm.

 

„Prin măsurile luate de Ministerul Agriculturii sunt toate şansele ca animalele să dispară, iar crescătorii să devină asistaţi social”, conchid reprezentanţii crescătorilor de ovine.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*