Unul dintre specialiştii de marcă din România care dau prestanţă profesiei de primar, de agronom, dar şi de Om se numeşte NICOLAE DRĂGOI -alesul ORAŞULUI DĂBULENI, judeţul Dolj.
Cum a reuşit acest om să scoată pâinea cea de toate zilele din nisipurile deşertice ale Olteniei? Cum a reuşit să reziste stresului regimului auster de până la 1990, muncii fără concedii, conferinţelor de dis-de-dimineaţă ori de noaptea târziu? Cum a reuşit să fie şi exigent şi intransigent, dar şi apreciat de muncitori, de zilieri şi chiar de orăşeni? Com a reuşit să scoată adevărate carate din nisipurile mişcătoare şi din “lupta” cu atâţia… opozanţi! Sunt atât de multe întrebări şi atât de frumoase răspunsuri, încât… Deşi a fost născut în oraşul BAIA DE ARAMĂ, JUDEŢUL MEHEDINŢI, s-a adaptat din mers cerinţelor agriculturii doljene de ieri şi exigenţelor de azi. Studiul şi munca responsabilă l-au ajutat să câştige tot felul de lupte din producţie, dar şi din administraţie. După ce a absolvit FACULTATEA DE AGRICULTURĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂŢII DE STAT CRAIOVA, SPECIALITATEA – INGINER AGRONOM, a pătruns în arena muncii, fiind format şi călit la una dintre cele mai pretenţioase şcoli, respectiv, la şcoala iasista. Între anii 1978 – 1983 a lucrat la Întreprinderea Agricolă de Stat Dăbuleni. Rezultatele, meritele obţinute l-au propulsat la CUASC Bechet, unde a activat până în 1990. Din acel an până în 1996 a lucrat la S.M.A. Dăbuleni, fiind apoi cooptat în administraţie, că viceprimar al oraşului Dabuleni. Din acel moment şi-a pus în valoare experienţa de specialist şi de bun gospodar, fiind ales primar din anul 2000.Şi, de atunci nu mai poate fi învins de nici un adversar, oamenii votându-l mandat după mandat. Nu-mi propun nici măcar să inventariez realizările din administraţie. S-ar putea scrie o carte despre cum arata acest oraş în 1996 şi cum arată acum. Redau doar o părere, un citat al Preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, consemnat la ultima lansare a candidatului PSD la primăria Dăbuleni:”
Primăria a devenit casa dăbulenilor, iar oraşul este “familia” primarului
Despre Nicolae Drăgoi, primar al oraşului Dăbuleni, se spune că a dus greul administraţiei acestui oraş, că a făcut mai multe investiţii decât alţi primari la un loc dinaintea sa. Asta nu înseamnă că rezolvând probleme inabordabile de mulţi, mult prea amânate de alţii, oraşul este acum lipsit de griji “a menţionat Ion Prioteasa (foto).” Unul dintre secretele primarului constă în faptul că „această primărie a devenit casa dăbulenilor, iar oraşul este “familia” primarului. Realizările sunt în măsură să nu daţi această primărie pe mâinile altora care nu merită” a spus preşedintele.
“Mă mândresc că împreună cu dumneavoastră am realizat atât de multe în ultimii patru ani, a fost o muncă în echipă, a mea cu dumneavoastră, spre deosebire de contracandidaţii mei, care nu au cu ce se lăuda, nu au nimic concret”, a spus primarul.
Nicolae Drăgoi
“De primarul din Dăbuleni mă leagă o foarte strânsă prietenie. Ne-am dat mâna pentru a face împreună proiecte pentru Dăbuleni. Am reuşit să realizăm investiţii chiar în modernizarea şi reabilitarea Spitalului din Dăbuleni.”
Chiar dacă în ţară, spitalele mor pe capete, cine se bate pentru ele, le resuscitează
“Ne-am bătut foarte tare ca acest spital să nu fie transformat în vreo anexă a Spitalului din Segarcea. Ne spuneau de la Bucureşti că este insuficient înzestrat, aşa că am alocat bani pentru dotare şi pentru reabilitarea unor secţii ale spitalului, a menţionat interlocutorul. “
Printre reuşitele primarului despre care oamenii spun că este omul potrivit la locul potrivit, reţin câteva: iluminat public îmbunătăţit, casă de cultură dotată cu sonorizare şi mobilier, modernizarea fântânilor locale şi locurile de joacă pentru copii, modernizarea trotuarelor centrale, betonarea aleilor principale, repararea căminului cultural, extinderea sediului primăriei, modernizarea străzii “Pârâul Morii”, construirea unei săli de sport şi a Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul de Est, amplasarea semafoarelor cu lumină intermitentă la trecerile de pietoni, amplasarea ceasurilor electronice cu anunţuri publice, realizarea de parcări în centrul oraşului, modernizarea staţiilor de autobuz, ridicarea statuii “Constantin Brâncoveanu” în parcul central, extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică – zona complex Tucu, finalizarea aplicării legilor funciare, inclusiv pentru păduri
Sunt însă şi proiecte care se află în derulare şi pe care primarul Nicolae Drăgoi trebuie să le ducă la bun sfârşit în acest mandat. Un exemplu este sistemul de alimentare cu apă. “Împreună am reuşit să aducem aproape 10 milioane de euro. După ce vom vedea acest obiectiv realizat o să trecem la faza a doua – la canalizare, la epurare de apă, la extinderea sistemului de apă şi la alte munci a adăugat edilul şef al oraşului.
În oraşul Dăbuleni, munca este molipsitoare
Pentru că printre alte caracteristici de bază pe oamenii din Dăbuleni îi caracterizează în primul rând munca responsabilă, faima gospodarilor de aici este cunoscută în toată ţara. Lecţia muncii a fost învăţată şi de la edilul lor. Nu întâmplător ţara este invadată de pepenii acestei zone, dar şi de alte roade ale inventivităţii şi muncii lor, despre care publicăm şi în pagina 6. Dăbuleniul este locul unde nu prea găseşti vreo palmă de pământ nelucrat. “De aceea cred cu tărie că aveţi nevoie în continuare de un primar care nu fuge de muncă, un om care a dovedit prin ceea ce a făcut pentru Dăbuleni că mai merită un mandat”, a spus preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa. “Eu tot ce am realizat am făcut-o din inimă, dar nu vreau să mă laud, cei care sunt în măsură să vorbească despre realizările de până acum, sunt locuitorii. Am încercat să fiu cât mai aproape de oameni şi să ţin cont de nevoile lor”, a conchis Nicolae Drăgoi, primarul oraşului Dăbuleni. Pentru viitor se află pe agenda de lucru: reabilitarea Grădiniţei nr.1, extinderea şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII nr. 1, înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit, realizarea monumentului eroilor – Parcul Bisericii, betonarea principalelor străzi din localitate şi realizarea de spaţii verzi în zona centrală şi DN 54. Totodată, pentru acest profesionist de top rămâne o constantă de bază atragerea fondurilor de finanţare externă, prin întocmirea unor proiecte pentru dezvoltare a structurii şi infrastructurii oraşului.
cine mai crede in munca, in invatatura, in sacrificiu? oameni de talia acestui primar sunt de pe alta planeta si noi am fost invatati sa traim din chiul , din hotii, din cearta, din tradare, din imoralitate si asa o s-o tinem pana ne ducem la fund