Din pagina despre aditivii vaccinurilor, pagina de informare apartinand Centrelor SUA pentru Controlul Bolilor, iata ingredientele ‘”binefacatoare”, utilizate ca aditivi ai vaccinurilor:Aluminiu – un metal usor care provoaca dement si boala Alzheimer. Nu ar trebui niciodata sa iti injectezi aluminiu.Antibiotice – substante chimice care favorizeaza aparitia supermicrobilor, care sunt tulpini mortale de bacterii rezistente la antibiotice, si care omoara zeci de mii de americani in fiecare an.
Formaldehida – o chimicala de “murat” utilizata pentru conservarea cadavrelor. Este foarte toxica pentru sistemul nervos, cauzand orbire, deteriorarea creierului si convulsii. Departamentul SUA pentru Sanatate si Servicii Umane admite deschis ca formaldehida cauzeaza cancer. Poti vedea tu insuti pe website-ul Programului National de Toxicologie, prezentand cel de-al XII-lea Raport asupra Cancerigenelor.
Acolo fisa informativa neglijeaza complet sa mentioneze formaldehida din vaccinuri. Totusi afirma ca “formaldehidacauzeaza leucemia mieloida, si cancere rare, inclusiv sinonazal si nazofaringian”.
Monoglutamat de sodiu (MSG) – O chimicala neurotoxica numita “excitotoxina”. Face ca neuronii cerebrali sa fie supraexcitati pana mor. MSG este toxic chiar si cand este consumat in alimente, unde cauzeaza migrene si afectiuni ale sistemului endocrin. Nu ar trebui NICIODATA sa iti injectezi MSG in corp. Dar este ceea ce fac lucratorii din sanatate cand iti injecteaza vaccinuri.
Thimerosal – un compus metil-mercuric ce cauzeaza vatamari permanente si severe ale sistemului nervos. Mercurul este extrem de toxic pentru creier. Niciodata nu ar trebui sa il atingi, inghiti sau injectezi in nici o doza. Nu exista doza sigura de mercur! Chiar si CDC admite prompt ca unele vaccinuri tot mai contin mercur (thimerosal).
EFECTE SECUNDARE
In plus, Programul National de Toxicologie admite in propriile documente ca:
“Vaccinarile… ar putea produce o mica, dar masurabila, sporire a nivelului de mercur din sange”.
“Thimerosalul a fost gasit ca traversand barierele sange-creier si placenta”.
“… pericolele thimerosalului includ neurotoxicitate si nefrotoxicitate (adica toxicitate pentru creier/nervi si rinichi).
“… profilele toxicologice similare intre etilmercur si metilmercur (thimerosal) ridica posibilitatea ca neurotoxicitatea sa poata interveni de asemenea si la doze mici de thimerosal.”
“… nu exista linii directoare pentru expunerea sigura la etilmercur, metabolitul thimerosalului.”
“… evaluarea a determinat ca uzul thimerosalului in calitate de conservant al vaccinurilor ar putea avea ca rezultat introducerea in corp in primele sase luni de viata a mercurului in doze ce depasesc prescriptiile din liniile directoare ale Agentiei pentru Protectia Mediului (Environmental Protection Agency – EPA)…”
“In SUA si nu numai thimerosalul este inca prezent ca si conservant in unele vaccinuri furnizate copiilor mici, ca si in anumite produse biologice recomandate in timpul sarcinii. Thimerosalul ramane un conservant in unele vaccinuri administrate adolescentilor si adultilor. In plus, thimerosalul continua sa fie utilizat international, ca si un conservant de vaccinuri.”
Raportul continua apoi sa spuna ca FDA (Agentia pentru Alimente si Medicamente a SUA) studiaza thimerosalul si oarecum l-a gasit a fi perfect sigur. Mai declara ca producatorii de vaccinuri “lucreaza” pentru a elimina thimerosalul din vaccinuri, dar in realitate este inca utilizat la fabricarea acestora.
Apropo, acest raport mai dezvaluia ca FDA impune conservanti ca thimerosalul doar in asa-numitele vaccinuri “multi-doze” – fiole ce contin mai mult de o doza de vaccin. Companiile producatoare ar putea, daca ar vrea, sa produca vaccinuri “curate” mono-doza fara vreun continut de mercur/thimerosal.
Dar nu o fac, pentru ca este mai profitabil sa se produca vaccinuri multi-doze cu continut de mercur. Asa dupa cum admite raportul, “conservantii nu sunt necesari pentru produsele in format fiola cu o singura doza. Fiolele multi-doze sunt preferate de unii doctori si unele clinici, deoarece sunt adesea mai putin scumpe ca pret pe doza si cer mai putin spatiu de depozitare”.
“Mercurul in vaccinuri este o teorie a conspiratiei!”
Mi s-a spus de catre numerosi “sceptici” si doctori ca nu exista asa ceva ca mercurul in vaccinuri, si ca orice astfel de sugestie nu este nimic mai mult decat o “salbatica teorie a conspiratiei”.
Tot ce aveti de facut este sa vizitati pagina despre aditivi ai vaccinurilor de pe site-ul CDC, care admite deschis ca aceste chimicale sunt utilizate chiar acum la vaccinuri. Nu este o teorie a conspiratiei, se pare. Este starea de fapt a producerii de vaccinuri in timpurile noastre moderne!
Simtiti dureri de cap dupa un vaccin?
Acum luati in considerare acest lucru: cel mai comun efect secundar al unei injectii cu vaccin este durerea de cap. CDC admite ca peste 30% dintre cei ce primesc vaccinuri experimenteaza dureri de cap sau migrene.
Ce ar putea fi in vaccinuri, si care sa provoace dureri de cap, migrene si vatamari cerebrale? Ce-ati spune despre mercur, formaldehida, aluminiu si MSG!
Chiar daca credeti in teoria vaccinurilor ca un mod de a ajuta sistemul imunitar sa se pregateasca pentru recunoasterea patogenilor, de ce cineva, in special un doctor, sa creada ca este ok sa injecteze fiinte umane cu mercur, MSG, formaldehida si aluminiu?
Argumentul celor ce forteaza vaccinurile este ca fiecare vaccin contine doar o mica doza din aceste extrem de toxice substante, si de aceea este ok sa fie injectate. Dar acest argument sufera de o eroare fatala: copiii primesc acum peste douazeci de vaccinuri pana ajung la sase ani! Care este efectul cumulativ al tuturor acestor vaccinuri, plus mercurul din plombele dentare si sursele alimentare? Care este efectul mercurului injectat asupra unui copil cu sistemul imunitar suprimat si traind intr-o stare de deficienta nutritiva cronica?
Savantii nu cunosc acest raspuns, deoarece astfel de studii nu au fost facute niciodata. Asa ca ei pretind ca nimic rau nu se va intampla, si continua sa forteze tot mai multe vaccinuri asupra bebelusilor, copiilor si chiar asupra viitoarelor mame. Ei joaca ruleta ruseasca cu copii nostri, cu alte cuvinte, fiecare injectie, ar putea provoca convulsii, coma, autism sau moarte.
De ce industria vaccinurilor nu ofera vaccinuri “curate”, fara toti acesti aditivi toxici?
Daca se presupune ca vaccinurile sunt bune pentru tine, de ce contin ele asa de multi aditivi care sunt RAI pentru tine? Nu ai vrea sa mananci mercur in farfurie. Nu ai vrea MSG in sandvisul tau, si cu siguranta nu ai vrea formaldehida in sucul tau. Asa ca de ce ti-ai permite tie si copiilor tai sa fie injectati cu aceste substante mortale?
Si chiar la fel de important, de ce nu ar oferi industria vaccinurilor vaccinuri CURATE? Fara vreun aditiv vatamator pentru creier?
Gandeste-te la asta: cand cumperi hrana sanatoasa, vrei ca hrana sanatoasa sa nu aiba NICI mercur, NICI MSG, NICI aluminiu, su cu siguranta NICI formaldehida. Nici o persoana sanatoasa la cap nu ar manca in mod constient aceste otravuri neurotoxice. Si totusi, uluitor, aceleasi persoane efectiv stau la coada pentru a fi injectate cu exact aceleasi otravuri vatamatoare pentru creier, cu justificarea ca, oarecum, “aceasta injectie este buna pentru mine”!
Am crezut ca teoria din spatele vaccinurilor era ca virusurile slabite ar oferi sistemului imunitar un prilej de repetitie astfel incat sa construiasca anticorpi impotriva chestiei reale. Unde se potrivesc mercurul, MSG-ul sau formaldehida in aceasta teorie? Beneficiaza corpul tau in vreun fel de la expunerea la formaldehida? Desigur ca nu. Insasi ideea in sine este absurd de ridicola.
Deci exista astfel de lucruri precum vaccinurile curate? Va provoc sa gasiti macar unul. Ele nu exista pentru populatie in general. Aproape toate vaccinurile pentru mase sunt deliberat formulate cu chimicale neurotoxice care nu au absolut nimic de-a face cu stiinta vaccinarii, ci orice cu autismul, Alzheimerul, dementa timpurie, suprimarea functiei imunitare si prostirea in masa datorita afectarii functiei cerebrale.
Surse pentru acest articol cuprind :
http://www.naturalnews.com
http://www.cdc.gov/vaccines/
http://www.foodmatters.tv/articles-1/whats-really-in-vaccines ce este in vaccinuri
CARE ESTE BAZA LEGALĂ PENTRU CA UN PĂRINTE SĂ POATĂ REFUZA VACCINAREA COPILULUI SĂU?
Acest ghid are scopul de a sprijini părinţii care nu doresc administrarea unuia sau altuia dintre vaccinuri copiilor lor. În ciuda obiceiului împământenit de pe vremea comunismului şi conform căruia toată lumea trebuie să se vaccineze, decizia familiei are prioritate absolută în fața autorităților. Afirmaţiile „aşa e legea” sau „aşa cer regulile comunității”, folosite de medici sau directorii de şcoli în sprijinul vaccinării obligatorii, sunt lipsite de fundament şi orice părinte poate, prin cunoaşterea câtorva elemente juridice de bază, explicate mai jos, să îşi impună punctul de vedere.
PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ
Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor prevede clar necesitatea consimțământului informat şi exprimat în scris pentru intervențiile medicale.
“Art. 13. Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”
Definiția intervenției medicale este dată la art. 1 lit. d) din aceeaşi lege astfel:”prin intervenţie medicală se înţelege orice examinare, tratament sau alt act medical în scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare.”cuprinzând aşadar şi vaccinarea.
Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii nu prevede obligația de a fi vaccinat. Articolele 374 şi 376 solicită medicului să acționeze respectând voința pacientului, iar art. 649 prevede acordul scris al pacientului pentru diagnosticul şi tratamentul cu potenţial risc (nu se face însă definirea termenului). De asemenea, art. 651 prevede că actul medical se poate face în lipsa consimțământului informat numai în situaţii de urgenţă în care lipsa acțiunii imediate ar pune în pericol viața pacientului.
“Art. 374 – (3) Deciziile și hotărârile cu caracter medical vor fi luate avându-se în vedere interesul şi drepturile pacientului, principiile medicale general acceptate, nediscriminarea între pacienţi, respectarea demnităţii umane, principiile eticii și deontologiei medicale, grija faţă de sănătatea pacientului şi sănătatea publică.”
“Art. 376 – (1) Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, de urgenţă ori când pacientul sau reprezentanţii legali ori numiţi ai acestuia sunt în imposibilitate de a-și exprima voinţa sau consimţământul, medicul acţionează respectând voinţa pacientului și dreptul acestuia de a refuza ori de a opri o intervenţie medicală.”
“Art. 649. – (1) Pentru a fi supus la metode de prevenţie, diagnostic şi tratament, cu potenţial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moaşă, conform prevederilor alin. (2) şi (3), pacientului i se solicită acordul scris.
(2) În obţinerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa sunt datori să prezinte pacientului informaţii la un nivel ştiinţific rezonabil pentru puterea de înţelegere a acestuia.
(3) Informaţiile trebuie să conţină: diagnosticul, natura şi scopul tratamentului, riscurile şi consecinţele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile şi consecinţele lor, prognosticul bolii fără aplicarea tratamentului.
Art. 650. – Vârsta legală pentru exprimarea consimţământului informat este de 18 ani. Minorii îşi pot exprima consimţământul în absenţa părinţilor sau reprezentantului legal, în următoarele cazuri:
a) situaţii de urgenţă, când părinţii sau reprezentantul legal nu pot fi contactaţi, iar minorul are discernământul necesar pentru a înţelege situaţia medicală în care se află;
b) situaţii medicale legate de diagnosticul şi/sau tratamentul problemelor sexuale şi reproductive, la solicitarea expresă a minorului în vârstă de peste 16 ani.
Art. 651. – (1) Medicul curant, asistentul medical/moaşa răspund atunci când nu obţin consimţământul informat al pacientului sau al reprezentanţilor legali ai acestuia, cu excepţia cazurilor în care pacientul este lipsit de discernământ, iar reprezentantul legal sau ruda cea mai apropiată nu poate fi contactat, datorită situaţiei de urgenţă.
(2) Atunci când reprezentantul legal sau ruda cea mai apropiată nu poate fi contactat, medicul, asistentul medical/moaşa pot solicita autorizarea efectuării actului medical autorităţii tutelare sau pot acţiona fără acordul acesteia în situaţii de urgenţă, când intervalul de timp până la exprimarea acordului ar pune în pericol, în mod ireversibil, sănătatea şi viaţa pacientului.”
Conform OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001,
“Art. 1 – (1) Medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale primare în cadrul sistemului public sau privat și indiferent de casa de asigurări sociale de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor și de a raporta efectuarea acesteia direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Schema de vaccinare recomandată pentru copii și adolescenţi este prevazută în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă şi în Programul naţional de imunizări aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi Familiei.”
Din analiza acestui text de lege rezultă clar că vaccinarea nu este obligatorie, pentru că se folosește termenul „recomandată”. Pentru medicii de familie există obligația profesională să vaccineze corect și să raporteze anumite boli ca și situația vaccinărilor (se ţine un caiet unic de vaccinare pe persoană și medicul de familie face asemenea raportări), dar de aici nu rezultă nicidecum vreo obligație pentru părinţi/copii de a se supune vaccinării.
CONCLUZII
• Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedură medicală, inclusiv vaccinarea;
• Orice tratament sau procedură medicală, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai după ce s-a obținut consimțământul părintelui/tutorelui, cu excepția situațiilor de urgență;
• Orice campanie de vaccinare presupune existența unui ordin prealabil al Ministrului Sănătății, aşadar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instanță (prin procedura de contencios).
ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
Constituţia României
“Art. 22. – (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.”
“Art. 23. – (1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.”
“Art. 26 – (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.”
“Art. 31 – (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.”
Legea nr. 279/2009 – Codul Civil (noul Cod, promulgat, care urmează să intre învigoare la 1.10.2011)
“Art. 61. – (1) Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege.
(2) Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.”
“Art. 64 – (1) Corpul uman este inviolabil.”
“Art. 67. Nicio persoană nu poate fi supusă experienţelor, testelor, prelevărilor, tratamentelor sau altor intervenţii în scop terapeutic ori în scop de cercetare ştiinţifică, decât în cazurile şi în condiţiile expres şi limitativ prevăzute delege.”
ALTE ARGUMENTE
Că acordul părinţilor pentru vaccinarea copiilor este important se subliniază şi în articolul „Particularităţi şi dileme etice ale consimţământului informat în oncologia pediatrică”, publicat de Revista Română de Bioetică [1]
“Academia Americană de Pediatrie (AAP) a argumentat că ‘întreaga doctrină’ a consimţământului informat prezintă o aplicabilitate particulară în pediatrie. În consecinţă, conform AAP, consimţământul poate fi acordat numai de către pacientul ‘cu capacitate adecvată de decizie şi cu împuternicire legală’.
Părinţii (sau alţi aparţinători legali) pot acorda consimţământul informat, iar copilului i se solicită să-şi dea acordul informat ori de câte ori este nevoie. AAP notează că acordul solicitat are relevanţă mai mare când ‘intervenţia propusă nu este esenţială pentru viaţa copilului şi/sau poate fi practicată fără un risc substanţial’.”
Acest articol citează şi din norme ale bioeticii din care nu toate au o valoare juridică explicită. Totuşi, principiul este acelaşi – minorul nu-şi poate da singur consimțământul la tratament, reprezentantul legal fiind acela chemat să şi-l dea în numele copilului.
CE TREBUIE SĂ FACĂ UN PĂRINTE CARE NU DOREŞTE SĂ-I FIE VACCINAT COPILUL?
Părinții pot completa modelul de declaraţie anexat (vezi ultima pagină) pe care să îl depună la secretariatul instituției, insistând pentru o confirmare a primirii acestuia (un număr de înregistrare). Aceasta ar trebui să fie de ajuns.Dacă metoda de mai sus nu dă roade, părinții pot încerca următoarele:
• Să comunice medicilor și directorului unității că nerespectarea voinței lor va duce la un proces civil, respectiv la o plângere penală sau/și la Colegiul Medicilor, după caz;
• Toate campaniile de vaccinare trebuie sa aibă o procedură de aplicare stabilită printr-un ordin prealabil al Ministrului Sănătății. (De exemplu, campania din anul 2010 pentru vaccinare contra gripei cu vaccinul „Cantgrip” s-a realizat conform OMS nr. 3280/24.02.2010.) Părinții să ceară unității de învățământ o copie a ordinului respectiv pentru a o studia;
• Să ceară de la DSP (Direcția de Sănătate Publică) locală o adresă din care să rezulte că vaccinarea nu este obligatorie și să o prezinte medicului sau directorului;
• Să solicite directorului sau medicului să recunoască în scris faptul că procedura de vaccinare este ineficientă (refuzul de a primi un copil nevaccinat într-o comunitate de vaccinați înseamnă, implicit, că vaccinurile nu au efect).
În cazul extrem când copilul nu este acceptat la înscrierea la şcoală/grădiniţă/creşă pe motiv că nu este vaccinat,
• Să solicite conducerii unității decizia scrisă, însoțită de motivarea în fapt şi de temeiurile legale;
• Să se adreseze unui cabinet de avocatură pentru consiliere sau servicii de reprezentare[2];
• Să se adreseze cu plângere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pe motiv că se încalcă dreptul la educație al copilului.
ANEXA – Declaraţie de refuz a vaccinării [3]
DECLARAŢIE
Subsemnaţii
……………………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………………………………….., CNP: ……………………………………………. şi
……………………………………………………………………, născut la …………………, domiciliat în …………………………………………………, CNP: …………………………………………….
în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,
Fiind pe deplin informați asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, declarăm pe propria răspundere că NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului ……………………. / a niciunui vaccin.
Refuzul nostru expres, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza următoarelor legi:
• Art. 22, 23, 26, 34 din Constituția României
• Art. 61, 64 şi 67 din Legea nr. 279/2009 – Codul Civil
• Art. 13 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului
• Art. 374(3), 376(1) şi 649(1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătății.
În spiritul respectării legislației din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancțiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/2000 (art.1 alin.1, privind obligația asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).
DATA:
SEMNĂTURI:
Note:
[1] http://www.bioetica.ro/bioetica/ie2/info.jsp?item=10485&node=1275
[2] În Bucureşti se poate apela la CA „Blejuşcă Ionuţ Doru”, tel. 0766 210 968, email ionut.blejusca@gmail.com
[3] Acest model de declaratie se poate modifica pentru a fi utilizată în vederea refuzării vaccinărilor şi în alte circumstanţe: în maternitate, la medicul de familie etc.
Sursa: ANUARUL pe 2010 al Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, paginile 45-50
Anuarul este disponibil pe net in format pdf pe site-ul pentruviatacluj.ro