Cine împrumută de la FMI, devine dator vândut

ghetOrice împrumut creează o presiune foarte mare asupra poporului împrumutat. Asta face parte din planul “femeist” de a nu putea restitui banii cei care se împrumută.La un moment dat,noi,asasinii economici mergem înapoi acolo şi le spunem :« Ascultaţi,aţi pierdut mulţi bani,nu vă puteţi plăti datoriile aşa că vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere,lăsaţi-ne să construim o bază militară la voi în ţară…trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc  cum ar fi….Irak sau votaţi-ne la viitoarele alegeri ONU.Să privatizeze compania de electricitate,sistemul de apă şi canalizare şi să le vândă corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale.

Deci este o adevărată reţea şi este atât de tipic modul de acţionare al FMI şi Băncii Mondiale.Ei îndatorează o ţară
încât nu pot să o plătească.Apoi ei se oferă să refinanţeze datoria şi trebuie ca ţara să plătească o dobândă şi mai mare.Apoi ceri acest « quid pro quo » pe care-l numeşti condiţionalitate sau bune relaţii care înseamnă că trebuie să-şi vândă resursele… incluzând multe din serviciile lor sociale,companiile de utilitate…. uneori sistemele lor educaţionale,penale,de asigurări…la corporaţii străine.
DECI ESTE O LOVITURĂ DUBLĂ-TRIPLĂ-CVADRUPLĂ cum s-a întâmplat cu IRAK 2003
Irak este exemplul perfect pentru a arăta cum funcţionează întreg sistemul.
Noi,asasinii economici suntem prima linie de apărare.
Mergem,încercăm să corupem guvernul,încercăm să-i facem să accepte împrumuturi uriaşe pe care le folosim ca pârghie pentru a-i cumpăra,practic.
Dacă nu reuşim,la fel cum nu am reuşit eu în Panama cu Omar şi Ecuador cu Roldos,care au refuzat să fie corupţi,a doua linie de apărare este să trimitem şacalii.Şacalii fie răstoarnă guvernul,fie asasinează.Apoi vine noul guvern care face ce vrem noi.În cazul Irakului,ambele au dat greş.Aşa că am trimis armata din nou.De această dată am făcut treaba până la capăt.
L-am înlăturat şi ne-am ales cu contracte de construcţie foarte profitabile pentru a reconstrui o ţară pe care am distrus-o.

Conditiile imprumuturilor acordate  de Fond  sunt mortale pentru datornici

Un studiu al universităţilor Cambridge şi Yale a avut şi el o concluzie dură : “Condiţiile împrumuturilor acordate de Fond au provocat mii de morţi nu numai în Europa de Est din cauza slăbirii sistemului medical din acele ţări. În 21 de state în care FMI a dat împrumuturi, tuberculoza a crescut cu 16.6%” (conform Programs and Tuberculosis Outcomes in Post-Communist Countries).Interesant este şi documentarul “Life and Debt”, care prezintă relaţia Jamaica-FMI între 1978-1995. În anul 1979, un dolar jamaican era cotat mai sus decât un dolar SUA, ca în 1995, când s-a încheiat colaborarea cu Fondul, un dolar jamaican să fie cotat la mai puţin de 2 cenţi

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*