Ingrediente:
1 borcan ciuperci, 1 morcov mic, 1 ceapă, 7 căţei de usturoi, 2 linguri ulei, 1 cartof, Sare, Piper, Lămâie, Aproximativ 2 litri apă
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, usturoiul şi morcovul. Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, usturoiul se zdrobeşte cu presa. Se pun toate în cratiţă, se adaugă şi uleiul, se călesc până începe să se vadă o colorare portocalie a uleiului de la morcov, după care se adaugă ciupercile şi piperul (ciupercile vor fi scurse de.apa din borcan şi se vor trece printr-un jet de apă rece). Se vor lăsa toate la foc mic până începe să sfârâie, apoi se adaugă apa şi după ce fierb circa 15 minute, până când ciupercile sunt pe jumătate fierte, după care se adaugă cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe de mărimi potrivite. Se adaugă sare după gust. Când cartoful este fiert ciorbiţa este gata.
Se adaugă deasupra verdeaţă şi se acreşte cu lămâie. Se poate servi cu smântână, iar dacă dorim să fie de post o servim doar cu lămâie.