Ce aveţi de spus despre fostul Papă Ratzinger, care a propus ca “Hristos să fie în centrul vieţii noastre”, ruinând fără să vrea, “castelul” de nisip al Guvernului Mondial? El a refuzat “plăcerile de o clipă ale globaliştilor”, şi a pledat ca lumea să nu se mai roage la icoane, statui, şi la alţi idoli de făcut bani pentru biserici dar de împins în iad pe contribuabili. Acest refuz, împreună cu alte împotriviri, rămân teme de dezbateri mondiale pentru a elucida abdicarea Papei Ratzinger. În spatele demisiei Papei Benedict al XVI-lea, credeţi că stă numai bătălia pentru cucerirea Africii? Este bine că nu mai ia pielea de pe morţii “bogaţi” Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a hotărât ca preoţii să nu perceapă bani pentru slujbele de înmormântare în cazul familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, dar şi pentru persoane bolnave sau vârstnici cu venituri mici?
Ştiţi cât ne costă un titlu de arhimandrit sau neimpozitarea unor gusturi de lux?
Din cei 14.231 de preoţi şi diaconi ai Bisericii Ortodoxe Române, numai cca 1.000 sunt salarizaţi din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti.De asemeni, numai 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizaţi neclericali sunt doar plătiţi integral de Biserică. În rest consistentele salarii de lux sunt plătite de amărăşteni. Tot contribuabilii plătesc pe cei aproape 7. 700 profesori de religie. Şi, colac peste pupăză, potrivit Codului fiscal, cultele religioase sunt scutite de la plata impozitului pe profit.
Credeţi că iese fum degeaba ?
Pe fundalul nemulţumirilor globale, excluzând nemulţumiri legate de formalismul religios, de idolatria sau de neveridicitatea învăţăturilor “preoţeşti”, punctăm doar o reacţie. Madalin Voicu face praf, la Tv, preoţimea: afacere, bişniţarie şi… peştele de la cap se împute. Deputatul PSD susţine că majoritatea slujitorilor Domnului, deci Biserica practică un gen de afacere – nu poţi să-ţi mai înmormântezi omul fără cel puţin 6-7 milioane.De ce Dumnezeu a devenit ca un fel de marfă? Pentru mine chestia asta înseamnă mai mult o durere, decât o revoltă.La fel şi pentru Dumnezeu şi pentru oamenii batjocoriţi de minciuni care potrivit unui sondaj CCSB, încrederea în Biserica Ortodoxă Română a scăzut, în ultimii ani, de la 80% la 66%, iar PreaFericitul Daniel a ajuns, la acelaşi capitol, sub micirea primarul Capitalei Sorin Oprescu şi premierul Victor Ponta!
Câţi bani de la noi dă de pomană statul pentru “clientelism religios”?
Şi deputatul Remus Cernea (ca şi Parlamentarul Grec Tasos Kurakis) cere ca Biserica Ortodoxă să nu mai primească bani de la stat, ci să aplice modelul german sau francez, pentru a mai uşura povara contribuabilului. De ce?” Pentru că separă Biserica de mediul politic redirecţionând bani spre alte nevoi şi nevoiaşi, care au uitat de mult să mai viseze luxul existenţial în care se complac “SLUJBAŞII”. În Franţa, biserica este separată de stat chiar prin Constituţie, motiv pentru care nu finanţează cultele religioase. Mai mult, salariile clericilor nu sunt suportate de bugetul de stat.
Cum putem uşura povara creştinilor şi cum putem degreva statul de miliarde de lei ?
Nici în Germania cultele religioase nu sunt finanţate de stat, ci există un sistem de impozitare eclesial. Dar la noi ,cultele religioase au primit în 2013 mai mulţi bani decât în anul precedent- 315,5 milioane de lei, adică aproximativ 71 de milioane de euro.Potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte, în România sunt recunoscute oficial 18 culte,dar nu toate sunt pricopsite cu “pomeni” de la stat! De ce Statul este cu unii muma şi cu alţii rămâne ciumă?Propunerea “trăsnet” a Parlamentarului Tasos Kurakis pledează pentru separarea Bisericii Ortodoxe a Greciei de Stat, Biserica urmând să se autofinanţeze şi să nu mai aştepte ca finanţarea să vină de la oameni.