Cura de struguri imbata aproape toti “virusii”

download (2)Consumul de vin, dar şi de struguri poate să ne protejeze de efectele negative ale razelor solare, susţine un nou studiu, care a descoperit în fructe o substanţă ce poate limita deteriorarea celulelor.
Oamenii de ştiinţă spanioli de la Universitatea din Barcelona şi Consiliul Naţional Spaniol de Cercetare au descoperit în struguri substanţe care protejează celulele pielii. Deja companiile cosmetice şi-au arătat interesul faţă de aceste substanţe, în ideea de a dezvolta noi creme şi pastile care să imite procesul creat de ele.Şi cercetători din Franţa au descoperit că flavonoizii din struguri pot bloca reacţia chimică ce cauzează distrugerea celulelor şi provoacă, ulterior, afecţiuni ale pielii. “Doctoriile” din struguri a creat deja o noua industrie în Franţa. Acest lucru se datorează faptului că strugurii sporesc imunitatea căilor respiratorii și țin răcelile departe, reduce riscul de astm. Conţinând cel mai puternic antioxidant din lume– resveratrolul, strugurii contribuie la protejarea inimii și a vasele de sânge, reducând stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroză.
Printre alte binefaceri ale strugurilor să reţinem că au EFECTE ANTICANCERIGENE, SCAD COLESTEROLUL RĂU, MENȚIN TINEREȚEA s.a.
Prin consumul de struguri, mai pot fi combătute și alte afecțiuni precum gastrita, ulcerul și constipația, bolile de piele, litiazele renale și biliare, anemia, tulburări hormonale specifice femeilor.
Consumul frecvent de struguri stimulează digestia și tonifică stomacul și intestinele. Persoanele care suferă de constipație, să mănânce struguri dimineața, pe stomacul gol, aceștia fiind considerați fructele cu cel mai puternic efect laxativ. Studiile arată că strugurii negri conțin substanțe cu efect antibacterian, putând combate chiar și infecțiile virale, curele de struguri putând scurta durata unei viroze. Cataplasma cu struguri, făcută chiar şi numai o dată pe săptămână, scade febra şi reduce durerile abdominale sau reumatismale, fiind cunoscută că un bun remediu în cazul inflamaţiilor. Aceasta se face astfel: după ce zdrobeşti strugurii, îi întinzi pe un tifon subţire, pe care îl pui pe zona afectată şi îl ţii timp de o oră sau două. Cura cu struguri contra constipaţiei constă în consumul strugurilor de trei ori pe zi, timp de o lună, 1-2 kg zilnic. În acelaşi scop, li se poate da şi copiilor de peste şase luni 1-2 linguriţe de suc de struguri pe zi, după supt sau după masă. În timpul curei cu struguri, pot apărea crampe sau diaree, uşor de combătut dacă se bea o cană cu ceai de mentă pe zi.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*