Cine consumă mai multe legume şi mai puţină carne, este sigur că devine mai sănătos.
Cine foloseşte o cantitate normală de ulei când găteşti, maxim două linguri cu ulei de măsline, suficiente pentru a căli legumele, mănâncă sănătos. Nu trebuie să ai un strat de ulei la suprafaţa tocanelor sau a ciorbelor.
Pune o lingură de apă când căleşti ceapa, ca să eviţi ceapa prăjită care este grea pentru fiere.
Foloseşte verdeaţă proaspătă şi condimente simple pentru a conferi aromă mâncării, evitând să foloseşti diverse baze pentru mâncare (de tip vegeta, cuburi sau alte E-uri
Citeşte înainte eticheta produselor pe care le foloseşti pentru a face cea mai bună alegere. Laptele, smântâna sau iaurtul cu mai puţină grăsime sunt recomandate atunci când vrei să reduci aportul caloric şi să prepari o mâncare dietetică.
Prăjirea alimentelor să fie exclusă. În loc de a prăji alimente în tigaie, optează pentru un grătar sau introdu-le la cuptor după ce le-ai stropit în prealabil cu puţin ulei de măsline. De exemplu dacă ai poftă de cartofi prăjiţi poţi să-i faci la cuptor şi vor fi la fel de gustoşi. Taie cartofii, stropeşte-i cu 2 linguri de ulei de măsline, sare, condimente şi pune-i la cuptor într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Foloseşte o tigaie non-aderentă.
Astfel vei putea prepara orice cu doar 2 stropi de ulei sau chiar deloc. Vei obţine o mâncare cu mai puţine calorii şi grăsimi care nu-ţi va dăuna sănătăţii.
Redu cantitatea de zahăr rafinat sau înlocuieşte-l. De asemenea este de preferat să alegi zahărul brut, zahărul nerafinat muscovado sau zahărul integral Rapadura din trestie.De asemeni, tot pentru o mâncare de fer, trebuie aleasă făina integrală, deoarece conţine fibre care ajută la digestie. De asemenea, încearcă să înlocuieşti pastele din făină albă cu unele integrale, orezul alb cu cel integral şi pâinea albă cu cea integrală.