Cel mai “competent” Ministru al Agriculturii D. Constantin, i-a dus (voiculescian) cu zaharelul pe protestatari si au dat la “pace “ iar- cu Inamicul Bublic numarul unu al Agriculturii!

777Revista Informatii Agrorurale va ofera, fara bani, spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.ro
Toate Guvernele de dupa 1989 continua sa isi bata joc de agricultori,profitind de organizarea si dispersia lor.Dac nici acestia nu fac nimic bun sa-i loveasca sub centura,adica sa isi aleaga personalitati reprezentative.Isi aleg niste maimutoi care confunda boul cu vaca si iarba cu griul .Isi aleg niste trepadusi  care nu numai ca nu ii reprezinta,dar ii si tradeaza.Astfel de ISCARIOTENI  votati si platiti de amarasteni ,bat palba cu patronii ziarelor de buzunar,cu politrucii si cei corupti in fund si,in functie de conjucturi ,joaca teatru .In zadar cei peste 1.000 de fermieri din tara au protestat la sediul Guvernului şi au ameninţat că vor reveni după Paşte…

Ei au protestat,   la sediul Guvernului, timp de aproximativ trei ore, nemulţumiţi că subvenţia pentru animalele pe care le deţin este plătită cu întârziere şi are o valoare mai mică decât a promis ministrul Agriculturii, aceştia ameninţând cu un nou protest după Paşte.

Crescătorii de bovine şi ovine au venit la protestul din Piaţa Victoriei cu talăngi, fluiere şi vuvuzele şi au au afişat bannere pe care au scris “Constantine, nu uita, suferim din cauza ta”; “Ponta, oaia ta e acasă, nu lua pielea de pe-a noastră”, “Extratereştii Ponta şi Constantin, plecaţi de pe planeta noastră”, precum şi desene cu un lup în blană de oaie.

Protestatarii au scandat “Hoţii, hoţii”, “Demisia” şi “Constantine, nu uita, azi îţi vrem demisia”.

Unii dintre protestatari au venit îmbrăcaţi în blănuri de oaie şi purtând pe cap căciuli de astrahan sau clopuri, unii dintre aceştia fiind încălţaţi cu opinci.

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Nicolae, a declarat, pentru MEDIAFAX, că oamenii au venit din mai multe judeţe să protesteze la Bucureşti din cauza faptului că întârzierea acordării subvenţiei şi problemele ridicate de situaţia păşunilor şi eliminarea cotei de lapte, pe fondul crizei din ţările arabe, poate duce la desfiinţarea multor ferme de oi.

Liderul sindical a mai spus că, dacă nu va exista înţelegere la nivelul Guvernului, după Paşte vor veni să protesteze la Bucureşti cel puţin 10.000 de fermieri.

Ştefan Nicolae a adăugat că o mare problemă este că nu există o predictibilitatea plăţii subvenţiei pe cap de animal, el precizând în acest sens că subvenţia a intrat în conturile fermierilor abia miercuri, cu întârziere de mai multe luni.

El a precizat că, deşi Ministerul Agriculturii a promis o subvenţie pe cap de animal de 38 de lei, banii care au intrat în conturi au fost mai puţini, reprezentând numai 28 de lei pentru fiecare animal.

Nicolae a adăugat că fermierii au o problemă şi în ceea ce priveşte situaţia păşunilor care au fost concesionate unor persoane care nu deţin animale, deşi legea nu permite acest lucru.

“Plata târzie a subvenţiilor, problema păşunilor şi eliminarea cotei de lapte, la care se adaugă şi situaţia grea din ţările arabe, unde noi exportam oi, poate duce la desfiinţarea multor ferme de oi din România. Drept urmare, dacă nu vom găsi înţelegere, după Paşte, în faţa sediului Guvernului vor veni cel puţin 10.000 de fermieri”, a mai spus Ştefan Nicolae.

Protestatarii s-au plâns şi de faptul că Ministerul Agriculturii intenţionează să impună noi taxe crescătorilor de animale. Aceştia spun că există intenţia ca vaccinurile pentru animale să nu mai fie suportate de stat şi să fie achitate fermieri.

În prezent, animalele din ferme sunt vaccinate pe cheltuiala statului, de către mediciul veterinar de circumscripţie, eliminarea tratamentelor gratuite obligându-i pe oameni să scoată din buzunar în jur de 30-40 de lei pentru fiecare oaie, susţin protestatarii.

O delegaţie a protestarilor a intrat pentru negocieri în clădirea Guvernului. Fermierii reclamă întârzierea la plata subvenţiilor, diminuarea subvenţiei pe cap de animal, tergiversarea aprobării Normelor metodologice la Legea pajiştilor, astfel încât primăriile să poate încasa în continuare subvenţii, deşi nu au animale, lipsa unei strategii naţionale pentru producătorii mici şi mijlocii de lapte, care vor fi scoşi de pe piaţa odată cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformării exploataţiilor în exploataţii cu personalitate juridică, pericolul dublei impozitări prin atestatul de producător şi carnetul de producător, monopolul deţinut de medicii veterinari de liberă practică, acest fapt îngrădind posibilitatea crescătorilor de animale de a-si alege medicul veterinar şi birocratizarea excesivă.

Premierul Ponta s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Agriculturii a întârziat plata subvenţiilor pe cap de animal, deşi avea fondurile necesare, arătând că fermierii au dreptate să protesteze, şi i-a solicitat ministrului de resort să le explice că, între timp, subvenţiile au fost plătite.

“Am văzut că există o nemulţumire la fermieri, domnul ministru! Ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermieri?”, l-a întrebat Ponta, în şedinţa de guvern, pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

  Ponta le-a vindut o poanta  electorilor: Fermierii au dreptate, dar au banii; De ce protestează la Guvern? E spaţiu mare?

Acesta i-a răspuns că a existat, într-adevăr, o anumită întârziere la plata subvenţiilor pe cap de animal, “din cauza externe”, dar a explicat că, de joi, fermierilor le-au fost achitate în conturi toate fondurile, fiind plătite circa 275 milioane de lei.

“Dacă au banii, de ce protestează? Păi, mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont, să-i ia din cont. Şi de ce nu protesetează la dumneavoastră, de ce potestează la Guvern? E spaţiu mai mare? Data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri! Până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferenţă dacă îi dai la timp sau dacă îi dai cu peste o săptămână sau două mai târziu”, a arătat premierul.

El i-a cerut, totodată, ministrului Constantin să prezinte fermierilor care protestează la Guvern “extrasul bancar” cu banii viraţi.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*