Citeva “pilule” pentru masele, pentru bacteriile din stomac, dar si unele utilitati extrase din cafeaua de cicoare si din bors

ZZZCuisoarele sunt condimente cu gust dulce si numeroase proprietati medicale.

Contin eugenol, un antiseptic natural care opreste durerea si curata gura de bacterii, eliminand respiratia urat mirositoare.  Daca ai cuisoare sub forma de praf, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti clatesti gura cu apa cu sare. Ia intre degete un praf de cuisoare si pune-l pe dintele care te doare. Asteapta cateva minute si vei scapa de durere.Daca ai cuisoare intregi, ia doua si pune-le aproape de dintele pe care te doare, dupa ce ti-ai clatit gura cu apa cu sare. Asteapta pana cand cuisoarele se inmoaie, apoi mesteca-le, pentru a elibera uleiurile benefice din ele.

Uleiul de cuisoare este cel mai eficient remediu pentru durerile de dinti si se masele. Pentru a-l folosi, mai ai nevoie de betisoare de urechi si ulei de masline. Clateste-ti gura cu apa si sare, apoi amesteca uleiul de cuisoare cu uleiul de masline. Aplica solutia obtinuta pe dintele sau maseaua afectata, cu ajutorul unui betisor de urechi.Aceste remedii ar trebui sa te ajute sa rezisti pana in momentul in care mergi la  un medic stomatolog. Cand te dor maselele este indicat, de asemenea, sa nu mananci sarat sau dulce.

 

Bacteriile din stomac pot fi invinse  cu un medicament natural

Este vorba despre uleiul de masline in combinatie cu smochinele, cel mai bun remediu natural impotriva bacteriilor din stomac.

Ingrediente :10 smochine uscate;200 de ml de ulei de masline.Metoda de preparare :Taiati smochinele in 4 bucati si turnati uleiul peste ele. Amestecati putin si apoi puneti tot amestecul intr-un borcan.Lasati-l sa stea timp de 7 de zile. Administrare:Dupa cele 7 de zile, este recomandat sa se consume o lingura din uleiul de masline dimineata pe stomacul gol.

Va trebui sa va sincronizati dieta cu acest tratament pentru a-l face si mai eficient. Mancati fara condimente si cat mai putin. Nu mancati acru. Evitați carnea grasa.

Tratamentul se face   pana cand in urma analizelor veti observa ca bacteriile au disparut. De regula tratamentul isi face efectul dupa o luna.

Acest preparat va ajuta sa scapati de :– Helicobacter Pylori, principala cauza a aparitiei tuturor bolilor stomacului;- Gastrita acuta;- Gastrita cronica;- Ulcer duodenal;- Ulcer gastric;- Cancer la stomac;- Refluxul gastroesofagian;- Sindromul diseptic functional;- tulburari extradigestive

 

Borșul poate trata anemia, bronşita, astmul şi   alte afecţiuni

 

Borşul este acea zeamă acră, uşor tulbure-gălbuie, obtinut din tarite de griu ,care face viaţa românilor atâtde dulce!  
Borşul se mai poate face şi din pâine neagră sau din sfeclă roşie. Se spune că un pahar de borş pe zi tratează bolile de ficat şi de plămîni, hipertensiunea şi anemia ! Unii nutriţionişti recomandă câte o cană de borş de 250 ml pe zi, timp de 10 zile pentru o cură adevărată. Tratamentul se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvară. Borşulconţine şi făină de mălai, huşte, crenguţe de vişin şi leuştean, uneori pătrunjel,mărar sau ţelină!
Puterea lui vine şi de la drojdia de bere care îl ajută în fermentaţie. Drojdia are încomponenţă vitaminele din complexul B, enzime, minerale în forme uşorasimilabile, plus seleniu sau crom, elemente esenţiale pentru organismn.

Afecţiunile în care se poate bea câte o cană cu borş variază de la anemie, bronşită, astm şi sinuzită la diabet sau afecţiuni respiratorii. Borşul reglează nivelul glicemiei, după cum spun unii specialişti şi ajută la scurtarea perioadei deconvalescenţă. Această zeamă acră are marele rol de a elimina toxinele din organism şi de a preveni infarctul. Borşul este excelent şi pentru cei care vor să dea jos din kilograme pentru că îmbunătăţeşte digestia, grăbeşte arderea grăsimilor şi eliminarea toxinelor. Recomandat este borşul făcut în casă, ca un adevărat tonic ,dar  borşul este şi dezinfectant.

 

Cafeaua de cicoare

Cicoarea este recunoscută încă din Antichitate pentru proprietăţile sale curative. În Egiptul Antic era folosită pentru tratarea bolilor de ficat, rinichi şi fiere.

 

Ca să prepari cafeaua de cicoare ai nevoie fie de rădăcina măcinată şi coaptă a plantei, fie de cicoare instant. Are un gust uşor amărui pe care îl poţi atenua adăugând puţină miere de albine şi lapte vegetal.   Cu puţină miere capătă un gust caramelizat, nu este foarte amară

Există anumite cercetări recente care relevă faptul că această cafea ar fi indicată pentru tratarea diverselor afecţiuni, în special cele legate de digestie şi constipaţie ,dar si persoanelor diabetice, deoarece conţine insulină. Iată ce alte beneficii aduce cafeaua de cicoare:

– calmează durerile abdominale;

– te scapă de constipaţie, stimulând digestia;

– nu vei avea probleme cu somnul, deoarece nu conţine cofeină;

– protejează ficatul şi fierea;

– combate oboseala şi ajută la concentrare;

– ajută la detoxifierea organismului;

– este recomandată persoanelor care doresc să slăbească.

În plus, trebuie să ştii că cicoarea are numeroase vitamine (A, B, C, E şi K) şi minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu), aducând un aport însemnat de nutrienţi organismului.

Cum să prepari cafeaua?Pui  rădăcină coaptă şi mărunţită 2 linguriţe la o cană cu apă fierbinte. Se fierbe 2-3 minute sau se lasă la infuzat sub capac. Se strecoară şi se îndulceşte cu puţină miere de albine.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*