In primul rind prind expunerea rationala la razele soarelui. Asta pentru ca asimilarea calciului depinde in primul rand de vitamina D ,prezenta in organism,dar care se sintetizeaza prin expunerea la soare. Aceasta vitamina se gaseste in uleiurile de ficat de peste, uleiurile de masline, germenii de grau si seminte.Apoi prin asigurarea unei flore intestinale sanatoase.
Deci, este important sa se evite invadarea de bacterii pentru a permite calciului sa fie absorbit de sange. Evita dulciurile, alimentele prea sarate sau prea dulci. Bea apa bogata in magneziu. Magneziul este cunoscut pentru ca favorizeaza pastrarea calciului solubil. Renunta la bauturile cofeinizate. Eliminarea calciului din organism prin urina, fecale si transpiratie este grabita de mai multi factori printre care cofeina. Incearca sa reduci cantitatea produselor bogate in cofeina: cafea, ciocolata, ceai. Mananca fructe bogate in vitamina C.Vitamina C ajuta la asimilarea calciului in corp, de aceea este indicat sa consumi portocale, kiwi, ardei gras etc.
Un rol benefic il are si vitamina K, deoarece creste retentia de calciu in oase, astfel preintampinand instalarea osteoporozei.Elimina sau redu pe cat posibil din alimentatie sucurile racoritoare.Bogate in fosfor , sucurile racoritoare pot duce la pierderea calciului prin urina.Nu asocia suplimentele de calciu si de fier,pentru ca in acest fel sunt neutralizate beneficiile ambelor substante,in detrimental sanatatii.Este indicat sa iti faci analizele sangelui pentru a sti daca organismul are o carenta de calciu.