Cum au devenit internetişti foştii ţărani!

În topul celor mai profitabile afaceri din agricultură sunt nelipsite:

Fermele de capre
Caprele nu sunt greu de crescut, ba dimpotrivă, animalele sunt uşor adaptabile, iar produsele oferite de acestea se caută pe piaţă. Laptele de capră în special este un produs agro-alimentar la mare căutare, fiind sănătos şi chiar considerat vindecător, anticancerigen.
Fermele de porci
Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Românii consumă cantităţi însemnate de carne de porc anual, animalele nu sunt greu de întreţinut, iar scumpirea cărnurilor de import îi va îndrepta pe aceştia spre… porcul românesc!
Pomicultura
Fructele româneşti încep să îşi găsească din nou locul binemeritat pe. Fructele din import sunt mult mai scumpe, iar românii tind să se întoarcă spre bunătăţile româneşti. Livezile româneşti pot aduce randamente mari dacă sunt urmate câteva sfaturi, astfel că şi fructele vor fi mai gustoase şi mai căutate. Dacă fructele noastre sunt bune la export, de ce nu ar fi bune şi pentru gusturile noastre?
Viticultura
Viticultura se află pe poziţia 4 în top 10 cele mai profitabile afaceri agricole pe timp de criză. Supermarketurile nu au abundat în oferta de struguri româneşti, mult mai buni decât cei de import. Cu o cerere nesatisfăcută de pe piaţă şi un segment semnificativ de consumatori, viile pot fi înfiinţate şi cu fonduri europene Creşterea păsărilor
Cea mai consumată carne de la noi, carnea de pasăre se află într-o continuă cerere. În plus şi ouăle se vând bine, în special cele ecologice. Găina, prepeliţa, gâştele, raţele prezintă o investiţie viabilă care dă roade bune, în special pentru micro-intreprinderile ce se axează pe creşterea ecologică a păsărilor.
Piscicultura
Cererea de peşte şi introducerea acestuia în mesele românilor este tot mai mare, astfel că piscicultorii fac faţă mai greu. Românii preferă peştii proaspeţi, plătind chiar şi mai mult pentru aceştia dacă este nevoie! Peştii reprezintă o mâncare mai sănătoasă decât celelalte tipuri de carne, astfel că şi românii încearcă să se hrănească mai sănătos şi deci, cumpărând mai mult, lasă o cerere mai mare pe piaţă. Normal ar trebui ca fiecare comună să aibă câte o “baltă”, dar…
Creşterea ciupercilor
În ultimii ani, cererea ciupercilor a crescut considerabil pe piaţa românească. Ciupercile nu sunt greu de crescut şi oferă o productivitate mare în condiţii favorabile chiar şi pe suprafeţe mici. În plus, fermierii care aleg să cultive ciuperci primesc şi fonduri europene nerambursabile. Ciupercile sunt consumate atât de „carnivori” cât şi de vegetarieni, constituind una din cele mai profitabile investiţii
Legumele
Cererea de legume (ca hrană şi ca medicament), creşte de la an la an. Legumele româneşti sunt mult mai gustoase decât cele din import. Pe măsură ce economia scade tot mai mult, ne îndreptăm spre produsele româneşti, de la ţară, crescute ecologic. Nu puţini sunt românii care îşi amenajează grădini, procurându-şi propriile legume gustoase şi sănătoase pe care le pot oferi

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*