Ce izvoare de sanatate gasim in “fintinile “unor legume,fructe,dar si in simburii de caise si,mai ales,in caise

 fffPiersicile: previn constipatia, lupta impotriva cancerului, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, ajuta la digestie, ajuta la tratarea hemoroizilor.

 Arahidele: protejeaza de boli cardiace, ajuta la scaderea greutatii corporale, combate cancerul de prostata, scade nivelul colesterolului, inrautateste inflamatiile colonului .

  Stugurii: apara vederea, farama pietrele de la rinichi, lupta impotriva cancerului, imbunatateste circulatia sangelui, protejeaza inima.

Merele:protejeaza inima,previn constipatia,opresc diareea,imbunatatesc capacitatea plamanilor,protejeaza/intaresc/fortifica articulatiile.

 Ceapa: reduce riscul atacului de cord, lupta impotriva cancerului, omoara bacteriile, scade nivelul colesterolului, lupta impotriva ciupercilor.

  Sfecla:controleaza presiunea sangvina, lupta impotriva cancerului, intareste oasele,protejeaza inima, ajuta la slabire.

 Afinele: combat cancerul, protejeaza inima, stabilizeaza zaharul din sange, sprijina memoria, previn constipatia.

Broccoli :intareste oasele, imbunatateste vederea, lupta impotriva cancerului, protejeaza inima, controleaza presiunea sangvina.

 Varza: combate cancerul, previne constipatia, ajuta in curele de slabire, protejeaza inima, ajuta la hemoroizi.

  Cantalup:apara/salveaza vederea,controleaza presiunea sangvina, scade nivelul colesterolului, lupta impotriva cancerului.

 Morcovii: apara vederea,protejeaza inima, impiedica constipatia, comate cancerul, ajuta la scaderea greutatii corporale.

 Conopida:protejeaza impotriva cancerului de prostata si de san, fortifica sistemul osos, atenueaza vanataile, lupta impotriva blolilor de inima.

 Ciresele: protejeaza inima, lupta impotriva cancerului, pun capat insomniei, incetinesc imbatranirea, formeaza un scut impotriva bolii Alzheimer.

 Castanele: ajuta la scaderea in greutate, protejeaza inima, scad colesterolul, lupta impotriva cancerului, controleaza presiunea sangvina.

 ardeiul iute: ajuta digestia, calmeaza durerile de gat, curata sinusurile, lupta impotriva cancerului, intareste sistemul imunitar.

 Smochinele: ajuta la scaderea in greutate, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, scad niveluil colesterolului, lupta impotriva cancerului, controleaza presiunea sangvina.

 Pestele: protejeaza inima, imbunatateste memoria, protejeaza inima, lupta impotriva cancerului, intareste sistemul imunitar.

  Inul: ajuta digestia, lupta impotriva diabetului, protejeaza inima, imbunatateste sanatatea mintala si sistemul imunitar.

  Usturoiul: scadede nivelul colesterolului, controleaza presiunea sangvina,caomate cancerul,omoara bacteriile, lupta impotriva ciupercilor, ajuta la scaderea greutatii corporale, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare.

Ceai verde: combate cancerul,protejeaza inima, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, ajuta la scaderea greutatii corporale, omoara bacteriile.

Anghinarea:ajuta digestia,diminueaza colesterolul,protejeaza inima,stabilizeaza nivelul zaharului din sange, protejeaza impotriva bolilor ficatului

 Avocado:lupta impotriva diabetului, diminueaza colesterolul, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, controleaza presiunea sangvina, catifeleaza pielea.

 Bananele:protejeaza inima, calmeaza tusea, intaresc oasele, controleaza presiunea sangvina, opresc diareea.

 Fasolea: previne constipatia, ajuta la hemorizi, diminueaza colesterolul, lupta impotriva cancerului, stabilizeaza nivelul zaharului din sange,

  Mierea: vindeca ranile, ajuta digestia, protejeaza impotriva ulcerului, creste energia,lupta impotriva alergiilor.

 Lamaile: lupta impotriva cancerului, protejeaza inima, cobate presiunea sangvina, catifeleaza pielea,opreste scorbutul.

  Lamaile verzi( Limes ): lupta impotriva cancerului, protejeaza inima, controleaza presiunea sangvina, catifeleaza pielea,opreste scorbutul.

 Mango: lupta impotriva cancerului,imbunatateste memoria, regleaza tiroida, ajuta digestia, este un scut impotriva bolii Alzheimer.

  Ciupercile: controleaza presiunea sangvina, scade nivelul colesterolului, omoara bacteriile, lupta impotriva cancerului, intaresc oasele.

  Ovazul: scade nivelul colesterolului, lupta impotriva cancerului, lupta impotriva diabetului, previne constipatia, catifeleaza pielea.

  Uleiul de masline: protejeaza inima, ajuta la scaderea greutatii corporale, combate cancerul, lupta impotriva diabetului, catifeleaza pielea.

Portocalele: sustin sistemul imunitar,lupta impotriva cancerului, protejeaza inma.

  Ananas: intareste sistemul osos, amelioreaza racelile, ajuta digestia, topeste negii, opreste diareea.

 Prunele: incetinesc procesul imbatranirii, previne constipatia, imbunatatesc memoria, scad nivelul colesterolului, protejeaza de boli cardiace.

 Orezul: protejeaza inima, lupta impotriva diabetului, sfarama pietrele de la rinichi, lupta impotriva cancerului, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare.

 Capsunile:lupta impotriva cancerului, protejeaza inima, imbunatatesc memoria, diminueaza stresul.

 Cartofii dulci:apara vederea, cresc buna dispozitie, lupta impotriva cancerului, intaresc sistemul osos.

 Rosiile: protejeaza prostata, lupta impotriva cancerului,

scad nivelul colesterolului, protejeaza inima.

  Nucile: scad nivelul colesterolului, lupta impotriva cancerului, imbunatatesc momoria, cresc buna dispozitie, protejeaza impotriva bolilor de inima

 Apa: ajuta la scaderea greutatii corporale, lupta impotriva cancerului, sfarama pietrele de la rinichi, catifeleaza pielea.

 Pepenele verde:protejeaza prostata, ajuta la scaderea greutatii corporale, scade nivelul colesterolului, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, controleaza presiunea sangvina.

 germenii de grau:lupta impotriva cancerului de col, previn constipatia, scad nivelul colesterolului,ajuta la prevenirea accidentelor vasculare.

 Tarate de grau: lupta impotriva cancerului de col, previne constipatia, scade nivelul colesterolului, ajuta la prevenirea accidentelor vasculare, imbunatatesc digestia.

 Iaurtul: protejeaza impotriva ulcerului, intareste oasele, scade nivelul colesterolului, sustine sistemul imunitar, ajuta la digestie.

SANATATEA din simburi de caise

Printre  efectele   mai puțin cunoscute ale amigdalinei, așa cum este cunoscută și Vitamina B17 ,care  se găsește din belșug în sâmburele de caisă amintesc  remediul pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronșita, emfizemul sau tusea cronică. De asemenea, sâmburele de caisă este folosit pentru menținerea tinereții biologice. Se spune că doar  cinci sâmburi administrați zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate și fericire la viața celui care îi consumă.

La rândul lor, cercetările din medicina alternativă modernă confirmă extraordinarele proprietăți medicinale ale sâmburilor de caisă. Aceștia constituie o sursă importantă de vitamina B17, care este un ajutor foarte mare în lupta împotriva cancerului, deoarece distruge celulele maligne și ajută, în acest mod, la prevenirea acestei boli. Produsul reprezintă un prim ajutor pentru organism împotriva bacteriilor și infectiilor, în remediul țesuturilor bolnave, în dezvoltarea unei danturi și structuri osoase solide. Acest produs ne tonifică stomacul, ficatul, inima și vederea prin suplimentarea, la nivelul organismului, a rezervei de vitamine și minerale.
Datorită conținutului de celuloză și pectină, sâmburii de caise sunt foarte des folosiți ca laxativ ușor în problemele de constipație. Cu un conținut bogat în fier, produsul este recomandat în cazurile de anemie severă, ajutând totodată la creșterea cantității de hemoglobină produsă de corpul nostru.

  Conform studiilor doctorului Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.

 Iata citeva boli ameliorate cu sâmburi de caise:

 Cancerul de sân – amigdalina, cunoscută și sub numele vitamina B17 (deși nu este propriu-zis o vitamină), este considerată a fi unul dintre cei mai puternici antitumorali și este una din speranțele în terapia cancerului. Această vitamină reglează activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase și stimulează sistemul imunitar să le elimine din organism.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Cancerul pulmonar – se aplică același tratament ca la cancerul mamar, amigdalina din sâmburele de caisă acționând direct asupra celulelor maligne, determinând distrugerea acestora.  Alături de sâmburii de caise, alte remedii care contribuie la remisia acestei forme de cancer sunt cireșele negre, afinele, coacazele negre și fructele de soc. Persoanele care au fumat vor face cure cu zeolit sau cu zarzavaturi verzi (pătrunjel, leurdă, mărar, leuștean), pentru a elimina metalele grele și alte toxine aduse de către fumul de țigară în organism.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Cancerul de colon – un studiu de medicină experimentală, facut în Belgia, sub conducerea doctoului Deferme, în anul 2002, a arătat că un extract de caise inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Aceasta, în timp ce studii anterioare au arătat că pectina, o fibră alimentară solubilă, continuță de caisele proaspete, este unul din cei mai buni agenți profilactici pentru cancerul de colon. Ca atare, un bun adjuvant contra acestei forme de cancer este consumul caiselor proaspete, ca atare sau sub forma de suc (obținut prin simpla mixare), dar și a sâmburilor de caise.
Se consumă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.
În cazurile avansate se consumă câte 20-30 sâmburi în fiecare zi, pe o perioada de 30 de zile, urmate de alte 15  zile de pauză, după care cura se poate relua.Tulburări de memorie – se consumă sâmburii de caisă, câte 5-8 pe zi, în cure de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză. Aceștia conțin, între altele, lecitina și acetilcolina – două substanțe foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc în creier. Cercetările mai arată că miezul caiselor mai conține și un cocktail de vitamine din complexul B și amigdalina), cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți, care împiedică sau stopeaza procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar în Alzheimer.Litiaza biliară – în medicina populară europeană, un leac foarte des utilizat contra microlitiazei și a litiazei biliare este consumul de caise și de miez de caise. În fiecare dimineață, înainte de a mânca orice altceva, se administrează câte 8 sâmburi de caisă, apoi se așteaptă o oră. Pe parcursul zilei, se consumă și trei-patru caise proaspete, care au efect coleretic (ajută la evacuarea bilei din colecist) și dizolvă calculii biliari. Cure de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.Îmbătrânirea prematură - mai multe studii facute în Statele Unite ale Americii indică miezul caiselor ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea și chiar pentru “inversarea” proceselor de îmbătrânire. În principal, sâmburii de caisă, dar și caisele proaspete, ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, protejând în special memoria. Apoi, ele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și a vaselor de sânge, precum și a tonusului muscular. Se țin tratamente de până la patru săptămâni, timp în care se consumă jumătate de kilogram de caise pe zi, precum și 5-8 sâmburi.

Precauții și contraindicații la tratamentul cu caise și sâmburi de caise
Caisele proaspete sunt foarte bine tolerate de organism și nu au niciun fel de reacții adverse. Se vor administra cu precauție, în cantități mici la început, doar în cazurile de colită de fermentație, diaree acută sau cronică, gastrită hiper-acidă, pentru a nu accentua aceste tulburări digestive.
Sâmburii de caise, în schimb, conțin mici cantități de cianură, care, în doze mari și repetate, pot provoca intoxicații mortale.

În literatura de specialitate se spune că o cantitate de 50-60 de mieji consumați pe parcursul unei singure zile pot induce coma și chiar decesul unui adult, dar în practica medicală nu au fost înregistrate accidente de acest tip. Totuși, se recomandă respectarea dozelor zilnice pentru adulti, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi sâmburi.

Beneficii ale consumului de caise

Efectele benefice ale caiselor asupra sanatatii se datoreaza aportului ridicat de vitamine (A, B1, B2 si C), de saruri minerale (potasiu – 250 mg la 100 g fruct, calciu, fier, fosfor) si microelemente (brom, cobalt, magneziu). Specialistii au constatat ca anemiile aparute in urma unei hemoragii pot combatute eficient cu ajutorul unei cure de caise. Totodata, uleiul de samburi de caise este recomandat celor care sufera de acufene (zgomot in urechi). In ceea ce priveste necesarul zilnic de vitamine al unui adult tanar, 100 de grame de caise asigura 45% din necesarul de vitamina A si 8% din cel de vitamina C. Gratie fosforului, aceste fructe sunt de mare ajutor persoanelor care se plang de pierderi de memorie.

Caisele ajuta la vindecarea ranilor

Fiind o sursa remarcabila de provitamina A (caroten), caisa intervine, in special in cazul copiilor, in procesul de crestere, ajuta la regenerarea celulelor si la vindecarea unor afectiuni dermatologice (in special a acneei), protejeaza pielea de efectele negative ale razelor solare, imbunatateste vederea (mai ales pe cea nocturna), intareste sistemul imunitar. De retinut faptul ca femeile insarcinate, cele care iau pilule anticonceptionale si fumatoarele au nevoie de un surplus zilnic de provitamina A si vitamina A, deci trebuie sa consume cat mai multe caise.

 

Regleaza tranzitul

Este un fruct foarte usor digerabil, dar nu pentru toti. Daca ai un stomac sensibil, este mai bine sa-i cureti coaja inainte de-al manca. Asimilarea sa este favorizata de consistenta moale si de gustul usor acidulat, care stimuleaza secretia sucurilor gastrice. Gratie continutului ridicat de fibre, caisa este utila functiei intestinale: pectinele au virtuti de reglare a tranzitului, fiind bine tolerate si de catre intestinele sensibile, iar sorbitolul i confera proprietati laxative. Caisele sunt dintre primele fructe ce pot fi mancate de bebelusi.

Au virtuti fortifiante

Ai nevoie de energie? Practici un sport sau o activitate care te solicita fizic sau mental? Caisele sunt solutia potrivita. De acum si pana spre sfarsitul lunii august-inceputul lui septembrie, ai tot timpul sa-ti incarci bateriile. Mineralele si vitaminele pe care le contin contribuie la refacerea organismului, ajuta la eliminarea toxinelor si “hranesci muschii si creierul.

Caisele previn anemia

Printre mineralele pe care le gasim in pulpa fructului se numara si fierul, bine-cunoscut datorita virtutilor sale anti-anemice. In plus, acest metal joaca un rol important in transportarea oxigenului catre organe si este un excelent regenerator al tesuturilor.

 

Combat insomnia

Aceasta calitate se datoreaza calciului pe care il contin caisele, un excelent remediu impotriva insomniei. Asadar, ca sa-ti asiguri un somn odihnitor noaptea, mananca ziua cateva caise.

Indicatii

– sucurile proaspete de caise constituie un adevarat medicament natural indicat bolnavilor cu febra ridicata sau cu boli de piele. Amestecat cu miere, acest suc este foarte racoritor pentru cei care au febra mare, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
– sucul aplicat pe diferite leziuni, eczeme, arsuri provocate de expunerea la soare sau la frig actioneaza eficient, amelioreaza si vindeca epiderma.
– Samburele de caisa este bogat in proteine si acizi grasi principali – acid oleic si linoleic – si contine in proportie de 45% ulei, considerat la fel de benefic pentru organism ca si uleiul de migdale. Poate fi folosit cu succes in industria cosmetica, impreuna cu florile de cais, ca remediu pentru tenul uscat sau imbatranit, ridat. Acesta patrunde in epiderma hranind-o si revitalizand-o.
– uleiul de caise este folosit in mod traditional ca ulei de masaj si pentru aromaterapie, deoarece calmeaza pielea si induce o stare de liniste.
– Cunoscuti si sub numele de alune amare, samburii de caisa sunt folositi din timpuri stravechi pentru tratarea problemelor respiratorii precum astm, bronsita, respiratie grea sau tuse, dar si pentru tratarea hipertensiunii si a bolilor de inima – 5-7 samburi de caisa se mananca pe stomacul gol.

Calorii putine, energie multa

Ai aflat deja ca valoarea nutritiva a caiselor nu este deloc de neglijat. Consuma cat poti de multe. Nu trebuie sa-ti faci griji nici pentru silueta, caci nu exista vreun risc sa te ingrasi chiar daca mananci o cantitate mai mare: o caisa de marime medie furnizeaza mai putin de 30 de calorii.

Adauga un comentariu

Nume*

Adresa de email* [Nu va fi publicata]

Comentariu*